logo
11 HAZİRAN 2026

Jazz ve Kings seriye bağladı

NBA'de Utah Jazz ve Sacramento Kings'ten üst üste 4. galibiyet

08.02.2021 10:20:00
Jazz ve Kings seriye bağladı
Jazz ve Kings seriye bağladı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) sezonun ön plana çıkan takımlarından Utah Jazz, deplasmanda Indiana Pacers'ı 103-95 yendi.

NBA'e 5 maçla devam edildi. Batı Konferansı lideri Jazz, Pacers karşısında 103-95 kazanarak art arda 4. olmak üzere 19. galibiyetini aldı. Jazz'da Donovan Mitchell 27 sayı, 11 asist, Rudy Gobert 16 sayı, 16 ribauntla "double-double" yaparak galibiyette önemli rol oynadı. Peş peşe 3. olmak üzere 12. mağlubiyetini yaşayan Pacers'ta Domantas Sabonis 20, Doug McDermott 18 sayı kaydetti.

Kings, Clippers engelini aştı

Sacramento Kings, deplasmanda Los Angeles Clippers'ı 113-110'luk skorla geçerek üst üste 4, sezonun ise 12. galibiyetine ulaştı. Kings'te De'Aaron Fox 36, Buddy Hield 22 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Batı Konferansı'nda zirve mücadelesi veren Clippers'ta Lou Williams'ın 23, Kawhi Leonard'ın 20 sayısı sezonun 8. yenilgisini engelleyemedi.

Sonuçlar

Charlotte Hornets-Washington Wizards: 119-97

Indiana Pacers-Utah Jazz: 95-103

New York Knicks-Miami Heat: 103-109

Phoenix Suns-Boston Celtics: 100-91

Los Angeles Clippers-Sacramento Kings: 110-113 AA

Beşiktaş'ta kaleci devrimi

Beşiktaş'ta yeni sezonda kalenin emanet edileceği isim değil belki ama stil netleşti 

11.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ta kaleci devrimi
Beşiktaş'ta kaleci devrimi
Teknik direktör Vincenzo Italiano'nun modern oyun sistemine uymayan Rossi ve Jörgensen gibi isimlerin üzeri çizildi... Türk futbolunu ve kulübün genetiğini iyi bilen Önder Özen'in de onay verdiği yeni kaleci profili netleşti. Geriden oyun kurabilen, refleksleri tavan yapmış ve adeta bir oyun kurucu gibi ayaklarını kullanan modern bir eldiven arayan Beşiktaş kurmayları listenin ilk iki sırasına Chevalier ve Caprile'yi yazdı.






Beşiktaş'ta yeni sezonda kalenin emanet edileceği isim değil belki ama stil netleşti. Teknik direktör Italiano'nun sistemine uygun, Türk futbolunu ve Beşiktaş'ın genetiğini iyi bilen Önder Özen'in de onayından geçen kaleci profili netlik kazandı. Siyah-beyazlılarda rota; refleksleri tavan yapmış ve ayağını bir oyun kurucu gibi kullanabilen modern eldivenlere çevrildi. İlk iki sıraya PSG'den Lucas Chevalier ve Cagliari'den Elia Caprile isimleri kuruldu.






ROSSI VE JORGENSEN DIŞARIDA KALDI

Daha önce scout listelerinde yer alan veya menajerler vasıtasıyla önerilen Agustin Rossi ve Filip Jörgensen tarzındaki kaleciler tamamen saf dışı bırakıldı.

Boca Juniors döneminden beri dünyanın en iyi penaltı kurtarıcılarından biri olarak bilinen, çizgideki devasa fiziğiyle (1.93m) dikkat çeken Rossi ile Villarreal döneminde La Liga'nın en çok kurtarış yapan ismi olan ve Chelsea'nin pas kalitesi nedeniyle tercih ettiği Jörgensen profilleri şablonunun dışına itildi.






KRİTİK KURTARIŞ YÜZDELERİ DEĞERLİ

Beşiktaş'ın önceliği haline gelen Chevalier ve Caprile'yi listenin tepesine çıkaran iki ana unsur var. Refleks ve çizgi başarısı ile ayak kalitesi. Her iki kaleci de özellikle bire bir pozisyonlarda ve çizgi üzerinde refleks hızı çok yüksek isimler olarak dikkat çekiyor.

Chevalier'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki dev maç performansları ile Caprile'nin Serie A'da takımı kaderini belirleyen kritik kurtarış yüzdeleri, Beşiktaş kurmaylarının bu iki isme yönelmesindeki en büyük etken oldu.






