logo
29 EYLÜL 2026

'Kadro kurmakta zorlanıyorum'

07.02.2009 00:00:00
 
Mustafa Denizli, alternatifli bir kadroya sahip olduklarını ve bu nedenle her mevkide kadro kurmakta zorlandığını söyleyerek, "FIFA'ya 'maçları 14 kişi oynatın' diye talepte bulunabilirim" dedi.

 

Siyah-beyazlı takımın yaptığı antrenman öncesi basın mensuplarıyla sohbet eden Mustafa Denizli, alternatifli bir kadroya sahip olduklarını ve bu nedenle her mevkide kadro kurmakta zorlandığını dile getirerek, ''FIFA'ya, 'Maçları 14 kişi oynatın' diye teklif götüreceğim'' şeklinde espri yaptı.

Delgado dönüyorMustafa Denizli, sakatlığı nedeniyle uzun süredir İtalya'da tedavi gören Delgado'nun yarın İstanbul'a geleceğini ifade ederek, ''Delgado'nun son iğnesi yapıldı. Yüzde 100 hazır değil ama yüzde 75-80'e yakın bir kapasitede. Orada da çalıştı. Doktorların söylediği en kötü senaryoya göre, 20 Şubatta tam olarak hazır olur. Kendisiyle 2-3 günde bir görüşüyorduk. Sesi neşeli geliyor. Bu da onun psikolojik olarak iyi olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.

Erkan, çok yönlü bir oyuncuSiyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, takımın yenilerinden Erkan Zengin konusunda ise ''Erkan çok yönlü oyuncu. Maliyeti yok. İlk 90 dakikasında, 'Bu takımda ne iş yapar'ı sordurtmadı. 20 kez İsveç Milli Takımı'nda oynamış bir oyuncu. Altı boş oyuncu değil' dedi.

Seric'in işi zorduLigin ilk yarısının bitiminin ardından takımdan ayrılan Seric konusundaki bir soruyu ise Denizli, ''Seric mükemmel bir insan ve iyi bir futbolcuydu. Onun şanssızlığı yabancı kontenjanı oldu. Ayrıca Türk futbolcularını kullanacağımız yerde yabancı olarak işi zordu'' diye yanıtladı.

Aydın'ı dışlamadıkTeknik direktör Mustafa Denizli, Yusuf karşılığında Bursaspor'a verilen, ancak gitmeyi kabul etmeyen Aydın konusunda da ''Aydın dışladığımız bir oyuncu değil. Futbol oynamak isterse takımdaki yerini alır. Ancak 65 gündür futboldan uzak. Asgari 3-4 haftaya ihtiyacı var. Ondan sonra takıma katılır'' diyerek sözlerini tamamladı.Ekrem Konya maçında yok!Turkcell Süper Lig'in 19. haftasında deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak Beşiktaş, hazırlıklarını bu sabah gerçekleştirdiği antrenmanla sürdürdü BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde 1 saati basın mensuplarına açık olarak yapılan idmanın ilk bölümünde siyah-beyazlı oyuncular, kısa mesafe kondisyon ve pas çalışması yaptı. Futbolcular, daha sonra minyatür kale maç yaparken, idmanı yarım sahadaki çift kale maçla tamamladı.

Bugün Konya'ya gideceklerBeşiktaş'ın dünkü antrenmanına gribal enfeksiyon geçiren kaleci Rüştü ile sol üst adalesinde ödem bulunan Ekrem ve İtalya'da tedavisi süren Delgado katılmadı. Kulüp doktoru Ayhan Optur, Ekrem'in Konyaspor ile yapılacak karşılaşmada forma giymeyeceğini, Rüştü'nün ise görev alabileceğini söyledi.  Siyah-beyazlı ekip, Konyaspor maçı hazırlıklarını bu sabah gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak ve öğleden sonra özel uçakla Konya'ya gidecek.

