logo
18 HAZİRAN 2026

İlk resmi heyecan Graz ile

Fenerbahçe, 2017-2018 sezonunun ilk resmi maçında yarın UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda Sturm Graz'la karşılaşacak

26.07.2017 00:00:00
Fenerbahçe, 2017-2018 sezonunun ilk resmi maçına yarın UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda Avusturya temsilcisi Sturm Graz karşısında çıkacak.
Geride kalan sezonu 3. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi vizesi alan sarı-lacivertliler, bu kupaya 3. ön eleme turundan başlayacak. Avusturya deplasmanında avantajlı bir skor elde etmek isteyen Fenerbahçe, rövanşı ise 3 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da Ülker Stadı'nda oynayacak. Graz'daki UPC Arena'da TSİ 20.00'de başlayacak Sturm Graz-Fenerbahçe maçını Norveç Futbol Federasyonundan Ola Hobber Nilsen yönetecek. Karşılaşma beIN Sports'tan yayınlanacak.

Santrfor sıkıntısı
Fenerbahçe'de Sturm Graz maçı öncesi santrfor sıkıntısı yaşanıyor. Yeni sezon öncesi Emmanuel Emenike'yi Olympiakos'a satan, kiralık oynayan Moussa Sow'la tekrar anlaşamayan ve en az 1.5 ay daha sakatlığı sürecek Jose Fernandao'dan faydalanamayan sarı-lacivertlilere, bir kötü haber de Robin van Persie'den geldi. İsviçre kampının son hazırlık maçında Monaco karşısında sol dizinden sakatlanan Van Persie, Sturm Graz maçına yetiştirilemedi. Teknik direktör Aykut Kocaman'ın elinde ise santrfor özellikli tek isim olarak genç takım oyuncusu 20 yaşındaki Ahmethan Köse kaldı. Kariyerinde hiç profesyonel maçı bulunmayan Ahmethan, geçen sezon 21 Yaş Altı Ligi'nde 21 karşılaşmada 18 gol atmıştı. Kocaman'ın, ileri uçta hazırlık maçlarında da oynattığı genç futbolcuya ya da kanat oyuncusu Aatif Chahechouhe'ye şans vereceği öğrenildi.

Aykut Kocaman'la 50 ay sonra
Fenerbahçe, teknik direktör Aykut Kocaman'la tam bin 530 gün sonra, sarı-lacivertli takımın başında sahada yer alacak. Sarı-lacivertlilerin başında 4 yıl sonra tekrar geçen Kocaman, Fenerbahçe'yle son resmi maçına yaklaşık 50 ay önce 18 Mayıs 2013'te Süper Lig'de Kardemir Karabükspor karşısında çıkmıştı. Fenerbahçe'nin yeni transferleri Mehmet Ekici, Mathieu Valbuena, Nabil Dirar, Carlos Kameni ve Mauricio Isla, ilk kez bir resmi maçta sarı-lacivertli formayı giymek için Kocaman'dan forma bekleyecek. Mehmet Ekici, Valbuena ve Dirar'ın ilk 11'de sahaya çıkması beklenirken Kocaman, kaleyi koruyacak isim konusunda Volkan Demirel ve yeni transfer Kameni arasında tercih yapacak. Fenerbahçe'nin muhtemel ilk 11'i şöyle: Volkan Demirel (Kameni), Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Mehmet Ekici, Valbuena, Dirar, Ahmethan Köse (Chahechouhe).

