logo
16 HAZİRAN 2026

İyi başladı, kötü bitirdi

Ankaragücü, 6 yıl aradan sonra çıktığı Süper Lig'in ilk 17 haftalık bölümünde istikrarlı bir görüntü sergileyemedi

26.12.2018 00:00:00
İyi başladı, kötü bitirdi
İyi başladı, kötü bitirdi
Yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen lige iyi bir giriş yapan başkent ekibi, ilk 11 haftada 19 puan topladı ve 5. sırada yer aldı. Bu haftadan itibaren düşüşe geçen Ankara temsilcisi, ilk yarının bitimine kalan 6 maçta sadece 1 puanı hanesine yazdırabildi.

Sarı-lacivertliler, ilk 11 haftada Aytemiz Alanyaspor, Akhisarspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ve Kayserispor'u yenerken, Trabzonspor ile berabere kaldı ve 19 puana ulaştı.  MKE Ankaragücü, ilk yarının son 6 haftasında ise sadece deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalarak puan aldı.

En istikrarlı isim Faty

MKE Ankaragücü'nde ilk yarının en istikrarlı futbolcusu, Ricardo Faty oldu.  Senegalli futbolcu, 17 haftalık periyotta bin 408 dakika sahada kalarak başkent ekibinin en çok süre alan oyuncusu olarak dikkati çekti.  Bu futbolcuyu, bin 229 dakikayla Tiago Pinto, bin 209 dakikayla Mostapha El Kabir ve bin 196 dakikayla Erdem Özgenç takip etti.

Takımın en golcüsü El Kabir

MKE Ankaragücü, ligin ilk yarısında rakip fileleri 17 kez havalandırdı.  Sarı-lacivertlilerde, forvet hattında görev yapan Mostapha El Kabir, attığı 6 golle takımının en skorer oyuncusu oldu.  El Kabir'i, 3 golle orta saha oyuncusu Faty takip ederken, Pinto, Erdem Özgenç, Bifouma, İlhan Parlak, Kenan Özer, Mokhtar, Kubilay Kanatsızkuş, Cerci birer gol kaydetti.

Başkent temsilcisi, kalesinde ise ligin en çok gol gören takımları arasında yer aldı. Sarı-lacivertliler, kalesinde gördüğü 26 golle, ligin bu anlamda en kötü istatistiğe sahip 4 takımından birisi oldu.

2 kırmızı, 39 sarı

MKE Ankaragücü futbolcuları, ligin ilk bölümünü 2 kırmızı ve 39 sarı kartla tamamladı.  17 haftayı 39 sarı kartla bitiren Ankara temsilcisinde, Bifouma ve Kone kırmızı kart gören isimler oldu.

Stat sorunu

19 Mayıs Stadı'nın yıkılması sonrasında maçlarını Osmanlı Stadı'nda oynamaya başlayan MKE Ankaragücü, bu stattaki zemin problemi nedeniyle karşılaşmaların bir bölümünü başka kentte oynamak zorunda kaldı.  Sarı-lacivertliler, iç sahada oynaması gereken Akhisarspor ve Medipol Başakşehir karşılaşmalarına Afyonkarahisar'da, Beşiktaş ve Göztepe mücadelelerine ise Kayseri'de çıktı. Başkent temsilcisi, iç saha avantajını kullanamadığı bu karşılaşmalarda sadece Akhisarspor'u yenerken diğer 3 maçını kaybetti.

Kartal gitti, Bektaş geldi

MKE Ankaragücü'nü geçen sezon Spor Toto Süper Lig'e taşıyan teknik direktör İsmail Kartal ile 16. haftanın ardından yollar ayrıldı. 16. haftada Demir Grup Sivasspor'a 4-0 kaybedilen maçın ardından İsmail Kartal'ın basın toplantısında, maddi kaynak oluşturulmadığı eleştirileri sonrasında kulüp yönetim kurulu, Kartal'ı görevinden aldı. İsmail Kartal'dan boşalan teknik direktörlük görevi için Bayram Bektaş ile anlaşan sarı-lacivertliler, Bektaş yönetiminde çıktığı Göztepe maçını 3-0 kaybetti.



19'luk yıldız Okan Buruk'u mest etti


 
Galatasaray'da kritik transfer zirvesi öncesi George Gardi'den masaya bomba gibi bir isim geldi... Okan Buruk'un tarzına hayran kalıp özel scout raporu istediği Genoa'nın 19 yaşındaki İtalyan yıldızı Jeff Ekhator, 10+4 yabancı kuralının değişmemesi durumunda Mauro Icardi'nin tahtına oturmaya aday.

16.06.2026 17:02:00 / Güncelleme: 16.06.2026 17:08:23
Haber Merkezi
  19'luk yıldız Okan Buruk'u mest etti
  19'luk yıldız Okan Buruk'u mest etti

Galatasaray'da kritik transfer zirvesi öncesi, İtalyan pazarına hakimiyetiyle bilinen ünlü menajer George Gardi'den sürpriz bir hamle geldi. Sarı-kırmızılı yönetimle yaptığı son görüşmelerde olduğu gibi rotayı yine Serie A'ya çeviren Gardi, masaya bu kez 10+4 yabancı kuralına uygun kez genç bir isim koydu.
Genoa formasıyla İtalya'da adından söz ettiren genç yetenek Jeff Ekhator.







