logo
19 EKİM 2026

Malatyaspor'da kritik 180 dakika

01.05.2006 00:00:00
 
Turkcell Süper Ligi'nde düşmeme mücadelesi veren Malatyaspor'da, herkes Samsunspor ve Gaziantepspor maçlarını bekliyor.

Kulüp yönetim kurulu üyesi Ali Cengiz, yaptığı açıklamada, deplasmanda Ankaragücü'nü yenmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Ligden düşmemek için var güçleriyle mücadele ettiklerini, kendi sahalarında Kayserispor'u 2-1 yendikten sonra deplasmanda oynadıkları Konyaspor ve Ankaragücü maçlarını da kazanarak, ligde kalma umutlarını sürdürdüklerini belirtti. Hafta sonunda kendi sahalarında oynayacakları Samsunspor karşılaşmasını da taraftarın desteğiyle kazanmak istediklerini ifade eden Cengiz, ligde kalacaklarına inandıklarını kaydetti.

Geçen hafta Ankaragücü'nü yenmelerine rağmen rakiplerinin de galip gelmesi nedeniyle ligdeki durumlarında bir değişiklik olmadığını dile getiren Cengiz, ''Önümüzde zorlu 180 dakika var. Samsunspor ve Gaziantep maçlarını kazanıp rakiplerimizin durumunu bekleyeceğiz'' dedi.

KENTİ SARI-KIRMIZI BAYRAKLARLA DONATACA?IZSamsunspor maçı öncesinde kenti sarı-kırmızı bayraklarla donatarak, kamuoyunun dikkatini bu maça çekeceklerini ifade eden Ali Cengiz, takıma gönül veren herkesi maça beklediklerini belirtti. Taraftarın 90 dakika oyunculara destek vermesini istediklerini dile getiren Cengiz, ''Son iki maçta kaybedilecek puanların telafisi olmayacak. Maçlarımızı kazanırsak bile rakiplerimizin puan kaybetmesi gerekir, ama önce bizim kendi maçlarımızı kayıpsız bitirmemiz gerekir. Taraftarın sezon başından bu yana verdiği desteği sürdürmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

GİRAY BULAK'IN AÇIKLAMALARIAnkaraspor Teknik Direktörü Giray Bulak'ın Galatasaray mağlubiyetinden sonra yaptığı ''Ligde bugün sonucu belli olan maçlar oynandı, bunlar yaşanıyor. Herkes bu maçların sonucunu biliyordu, ama böyle olunca ligin tadı, tuzu kalmıyor'' açıklamalarına tepki gösteren Ali Cengiz, şunları söyledi: ''Teknik direktörlerin yorum yapmasına anlam veremiyoruz. Özellikle son haftalarda iyi mücadele ederek, iyi sonuçlar alıyoruz. Sayın Giray Bulak'ın takımı birkaç hafta önce bizi kendi sahamızda yenince de sonucu önceden biliyor muydu? Kimse öküz altında buzağı aramasın. Bunu yapacaklarına sahada mücadele etsinler.''

FENERBAHÇE’DEN ÜST ÜSTE 3. GALİBİYET!

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe, sahasında Corendon Alanyaspor'u 3-0 mağlup ederek ligde üst üste üçüncü galibiyetini aldı

17.10.2026 21:45:00 / Güncelleme: 18.10.2026 10:23:47
Haber Merkezi
 
FENERBAHÇE’DEN ÜST ÜSTE 3. GALİBİYET!
FENERBAHÇE’DEN ÜST ÜSTE 3. GALİBİYET!
Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Fenerbahçe, sahasında Corendon Alanyaspor'u 3-0 mağlup ederek ligde üst üste üçüncü galibiyetini aldı. Sarı-lacivertlilere üç puanı getiren golleri Romelu Lukaku, Kerem Aktürkoğlu ve Vedat Muriqi kaydetti.

Fenerbahçe, Chobani Stadı'nda oynanan mücadelede Alanyaspor karşısında üç puana üç golle ulaştı. Ligde galibiyet serisini sürdüren sarı-lacivertliler, puanını 16'ya yükseltti. Alanyaspor ise 12 puanda kaldı.

PENALTI KAÇTI, GOL İPTAL EDİLDİ

Karşılaşmanın 16. dakikasında Fenerbahçe penaltı kazandı. Topun başına geçen Mason Greenwood'un vuruşunda kaleci Paulo Victor gole izin vermedi. Dönen topu ağlara gönderen İrfan Can Kahveci'nin golü ise ceza sahasına erken girdiği gerekçesiyle geçersiz sayıldı.

