logo
14 MAYIS 2026

Mbappe PSG'de devam edecek

PSG'nin yıldız futbolcusu Mbappe, transfer iddialarını yalanladı

13.06.2023 18:09:00
Anadolu Ajansı
Mbappe PSG'de devam edecek
Mbappe PSG'de devam edecek

Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) ekiplerinden Paris-Saint-Germain (PSG) forması giyen yıldız oyuncu Kylian Mbappe, Real Madrid'e transfer olacağı yönündeki iddiaları yalanladı.

İddialara sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yanıt veren Fransız forvet, "Yalanlar... Her zaman aynı şeyler. Yalan ne kadar büyük olursa, o kadar inandırıcı duruyor. Önceden de söylediğim gibi, çok mutlu olduğum PSG'de gelecek sezon devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

PSG'ye 2017'de Monaco'dan transfer olan 24 yaşındaki oyuncunun kontratı, gelecek sezon sona erecek. Sözleşmede, tarafların onaylaması halinde bir yıllık opsiyon da yer alıyor.

Fransa basınında yer alan haberlerde, Real Madrid'in, Suudi Arabistan 1. Futbol Ligi takımlarından El-İttihad'a transfer olan Karim Benzema'nın boşluğunu Mbappe ile doldurmayı planladığı öne sürülüyordu.

PSG formasıyla 260 maçta 212 gol ve 98 asiste imza atan Mbappe, kulüp tarihinin en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor. AA

Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde

13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı

13.05.2026 22:50:00 / Güncelleme: 13.05.2026 22:56:43
Haber Merkezi
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
Trabzonspor son 3 sezonda 3’cu kez finalde
13 Mayıs 2026 tarihinde Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Tek maç eleme usulüne göre oynanan ve baştan sona büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmada bordo-mavililer, geriye düşmesine rağmen pes etmeyerek üst üste üçüncü kez kupada final oynama hakkı kazandı.







İlk yarıda dengeli oyun ve sert mücadele

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir oyunla başladı. Final biletini hedefleyen Gençlerbirliği, savunma güvenliğini ön planda tutarak hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı.

Teknik direktör Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor ise topa daha fazla sahip olan taraftı. İlk 45 dakikada bordo-mavili ekipte Ernest Muçi ve Anthony Nwakaeme ile yakalanan pozisyonlarda Gençlerbirliği kalecisi Erhan Erentürk başarılı kurtarışlara imza attı. İlk yarı, iki takımın da karşılıklı ataklarına rağmen golsüz eşitlikle sona erdi.







Goller arka arkaya geldi

İkinci yarıya daha arzulu başlayan ev sahibi Gençlerbirliği, aradığı golü kontraatak organizasyonu ile buldu:

62. Dakika: Gelişen hızlı Başkent atağında topla buluşan Erk Arda Aslan, ceza sahası içinden yaptığı şık vuruşla kaleci André Onana'yı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

78. Dakika: Yediği golden sonra baskısını hat safhaya çıkaran Trabzonspor'un kazandığı duran top organizasyonunda ceza sahası karıştı. Karadeniz ekibinin baskısında şanssız bir an yaşayan Gençlerbirliği savunma oyuncusu Arda Çağan Çelik, topu kendi ağlarına göndererek skora dengeyi getirdi: 1-1.

Son sözü uzatmalarda Muçi söyledi

Maçın bu skorla uzatmalara gitmesi beklenirken 90+2. Dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ernest Muçi, uzak çaprazdan mükemmel bir şut çıkararak topu köşeden ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Kalan kısa sürede skoru korumayı başaran Fırtına, hakemin bitiş düdüğüyle birlikte saha içinde büyük bir sevinç yaşadı.







Tarihi Başarı: Kulüp Tarihinde 18. Final!

Bu galibiyetle birlikte Trabzonspor, Türkiye Kupası tarihindeki 18. finaline yükseldi. Bugüne kadar kupayı 9 kez müzesine götüren Karadeniz ekibi, son iki sezondur finalde kaybetme şanssızlığını bu yıl kırarak 10. şampiyonluğuna ulaşmak istiyor. Ayrıca teknik direktör Fatih Tekke de bordo-mavili takımın başındaki kariyerinde ilk büyük kupasını kazanmaya çok yaklaştı.

