logo
05 KASIM 2026

İngilizler bile çıldırdı! Fenerbahçe'nin penaltısı çalınmadı

İngiliz basını Liverpool'un Yunan sol beki Tsimakis'in Greenwood'u düşürdüğü pozisyonun penaltı olduğu konusunda ortak bir duruş sergiledi.
 

05.11.2026 12:16:00
Haber Merkezi
 
İngilizler bile çıldırdı! Fenerbahçe'nin penaltısı çalınmadı
İngilizler bile çıldırdı! Fenerbahçe'nin penaltısı çalınmadı
Fenerbahçe'nin Liverpool ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısının ortalarında Greenwood, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Tsimikas'ın sert iki elle itmesiyle dengesini kaybetti ve şut çekmeden önce pozisyonu kaybetti.






TNT Sports'a konuşan İskoç efsane Ally McCoist, Fenerbahçe'nin hakkının yendiğini iddia etti:






"Penaltı... İki elle yapılmış, tek elle bile değil. Gol şansını engelledi. İki elle. Bence penaltı, gerçekten öyle düşünüyorum. Yazık çünkü harika bir pas ve mükemmel bir dokunuştu."






"Gol atmaya çalışırken Greenwood'u iki eliyle de itiyor, çünkü düşmese bile bu penaltı olmadığı anlamına gelmiyor."






Eski PGMOL (Premier Lig MHK'si) başkanı Keith Hackett verilmeyen penaltı için "Bu bir şaka." yorumunu yapmakla yetindi.






İngiliz Sport Bible da, Tsimikas'ın ilk yarının ortalarında ceza sahası içinde Greenwood'u bariz bir şekilde iterek yere düşürmesine rağmen penaltı verilmediği için Liverpool'un şanslı olduğunu savundu.

Greenwood perişan etti! Liverpool taraftarı çıldırdı

Greenwood karşısında rezil olan sol bek Tsimikas için Liverpool taraftarları, oyuncunun bir daha İngiliz ekibinin formasını giymemesi için kampanya başlattı.
 

05.11.2026 12:10:00
Haber Merkezi
 
Greenwood perişan etti! Liverpool taraftarı çıldırdı
Greenwood perişan etti! Liverpool taraftarı çıldırdı
Liverpool teknik direktörü, Milos Kerkez'i dinlendirmek için Tsimikas'ı tercih etti; ancak İspanyol teknik direktör, Yunan sol bekin Fenerbahçe karşısında zorlanmasını taraftar gibi izledi.






30 yaşındaki oyuncu, sol kanatta Greenwood tarafından adeta perişan edildi ve ilk yarının ortalarında ceza sahası içinde İngiliz oyuncuyu bariz bir şekilde iterek yere düşürmesine rağmen penaltı verilmediği için şanslıydı.






Ayrıca, 76 dakika sahada kaldığı süre içinde hiç müdahale yapmadı, hiç çalım atmadı ve sekiz kez top kaybetti. Bu performansı nedeniyle Liverpool taraftarları çok öfkelendi.

"Tsimikas tam bir baş belası..." diye yazdı bir kişi.






"Tsimikas geçen sezon Roma'da forma şansı bulamadı, yine de biz onun geri dönüp bizim için düzenli olarak oynayabilecek kadar iyi olduğunu düşündük. Bana güç verin" diye yazdı bir taraftar.






Hatta bazıları Yunan defans oyuncusunun bir daha asla kulüp için oynamaması gerektiğini söyledi ve Andy Robertson'ın gönderilmesinden dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını belirtti.






"Tsimikas bir daha asla kırmızı forma giymemeli. Ocak ayında mutlaka bir sol bek transfer etmeliyiz," diye talep etti bir başkası. Bir diğeri de aynı fikirde olduğunu belirterek, "Tsimikas ve Gomez bir daha asla Liverpool için oynamamalı. İkisi de berbat" dedi.

"Robertson'ı gönderip Tsimikas'ı tutalım. Kesinlikle berbat bir oyuncu" diye yazdı beşinci bir kullanıcı.

Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'na nasıl kaldı? Kimse istemedi!

Tek neden Göztepe karşısında alınan yenilgi sonrasında puan farkının 9 olması değil; pek çok nedenden dolayı kapısı çalınan teknik adamlar Fenerbahçe'yi reddetti. Sonunda Emre Belözoğlu'nda karar kılındı

04.11.2026 12:33:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'na nasıl kaldı? Kimse istemedi!
Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'na nasıl kaldı? Kimse istemedi!
Fenerbahçe'nin artık bir hocası var... Emre Belözoğlu. Başkan Aziz Yıldırım, Göztepe yenilgisi sonrasında bir kaç toplantı yaptı. Bu toplantıların ana gündem maddesi teknik adamdı. İstifa ya da benzer konular hiç konuşulmadı. Aziz Yıldırım tek bir emir verdi: "Tribünlerin sesini kesecek" bir isim bulun.