LUKAKU PERDEYİ AÇTI



Baskısını sürdüren Fenerbahçe, 40. dakikada Romelu Lukaku'nun golüyle öne geçti. Bu golle sarı-lacivertliler soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

KEREM AKTÜRKOĞLU FARKI İKİYE ÇIKARDI

İkinci yarıda skor avantajını koruyan Fenerbahçe, 71. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle rahatladı ve skoru 2-0'a taşıdı.

MURİQİ SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Karşılaşmanın 87. dakikasında sahneye çıkan Vedat Muriqi, Fenerbahçe'nin üçüncü golünü kaydetti. Kerem Aktürkoğlu'nun şık topuk pasıyla gelişen atakta Muriqi'nin vuruşu ağlarla buluştu ve maçın skorunu belirledi: 3-0.

Bu sonuçla Fenerbahçe, Süper Lig'de üst üste üçüncü galibiyetini alarak çıkışını sürdürdü. Sarı-lacivertliler, gelecek hafta Galatasaray deplasmanında kritik bir sınava çıkacak.

GENÇLERBİRLİĞİ 0-1 GALATASARAY

Trendyol Süper Lig'de Gençlerbirliği'ne konuk olan Galatasaray, gol yollarında zorlandığı karşılaşmayı son bölümde bulduğu golle 1-0 kazandı

17.10.2026 18:16:00 / Güncelleme: 17.10.2026 18:19:31
Haber Merkezi
 
GENÇLERBİRLİĞİ 0-1 GALATASARAY
GENÇLERBİRLİĞİ 0-1 GALATASARAY
Trendyol Süper Lig'de Gençlerbirliği'ne konuk olan Galatasaray, gol yollarında zorlandığı karşılaşmayı son bölümde bulduğu golle 1-0 kazandı. Başkentte uzun süre aradığı golü bulamayan sarı-kırmızılılar, rakip kalecinin hatasının etkili olduğu pozisyonda üç puana uzandı.

GALATASARAY ARADIĞI GOLÜ BULAMADI

Karşılaşmaya üç puan parolasıyla çıkan Galatasaray, oyunun kontrolünü eline alarak Gençlerbirliği kalesinde gol aradı. Ev sahibi ekip ise savunmada direnç göstererek sarı-kırmızılıların ataklarını karşılamaya çalıştı.

Galatasaray, geliştirdiği ataklara rağmen son vuruşlarda istediği başarıyı yakalayamayınca mücadelede gol perdesi uzun süre açılmadı. Gençlerbirliği de yakaladığı fırsatlarla rakibine karşılık vermeye çalıştı.

KALECİNİN HATASI MAÇIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Dakikalar ilerledikçe beraberlik ihtimali güçlenirken Galatasaray, karşılaşmanın son bölümünde aradığı golü buldu. Gençlerbirliği kalecisinin hatasının belirleyici olduğu pozisyonda gelen gol, sarı-kırmızılılara galibiyeti getirdi.

Ev sahibi ekip, kalan dakikalarda beraberlik için çabalasa da skoru değiştiremedi. Galatasaray, zorlandığı deplasmandan üç puanla ayrılmayı başardı.

OYUN TARTIŞILDI, ÜÇ PUAN GELDİ



Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında istediği rahat oyunu sergileyemese de son bölümde bulduğu golle hata yapmadı. Sarı-kırmızılılar üç puanı hanesine yazdırırken maçın uzun süre golsüz geçmesi ve galibiyetin rakip kalecinin hatasının ardından gelmesi, takımın hücum performansını tartışmaya açtı.

Orkun Kökçü'den üzücü haber


 
 
Beşiktaş'ın milli futbolcusu Orkun Kökçü'nün sağ ayak tabanında kısmi plantar fasya yırtığı ve topuk yağ yastığı travmatik ayrışma tespit edildi.

17.10.2026 08:03:00
Haber Merkezi/AA
 
 Orkun Kökçü'den üzücü haber
 Orkun Kökçü'den üzücü haber

Beşiktaş'tan, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim'ı 3-2 mağlup ettiği maçta sakatlanarak oyuna devam edemeyen 25 yaşındaki futbolcunun sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Futbol A takımımızın UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim ile oynadığı müsabakanın ilk yarısında ayak tabanında gerçekleşen travmatik yaralanma sonrası maça devam edemeyen oyuncumuz Orkun Kökçü'nün takımımızın İstanbul'a dönüşünün ardından yapılan değerlendirme ve gerçekleştirilen MR görüntülemesinde sağ ayak tabanında kısmi plantar fasya yırtığı ve topuk yağ yastığı travmatik ayrışması saptanmış olup oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır."

Oyuncunun bir süre sahalardan uzak kalması bekleniyor. Bu süre, yapılacak ileri tetkikler ve oyuncunun tedaviye verdiği cevapla netleşecek.