AYAK KALİTESİ İKİSİNİN DE YÜKSEK

Italiano'nun oyun sisteminin en kritik parçası olan "geriden oyun kurma" becerisi, bu iki kalecinin de en büyük artısı. Hem Chevalier hem de Caprile, yoğun baskı altındayken bile soğukkanlı kalabilen, kısa ve uzun metrajlı pas kalitesi oldukça yüksek eldivenler.






Chevalier bu yönüyle PSG gibi pas oyununu domine eden bir dünya devine geçiş yaparken; Caprile de Serie A'da yüksek pas isabet oranlarıyla kalitesini kanıtladı.

Okan Buruk mu, Guardıola mı?

Dursun Özbek 'Sorun yok, uzatacağız' dedi ancak resmi imzaların bir türlü atılmaması Galatasaray'da tansiyonu yükseltti

11.06.2026 11:50:00
Haber Merkezi
Okan Buruk mu, Guardıola mı?
Okan Buruk mu, Guardıola mı?
Dursun Özbek 'Sorun yok, uzatacağız' dedi ancak resmi imzaların bir türlü atılmaması Galatasaray'da tansiyonu yükseltti.

Takvimler 11 Haziran'ı gösterirken, sözleşmesinin bitmesine sadece 20 gün kalan Okan Buruk'un etrafını menajerler sardı.







Yönetimin sessizliğinin arkasındaki asıl neden ise kulisleri salladı... bazı Galatasaraylı yöneticilerin dünyaca ünlü teknik direktör Pep Guardiola ile temas kurduğu ve Katalan hocayı ikna etmeye çalıştığı camia içinde kulaktan kulağa yayılıyor.

Galatasaray'da üst üste gelen şampiyonlukların ardından gözler teknik direktör Okan Buruk'un sözleşmesine çevrildi. Başkan Dursun Özbek, her fırsatta başarılı teknik adamla yola devam edeceklerini belirtse de, resmi imzaların bir türlü atılmaması camiada soru işaretlerini artırıyor.







DURSUN ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI

Başkan Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde Okan Buruk'un geleceği ve sözleşme yenileme süreciyle ilgili çok net açıklamalar yapmıştı. Özbek, gelen sorulara şu yanıtları vermişti:

- Biz Okan hocamızdan son derece memnunuz. Başarı, uyum ve karşılıklı güven olduğu sürece Galatasaray'da uzun soluklu birlikteliklerin çok değerli olduğuna inanıyorum. Okan Buruk, Galatasaray tarihine şimdiden çok önemli izler bırakmış bir kardeşimiz. Ben bu başarılı dönemin bu sene kazanacağımız şampiyonlukla bir rekora da ulaşacağına inanıyorum.







HAZİRAN SONUNDA BOŞA ÇIKACAK

Başkan Özbek'in "rahat" tavrına rağmen, yönetimin bu kadar uzun süredir neden beklediğine dair tatmin edici bir açıklama yapılmış değil. Bugün itibarıyla 11 Haziran geldi. Okan Buruk'un sözleşmesinin bitmesine sadece 20 günden az bir süre kaldı.

30 Haziran'da resmen boşa çıkacak olan başarılı teknik adamın bu durumu, Avrupa ve Orta Doğu piyasasını da hareketlendirdi. Şimdiden pek çok menajerin Okan Buruk'un etrafında dolandığı ve gelebilecek cazip teklifleri hocaya iletmek için nabız yokladığı biliniyor.







GUARDIOLA'YI SÜREKLİSIKI ŞTIRIYORLAR

Galatasaray kulislerinde büyük iddia çok başka bir isim üzerinden yürüyor. Sarı-kırmızılı camiada kulaktan kulağa yayılan şok iddiaya göre; Galatasaraylı bazı yöneticiler dünyaca ünlü teknik adam Pep Guardiola ile dirsek teması kurdu.







Yöneticilerin, Katalan teknik adama "bizimle çalışmak istersen kapımız sana açık" diyerek dünyaca ünlü teknik adamı ikna etmeye çalıştığı iddia ediliyor. Okan Buruk'la imzaların gecikmesi ile bu dev iddiaların eş zamanlı olarak gündeme gelmesi, "Galatasaray'da neler oluyor?" sorusunu da beraberinde getirdi.

Galatasaray darphane kuruyor

Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti

11.06.2026 11:50:00
Haber Merkezi
Galatasaray darphane kuruyor
Galatasaray darphane kuruyor
Yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla Galatasaray'ı sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtaracak olan Aslantepe Vadisi projesi; ticari alanları, performans salonları ve dev sponsorluklarıyla kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi sağlayacak. Amatör branşları tek çatı altında toplayarak yıllık 15 milyon dolarlık kira ve lojistik yükünü de ortadan kaldıracak olan bu "mali bağımsızlık sigortası", yaratacağı toplam 45 milyon dolarlık ekonomik değerle Galatasaray'ı 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finans devine dönüştürecek.






Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti. Finansal kriz girdabından gayrimenkul hamleleriyle çıkmayı hedefleyen Galatasaray, bu dev hamleyle hem milyonlarca dolarlık kira yükünden kurtulacak hem de her yıl kasasına yaklaşık 45 milyon dolar koyacak.






PROJE KESİNTİSİZ PARA ÜRTECEK

Başkan Dursun Özbek'in mali konularda sona yaklaşıldığını belirttiği ve yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayata geçirilecek bu dev merkez, sarı-kırmızılıları sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtararak 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finansal dev haline getirecek.






PEK ÇOK EK MALİYET YÜK OLMAYACAK

Proje bittiğinde Galatasaray; Sinan Erdem ve Burhan Felek gibi spor salonlarına her yıl ödediği milyonlarca liralık kira bedellerinden, sporcu konaklama yüklerinden ve dağınık tesis yapısının getirdiği lojistik maliyetlerden tamamen kurtulacak.

Tüm amatör branşların idari ofisleri, antrenman sahaları ve kamp merkezleri tek bir çatı altında toplanacağı için operasyonel harcamalar minimuma inecek ve yıllık yaklaşık 15 milyon dolar kulübün kasasında kalacak.






30 MİLYON DOLAR TAZE PARA GİRİŞİ

Vadi İstanbul aksına bağlanacak 165 bin metrekarelik alanda yer alacak restoranlar, ticari mağazalar, bin 500 araçlık otopark ve organizasyonlara kiralanacak 300-800 kişilik "Black Box" performans salonu kulübe sürekli nakit akışı sağlayacak.

Ayrıca kurulacak modern salonların isim hakları ve küresel markalarla yapılacak yeni entegre sponsorluk sözleşmeleriyle birlikte kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi olacak.






AMATÖR BRANŞLAR KENDİNİ DÖNDÜRECEK

Bankalar Birliği anlaşmasından çıkan ve Riva ile Florya projelerinden gelecek 900 milyon dolar'lık dev gelirle tüm borçlarını sıfırlamak isteyen Galatasaray2da, Aslantepe Vadisi bir "mali bağımsızlık sigortası" görevi görecek. Her yıl yaratılacak toplam 45 milyon dolarlık bu devasa ekonomik değer, tüm amatör branşların futbol takımının bütçesine yük olmadan kendi kendini tamamen fonlamasını sağlayacak.

Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi

EuroLeague ve EuroCup’ın önümüzdeki sezon yer alacak nihai takımları henüz resmi olarak açıklanmasa da perde arkasında "ticari evrim" savaşı yaşanıyor 

11.06.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi
Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi
Avrupa basketbolunun kalbi EuroLeague'de gelecek sezonun son bileti için perde arkasında tarihi bir savaş yaşanıyor! Organizasyonun franchise odaklı bir Amerikan modeline geçiş sürecinde, 20. ve son "wild card" (özel davetiye) hakkı için Beşiktaş ile Monaco kıran kırana bir rekabet içinde. EuroCup'ta finale yükselerek tüm ezberleri bozan ve masaya son derece güçlü oturan siyah-beyazlılar, dev organizasyonun kapısına dayandı.






EuroLeague ve EuroCup'ın önümüzdeki sezon yer alacak nihai takımları henüz resmi olarak açıklanmasa da perde arkasında "ticari evrim" savaşı yaşanıyor. Organizasyonu tamamen franchise odaklı bir Amerikan modeline dönüştürmek için çalışmalar hız kazandı. Avrupa basketbolunun "Devler Ligi" EuroLeague'in son bileti (20. sıra) için Monaco ve Beşiktaş kıran kırana savaşıyor.






20. VE SON WILD CARD İÇİN ÇARPIŞIYOR

Gelecek sezon için EuroLeague'de çok yıllık sözleşmesi bulunan 18 takımın yeri garanti. Geriye kalan iki tek yıllık "wild card" (özel davetiye) hakkından birinin Paris'e verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İşte dananın kuyruğu tam bu noktada, 20. ve son koltuk için kopuyor.






BEŞİKTAŞ MASAYA ÇOK GÜÇLÜ OTURDU

Bundan sadece bir ay öncesine kadar Monaco'nun bu hakkı rahatça alacağı düşünülürken, EuroCup'ta finale yükselen Beşiktaş, masaya çok güçlü bir aday olarak oturdu ve tüm planları altüst etti.

