logo
19 EKİM 2026

Kayseri Sivas'ı ezde geçti; 5-0

01.05.2006 00:00:00
 
Turkcell Süper Ligi'nde haftanın son maçında Kayserispor Sivasspor'u deplasmanda 5-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi olurken, UEFA Kupası şansını da devam ettirdi.

MAÇIN KARNESİStat: 4 Eylül Hakemler: Bünyamin Gezer xxx, Hakan Atilla Gökbilgin xxx, Mehmet Kısal xxx Sivasspor: Akın x, Hakkı xx, Kalla x (Dk. 54 Cem Karaca x), Hayrettin xx, Murat Sözgelmez x, Murat Duman x, Hakan Bayraktar x, Cem Can xx, Musa Kuş x, Gökhan Bozkaya x, Anderson x Kayserispor: Ivankov xxx, Bülent xxxx, Muhammed Hanifi xxx (Dk. 62 Kamber xx), Ragıp xxx, Johnson xxxx (Dk. 81 Veysel ?), Aydın xxx, İlhan xxx, Ergün xxx, Mehmet xxx, Gökhan xxx, Yordanov xxx (Dk. 70 Kemal xx) Goller: Dk. 1 İlhan, Dk. 7 Yordanov, Dk. 36 ve 48 Bülent, Dk. 50 Gökhan (Kayserispor) Sarı kartlar: Dk. 1 İlhan, Dk. 31 Bülent (Kayserispor) Dk. 29 Murat Duman, Dk. 42 Anderson (Sivasspor)İLK YARI1. dakika Karşılaşmaya hızlı başlayan Kayserispor, daha maçın 22. saniyesinde golü buldu. Başlama vuruşunun ardından orta alandan Ergün'ün attığı uzun topla ceza alanında buluşan İlhan, kaleci Akın'ın üzerinden aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.7. dakika Sol kanatta Bülent'in ceza alanına yaptığı ortada, ceza alanının uzak köşesinde topla buluşan Mehmet Topuz, topu Yordanov'a aktardı. Bu oyuncu da penaltı noktası üzerinden gelişine sert bir vuruşla topu ikinci kez filelerle buluşturdu: 2-0.8. dakika Gökhan'ın pasıyla ceza alanı içinde topu önünde bulan Hayrettin'in yerden vuruşunda, meşin yuvarlak direğin dibinden az farkla auta çıktı.16. dakika Ceza alanının sol çaprazında kaleci Ivankov ile karşı karşıya kalan Anderson'un dönerek vuruşunda kaleciyi de geçen top yandan auta çıktı.23. dakika Uzun pasla ceza alanının sağında topu önünde bulan İlhan'ın sert vuruşunda top üstten az farkla auta çıktı.27. dakika Çalımlarla topu götüren Cem Can'ın ceza alanının sol çaprazından sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Ivankov'un kontrolünde az farkla yandan dışarı çıktı.36. dakika Kayserispor'un kontratağı sonucu ceza alanı içinde oluşan karambolde seken topu ceza yayı üstünde önünde bulan Bülent'in plase vuruşunda top ağlarla buluştu: 3-0.Maçın ilk devresi, 3-0 konuk takımın üstünlüğüyle sonuçlandı.

İKİNCİ YARI48. dakika Kayserispor'un dördüncü golü geldi. Sol kanattan yapılan ortada ceza alanının çaprazında topla buluşan Bülent'in aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 4-0.50. dakika Ceza alanının sağında topla buluşan Gökhan'ın düzgün vuruşunda top filelerle buluştu: 5-0.54. dakika Bülent'in ceza alanı içine yaptığı ortada pozisyonu iyi takip eden İlhan'ın kafa vuruşunda topu kaleci Akın köşeden çeldi.59. dakika Sol kanattan Cem Can'ın yerden ortasında kaleye paralel giden topa Anderson müsait durumda dokunamadı.61. dakika Cem Karaca'nın soldan havalandırdığı topa yükselen Anderson'un kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.İlerleyen dakikalarında başka gol olmayınca karşılaşma 5-0 sonuçlandı. Bu sonuçla Sivasspor ligdeki en farklı yenilgisini almış oldu.Karşılaşma sonunda Sivassporlu taraftarlar sarı-kırmızılı ekibi tribünlere çağırdı. Kayserisporlu oyuncular ise kırmızı-beyazlı taraftarlara alkışlarla karşılık verdi.