Finalin Adı: Trabzonspor - Konyaspor!

Yarı finalde Beşiktaş'ı elemeyi başaran TÜMOSAN Konyaspor, finalde Trabzonspor'un rakibi oldu. İki ekip, Türkiye Kupası'nı kazanabilmek için 22 Mayıs Cuma günü saat 20:45'te Antalya Corendon Airlines Park'ta kozlarını paylaşacak.

Trabzonspor'un Son 3 Sezondaki Kupa Finalleri
 
2023 - 2024 Sezonu: Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan gol düellosu şeklindeki final maçında Beşiktaş'a 3-2 mağlup olarak kupayı ikincilikle tamamladı.
 
2024 - 2025 Sezonu: Bir önceki sezonun şanssızlığını kırmak için tekrar finale yükselen bordo-mavililer, bu kez Galatasaray'a 3-0 yenilerek üst üste ikinci kez finalde kupayı kaybetti.
 
2025 - 2026 Sezonu (Güncel): Gençlerbirliği'ni eleyerek üst üste üçüncü final biletini kapan fırtına, 22 Mayıs Cuma günü TÜMOSAN Konyaspor ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Icardi'nin yerine En-Nesyri!

Mauro Icardi konusunda Okan Buruk kararını verdi... Alex Ferguson olabilmek için zamanında "ayrılık" dedi. Ancak top yönetimde

13.05.2026 15:27:00
Haber Merkezi
Icardi'nin yerine En-Nesyri!
Icardi'nin yerine En-Nesyri!
Mauro Icardi konusunda Okan Buruk kararını verdi... Alex Ferguson olabilmek için zamanında "ayrılık" dedi. Ancak top yönetimde. Buruk ise B Planı üzerinde çalışıyor. Galatasaray'ın şampiyon hocasının ilk tercihi Vedat Muriqi'ydi… ancak menajerinin masaya getirdiği Youssef En-Nesyri için de "bizim şartlarımızda olursa tabii ki" raporuyla operasyonu başlattı.






Galatasaray yönetiminden herkesi hayrete düşürecek bir transfer hamlesi geldi. Mauro Icardi'nin yerine Okan Buruk'un istediği Vedat Muriqi ile görüşmelere start veren sarı-kırmızılı yönetim menajerlerin gündeme getirdiği Youssef En-Nesyri için de zemin yoklamaya karar verdi.






Süreç ise çok ilginç şekilde gelişti: Kısa süre önce yönetim Davinson Sanchez'in son dönemdeki performansıyla ilgili menajeriyle bir görüşme yapmak için kulübe davet etti. Davete Kolombiyalı oyuncunun Türkiye haklarını elinde bulunduran Mirza Binic katıldı.






DAVINSON İÇİN GELDİ EN-NESYRİ KONUŞULDU

Binic'e, Davinson'un sevilen bir karakter olduğu ancak son dönemde beklentilerin altında kaldığı anlatıldı. Binic de bu konuda gerekenleri yapma sözü verdi. Ancak aynı görüşmede Binic, Fenerbahçe'nin ocak ayında Al-Ittihad'a gönderdiği Youssef En-Nesyri'nin menajeri Anass Ouzifi'nin Süper Lig'den takım aradığını anlatı. Hatta Beşiktaş'la bir ön görüşme olduğunu iddia etti.






AL-ITTIHAD YERİNE GOLCÜ ALACAK

Ouzifi'nin kendilerinin kapısını Mauro Icardi yüzünden çalmadığını söyledi. En-Nesyri'nin imkan olursa Türkiye'ye dönmek istediğini çünkü Al-Ittihad'ın üzerine santrfor alarak gelecek sezon kendisini kulübeye göndereceğinin bilgisini verdiği söyledi.

O görüşmeye Galatasaray adına katılan Abdullah Kavukçu ise, "bizim istediğimiz şartlarda gelir ve Osimhen'in yedeği olmayı kabul ederse biz de düşünebiliriz. Okan hocaya sormak gerek" dedi.






GALATASARAY'IN İSTEDİĞİ GİBİ OLURSA

Süreç o görüşmeyle başladı. Okan Buruk aynen Muriqi gibi Süper Ligi tanıması ve Osimhen'le çift forvette de kullanabileceği ve Kosovalı golcüden 4 yaş daha genç olan Faslı golcüye de onay verdi.

