logo
14 MAYIS 2026

Mehmet Okur'dan sitem

16.06.2007 00:00:00
NBA takımlarından Utah Jazz'da forma giyen Mehmet Okur, NBA oyuncuları olarak milli takımda kendilerinden beklentilerin yüksek olduğunu belirterek, "NBA'den geldiğimiz için insanlar bizden her maçta 20 sayı, 20 ribaunt bekliyor'' dedi Mehmet, yaptığı açıklamada, NBA oyuncuları olarak kamuoyunun kendilerinden beklentisinin yüksek olduğunu ifade ederek, "Sonuçta bizim performansımız değil, takımın başarısı önemli. Tabii ki biz elimizden geleni yapıyoruz ama takımın başarısı her zaman daha önemli'' diye konuştu.Eleştiriler yapıcı olmalıSporcunun hayatının eleştirilerle geçtiğini, ancak bu eleştirilere açık olduğunu ifade eden yıldız oyuncu, şunları söyledi: "Eleştiriler de yapıcı olmalı, yıkıcı değil. Ben her zaman ileriye bakan bir oyuncuyum. Hayatımın her döneminde bu böyle oldu. Hem saha içinde, hem saha dışında bu şekilde davrandım. Eksileri artıya çevirmeyi bildim. Eleştirilere çok kulak asmıyorum. Tabii ki oradan alacaklarımı alıyorum. Bunları artıya çeviriyorum.''Final oynamak başarı olurBaşarılı oyuncu, milli takım olarak Avrupa Şampiyonası'ndaki başarı kriterinin final oynamaktan geçtiğini söyledi. Şampiyonada her maçı tek tek ele almak gerektiğini vurgulayan Mehmet, "Her maça farklı şekilde yoğunlaşmak gerekiyor. Şampiyonada final oynamak ve madalya almak, bizim için başarı olarak değerlendirilmeli'' dedi.Keyifli bir sezon geçirdimNBA'deki son sezonunu da değerlendiren Mehmet, uzun, yorucu ama keyifli bir yıl geçirdiğini dile getirdi. Mehmet, kendisi ve takımı adına iyi bir sezon yaşandığını ifade ederek, "Hem kişisel olarak, hem takım olarak ligi iyi yerlerde bitirdik. All-star'a seçilmemin yanı sıra Utah Jazz'da 3 sayılık basket rekorunu kırdım. Takım olarak ise batıda final oynadık'' dedi.2001'deki havayı yakalayamadıkBaşarılı oyuncu, milli takım olarak 2001 Avrupa Şampiyonası'nda havalarının çok iyi olduğunu, bunu sonraki organizasyonlarda yakalayamadıklarını söyledi. Mehmet, 2001 yılındaki şampiyonanın ardından katıldıkları Dünya ve Avrupa şampiyonalarında aynı havayı yakalamadıklarını belirterek, şunları söyledi: "Çok iyi hazırlık dönemleri geçirmemize rağmen Dünya ve Avrupa şampiyonalarında aynı havayı yakalayamadık. 2001 Avrupa Şampiyonası'nda havamız ve takımın kimyası çok iyiydi. Takımdaki herkes birbirine yardımcı oluyordu. Herkes milli takım kimliğiyle oradaydı ama daha sonraki şampiyonalarda aynı havayı yakalayamadık, aynı kimyayı tutturamadık. Ayrıca sonraki şampiyonalar tecrübesizliğimize denk geldi. Şampiyonalarda milli takım ruhu vardı ama bunu mücadelelerde sahaya yansıtamadık.''

UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor

Camianın karışık duygularla beklediği "15 milyon Euro’luk UEFA cezası" dosyasında kritik bir viraj dönüldü. Sadettin Saran yönetimi ve kulüp hukukçularının yürüttüğü diplomasi, Fenerbahçe’yi yaptırım kıskacından çekip çıkarmak üzere. Türkiye’deki yüksek enflasyon ve döviz kurundaki sert dalgalanmaları "mücbir sebep" olarak masaya konuldu. Bankalar Birliği’nden çıkış hamlesiyle finansal ciddiyetini kanıtlayan yönetim, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu’nu ikna etmeyi başardı. Top artık UEFA'da

14.05.2026 13:18:00
Haber Merkezi
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
Fenerbahçe camiası, haziran başında açıklanacağı konuşulan ve kulüp bütçesini sarsacağı tahmin edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezasına dair umutlu bir bekleyiş içine girdi. Kulüp kaynaklarından sızan bilgilere göre, sarı-lacivertli hukukçuların ve finans kurmaylarının hazırladığı "ekonomik savunma paketi", UEFA yetkililerinin kafasını karıştırdı.