Lorant: Herkesin başına gelebilirSivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant, ''Kendi evinde herkes böyle bir mağlubiyet alabilir. Herkes bunu yaşayabilir. Bugün çok iyi bir takıma karşı mağlup olduk'' dedi. Maç sonrasında karşılaşmayı değerlendiren Lorant, ilk iki golü yedikten sonra maçın akışının nasıl geçeceğinin anlaşıldığını belirterek, bu sezon bu şekilde biri Samsunspor maçı olmak üzere iki karşılaşma yaşadıklarını söyledi.

Lorant, şöyle konuştu: ''Ben sahanın dışında sadece duruyorsam, sinirlenmiyorsam, maçın negatif gittiğini herkes anlayabilir. Bugün de öyle bir maçtı. 1. dakikadan itibaren neler olacağını anlamıştım. Takımımın neler yapıp, neler yapamayacağını çok iyi bilen bir insanım. Derin defans oynayan ve öne geçen bir takıma karşı yapabileceğimiz birşey kalmıyor. Bunun bilincindeyim. Onun için ben bu maçı unuttum. Önümüzdeki iki maçı başarılı bir şekilde bitirmenin hesaplarını yapmak zorundayız.'' Bu maçta çok sayıda oyuncusunun cezalı olduğunu, ancak bunun bir özür olamayacağını ifade eden Lorant, ''Eğer sezon genelini değerlendirirsek bu çocuklara kızmaya hakkım yok'' diye konuştu.

LORANT SİVASSPOR'DAN GİDECEK Mİ?Lorant, Kayserispor maçının ardından yönetimle yaptığı görüşmeler hakkında açıklama yapılacağının hatırlatılması üzerine, ''Şimdilik bununla ilgili bir bilgim yok. Sizden ilk defa duyuyorum'' dedi. Yönetimle sadece kısa bir görüşmesi olduğunu belirten Lorant, Sivasspor'da kalıp kalmayacağının sorulması üzerine de ''Şu an gözüktüğü gibi kalmayacağım büyük bir ihtimal'' diye konuştu. Sivasspor sayfasının kendisi için henüz kesinlikle kapanmadığını ifade eden Lorant, şunları söyledi: ''Çünkü önümüzde daha iki maçımız var ve çok önemli maçlarımız. Konyaspor ve Ankaragücü maçı. Ondan sonra öncelikle bir tatile çıkacağım. Bir yıl geçtikten sonra insanın bir tatile ihtiyacı oluyor.''

Sağlam: UEFA inancımızı kaybetmedikKayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise cumartesi günü oynanan maçlarda Trabzonspor ve Gençlerbirliği'nin mağlup olmasının Sivasspor maçını UEFA şanslarını yeniden yeşertme anlamında çok önemli bir hale getirdiğini söyledi.Sporcularının da bu bilinçle sahaya çıktıklarını ve çok iyi mücadele ederek, güzel bir galibiyet aldıklarını ifade eden Sağlam, ''Onları tebrik ediyoruz. Önümüzdeki hafta Vestel Manisaspor maçı bizim için daha önemli hale geldi. Biz 7 haftalık kötü gidişin sonunda bile UEFA konusundaki inancımızı hiçbir zaman kaybetmemiştik. İçimizden bazıları bu inancı kaybetse bile biz bu inancımızı hiç kaybetmemiştik. İnşallah bunun karşılığını da sezon sonunda UEFA kupasına katılarak alacağız'' diye konuştu.

Boğaz Köprüsü'nü yürüyerek ya da koşarak geçmek istiyorsanız...


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul iş birliğiyle düzenlenecek Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu için geri sayım devam ediyor. Her yıl renkli görüntülere sahne olan Halk Koşusu kategorisi için kayıt dönemi 21 Ekim Çarşamba günü saat 10.00'da açılacak. Kayıtlar dakikalar içinde doluyor! Kayıtlar "event.spor.istanbul" adresinden alınacak!