Mertens'i andırıyor

Teknik direktör Okan Buruk'un da radarına giren 2006 doğumlu 19 yaşındaki golcü, sadece klasik bir santrfor olmamasıyla öne çıkıyor. Hücum hattında tıpkı Dries Mertens gibi ikinci forvet olarak da görev yapabilen çok yönlü tarzı, Buruk'un çok dikkatini çekti.
Genç oyuncunun bu taktiksel esnekliği üzerine deneyimli teknik adam, scout ekibinden oyuncunun tüm dinamiklerini içeren kapsamlı bir analiz raporu talep etti.







Buruk'un hedefleri büyük

Bu hamlenin arkasındaki en büyük etken ise TFF'nin yabancı sınırı kararı. Eğer yeni sezonda da 10+4 kuralı katı bir şekilde uygulanmaya başlarsa, Galatasaray kurmayları geleceğe yatırım yapılacak potansiyelli gençlere yönelmek zorunda kalacak.
Okan Buruk, her ihtimale karşı elini güçlü tutmak adına İtalyan milli takım havuzundaki Ekhator'un tüm verilerinin bugünkü toplantıda hazır bulunmasını istedi.







Resmi listede yok

Şu an için resmi listenin ilk sırasında yer almasa da Ekhator ismi, Başkan Dursun Özbek ile yapılacak büyük zirvenin en sıcak gündem maddelerinden biri olacak.
Yabancı kuralının esnetilmemesi durumunda Mauro Icardi ve Mario Lemina gibi yüksek maliyetli isimlerle yolların ayrılması planlanıyor. 19 yaşındaki İtalyan yıldız, bir anda Icardi'nin varisi olarak listenin bir numaralı hedefi haline gelebilir.

Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası

Dünya Kupası ilk maçında Ekvador’u 1-0 mağlup eden Fildişi Sahili’nde, Trabzonspor’un yıldızı Christ Inao Oulai sergilediği futbolla geceye damga vurdu

16.06.2026 15:10:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası
Dünya Kupası'nda Oulai fırtınası
Dünya Kupası'na zafer dansıyla damga vuran Trabzonsporlu Christ Inao Oulai için transfer kazanı kaynıyor! Fildişili yıldız için bordo-mavililerin 60 milyon Euro'luk rekor planı işlerken, milli takım kampında Galatasaray bombası patladı. Singo'nun yoğun baskısına rağmen Trabzon'da kopan ipler transferin kaderini belirledi.






Dünya Kupası ilk maçında Ekvador'u 1-0 mağlup eden Fildişi Sahili'nde, Trabzonspor'un yıldızı Christ Inao Oulai sergilediği futbol ve maç sonu yaptığı zafer dansıyla geceye damga vurdu.






Turnuvayı oyuncu için büyük bir vitrin olarak gören bordo-mavili yönetimin beklentisi çok yüksek. Trabzonspor, Fildişili orta sahanın turnuva sonrasında 60 milyon Euro barajını aşarak Türk futbol tarihinin rekor bonservis bedeliyle Avrupa'ya transfer olmasını hedefliyor.






SINGO GALATASARAY İÇİN ÇALIŞIYOR

Oyuncunun ismi yurt içinde de sıcaklığını koruyor... keza geçen sezonun ortasında Galatasaray, Oulai'yi kadrosuna katmak için yoğun bir baskı kurmuş ancak bordo-mavili kulüpten vize alamamıştı.

Şu sıralar milli takımdan arkadaşı Wilfried Singo'nun, Oulai'yi Galatasaray'a gitmeye ikna etmek adına milli takım kampında yoğun bir pres uyguladığı iddia ediliyor.






TRABZONSPOR İLE GALATASARAY KOPTU

Ancak Singo'nun bu yoğun baskısına ve arka plandaki transfer iddialarına rağmen iki kulüp arasındaki köprüler tamamen atılmış durumda.

Trabzon'da oynanan son lig maçında yaşanan olayların ardından Trabzonspor ile Galatasaray arasında ipler koptu. Bu gerilim nedeniyle iki camia arasında şu anda hiçbir resmi veya gayriresmi transfer görüşmesi yürütülmüyor.






AYNI ZAMANDA GÖVDE GÖSTERİSİ

Trabzonspor yönetimi, yaşananların ardından yıldız oyuncusunu ezeli rakibine kaptırmaya kesinlikle niyetli değil. Bordo-mavililer, Dünya Kupası'nda piyasasını iyice parlatan Oulai'yi doğrudan Avrupa'nın dev kulüplerine, hedefledikleri astronomik rakamlara satarak hem finansal rahatlamayı hem de gövde gösterisi yapmayı planlıyor.

