logo
16 MAYIS 2026

İpek Şenoğlu ABD'de yarı finalde

14.07.2007 00:00:00
Milli tenisçi İpek Şenoğlu, ABD'de katıldığı turnuvada, çiftlerle yarı finale yükseldi. Boston'da, Citibank Womens Challenger tenis turnuvasında, partneri Letonyalı Liga Dekmeijere ile çiftlerde mücadele eden İpek Şenoğlu, çeyrek final maçında Uruguaylı Estefenia Craciun-Şilili Andrea Koch Benvenuto çiftiyle karşılaştı. Şenoğlu-Dekmeijere çifti, ilk sette 4-1 öndeyken rakiplerinden birinin sakatlanması üzerine maçı galip tamamlayarak yarı finalist oldu. İpek Şenoğlu-Liga Dekmeijere ikilisi, yarı finalde, ABD'li De Nagle Courtney-Robin Stephenson çiftiyle karşılaşacak.

Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş

Trendyol Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş, bu başarının ardından adeta derin bir sessizliğe ve istikrarsızlığa büründü

16.05.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş
Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş
Trendyol Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş, bu başarının ardından adeta derin bir sessizliğe ve istikrarsızlığa büründü. Siyah-beyazlılar, şampiyonluk kupasını kaldırdığı o tarihten bu yana geçen 5 sezonda zirve yarışının tamamen uzağında kaldı.

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 60 puanla dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, sezon hedefi olarak belirlediği Türkiye Kupası'na da yarı finalde veda etti. Son 5 sezondur gerek yönetimsel gerek teknik ekip gerekse de kadroda istikrarsızlıklar yaşayan siyah-beyazlılar, başarının oldukça uzağında kaldı.

Zirvenin 22 puan gerisinde ilk sinyal



Şampiyon apoletiyle girdiği 2021-2022 sezonunda ünvanını korumak ve istikrar yakalamak isteyen Beşiktaş, saha içinde tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Sezon boyunca istikrarsız bir grafik çizen siyah-beyazlılar, ligi ancak 59 puanla 6. sırada tamamlayabildi. Dönemin şampiyonu Trabzonspor'un tam 22 puan gerisinde kalan Kara Kartal, zirve yarışına çok erken havlu atarak gelecek kötü günlerin ilk sinyalini verdi.
Ahmet Nur Çebi başkanlığında, Teknik Direktör Sergen Yalçın idaresinde başlanan, daha sonra ise Önder Karaveli ve Valerien Ismael ile süren sezonun tesellisi TFF Süper Kupa şampiyonluğu oldu.

2022-2023 sezonunda zirveye yaklaşma çabası yetmedi



Bir önceki sezonun yaralarını sarmak isteyen Beşiktaş, 2022-2023 sezonunda nispeten daha derli toplu bir görüntü sergiledi. Şenol Güneş ile birlikte sezon genelinde şampiyonluk için mücadele etse de kritik virajlarda yaşanan kayıplar siyah-beyazlıları hedeften uzaklaştırdı. Sezonu 78 puanla 3. sırada bitiren Beşiktaş, her ne kadar puanını yükseltse de liderin 10 puan gerisinde kalmaktan kurtulamadı ve kupasız kapattı.

2023-2024 sezonunda 46 puanlık uçurum



Beşiktaş, 2023-2024 sezonunda ise adeta tarihinin en büyük çöküşlerinden birine imza attı. Teknik direktör değişiklikleri ve yönetimsel krizlerin gölgesinde geçen sezonda siyah-beyazlılar, sahada da varlık gösteremedi. Sezonu yalnızca 56 puanla ve yine 6. sırada kapatan Kara Kartal, ezeli rakibi ve şampiyon Galatasaray'ın tam 46 puan gerisine düştü.
Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Fernando Santos ve Serdar Topraktepe'nin teknik direktörlük koltuğuna oturduğu, Ahmet Nur Çebi yönetiminin yerine de Hasan Arat yönetiminin göreve geldiği sezon, kulüp tarihinin en kötü dönemlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

2024-2025 sezonunda değişimler de çare olmadı

Kötü gidişata dur demek ve yeniden zirveye oynamak amacıyla girilen 2024-2025 sezonu da Beşiktaş için umutları yeşertmeye yetmedi.
Galatasaray karşısında alınan 5-0'lık TFF Süper Kupa zaferiyle Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst'la başlanan dönemde siyah-beyazlı ekip, topladığı 62 puanla ligi 4. sırada noktalayabildi. Kartal, şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray ile arasındaki 33 puanlık farkı eritmeyi başaramadı.