Sturm Graz sahasında son 7 maçı kaybetti
Fenerbahçe'nin rakibi Sturm Graz, Avrupa kupalarında iç sahada oynadığı son 7 maçı da kaybetti. Avusturya temsilcisi, sahasındaki son galibiyetini 6 yıl önce elde etti. Sturm Graz, 3 Ağustos 2011'de UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Gürcü rakibi Zestafoni'yi 1-0 yenmişti. Bu galibiyetten sonra Sturm Graz, sırasıyla Bate Borisov, Lokomotiv Moskova, Anderlecht, AEK, Breidablik, Rubin Kazan ve Mladost'a kaybetti. Avusturya temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Karadağ ekibi Mladost'a ilk maçı sahasında 1-0 kaybetmesine rağmen deplasmanda 3-0 kazanarak Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Maçlarını yaklaşık 15 bin kişilik UPC Arena'da oynayan Sturm Graz, Avusturya Birinci Futbol Ligi'nin ilk haftasında St.Polten'i 3-2 yendi. Graz'daki karşılaşmaya bölgede yaşayan Türklerin ilgi göstermesi ve Fenerbahçe'nin ciddi bir taraftar desteğiyle sahada olması bekleniyor.

Fenerbahçe kafilesi Avusturya'ya gitti
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda yarın Sturm Graz ile yapacağı maç için Avusturya'ya gitti. Sarı-lacivertli kafile, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel uçakla karşılaşmanın oynanacağı Graz kentine hareket etti. Sturm Graz ile Fenerbahçe arasında oynanacak ilk maç TSİ 20.00'de başlayacak.

Ronaldo ve arkadaşları şaşkın

2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun açılış maçında Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kaldı

17.06.2026 22:11:00
İhlas Haber Ajansı
Ronaldo ve arkadaşları şaşkın
Ronaldo ve arkadaşları şaşkın
2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun açılış maçında Portekiz, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile 1-1 berabere kaldı.

2026 FIFA Dünya Kupası K Grubu'nun ilk maçında Portekiz ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Houston Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Katarlı hakem Abdulrahman Al Jassim'in yönettiği mücadeleye hızlı başlayan Portekiz, 6. dakikada Joao Neves'in golüyle 1-0 öne geçti.



İlk yarının bu skorla tamamlanması beklenirken, 45+5. dakikada 45+5 Yoane Wissa'nın fileleri havalandırmasıyla takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdi. İkinci yarıda iki takımın da ataklarından gol sesi çıkmayınca maç 1-1 sona erdi.

Öte yandan Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Nelson Semedo, 72. dakikada Nuno Mendes'in yerine oyuna dahil oldu.

Bu sonuçla birlikte Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Dünya Kupası tarihindeki ilk puanını elde etmiş oldu.



K Grubu'nun ikinci haftasında Portekiz, Özbekistan ile karşılaşacak. Demokratik Kongo Cumhuriyeti ise Kolombiya ile kozlarını paylaşacak.

Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti

2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ilk maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

17.06.2026 10:22:00
AA
Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti
Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti
2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu ilk maçında Fransa, Senegal'i 3-1 mağlup etti.

Dünya Kupası finaline de ev sahipliği yapacak ABD'deki New York New Jersey Stadı'nda oynanan karşılaşmada, 2018 şampiyonu ve 2022 finalisti Fransa, Senegal ile karşı karşıya geldi.

Taraftarlar, takımlarının gol yollarında etkisiz kalması nedeniyle maçın ilk 20 dakikanın ardından Meksika dalgası yapmaya başladı.

Karşılaşmanın 25. dakikasında Diouf, savunmanın arkasına sarkan Jackson'a ara pasla topla buluşturdu. Jackson'ın sol ayağıyla yakın köşeye şutunda top, ilk önce direğe ardından kaleci Maignan'ın ayağına çarparak kornere çıktı.

45+7. dakikada Senegal'den Mane'nin pasında topla buluşan Sarr'ın vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.

Maçta 2. yarıya 0-0 eşitlikle girildi.



Fransa, 66. dakikada 1-0 öne geçti. Olise'nin defansın arasına pasında topla buluşan Mbappe, meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Etkili ataklarını sürdüren Fransa, 82. dakikada farkı ikiye çıkardı. Rabiot'un savunma arkasına pasında topla buluşan Barcola, dibine girerek yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı, kaleci Mendy'nin üstünden filelerle buluşturdu.