17.10.2026 20:43:00 / Güncelleme: 17.10.2026 20:54:13
Yaşar Cebesoy
 
Boğaz Köprüsü'nü yürüyerek ya da koşarak geçmek istiyorsanız...
Boğaz Köprüsü'nü yürüyerek ya da koşarak geçmek istiyorsanız...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı ve İBB Spor İstanbul koordinasyonunda 1 Kasım Pazar günü düzenlenecek Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu'na günler kala yarış heyecanı giderek artıyor. Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından verilen Gold Label (Altın Etiket) ünvanına sahip Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu'nda 42K, 15.5K ve Kurumsal Koşu kategorilerinde kayıtların tamamlanmasının ardından, son olarak Halk Koşusu kategorisi için kayıt dönemi 21 Ekim Çarşamba günü başlayacak.

Kontenjan 5 bin kişi

Dünyanın dört bir yanından gelecek 45 binden fazla koşucuyu ağırlamaya hazırlanan İstanbul Maratonu'nda Halk Koşusu kayıtları için 5 bin kişilik kontenjan ayrılacak. Her yıl oldukça renkli görüntülere sahne olan Halk Koşusu'nda yer almak isteyen sporseverler, kayıtlarını 21 Ekim Çarşamba günü saat 10.00'da "event.spor.istanbul" adresinde yaptırabilecek. 1 Kasım 2026 itibarıyla 14 yaşını doldurmuş olan kişilerin katılabileceği Halk Koşusu'nda kayıtlar ücretsiz olacak.

Göğüz numarası bu noktalardan alınacak

Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu Halk Koşusu'na katılmak için gerekli göğüs numaraları 21 Ekim'den itibaren Anadolu Yakası'nda Haldun Alagaş Spor Kompleksi, Bostancı Sahil Spor Kompleksi, Hasan Doğan Spor Kompleksi ve Pendik Kurtköy Spor Kompleksi'nde; Avrupa Yakası'nda Sefaköy Yüzme Havuzu, Fatih Spor Kompleksi, Cemal Kamacı Spor Kompleksi ve Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde dağıtılacak. Kaydolduktan sonra göğüs numaralarını teslim almayan kişiler yarış günü koşuya katılamayacak.



Dolmabahçe'de bitecek

Türkiye İş Bankası 48. İstanbul Maratonu'nda Halk Koşusu kategorisi için girişler Altunizade Köprüsü'nden yapılacak. Göğüs numarası yanında olan yarışçılar, etkinlik günü 09.15-10.15 saatleri arasında, Mecidiyeköy metrobüs durağının yanındaki İETT Hareket Amirliği önünden kalkacak otobüslerle de start noktasına gelebilecek.
Maratondaki diğer tüm kategorilerde olduğu gibi Halk Koşusu da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü metrobüs durağı önünden başlayacak. Startın ardından köprüyü geçecek koşucular, Barbaros Bulvarı'nı takip ederek sahile inecek ve Dolmabahçe'de 6.5 kilometrelik parkuru tamamlayacak. Koşuda ölçüm yapılmayacak. Maraton ve 15.5K koşularında ise çipli ölçüm yapılacak.

Halk Koşusu'na kayıt hakkı kazananlar başlangıç noktasına 12.00'ye kadar giriş yapabilecek. Bu saatten sonra alana girişe izin verilmeyecek. Katılımcılar bebek arabası veya evcil hayvanlarıyla alana giriş yapamayacak. Halk Koşusu sporcuları için zaman sınırı 1 saat 30 dakika... Zaman sınırı bittikten sonra halen parkurda bulunan koşucular kaldırımdan koşmaya devam edebilir.

Maratona başvurmanın şartları var

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün yürüyerek ya da koşarak geçmenin 3 yolu var. Bu olanak senede bir kez sporculara ya da halka tanınıyor:

1. İstanbul Maratonu'na katılmak... 42K'lık yarışta yer alabilmek için kabul gören bir yarı maratonu 3 saat 30 dakika içinde tamamlamak gerekiyor.
2. 15.5K koşusuna katılmak... Bunun için kabul gören bir 10K'yı 90 dakika içinde bitirmek gerekiyor.
3. Halk Koşusu'na katılmak... Klavyede hızlı olmak ya da şanslı olmak gerekiyor!