SAVUNMALAR MAKUL BULUNDU

Gelen bilgilere göre Fenerbahçe yönetimi, savunmasını sadece kulüp harcamaları üzerine değil, Türkiye'nin içinde bulunduğu özel ekonomik koşullar üzerine kurdu. Özellikle Euro/TL kurundaki öngörülemez artış ve yüksek enflasyonun kulüp bilançosundaki "kağıt üzerindeki" zararları nasıl tetiklediği, grafiklerle ve bağımsız denetçi raporlarıyla UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na (CFCB) sunuldu.






UEFA İYİ NİYET OLARAK GÖRDÜ

UEFA'nın, Türkiye'deki ekonomik dalgalanmaları "mücbir sebep" kategorisinde değerlendirmeye sıcak baktığı ve kulübün son dönemdeki Bankalar Birliği borç tasfiyesi ile sermaye artırımı hamlelerini "iyi niyetli ve sürdürülebilir finansal yönetim" olarak kabul ettiği belirtiliyor.






KEREM, MOURINHO VE CARLOS

Jose Mourinho, Kerem Aktürkoğlu ve Diego Carlos gibi isimlerin maaşlarının bir kısmının sponsorlar tarafından karşılanmasına dair sıkıntılar da masada çözüldü.

Yönetim, tüm ödemelerin kayıt altında olduğunu ve bu modelin kulüp üzerindeki nakit yükünü azaltarak finansal sürdürülebilirliğe hizmet ettiğini kanıtladı.






HAKAN SAFİ AÇIKLAMIŞTI

Zaten daha önce başkan adayı Hakan Safi, TFF ile elele vererek sorunu aştıklarını açıklamıştı.  Kulüp koridorlarında da, "cezadan yırtmanın formülü bulundu, artık top UEFA kurumlarında" yorumları yapılıyor. Resmi açıklamanın haziran ayının ilk haftasında yapılması beklenirken, sarı-lacivertli camia seçim öncesinde transfer sürecini doğrudan etkileyecek bu karara kilitlenmiş durumda.

FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor

AYM'nin TFF'nin hukuk kurullarıyla ilgili verdiği iptal kararı, Türk futbolunda "bağımsızlık" yangının üzerine benzin döktü. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, FIFA ve UEFA'nın en hassas olduğu "özerklik" kuralının ihlal edildiğini söyledi. Türk Milli Takımının Dünya Kupası'ndan men edilmesinden, kulüplerin Avrupa kupalarından ihracına, hatta transfer sisteminin kapatılmasına kadar bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu itiraf etti

14.05.2026 12:58:00 / Güncelleme: 14.05.2026 13:03:45
Haber Merkezi
FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor
FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye Futbol Federasyonu kurullarına dair verdiği iptal kararının gerekçeli raporundaki detaylara dikkat çekti. Futbol kamuoyunun "kalbine indirecek" uyarılarda bulundu.






Hacıosmanoğlu, raporda yer alan bazı atıfların "özerklik" ilkesine zarar verdiğini ve bu durumun UEFA ile FIFA nezdinde Türkiye'yi ağır yaptırımlarla karşı karşıya bırakabileceğini savundu.






TBMM'YE 9 AYLIK SÜRE TANINDI

Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz Nisan ayında TFF Kanunu'nda yer alan ve hukuk kurullarının (Tahkim, PFDK, UÇK) atanma yöntemlerini düzenleyen maddeleri Anayasa'ya aykırı buldu. İptal etti.

Mahkeme, bu kurulların üyelerinin TFF Yönetim Kurulu tarafından atanmasını "bağımsızlık ve tarafsızlık" ilkelerine aykırı buldu. Yasal düzenleme yapılması için TBMM'ye 9 ay süre tanıdı.






AA'YA AÇIKLAMALARI ÇOK KRİTİK

Konuyla ilgili AYM Başkanı ile bir görüşme gerçekleştiren Hacıosmanoğlu, yayımlanan gerekçeli rapordaki teknik ifadelerin Türk futbolu için büyük bir risk taşıdığını AA'ya açıkladı: 

- Anayasa Mahkemesi'nin başkanı ile görüştüm. Tabii orada raporda çok atıflar var. Onlardan UEFA ve FIFA'nın haberi olursa bizi uzun süre askıya alırlar. O kadar fazla içine girmeyeceksin. TFF özerktir, UEFA ve FIFA'ya bağlıdır.