Senegal, maçın uzatma bölümünde farkı bire indirdi. Ndiaye'nin pasıyla ceza sahasına giren Mbaye, 90+5'te sağ ayağıyla uzak köşeye vurdu ve Maignan'ın çıkaramadığı top ağlara gitti: 2-1.

Mbaye'nin golünden sonraki santranın ardından Mbappe, 90+6'da ceza sahası dışından sert bir şutla ağları havalandırdı: 3-1.

Fransa, maçtan 3-1 galip ayrıldı.

İranlı futbolcu Mehdi Torabi’ye vize şoku!

İran Milli Takımı'nda forma giyen ve tek girişlik ABD vizesi biten Mehdi Torabi, 2026 Dünya Kupası'nda gruptaki diğer maçları kaçırabilir

17.06.2026 10:18:00
AA
İranlı futbolcu Mehdi Torabi’ye vize şoku!
İranlı futbolcu Mehdi Torabi’ye vize şoku!
İran Milli Takımı'nda forma giyen ve tek girişlik ABD vizesi biten Mehdi Torabi, 2026 Dünya Kupası'nda gruptaki diğer maçları kaçırabilir.

İran Futbol Federasyonu, Yeni Zelanda ile Los Angeles'ta oynadıkları ve 2-2 berabere kaldıkları G Grubu mücadelesi için milli takımla ABD'de bulunan 31 yaşındaki oyuncunun tek girişlik vizesinin bittiğini ve yenisi için başvuruda bulunduklarını duyurdu.

İran, gruptaki diğer maçlarında 21 Haziran Pazar günü Belçika, 27 Haziran Cumartesi günü Mısır ile karşılaşacak.

Yeni Zelanda maçının ardından statta yenilenme antrenmanı yapmasına izin verilmeyen İran Milli Takım kafilesinden kamp yaptıkları Meksika'ya dönmeleri istendi.

Teknik Direktör Amir Ghalenoei, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Derhal ayrılmamız gerektiğini söylediler. Bu durum bizi gerçekten çok zorluyor. Doğrusunu söylemek gerekirse bizi neden geri gönderdiklerini bilmiyoruz. Çok tuhaf görünüyor. Sanki planlamamızı bizim yerimize başkaları yapıyor gibi. Takımımız, tüm Dünya Kupası'ndaki en çok baskı gören, en mazlum takımdır." ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası'nda en çok gol atan ikinci oyuncu Messi

2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'ndaki ilk maçta Cezayir'i 3-0 yenen Arjantin'in yıldızı Lionel Messi, Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan iki oyuncusundan biri oldu

17.06.2026 10:16:00
AA
Dünya Kupası'nda en çok gol atan ikinci oyuncu Messi
Dünya Kupası'nda en çok gol atan ikinci oyuncu Messi
2026 FIFA Dünya Kupası J Grubu'ndaki ilk maçta Cezayir'i 3-0 yenen Arjantin'in yıldızı Lionel Messi, Dünya Kupası tarihinin en çok gol atan iki oyuncusundan biri oldu.

Cezayir karşısında sahaya çıkarak 6 farklı Dünya Kupası'nda forma giyen ilk oyuncu olan Messi, Kansas'ta oynanan karşılaşmada attığı gollerle Dünya Kupası'nın en golcü oyuncusu sırasını Alman oyuncu Miroslav Klose'yle paylaşmaya başladı.

Kansas'a 13 golle gelen Messi, Arjantin'in Cezayir karşısındaki 3 golünü de atarak Dünya Kupası kariyerinde kaydettiği gol sayısını 16'ya yükseltti.

Klose'yle birlikte Dünya Kupası tarihinin en golcü oyuncusu konumuna yükselen Messi 1 gol daha atması halinde bu alanda ilk sırayı ele geçirecek.