Monaco, EuroLeague yönetim kuruluna oldukça iddialı bir gelecek planı sundu. Eski NBA yıldızı ve yatırımcı Jamal Mashburn'ün yanı sıra güçlü finansal kuruluşların bu projeyi desteklemesi Monaco'nun en büyük avantajı.






MONACO EVRAKLARI YETİŞTİREMEZSE

Ancak kulüpteki yeni yönetime geçiş sürecinin zamanlaması ciddi bir kriz yaratmış durumda. EuroLeague, katılımcı kulüpleri bu ayın sonuna kadar açıklayacak ve Monaco'nun unvanını korumak için gerekli olan güçlü finansal garantileri zamanında yetiştirememe riski bulunuyor. Eğer Monaco bu garantileri sağlayamazsa yoluna Avrupa Şampiyonası'nda (EuroCup) devam etmek zorunda kalacak.






HAPOEL İSRAİL YÜZÜNDEN ELENDİ

Hapoel Jerusalem gibi ekipler de bu koltuk için devrede olsa da İsrail'deki mevcut istikrarsız durum nedeniyle EuroLeague yönetiminin gözü tamamen Türkiye'de.

Monaco'nun evrakları ve garantileri yetiştirememesi durumunda, bu koltuğu kapacak en net ve en hazır aday Beşiktaş.






26 HAZİRAN'DA BELLİ OLACAK

Siyah-beyazlıların yükselen grafiği ve yarattığı büyük organizasyon, onları EuroLeague kapısına son derece güçlü bir şekilde dayamış durumda.

Avrupa basketbolunun kaderini belirleyecek nihai kararın 26 Haziran'da yapılacak EuroLeague Yönetim Kurulu toplantısında verilmesi bekleniyor.

Trabzonspor'a Arjantin'den top cambazı geliyor

19 maçta 7 gol ve 3 asistlik göz kamaştırıcı bir performans sergileyen 25 yaşındaki "mini" 10 numara için bordo-mavililer ciddi bir mali fedakarlığa hazırlanıyor 

10.06.2026 16:00:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'a Arjantin'den top cambazı geliyor
Trabzonspor'a Arjantin'den top cambazı geliyor
Trabzonspor, Arjantin ekibi Estudiantes'in 1.67'lik Uruguaylı oyun kurucusu Tiago Palacios için kolları sıvadı. 19 maçta 7 gol ve 3 asistlik göz kamaştırıcı bir performans sergileyen 25 yaşındaki "mini" 10 numara için bordo-mavililer ciddi bir mali fedakarlığa hazırlanıyor. Juan Sebastián Verón liderliğindeki Estudiantes yönetiminin kapıyı 10 milyon dolardan açtığı, Brezilya devi Atlético Mineiro'nun da peşinde olduğu Uruguaylı milli yıldızın transferini bitirmek konusunda Karadeniz Fırtınası bu kez oldukça kararlı.






Transferde "yelkenler fora" diyen Trabzonspor'un radarına giren son isim, Arjantin ekiplerinden Estudiantes forması giyen Uruguaylı 10 numara Tiago Palacios oldu. Karadeniz fırtınası, Uruguay Milli Takımına da seçilen 25 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmak için kolları sıvarken, transfer piyasası da iyice hareketlendi.






SÖZLEŞMESİ ARALIK 2027'DE BİTECEL

Estudiantes kulübü, bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncusunu kolay kolay bırakmak niyetinde değil. Efsane isim Juan Sebastian Veron liderliğindeki kulüp yönetimi, Palacios'un bonservis bedelini 10 milyon dolar olarak belirledi. Sözleşmesi Aralık 2027'ye kadar devam eden yetenekli 10 numara için Trabzonspor'un ciddi bir mali teklif yapmaya hazırlandığı ve bu transfer döneminde oyuncuyu bitirmek konusunda oldukça istekli olduğu belirtiliyor.






ATLETICO-MG'NİN DE İLGİSİ VAR

Palacios'un tek talibi Trabzonspor değil. İki hafta önce, Eduardo Dominguez'in yönetimindeki Atletico Mineiro da oyuncunun durumunu sormak için Estudiantes'le resmi temasa geçti. Yıldız oyuncu geçmiş transfer dönemlerinde de oldukça rağbet görüyordu. Geçen yıl Rusya'dan resmi teklifler geldi ancak ödeme koşullarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle süreç tıkandı. Geçmişte de Trabzonspor'un Palacios için hamle yaptığı söylentileri vardı.