TFF ADETA KAMU KURULUŞU GİBİ

Hacıosmanoğlu'nun temel endişesi, raporda TFF'nin işleyişine dair yapılan tanımların federasyonu bir "kamu kuruluşu" gibi gösterilmesi. FIFA ve UEFA statülerine göre, ulusal federasyonların devletten ve yargıdan bağımsız, tam özerk olması şart.

Uluslararası futbol hukukuna göre, "üçüncü taraf müdahalesi" veya "özerkliğin kaybı" durumunda FIFA ve UEFA'nın uygulayabileceği yaptırımlar çok sert ve can acıtıcı.






İŞTE MUHTEMEL CEZALAR

- Üyeliğin Askıya Alınması: En ağır yaptırım olan bu kararla, A Milli Takım ve alt yaş kategorileri tüm uluslararası turnuvalardan (EURO 2028, Dünya Kupası vb.) men edilir.

- Kulüplerin İhracı: Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi Avrupa kupalarında mücadele eden kulüplerin organizasyon dışı bırakılması.

- Transfer Blokajı: Uluslararası transfer sisteminin (TMS) kapatılmasıyla kulüplerin yurtdışından oyuncu getirmesinin engellenmesi.

- Mali Fonların Kesilmesi: FIFA ve UEFA'dan gelen yıllık milyonlarca Euro'luk kalkınma yardımlarının durdurulması.






HAZİRAN'DA MALİ GENEL KURUL VAR

Hacıosmanoğlu, AYM'nin işaret ettiği "bağımsız kurul" yapısını yeniden tesis etmek ve özerkliği korumak adına Haziran ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul'da tüzük değişikliğine gidileceğinin sinyalini verdi. TFF yönetimi, kurulların atamayla değil, seçimle göreve gelmesi üzerinde durarak FIFA'nın "dış müdahale" argümanını boşa çıkarmayı hedefliyor.

Beşiktaş çareyi Göztepe'de buldu

"Sergen Yalçın kalsın mı, gitsin mi?" sorusuna cevap arayan Beşiktaş şimdi de 2004'ten sonra doğmuş "4 yabancıyı nereden bulacağız?" krizi ile başbaşa kaldı

14.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Beşiktaş çareyi Göztepe'de buldu
Beşiktaş çareyi Göztepe'de buldu
"Sergen Yalçın kalsın mı, gitsin mi?" sorusuna cevap arayan Beşiktaş şimdi de 2004'ten sonra doğmuş "4 yabancıyı nereden bulacağız?" krizi ile başbaşa kaldı. Tüm gözler transfere çevrilmişken, TFF'nin yeni sezonda yürürlüğe koyduğu 2004 ve sonrası doğumlu yabancı oyuncu bulundurma zorunluluğu siyah-beyazlıları köşeye sıkıştırdı.
Kadrosunda bu kritere uygun tek bir isim dahi bulunmayan Kara Kartal, rotayı Süper Lig'in parlayan yıldızı Anthony Dennis'e kırdı.






TFF'nin 2004 ve sonrası doğumlu yabancı oyuncu kuralını kararlılıkla devam ettireceğini bizzat Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklaması, Süper Lig transfer piyasasını allak bullak etti. Beşiktaş için bu durum stratejik bir zorunluluğa dönüştü. Kadrosunda bu kriterlere uygun yabancı bulunmayan siyah-beyazlılar, rotayı Göztepe'nin yıldızı Anthony Dennis'e yeniden kırdı.






TERCİH DEĞİL ARTIK ZORUNLULUK

Beşiktaş'ın Dennis'e olan ilgisi yeni değil. Geçtiğimiz Ocak ayında da teknik heyetin raporu doğrultusunda gündeme gelen 21 yaşındaki orta saha oyuncusu için Göztepe ile dirsek teması kuruldu. Ancak transfer gerçekleşmedi. TFF'nin yeni kuralıyla birlikte "tercih" olmaktan çıkıp "zorunluluk" haline gelen genç yabancı takviyesi için Dennis, listenin en tepesine yeniden kuruldu.






30 MAÇIN 28'İNDE 11 OYNADI

Göztepe'nin 2022 yılında sadece 25 bin Euro'ya kadrosuna kattığı Anthony Dennis, sergilediği performansla "peri masalı" hikayesine imza attı. Mayıs 2026 itibarıyla tahmini piyasa değeri 8-10 milyon Euro seviyelerine çıkan Nijeryalı, bu sezon Göztepe formasıyla çıktığı 30 maçın 28'inde ilk 11 başlayarak istikrar abidesi oldu.