Trossard'ın kaderi Amrabat! Italiano'nun gerçek fikri

Transfer kulislerinde Leandro Trossard ismini ortaya atanlar Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano’nun "disiplin" kırmızı çizgisinden haberdar değil gibi

16.06.2026 15:00:00
Haber Merkezi
Trossard'ın kaderi Amrabat! Italiano'nun gerçek fikri
Trossard'ın kaderi Amrabat! Italiano'nun gerçek fikri
Leandro Trossard'ın Beşiktaş'a geleceği iddiaları kulisleri sallarken, Vincenzo Italiano'nun disiplin takıntısı unutuldu! Brighton'dan olaylı şekilde ayrılan Belçikalı sol kanat herkes için olduğu gibi İtalyan teknik adam için de "disiplinsizliğin" Nirvanası olarak hala hafızalarda. Hem de aynı dönemde Sofyan Amrabat gibi bir krizde yaşadıkları da düşünüldüğünde...






Transfer kulislerinde Leandro Trossard ismini ortaya atanlar Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Italiano'nun "disiplin" kırmızı çizgisinden haberdar değil gibi. Brighton'da De Zerbi ile kavga ederek antrenmanı terk eden ve sansasyonel şekilde Arsenal'e giden Belçikalı yıldızın vukuatlı geçmişi akıllara Italiano'nun Sofyan Amrabat'a kestiği cezayı getirdi.






2023 YILINDA REZALET ÇIKARDI

Leandro Trossard'ın Ocak 2023'te Brighton'dan ayrılış süreci tam bir kriz yönetimi dersiydi. 2022 Dünya Kupası dönüşü takıma isteksiz dönen, sakatlığı bahane eden ve antrenmanda De Zerbi ile tartışarak tesisi izinsiz terk eden Belçikalı oyuncu, İtalyan hoca tarafından kadro dışı bırakılmıştı.






MURILLO DA AYNI YOLLARDAN GEÇTİ

Menajerinin "De Zerbi oyuncumu tüm takımın önünde aşağıladı" çıkışının ardından Trossard şehri terk etmiş ve kriz ancak oyuncunun apar topar Arsenal'e satılmasıyla çözülmüştü. Benzer bir süreç, Beşiktaş'ın ocak ayında kadrosuna kattığı Murillo'nun Marsilya'da yine De Zerbi ile yaşadığı kavgada da görülmüştü.






FIORENTINA'DA BENZERİNİ YAŞADI

Kadro disiplini ve karakter odaklı yaklaşımıyla tanınan Italiano, bu tarz krizlerde geri adım atmayan bir profil. İtalyan teknik adam, Fiorentina'yı çalıştırırken benzer bir "transfer odaklı restleşmeyi" bonservisi Fenerbahçe'de olan Sofyan Amrabat ile yaşamıştı.






AMRABAT'IN KELLESİNİ ALD

Dünya Kupası sonrası Barcelona transferi yatınca antrenman temposunu düşüren ve taktik disiplinden kopan Amrabat, Italiano tarafından Torino maçı kadrosundan çıkarıldı. Tek başına çalışmaya gönderildi. Italiano, Faslı oyuncuyu ancak hem kendisinden hem de tüm takım arkadaşlarından resmen özür diledikten sonra affetti.






ITALIANO İZİN VERİR Mİ?

Italiano'nun vatandaşı De Zerbi gibi "disiplin" konusunda tavizsiz olduğunun herkes tarafından kabul edildiği bir ortamda, Arsenal'a transferi sırasında yaşattığı kriz unutulmayan Trossard'ın transferine izin verebileceğini düşünmek çok da mantıklı gelmiyor.

200 milyon euro'luk intikam! Fenerbahçe'de düğmeye erken basıldı

Fenerbahçe’de tarihi bir katılım ve rekor oyla tamamlanan olağanüstü kongrenin ardından camia saha dışındaki ilk büyük algı operasyonuyla karşı karşıya

16.06.2026 14:40:00
Haber Merkezi
200 milyon euro'luk intikam! Fenerbahçe'de düğmeye erken basıldı
200 milyon euro'luk intikam! Fenerbahçe'de düğmeye erken basıldı
Fenerbahçe'de tarihi kongrenin yankıları sürerken, seçimi kaybeden taraftan beklentileri karşılanmayan sosyal medya hesapları yeni yönetim için "200 milyon Euro enkaz" algısını piyasaya sürdü! Yeni yönetimi yıpratmak iisteyen mihraklar, "Haziran sonuna kadar 200 milyon Euro acil nakit lazım" kulisiyle düğmeye bastı. Ortada bir enkaz mı var, yoksa mamaları kesilenlerin intikam savaşı mı? Camia büyük merak içinde.






Fenerbahçe'de tarihi bir katılım ve rekor oyla tamamlanan olağanüstü kongrenin ardından camia saha dışındaki ilk büyük algı operasyonuyla karşı karşıya. Seçimi kaybeden kanattan beklentileri olan odaklar, Aziz Yıldırım yönetiminin mazbatasını almasının hemen ardından "Fenerbahçe'nin Haziran sonuna kadar acil 200 milyon Euro nakit bulması gerekiyor; Yıldırım yönetim kurulundan para isteyecek" kulisini servis etti.