Hoffenheım: 2 – Beşiktaş: 3

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nin ikinci haftasında Almanya deplasmanında Hoffenheim’ı 3-2 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı

16.10.2026 10:41:00
Haber Merkezi
 
Hoffenheım: 2 – Beşiktaş: 3
Hoffenheım: 2 – Beşiktaş: 3
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında Almanya deplasmanında Hoffenheim'ı 3-2 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri Amir Murillo ve iki kez fileleri havalandıran Hyeon-gyu Oh kaydetti. Kartal, bu sonuçla lig aşamasında puanını 6'ya yükseltti.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Almanya'daki Rhein-Neckar-Arena'da oynanan karşılaşmaya Hoffenheim etkili başladı. Ev sahibi ekip, henüz 3. dakikada Machida'nın kafa vuruşuyla direğe takıldı.

3. dakika: Hoffenheim'da Machida'nın kafa vuruşunda top yan direkten döndü.

20. dakika: Hlozek, kaleci Nübel'i geçmesine rağmen dar açıdan yaptığı vuruşta çerçeveyi bulamadı.

45+1. dakika: Beşiktaş, Olaitan'ın son çizgiden çevirdiği topla tehlike yarattı ancak Hoffenheim savunması gole izin vermedi.

İlk yarıda iki takım da aradığı golü bulamayınca soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

MURILLO PERDEYİ AÇTI

İkinci yarıya daha etkili başlayan Beşiktaş, rakip kalede üst üste fırsatlar yakaladı. 56. dakikada İlhan Fakılı, 57. dakikada ise Leandro Trossard önemli pozisyonlardan yararlanamadı.

Aradığı golü 60. dakikada bulan siyah-beyazlılar, Amir Murillo'nun vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Hoffenheim, 68. dakikada Fisnik Asllani'nin golüyle skoru 1-1'e getirdi. Ancak Beşiktaş'ın cevabı gecikmedi.

OH SAHNEYE ÇIKTI, KARTAL'I ZİRVEYE TAŞIDI

73. dakikada Olaitan'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Hyeon-gyu Oh, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek Beşiktaş'ı yeniden öne geçirdi: 1-2.

Gecenin yıldızı Oh, 79. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. İlhan Fakılı'nın pasında arka direkte topu ağlarla buluşturan Güney Koreli golcü, farkı ikiye çıkardı: 1-3.

Hoffenheim, 88. dakikada Koki Machida'nın kafa golüyle umutlandı ve skoru 2-3'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş, zorlu deplasmandan üç puanla ayrıldı.

AVRUPA'DA HEDEF YOLUNA DEVAM ETMEK

Marsilya galibiyetinin ardından Hoffenheim'ı da mağlup eden Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde ikide iki yaparak 6 puana ulaştı. Siyah-beyazlı ekip, hücumdaki etkili performansıyla önemli bir galibiyet alırken son bölümde kalesinde gördüğü golle mücadeleyi stresli bitirdi.

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında 22 Ekim Perşembe günü sahasında İngiliz temsilcisi Crystal Palace'ı konuk edecek.

TRABZONSPOR DEPLASMANDA 4 GOLLE KAZANDI

UEFA Konferans Ligi’nin ilk haftasında Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio’ya konuk olan Trabzonspor, sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrılarak Avrupa serüvenine üç puanla başladı

15.10.2026 21:53:00
Haber Merkezi
 
TRABZONSPOR DEPLASMANDA 4 GOLLE KAZANDI
TRABZONSPOR DEPLASMANDA 4 GOLLE KAZANDI
UEFA Konferans Ligi'nin ilk haftasında Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio'ya konuk olan Trabzonspor, sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrılarak Avrupa serüvenine üç puanla başladı.

Bordo-mavililer hücumdaki etkili performansıyla dört gol bulurken, kalesinde gördüğü iki gol ve maçın bazı bölümlerinde sergilediği ciddiyetten uzak oyun nedeniyle eleştirilerden kurtulamadı.

ONUACHU'DAN ERKEN GOL, SAKATLIK ŞOKU



Karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, henüz 3. dakikada Paul Onuachu'nun golüyle öne geçti. Mohamed Salah'ın savunma arkasına gönderdiği pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Onuachu, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.

Ancak golcü futbolcu, 10. dakikada yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. Onuachu'nun yerine Franculino Djú oyuna dahil oldu. Trabzonspor, erken gelen golün ardından farkı artırmak için fırsatlar ararken KuPS Kuopio da zaman zaman geliştirdiği ataklarla tehlike yarattı.