Bursa’da Milli Takım isyanı

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup’taki ikinci maçında Bursa’da İtalya’ya 4-1 mağlup oldu

28.09.2026 23:47:00
Haber Merkezi
 
Bursa’da Milli Takım isyanı
Bursa’da Milli Takım isyanı
A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'taki ikinci maçında Bursa'da İtalya'ya 4-1 mağlup oldu. İlk yarım saatte gelen üç gol tribünleri ayağa kaldırırken, taraftarlar Vincenzo Montella ve TFF yönetimini istifaya davet etti.

A Milli Takım için Bursa gecesi kabusa döndü. UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup'ta Fransa yenilgisinin ardından İtalya karşısına çıkan Ay-Yıldızlı ekip, mücadeleyi 4-1 kaybetti ve gruptaki ikinci maçından da puansız ayrıldı.

26 DAKİKADA 3 GOL



İtalya maça hızlı başladı. 9. dakikada Alessandro Bastoni'nin golüyle 1-0 öne geçen konuk ekip, 22. dakikada Davide Frattesi ile farkı ikiye çıkardı. 27. dakikada Kayode'nin golüyle skor 3-0'a geldi.

Türkiye'nin savunmada peş peşe yaptığı hatalar ve İtalya'nın rahat şekilde pozisyonlara girmesi Bursa tribünlerindeki tepkiyi büyüttü.

TRİBÜNLERDEN "MONTELLA İSTİFA", "TFF İSTİFA"



İtalya'nın ikinci golünün ardından tribünlerde protesto sesleri yükseldi. Taraftarlar "Montella istifa" ve "TFF istifa" tezahüratları yaptı. İtalya'nın üçüncü golüyle birlikte protestolar daha da yoğunlaştı.

Bazı futbolcular da tribünlerden yükselen ıslıklardan nasibini aldı. Haber Global, kaleci Altay Bayındır başta olmak üzere bazı milli futbolcuların ıslıklandığını aktardı.

İKİNCİ YARIDA BARIŞ ALPER UMUTLANDIRDI

Türkiye ikinci yarıya golle başladı. 47. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın golüyle skor 3-1'e geldi. Ancak milli takımın umutlanması uzun sürmedi. İtalya, 50. dakikada Pio Esposito'nun golüyle farkı yeniden üçe çıkardı ve karşılaşmayı 4-1 kazandı.

Bu sonuçla Türkiye, Uluslar Ligi'ndeki ikinci maçından da yenilgiyle ayrıldı ve puansız kaldı.

"VİLLA VERSENE" TEZAHÜRATI

Karşılaşmada TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da tribünlerin hedefindeydi. Sosyal medya ve tribün görüntülerine yansıyan tezahüratlarda Hacıosmanoğlu'na yönelik "Villa versene, villa versene, Hacıosmanoğlu villa versene" ifadeleri kullanıldı.

İlk yarının 3-0 tamamlanmasının ardından Hacıosmanoğlu'nun tribünden ayrıldığı da haberleştirildi.

MONTELLA'NIN ÖNÜNDE BÜYÜK TEPKİ



Montella, İtalya maçı öncesinde Türkiye'yi ve milli takımı çok sevdiğini, kendisini "sizden biri" gibi hissettiğini söylemişti.

Ancak İtalya karşısındaki ağır yenilgi, teknik direktör üzerindeki tartışmayı yeniden alevlendirdi. Özellikle ilk yarım saatte üç gol yenilmesi ve takımın savunmada verdiği görüntü, tribünlerin doğrudan teknik heyete tepki göstermesine yol açtı.

Montella, Fransa yenilgisi sonrasında ise takımının daha fazlasını hak ettiğini savunmuş ve gelecekte daha iyi sonuçlar alacaklarına inandığını söylemişti.

Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı

CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı

28.09.2026 10:22:00
İhlas Haber Ajansı
 
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
Uzun saçlarıyla rakibine 2 kırmızı kart aldırdı
CONCACAF Uluslar Ligi'nde oynanan Antigua & Barbuda-Anguilla maçında oyuna sonradan dahil olan Aedan Scipio, ayaklarına kadar uzanan saçlarını çeken iki rakibine kırmızı kart aldırdı.