2027'YE KADAR SÖZLEŞMESİ UZADI

Bu sezon yaklaşık 2.400 dakika süre alan Dennis, orta sahanın merkezinde bitmek bilmeyen enerjisiyle dikkat çekiyor. Maç başına kazandığı ikili mücadelelerle ligin en iyi ön liberolarından biri olarak gösteriliyor. Defansif kimliğinin yanına bu sezon eklediği 3 gol, onun "box-to-box" oyuncu evrimini kanıtlıyor.

Beşiktaş'ın işi ise kolay değil. Göztepe, Avrupa kulüplerinin de radarında olan genç yıldızının sözleşmesini geçtiğimiz günlerde 30 Haziran 2027'ye kadar uzattı.

Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler

İtalya ekiplerinden Como, transferde gözünü Fenerbahçe'ye dikti. İtalyan temsilcisi sarı-lacivertlilerin sol beklerine kafayı takmış görünüyor 

14.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler
Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler
Fenerbahçe'nin sol bekleri İtalyan ekibi Como'nun iştahını kabarttı. Sarı-lacivertlilerin kapısını çalan Serie A ekibi Archie Brown için ilk teklifi masaya koydu. Jayden Oosterwolde için de şartları öğrendi. Oosterwolde'un sözleşmesinde Parma opsiyonu işi zora sokuyor.






Serie A'nın sempatik ekibi Como, transferde gözünü Fenerbahçe'ye dikti. Bu sezon Diego Carlos hamlesiyle dikkat çeken İtalyan temsilcisi bu kez de sarı-lacivertlilerin sol beklerine kafayı takmış görünüyor.






Gelecek sezon kadro planlamasında yer almayan Archie Brown için Como'dan bir ilgi olduğu bildirildi. İtalyan ekibi, İngiliz oyuncuyu kadrosuna katarak sol bek rotasyonunu güçlendirmeyi hedeflerken, Jayden Oosterwolde için de nabız yokladığı iddia edildi.






İKİ DE İTALYAN LİSTEDE

İtalyan basınından sızan bilgilere göre listede Serie A tecrübesi olan iki oyuncu daha Como'nun listesinde Lazio forması giyen 27 yaşındaki deneyimli isim Luca Pellegrini ve Fiorentina'nın 25 yaşındaki oyuncusu Fabiano Parisi de alternatifler arasında.






HEDEF İKİ KATI KAZANMAK

Fenerbahçe'nin, özellikle İtalya ve Almanya'dan talipleri olan Brown için yaklaşık 15 milyon Euro bir gelir hedeflediği belirtiliyor.

Kulüp, oyuncuyu aldığı fiyatın (8 milyon euro) yaklaşık iki katına satarak hem kâr etmeyi hem de yeni transferler için kaynak yaratmayı amaçlıyor.






OOSTERWOLDE İŞİ ÇOK ZOR

Sarı-lacivertli yönetimin, Avrupa'nın dev kulüplerinin de radarında olan Hollandalı sol bek ve stoperi Jayden Oosterwolde için ise kapıyı 25 milyon Euro civarında açması bekleniyor.

Bu arada Fenerbahçe, Parma ile yapılan anlaşma gereği, 7 milyon Euro'nun üzerindeki satış kârının %30'unu İtalyan kulübüne ödemek zorunda.

Van Dick transferinde Galatasaray Sneijder'ı sahaya sürdü

Liverpool ile yol ayrımına gelen ve kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanan Virgil van Dijk için Galatasaray, devre arasından beri yürüttüğü gizli operasyonda Wesley Sneijder kozunu çekti

14.05.2026 11:07:00
Haber Merkezi
Van Dick transferinde Galatasaray Sneijder'ı sahaya sürdü
Van Dick transferinde Galatasaray Sneijder'ı sahaya sürdü
Liverpool ile yol ayrımına gelen ve kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanan Virgil van Dijk için Galatasaray, devre arasından beri yürüttüğü gizli operasyonda Wesley Sneijder kozunu çekti.

Suudi Arabistan'dan gelen astronomik teklifleri "hedefim emeklilik değil, Şampiyonlar Ligi" diyerek geri çeviren Hollandalı yıldız parçalıyı giymeye bir adım daha yaklaştı.







Liverpool'da geçirdiği unutulmaz yılların ardından yeni bir meydan okumaya hazırlanan Virgil van Dijk, rotasını İstanbul'a kırabilir.