SALAH FARKI İKİYE ÇIKARDI

İlk yarının son bölümünde baskısını artıran bordo-mavililer, 44. dakikada Mohamed Salah'ın golüyle rahatladı. Aral Şimşir'in şutunda savunmadan dönen topu önünde bulan Salah, meşin yuvarlağı filelere göndererek ilk yarının skorunu belirledi: 0-2.

Trabzonspor, soyunma odasına iki farklı üstünlükle gitti.

İKİNCİ YARIYA DJÚ DAMGASI



İkinci yarıya etkili başlayan Trabzonspor, 47. dakikada Franculino Djú'nun golüyle farkı üçe çıkardı. Pina'nın pasıyla gelişen atakta topu ağlara gönderen Djú, skoru 0-3 yaptı.

Ancak bordo-mavililerin rahatlaması uzun sürmedi. 54. dakikada KuPS Kuopio, Petteri Pennanen'in doğrudan kornerden kaydettiği golle farkı ikiye indirdi: 1-3.

Bu gol, Trabzonspor'un savunmadaki konsantrasyonunu yeniden tartışmaya açtı. Skor avantajını elinde bulunduran Karadeniz ekibinin oyunun kontrolünü zaman zaman rakibine bırakması, karşılaşmanın dikkat çeken yönlerinden biri oldu.

DJÚ İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI, KUPS SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Mücadelenin uzatma dakikalarında yeniden sahneye çıkan Franculino Djú, 90+1. dakikada kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti ve skoru 1-4'e taşıdı.

Ev sahibi ekip, 90+6. dakikada Gustav Engvall'ın golüyle bir kez daha fileleri havalandırdı. Karşılaşma, Trabzonspor'un 4-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

ÜÇ PUAN SEVİNDİRDİ, OYUN UYARDI

Trabzonspor'un Finlandiya deplasmanında dört gol atarak kazanması, Konferans Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmasını sağladı. Ancak kalesinde iki gol görmesi ve özellikle skor avantajını yakaladıktan sonra savunmada yaşadığı aksaklıklar, teknik heyetin üzerinde durması gereken konular olarak öne çıktı.

Avrupa kupalarında yalnızca gol atmak ve kazanmak yeterli değil. Bordo-mavililerin maçın tamamında aynı ciddiyeti göstermesi, savunma güvenliğini koruması ve oyun disiplinini sürdürmesi gerekiyor. Trabzonspor üç puanı aldı ancak sergilediği futbol, daha zorlu karşılaşmalar öncesinde önemli soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Maratonlara ilgi artıyor


Dünyada maraton koşularına ilgi giderek artıyor. Örneğin Nisan 2027'de yapılacak Londra Maratonu kurasına yaklaşık 1.4 milyon kişi başvurdu. Bunlardan 100 bini Cumartesi ve Pazar günlerinde iki farklı koşuda yarışacak. Özellikle orta yaş erkekler ile genç bayanlar maratonlara ilgi gösteriyor.

13.10.2026 09:56:00
Yaşar Cebesoy
 
 Maratonlara ilgi artıyor
 Maratonlara ilgi artıyor

Londra, Sydney, Berlin, Cape Town, New York, Boston, Tokyo ile birlikte 8 majör (ana) maratondan biri olan Şikago Maratonu, geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Yarışı erkeklerde Kenyalı atlet Amos Kipruto 2.01.09'luk, kadınlarda ise Etiyopyalı koşucu Hawi Feysa 2.13.33'lük derecesiyle kazandı. Kipruto, maratonda tüm zamanların en iyi 5. derecesini koştu. Zaten en iyi ilk 3 derece bu yıl Londra Maratonu'nda elde edilmişti. Feysa da tüm zamanların en iyi 5. koşusunu koştu. Yine Feysa, tüm zamanların en iyi 4. koşucusu oldu. En iyi 5 dereceden ikisi Etiyopyalı atlet Tigst Assefa'ya ait...

Yaklaşık 55 bin koşucu bitirdi

Şikago Maratonu'nu yaklaşık 25 bin kadın ile 29 bin 400 erkek koşucu bitirdi. Özellikle kadın koşucu sayısı dikkat çekiyor. Hatta kadınlar 25-29 yaş kategorisinde tam 5 bin 625 koşucu baştan sona parkurda ter döktü. Kategori liderliği onların elinde! Aynı yaş kategorisinde yer alan erkek sayısı yaklaşık 4 bin 500'dü... Erkeklerde en çok koşucunun yer aldığı kategori 4 bin 850 koşucu ile 30-34 yaş... Erkeklerde 35-39'da ise yaklaşık 4 bin 550 yarışçı yer aldı. Kadınlarda ise 30-34'te 4 bin 450, 35-39'da 3 bin 320, 4-44'te 3 bin 150 koşucu yarışı bitirdi.