İMECE USULÜYLE ÇÖZÜME ULAŞTIRILACAK

Seçim sürecinde rakip aday, "Yöneticilerin cebine bakmayan, finansmanı tek başıma ve güçlü sponsorlarla çözecek bir model" vadetmişti. Aziz Yıldırım ise Barış Göktürk, Nihat Özbağı, Mahmut Uslu gibi kulübün geleneksel ağır toplarını yönetime alarak "imece ve kasa kolaylığı" yöntemini seçti.






"ORTADA MALİ ENKAZ VAR" YAYGARASI KOPARILDI

Seçimin hemen ardından bu rakamın sızdırılması, taraftara "diğer adayı seçmediniz, bakın Aziz Yıldırım daha ilk haftadan yöneticilerin kapısını çalmaya başladı, bu parayı bulamazlar" şüphesini enjekte etmek amaçlı olduğu düşünülüyor.






SADETTİN SARAN'DAN TARİHİ HAMLELER GELMİŞTİ

Fenerbahçe, Sadettin Saran döneminde atılan tarihi adımlarla Bankalar Birliği anlaşmasından çıktı. Gelirlerin üzerindeki %50'lik blokaj kalktı. Yani kulübün gelirleri serbest. Ortada "mali enkaz var" denilemez.






HAZİRAN AYINI BİLMEYEN FUTBOLU BİLMEZ

Futbol endüstrisinde Haziran, liglerin bitmesi nedeniyle sıcak para akışının durduğu ama vadelerin yığıldığı aydır. Bahsedilen 200 milyon Euro, iddia edildiği gibi "ödenmezse kulübün batacağı bir borç" değildir. Bu meblağ; UEFA lisansı için vadesi geçmiş mikro borçların temizlenmesi, kısa vadeli piyasa borçlarının döndürülmesi ve en önemlisi yeni sezonun transfer bütçesinin toplamıdır.






HEDEF YENİ YÖNETİMİN KREDİSİNİ BİTİRMEK

Yıldırım yönetimi göreve gelir gelmez agresif bir transfer operasyonu başlattı. "Mamaları" kesilen muhalif algı merkezlerinin bu parayı "acil kapatılması gereken devasa bir delik" gibi göstermesinin temel nedeni, taraftardaki büyük transfer beklentisini baltalamak. Taraftara "Bu para transfere değil, borca gidecek" paniği yaşatılarak yeni yönetimin kredisini daha Haziran ayının başında tüketmek.

Fransız stoper Sarr, Fenerbahçe'nin radarında

Sol stoper arayışındaki Fenerbahçe'ye, bonservisi elinde olan Malang Sarr menajerler vasıtasıyla önerildi

16.06.2026 14:10:00 / Güncelleme: 16.06.2026 14:14:54
Haber Merkezi
 Fransız stoper Sarr, Fenerbahçe'nin radarında
 Fransız stoper Sarr, Fenerbahçe'nin radarında
Sol stoper arayışındaki Fenerbahçe'ye, bonservisi elinde olan Malang Sarr menajerler vasıtasıyla önerildi.

Ancak Fransız savunmacının 10 milyon Euro'yu bulan maliyeti ve Jayden Oosterwolde'nin varlığı, bu transferi lüks bir risk haline getiriyor. Yönetim, "şef" özellikli dünya klasında bir isim için Sarr'ı arka plana itti.







Fenerbahçe'de sol stoper transferi için hareketli günler yaşanırken, Lens ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan 27 yaşındaki Fransız stoper Malang Sarr, menajerler tarafından önerildi.

Geçtiğimiz dönemlerde Emre Belözoğlu'nun Chelsea'ye gitmeden önce kadroya katmak için büyük uğraş verdiği, son olarak da adı Aziz Yıldırım'ın transfer listesinde geçen sol ayaklı savunmacı için yürütülen nabız yoklama çalışmalarında mali detaylar netleşti.







BU MALİYETLE OLMAK ÇOK BÜYÜK RİSK

Ancak oyuncunun kulübe maliyeti ve kadro mühendisliğindeki yeri, bu hamlenin rafa kalkmasına neden olacak cinsten.

Fransız oyuncunun menajerlik kanadı, kapıyı imza parası ve yıllık maaş paketini içeren toplam 10 milyon Euro'luk devasa bir taleple açtı. Bonservis bedeli olmamasına rağmen bu seviyede bir mali paket, Fenerbahçe yönetimi tarafından oldukça yüksek ve riskli bulundu.







OOSTERWOLDE GİTMEDEN ANLAMLI DEĞİL

Üstelik sarı-lacivertlilerin elinde halihazırda piyasa değeri 20 milyon Euro'ya ulaşan ve Jayden Oosterwolde gibi benzer özellikleri olan bir sol stoper var.

