logo
01 TEMMUZ 2026

Lukunku seferberliği

09.09.2003 00:00:00
 
Galatasaray, Konyaspor ile hafta sonunda yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürürken, kulüp doktorları sakat oyuncuları karşılaşmaya yetiştirmek üzere alarma geçti. Galatasaray'da, Lukunku, Ömer, Murat, Sabri ve Cihan'ın sakatlıkları bulunurken, bu oyuncuların tedavilerinin sürdüğü bildirildi. Kulüp doktoru Serhan Kurtulmuş, Ali Lukunku'nun sol dizinin arka kesiminde ödem bulunduğunu belirterek, "Bu oyuncunun tedavisini sürdürüyoruz. Konyaspor maçına yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Lukaku elden kaçabilir: Monaco bastırıyor

Hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş'ın forvet listesinde Romelu Lukaku bulunuyor. Napoli, Belçikalı golcüyü kesinlikle satacak. Monaco Kulübü bu transfere ciddi şekilde girdi

01.07.2026 13:56:00
Haber Merkezi
 
Lukaku elden kaçabilir: Monaco bastırıyor
Lukaku elden kaçabilir: Monaco bastırıyor
Sezon içinde hem yönetim hem de teknik heyetle problemler yaşayan Romelu Lukaku satış listesine konuldu. Napoli, sözleşmesi 30 Haziran 2027'de bitecek forvetten para kazanmak istiyor. Olası transferin 10 milyon euronun biraz altında bir rakam karşılığında tamamlanabileceği konuşuluyor.

BÜYÜK ORANDA İKNA EDİLDİ

Bugüne kadar Suudi Arabistan ekiplerinin dışında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da çeşitli girişimleri oldu. Fakat Fransız basınındaki haberlere göre; Monaco ciddi şekilde yarışa katıldı. Oyuncunun da büyük oranda ikna edildiği belirtiliyor. Yine de henüz bir şey bitmiş değil...

SAKATLIK PROBLEMLERİ

Eğer Fenerbahçe ve Beşiktaş kısa süre içinde tekrar teklif verirse durum değişebilir. Aksi halde mevcut koşullarda oyuncunun yeni adresinin Monaco olması bekleniyor. Belçika Milli Takımı kampında bulunan 33 yaşındaki futbolcu, geride bıraktığımız sezonda çok fazla sakatlık problemi yaşamıştı.

İsveç'e 3 atan Fransa son 16 turunda

Fransa, FIFA 2026 Dünya Kupası Son 32 Turu'nda İsveç'i 3-0 mağlup ederek, adını son 16 turuna yazdırdı

01.07.2026 10:24:00
İhlas Haber Ajansı
 
İsveç'e 3 atan Fransa son 16 turunda
İsveç'e 3 atan Fransa son 16 turunda
Fransa, FIFA 2026 Dünya Kupası Son 32 Turu'nda İsveç'i 3-0 mağlup ederek, adını son 16 turuna yazdırdı.



FIFA 2026 Dünya Kupası Son 32 Turu'nda Fransa ile İsveç, New Jersey Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Hollandalı hakem Danny Makkelie'nin yönettiği mücadeleden Fransa 3-0 galip ayrıldı.



Fransa'ya galibiyeti getiren golleri 45 ve 74. dakikalarda Mbappe, ile 53. dakikada Bradley Barcola attı. Bu sonuçla adını son 16 turuna yazdıran Fransa, Paraguay ile kozlarını paylaşacak.

Dünya kupasından elenen istifa ediyor

2026 FIFA Dünya Kupası’nda elenen ülkelerin teknik direktörleri birer birer istifa ederek sorumluluk alırken, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın elenmeyi "kadere" bağlayıp koltuğunu bırakmaması spor kamuoyunda büyük bir tepki dalgasına yol açtı

30.06.2026 22:10:00
Haber Merkezi
 
Dünya kupasından elenen istifa ediyor
Dünya kupasından elenen istifa ediyor
2026 FIFA Dünya Kupası'nda elenen ülkelerin teknik direktörleri birer birer istifa ederek sorumluluk alırken, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın elenmeyi "kadere" bağlayıp koltuğunu bırakmaması spor kamuoyunda büyük bir tepki dalgasına yol açtı.