Yaşla birlikte koşucu sayısı azalıyor

Hem kadınlarda hem de erkeklerde yaş arttıkça koşucu sayısı düşüyor. Ancak ileri yaşlarına rağmen binlerce kadın - erkek 42 kilometrelik zorlu maratonu tamamlıyor. Bazı yaş gruplarında dramatik azalmalar yaşanmıyor değil. Elde edilen dereceler de elbette düşüyor. Ancak hem hızlı, hem de yaşlı koşucular da bulunuyor.

Şikago'da 50-54 yaş kategorisinde 1717 kadın, 2 bin 596 ekek koşucu yarışı bitirdi. Erkeklerin birincisi 2.38.30, kadınların yaş kategori birincisi ise 2.56.11 koştu.
55-59 yaş kategorisinde ise yarışı bitiren kadın sayısı 1055, erkek sayısı ise 1842 oldu. Kadınlarda en iyi derece 3.00.05 iken, erkeklerde 2.40.24 idi...
60-64 ise 584 kadın, 1135 erkek yarışı bitirmeyi başardı. Kadınlarda en iyi derece 3.11.38 olurken, erkeklerde 2.42.46 idi.

65-69'da ise 179 kadın, 508 erkek yarışı bitirdi. Kadınlarda en iyi derece 3.15.21, erkeklerde ise 2.51.27 idi. Erkekler derecesi yaşa rağmen oldukça iyi...
70-74'te yarışı bitiren kadın koşucu sayısı sadece 64, erkek sayısı ise 178 idi. Erkeklerde en iyi derece 3.09.41...
75-79'da ise 11 kadın, 54 erkek koşucu Şikago Maratonu'nu tamamlamayı başardı. Erkeklerin birincisi 3.40.44 ile yarışı tamamladı.

80 yaş ve üstünde ise sadece 2 kadın koşucu yarışı tamamlamış. Erkek bitiren sayısı ise 13... Erkeklerin birincisi 3.38.55 koşmuş... Kategori ikincisi 5.14.32... Arada 1 saat 35 dakika fark var!

Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci haftanın perdesi, yarın açılacak

 

12.10.2026 10:27:00
Anadolu Ajansı
 
Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak
Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ikinci hafta müsabakaları, 13 ve 14 Ekim'de oynanacak.

Turnuvadaki Türk temsilcilerinden Galatasaray, yarın sahasında İspanyol ekibi Barcelona'yı ağırlayacak. Fenerbahçe ise 14 Ekim Çarşamba günü İngiltere'nin Aston Villa takımına konuk olacak.

"Devler Ligi"nde ikinci hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

19.45 Lens (Fransa) - Sporting (Portekiz)

19.45 Sabah (Azerbaycan) - Slavia Prag (Çekya)

22.00 Galatasaray - Barcelona (İspanya)

22.00 Arsenal (İngiltere) - Lille (Fransa)

22.00 Atletico Madrid (İspanya) - Manchester United (İngiltere)

22.00 Inter (İtalya) - Club Brugge (Belçika)

22.00 Leipzig (Almanya) - PSV (Hollanda)

22.00 Viking (Norveç) - Bayern Münih (Almanya)

22.00 Villarreal (İspanya) - Napoli (İtalya)

14 Ekim Çarşamba:

19.45 Feyenoord (Hollanda) - Como (İtalya)

19.45 LASK (Avusturya) - Liverpool (İngiltere)

22.00 Aston Villa (İngiltere) - Fenerbahçe

22.00 Bodo/Glimt (Norveç) - Borussia Dortmund (Almanya)

22.00 Manchester City (İngiltere) - Paris Saint-Germain (Fransa)

22.00 Real Betis (İspanya) - Porto (Portekiz)

22.00 Roma (İtalya) - Real Madrid (İspanya)

22.00 Slovan Bratislava (Slovakya) - Stuttgart (Almanya)

22.00 Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - AEK (Yunanistan) 

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.