Zirve yarışında yalnız değil



Dünya Kupası tarihinde en fazla sahaya çıkan oyuncu unvanını Cezayir maçıyla birlikte 27'ye yükselten 16 gollü Messi'yi en golcü oyuncu yarışında Fransa'nın yıldızı Kylian Mbappe takip ediyor.

2026 Dünya Kupası'ndaki ilk maçında Senegal'e 2 gol atarak gol sayısını 14'e yükselten Mbappe, turnuva sona erene kadar atacağı gollerle Messi'yi geçmeye çalışacak.

Bu oyuncuların ardından Dünya Kupası'ndaki en golcü futbolcular listesinde 8'er golleri bulunan Cristiano Ronaldo, Harry Kane ve Neymar yer alıyor.

Kader maçına sabıkalı hakem!

A Milli Futbol Takımı'nın, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında 20 Haziran'da Paraguay ile oynayacağı mücadeleyi El Salvadorlu hakem Ivan Barton yönetecek

16.06.2026 22:33:00
İhlas Haber Ajansı
Kader maçına sabıkalı hakem!
Kader maçına sabıkalı hakem!
A Milli Futbol Takımı'nın, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında 20 Haziran'da Paraguay ile oynayacağı mücadeleyi El Salvadorlu hakem Ivan Barton yönetecek.

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Paraguay ile karşı karşıya gelecek. 20 Haziran TSİ 06.00'da San Francisco Bay Area Stadyumu'nda oynanacak müsabakada El Salvadorlu hakem Ivan Barton düdük çalacak. Barton'un yardımcılıklarını David Moran ve Antonio Pupiro yapacak. Müsabakanın 4. hakemi Jamaikalı Oshane Nation olacak.

Tepkiler



2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki kritik ikinci maçında Paraguay ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'mızın mücadelesine El Salvadorlu hakem Ivan Barton'ın atanması, spor kamuoyunda büyük bir tartışma başlattı.

Turnuvadaki kaderimizi yakından ilgilendiren bu zorlu viraj öncesi yapılan hakem seçimi, hem coğrafi yakınlık unsurları hem de hakemin geçmişteki sabıkası nedeniyle sert eleştirilerin hedefi oldu.

Türk futbolseverler ve spor yorumcuları, rakibimiz Paraguay bir Güney Amerika (CONMEBOL) ülkesi olmasına rağmen, Latin Amerika kültürüne ve bölgesine yakın bir El Salvador (CONCACAF) hakeminin bu maça verilmesini doğru bulmuyor.

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkilerde, bu durumun sahaya gizli bir "bölge kayırmacılığı" veya taraflı yönetim olarak yansıyabileceği endişesi dile getiriliyor.

Eleştirilerin odak noktasındaki tek konu coğrafi yakınlık da değil. Hakem Ivan Barton'ın geçmiş yönetimleri ve aldığı cezalar da güvensizliği artırıyor.

Kendi ülkesinde ve uluslararası turnuvalarda adı sık sık skandallarla anılan Barton, henüz çok yakın bir tarihte (Şubat 2026'da) yönettiği bir müsabakada yaptığı büyük kural hatası nedeniyle 2 maç men cezası almıştı.

Böylesine taze sabıkalı ve kendi federasyonu tarafından bile cezalandırılmış bir hakem triosunun, Dünya Kupası gibi dev bir arenada Millilerin kader maçına atanması şaşkınlıkla karşılandı.

Ayrıca Barton'ın kart çıkarma konusundaki agresif tavrı ve maçın ritmini bozan düdükleri, teknik heyeti de düşündürüyor. Sert oyuna zaman zaman göz yuman ancak itirazlarda çok kolay kırmızı karta başvuran El Salvadorlu hakemin, milli takımımızın oyun kimyasına zarar verebileceğinden korkuluyor.

Italiano 'eski yıldız'ını istiyor


 
 
Beşiktaş’ta Vincenzo Italiano'nun transfer listesindeki BİR numaralı çılgın hedefi ortaya çıktı: Nico Gonzalez! Floransa’da birlikte tarih yazan ikili, bu kez siyah-beyazlı formayla destan yazmak için buluşmak istiyor. 
 