Ancak şimdiye kadar yapılan görüşmelerde Sergio Conceicao dahil hiçbir teknik adam "evet" demedi. "Yönetim istifa" seslerini susturacak herhangi bir teknik direktör kapı aralamadı.






Bu yüzden de son çare Emre Belözoğlu'nun kapısı çalındı. Çünkü Conceicao dahil Yıldırım yönetimini reddetmek için üst düzey teknik direktörlerin pek çok nedeni vardı:






* Yönetimin Mayıs'ta görevi bırakacak olması,
* Yabancı kısıtlaması, kontenjanın dolu olması,
* Kulübün maddi olarak zorda olması,
* Tribünlerin yönetim ve takıma küsmesi.






Üstteki maddeler sadece öne çıkanlar... Ayrıca hiçbir üst düzey teknik adam; sezon devam ederken kendisinin kurmadığı, liderin 9 puan gerisinde kalan ve devre arasında da istediği bütçeyi vermeyen bir takıma gelmek istemedi.






Sadece bu kadar da değil; pek çok teknik adam sadece sezon sonuna kadar teknik direktörlük koltuğuna oturup kariyerini riske atmak istemedi.






Bu yüzden Fenerbahçe şimdiye kadar sadece "camianın evladı" Emre Belözoğlu'na kaldı.

Muhammed Salah’ın kalbi kırıldı

Mısırlılar ne yapıp edip Mohamed Salah’ın kalbini kırdı

04.11.2026 10:24:00
Haber Merkezi
 
Muhammed Salah’ın kalbi kırıldı
Muhammed Salah’ın kalbi kırıldı
Mısırlılar ne yapıp edip Mohamed Salah'ın kalbini kırdı... Onarmaya çabalıyorlar. Öyle ki, Futbol Federasyonu Başkanı Hany Abo Rida, yıldız futbolcunun milli takımı bırakmaması için Trabzon'a kadar geldi.






Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hany Abo Rida'nın, Türkiye ziyareti sırasında Trabzonspor'un yıldızı Mohamed Salah ile gerçekleştirdiği özel görüşmenin detayları gün yüzüne çıktı.






Mısırlı gazeteci Ahmed Şobir'in aktardığı bilgilere göre Abo Rida, Trabzonspor'un Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı tribünden takip etti. Maçın ardından ise Salah ve birçok kulüp yetkilisinin katıldığı samimi bir akşam yemeğinde bir araya geldi.






Zirvenin en önemli gündem maddesi, Salah'ın milli takımdaki geleceği oldu. Abo Rida'nın, yıldız futbolcuya Mısır halkının kendisine olan sevgisini ve milli takımdaki liderliğine devam etmesi yönündeki güçlü arzuyu bizzat ilettiği ifade edildi.






Mohamed Salah'ın Mısır futbol tarihi için eşsiz bir değer taşıdığının altını çizen Ahmed Şobir, yıldız oyuncunun milli takımla olan bağlarının büyük bir hassasiyetle korunması gerektiğini şu sözlerle vurguladı:






"Eğer Salah biraz kırgın, üzülmüş veya rahatsız hissediyorsa bile, oturup konuşmamıza, kalplerimizi açmamıza ve sorunun ne olduğunu anlamamıza engel hiçbir şey yok. Çünkü biz her 50 yılda bir Mohamed Salah gibi bir oyuncu yetiştiremeyiz!"






Şobir, Milli Takım Direktörü İbrahim Hasan'ın daha önce Salah'ın profesyonel zihniyetini ve teknik ekibin ona duyduğu derin saygıyı öven açıklamalarının, bu görüşme öncesinde çok olumlu bir zemin hazırladığını da sözlerine ekledi.

Aziz Yıldırım’a yönetim içinden rakip geliyor!

Fenerbahçe'de başkanlık yarışı erken başladı

04.11.2026 10:13:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım’a yönetim içinden rakip geliyor!
Aziz Yıldırım’a yönetim içinden rakip geliyor!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım her ne kadar "Devam etmeyeceğim" dese de herkes biliyor ki Fenerbahçe şampiyon olursa kalır… Ancak buna rağmen yönetiminin içinde yer alan Barış Göktürk şimdiden başkanlık çalışmalarına başladı.