CONCACAF Uluslar Ligi'nde Antigua & Barbuda ile Anguilla takımların karşı karşıya geldi. Antigua & Barbuda, mücadeleyi 5-0'lık skorla kazandı. Ancak söz konusu müsabakada skordan çok yaşanan kırmızı kart pozisyonları dikkat çekti. Mücadelenin 69. dakikasında oyuna dahil olan Aedan Scipio ayaklarına kadar uzanan saçları sayesine rakiplerine 2 kırmızı kart aldırdı.



Scipio'nun saçını çelen Keon Greene 72. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakırken, 90+3. dakikada da Shalon Knight yine aynı sebepten dolayı kırmızı kartla cezalandırıldı.

Futbolun zirvesinden mali krize

Fenerbahçe'nin eski yıldızı, futboldan kazandığı paranın yüzde 99'unu kaybettiğini açıkladı

26.09.2026 20:09:00
Haber Merkezi
 
Futbolun zirvesinden mali krize
Futbolun zirvesinden mali krize
Brezilya futbolunun efsane isimlerinden ve bir dönem Fenerbahçe forması giyen Roberto Carlos, futbolculuk kariyerinde kazandığı servetin yüzde 99'unu kaybettiğini açıkladı.

53 yaşındaki eski futbolcu, çarpıcı açıklamaları Portugal Football Summit etkinliğinde, futbolcuların kariyer sonrası yaşamı ve finansal yönetimi üzerine düzenlenen panelde yaptı.

"HESABIMI SIFIRLAYAN İNSANLARLA SORUN YAŞADIM"

Roberto Carlos, servetindeki büyük kaybın tek bir nedenden kaynaklanmadığını söyledi. Eski menajeriyle yaşadığı ciddi bir problem ile ailevi meselelerin finansal çöküşünde etkili olduğunu belirtti.

Carlos'un anlatımına göre olay oldukça ani gelişti. Bir gece hiçbir şeyden habersiz uyuduğunu, ertesi gün ise daha önce varlığından haberdar olmadığı çok sayıda belgeyle karşılaştığını söyledi.

"Eski menajerimle ciddi bir problem yaşadım. Çok ciddi bir ailevi problem yaşadım. Perşembe günü gece yarısı uyudum, cuma günü varlığından bile haberdar olmadığım bir sürü belge aldım. Orada bütün hikâyemi kaybettim."

KAYBIN NEDENİNİ AÇIKLADI

Carlos, yaşadıklarını anlatırken özellikle menajerler ve ailevi sorunlara dikkat çekti.

"Menajerler ve ailevi meseleler yüzünden futboldan kazandığım her şeyin yüzde 99'unu kaybettim. Hatalar yaptım."

Eski yıldız, yaşadıklarının başka futbolcular için ders olması gerektiğini belirterek genç oyunculara da uyarıda bulundu.

Burada önemli bir ayrıntı var: Roberto Carlos, parasının hangi kişi tarafından, hangi işlemle veya hangi miktarda kaybedildiğini ayrıntılı biçimde açıklamadı. Kamuoyuna yansıyan açıklamalarında eski menajeri ve ailevi sorunlardan söz etti ancak belirli kişileri isim vererek suçlamadı.

"POST-KARİYERİMİ DÜŞÜNMÜŞTÜM"

Roberto Carlos, aslında futbolu bırakmadan önce geleceğini planladığını da anlattı.

Futbolculuk döneminde kariyer sonrasına hazırlandığını, sportif direktörlük lisansı aldığını ve çeşitli markalarla çalıştığını belirten Brezilyalı yıldız, buna rağmen yaşadığı sorunların mali durumunu ağır biçimde etkilediğini söyledi.

HAYATINI YENİDEN DÜZENLEDİ

Carlos, yaşadığı finansal krizin ardından hayatını yeniden yapılandırdığını da açıkladı.