16.06.2026 16:47:00
Haber Merkezi
Italiano 'eski yıldız'ını istiyor
Italiano 'eski yıldız'ını istiyor

Vincezo Italiano'nun gelişiyle birlikte Beşiktaş'ta transfer kulisleri hareketlendi. Italiano'nun imzasının ardından, Fiorentina döneminde birlikte harikalar yarattığı ve kariyer zirvesini yaşattığı eski "prensi" Nico Gonzales siyah-beyazlıların radarına girdi.







Fiorentina'nın yıldızı

İkilinin Floransa'da geçirdiği 3 sezonda kurduğu sarsılmaz bağ, İtalyan basınında da Beşiktaş'ın transfer stratejisine dair güçlü iddiaları beraberinde getirdi.
Fiorentina döneminde İtalyan hocanın sahada mutlak taktiksel özgürlük tanıdığı Nico González, Italiano'nun 4-3-3 sisteminde adeta bir lokomotif görevi üstlenmişti.







Her zaman çok beğendi

Italiano, her fırsatta "O bu takımın itici gücü, kalitesiyle onu sahadan çıkarmak imkansız" diyerek Arjantinliyi el üstünde tutarken, Premier Lig'den gelen dev tekliflere karşı da oyuncusuna siper olmuştu.
Nico Gonzalez de Italiano'nun hücum odaklı felsefesi sayesinde bitiriciliğini bir üst seviyeye taşıdığını belirterek, hocasına olan bağlılığını her röportajında dile getirmişti.







İlk temas kuruldu

Şu sıralar Juventus ile sezonu kiralık geçirdiği Atletico Madrid arasındaki bonservis pazarlıklarının odağında olan Nico Gonzalez'in menajeri ile ilk temas kuruldu. Şu an için bu temas ilgi seviyesinde... Eğer iki Avrupa devi arasında net bir anlaşma sağlanamazsa siyah-beyazlılar, Juventus'a resmi teklif yapacak.
Beşiktaş, İtalyan hocanın agresif, baskılı ve yüksek tempolu oyun felsefesine doğrudan uyum sağlayacak Nico gibi "tanıdık" yıldızları kadrosuna katarak şampiyonluk yarışında rakiplerine gözdağı vermeyi hedefliyor.

Oğuz Çetin ilk fırçasını yedi: 1.80'lik stoper mi olur?

Mazbatayı alıp işe koyulan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, futbol aklı Oğuz Çetin ve scout ekibinin önüne getirdiği dünyaca ünlü Nathan Ake'nin boyuna takıldı! Trabzonspor’un dev forveti Paul Onuachu’yu hatırlatan efsane başkan, kurmaylarına ilk ciddi fırçasını attı. Çetin'in Milan Škriniar'ın yanına düşündüğü kusursuz sol ayak için Başkan Aziz Yıldırım'ın ikna edilmesinin çok zor olduğu haberleri geliyor

16.06.2026 16:03:00
Haber Merkezi
Oğuz Çetin ilk fırçasını yedi: 1.80'lik stoper mi olur?
Oğuz Çetin ilk fırçasını yedi: 1.80'lik stoper mi olur?
Fenerbahçe'de mazbatasını alarak resmen yeni dönemi başlatan Başkan Aziz Yıldırım, transfer çalışmalarına kendi sert felsefesiyle damga vurmaya başladı. Futbol aklı Oğuz Çetin ve scout ekibinin önüne getirdiği dünyaca ünlü sol stoper Nathan Ake'nin bir stoper için kısa olan boyunu gören Yıldırım eski günlerini aratmayan bir tepkiyle cevap verdi.






UCHE VE HÖGH GİBİ STOPER İSTİYOR

Geçmişte Uche, Högh, Lugano ve Kjaer gibi "duvar" stoperle çalışan efsane başkan, 1.80'lik Ake yüzünden kurmaylarına ilk ciddi fırçasını attı.