Eğer Galatasaray'ın istediği şartlarda (5-6 milyon Euro bonservis ve 3-4 milyon Euro maaş) bir anlaşma imkanı olursa En-Nesyri gelecek sezon parçalıyı giyebilir.

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda

Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil, bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak 

13.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil; bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak. Bunun için en kısa yol zamanında "muhtacız" besteleri yüzünden belki de seçimi kaybeden Ali Koç'un kapısına gitmek... eğer Ali Koç ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya ile sponsorlukları revize konusunda anlaşamazsa yeni başkanın işi çok zor.






Ali Koç'un Sadettin Saran'a seçim kaybetmesine neden olanlardan birisinin de "muhtaç" bestesi olduğu iddia edilir. O gün o besteyi söyleyen kongre üyeleri adeta "hain" ilan edildi. Bugün ise adeta Fenerbahçe'nin yeni başkanı daha belli olmadan Ali Koç'la konuşmak zorunda kaldı.






Fenerbahçe'nin yeni başkanı yönetim kuruluna güvenen Aziz Yıldırım da olsa, kendi cebine güvenen Hakan Safi da olsa, önündeki bu "UEFA sıkıntısını" aşmak için cüzdanından çok finansal mühendislik harikası bir iş çıkarması gerekecek. Bir de Ali Koç'u ikna etmesi.






SPONSORLUKLARIN REVİZESİ ÇOK ÖNEMLİ

Çünkü Ali Koç döneminde alınan sponsorluklar ve projelerden kasaya girecek 100 milyon Euro'luk nakit güce rağmen UEFA'nın muhtemel cezası yeni başkana "transfer yasağı" gibi gelecek.

Yeni başkan her ne olursa sahip olduğu mali gücü limit gücüne dönüştürmek zorunda. Bunun en kısa ve etkin yolu gelir kalemlerini "futbol dışı" alandan "futbol içine" yasal yolla çekmek olacak.

Stat ve göğüs sponsorluklarında devam eden mevcut anlaşmalar piyasa değerinin çok üzerinde (ancak UEFA'nın "adil değer" incelemesine takılmayacak şekilde) revize edilmek zorunda.






FAHİŞ REKLAM SIKINTI YARATABİLİR

Hakan Safi'nin de Aziz Yıldırım'ın da forma sponsoru Otokoç (Ali Koç'un bağlı olduğu holdingin iştiraki) ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya'yla yeniden masaya oturması gerekecek.

Çünkü Hakan Safi'nin ya da Aziz Yıldırım'ın yönetimine alacağı üyelerin sahip oldukları dev şirketlerin kulübe fahiş rakamlarla reklam vermesi (Manchester City modeli) sorun yaratabilir.






BİR DE İŞİN TRANSFER KISMI VAR

Bir de işin transfer kısmı var. Rafael Leao ya da o ayarda alınacak yıldızlar için garanti ücreti düşük tutulmak zorunda. Şampiyonlar Ligi katılımı, şampiyonluk veya gol sayısı gibi "şarta bağlı" ödemelerle limitin etrafından dolanılmaya çalışılacağı kesin.

Ayrıca yıldızlara ödenecek maaşın bir kısmı kulüp maaş bordrosu yerine, imaj hakları, sadakat bonusu ile oyuncuların kuracakları şirketlere ödenebilir. Bu da avantaj yaratacak.






TRANSFERDE TAKAS OPSİYONU

Yüksek bonservisli oyuncuları, zorunlu satın alma opsiyonuyla (ödemeyi bir sonraki yıla yayarak) kiralamak da bir çare. Limitleri doğrudan etkilemeden kadro kalitesini artırmak için eldeki değerli oyuncuları (Oosterwolde, Nene, Asensio) hedeflenen yıldızlarla kafa kafaya takas etme yoluna gitmek de işe yarayabilir.






YENİ BİR ERTUĞRUL OLABİLİR

Ayrıca UEFA kurallarında altyapıdan yetişen oyuncuların satışından elde edilen gelirler, maliyetleri sıfır olduğu için "saf kar" kabul ediliyor. Limit açmada çok etkili. Arda Güler de olduğu gibi, özkaynak oyuncularının yüksek bedelle satışı manevra alanını genişletebilir. Belki de yeni bir Ertuğrul (Fenerbahçe 2017-2018 sezonu başında limit açmak için kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı Boluspor'a 1 milyon euro bonservis bedeliyle sattı) satışı görebiliriz.