Fenerbahçe'de başkanlık yarışı erken başladı. Aziz Yıldırım daha kendi ekibi içinde birlik kurabilmiş değil… Yaz aylarında yapılan seçimde önce aday olan, ancak seçilemeyeceğini anladığı için [Yıldırım'ın] yanına giren Barış Göktürk, içeride başkanlığa hazırlanıyor.






Her ne kadar Başkan Yıldırım'ın başarılı olması durumunda devam etmek istediğini bilse de Göktürk, sosyal medyada adaylığı için yapılan dedikodulara da sessiz kalıyor.

İlk etapta Göktürk, Yıldırım yönetiminde güçlü görünmeye çalıştı. Hatta öyle ki Mahmut Uslu ile Kulüpler Birliği toplantılarına bile gitti. Ancak şu anda tüm gücünü yitirdi.







Yıldırım, Uslu ve Cihan Kamer gibi isimlerle kulübü yönetirken Göktürk ve diğer birkaç isim, ancak her şey gerçekleştikten sonra haberdar oluyor.

Bu durum İsmail Kartal'ın seçiminde de ortaya çıktı… Yeni teknik direktör görüşmelerinde de. Göktürk şu anda bir yol ayrımında… Yıldırım'la devam eder ve başarısızlık gelirse kötü yönetilen bir yönetimin kötü bir yöneticisi olarak seçime girmek zorunda kalabilir.







Ancak şimdi istifa ederse de bu kez "Yıldırım'a destek olmak üzere görev aldı, ancak ilk sarsıntıda kaçtı" denebilir. Bu yüzden Göktürk en doğru hamleyi hesaplıyor.






Barış Göktürk'ün Haziran ayında bir sürpriz olmazsa şimdiden adaylık çalışmalarına başladığını söyleyebilirim.

Reis de Fatih Tekke'nin yolunda

Trabzonspor'da Richarlison adı Fatih Tekke'den sonra Thomas Reis'in de önüne geldi... Ancak Alman teknik adam da halefi gibi birden fazla nedenden ötürü Brezilyalı golcünün üzerini çizdi

03.11.2026 13:50:00
Haber Merkezi
 
Reis de Fatih Tekke'nin yolunda
Reis de Fatih Tekke'nin yolunda
Trabzonspor'da hiç de gerek yokken Richarlison gündemi oluştu... Çünkü menajeri, Sambacı santrfora Tottenham'da kazandığı paranın ancak Süper Lig'den bir takım tarafından verileceğine inanıyor.






Sezon başında da Richarlison gündeme geldiğinde Fatih Tekke adeta "kellesini" ortaya koyarak bu transferi engellemişti. Her ne kadar sosyal medyadaki ortakları üzerinden Richarlison'un menajeri Trabzonspor üzerine baskı yapmaya çalışsa da Thomas Reis de Tekke gibi kesinlikle Sambacıyı istemiyor.






Reis, ön alanda yüksek yoğunluklu pres, disiplinli koşu mesafeleri ve taktiksel sadakat istiyor. Richarlison yetenekli bir santrfor olsa da bireysel hareket etmeyi seven bir yapıda.






Bu yüzden Alman teknik adam, sisteminde tek bir oyuncunun savunma ya da pres zincirini kırıp taktik planı çökertmesine izin vermeyeceğini Başkan Ertuğrul Doğan'a iletti. Brezilyalı oyuncunun son dönemdeki sakatlık geçmişi ve form istikrarsızlığı da Reis'in bir başka veto nedeni.






Reis ayrıca önüne getirilen Richarlison'la ilgili kadro planlamasının menajer oyunlarıyla değil, saha içi ihtiyaçlarla şekillenmesi gerektiğini Başkan Doğan'a anlattı.






Hakan Safi Fenerbahçe için başkanlık ateşini yaktı

Fenerbahçe cayır cayır yanarken ateşin üzerine benzin döken değil, toprak atan başkan adayı olarak açıklamalar yapan Hakan Safi'nin sözlerinin alt metnini gazetemiz editörleri okudu

03.11.2026 13:30:00
Haber Merkezi
 
Hakan Safi Fenerbahçe için başkanlık ateşini yaktı
Hakan Safi Fenerbahçe için başkanlık ateşini yaktı
Fenerbahçe yanıyor... Hem de cayır cayır. Şampiyonluk parolasıyla girilen sezonda daha Kasım ayı gelmeden lider Galatasaray'la puan farkı 9 oldu. Tam da bu ortamda, sezon başında seçimi Aziz Yıldırım'a kaybeden Hakan Safi'nin Kasımpaşa-Beşiktaş maçından sonra açıklamalar yapması dikkatlerden kaçmadı.