Bu sürecin ardından Hasan Arat yönetimi istifa etti ve geçici süreliğine Hüseyin Yücel başkanlık yaptı. Aralık ayının son günlerinde de Serdal Adalı olağanüstü genel kurulda göreve seçildi. Ayrıca sezon da Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer idaresinde bitti.

2025-2026 sezonunda da değişmeyen istikrarsızlık

İçinde bulunduğumuz 2025-2026 sezonunda da Beşiktaş için senaryo değişmedi. Zirve yarışına ortak olma iddiasıyla sezona başlayan ancak istikrarı bir türlü yakalayamayan siyah-beyazlılar, çıktığı mücadelelerde dikiş tutturamadı. Henüz ligin ikinci haftasında Solskjaer ile yolların ayrıldığı ve Sergen Yalçın'ın ikinci dönemini yaşamaya başladığı sezonu 60 puanla dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, son 5 yılda şampiyonluk yarışının ana aktörleri arasında olamadı.

5 yılda sıralama değişti, makas kapanmadı

2020-2021 sezonundaki şampiyonluğun ardından Beşiktaş; iki kez 6.'lık, iki kez 4.'lük ve bir kez de 3.'lük elde etti. Şampiyonluk yarışındaki rakipleriyle arasındaki puan farkı zaman zaman azalan siyah-beyazlılar, son 5 sezonda sergilediği bu kötü grafikle eski günlerini aratır hale geldi.

Avrupa'da da gerileme dönemine girdi

Beşiktaş'ın Avrupa'daki gerileme dönemi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en son yer aldığı 2021-2022 sezonundaki grup aşamasıyla başladı. Büyük umutlarla girilen dev organizasyonda siyah-beyazlılar, kötü bir dönem yaşadı. Grubu sıfır puanla, son sırada tamamlayan Kara Kartal, Devler Ligi'nde varlık gösteremedi. Bir sonraki 2022-2023 sezonunda ise ligdeki kötü derece nedeniyle Avrupa kupalarına vize dahi alınamadı.

Konferans ve Avrupa Ligi'nde grup aşamasını geçemedi

2023-2024 sezonunda UEFA Konferans Ligi'nde boy gösteren Beşiktaş, burada da beklentilerin altında kaldı. Siyah-beyazlı ekip, nispeten daha zayıf rakiplerin yer aldığı turnuvada grup aşamasından öteye gidemeyerek taraftarına erken bir veda izletti. Benzer bir senaryo 2024-2025 sezonunda da tekrar etti. UEFA Avrupa Ligi'nde yeni formatla oynanan lig aşamasında mücadele eden Kara Kartal, ligi 3 galibiyet ve 5 mağlubiyet sonucu 28. sırada bitirerek bir üst tura adını yazdıramadı.

Şampiyon kupasını kaldırdı


 
Sarı-kırmızılı kulüp, Trendyol Süper Lig'de üst üste 4, toplamda 26. şampiyonluk için kutlama organizasyonu düzenledi. Türkiye Futbol Federasyonundan hiçbir yetkilinin katılmadığı törende Galatasaraylı futbolculara şampiyonluk kupasıyla madalyalarını kulüp başkanı Dursun Özbek verdi.

16.05.2026 00:45:00
HABER MERKEZİ/AA
Şampiyon kupasını kaldırdı
Şampiyon kupasını kaldırdı

Trendyol Süper Lig'de üst üste 4, toplamda 26. kez mutlu sona ulaşan Galatasaray, şampiyonluk kupasına kavuştu. Ligde bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden sarı-kırmızılı takım için RAMS Park'ta kutlama organizasyonu düzenlendi.

İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Lisesi'nde bir araya gelen Galatasaray teknik ekibi ve futbolcuları, üstü açık otobüsle şampiyonluk turu attı. Galatasaray Lisesi'nden hareket eden otobüsle yola çıkan sarı-kırmızılılar, sonrasında Meşrutiyet Caddesi, Tepebaşı Işıklar, Tarlabaşı Bulvarı, Taksim Tüneli, Cumhuriyet Caddesi, Halaskargazi Caddesi, Mecidiyeköy Meydanı, Esentepe Büyükdere Caddesi, Büyükdere Caddesi Gültepe Kavşağı, 4. Levent'ten geçerek yaklaşık 3 saatlik yolculuğun ardından RAMS Park'a geldi. Galatasaraylı oyunculara yol boyunca çok sayıda taraftar eşlik etti.

