Kestiğiniz sebze ve meyveleri bekletmeyin
Uzmanlar, meyve ve sebzelerin kesildikten sonra ya da pişirildikten sonra bekletilmemesi önerisinde bulundu
27.11.2012 00:00:00
Uzmanlar, meyve ve sebzelerin besin
değerinin azaltılmaması için önerilerde bulunuyor. Meyve ve sebzelerin besin
değerlerinin azalmaması için kesilmesinden sonra bekletilmemesi uyarısında
bulunan uzmanlar, “Satın alınan sebzelerin köklerinin kesildikten sonra, ilk
olarak yıkanmalı sonra doğranmalıdır. Temizlenip doğranan sebzeler
bekletilmeden pişirilecek yemeğin içerisine ilave edilmelidir. Böylelikle
sebzelerde C vitamini kaybı en aza indirgenmiş olur” uyarısında bulundu.
Hem lezzetli hem de besleyici bir portakal suyu için portakalın soyulması veya
kesilmesinden sonra bekletilmemesi uyarısında bulunan uzmanlar, “Meyveler
kesildikten ya da suyu sıkıldıktan sonra bekletilirse, C vitamini değeri
azalır. Hatta sıkılmış meyve suları buzdolabında bekletilirse vitamin değeri
daha fazla azalır. Sebzeler doğrandıktan sonra bekletilirse ve haşlama, pişme
suları atılırsa, vitamin ve mineralleri azalır” önerisinde bulundu. HABER
MERKEZİ
değerinin azaltılmaması için önerilerde bulunuyor. Meyve ve sebzelerin besin
değerlerinin azalmaması için kesilmesinden sonra bekletilmemesi uyarısında
bulunan uzmanlar, “Satın alınan sebzelerin köklerinin kesildikten sonra, ilk
olarak yıkanmalı sonra doğranmalıdır. Temizlenip doğranan sebzeler
bekletilmeden pişirilecek yemeğin içerisine ilave edilmelidir. Böylelikle
sebzelerde C vitamini kaybı en aza indirgenmiş olur” uyarısında bulundu.
Hem lezzetli hem de besleyici bir portakal suyu için portakalın soyulması veya
kesilmesinden sonra bekletilmemesi uyarısında bulunan uzmanlar, “Meyveler
kesildikten ya da suyu sıkıldıktan sonra bekletilirse, C vitamini değeri
azalır. Hatta sıkılmış meyve suları buzdolabında bekletilirse vitamin değeri
daha fazla azalır. Sebzeler doğrandıktan sonra bekletilirse ve haşlama, pişme
suları atılırsa, vitamin ve mineralleri azalır” önerisinde bulundu. HABER
MERKEZİ