Her ne kadar konuşması Aziz Yıldırım'a ve yönetime destek gibi görünse de alt metinlerde çok şey anlattı:

-Yıldırım'ı hedef almak yerine meşruiyetini övdü. Rakibinin tabanının ve muhafazakâr kongre üyelerinin oyuna talip olduğunu net şekilde ortaya koydu.






-Yıldırım'a saldırmayarak rakibinin seçmenini küstürmek istemedi. Aksine "Aziz Başkan'ın mirasına sahip çıkan saygılı aday" imajı çizmeye çalıştı.






-Kamuoyuna ve kongre üyelerine "koltuk zaten sene sonu boşalıyor. O koltuğun bir sonraki sahibi de burada hazır bekliyor." mesajını vermeye çalıştı.






-"Sene sonuna saklayın" derken, muhalefetin erken harekete geçip kendisinin önünü kesmesini engellemeyi ve adaylık yarışını kendi planına çekmeyi amaçladı.






-Kaos anlarında fırsatçılık yapıp yıpratan ihtiraslı bir muhalif değil; kriz anında serinkanlı kalan, kulübün âli menfaatlerini kendi siyasi çıkarlarının önünde tutan "kurtarıcı lider" profilini inşa etmeye çalıştı. Bu hamlenin kararsız kongre üyelerinin gözünde puan toplayacağına inanıyor olmalı.






-Safi, sezon sonunda "Ben üzerime düşeni yaptım, camiayı kenetlemeye çalıştım ama yönetim bu ortamı sağlayamadı" deme hakkını kendince cebine koydu. Aynı zamanda mevcut yönetime "Sizi şu an koruyorum, sene sonunda görevi devrederken de bana köstek olmayın" mesajı da verdi.

Galatasaray'ın 2. Rusya seferi başladı

Alexei Batrakov'un gösterdiği iyi performans sonrasında Galatasaray, Rus futbolunu daha yakından takip etmeye başladı

03.11.2026 10:20:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'ın 2. Rusya seferi başladı
Galatasaray'ın 2. Rusya seferi başladı
Galatasaray scoutları, dün Orenburg'un sahasında CSKA Moskova ile 0-0 berabere kaldığı Rus Ligi maçında Şilili genç sağ kanat oyuncusu Jordhy Thompson'ı canlı izledi.






Alexei Batrakov'un gösterdiği iyi performans sonrasında Galatasaray, Rus futbolunu daha yakından takip etmeye başladı. Gelen bilgilere göre sarı-kırmızılılar, dün Rus liginde oynanan Orenburg - CSKA Moskova maçına gözlemci yolladı. Kısa süre önce Rus ligine transfer olan ve ciddi bir performans gösteren Orenburg'un Şilili sağ kanat oyuncusu Jordhy Thompson'ı yerinde izledi.






CSKA maçına kadar 4 gol ve 2 asistle iyi bir performans gösteren Thompson, 0-0 biten CSKA Moskova maçında 82 dakika sahada kaldı.






CSKA Moskova gibi zorlu bir rakibe karşı Thompson, 82 dakikada sadece 25 kez topla buluşmasına rağmen ürettiği 2 kilit pasla takımının en net pozisyon yaratma aksiyonlarına imza attı.






Çalım (0/2) ve ikili mücadele istatistikleri (1/4) ile fiziki baskı altında zorlansa da; %69 pas isabeti (9/13), %50 orta (2/4) ve 0.04 xG'lik vuruşu 0.22 xGOT'a çıkaran şut kalitesiyle dikkat çekti.

Topa sahip olan ve oyunu domine eden ekiplerde bu topla buluşma sayısı arttıkça, ürettiği 0.20 xG + xA değerinin doğrudan skor katkısına dönüşebileceğini hissettirdi.

Fenerbahçe'nin Göztepe 11'ine Aziz Yıldırım müdahalesi

Dirk Kuyt, Göztepe maçının 11'ine Vedat Muriqi ve İsmail Yüksek'le başlamak istiyordu... Ancak maçtan 2-2.5 saat önce tesislere gelen Aziz Yıldırım, Guendouzi ve Lukaku'yu 11'e yazdı. İşte iddialar...