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'deki yeni ekibi

Aykut Kocaman yaşanan ve eskiyen teknik kadrosunu Fenerbahçe'ye dönüş için "upgrade" etmeye başladı

13.05.2026 11:44:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'deki yeni ekibi
Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'deki yeni ekibi
Aykut Kocaman yaşanan ve eskiyen teknik kadrosunu Fenerbahçe'ye dönüş için "upgrade" etmeye başladı. Yanına Volkan Demirel, Dirk Kuyt ve Selçuk Şahin'den en az ikisini "kafa kadro" için alacak. Pierre Webo'yu da ekleyecek.

Ayrıca 4 ana başlık altında 14 uzmanı da teknik ekibine ekleyerek görülmemiş kalitede bir ekiple Fenerbahçe'de şampiyonluk için geri dönecek.







Aziz Yıldırım başkan seçilirse Aykut Kocaman'ı teknik direktör olarak Fenerbahçe'nin başına getirecek. Fenerbahçe camiasında ciddi anlamda bu ve bezeri konuşmalar yapılıyor.

Ancak tecrübeli teknik adamın ekibi hem yaşlandı (Fahrudin Omerovic-64, Alpe Aşçı-57) hem de uzun süredir kenarda (Turgay Altay-2023'ten beri, Barış Karakoç-2024'ten beri) kaldığı için "upgrade" edilmesi gerekiyor.

HAREKETLİLİK DİKKAT ÇEKİYOR

Aziz Yıldırım'ın direkt Aykut Kocaman'ı işaret etmese de, "medyada yazılan isimlere inanmayın, hiçbiri doğru değil. Seçime kadar anlaşmaları yapacağız ama açıklamayacağız" sözlerine rağmen Fenerbahçe'nin efsane hocası tarafından bir hareketlilik göze çarpıyor.







ÇOK FAZLA SEÇENEK VAR

Teknik heyetini güncelleme konusunda çalışmalar yapan Kocaman'ın eski futbolcularını teknik ekibine dahil etme planlarına start verdiği ve görüşmeler yaptığı konuşuluyor.







- Volkan Demirel: Kısa süre önce Gençlerbirliği'nden ayrıldı.
- Gökhan Gönül: Tedesco ile göreve geldi. Ama sonra kenara alındı.
- Mehmet Topal: Romanya'da Petroulol takımında çalışıyor.
- Dirk Kuyt: Hollanda ikinci liginde Dordrecht'in başında.
- Pierre Webó: Yüksel Yıldırım'ın takımı Dunkerque'te ikinci adam.
- Selçuk Şahin: Eyüpspor'da olmadı.







EN AZ 14 KİŞİLİK EKİP

Aykut Kocaman'ın ilk etapta Volkan, Kuyt ve Selçuk üçlüsünden en az ikisinden oluşan bir ekip düşündüğü altlarına da Webo'yu ekleyerek kafa kadrosunu güçlendirmek istediği konuşuluyor.

Ayrıca Kocaman yeni kurmak istediği teknik heyetini 4 ana ekip ve 14 kişilik takviye ekiple dev bir organizasyonla Fenerbahçe'ye dönmek istiyor.







- Veri ve Analiz Ekibi: Veri bilimci ve analisti, performans analisti ve rakip analiz uzmanı. 

- Atletik Performans Ekibi: Atletik performans antrenörü, spor beslenmesi uzmanı, fizyoterapist ve rehabilitasyon uzmanı.

- Psikolojik ve Mental Destek Ekibi: Spor psikoloğu, mental antrenörü, iletişim ve medya danışmanı

- Spesifik Alan Antrenörleri Ekibi: Duran top antrenörü, hücum ve savunma hattı antrenörleri ve taç antrenörü.

Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç

Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği sınavına çıkacak Trabzonspor için Ankara’nın ayazlı gecesi sadece tur değil, gelecek sezonun kaderi için de hayati önemde. Gençlerbirliği'nin geçilip finalde Konyaspor'un elinden kupayı almak bordo-mavililer için daha fazla tatil, Avrupa’da kısa yol ve transferde rahatlama demek. Kayıp halinde ise bordo-mavilileri 23 Temmuz’da başlayacak yıpratıcı bir maraton bekliyor

13.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor için sezonun en kritik maçlarından birisi daha geldi, çattı. Bu akşam Ankara'da Gençlebirliği'ne konuk olacak bordo-mavililer için Türkiye Kupası'nda finale kalmak ve sonrasında Konyaspor'u yenip şampiyon olmak pek çok şeyi etkileyecek...

- UEFA Avrupa Ligi'ndeki takımın kaderi.
- Yeni sezonun ne zaman açılacağı.
- Transfer operasyonunda yapılacak revizyon.






DAHA FAZLA DİNLENME VE TATİL

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başarırsa bir taşla birkaç kuş birden vuracak. Bu senaryoda sezonu 20 Ağustos'ta yeni sezon başladığında açacak oyuncular güzel güzel dinlenip, tatil yapıp, kafaları dinç bir şekilde yeni sezona girecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde sadece 1 eleme turu oynanacak. Bu yol, aynı zamanda Konferans Ligi'ni garantilemek ve Avrupa'da grup aşaması heyecanını cebe koymak anlamına geliyor.

Olası rakipler ise zorlu: Braga, Olympiakos, Rangers, FC Kopenhag, Ferençvaros, Viktoria Plzen, RB Salzburg, Celtic, Shamrock Rovers, KuPS Kuppo, Hapoel Beer Sheva, FC Drita.






HER DURUMDA ZORLU RAKİPLER

Kupanın kaybedilmesi durumunda ise Trabzonspor'u hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıpratıcı bir süreç bekliyor olacak. Sezon 23 Temmuz gibi çok erken bir tarihte açılacak. Bu da hazırlık kampının kısalması ve maç trafiğinin erken yoğunlaşması demek.

Takım ayrıca Avrupa Ligi grupları için tam 3 eleme turunu geçmek zorunda kalacak. Erken açılan sezon ve yoğun maç trafiği, Süper Lig'in başlangıcında takımı fiziksel olarak zorlayacak.






Bu süreçte olası rakipler de yine zorlu olacak: Braga, Olympiakos, FC Kopenhag, Viktoria Plzen, Karabağ, M. Tel Aviv, Anderlecht, Pafos, Ajax.






Galatasaray’ın bütçesi uçtu!

Galatasaray yöneticisi Abdullah Kavukçu "Bizim bu sene 500 milyon euro bütçemiz olacak" dedi, camianın yüreği yerinden hopladı

13.05.2026 11:27:00 / Güncelleme: 13.05.2026 11:31:38
Haber Merkezi
Galatasaray’ın bütçesi uçtu!
Galatasaray’ın bütçesi uçtu!
Galatasaray yöneticisi Abdullah Kavukçu "Bizim bu sene 500 milyon euro bütçemiz olacak" dedi, camianın yüreği yerinden hopladı.

Şampiyonlar Ligi finalisti Arsenal'ın 800 milyon Euro bütçesinin olduğu ortamda Kavukçu'nun bahsettiği yarım milyar Euro sarı-kırmızılıların Avrupa devleriyle aşık atmasına olanak sağlayacak. Peki bu paranın kaç milyon Euro'su transfere harcanabilir?

Şampiyonluğun geldiği Antalyaspor maçından sonra Galatasaray'ın futboldan sorumlu yöneticisi Abdullah Kavukçu'nun yaptığı "bizim bu sene 500 milyon euro bütçemiz olacak" açıklaması sarı-kırmızılı camiaya gönül verenleri çok mutlu etti. Peki, bu açıklama ne anlama geliyor?







Kavukçu'nun sözleri aslında, "gidip 500 milyon euro'ya oyuncu/oyuncular alacağız" demekten ziyade, "biz artık yıllık 500 milyon euro döndürebilen, devasa maaş bütçelerini ve yüksek bonservis risklerini yönetebilen bir finansal güce ulaştık" mesajı veriyor.

ARSENAL'DAN 300 MİLYON EURO EKSİK

Arsenal örneğini (800 milyon euro) vererek Galatasaray'ın finansal ölçeğini Avrupa'nın devleriyle aynı lige çıkarmayı hedeflediklerini vurguluyor. Bahsettiği 500 milyon euro aslında Galatasaray'ın toplam gelir ve gider dengesinde ulaştığı ekonomik hacmin bir göstergesi.