RUSYA'YA TRANSFERİ GERÇEKLEŞMEDİ

1.67'lık 10 numara, eski teknik direktör Dominguez'in ayrılışının ardından göreve gelen Alexander Medina dönemiyle birlikte adeta takımın kilit taşı haline geldi. Yeni oyun sistemine kusursuz bir şekilde uyum sağlayan Palacios, çıktığı 19 maçta 7 gol ve 3 asistlik göz kamaştırıcı bir performans sergileyerek kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Gabriel Sara için takas planı devrede

Galatasaray'ın yıldızı Gabriel Sara, Avrupa transfer piyasasını birbirine kattı! Aston Villa'nın 30 milyon Euro'luk çılgın teklifini elinin tersiyle iten, Napoli ile 65 milyon Euro'luk çifte paket zirvesi yürüten sarı-kırmızılılar, son olarak Juventus'un devreye girmesiyle transferde adeta satranç hamlelerine başladı. İtalyan devinin nakit sıkıntısı nedeniyle Douglas Luiz, Nico González ve Arthur Melo gibi isimleri içeren takas formülüne Aslan'dan Teun Koopmeiners, Khephren Thuram ve Jonathan David ile rest geldi

10.06.2026 15:59:00
Haber Merkezi
Gabriel Sara için takas planı devrede
Gabriel Sara için takas planı devrede
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Gabriel Sara, Avrupa transfer piyasasının en sıcak isimlerinden biri haline geldi. Ancak sarı-kırmızılı yönetim, Gabriel Sara'yı ucuza bırakmaya da niyetli değil. Premier Lig ekibi Aston Villa, Brezilyalı yıldız için bonuslarla birlikte 30 milyon Euro'yu bulan resmi bir teklifle kapıyı çaldı. Galatasaray yönetimi bu rakamı yetersiz bularak teklifi reddetti.






35 MİLYON EURO İSTENİYOR

Napoli de Sambacı için çok ciddi adımlar atıyor. İtalyan kulübüyle sadece Sara değil, Wilfried Singo'yu da kapsayan dev bir paket transferi üzerinde görüşmeler yürütülüyor. Galatasaray'ın bu ikili paket için Napoli'den talebi ise tam 65 milyon Euro.

Çizme'den gelen son bilgilere göre Gabriel Sara yarışına Juventus da dahil oldu. İtalyan basını, Galatasaray'ın Juventus'tan sadece Sara için 35 milyon Euro nakit bonservis bedeli talep ettiğini yazdı.






JUVENTUS'UN LİSTESİ

Aynı zamanda Benfica'dan Richard Ríos'u da listesinde bulunduran Juventus, iki oyuncunun toplam maliyetinin 75 milyon Euro'yu bulması üzerine mali sıkışıklık yaşadı. Galatasaray'a takas formülü sundu. Siyah-beyazlılar, Sara transferini bitirebilmek için şu isimleri masaya koydu:

- Douglas Luiz
- Nico González
- Facundo González
- Arthur Melo






GALATASARAY'DAN KONTRA

Galatasaray yönetimi, Juventus'un sunduğu takas listesine karşı stratejik bir hamleyle yanıt verdi. Sarı-kırmızılı kurmaylar, İtalyan devine ancak takas formülüne kendi belirledikleri elit isimlerin dahil edilmesi durumunda masaya oturabileceklerini iletti.

Galatasaray'ın takas görüşmelerine başlamak için şart koştuğu o 3 dünya yıldızı ise şunlar:

- Teun Koopmeiners
- Khéphren Thuram
- Jonathan David

Aziz Yıldırım, Salah transferini bitirebilecek mi?

Fenerbahçe eski başkanı Sadettin Saran'ın kurmaylarından Ertan Torunoğulları’nın "Salah ile maaşına kadar anlaştık, gerisi yeni yönetime kalmış" çıkışı, göreve yeni gelen Aziz Yıldırım ve kurmaylarının kucağına adeta bir "pimli bomba" bıraktı. Geçmişte rakiplerine dünya yıldızları üzerinden yüklenen ve seçim sürecinde Mısırlı yıldızın maliyetini 90 milyon Euro olarak açıklayan Yıldırım, Suudi Arabistan kulüplerinin 200 milyon Sterlin’i bulan astronomik tekliflerinin gölgesinde tarihi bir kararın eşiğinde

10.06.2026 15:43:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım, Salah transferini bitirebilecek mi?
Aziz Yıldırım, Salah transferini bitirebilecek mi?
Fenerbahçe'de başkanlık seçiminin ardından Ertan Torunoğulları'nın Mohamed Salah ile ilgili yaptığı açıklamalar Aziz Yıldırım'ın kalesine ilk gol oldu. Göreve yeni gelen Yıldırım ve yönetimini bu açıklama sonrasında doğru stratejiyi belirlemek zorunda.