02.11.2026 12:30:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe'nin Göztepe 11'ine Aziz Yıldırım müdahalesi
Fenerbahçe'nin Göztepe 11'ine Aziz Yıldırım müdahalesi
Fenerbahçe Göztepe'ye 2-1 yenildi... Lider Galatasaray ile fark 9'a yükseldi. Ligin bitmesine daha çok var, ancak daha 10 hafta tamamlandı. Slavia beraberliği, Galatasaray hezimeti ve sonunda gelen Göztepe yenilgileri sonrasında Fenerbahçe'de yukarıdan hiç ses yok.






Takım hocasız; nöbetçi Dirk Kuyt geçici (kalıcı da olabilirdi) olarak takımın başında. Çünkü takımın başına getirilmesi düşünülen hiçbir teknik adam, milli aradan önce takımı teslim almak istemiyor.






Önceki gün ise çok ilginç bir süreç yaşandığı iddiası kulislerde konuşuluyor. Bu iddiaya göre Başkan Aziz Yıldırım, Göztepe maçtan yaklaşık 2-2.5 saat önce Samandıra'ya geldi. Takım stada gitmeden önce motivasyon konuşması yaptı. Ancak motivasyon konuşmasının dozu kaçtı; "Bu maçı kazanamazsanız..." mevalinde gözdağı şeklinde bir konuşmaya döndü.






İddialara göre Kuyt'ın 11'ini de değiştirdi:

* Orta sahada Kuyt, İsmail'i düşünüyordu; Yıldırım, Guendouzi'yi 11'e koydu.
* Lukaku'nun yerinde de Vedat Muriqi yazılıydı; Yıldırım, Lukaku'da karar kıldı.
* Hatta iddiaya göre Yıldırım, "Lukaku'yu 90 dakika oynat" diye Kuyt'a emir bile verdi.






Maç içinde Kuyt'ın tamamen paralize olmasının ve 83. dakikaya kadar sadece Semedo-Mert değişikliği yapmasının arkasında da Başkan Yıldırım'ın 11'i değiştirmesi yattığı iddia ediliyor.






Ayrıca Yıldırım'ın bu çıkışı sonrasında Greenwood'un ortamı protesto ederek 11'de ve maç kadrosunda yer almak istemediği de dedikodular arasında.






Okan Buruk'un iki gözdesi İstanbul'a geliyor

Okan Buruk'un sezon başında ısrarla isteyip alamadığı Dženan Pejčinović ile Bilal El Khannouss, salı akşamı Stuttgart formasıyla Rams Park'ta Galatasaray'a rakip olacak

02.11.2026 12:18:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk'un iki gözdesi İstanbul'a geliyor
Okan Buruk'un iki gözdesi İstanbul'a geliyor
Şampiyonlar Ligi'nde gaza basmak için Galatasaray'ın salı akşamı Stuttgart engelini mutlak aşması gerekiyor. Okan Buruk ve camia, en kötü ihtimalle ilk 24 hedefi için Alman ekibine karşı bu maçtan 3 puan yazdı. 3 puanın altında kalmak, sarı-kırmızılıları ilerleyen dönemde sıkıntıya sokabilir.






Alman liginde her ne kadar kırılgan bir görüntü çizse de Stuttgart, önemli yıldızları ve yıldız adaylarıyla her an her takımın canını yakabilecek bir ekip.






Kadrosunda Türk millî takımına çağrılan Atakan Karazor ile Türk millî takımını reddeden Deniz Undav'ı bulunduran Stuttgart'ın oyuncu yapısında Okan Buruk'un gözde isimleri var.






Stuttgart hücum hattının en tehlikeli, en mobil ve skor yükünü sırtlayan ismi Ermedin Demirović. Maç başına çektiği 3 şut ve 1.4 isabetli şut ortalamasıyla Galatasaray'a kabus yaşatabilir.






Deniz Undav ise henüz bu sezon gol atamamasına rağmen ceza sahası çevresindeki bitiriciliği ve şut kalitesiyle biliniyor.






Sezon başında Galatasaray'ın da gündemine gelen Pejčinović; genç yaşına rağmen 11.1 km'lik bindirme mesafesi ve 17.8 depar ortalamasıyla, hem fizik gücü hem de adam eksiltme becerisiyle tam bir joker konumunda.






Angelo Stiller ise Stuttgart'ın temposunu belirleyen, pas kalitesi %89 gibi yüksek bir oranda belirleyen isim. Batrakov'dan önce gündeme gelen Bilal El Khannouss da yaratıcı asist beklentisi (xA: 2.75) ve kilit paslarıyla hücum hattını besleyen en yaratıcı ayak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.