Oosterwolde'nin takımdan ayrılmadığı bir senaryoda, tamamen rotasyon için düşünülecek bir oyuncuya bu denli lüks bir yatırım yapmak kulübün finansal dengelerini sarsacak bir kumar olarak görülüyor.







SKRINIAR'IN YANINDA SIRITABİLİR

Taktiksel açıdan bakıldığında da Malang Sarr, sarı-lacivertlilerin asıl eksikliğini kapatmaktan uzak. Savunmanın lideri Milan Skriniar'ın yanına, sadece hızıyla öne çıkan bir kesici değil; ayağı çok temiz, baskı altında geriden oyun kurabilen ve savunma hattını tek başına çekip çevirebilecek üst düzey bir şef aranıyor.







DÜNYA KLASINDA OLMAYAN STOPER

Sarr, Fransa'da Lens formasıyla harika bir sezon geçirip geçiş savunmasında parlasa da, Chelsea döneminde elit seviyedeki baskı altında yaşadığı pozisyon hataları ve oyun kurma becerisinin aranan "dünya klası" seviyede olmaması soru işaretlerini beraberinde getiriyor.







SARR LİSTEDE ANCAK ÜST SIRADA DEĞİL

Menajerlerin Fenerbahçe'ye yoğun şekilde önerdiği Malang Sarr, sarı-lacivertli kulübün transfer gündeminin ön sıralarında yer almıyor.

Yönetim, bonservissiz bir fırsat transferi gibi duran ancak astarı yüzünden pahalıya gelen bu Fransız sol stoper yerine, Şampiyonlar Ligi seviyesinde rüştünü ispatlamış çok daha yüksek profilli isimlere odaklanmış durumda.

Beşiktaş'ın hayali yeni Orkun Kökçü'ler!

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak çılgın hamlenin şifrelerini verdi

16.06.2026 13:58:00 / Güncelleme: 16.06.2026 14:06:58
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın hayali yeni Orkun Kökçü'ler!
Beşiktaş'ın hayali yeni Orkun Kökçü'ler!
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Türk futbolunda taşları yerinden oynatacak çılgın hamlenin şifrelerini verdi!

Benfica'dan Orkun Kökçü transferiyle ezber bozan Adalı, şimdi çocukluktan Beşiktaşlı Kenan Yıldız ve Can Uzun için gözünü kararttı. Frankfurt'un yıldızı Can Uzun için "30-35 milyon euro'yu ben de veririm" diyerek Galatasaray'a meydan okudu.

Beşiktaş'ta Başkan Serdal Adalı, geçen sezon sınırları zorlayarak Benfica'dan transfer ettiği ve kısa sürede takımda kaptanlığa kadar yükselen Orkun Kökçü hamlesinin ardından gözünü yeni bir vizyon projesine dikti. Adalı'nın hayali Orkun gibi çocukluktan Beşiktaşlı Kenan Yıldız ve Can Uzun'a siyah-beyazlı formayı giydirmek.







30-35 MİLYON EURO VERMEYE HAZIR

Kenan Yıldız transferi şu an uzak ihtimal... Başkan Adalı, Can Uzun konusunda ise kararlı. Son yönetim kurulu toplantısında da ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi.

Can Uzun'un 30-35 milyon Euro gibi bir bedelle Frankfurt'tan ayrılarak Galatasaray'a transfer olması ihtimalini değerlendirdi. Net bir mesaj verdi:

- Eğer böyle bir durum gerçekleşirse, o parayı vermeye hazırım.







BİR KAÇ YIL ÖNCE YAPTIĞI AÇIKLAMA

İki yıldızın Beşiktaş sevgisi derin bağlara, çocukluk yıllarına dayanıyor. Can Uzun'un geçmişte verdiği bir demeç, bu bağı ve ailelerin Türk futboluna olan tutkusunu özetliyor. Yakın arkadaşı Kenan Yıldız ile olan anılarını anlatan Can birkaç yıl önce şu açıklamaları yapmıştı:







KENAN YILDIZ DA İYİ BİR BEŞİKTAŞLI

- Kenan ile biz çocukluktan beri arkadaşız. Babalarımızla birlikte Beşiktaş maçlarını izlemek için her maçta bir araya gelirdik. Kenan'ın babası çok koyu Beşiktaşlı olduğu için bizi İstanbul'a birkaç kez maça getirdi.







CAN UZUN'UN BABASININ ROLÜ

Can Uzun'un kariyer yönetiminde ise babası Özcan Uzun'un rolü oldukça kritik. Piyasada iddia edilenlerin aksine, baba Özcan'ın oğlunu Galatasaray'a getirmek için bastırdığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor.







CAN'IN YETENEĞİNİ KEŞFEDEN BABASI

Kendisi de amatör düzeyde teknik direktör olan ve Can'ın yeteneğini keşfedip gelişimini şekillendiren Özcan Uzun, transfer konularında tamamen "doğru kariyer basamakları" felsefesini savunuyor.

Nürnberg'den Frankfurt'a geçiş sürecinde de büyük menajerlik şirketlerinin yönlendirmelerine kulak asmayan aile; parayı veya kulübün büyüklüğünü değil, Can'ın doğrudan süre alıp gelişebileceği projeyi önceliklendirmişti.