Hollandalı yıldızın, Premier Lig devinden ayrılma ihtimalini ciddi şekilde masaya yatırdığı ve bu süreçte en net bilgileri eski takım arkadaşı Wesley Sneijder'den aldığı öğrenildi.







SNEIJDER'E SORDUĞU SORULAR

Transfer görüşmelerinde kilit rol oynayan Sneijder, Van Dijk ile yaptığı görüşmede Galatasaray'ın vizyonunu aktardı. Hollandalı stoperin Sneijder'e sorduğu ilk sorular ise kulübün mali gücünden ziyade sportif başarıya yönelik oldu:

- Galatasaray yeni sezonda Avrupa'da hangi seviyeyi hedefliyor?

- Mevcut kadro kalitesi korunacak mı?







SUUDİ ARABİSTAN'I İSTEMİYOR






Van Dijk'ın transferdeki duruşu, Suudi Arabistan'dan gelen astronomik teklifleri geri plana ittiğini gösteriyor. Tecrübeli oyuncunun 'emeklilik hayatı yaşayayım' gibi bir düşüncesinin olmadığı, aksine kariyerine üst düzeyde ve Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek istediği belirtildi.






DİRSEK TEMASINDAN FAZLASI

Galatasaray yönetiminin Van Dijk'e ilgisi yeni değil. Sarı-kırmızılı kurmayların, devre arası transfer döneminden bu yana oyuncunun durumunu yakından takip ettiği ve şartlarını araştırdığı biliniyor. Şu an gelinen noktada taraflar arasında sadece bir "dirsek teması" değil, çok daha ciddi bir iletişim trafiği yaşandığı gelen bilgiler arasında.

Icardi İstanbul'da kalacak! Mümkünse Galatasaray, değilse...

Galatasaray’da şampiyonluk kutlamaları için geri sayım sürerken, Icardi’nin sözleşmesiyle ilgili İstanbul’da satranç tahtası dizildi 

14.05.2026 11:00:00
Haber Merkezi
Icardi İstanbul'da kalacak! Mümkünse Galatasaray, değilse...
Icardi İstanbul'da kalacak! Mümkünse Galatasaray, değilse...
Galatasaray'da şampiyonluk kutlamaları için geri sayım sürerken, Mauro Icardi'nin sözleşmesiyle ilgili İstanbul'da satranç tahtası dizildi. Arjantinli yıldızın menajeri Elio Letterio Pino'nun, Başkan Dursun Özbek'ten beklediği randevuyu alamayınca rotayı ezeli rakiplere kırdığı yönünde duyumlar geliyor. Sarı-kırmızılılarda efsaneleşen Icardi'nin bu hamlesi transfer piyasasını ayağa kaldırdı. İddiay bir adım öteye götürenler tarih de verdi: Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi ile Cuma günü kutlamalardan önce sözleşti.






Galatasaray taraftarının sevgilisi Mauro Icardi'nin geleceğiyle ilgili İstanbul'da hareketli bir trafik yaşanıyor. Sözleşmesi sona eren Arjantinli yıldızın menajeri Elio Letterio Pino, Salı akşamı İstanbul'a ayak bastı ancak sarı-kırmızılı yönetimle beklediği görüşmeyi gerçekleştiremedi.






ÖZBEK 3-4 GÜN SONRASINA SALLADI

İstanbul'a gelir gelmez Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile masaya oturmak isteyen Pino'ya başkanlık makamından "bekle" mesajı geldi. Başkan Özbek'in asistanı dün Divan Kurulu olduğunu belirterek, görüşmenin ancak Cuma günü yapılacak şampiyonluk kutlamalarından sonra gerçekleşebileceğini iletti.






ADALI HENÜZ DÖNÜŞ YAPMADI

İşte yılın en büyük tranfer olayı da bundan sonra başladı. Gelen bilgilere göre beklemediği bu yanıt üzerine sinirlenen menajer Elio Pino, rotasını Galatasaray'ın rakiplerine kırdı. Önce Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi'ye mesaj gönderdi. İkilinin Cuma günü, Galatasaray'ın kutlamalarından hemen önce bir araya gelmek üzere sözleştiği öğrenildi. Pino ayrıca Serdal Adalı'ya da bir mesaj iletti. Ancak Adalı tarafının henüz dönüş yapmadığı belirtildi.