"Dört Dörtlük Ş4mpiyon" sloganıyla düzenlenen kutlama için RAMS Park'a sahne kuruldu. Sarı-kırmızı sahnenin etrafında kulübün 25 şampiyonluğunu simgeleyen 5 adet büyük yıldız yer aldı.







Kasa da doldu

Kutlama organizasyonu için Galatasaray Kulübü, 190.5 lira ile bin 905 lira arasında değişen fiyatlarla bilet satışı gerçekleştirdi. Yaz döneminde çimleri yenileyecek kulüp, saha içine ise 19 bin 50 lira karşılığında taraftar aldı. Kulübün satışa çıkardığı tüm biletler tükenirken kutlama tamamen dolu tribünler önünde yapıldı.

Stat kapılarının saat 17.00'de açılmasıyla başlayan kutlamalarda 20.15'e kadar Suat Ateşdağlı, Yalçın Asan ve Doğuş Çabakçor, DJ performansı sergiledi. DJ performanslarının ardından Doğuş Çabakçor eşliğindeki senfoni orkestrası Galatasaray marşları çaldı.

Yaklaşık 55 bin taraftar tribünde

Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamasını yaklaşık 55 bin sarı-kırmızılı futbolsever statta izledi. Kulübün açıklamasına RAMS Park'taki şampiyonluk gecesine RAMS Park'a 54 bin 527 taraftar bilet alarak giriş yaptı.







Dron şovu beğeni topladı

Galatasaray Kulübü, şampiyonluk kutlamasına dron şovuyla devam etti. Gökyüzünde yüzlerde dron ile yapılan gösteri, "Dej4vu" ve "Domin4syon her sene sensin şampiyon" yazılarının gökyüzünde yer almasıyla başladı. Ardından 10 numaralı formasıyla Leroy Sane, Lucas Torreira, kurtarış yapan Uğucan Çakır, Fenerbahçe derbisine attığı golden sonra yaşadığı gol sevinciyle Barış Alper Yılmaz, kırık kolunda demir yumruk olan Victor Osimhen, asker selamı veren Mauro Icardi, futbolculuğunun ardından teknik adamlığında da Galatasaray ile 4 sezon üst üste şampiyonluk yaşayan Okan Buruk'un görselleri gökyüzüne yansıtıldı.
26. şampiyonluğa özel hazırlanan görselin ardından gelecek sezonki hedef belirlendi. Kulüp, üst üste 5, toplamda 27. şampiyonluğu, gökyüzüne "Hedef 27" yazarak belirledi.







Sahne sırası şampiyonluğun mimarlarında

Kutlamalarda podyuma sırasıyla A takım personeli, başkan Dursun Özbek, kulüp ve Sportif AŞ yöneticileri, teknik ekip ile futbolcular podyuma çağrıldı. Başkan Dursun Özbek, taraftarlar tarafından "Büyük başkan" tezahüratlarıyla karşılandı. Taraftarlar, kendilerini selamlayan Özbek'e "Bu taraftar seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahürat yaptı.
Teknik direktör Okan Buruk ise sahneye büyük bir coşkuyla davet edildi. Tecrübeli teknik adam, sahneye çıkarken "Gerçekleri tarih yazar, tarihi Galatasaray" marşı çalınırken tribünler marşa coşkuyla eşlik etti. Tribünlere çağrılan Buruk, yumruk şov yaparak "oley" çektirdi. Son olarak futbolcular, podyuma teker teker kendi seçtikleri şarkılar eşliğinde geldi.

Kupa ve madalyaları başkan Dursun Özbek takdim etti

Galatasaraylı futbolcular, şampiyonluk kupası ile madalyalarını kulüp başkanı Dursun Özbek'in elinden aldı. Türkiye Futbol Federasyonundan hiçbir yetkilinin katılmadığı törende şampiyonluk kupasını Özbek, takım kaptanları Mauro Icardi, Abdülkerim Bardakcı ve Kaan Ayhan'a verdi. Futbolcular, kupayı coşkuyla havaya kaldırdı. Bu sırada konfeti, duman ve havai fişek gösterisi yapıldı.







En büyük coşku Icardi'de

Galatasaray'ın Arjantinli Mauro Icardi, sarı-kırmızılı taraftarın en büyük coşkuyla karşıladığı futbolcu oldu. Sözleşmesi sona eren ve takımda kalıp kalmayacağı belli olmayan kaptan Icardi, podruma en son çağrıldı. Kendisiyle özdeşleşen "Aşkın Olayım" şarkısıyla podyuma yürüyen Icardi'ye taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Tribünleri selamlayan Icardi, daha sonra takım arkadaşlarının oluşturduğu çemberin ortasında "üçlü" çektirdi. Golcü oyuncu etrafını saran arkadaşlarıyla şampiyonluğu kutladı.