Golünü attı, ABD'yi böyle protesto etti


 
Yeni Zelanda'ya attığı golün ardından formasıyla yüzünü kapadığı gol sevinci sorulan İranlı futbolcu Rızaiyan, şunları söyledi: "Bu özel bir sevinç. Dünyada olanları görmek istemiyorum. Bu biraz politik bir durum, bununla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

16.06.2026 09:51:00 / Güncelleme: 16.06.2026 09:59:05
HABER MERKEZİ/AA
Golünü attı, ABD'yi böyle protesto etti
Golünü attı, ABD'yi böyle protesto etti

2026 FIFA Dünya Kupası G Grubu ilk maçında Yeni Zelanda ile 2-2 berabere kalan İran'da maçın oyuncusu seçilen Ramin Rezaeian, "İranlı insanlar mükemmel. İranlı insanların arasında dünyanın herhangi bir yerinde bir problem varsa, bu bizi ilgilendirir, sizi ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

Los Angeles Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rezaeian, toplantıya "Maçın oyuncusu" ödülüyle geldi.

Meksika'yı övdü

Takımın kamp yaptığı Meksika'da çok iyi karşılandığını belirten Rezaeian, "Meksikalılara çok teşekkür ediyorum. Çok kibarlar ve bize çok iyi davranıyorlar. Şimdi tekrar Meksika'ya gideceğiz. Bugün mutlu değiliz çünkü galibiyeti hak etmiştik. Ama bu futbol, bazen sizin istedikleriniz olmayabilir. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İranlılar daha çoğunu hak ediyor. Şimdi daha çok çalışıp bir sonraki maça odaklanacağız" açıklamasında bulundu. ABD, İran takımına ülkede kalma izni vermiyor. İran bu nedenle defalarca Meksika-ABD turu yapacak... 

Attığı golün ardından formasıyla yüzünü kapadığı gol sevinci sorulan Rezaeian, şunları söyledi: "Bu özel bir sevinç. Dünyada olanları görmek istemiyorum. Bu biraz politik bir durum, bununla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Burada futbol konuşmak için bulunuyoruz. İranlı insanlar mükemmel. İranlı insanların arasında dünyanın herhangi bir yerinde bir problem varsa, bu bizi ilgilendirir, sizi ilgilendirmez."

TFF Başkanı, Fatih Terim'e verdi veriştirdi


 
Paraguay maçı öncesi açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, "Bu kadar mı akbaba, sırtlan varmış içimizde, ilk maçtı bekleyip, böyle bir fırsat bekleyip de saldıran, olmayan şeyleri olmuş gibi gösteren" dedi.

16.06.2026 09:11:00 / Güncelleme: 16.06.2026 09:18:21
AA
TFF Başkanı, Fatih Terim'e verdi veriştirdi
TFF Başkanı, Fatih Terim'e verdi veriştirdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında Avustralya'ya 2-0'lık mağlubiyete ilişkin, "Öncelikle aziz milletimizden bu hayal kırıklığından dolayı hem ben hem takım hem de bütün çalışanlar adına özür diliyorum" dedi.

Ay-yıldızlı ekibin, Arizona'da bulunan Athletic Grounds'taki idmanı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İbrahim Hacıosmanoğlu, "Öncelikle aziz milletimizden bu hayal kırıklığından dolayı hem ben hem takım hem de bütün çalışanlar adına özür diliyorum. Ama bunlar ilk kez başımıza gelmiyor. 9 kez uluslararası turnuvalara katıldık, 8'ine mağlubiyetle başladık. Bu da mazeret değil ama istatistikler öyle söylüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de meydanları dolduran binlerce kişiyi mutlu etmek istediklerini dile getiren Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:
"Türk milletinin 7'den 70'e bütün değerli insanlarını elbette ilk maçta galibiyetle coşturmak istiyorduk. Onları hayal kırıklığına uğrattığımız için teknik kadrodan, oyunculara kadar herkesin içi cız ediyor, o acıyı hissediyorlar. Ama maçı da seyrettiğiniz zaman da 100 tane maç oynasanız herhalde böyle bir maçla karşılaşmazsınız. Bizim çocuklara inancımız tam, o yetenekleri var. Maçın istatistiklerine baktığınız zaman daha şu ana kadar turnuvada oynayan bütün maçlarda böyle bir istatistik yok. Olmadı mı olmuyor ama bu olmayacak anlamını taşımıyor. Çünkü bu çocuklar yakın tarihe baktığınız zaman Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finaller oynayan çocuklar. Tarihinde ilk sefer uluslararası A Ligi'ne çıkaran bu çocuklar. 24 senenin üzerine Dünya Kupası'na yine bizi taşıyan bu çocuklar, bu teknik kadro. Onlara huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum."