Turnuvaya büyük umutlarla giden ancak D Grubu'nda Avustralya ve Paraguay mağlubiyetleriyle gol bile atamadan organizasyona 2 maç sonunda veda eden Türkiye'de, İtalyan çalıştırıcının sergilediği bu tavır sert eleştirilerin hedefi oldu.

Elenen İstifa Ediyor, Montella "Kader" Diyor



Dünya Kupası'nda başarısızlığı tescillenen birçok teknik adam erken vedanın ardından hemen istifa kararı alarak futbolun yazılı olmayan kuralını uyguladı.

Steve Clarke (İskoçya): 7 yıldır görev yaptığı İskoçya Milli Takımı'nın turnuvaya erken veda etmesiyle birlikte onurlu bir duruş sergileyerek görevinden istifa etti.

Miroslav Koubek (Çekya): Grubu son sırada tamamlayan Çekya'da, turnuva fiyaskosunun ardından federasyonla görüşerek görevinden istifa etti ve ayrıldı.

Hong Myung-bo (Güney Kore): Yaşanan şok grup vedası ve ülkesindeki sert eleştirilerin ardından istifa kararını açıklayarak koltuğu bıraktı.

Diğer ülkelerde sorumluluk bilinci ön plana çıkarken, A Milli Takımımızın başındaki Vincenzo Montella ise Paraguay yenilgisi sonrası "Basit gibi oluyor ama kader bizden yana değil gibiydi" açıklamasıyla şaşırttı.

İki maçta üretilen pozisyonlara ve çekilen şutlara sığınan İtalyan teknik adamın, skorsuz elenmeyi "şanssızlık" ve "nasip" kelimeleriyle savunması, Türk futbolseverlerin ve spor yorumcularının sabrını taşırdı.

"İstifa Etmeyeceğim, Kabullensinler" Pişkinliği



Kamuoyunda yükselen istifa seslerine karşılık Montella, ABD maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında adeta meydan okudu.

Tarihte takımı hem Avrupa Şampiyonası'na hem de Dünya Kupası'na götüren tek hoca olduğunu hatırlatarak geçmiş başarıların arkasına saklanan Montella, "İstifa etmemi bekleyen varsa bunu yapmayacağımı kabullenmeleri gerekir" diyerek koltuktan kalkmayacağını net bir dille ilan etti.

Kendisini hâlâ güçlü ve enerjik hissettiğini belirten çalıştırıcının bu tavrı, modern futbolun gerektirdiği özeleştiri kültüründen ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İstatistik Çok, Gol ve Puan Yok!

Montella'nın savunma mekanizması olarak sunduğu "Rakip ceza sahasına şu kadar girdik, bu kadar şut çektik" verileri, eldeki acı gerçeği örtmeye yetmiyor. Türk futbol tarihinin en yetenekli jenerasyonlarından birine sahip olmamıza rağmen, sahada doğru dürüst bir taktik planın olmaması, gol yollarındaki kısırlık ve oyuncu tercihlerindeki inatçılık bu tarihi fiyaskoyu hazırladı.

Futbol kamuoyu şimdi şu soruyu soruyor: Dünya futbolunda dev turnuvarlarda elenip de faturayı kadere keserek görevde kalan kaç teknik adam var?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu "kaderci" ve sorumluluk almaktan kaçan yönetim anlayışına karşı nasıl bir yaptırım uygulayacağı ise merak konusu.

Tijjani Reijnders'te Galatasaray'ın rakibi Aston Villa


 
Manchester City'deki forma sürelerinden rahatsız olan Tijjani Reijnders, ayrılmak istiyordu... Galatasaray, satın alma opsiyonlu kiralama formülünü düşünürken Aston Villa'dan inanılmaz bir hamle gelebilir...
 

30.06.2026 21:06:00
Haber Merkezi
 
  Tijjani Reijnders'te Galatasaray'ın rakibi Aston Villa
  Tijjani Reijnders'te Galatasaray'ın rakibi Aston Villa

Manchester City, 2025 yazında Milan'a 54.9 milyon euro ödeyerek Tijjani Reijnders transferini bitirmişti. Hollandalı merkez orta sahayla 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı. Ancak 27 yaşındaki futbolcu, aradığını bulamadı. Premier Lig'de 28 maça çıkarken sahada sadece 1.636 dakika kalabildi. Bu süre içinde 5 gol ve 2 asist üretti.