Sacha Boey, sırtında Filistin bayrağı taşıdı

Fransız futbolcu Sacha Boey, İsrail'in soykırımına uğrayan Filistin'e destek verdi. Sağ bek Boey, sahneye sırtında Filistin bayrağı taşıyarak çıktı. Boey'in bu hareketi, taraftardan büyük alkış aldı. Galatasaray taraftarı, "Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük." şeklinde tezahürat yaptı.







Uğurcan, maziyi andı

Uğurcan, KADR'in "Hakim Bey" şarkısıyla podyuma yürüdü.
Sarı-kırmızılı ekibin milli file bekçisi Uğurcan Çakır, 2021-2022 sezonunda Trabzonspor ile yaşadığı şampiyonluğun kutlamasında takım arkadaşı Dorukhan Toköz ile "Hakim Bey" şarkısını söylemişti.







Barış Alper, horona devam etti

Galatasaray'ın Rizeli futbolcusu Barış Alper Yılmaz, bu sezon da horon oynadı. Geçen sezon sahneye çıkarken horon oynayan Barış Alper, yine kemençe ve tulumu tercih etti. Yıldız futbolcunun horonuna takım arkadaşları da eşlik etti.

Torreira, gözyaşlarını tutamadı

Uruguaylı orta saha oyuncusu Lucas Torreira, duygulu anlar yaşadı. Galatasaray'ın üst üste 4 şampiyonluk yaşamasında büyük katkısı bulunan Torreira, sahneye geçen aylarda kalp rahatsızlığı yaşayan babasıyla geldi. Hayatını kaybeden annesini sık sık anan ve onu çok özlediğini vurgulayan Torreira'nın babasıyla sahneye çıkmadan duygulanarak ağladığı görüldü. Torreira, sahneye "hayatımı yaşamak" anlamına gelen, hayatın keyfini çıkarmayı, dans etmeyi ve neşeyle yaşamayı ifade eden İspanyolca "Vivir Mi Vida" şarkısıyla çıktı.

Samsunspor'da 5 ayrılık birden

Samsunspor, 4'ü futbolcu biri teknik ekipten olmak üzere toplam 5 isimle yolların ayrıldığını açıkladı

16.05.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'da 5 ayrılık birden
Samsunspor'da 5 ayrılık birden
Samsunspor, 4'ü futbolcu biri teknik ekipten olmak üzere toplam 5 isimle yolların ayrıldığını açıkladı.

Yarın oynanacak Göztepe mücadelesi ile sezonu noktalayacak Samsunspor'da takımdan ayrılacak oyuncular belli oldu. Kaptan Zeki Yavru, sol bek Soner Gönül, stoper Lubo Satka ve orta saha Olivier Ntcham'ın gelecek sezon Samsunspor forması giymeyeceği belirtilirken, yardımcı antrenör olarak görev yapan Boa Morte ile de devam edilmeyeceği ifade edildi.



Kulüpten konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, "Bazı vedalar sadece bir ayrılık değil, birlikte yazılmış bir hikâyenin alkışlarla taçlanan son sayfasıdır. Yarın; formamızı büyük bir aidiyetle taşıyan, mücadeleleri, karakterleri ve Atatürklü Arma'ya verdikleri emekle ailemizin unutulmaz fertleri olan Kaptan Zeki, Soner, Satka ve Ntcham ile Yardımcı Antrenörümüz Boa Morte, son kez sahaya bizimle çıkacak.

Maç öncesinde; kulübümüze hem ligde hem de Avrupa'da kattıkları değer ve verdikleri emek adına kendilerine plaket takdim ederek teşekkür edeceğiz. Bu özel ana tüm tribünlerimizin de tanıklık etmesini istiyoruz. Yıllar boyunca aynı heyecana, aynı sevince, aynı mücadeleye ortak olduğumuz sporcularımızla son kez bir araya gelmek; onlara hak ettikleri vedayı hep birlikte yaşatmak için tüm taraftarlarımızı maç öncesinde tribündeki yerlerini almaya davet ediyoruz. Birbirinden kıymetli sporcularımıza ve yardımcı antrenörümüze yakışan vedayı hep birlikte yapalım" ifadeleri yer aldı.

Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı

Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı

15.05.2026 22:43:00
İhlas Haber Ajansı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgiye göre, yeşil-beyazlı kafileyi taşıyan otobüs, konakladığı otelden ayrılarak maçın oynanacağı stadyuma hareket etti. Takım otobüsü, stadyuma giriş yaptığı sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin taşlı saldırısına uğradı.

Atılan taşlar nedeniyle otobüsün camları kırıldı. Araçta büyük çapta maddi hasar oluştu. Olay sırasında futbolcular ve teknik heyet kısa süreli panik yaşadı. Saldırıda yaralanan olmadığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Saldırının ardından Bodrum FK kafilesi, güvenlik önlemleri altında stadyuma giriş yaptı.

Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı

15.05.2026 22:26:00
Haber Merkezi
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan ve ilk kadın hakem olarak tarihe geçen Asen Albayrak'ın yönettiği nefes kesen 34. hafta mücadelesinde kazanan çıkmadı.

Rize fırtınası erken başladı



Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Çaykur Rizespor, golcü oyuncusu Ali Sowe'un 18. ve 31. dakikalarda attığı gollerle bir anda 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. İlk yarıda savunmada açıklar veren siyah-beyazlılar, soyunma odasına iki farklı geride girdi.

Kartal Geri Döndü



İkinci yarıya teknik direktör Sergen Yalçın'ın hamleleriyle daha agresif başlayan Beşiktaş, aradığı golü 55. dakikada Jota Silva ile buldu. Farkın bire inmesiyle baskısını artıran siyah-beyazlılar, 62. dakikada sahneye çıkan Vaclav Cerny'nin harika golüyle durumu 2-2'ye getirmeyi başardı.

Uzatmalarda VAR İptali



Mücadelenin 90+2. dakikasında Çaykur Rizespor, Halil İbrahim Dervişoğlu'nun kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak pozisyonu ekran başında inceleyen hakem Asen Albayrak, VAR uyarısı sonrası golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti ve maçın skorunu tayin etti.

Sezonun Son Puan Durumu

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş ligi 60 puanla 4. sırada tamamlarken, ev sahibi Çaykur Rizespor sezonu 41 puanla bitirmiş oldu

PFDK’den Zorbay Küçük kararı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son günlerde Türk futbol kamuoyunu meşgul eden bahis soruşturması kapsamında sevk edilen Üst Klasman Hakemi Zorbay Küçük hakkındaki kararını resmi olarak duyurdu

15.05.2026 14:35:00
Haber Merkezi
PFDK’den Zorbay Küçük kararı
PFDK’den Zorbay Küçük kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son günlerde Türk futbol kamuoyunu meşgul eden bahis soruşturması kapsamında sevk edilen Üst Klasman Hakemi Zorbay Küçük hakkındaki kararını resmi olarak duyurdu. Kurul, tecrübeli hakeme herhangi bir disiplin cezası verilmemesine hükmetti.

PFDK tarafından yapılan açıklamada, hakem Zorbay Küçük'e yönelik isnat olunan disiplin ihlalinin unsurlarının oluşmadığı belirtildi.

Dosyadaki tüm bilgi, belge ve savunmaları titizlikle inceleyen kurul, bu gerekçeyle hakem hakkında "ceza tayinine yer olmadığına" karar verdi. Böylece Küçük, hakkındaki iddialardan tamamen aklanmış oldu.

Sürecin geçmişinde, TFF tarafından yürütülen geniş kapsamlı bahis soruşturması çerçevesinde aralarında Zorbay Küçük'ün de bulunduğu çok sayıda hakem ve futbol paydaşı tedbirli olarak disipline sevk edilmişti.

Süreç boyunca iddiaları kesin bir dille reddeden ve hiçbir yasa dışı bahis sitesinde üyeliği bulunmadığını vurgulayan Küçük, konuyu yargıya taşıyarak suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturma aşamasında önce tedbir kararı kaldırılan hakem, PFDK'nin bu son kararıyla birlikte hukuki ve idari açıdan tamamen serbest kaldı.

Aynı PFDK toplantısında Süper Lig kulüplerine çeşitli ihlallerden ötürü toplamda milyonlarca liralık para cezaları kesilirken, Zorbay Küçük dosyasının cezasız kapanması haftanın en dikkat çeken disiplin kararı oldu.