Kulüpler bütçe planlaması yaparken sadece bonservisi değil, oyuncunun kulübe toplam maliyetini (maaş + imza parası + bonservis yayılımı) baz alır. Kavukçu'nun bahsettiği bütçe, kulübün nakit akışındaki toplam hareket alanını temsil ediyor.







YÜZDE 70'İ FUTBOLA AYRILABİLİR

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) ve UEFA'nın Finansal Sürdürülebilirlik kuralları, kulüplerin gelirlerinin en fazla %70'ini (maaşlar, transferler ve menajerlik ücretleri dahil) "futbol maliyeti"ne ayırmasını şart koşuyor.

Kavukçu'nun bahsettiği 500 milyon euro bir "gelir" hedefiyse, bunun yaklaşık 300-350 milyon euro'su toplam takım maliyetine (mevcut maaşlar + yeni transferler) gidebilir.







100 MİLYON EURO'NUN ÜSTÜNE ÇIKILAMAZ






Bunun içindeki net yeni transfer (bonservis) bütçesi genellikle toplam bütçenin %15-%25'ini geçmez. Bu da 500 milyon içinde yaklaşık 75 ila 125 milyon euro bandında bir hareket alanı anlamına gelebilir.






Bu bütçenin içinden yeni oyuncu alımı için ayrılacak sıcak paranın %20 seviyelerini yani yaklaşık 100 milyon euro'yu aşması Galatasaray'ı Fenerbahçe gibi UEFA nezdinde zor duruma sokabilir.

Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan seçilmesi durumunda futbolun patronluğunu Batuhan Özdemir'e vereceği konusunda ciddi bir gündem oluştu

13.05.2026 11:14:00 / Güncelleme: 13.05.2026 11:19:02
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak
Aziz Yıldırım, stadı Nihat Özdemir’e yaptıracak
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'de başkan seçilmesi durumunda futbolun patronluğunu Batuhan Özdemir'e vereceği konusunda ciddi bir gündem oluştu. Efsane başkan iddialara göre genç yöneticiye "Harry Kane ya da en az o ayarda bir golcü getir" diyecek.

Ayrıca 2027'deki başkanlık seçimine hazırlayacak. Bununla da yetinmeyecek; babası Nihat Özdemir'den de Saracoğlu stadının 60 bin kapasiteye çıkarılması için çalışmasını isteyecek. İnşaatı bedavaya getirecek. 







Fenerbahçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, gelecek hafta Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyecek. Yönetim kurulu üyelerini tanıtacak. Efsane başkanın listesinde en dikkat çeken ismin, kendi döneminin eski Asbaşkanı Nihat Özdemir'in oğlu Batuhan olacağı konuşuluyor.

HARRY KANE'İ BİTİRECEK İSİM

İddialara göre Batuhan Özdemir sadece futbolu yönetmekle kalmayacak... Ayrıca sezon sonunda (2027 yılında) yapılacak seçimde de Yıldırım tarafından başkan adayı olarak parlatılacak. Özdemir bu süreçte özellikle Harry Kane'in adının olduğu yıldız isimlerden birinin transferini bitirecek.







STADI ÖZDEMİR'E BEDAVA YAPTIRACAK

Yıldırım ayrıca şampiyonluğun garantilenmesinin ardından Saracoğlu'nun yenilenmesi için Nihat Özdemir'in öncülüğünde Saracoğlu Stadı'nın yenilenmesi ve kapasitesinin artırılması projesinin startını verecek.

Gelen bilgilere göre 2024'teki seçim projesinde "Burası Kadıköy buradan çıkılmaz diyeceğiz" diyerek ortaya attığı projeyi Özdemir'in şirketi Limak ücretsiz üstlenecek. Proje kapsamında çatı 3 metre yükseltilecek. Kapasite 60 bin kişi olacak.







BARCELONA STADINDAN ÖRNEK

Özdemir ailesinin hayali ise Fenerbahçe'nin lig maçlar oynanırken inşaata başlamak... Nihat Özdemir buna örneği de şirket olarak yapımını üstlendikleri Nou Camp'tan veriyor. Maçlar oynanırken de stadın inşaatının devam edebileceğini savunan Özdemir, "Barcelona maçlarını oynuyor ve inşaat devam ediyor. Hiçbir şey olmuyor" diyerek fikrini savunuyor.