Forma sürelerinden rahatsız olan Hollandalı yıldız, ayrılmak istiyordu. Galatasaray ise satın alma opsiyonlu kiralama formülü hazırladı. Ancak Aston Villa bu transfere çok iddialı bir giriş yapabilir. Premier Lig temsilcisinin, 70 milyon euroluk bir teklif sunmaya hazırlandığı belirtildi.

Resmiyete dökülür mü?

Açık konuşmak gerekirse; Aston Villa bu parayı resmi şekilde masaya koyarsa, City'nin teklifi kabul etme ihtimali neredeyse %100... Çünkü Manchester City şu anda orta saha için adam arıyor. Tijjani Reijnders'den gelecek para da yine transferlerde kullanılacak.

Taylan Bulut için 'kalsın' kararı verildi: Ama belirsizlik bitmedi

Beşiktaş'ta fazla şans bulamayan Taylan Bulut için yönetim ve teknik heyet, 'kalsın' kararı verdi. Ancak genç sağ bekin kararı hala net değil...

30.06.2026 18:32:00
Haber Merkezi
 
Taylan Bulut için 'kalsın' kararı verildi: Ama belirsizlik bitmedi
Taylan Bulut için 'kalsın' kararı verildi: Ama belirsizlik bitmedi
Beşiktaş, 2025 yazında Schalke 04'e 6 milyon euro ödeyerek Taylan Bulut'u kadrosuna katmıştı. Genç sağ bekle 30 Haziran 2030 tarihine kadar mukavele yapıldı. 1.88 boyundaki futbolcudan beklentiler çok büyüktü. Ancak sonrasında yaşananlar pek de 'tatlı' olmadı...

AUGSBURG'A GİDECEKTİ

20 yaşındaki futbolcu, Süper Lig'de sadece 7 maça çıktı. Sahada ise 445 dakika kalabildi. Taylan'ın Alman ekibi Augsburg'a gitmesi bekleniyordu. Ancak Beşiktaş Yönetimi ve teknik heyetinden 'kalsın' kararı çıktı. Birçok insan, 'belirsizlik ortamı'nın bittiğini düşünüyor. Ancak durum böyle değil...

MURİLLO'YU NASIL KESECEK?

Taylan, düzenli forma süresi almak istiyor. Fakat açık konuşmak gerekirse yeni sezonda da Amir Murillo'yu kesmesi beklenmiyor. Oyuncunun, kısa süre içinde yönetimle bir görüşme yapacağı ifade edildi. Taylan'ın, geçtiğimiz sezondaki gibi bir tabloyla karşılaşmamak için 'ayrılık' isteğini iletebileceği öğrenildi.

Galatasaray'la anılıyordu: 30 milyonluk pazarlık

Premier Lig'e yükselen Ipswich Town, Lille'in Brezilyalı stoperi Alexsandro için pazarlıklarını sürdürüyor. 26 yaşındaki savunmacı, Galatasaray'ın da gündeminde bulunuyordu

30.06.2026 18:31:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'la anılıyordu: 30 milyonluk pazarlık
Galatasaray'la anılıyordu: 30 milyonluk pazarlık
Ipswich Town, Fransız ekibi Lille'de forma giyen Brezilyalı stoper Alexsandro için resmen harekete geçti. Premier Lig'e yükselen Ipswich'in, 30 milyon euroluk bonservis beklentisini aşağıya çekmek istediği belirtildi. Şu anda taraflar arasındaki pazarlıklar devam ediyor.

SADECE 9 MAÇA ÇIKABİLDİ

26 yaşındaki futbolcunun adı ciddi şekilde Galatasaray'la anılıyordu. İki ayağını da kullanabilen 1.91 boyundaki oyuncunun Lille ile 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi var. Geçen sezon sakatlık problemleri yaşayan Alexsandro, Ligue 1'de sadece 9 maça çıkabilmişti.