KUTLAMALARA GÖLGE DÜŞMESİN

Pino'nun bu hamlesi, sarı-kırmızılı kulislerde "stratejik bir rest" olarak yorumlandı. Icardi gibi bir figürün rakiplerle anılması ihtimali bile taraftar arasında infial yaratabilecek güçte. Özbek'in Cuma gününü beklemeden Pino ile görüşüp görüşmeyeceği ise soru işareti yarattı. Yönetim bu gerginliği şampiyonluk kutlamalarına gölge düşürmemesi için kapalı kapılar ardında çalıştığı bildirildi.

Alli, Ox ve Kent dönüyor!

Aston Villa'nın sahibi olan V Sports'un Türkiye'den bir takımı bünyesine katmak için kolları sıvadığı iddia edildi. İlk etapta Pendikspor, Ümraniyespor, Vanspor ve Boluspor'la ilgili araştırmalar başlatıldı. İngiliz menşeli şirketin bu hamlesinin gerçekleşmesi durumunda Ryan Kent, Ox Chamberlain ve Dele Alli'yi, Türkiye'ye getirerek iddialı bir giriş yapacağı iddia edildi.
 

13.05.2026 15:40:00
Haber Merkezi
Alli, Ox ve Kent dönüyor!
Alli, Ox ve Kent dönüyor!
Aston Villa'nın sahibi olan V Sports'un (sahipleri Nassef Sawiris ve Wes Edens) Portekiz'den Vitoria SC'den sonra Türkiye'den de bir takımı bünyesine katarak bir ağ oluşturmayı amaçladığı iddia edildi.






VANSPOR VE BOLUSPOR DA LİSTEDE

Türk futbolunun oyuncu ihraç potansiyelinin bu grubun radarında olduğu Pendikspor ve Ümraniyespor gibi zaten AŞ olan takımların yanı sıra Vanspor, Boluspor gibi henüz bu statüde olmayan ancak ciddi potansiyeli olan şehir takımlarını incelemeye aldıkları iddia edildi.






BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE'DE OYNADILAR

V Sports'un bu yapılanma kapsamında bazı görüşmeler yaptığı ve alacakları Türk takımına Ryan Kent, Ox Chamberlain ve Dele Alli gibi Süper Lig maceraları olan yıldızları getirerek sükseli bir giriş yapmak istedikleri iddia edildi.

2026 Mayıs ayı itibarıyla Pendikspor'un FIFA'dan 3 dönem transfer yasağı alması, mevcut yönetimin bir "çıkış stratejisi" olarak kulübü yabancı bir fona devretme ihtimalini güçlendiriyor.

Pendikspor'un stratejisi ve İstanbul gibi lojistik avantajı yüksek bir merkezde bulunması da çoklu kulüp sahipliği modeline uygun. Hali hazırda A.Ş. olması da satışı hukuken çok kolaylaştırıyor.






VAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

Van, yaklaşık 1.1 milyon nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden biri. Vanspor sadece şehir merkezine değil, çevre illere ve bölge geneline hitap eden bir "bölge takımı" kimliği taşıyor.

Ayrıca Bolu'nun nüfusu da yaklaşık 330 bin civarında. Bolu daha butik, sanayi ve turizm odaklı bir şehir yapısına sahip. Ancak hem İstanbul'a hem de Ankara'ya yakın. Ayrıca çevre illerden de ciddi bir potansiyele sahip.

Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!

Başkan Serdal Adalı ilk etapta "kesinlikle olmaz" noktasındaydı... ancak Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın da, "bize futbolcunun delisi lazım" deyince Jhon Duran'ın Beşiktaşlı olması için bir süreç başlatıldı

13.05.2026 15:31:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!
Beşiktaş'ın Jhon Duran kararı!
Başkan Serdal Adalı ilk etapta "kesinlikle olmaz" noktasındaydı... ancak Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın da, "bize futbolcunun delisi lazım" deyince Jhon Duran'ın Beşiktaşlı olması için bir süreç başlatıldı. Kulübü Al-Nassr kiralama bedeli istemez, Jhon Duran da 2 milyon Euro maaş karşılığında siyah-beyazlı formayı giymeyi kabul ederse yeni sezonda Süper Lige dönebilir.






Aynı zamanda Galatasaray'a Yaser Asprilla'yı getiren Jhon Duran'ın menajeri Jon Herrera, Ocak ayında oyuncusunu sarı-kırmızılı yöneticilere önermişti... ancak karşılık bulamamıştı. Şimdi de arayışlarının bir karşılığı yok. Çünkü Okan Buruk, Jhon Duran gibi sadece Osimhen'e alternatif olacak bir golcü istemiyor, Osimhen'le beraber oynatabileceği de bir golcü istiyor. Bu yüzden Duran'a pek sıcak bakmıyor... hem de "çok beğenmesine" rağmen.