İddialara göre Çetin'in listesinde Manchester City'nin Hollandalı stoperi Nathan Aké de yer alıyordu. Oyuncunun 1.80'lik boyunu görünce kızan Yıldırım, Süper Lig'in sert fiziğine ve Trabzonspor'un dev forveti Paul Onuachu'ya da gönderme yaparak, "emin misiniz?" diyerek imalı bir sorgulama yaptı.






31 YAŞINDAKİ AKE İSTENMEYEN ADAM

Teknik heyetin Nathan Aké ısrarının arkasında ise tamamen modern futbolun taktiksel şifreleri yatıyor. Manchester City'nin Pep Guardiola sonrası bütçe açmak için bırakmaya sıcak baktığı 31 yaşındaki yıldız, tam bir oyun kurucu.






10.7 MİLYON DOLAR MAAŞI VAR

Kurmaylar, sert ve kesici olan Milan Škriniar'ın yanına; geriden kusursuz oyun kuran, sol bek melezliği olan ve elit liglerde kupalar kaldırmış Aké'nin "temiz sol ayağıyla" ilaç olacağı raporunu sundu.

Ancak bu transferin önünde tek engel Aziz Yıldırım'ın "boy ve sertlik" kriteri değil; oyuncunun haftalık 160 bin Sterlin (yıllık yaklaşık 10.7 milyon Dolar) bulan devasa maaşı da zorluyor.






Fenerbahçe formasını yere atan Merih Demiral! "Bir daha bu kapıdan girmem"

Aziz Yıldırım ve kurmaylarının alt yapıdan yetişen Merih Demiral ismine neden mesafeli yaklaştığı ortaya çıktı. Yaklaşık 10 yıl önce Florya'da oynanan Galatasaray maçında yaşanan ve genç stoperin Fenerbahçe formasını yere fırlatarak "Bir daha bu kapıdan girmem" diyerek yemin edip gitmesine yol açan kriz dönüşünün önündeki en büyük engel olduğu iddia edildi

16.06.2026 15:58:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe formasını yere atan Merih Demiral! "Bir daha bu kapıdan girmem"
Fenerbahçe formasını yere atan Merih Demiral! "Bir daha bu kapıdan girmem"
Fenerbahçe'nin yeni seçilen Başkanı Aziz Yıldırım rakibi Hakan Safi'nin "anlaştım" dediği Mason Greenwood, Hakan Çalhanoğlu ve Luis Suarez gibi dünya yıldızlarına ilgi göstermedi... kulübün altyapısından yetişen Merih Demiral'ın da üzerini çizdi.






OĞUZ ÇETİN GEREKSİZ LÜKS GÖRDÜ

Oğuz Çetin önderliğindeki futbol aklı savunma hattına aranan profilin "sol ayaklı ve top yapabilen bir stoper" (Skriniar'ın yanına) olduğunu belirterek Merih'i taktiksel açıdan "gereksiz lüks" olarak değerlendirdi. Ancak bu kararın arkasında 10 yıl önce yaşanan kriz ve kırgınlık olduğu da iddia edildi.






2016 YILINDA YAŞANAN DEV KRİZ

Krizin ilk ve en büyük kırılma noktası, 2016 yılında Florya'da oynanan Galatasaray U21 maçında yaşandı. Dönemin altyapı sorumlusu Şenol Çorlu tarafından oyundan alınan Merih, bu karara çok sinirlenerek Fenerbahçe formasını yere fırlattı.

SEMİH ÖZÜ'NÜN UNUTULMAZ İDDİASI

Bu olayın ardından ceza olarak U19 takımına gönderilen ve sadece antrenmanlara çıkmasına izin verilerek dışlanan stoper, altyapı antrenörü Semih Özü'nün ifadesiyle "bir daha bu kulübün kapısından girmeyeceğine dair büyük bir yemin" ederek kulüple iplerini tamamen kopardı.