LİSTEDE KADIN ADAY HANDE TİBUK






Bu arada Yıldırım'ın Pazartesi günü açıklayacağı yönetim kurulu listesinde kendisiyle özdeşleşen Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Ekşioğlu, Önder Fırat, Selim Kosif gibi isimler yeniden yer alacak. Ayrıca Batuhan Özdemir'in yanı sıra Ülker Grubu'nu temsilen Ahmet Özokur ve genç temsilciler Fatih Öztürk, Hande Tibuk, Emin Selim Akgül ve Emrah Tünay'ın da listede olması bekleniyor.

Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı

Galatasaray'ın Uruguaylı yıldız futbolcusu Lucas Torreira, İstanbul Beyoğlu'nda kız arkadaşıyla birlikte gittiği bir alışveriş merkezinin kafesinde yumruklu saldırıya uğradı

13.05.2026 10:40:00
Haber Merkezi
Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı
Lucas Torreira’ya alışveriş merkezinde saldırı
Galatasaray'ın Uruguaylı yıldız futbolcusu Lucas Torreira, İstanbul Beyoğlu'nda kız arkadaşıyla birlikte gittiği bir alışveriş merkezinin kafesinde yumruklu saldırıya uğradı.

Olayın ardından ticari taksiyle kaçmaya çalışan saldırgan polis ekiplerince kıskıvrak yakalanırken, saldırının arkasından aylardır süren korkunç bir taciz ve tehdit silsilesi çıktı.

Kafede sözlü taciz arbedeye dönüştü

Olay, Beyoğlu Camiikebir Mahallesi'nde bulunan bir AVM'de akşam saatlerinde meydana geldi. Lucas Torreira, kız arkadaşı İ.B. ile birlikte bir kafeden çıktığı esnada, kendisini uzun süredir takip ettiği öğrenilen 32 yaşındaki röntgen teknikeri Yusuf Y.'nin sözlü tacizine uğradı.

Sözlü tacizin ardından saldırgan, Uruguaylı futbolcuya fiziki saldırıda bulunarak yumruk attı. Araya giren Torreira'nın 39 yaşındaki şoförü E.S., futbolcuyu korumak amacıyla saldırgana müdahale ederek yumrukla karşılık verdi.

Olay yerinde yaşanan arbedenin ardından saldırgan Yusuf Y., hızla bir ticari taksiye binerek kaçmaya çalıştı. Ancak AVM'nin güvenlik görevlileri ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu taksi önü kesilerek durduruldu ve şüpheli gözaltına alındı. Saldırı sonucunda Torreira'nın sol kaşı ile gözü arasında hafif kızarıklık oluştuğu, genel sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

Uzaklaştırma kararına rağmen tetikçi tehdidi savurmuş



Emniyette ifadesi alınan Torreira, şüpheliden şikayetçi olurken, yürütülen soruşturmada kan donduran detaylar gün yüzüne çıktı.

Daha önce "kasten yaralama" suçundan kaydı bulunan şüpheli Yusuf Y.'nin; Galatasaray iletişim ekibinde görevli İpek B.'yi, Torreira'nın eski sevgilisi Devrim Özkan'ı ve bizzat Lucas Torreira'yı aylardır sosyal medya üzerinden aralıksız taciz ettiği belirlendi.

Torreira'nın bu durum nedeniyle geçmişte şüpheli hakkında mahkemeden 45 günlük uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı.

Buna rağmen tacizlerini sürdüren zanlının, sosyal medya hesaplarında Torreira'yı hedef alarak ölüm tehditlerinde bulunduğu ve gerekirse futbolcuyu vurdurmak için "tetikçi kiralayacağını" yazdığı tespit edildi.

Gözaltındaki şüphelinin adliyeye sevk edilmesi beklenirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu

12.05.2026 19:20:00
Haber Merkezi
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Süper Lig’de 2026-2027 sezonu takvimi açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), milyonlarca futbolseverin merakla beklediği Trendyol Süper Lig 2026-2027 sezonu başlangıç tarihini resmen duyurdu.

Galatasaray'ın şampiyonluğuyla tamamlanan rekabet dolu sezonun ardından, yeni sezon için geri sayım başladı.