İskoçya'da Hearts 41 yıllık hakimiyeti bozmak istiyor

İskoçya Premier Ligi'nde şampiyonluk düğümü yarın oynanacak Hearts-Celtic maçının ardından belli olacak

15.05.2026 12:07:00
İhlas Haber Ajansı
İskoçya'da Hearts 41 yıllık hakimiyeti bozmak istiyor
İskoçya'da Hearts 41 yıllık hakimiyeti bozmak istiyor
İskoçya Premier Ligi'nde şampiyonluk düğümü yarın oynanacak Hearts-Celtic maçının ardından belli olacak. Celtic, kazanarak 'en çok şampiyon olan takım' ünvanını elde etmek isterken, Hearts ise 41 yıllık hakimiyeti sonlandırmak için sahaya çıkacak.

İskoçya Premier Ligi'nde şampiyonu belirleyecek Celtic ile Hearts maçı yarın TSİ 14.30'da Celtic Park'ta oynanacak. Ligde 80 puanlı Hearts, bu maçtan galibiyet veya beraberlikle ayrılması halinde şampiyonluğunu ilan edecek ve 41 yıl sonra Celtic ve Rangers dışında bu başarıyı yakalayan ilk takım olacak. 79 puanı bulunan Celtic'in ise şampiyon olabilmesi için sahadan 3 puanla ayrılması gerekiyor.

Hearts 41 yıllık hakimiyeti bozmak istiyor



Hearts şampiyon olduğu takdirde 41 senedir devam eden Celtic ve Rangers hakimiyetini yıkacak. Bu iki takım dışında en son 1984-1985 sezonunda Alex Ferguson yönetimindeki Aberdeen şampiyon olmuştu.
En son 1959-1960 sezonunda şampiyonluk kazanan Hearts, toplamda kazandığı 4 şampiyonluk ile Aberdeen ve Hibernian ile birlikte şampiyonluk sıralamasında 3. sırayı paylaşıyor.

Celtic için 'En çok şampiyon olan takım' olma şansı

Celtic ise 1930 yılında ezeli rakibi Rangers'a kaptırdığı 'en çok şampiyon olan takım' ünvanını 96 yıl sonra geri almak istiyor. Ligde Celtic ve Rangers 55'er şampiyonlukla zirveyi paylaşıyor.

Celtic'in 2011-2012 sezonunda başlayan ve 9 sezon devam eden şampiyonluk serisi, 2020-2021 sezonunda Steven Gerard yönetimindeki Rangers'ın şampiyon olmasıyla bitmişti. Sonraki sene aldığı şampiyonlukla tekrar seri yakalayan Celtic, art arda aldığı 4 şampiyonlukla Rangers ile şampiyonluk sayısını eşitledi.

Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk edecek Trabzonspor'da 22 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Paul Onuachu, yerini koruması halinde bu başarıyı kulüp tarihinde elde eden 6. oyuncu olacak

15.05.2026 11:57:00
AA
Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın
Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın
Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk edecek Trabzonspor'da 22 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Paul Onuachu, yerini koruması halinde bu başarıyı kulüp tarihinde elde eden 6. oyuncu olacak.

Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor, ilk sezonunda ligde 21 maçta 15 gol kaydederken bu sezon 22 golle takımına skor katkısı sağlayan isimlerin başında geldi.

Attığı gollerle bordo-mavili takıma önemli katkı sağlayan oyuncu, son haftalarda ise suskun bir dönem geçiriyor. Ligde son 5 haftada bir maç sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen, bir maçta dinlendirilerek yedek soyundurulan oyuncunun zirvede rakipleriyle arasındaki fark azaldı.

Onuachu'yu 21 golle RAMS Başakşehir'den Eldor Shomurodov, 19 gol ile Fenerbahçe'den Anderson Talisca takip ederken son hafta kıyasıya gol krallığı yarışına da sahne olacak.

Son golü Galatasaray'a



Trabzonspor'un golcüsü, bordo-mavili takımın ligin 28. haftasında sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada attığı ilk golün ardından gol kaydedemedi.

Bordo-mavililer, bu mücadeleden sonra deplasmanda Corendon Alanyaspor ve sahasında RAMS Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Daha sonra TÜMOSAN Konyaspor'a deplasmanda 2-1 kaybeden Karadeniz ekibi, Göztepe ile evinde 1-1 berabere kaldı, geçen hafta da İstanbul'da Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Onuachu, Corendon Alanyaspor maçında sakatlığı nedeniyle takımda yer almazken daha sonraki 3 karşılaşmada 90 dakika forma giydi, en son Beşiktaş maçında ise son 13 dakika oyuna dahil oldu.