AYLIK BİN 500 TL TEKLİFİ BEĞENMEDİ

Kulübün profesyonel sözleşme aşamasında Merih'e dönemin şartlarında asgari ücret seviyesinde (aylık 1.500 TL) bir maaş teklif etmesi de bardağı taşırdı. O dönem Aziz Yıldırım yönetiminin altyapıdan ayrılmak isteyen gençlere karşı genel tavrı, "Fenerbahçe aidiyeti hissetmeyen, gitmek isteyene zorluk çıkarılmaz, kapı açık" şeklindeydi.

ALTYAPI BAŞARISIZLIĞI OLDU

Yönetim bu ayrılığı büyük bir kayıp olarak görmese de, Merih'in Juventus ve Sassuolo gibi devlerde parlaması tribünler tarafından uzun süre Yıldırım hanesine "altyapı başarısızlığı" olarak yazıldı. Yıllar sonra İtalya'da konuşan Merih ise kulübe değil, dönemin idari şahıslarına kırgın olduğunu belirterek, "Fenerbahçe içimde her zaman bir yara, bir ukte olarak kaldı" sözleriyle yaşananları özetlemişti.

Hakan Çalhanoğlu'na kapı kapalı! "Galatasaray'ın aile ortamını bozar"

Inter’in yıldızı Hakan Çalhanoğlu’nun parçalı formayı giyme hayali, Okan Buruk'un duvarına çarptı. İtalyan deviyle 16-18 milyon Euro bandında anlaşma zemini olabilecekken; tecrübeli çalıştırıcı milli oyuncunun karakter analizine ve geçmiş krizlerine bakarak veto etti. "Takımın aile ortamını kökünden dinamitler" uyarısıyla koyduğu kesin veto, tarihi transferi tamamen iptal ettirdi
 

16.06.2026 15:42:00
Haber Merkezi
Hakan Çalhanoğlu'na kapı kapalı! "Galatasaray'ın aile ortamını bozar"
Hakan Çalhanoğlu'na kapı kapalı! "Galatasaray'ın aile ortamını bozar"
Inter'in dünyaca ünlü yıldızı Hakan Çalhanoğlu son iki transfer (bu transfer dönemi hariç) döneminde Galatasaray forması giymek için uğraştığı, ancak teknik direktör Okan Buruk engelini aşamadığı iddia edildi. Geçen sezon başkan Dursun Özbek bu hamle için şartları araştırırken, George Gardi sürecin dışında olmasına rağmen Inter'i 16-18 milyon Euro bandına ikna edebileceğini yönetime iletti.






AİLE ORTAMINI BOZAR KORKUSU

Ancak Okan Buruk, ne geçen yaz ne de kış transfer döneminde milli oyuncunun takıma katılmasına onay vermedi. Buruk'un bu ısrarlı vêtosunun arkasında tamamen takım içi dengeler ve huzur ortamı yatıyor.

Deneyimli teknik adama göre; Hakan'ın gittiği takımlarda sürekli sorun çıkaran yapısı, bağlılık problemleri ve etrafında kendisine biat etmeyen isimleri dışlama eğilimi, Galatasaray'ın en büyük gücü olan "aile ortamını" kökünden dinamitleyecekti.






KARAKTER ANALİZİNDEN GEÇEMEDİ

Hatta Ocak ayında Abdullah Kavukçu bizzat Milano'ya gitmiş pek çok oyuncu için görüşmüş ancak Inter kulübü masada hazır beklemiş olmasına rağmen Buruk'un kesin tavrı nedeniyle görüşme dahi gerçekleşmemişti. İddialara göre de teknik heyetin raporunda oyuncunun karakter analizine dair çarpıcı detaylar var.