İş ortağı Paul Brighten ve Entourage Sport & Entertainment ile çalışmasının ardından finansal ve ailevi hayatını yeniden düzenlediğini belirtti.

175 MİLYON DOLAR İDDİASI

Bazı haberlerde Roberto Carlos'un futbol kariyerinden yaklaşık 175 milyon dolar kazandığı yönünde rakamlar yer alsa da, son açıklamalarında Carlos'un kendisi bu rakamı doğrulamadı. Güvenilir kaynakların aktardığı kesin ifade, onun futboldan kazandığı paranın yüzde 99'unu kaybettiği yönünde.

Bu nedenle ortaya çıkan tablo, "175 milyon doların tamamını kaybetti" şeklinde kesin bir hesaplamadan ziyade, Roberto Carlos'un kendi beyanına göre futbolculuk döneminde elde ettiği servetin neredeyse tamamını kaybettiği şeklinde aktarılmalı.

FUTBOLUN ZİRVESİNDEN MALİ KRİZE

Real Madrid ve Brezilya Milli Takımı'nın unutulmaz sol beki olan Roberto Carlos, kariyeri boyunca dünyanın en yüksek gelir elde eden futbolcularından biri haline geldi. Ancak kendi anlatımına göre menajerlik ilişkileri, ailevi problemler ve kendi yaptığı hatalar, futbol sonrasında ciddi bir finansal kayba yol açtı.

Carlos bugün yaşadığı süreci genç futbolculara yönelik bir uyarı olarak anlatıyor: "Başıma gelen kötü şeyleri gençlere anlatıyorum ki benim yaptığım hataları yapmasınlar."

Asya Oyunları'nda 100 metrede çifte rekor


 
Taylandlı atlet Puripol Boonson, erkekler 100 metre kategorisinde 9.90'lık derecesiyle Japonya'da düzenlenen şampiyonada Asya Oyunları rekoru kırdı.
 

26.09.2026 07:06:00 / Güncelleme: 26.09.2026 07:14:52
Yaşar Cebesoy
 
Asya Oyunları'nda 100 metrede çifte rekor
Asya Oyunları'nda 100 metrede çifte rekor

Japonya'nın Aiçi eyaleti ile Nagoya kentinin ev sahipliğinde düzenlenen 20. Asya Oyunları devam ediyor. Organizasyonun altıncı gününde Nagoya City Mizuho Park Atletizm Stadı'nda erkekler ve kadınlar 100 metre finalleri gerçekleştirildi. Final yarışında Taylandlı atlet Puripol Boonson ile Çinli atlet Yucie Çen, Asya Oyunları rekoru kırarak altın madalya kazandı. Boonson 9.90, en 11.06 koştu.

Asya'daki en iyi derece

Boonson, yarı finade de 9.91 koşmuştu. 9.90'lık derece aynı zamanda bir Asyalı tarafından elde edilen en hızlı ikinci 100 metre derecesi... Çinli Su Bingtian, 2021'de düzenlenen Tokyo Olimpiyatları'nda 9.83'lük dereceyle Asya rekoru kırmıştı. Aynı yarışta olimpiyat şampiyonu olan İtalyan atlet Marcell Jacobs da 9.80 ile Avrupa rekoru kırmıştı. Afrika rekoru ise 9.77 ile Kenyalı atlet Omanyala'ya ait... Kırılış tarihi yine 2021... Dünya rekoru ise 9.58 ile Usain Bolt'a ait... Bolt, bu efsanevi dereceyi 2009'da Berlin'de yapmıştı.

İkincilik ve üçüncülük Ummanlı kardeşlerin

Asya Oyunları'nda 100 metre erkeklerde Ummanlı kardeşler Ali El Beluşi ve Melham El Beluşi, sırasıyla ikinci ve üçüncü olarak kişisel en iyi derecelerini elde ederek dikkat çekici bir aile zaferine imza attı. Ali, 10.04; Melham, 10.11 koştu.

Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı

Beşiktaş, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket'e 96-94 mağlup oldu.

26.09.2026 00:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı
Beşiktaş, Euroleague'e mağlubiyetle başladı
Beşiktaş, Euroleague'in ilk haftasında sahasında İspanyol ekibi Valencia Basket'e 96-94 mağlup oldu.

Beşiktaş: Eugene Omoruyi 17, Jaylen Nowell 17, Ante Zizic 4, David DeJulius 4, DaQuan Jeffries, Anthony Brown 7, Scottie Wilbekin 12, Devon Dotson 9, Conor Morgan 15, Wenyen Gabriel 6, Berk Uğurlu 3



1. Periyot: 27-28

Devre: 51-54

3. Periyot: 71-81

Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu

25.09.2026 22:51:00
İhlas Haber Ajansı
 
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Milli boksör Emrah Yaşar, Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda erkekler 90 kilo finalinde İspanyol rakibi Enmanuel Reyes Pla'yı mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçeli milli boksör Emrah Yaşar, 90 kilo final müsabakasında İspanyol Enmanuel Reyes Pla ile karşı karşıya geldi. Ringde sergilediği üstün performansla rakibine şans tanımayan milli sporcu, maçı kazanarak Avrupa şampiyonu unvanını elde etti ve ay-yıldızlı bayrağı zirveye taşıdı.

Daha önce Kick Boks branşında da Avrupa şampiyonluğu bulunan genç boksörün kariyerinde ayrıca U22 ve U23 yaş kategorilerinde kazanılmış Avrupa şampiyonlukları da yer alıyor. Emrah Yaşar, aldığı bu zaferle başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu

Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti

25.09.2026 22:49:00
İhlas Haber Ajansı
 
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Busenaz Sürmeneli üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu
Fenerbahçeli milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2026 Avrupa Boks Şampiyonası 70 kilo finalinde İngiliz rakibi Chantelle Reid'i 5-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu ve üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Bulgaristan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda ringe çıkan milli boksör Busenaz Sürmeneli, 70 kilo final müsabakasında İngiliz Chantelle Reid ile karşı karşıya geldi. Müsabaka boyunca rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen milli sporcu, karşılaşmadan 5-0'lık net bir skorla galip ayrılarak şampiyonluğa uzandı.

Kariyerindeki ikinci Avrupa şampiyonluğunu kazanan Busenaz Sürmeneli, bu başarıyla birlikte organizasyondaki toplam madalya sayısını 4'e çıkardı. Milli boksörün Avrupa Şampiyonası kariyerinde 2 altın ve 2 bronz madalyası bulunuyor.

Büşra Işıldar gümüş madalya kazandı

Milli boksör Büşra Işıldar, ise 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı. 75 kilo finalinde İrlandalı sporcu Aoife O'Rourke ile karşılaşan 24 yaşındaki sporcu, mücadeleden mağlup ayrılarak Avrupa ikincisi oldu. Gençler kategorisinde Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Büşra Işıldar'ın, büyükler kategorisinde Dünya Şampiyonası'nda gümüş, Avrupa Şampiyonası'nda ise bronz madalyası var.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası organizasyonu, yarın İstanbul'da düzenlenecek

 

25.09.2026 10:40:00
Anadolu Ajansı
 
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek
Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası, yarın İstanbul'da düzenlenecek

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenecek kupa, 57 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak. Organizasyonda, 8 başpehlivan ve 84 pehlivan mücadele edecek. Saat 08.00'deki kura çekimiyle başlayacak organizasyon, saat 17.00'de yapılması planlanan başpehlivanlık final maçıyla sona erecek.

Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı vatandaşlar yerinde ücretsiz şekilde izleyebilecek.

Organizasyona katılacak başpehlivanlar şöyle:

Erkan Taş, Feyzullah Aktürk, Seçkin Duman, Mustafa Taş, Ali Gürbüz, Orhan Okulu, Sinan Yıldız, Yusuf İslam Taş. 

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.