3 OYUNCUYU BEŞİKTAŞ'A ÖNERDİ

Duran'ın menajeri ise Türkiye'den ayrılmıyor. Ortağının oyuncuları Sasa Kalajdzic, Bayern'in sağ beki Konrad Laimer ve Nordi Mukiele'ye takım arayan Herrera, bu 3 oyuncunun yanı sıra ayrıca Galatasaray'ın istemediği Yaser Asprilla ve Jhon Duran için de Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı ile görüştü. Ayrıca aynı görüşmede Beşiktaş'ın başına dert olan vatandaşı Elan Ricardo ve Joao Mario'ya takım bulma sözü verdi.






DURAN ZENİT'TE DE TUTUNAMADI

Herrera, Jhon Duran'la ilgili Adalı'yla yaptığı görüşmede can alıcı ifadeler kullandı. Fenerbahçe'den sonra Zenit'te de tutunamayan oyuncusunun Beşiktaş gibi bir takımda son şansını oynayacağını bildiğini savundu. Fenerbahçe'ye geldiği rakamın belki de 10'da 1'ine siyah-beyazlı formayı giyebileceğini iddia etti. Hatta Beşiktaş'a sözleşmesine "kulübün değerlerine aykırı bir hareket yapması durumunda sözleşmesini tek taraflı fesih maddesi eklemeyi bile..." teklif etti.






FENERBAHÇEE'NİN 10'DA 1'İNE GELECEK

Başkan Serdal Adalı, Jhon Duran ismini ilk duyduğunda "kesinlikle hayır" diyordu ancak menajerinin Kolombiyalı yıldızın "son şans" diyerek Beşiktaş'ta oynamak istemesinden etkilendiği iddia edildi.






BEŞİKTAŞ RİSK ALACAK

Bu arada Jhon Duran'ın ismi ortaya ilk çıktığı toplantıda Serkan Reçber, "adam olursa şampiyon yapar" dedi.
Sergen Yalçın ise "bize futbolcunun delisi lazım" diyerek destek oldu. Eğer Beşiktaş, Jhon Duran'ı bedava kiralayıp 2 milyon net maaş teklifi kabul edilirse risk almaya karar verdi.

Icardi'nin yerine En-Nesyri!

Mauro Icardi konusunda Okan Buruk kararını verdi... Alex Ferguson olabilmek için zamanında "ayrılık" dedi. Ancak top yönetimde

13.05.2026 15:27:00
Haber Merkezi
Icardi'nin yerine En-Nesyri!
Icardi'nin yerine En-Nesyri!
Mauro Icardi konusunda Okan Buruk kararını verdi... Alex Ferguson olabilmek için zamanında "ayrılık" dedi. Ancak top yönetimde. Buruk ise B Planı üzerinde çalışıyor. Galatasaray'ın şampiyon hocasının ilk tercihi Vedat Muriqi'ydi… ancak menajerinin masaya getirdiği Youssef En-Nesyri için de "bizim şartlarımızda olursa tabii ki" raporuyla operasyonu başlattı.






Galatasaray yönetiminden herkesi hayrete düşürecek bir transfer hamlesi geldi. Mauro Icardi'nin yerine Okan Buruk'un istediği Vedat Muriqi ile görüşmelere start veren sarı-kırmızılı yönetim menajerlerin gündeme getirdiği Youssef En-Nesyri için de zemin yoklamaya karar verdi.






Süreç ise çok ilginç şekilde gelişti: Kısa süre önce yönetim Davinson Sanchez'in son dönemdeki performansıyla ilgili menajeriyle bir görüşme yapmak için kulübe davet etti. Davete Kolombiyalı oyuncunun Türkiye haklarını elinde bulunduran Mirza Binic katıldı.






DAVINSON İÇİN GELDİ EN-NESYRİ KONUŞULDU

Binic'e, Davinson'un sevilen bir karakter olduğu ancak son dönemde beklentilerin altında kaldığı anlatıldı. Binic de bu konuda gerekenleri yapma sözü verdi. Ancak aynı görüşmede Binic, Fenerbahçe'nin ocak ayında Al-Ittihad'a gönderdiği Youssef En-Nesyri'nin menajeri Anass Ouzifi'nin Süper Lig'den takım aradığını anlatı. Hatta Beşiktaş'la bir ön görüşme olduğunu iddia etti.