GÖKHAN TÖRE KRİZİNİ BURUK UNUTMADI

Geçmişte milli takımda Gökhan Töre ile yaşanan krizler, Inter'de Lautaro Martinez ile çekişmeleri ve Türkiye'deki diğer ezeli rakipler Fenerbahçe (geçen sezon Ali Koç'la görüşmesi sonra yalanlaması, bu sezon Hakan Safi'ye evet demesi) ile Beşiktaş'a da sürekli mavi boncuk dağıtan profili, Kemerburgaz  kapılarının Hakan'a kapanmasında başrolü oynadı.






6.5 ALIRKEN 9 MİLYON EURO İSTEDİ

Mali şartlar da bu vetoyu perçinleyen son damla oldu. İtalyan devinde net 6.5 milyon Euro kazanan Hakan Çalhanoğlu'nun, Galatasaray'dan ilk etapta yıllık 9 milyon Euro talep etmesi bardağı taşırdı. Okan Buruk'un "takım içi maaş dengesini ve huzuru bozma" uyarısını haklı bulan yönetim, bu operasyonun defterini bir daha açılmamak üzere kapattı.

Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası

Dünya Kupası ilk maçında Ekvador’u 1-0 mağlup eden Fildişi Sahili’nde, Trabzonspor’un yıldızı Christ Inao Oulai sergilediği futbolla geceye damga vurdu

16.06.2026 15:10:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası
Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası
Dünya Kupası'na zafer dansıyla damga vuran Trabzonsporlu Christ Inao Oulai için transfer kazanı kaynıyor! Fildişili yıldız için bordo-mavililerin 60 milyon Euro'luk rekor planı işlerken, milli takım kampında Galatasaray bombası patladı. Singo'nun yoğun baskısına rağmen Trabzon'da kopan ipler transferin kaderini belirledi.






Dünya Kupası ilk maçında Ekvador'u 1-0 mağlup eden Fildişi Sahili'nde, Trabzonspor'un yıldızı Christ Inao Oulai sergilediği futbol ve maç sonu yaptığı zafer dansıyla geceye damga vurdu.






Turnuvayı oyuncu için büyük bir vitrin olarak gören bordo-mavili yönetimin beklentisi çok yüksek. Trabzonspor, Fildişili orta sahanın turnuva sonrasında 60 milyon Euro barajını aşarak Türk futbol tarihinin rekor bonservis bedeliyle Avrupa'ya transfer olmasını hedefliyor.






SINGO GALATASARAY İÇİN ÇALIŞIYOR

Oyuncunun ismi yurt içinde de sıcaklığını koruyor... keza geçen sezonun ortasında Galatasaray, Oulai'yi kadrosuna katmak için yoğun bir baskı kurmuş ancak bordo-mavili kulüpten vize alamamıştı.

Şu sıralar milli takımdan arkadaşı Wilfried Singo'nun, Oulai'yi Galatasaray'a gitmeye ikna etmek adına milli takım kampında yoğun bir pres uyguladığı iddia ediliyor.






TRABZONSPOR İLE GALATASARAY KOPTU

Ancak Singo'nun bu yoğun baskısına ve arka plandaki transfer iddialarına rağmen iki kulüp arasındaki köprüler tamamen atılmış durumda.

Trabzon'da oynanan son lig maçında yaşanan olayların ardından Trabzonspor ile Galatasaray arasında ipler koptu. Bu gerilim nedeniyle iki camia arasında şu anda hiçbir resmi veya gayriresmi transfer görüşmesi yürütülmüyor.






AYNI ZAMANDA GÖVDE GÖSTERİSİ

Trabzonspor yönetimi, yaşananların ardından yıldız oyuncusunu ezeli rakibine kaptırmaya kesinlikle niyetli değil. Bordo-mavililer, Dünya Kupası'nda piyasasını iyice parlatan Oulai'yi doğrudan Avrupa'nın dev kulüplerine, hedefledikleri astronomik rakamlara satarak hem finansal rahatlamayı hem de gövde gösterisi yapmayı planlıyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.