Üç-dört turnuva oynayabilecek bir jenerasyona sahip olunduğunu aktaran TFF Başkanı, "Bu gerçekler ortadayken ve daha ilk maçımızı oynamışken, önümüzde 2 maç daha var, elbette çok değerli bulduğumuz yapıcı eleştirileri, hem teknik hem taktik hem de bizim de yönetimsel olarak da hatalarımızı insanların yapıcı olarak ve bu sürece katkı sağlayacak şekilde ifade etmelerini memnuniyetle karşılıyoruz, saygı duyuyoruz ve böyle devam etmelerini de arzu ediyoruz. Çünkü size dostunuz doğruyu söyler, düşmanınız söylemez, hatalarınız devam etsin ister. Cenab-ı Allah nasip edecek, bizim çocuklarımız, bu milletin bağrından çıkmış bu çocuklar, bu milletin ferasetiyle, analarımızın dualarıyla, çocuklarımızın muhabbetiyle ayağa kalkacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bütün ekibi motive etme anlamında çok iyi oldu

"Çöl gibi bir yerdeyiz. Çölde sırtlanlar var, akbabalar var. Sırtlanlar aşağıdan sürü halinde saldırırlar, akbabalar da yukarıdan süzerler, kavga edip hayal kırıklığına uğrayan var mı, zayıf noktada olan biri var mı, inip de kapayım diye. Bütün ekibi motive etme anlamında da çok iyi oldu, bu kadar mı akbaba, sırtlan varmış içimizde, ilk maçtı bekleyip, böyle bir fırsat bekleyip de saldıran, olmayan şeyleri olmuş gibi gösteren." ifadelerini kullanan Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Onları Türk milletine havale ediyorum. Ama onların o çabaları beyhude olacak. Bizim analarımızın duası, o genç çocuklarımızın... İsviçre'den kalkmış anne baba, 5 aylık bebeğiyle beraber gelmiş. Tribünde siz de görmüşsünüzdür. Otele geldiler, biz de gerekli ilgiyi gösterdik. Dün akşam gece 01.30 otelin önünde aile duruyor, kamp yaptığımız yerin önünde. Teyze çocuklarıyla beraber gelmiş, eşi de yanında, 'Başkanım ev yemeği yapıp getireyim, moralleri düzelir' diyor. Onun için bu milli takım bizim takımımız. 2 maç daha var önümüzde. Akbabalık, sırtlanlık yapmaya gerek yok. Farz edelim ki bu turnuvada başarılı olamadık. Bu sene A Ligi'ne yükseldik, İtalya'yla, Fransa'yla, Belçika'yla maç oynayacağız. Önümüzdeki sene Avrupa Şampiyonası elemeleri başlayacak. Ondan sonra Dünya Kupası var, tekrar Avrupa Şampiyonası var. Bu çocuklar en az 4 turnuva bir arada oynayacak olan çocuklar. Yerden yere vurarak ne kazanabiliriz? Bir şey kazanabiliyor muyuz?"

Hacıosmanoğlu, oyuncuların moral durumunun sorulması üzerine, "Temel darağacında asılıyor, sordular 'Son arzun nedir?' diye, 'Bu da bana ders olsun' dedi. Arkadaşların hepsi olayın bilincinde. 100 tane maç yapsanız böyle bir sonuçla karşılaşmazsınız. 30 şut atacaksınız, 50 sefer ceza sahasının içine gireceksiniz, iki topunuz direkten dönecek, bir buçuk atakları var, iki tane gol yiyeceksiniz, böyle bir şey yok ama oluyor, hayatın içinde var. Ha bu çocuklar bunun üstesinden gelecek güçtedir." açıklamasında bulundu.

Şenol Hocama teşekkür ediyorum, Fatih Hoca'yı arama gereği hissetmedim

Hacıosmanoğlu, Şenol Güneş ve Fatih Terim'in milli takımla ilgili açıklamalarının sorulması üzerine ise şu ifadeleri kullandı:
"Şenol Hocama teşekkür ediyorum, bugün kendisiyle de konuştum. Fatih Hoca'yı arama gereği hissetmedim. Neden hissetmediğime gelince, konuşmasının başlangıcı ve son paragrafına kadar yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkür ediyorum ama ona 'İmparator' lakabını işte bu halk verdi. 'İmparator'a yakışan şekilde de o konuşmayı bitirmesini arzu ederdim. Hiç yakıştıramadım kendisine, üzüldüm de. Çünkü İmparator ise lakabınız ya orada gizemli şeylerden bahsedip 'Bunları da konuşacağımız zaman gelecek, iki maç daha bekleyelim, hesap sorarız...' Yani kimden hesap soracaksın? Bu Fatih Terim duruşuna, o bilgeliğine yakışmadı. Kimden, çocuklardan mı, teknik kadrodan mı, yönetimden mi, başkandan mı hesap soracaksınız? Bari söyleyin de hazırlık yapsın, o hesap verecek... Burası hesap sorma, hesap verme yeri değil. Onun için hiç yakıştıramadım kendisine."