Çorum FK emin adımlarla ilerliyor

Çorum FK, sahasında Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı

16.10.2026 22:10:00
Haber Merkezi
 
Çorum FK emin adımlarla ilerliyor
Çorum FK emin adımlarla ilerliyor
Çorum FK, sahasında Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Burak Yılmaz yönetiminde çıkışını sürdüren kırmızı-siyahlılar, Süper Lig'de iddiasını ortaya koydu.

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasının açılış maçında Arca Çorum FK, Çorum Şehir Stadyumu'nda Çaykur Rizespor'u ağırladı. Ev sahibi ekip, geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazanarak önemli bir galibiyete imza attı.

RİZESPOR ÖNE GEÇTİ, CENGİZ ÜNDER CEVAP VERDİ



Karşılaşmaya hızlı başlayan Çaykur Rizespor, 3. dakikada Mithat Pala'nın vuruşunda direğe takıldı. Konuk ekip, 32. dakikada Qazim Laçi'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Çorum FK'nın cevabı gecikmedi. 38. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Cengiz Ünder, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

MOUKOKO GALİBİYETİ GETİRDİ

İkinci yarıda iki takım da üstünlük golü için mücadele etti. Çorum FK, 80. dakikada Youssoufa Moukoko'nun kaydettiği golle 2-1 öne geçti.

Kalan dakikalarda skor üstünlüğünü korumayı başaran ev sahibi ekip, sahadan üç puanla ayrıldı.

İNGİLTERE’DE HEZİMET!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2. haftasında deplasmanda Aston Villa’ya 6-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi aldı

15.10.2026 00:02:00
Haber Merkezi
 
İNGİLTERE’DE HEZİMET!
İNGİLTERE’DE HEZİMET!
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında deplasmanda Aston Villa'ya 6-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi aldı. İngiltere'de sahaya çıkan sarı-lacivertliler, kalesinde gördüğü 6 gole karşılık rakip fileleri havalandıramadı.

İLK YARIDA ÜÇ GOL

Karşılaşmaya hızlı başlayan Aston Villa, 12. dakikada Manzambi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, 15. dakikada Vedat Muriqi ile beraberlik fırsatı yakalasa da kaleci Suzuki'yi geçemedi. Sarı-lacivertliler, 17. dakikada da Muriqi ile gole yaklaşmasına rağmen sonuç alamadı.

dakikada Jackson, Fenerbahçe savunmasının hatasını değerlendirerek farkı ikiye çıkardı: 2-0. Ev sahibi ekip, 39. dakikada yine Jackson'ın golüyle ilk yarının skorunu belirledi: 3-0.

Fenerbahçe, ilk yarıda Oğuz Aydın ile önemli bir fırsat yakaladı ancak 34. dakikadaki şut direkten döndü.

İKİNCİ YARIDA FARK AÇILDI

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Aston Villa, 67. dakikada İsmail'in Manzambi'ye müdahalesi sonrasında penaltı kazandı. 68. dakikada topun başına geçen Ross Barkley, skoru 4-0 yaptı.

75. dakikada Barkley'nin şutunda Bartuğ'a çarpan top kaleci Ederson'u yanıltarak ağlarla buluştu ve fark 5'e çıktı.

Karşılaşmanın 90. dakikasında Alysson'ın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte topa dokunan Abraham, maçın skorunu belirledi: 6-0.

FENERBAHÇE İÇİN AĞIR TABLO

Aston Villa karşısında kalesinde 6 gol gören Fenerbahçe, İngiltere deplasmanından ağır bir yenilgiyle ayrıldı. Hücumda fırsatlarını değerlendiremeyen, savunmada ise rakibinin ataklarına engel olamayan sarı-lacivertliler, gecenin en dikkat çekici sonuçlarından birine imza attı.

Maratonlara ilgi artıyor


Dünyada maraton koşularına ilgi giderek artıyor. Örneğin Nisan 2027'de yapılacak Londra Maratonu kurasına yaklaşık 1.4 milyon kişi başvurdu. Bunlardan 100 bini Cumartesi ve Pazar günlerinde iki farklı koşuda yarışacak. Özellikle orta yaş erkekler ile genç bayanlar maratonlara ilgi gösteriyor.