Trabzonspor'un ligdeki 6. gol kralı olabilir



Onuachu, ligde gol krallığı yarışını önde bitirmesi halinde kulüp tarihinde 6. kez gol krallığı başarısı gösterecek.

Bordo-mavili takımda daha önce Necmi Perekli (18), Fatih Tekke (31), Şota Arveladze (25), Burak Yılmaz (33) ve Alexander Sörloth (24) gol krallığı unvanını elde etmişti.

Nijeryalı santrfor, bu başarıyı göstermesi halinde kulüpte Şota Arveladze ve Alexander Sörloth'tan sonra gol krallığını elde eden 3. yabancı futbolcu da olacak.

Gollerin yüzde 36'sına imza attı

Paul Onuachu, Süper Lig'de takımının gollerinin yüzde 36'sına imza attı.

Ligde 33 maçta 61 kez rakip fileleri havalandıran Karadeniz ekibinde Nijeryalı futbolcu, 22 golle en skorer oyuncu olarak gol yükünü çekti.

Karadeniz ekibi,  Onuachu'nun gol attığı 18 karşılaşmada 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 43 puanı hanesine yazdırdı.

Trabzonspor, Onuachu'nun gol attığı maçlarda puanların yüzde 66'sını elde etti.

Onuachu'nun golleri

Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başlayan Karadeniz ekibinin galibiyet golünü atan Onuachu, 1-1 berabere biten 4. haftadaki Samsunspor ile 6. haftadaki Gaziantep FK maçlarında da takımı adına ağları havalandıran isim oldu.

Nijeryalı santrfor, 7. haftada 4-3 kazanılan Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçında 2, 8. haftadaki 4-0 galip gelinen Zecorner Kayserispor ile 9. haftada 2-1 üstünlük sağlanan Çaykur Rizespor müsabakalarında da birer gol kaydetti.

Ligin 12. haftasında 1-1 biten Corendon Alanyaspor maçında takımının tek golüne imza atan Nijeryalı oyuncu, 13. haftada 4-3 kazanılan RAMS Başakşehir müsabakasında 1, 14. haftada 3-1 üstün gelinen TÜMOSAN Konyaspor karşılaşmasında 2 gol attı.

Cezası ve Afrika Uluslar Kupası nedeniyle 3 maç takımdan ayrı kalan Onuachu, döndükten sonra gollerine kaldığı yerden devam etti.

Bordo-mavili futbolcu, 2-1 galip gelinen 19. haftadaki Kasımpaşa maçı ile 1-1 beraberlikle tamamlanan 20. haftadaki Hesap.com Antalyaspor karşılaşmasında birer, 21. haftada 3-0 kazanılan Samsunspor müsabakasında 2 gol, 22. haftada 3-2 kaybedilen Fenerbahçe maçında da bir gol attı.

Onuachu, Karadeniz ekibinin ligin 23. haftasında deplasmanda 2-1 galip geldiği Gaziantep FK maçı ile 24. haftasında sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 3-1 yendiği karşılaşmada birer kez, 25. haftada Zecorner Kayserispor karşısında sahadan 3-1 üstün ayrıldığı maçta da rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Ligin 26. haftasında Çaykur Rizespor karşısında alınan 1-0'lık galibiyette takımının golünü kaydeden Nijeryalı oyuncu, 28. haftada takımının 2-1 galip geldiği Galatasaray maçında ilk golü atan isim oldu.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor

Camianın karışık duygularla beklediği "15 milyon Euro’luk UEFA cezası" dosyasında kritik bir viraj dönüldü. Sadettin Saran yönetimi ve kulüp hukukçularının yürüttüğü diplomasi, Fenerbahçe’yi yaptırım kıskacından çekip çıkarmak üzere. Türkiye’deki yüksek enflasyon ve döviz kurundaki sert dalgalanmaları "mücbir sebep" olarak masaya konuldu. Bankalar Birliği’nden çıkış hamlesiyle finansal ciddiyetini kanıtlayan yönetim, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu’nu ikna etmeyi başardı. Top artık UEFA'da

14.05.2026 13:18:00
Haber Merkezi
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
Fenerbahçe camiası, haziran başında açıklanacağı konuşulan ve kulüp bütçesini sarsacağı tahmin edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezasına dair umutlu bir bekleyiş içine girdi. Kulüp kaynaklarından sızan bilgilere göre, sarı-lacivertli hukukçuların ve finans kurmaylarının hazırladığı "ekonomik savunma paketi", UEFA yetkililerinin kafasını karıştırdı.