TORUNOĞULLARI PİMİ ÇEKTİ BIRAKTI

Sadettin Saran döneminde futboldan sorumlu yönetici olarak görev yapan Torunoğulları, Mısırlı yıldızın Türkiye'ye gelmeye ve Fenerbahçe forması giymeye son derece sıcak baktığını açıkladı.

- Kendisi Türkiye'ye gelmeye çok sıcak bakıyordu. Bizimle yaptığı görüşmeler de son derece olumluydu. Maaşına kadar pek çok konuda kendisiyle anlaşma zemini oluşturmuştuk. Yeni yönetimin böyle bir talebi olursa Salah'ın, Fenerbahçe formasını giyeceğine ben inanıyorum. Yeni yönetimle birlikte de seve seve çalışırız.






YILDIRIM DAHA ÖNCE SALAH'I AÇIKLADI

Başkan Aziz Yıldırım, seçim sürecinde adı Fenerbahçe ile anılan Salah'ın maliyetiyle ilgili net konuşmuş ve topu kurulacak futbol komitesine atmıştı:

- Mohamed Salah 20 milyon euro maaş istiyormuş. Menajeri falan, vergisiyle birlikte yıllık maliyeti 30 milyon euroyu buluyor. 3 senelik kontrat istese toplamda 90 milyon euro yapar. Eğer Fenerbahçe'nin şu an acil ihtiyacı o ise, alırız. Buna kuracağımız futbol komitemiz karar verecek. Şu ana kadar bizim kendisiyle direkt bir temasımız olmadı.






ZAMANINDA SERGIO RAMOS DEMİŞTİ

Zamanında eski başkan Ali Koç'a Serdar Dursun transferi üzerinden yüklenirken, "Sergio Ramos, Marcelo, Dzeko boşta, onları al!" diyerek dünya yıldızlarını işaret eden Aziz Yıldırım, şimdi kendi vizyonunu bu dev transferle kanıtlama fırsatına sahip.

Torunoğulları'nın "anlaştık" açıklamasına rağmen, bu transferin önündeki en büyük engel astronomik rakamlarla devreye giren Suudi Arabistan kulüpleri.






SUUDLARIN RAKAMLARI 10 KAT FAZLA

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) destekli kulüpler, Salah'ı renklerine bağlamak için kesenin ağzını sonuna kadar açtı. İngiliz basınında çıkan iddialara göre; bonuslar, imaj hakları ve devasa ticari ortaklıklar da eklendiğinde Salah'ın Suudi Arabistan'daki yıllık toplam gelirinin 200 milyon sterlin seviyesini (Fenerbahçe'nin bütçesinin 10 katından fazlası...) aşabileceği konuşuluyor.






EN BÜYÜK PRESTİJ SINAVI OLACAK

Yıldırım bu transfer sürecini çok şeffaf ve hızlı yönetmesi gerek. Salah isminin bu kadar yüksek sesle zikredilmesinin ardından, camiada beklenti arşa çıkmış durumda.

Eğer yeni yönetimden çok hızlı ve doğru açıklamalar gelmezse, Yıldırım geçmişte rakiplerini transfer beceriksizlikleri üzerinden zor duruma düşürdüğü gibi, kendisi de muhalefetin sert eleştiri oklarıyla karşı karşıya kalabilir. Kısacası; Salah transferi, Yıldırım yönetiminin ilk ve en büyük prestij sınavı olacak.

Orkun Kökçü işi bitirdi! Pavlidis tamam

Süper Lig'de yılın transfer bombasını patlatmaya hazırlanan Beşiktaş'ta başkan Serdal Adalı, Benfica'nın Yunan golcüsü Vangelis Pavlidis için 20 milyon Euro'luk dev bir operasyon yürütürken; transferin gizli kahramanı kaptan Orkun Kökçü oldu

10.06.2026 15:41:00
Haber Merkezi
Orkun Kökçü işi bitirdi! Pavlidis tamam
Orkun Kökçü işi bitirdi! Pavlidis tamam
Süper Lig'de yılın transfer bombasını patlatmaya hazırlanan Beşiktaş'ta başkan Serdal Adalı, Benfica'nın Yunan golcüsü Vangelis Pavlidis için 20 milyon Euro'luk dev bir operasyon yürütürken; transferin gizli kahramanı kaptan Orkun Kökçü oldu. Hollanda günlerinden bu yana birbirlerine duydukları hayranlık ve övgü dolu sözlerle bilinen, Benfica'da ise sarsılmaz bir dostluk kuran ikilinin bağı transferde kilit rol oynadı. Orkun'un bizzat devreye girmesiyle Pavlidis, Beşiktaş'ın projesine 'Evet' dedi.






Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Beşiktaş'ta transfer hareketliliği tam gaz sürüyor. Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Benfica forması giyen Yunan golcü Vangelis Pavlidis'i kadroya katmak için bizzat devreye girerek Portekiz kulübüyle pazarlıkları üst seviyeye taşıdı. Benfica'nın kapısını ilk etapta 20 milyon Euro'luk resmi bir teklifle çalan Adalı ve kurmayları, Portekiz ekibinin yüksek bonservis taleplerini esnetmek için masadaki yerini koruyor.






HOLLANDA'DAN BERİ DOSTLAR

İkilinin arasındaki sarsılmaz bağ, aslında Portekiz'den çok daha önceye, Hollanda'ya  dayanıyor. Orkun Kökçü Feyenoord kaptanı olarak kupaları kaldırırken, Pavlidis de AZ Alkmaar formasıyla ligin en korkulan golcüsüydü. Hollanda medyasında birbirlerine verdikleri demeçlerde her zaman karşılıklı saygı ve övgü dolu sözler sarf eden ikili, daha sonra Benfica çatısı altında bir araya gelmişti.






BİRBİRLERİNİ SÜREKLİ ÖVDÜLER

Benfica Kulüp Televizyonu'na verdiği ilk röportajda Orkun için "Onun gibi oyun zekası ve pas vizyonu üst düzey bir orta saha oyuncusuyla oynamak benim işimi çok kolaylaştıracak" diyen Pavlidis, Türk orta sahanın futbol aklına duyduğu hayranlığı tüm dünyaya ilan etmişti. Orkun Kökçü de Portekiz basınının önünde her fırsatta Pavlidis'in ceza sahası içi hareketliliğini ve kalitesini göklere çıkarıyordu.






TRANSFERİN KAHRAMANI ORKUN

Pavlidis transferinde kulüpler düzeyindeki bu çetin pazarlıklar sürerken, Beşiktaş'ın elindeki en büyük koz saha dışından geldi. Siyah-beyazlı formayı giyen kaptan Orkun Kökçü, adeta bir transfer elçisi gibi devreye girerek işi bitirme noktasına getirdi.






BEŞİKTAŞ'IN PROJESİNE İKNA ETTİ

Hollanda'da filizlenen ve Portekiz'de dostluğa dönüşen bu bağ, Beşiktaş'ın transfer operasyonundaki kilidi açtı. Portekiz medyasından Correio da Manhã'nın da yakından takip ettiği süreçte; Orkun Kökçü'nün bizzat Pavlidis'i arayarak Beşiktaş'ın yeni projesini, kulübün büyüklüğünü ve Türkiye'deki muazzam futbol tutkusunu anlattığı belirtildi.






OYUNCUYLA EL SIKIŞILDI

Kariyeri boyunca tamamen saha içine odaklanan, siyasi polemiklerden uzak duran ve Türkiye'ye karşı hiçbir ön yargısı bulunmayan Pavlidis'in, çok güvendiği dostu Orkun'dan gelen referans sonrası ikna olmakta zorlanmadı. Yıldız golcü, Orkun Kökçü'nün bu hamlesiyle Beşiktaş'a gelmeye yeşil ışık yaktı ve taraflar el sıkıştı.

Fenerbahçe'nin göz diktikleri bir bir gözden kayboluyor!


 
Fenerbahçe’de başkan adaylarının taraftara söz verdiği dünyaca ünlü golcüler birer birer elden kaçıyor!

09.06.2026 18:57:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin göz diktikleri bir bir gözden kayboluyor!
Fenerbahçe'nin göz diktikleri bir bir gözden kayboluyor!

Fenerbahçe'de başkan adaylarının transfer listelerini süsleyen dünyaca ünlü yıldızlardan arka arkaya kötü haberler geliyor. Corriere dello Sport, seçim sürecinde Fenerbahçe başkan adaylarının transfer listesinde yer alan Mason Greenwood, Alexander Sörloth ve Randal Kolo Muani'nin Serie A'nın yolunu tutmaya oldukça yakın olduğunu yazdı.

Greenwood, Roma yolunda

Hakan Safi'nin "Anlaştım" diyerek müjdelediği Mason Greenwood için İtalya devi Roma ciddi şekilde devrede. Çizme basınından gelen bilgilere göre, Roma ile Greenwood arasındaki görüşmeler oldukça olumlu ilerliyor ve transferin tamamlanma ihtimali her geçen gün güçleniyor.