13.10.2026 09:56:00
Yaşar Cebesoy
 
 Maratonlara ilgi artıyor
 Maratonlara ilgi artıyor

Londra, Sydney, Berlin, Cape Town, New York, Boston, Tokyo ile birlikte 8 majör (ana) maratondan biri olan Şikago Maratonu, geçtiğimiz Pazar günü yapıldı. Yarışı erkeklerde Kenyalı atlet Amos Kipruto 2.01.09'luk, kadınlarda ise Etiyopyalı koşucu Hawi Feysa 2.13.33'lük derecesiyle kazandı. Kipruto, maratonda tüm zamanların en iyi 5. derecesini koştu. Zaten en iyi ilk 3 derece bu yıl Londra Maratonu'nda elde edilmişti. Feysa da tüm zamanların en iyi 5. koşusunu koştu. Yine Feysa, tüm zamanların en iyi 4. koşucusu oldu. En iyi 5 dereceden ikisi Etiyopyalı atlet Tigst Assefa'ya ait...

Yaklaşık 55 bin koşucu bitirdi

Şikago Maratonu'nu yaklaşık 25 bin kadın ile 29 bin 400 erkek koşucu bitirdi. Özellikle kadın koşucu sayısı dikkat çekiyor. Hatta kadınlar 25-29 yaş kategorisinde tam 5 bin 625 koşucu baştan sona parkurda ter döktü. Kategori liderliği onların elinde! Aynı yaş kategorisinde yer alan erkek sayısı yaklaşık 4 bin 500'dü... Erkeklerde en çok koşucunun yer aldığı kategori 4 bin 850 koşucu ile 30-34 yaş... Erkeklerde 35-39'da ise yaklaşık 4 bin 550 yarışçı yer aldı. Kadınlarda ise 30-34'te 4 bin 450, 35-39'da 3 bin 320, 4-44'te 3 bin 150 koşucu yarışı bitirdi.

Yaşla birlikte koşucu sayısı azalıyor

Hem kadınlarda hem de erkeklerde yaş arttıkça koşucu sayısı düşüyor. Ancak ileri yaşlarına rağmen binlerce kadın - erkek 42 kilometrelik zorlu maratonu tamamlıyor. Bazı yaş gruplarında dramatik azalmalar yaşanmıyor değil. Elde edilen dereceler de elbette düşüyor. Ancak hem hızlı, hem de yaşlı koşucular da bulunuyor.

Şikago'da 50-54 yaş kategorisinde 1717 kadın, 2 bin 596 ekek koşucu yarışı bitirdi. Erkeklerin birincisi 2.38.30, kadınların yaş kategori birincisi ise 2.56.11 koştu.
55-59 yaş kategorisinde ise yarışı bitiren kadın sayısı 1055, erkek sayısı ise 1842 oldu. Kadınlarda en iyi derece 3.00.05 iken, erkeklerde 2.40.24 idi...
60-64 ise 584 kadın, 1135 erkek yarışı bitirmeyi başardı. Kadınlarda en iyi derece 3.11.38 olurken, erkeklerde 2.42.46 idi.

65-69'da ise 179 kadın, 508 erkek yarışı bitirdi. Kadınlarda en iyi derece 3.15.21, erkeklerde ise 2.51.27 idi. Erkekler derecesi yaşa rağmen oldukça iyi...
70-74'te yarışı bitiren kadın koşucu sayısı sadece 64, erkek sayısı ise 178 idi. Erkeklerde en iyi derece 3.09.41...
75-79'da ise 11 kadın, 54 erkek koşucu Şikago Maratonu'nu tamamlamayı başardı. Erkeklerin birincisi 3.40.44 ile yarışı tamamladı.

80 yaş ve üstünde ise sadece 2 kadın koşucu yarışı tamamlamış. Erkek bitiren sayısı ise 13... Erkeklerin birincisi 3.38.55 koşmuş... Kategori ikincisi 5.14.32... Arada 1 saat 35 dakika fark var!

Samsunspor'da Thorsten Fink dönemi sona erdi

Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, üst üste 5 mağlubiyet alan Alman Teknik Direktör Thorsten Fink ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını açıkladı

12.10.2026 14:22:00
İhlas Haber Ajansı
 
Samsunspor'da Thorsten Fink dönemi sona erdi
Samsunspor'da Thorsten Fink dönemi sona erdi
Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, üst üste 5 mağlubiyet alan Alman Teknik Direktör Thorsten Fink ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını açıkladı.

Samsunspor'un başında çıktığı 25 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 mağlubiyet alan Fink, bu sezon ligde beklentilerin altında kaldı. Kırmızı-beyazlı ekip, ligde oynadığı 7 maçta 1 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederken, 5 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı.



Üst üste 5 maçını kaybeden Samsunspor, ligde son sıralara geriledi.

Yaşanan kötü sonuçların ardından kulüp yönetimi ile 58 yaşındaki Thorsten Fink karşılıklı anlaşarak yollarını ayırma kararı aldı.

Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, Teknik Direktör Thorsten Fink ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdıklarını söyledi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.