SAVUNMALAR MAKUL BULUNDU

Gelen bilgilere göre Fenerbahçe yönetimi, savunmasını sadece kulüp harcamaları üzerine değil, Türkiye'nin içinde bulunduğu özel ekonomik koşullar üzerine kurdu. Özellikle Euro/TL kurundaki öngörülemez artış ve yüksek enflasyonun kulüp bilançosundaki "kağıt üzerindeki" zararları nasıl tetiklediği, grafiklerle ve bağımsız denetçi raporlarıyla UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na (CFCB) sunuldu.






UEFA İYİ NİYET OLARAK GÖRDÜ

UEFA'nın, Türkiye'deki ekonomik dalgalanmaları "mücbir sebep" kategorisinde değerlendirmeye sıcak baktığı ve kulübün son dönemdeki Bankalar Birliği borç tasfiyesi ile sermaye artırımı hamlelerini "iyi niyetli ve sürdürülebilir finansal yönetim" olarak kabul ettiği belirtiliyor.






KEREM, MOURINHO VE CARLOS

Jose Mourinho, Kerem Aktürkoğlu ve Diego Carlos gibi isimlerin maaşlarının bir kısmının sponsorlar tarafından karşılanmasına dair sıkıntılar da masada çözüldü.

Yönetim, tüm ödemelerin kayıt altında olduğunu ve bu modelin kulüp üzerindeki nakit yükünü azaltarak finansal sürdürülebilirliğe hizmet ettiğini kanıtladı.






HAKAN SAFİ AÇIKLAMIŞTI

Zaten daha önce başkan adayı Hakan Safi, TFF ile elele vererek sorunu aştıklarını açıklamıştı.  Kulüp koridorlarında da, "cezadan yırtmanın formülü bulundu, artık top UEFA kurumlarında" yorumları yapılıyor. Resmi açıklamanın haziran ayının ilk haftasında yapılması beklenirken, sarı-lacivertli camia seçim öncesinde transfer sürecini doğrudan etkileyecek bu karara kilitlenmiş durumda.

Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu

Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu 

14.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu. Chelsea ve Bayern Münih'te Tuchel'in 'beyni' olarak tanınan Zsolt Löw için operasyon başladı. Almanya'ya gidecek yöneticiler, Macar teknik adamla bir araya gelip operasyonun düğmesine basacak.






Tarihi bir başarıyla Süper Lig'e yükselen Amedspor, transfer dönemine bomba bir hamleyle girmeye hazırlanıyor. Sertaç Küçükbayrak ile geçiş sürecini başarıyla tamamlayan Diyarbakır temsilcisi, Süper Lig'deki ilk sezonunda çıtayı en tepeye koydu. Bu yüzden Galatasaray'la sözleşme imzalayıp imzalamayacakları henüz belli olmayan Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın durumu yakından takip ediliyor.






LEIPZIG'IN BAŞINDA KISA SÜRE KALDI

Chelsea ile Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran, PSG ve Bayern Münih'te dünyanın en büyük yıldızlarını yöneten teknik ekibin kilit ismi Zsolt Löw, Amedspor'un "vizyon projesi" olarak listenin ilk sırasına yerleşti.






RB Leipzig'in başında kısa süreliğine (8 maç) "birinci adam" olarak görünen Macar teknik adamın, Diyarbakır ekibinin sunduğu uzun vadeli projeye sıcak baktığı iddialar arasında.






HER ŞEYİN BAŞINDA OLACAK İSİM

Amedspor yönetimi, sadece bir teknik direktör değil, aynı zamanda kulübün futbol akademisini ve taktiksel kimliğini en baştan inşa edecek bir "modern futbol mimarı" arıyor. Löw'un RB Leipzig ekolünden gelmesi, genç yetenekleri parlatma becerisi ve en üst düzey taktik disiplini, bu tercihin en büyük nedenleri arasında.

Yönetimin bu hafta içinde Almanya'ya çıkarma yaparak Macar hoca ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceği sürecin bu görüşmenin ardından şekilleneceği bildirildi.






ÇOK BÜYÜK AVANTAJLARI VAR

Yardımcı antrenör olarak Şampiyonlar Ligi (2021), Bundesliga (2023), Ligue 1 (2019, 2020) ve Avusturya Bundesliga (2015) şampiyonlukları bulunan Löw için taktik dehası deniyor.

Özellikle oyuncularla kurduğu iletişim ve taktiksel analiz yeteneğiyle tanınan Macar hoca futbol otoriteleri tarafından "geleceğin üst düzey teknik direktörlerinden biri" olarak gösteriliyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.