Oyunculardan her zaman kendisine bir ağabey gibi bakmalarını istediğini söyleyen Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Elbette ki bu akbabalara, sırtlanlara en güzel cevabı biz veririz ama onlara en güzel cevabı bu kardeşlerimizin sahada vermesi lazım. Onlar da bu konunun bilincinde. Elbette ki konuşuyoruz. Yönetimsel olarak bizim de yanlışımız olabilir. Yani bunu eleştiri olarak, olumlu, yapıcı eleştiri yapanlara saygı duyuyoruz. Gereken her şeyi konuşuyoruz biz. Bu çocuklara destek olalım. Fatura ödemesi gereken kim varsa yeri geldiğinde de öder, bu ben dahi isem ama şu süreci atlatalım, önümüzde iki maçımız var. İki maçı alırsak gruptan lider çıkma ihtimalimiz hala devam ediyor. İspanya, Yeşil Burun Adaları'yla berabere kalıyor. Enteresan sonuçlar var. İtalya 3 dönemdir Dünya Kupası'na gidemiyor. Ben inanıyorum bu çocuklara, çok iyi motivasyon kaynağı oldu. Sağlam adımlarla bu çocuklar gerekli cevabı sahada verecek, buna inancımız tam. Bir de şu açıdan da bakalım, tokadı ilk maçta yemek iyiydi, gruptan çıktıktan sonra telafisi yok."

Sporda geleceğin yıldızları sahneye çıktı


 
 
İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Spor İstanbul iş birliğiyle düzenlenen 6. Gelişim Ligi Finalleri, yaklaşık 4 bin miniğin katılımıyla tamamlandı.

16.06.2026 00:15:00
HABER MERKEZİ
Sporda geleceğin yıldızları sahneye çıktı
Sporda geleceğin yıldızları sahneye çıktı
İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Spor İstanbul iş birliğiyle düzenlenen 6. Gelişim Ligi Finalleri, yaklaşık 4 bin miniğin katılımıyla tamamlandı. İBB Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nde düzenlenen organizasyonda profesyonel ve amatör kulüpler geleceğin yıldız adaylarını takip etti. 13 Haziran'daki yarı final müsabakalarının ardından 14 Haziran'da oynanan final maçlarında şampiyonlar belli oldu.

Yetenek avcıları da izledi

Profesyonel ve amatör kulüplerden gelen yetenek avcıları da tribündeki yerini alarak genç sporcuları mercek altına aldı. İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Bilge Donuk, İBB Spor Tesisleri Şube Müdürü Mustafa Baştimur ve İBB Sportif Değerlendirme Şube Müdürü İlker Öztürk'ün yerinde takip ettiği etkinlikte İBB'nin İstanbul'un Spor Okulları projesi kapsamında aldıkları eğitimlerde başarı göstererek Gelişim Grupları'na alındıktan sonra finallere kalmayı da başaran yaklaşık bin 100 sporcu, Tuzla'da şampiyonluk için ter döktü.

Farklı branşlarda yarıştılar

Atletizm, badminton, basketbol, jimnastik, futbol, okçuluk, sutopu, tenis, voleybol ve yüzme olmak üzere toplam on branşta düzenlenen finaller, profesyonel kariyer hedefleyen çocuklar için ciddi bir vitrin oldu.

Geçmiş yıllarda bu finallerden keşfedilerek profesyonel ve amatör kulüplerin altyapısına kazandırılan binden fazla çocuğa, bu yıl yenileri eklendi. Çok sayıda profesyonel ve amatör kulüplerin altyapı sorumluları, geleceğin yıldızlarını keşfetmek için final heyecanına ortak oldu. Oyun ve dijital deneyim alanlarının yanı sıra çeşitli sahne gösterileriyle katılımcılara eğlenceli bir hafta sonu sunan Spor Okulları Gelişim Ligi Finalleri, branşlardaki final müsabakalarının ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarının takdim edilmesiyle sona erdi.

Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off Final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Beşiktaş'ı 93-68 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

16.06.2026 00:00:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi
Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında seriyi 1-1'e getirdi
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off Final serisi ikinci maçında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Beşiktaş'ı 93-68 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik



Hakemler: Emin Moğulkoç, Yener Yılmaz, Özge Şentürk Bayraktar

Fenerbahçe: Nicolo Melli 12, Talen Horton Tucker 16, Tarık Biberovic 10, Devon Hall 4, Khem Birch 5, Onuralp Bitim 11, Wade Baldwin 17, Mikael Jantunen 11, Nando De Colo 4,

Metecan Birsen, Melih Mahmutoğlu 3

Başantrenör: Sarunas Jasikevicius

Beşiktaş: Jonah Mathews 8, Devon Dotson 7, Sertaç Şanlı 9, Anthony Brown 17, Matt Thomas 7, Vitto Brown 12, Berk Uğurlu 4, Yiğit Arslan 2, Conor Morgan 2, Canberk Kuş

Başantrenör: Dusan Alimpijevic

1. Periyot: 23-18

Devre: 50-37

3. Periyot: 72-51



Ezeli rakipler arasında oynanan final serisi 2. maçını Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı birlikte izledi. Serinin 3. maçı 17 Haziran Çarşamba günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.