KULÜPLER ANLAŞMALI

Brezilyalı yıldızın piyasası buna rağmen düşmedi. Oyuncu cephesinin, Premier Lig etkisiyle birlikte Ipswich Town'a sıcak baktığı öğrenildi. Ancak onun isteklerinin gerçeğe dönüşmesi için öncelikle iki kulübün anlaşması gerekiyor. Galatasaray cephesi ise şu anda Alexsandro'yla pek ilgilenmiyor.

Galatasaray geçen yaz istemişti: 100 milyon bekleniyor!

Galatasaray 2025 yazında Lille'den Ayyoub Bouaddi konusunda nabız yoklamıştı. Ancak Fransız ekibinden onay çıkmadı. Ligue 1 temsilcisi şu anda 18 yaşındaki orta saha için 100 milyon euro bekliyor!

30.06.2026 18:29:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray geçen yaz istemişti: 100 milyon bekleniyor!
Galatasaray geçen yaz istemişti: 100 milyon bekleniyor!
Cim-Bom, Lille forması giyen genç orta saha oyuncusu Ayyoub Bouaddi için 2025 yazında pazarlıklar yapmıştı. Ancak Fransız ekibi, genç yeteneğin kesinlikle satılmayacağını Sarı-Kırmızılılar'a iletti. 18 yaşındaki Faslı merkez orta saha oyuncusunun bugünkü değeri ise patlama yaşadı!

AVRUPA'NIN DEVLERİ

Fas Milli Takımı'nın da kadrosunda bulunan 1.85 boyundaki genç yetenekle şu anda Real Madrid, Arsenal, Bayern Münih, Manchester City, Barcelona ve PSG gibi elit seviyedeki takımlar ilgileniyor. Lille Kulübü ise bütün taliplere 100 milyon euronun altındaki tekliflerin değerlendirmeye alınmayacağını iletti.

UZUN SÜRELİ SÖZLEŞME

Ayyoub Bouaddi'nin Ligue 1 temsilcisiyle 30 Haziran 2029 tarihine kadar sözleşmesi var. Uzun süreli mukavele, pazarlıklarda Lille'in elini güçlendiriyor. Altyapıdan çıkan Faslı futbolcu, 2023 yazında A takım kadrosuna dahil edilmişti. Ayyoub Bouaddi, geride bıraktığımız sezonda Ligue 1'de 30 maça çıktı. Sahada 2.328 dakika kaldı. 1 asist üretti.

Rashford Galatasaray'a 30 milyon euro: Tottenham'a 40 milyon sterlin!

Manchester United, geride bıraktığımız sezonu Barcelona'da kiralık olarak geçiren Marcus Rashford'u kadroda düşünmüyor. Oyuncu satış listesinde... Ancak yurt içi ve yurt dışı satış rakamları farklı... Örneğin Galatasaray ve Tottenham arasında ciddi fark var...

30.06.2026 18:26:00
Haber Merkezi
 
Rashford Galatasaray'a 30 milyon euro: Tottenham'a 40 milyon sterlin!
Rashford Galatasaray'a 30 milyon euro: Tottenham'a 40 milyon sterlin!
Tottenham, Teknik Direktör Roberto De Zerbi'nin takımda görmek istediği Marcus Rashford'un transferi için düğmeye bastı... Manchester United, Premier Lig ekiplerinden 40 milyon sterlin talep ediyor. Tottenham bu bedeli ödemeye sıcak bakmıyor. Ayrıca İngiliz kanat oyuncusundan da maaş indirimi bekleniyor.

BÜTÜN TAKIMLAR İÇİN GEÇERLİ

28 yaşındaki sol kanat oyuncusu, geçen sezonu Barcelona'da kiralık olarak geçirdi. La Liga temsilcisi, 30 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmadı. 30 milyonluk rakam, İngiltere dışındaki bütün takımlar için geçerli... Ve Galatasaray'ın adı da ciddi şekilde bu transferde geçiyor...

LANG'IN OPSİYONU KULLANILMADI

Cim-Bom'da Napoli'den kiralanan Noa Lang'ın 30 milyon euroluk satın alma opsiyonu kullanılmamıştı. Aynı rakam, Manchester United'a teklif edilirse Rashford ile pazarlıklar başlayabilecek. Şu anda Galatasaray'da konuyla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı öğrenildi. İngiliz yıldızın United ile 30 Haziran 2028'e kadar sözleşmesi var.