Vlahovic nereye gidiyor?

Aziz Yıldırım'ın listesinde adı sıkça geçen Dusan Vlahovic defterinin kapanma noktasına gelmesinin ardından Juventus rotayı tanıdık bir isme kırdı.







Sörloth, Juve yolunda

Yine Yıldırım'ın golcü listesinde yer aldığını açıkça belirttiği eski Trabzonsporlu Alexander Sörloth, Juventus ile anlaşma noktasına geldi.







Muani de Juve olacak

Hakan Safi'nin golcü adayları arasında yer aldığı iddia edilen Paris Saint-Germain'in Fransız yıldızı Randal Kolo Muani de Juventus'a imza atmaya çok yakın.

Fenerbahçe'ye Ekimde büyük müjde


 
Fenerbahçe’de yeniden başkanlık koltuğuna oturarak camiada büyük bir sinerji yaratan Aziz Yıldırım, kulübe kısmetiyle ve dev projeleriyle geri döndü. Yıldırım'ın "Saracoğlu’nu 8 ay içinde 64 bin kişiye çıkaracağız" vaadi ise çok değerli. Eğer bu hamle başarılı olursa Saracoğlu, EURO 2032’de en az bir yarı final maçına ev sahipliği yapacak. Bunun getirisi ise tahminlerin çok üstünde.

09.06.2026 18:47:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'ye Ekimde büyük müjde
Fenerbahçe'ye Ekimde büyük müjde

Fenerbahçe'de yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, kulübe kısmetiyle geldi. Göreve gelir gelmez Türk futbolunun idari dinamiklerini değiştirecek hamlelere imza atan Yıldırım, ilk olarak TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na zeytin dalı uzattı. Hacıosmanoğlu için "başarılı" ifadesini kullanan ve futbol camiasına mavi boncuk dağıtan kıdemli başkan, asıl büyük bombayı ise stadyum projesiyle patlattı: Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nu 8 ay içinde 64 bin kişilik kapasiteye ulaştıracağız.
Yıldırım'ın bu vaadi, sadece bir kapasite artırımı değil, Fenerbahçe'yi milyarlık bir uluslararası gelirin merkezine oturtacak dev bir planın ilk adımı olarak değerlendiriliyor.







İzinler hızlı alınacak

Başkanın gözü şimdiden Ekim 2026'da. UEFA'nın EURO 2032 için Türkiye ve İtalya'dan maçların oynanacağı nihai stadyum isimlerini resmen onaylayacağı bu kritik süreçte, Kadıköy için tarihi bir senaryo devreye giriyor. TFF, Türk hükümetinin garantörlüğünde Saracoğlu'nun 2030 yılına kadar turnuva standartlarına tamamen yetiştirileceğini taahhüt ederek UEFA'ya bildirecek. Aziz Yıldırım'ın da bu sayede stadın büyütülmesi için gerekli olan bürokratik izinlerin ve onayların hükümet kademelerinden jet hızıyla çıkması bekleniyor.







Dursun Özbek'ten itiraf

Fenerbahçe'nin bu operasyonda elini güçlendiren en önemli faktörlerden biri ise ezeli rakibinden geldi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in geçtiğimiz günlerde yaptığı, "Mevcut stadımızı olduğu haliyle daha fazla büyütmemizin imkanı yok" şeklindeki itirafları, ibreyi tamamen Kadıköy'e çevirdi. RAMS Park'ın fiziki yapısı gereği kapasite artırımına gidememesi, TFF ve hükümet nezdinde Fenerbahçe'nin projesini bir numaralı öncelik haline getirdi. Eğer Şükrü Saracoğlu Stadyumu planlandığı gibi 64 bin kişilik elit kategori kapasitesine ulaştırılırsa, Türk futbol tarihinde kartlar yeniden dağıtılacak. Turnuvanın İstanbul bacağında kapasite yetersizliği nedeniyle Galatasaray'ın iç saha stadyumu RAMS Park liste dışı kalacak.







En az bir yarı final garanti

Kapasite üstünlüğünü ve modernizasyon kozunu eline alacak olan yeni Saracoğlu ise EURO 2032'de en az bir yarı final maçına ev sahipliği yapma hakkını cebine koyacak. Bu dev organizasyon, uluslararası sponsorluklar, bilet gelirleri, ağırlama paketleri ve ağırlanacak on binlerce turist sayesinde Fenerbahçe'nin kasasına ekstra olarak milyonlarca euroluk dev bir gelir bırakacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.