Açılış 14 Ağustos'ta

TFF Yönetim Kurulu'nun belirlediği takvime göre, Süper Lig'de 2026-2027 sezonu 14 Ağustos 2026 tarihinde oynanacak açılış müsabakasıyla başlayacak. 18 takımın yer alacağı ligde ilk yarı, 21 Aralık 2026 tarihinde sona erecek.







Devre arası ve final tarihi

Takımlar yaklaşık üç haftalık bir devre arasının ardından, 15 Ocak 2027 tarihinde ikinci yarı için sahaya inecek. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen sezonun final düdüğü ise 23 Mayıs 2027 tarihinde çalacak.







Yeni sezonda neler değişiyor?

Yabancı Kuralı: Kulüplerin talebi üzerine 12+2 yabancı kuralı bu sezon da geçerliliğini koruyacak.

Yeni Takımlar: 1. Lig'den yükselen Amedspor gibi ekiplerin katılımıyla ligin coğrafi yelpazesi genişliyor.







Teknolojik Adımlar: TFF, yeni sezonda maçlardaki tartışmaları en aza indirmek için "yarı otomatik ofsayt sistemi" ve "çipli top" teknolojileri üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı.

Fikstür çekiminin Temmuz ayının ilk haftasında yapılması planlanırken, kulüplerin transfer çalışmaları şimdiden hareketlenmiş durumda.







Trendyol 1. Lig, Süper Lig'den bir hafta önce 7 Ağustos 2026'da; Nesine 2. ve 3. Ligler ise 5-6 Eylül 2026 tarihlerinde başlayacak.

Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?


 
Galatasaray'da gözler bir yandan şampiyonluk kutlamalarında, diğer yandan transferde... Okan Buruk transfer dönemi başlamadan önce "ayrılmasını" istediği oyuncularla ilgili hazırladığı raporu Başkan Dursun Özbek'le paylaştı. 

12.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?
Galatasaray'da Sacha Boey ve Noa Lang kalacak mı?

Bu raporda Sacha Boey için 4-5 milyon Euro (opsiyonu 15 milyon Euro) ve Noa Lang için de 7-8 milyon euro (opsiyonu 28 milyon euro) kabul edilirse bonservislerinin alınması yönünde geri dönüş yaptı.







Üst üste 4. toplamda 26. kez şampiyon olan Galatasaray'da, Okan Buruk 5. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'nde en az çeyrek final için gaza bastı. Başkan Dursun Özbek'e özellikle "gitmesini istediği" oyuncularla ilgili bir rapor sundu. İçinde ayrıca kiralıktan dönecek oyuncular için de ifadeler yer alıyor. İşte o sözler:







Yönetim karar versin

• Lemina: Yaşlandı ve sık sakatlanıyor. Daha iyisi alınabilirse gitsin. Olmazsa kalsın.
• Mauro Icardi: Lemina ile aynı durumda. Taraftarın da bir hassasiyeti var. Takımda 100'den fazla gölü var!







Kiralıkların bonservisleri tuzlu

• Boey: İstediğimiz şartlara gelirse (4-5 milyon Euro) bonservisini alalım.
Noa Lang: Çok pahalı (28 milyon Euro opsiyonu) istediğimiz şartlara (7-8 milyon Euro) gelmesi imkansız.
• Asprilla: Hayal kırıklığı yarattı.






Yaşlı oyunculara veda

• Ahmed Kutucu: Devre arasındaki rakamı (6-7 milyon Euro) bulursak satalım.
• Günay: İyi bir alternatif (Ersin Destanoğlu) bulursak gidebilir.
• Kaan Ayhan: Eskisi kadar güçlü değil.
• İlkay: Rotasyon oyuncusu olabilir ancak.







Bu isimler dönmesin!

• Frankowski: İstemiyorum.
Zaniolo (fotoğrafta): Gelmesin.
• Cuesta: Satılmasını deneyelim.
• Nelsson: Kampa bile almam
• Jelert: Yeniden kiralansın.
• Eyüp: Takımda yeri yok.
• Halil: Düşünmüyorum.

Rotasyonda değerlendirilebilir

• Kazımcan: Rotasyonda kalmak isterse dönebilir.
• Jankat: Rotasyonda tutalım.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.