Yabancı futbolcu kuralı değişmiyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 10+4 olarak uygulanan yabancı futbolcu kuralında değişikliğe gidilmeyeceğini duyurdu

 

30.06.2026 12:40:00
Anadolu Ajansı
 
Yabancı futbolcu kuralı değişmiyor
Yabancı futbolcu kuralı değişmiyor

Federasyonun internet sitesinden konuyla ilgili yayımlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan Trendyol Süper Lig'de 2026-2027 sezonunda uygulanacak yabancı oyuncu kuralına ilişkin daha önce paylaşılan esaslarda herhangi bir değişikliğe gidilmesi söz konusu değildir. Geçtiğimiz sezon başında bu sezon uygulanacağını duyurduğumuz yabancı futbolcu uygulaması kapsamında, kulüplerin A takım listesinde yer vereceği 10 yabancı futbolcu için herhangi bir yaş kriteri aranmamaktadır. A takım listelerine 14 yabancı futbolcunun yazılması halinde en az 4'ünün 01.01.2003 veya daha sonraki tarihte doğmuş olması zorunluluğu bulunmaktadır." 

Yüzlerce kişi 'yüzme maratonu'nda kapıştı


 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından organize edilen “İstanbul’u Yüzüyorum” yarışı tamamlandı. Şaşkınbakkal’da düzenlenen etkinlikte bini aşkın yüzücü İstanbul’un mavi sularında kulaç attı.

30.06.2026 08:21:00
ABDÜLKADİR GÜNDOĞDU
 
Yüzlerce kişi 'yüzme maratonu'nda kapıştı
Yüzlerce kişi 'yüzme maratonu'nda kapıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından organize edilen "İstanbul'u Yüzüyorum" yarışı tamamlandı. Şaşkınbakkal'da düzenlenen etkinlikte bini aşkın yüzücü İstanbul'un mavi sularında kulaç attı. İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ve İBB Spor İstanbul tarafından "İstanbul'u Yüzüyorum, Maviyle Buluşuyorum" sloganıyla düzenlenen İstanbul'u Yüzüyorum yarışı Şaşkınbakkal parkurunda gerçekleştirildi.

Sporcular, Şaşkınbakkal Beltur Plaj Cafe yakınındaki paten pisti önünden serin sulara atlayarak İstanbul'un eşsiz mavisinde kıyasıya bir mücadele sergiledi. FINA Açık Su Kuralları'nın uygulandığı etkinlikte 1500 ve 3000 metrelik iki ayrı kategoride, 16 yaş ve üstü bini aşkın yüzücü hakemlerin gözetiminde podyum için ter döktü. 3.000 metre genel klasmanda ilk 8'e giren yüzücüler para ödülü dağılımına göre sırasıyla 18 bin, 15 bin, 12 bin, 10 bin, 8 bin, 7 bin, 6 bin ve 5 bin TL kazandı.

Günün ikinci yarışı 1500 metre kategorisinde yapıldı. Sporcuların parkuru tek turda tamamlayarak finişe ulaştığı yarış büyük çekişmeye sahne oldu. 1500 metre kategorisinde her iki yaş grubunda da (Genel Klasman ve Gençler (16-24)) dereceye giren sporcular, birincilikten sekizinciliğe kadar sırasıyla 15 bin, 12 bin, 10 bin, 8 bin, 7 bin, 6 bin, 5 bin ve 4 bin lira para ödülünün sahibi oldu. Toplamda 444 bin lira para ödülünün dağıtıldığı İstanbul'u Yüzüyorum'da genel klasmanların yanı sıra belirlenen 15 farklı yaş kategorisinde de ilk üçe giren sporculara kupa verildi.

Bunun yanında yarışa katılan tüm yüzücüler hatıra madalyası aldı. Sportive, Cey Natural, Kahve Dünyası ve SKG'nin katkılarıyla düzenlenen İstanbul'u Yüzüyorum'da şampiyonlara ve farklı kategorilerde podyuma çıkan yüzücülere Sportive ve SKG tarafından çeşitli ödüller takdim edildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.