AL-ITTIHAD YERİNE GOLCÜ ALACAK

Ouzifi'nin kendilerinin kapısını Mauro Icardi yüzünden çalmadığını söyledi. En-Nesyri'nin imkan olursa Türkiye'ye dönmek istediğini çünkü Al-Ittihad'ın üzerine santrfor alarak gelecek sezon kendisini kulübeye göndereceğinin bilgisini verdiği söyledi.

O görüşmeye Galatasaray adına katılan Abdullah Kavukçu ise, "bizim istediğimiz şartlarda gelir ve Osimhen'in yedeği olmayı kabul ederse biz de düşünebiliriz. Okan hocaya sormak gerek" dedi.






GALATASARAY'IN İSTEDİĞİ GİBİ OLURSA

Süreç o görüşmeyle başladı. Okan Buruk aynen Muriqi gibi Süper Ligi tanıması ve Osimhen'le çift forvette de kullanabileceği ve Kosovalı golcüden 4 yaş daha genç olan Faslı golcüye de onay verdi.

Eğer Galatasaray'ın istediği şartlarda (5-6 milyon Euro bonservis ve 3-4 milyon Euro maaş) bir anlaşma imkanı olursa En-Nesyri gelecek sezon parçalıyı giyebilir.

Aziz Yıldırım seçilirse sponsor değişebilir

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye başkan seçilmesi durumunda Otokoç, Medicana ve Hamdi Ulukaya'nın stat sponsorluğundan çekilmesi gündeme gelebilir 
 

13.05.2026 12:30:00 / Güncelleme: 13.05.2026 12:33:45
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım seçilirse sponsor değişebilir
Aziz Yıldırım seçilirse sponsor değişebilir
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye başkan seçilmesi durumunda ezeli rakibi Ali Koç'un forma sponsorluğudan (Otokoç), yöneticisi Dr. Hüseyin Bozkurt'un sağlık sponsorluğundan (Medicana) ve "Ali Koç aramasaydı, bugün burada olmazdık" diyen Hamdi Ulukaya'nın stat sponsorluğundan çekilmesi gündeme gelebilir. Bu da "tek hedef şampiyonluk" mottosu ile seçime hazırlanan Aziz Yıldırım'a büyük darbe olur.






Fenerbahçe'yi 6-7 Haziran tarihlerinde zorlu bir seçim yarışı bekliyor. Aziz Yıldırım favori aday. Hakan Safi ise tüm kozlarını oynuyor.






Seçimi kazanmak ise Aziz Yıldırım'a yetmeyecek. Çünkü sarı-lacivertli kulübün başına geçtikten sonra yüksek ihtimalle sponsorlar nezdinde ciddi mücadeleler vermek zorunda kalacak. Özellikle rakibi Ali Koç'un verdiği sponsorluklara devam edip etmeyeceği, Ali Koç yönetiminde olan iş adamlarının ya da Ali Koç istediği için sponsor olanların nasıl kararlar alacağı kritik olacak.






- Stadyum İsim Sponsoru: Chobani

Hamdi Ulukaya sponsorlukla ilgili, "Ali Koç eğer bizi aramasaydı, bizi ikna etmeseydi, biz bugün burada olmazdık" demişti.

- Forma Göğüs Sponsoru (Lig): Otokoç

İş birliği 2026-2027 sezonu sonuna kadar uzatıldı. Aziz Yıldırım seçilirse devam edilir mi? Soru işareti.






- Forma Sırt Sponsoru:

Ülker grubu adına Ahmet Özokur'un da yönetim listesine girmesiyle Yıldız Grup'la anlaşmanın daha uzun olması bekleniyor.

- Forma Kol Sponsoru:

Nesine ile devam edilebilir. Alpet, 2025 yılının son çeyreğinde Nakkaş Holding tarafından devralındı. Sponsorluk devam etmeyebilir.






- Şort Sponsoru:

Pasha Group yöneticisi Vedat Erbaş, Ali Koç'la iyi bir işbirliği içinde olduklarını açıkladı.
Gain'e kayyum atanmasından sonra yeni dönemde iş birliği devam etmeyebilir.

- Konç (Çorap) Sponsoru:

Gedik Yatırım sözleşmeyi 1 yıl daha uzattı. Devam edecek gibi duruyor.

- Sağlık Sponsoru:

Medicana'nın sahibi Dr. Hüseyin Bozkurt, Ali Koç'un başkanlık döneminde Fenerbahçe yönetiminde yer aldı. Aziz Yıldırım'la çalışır mı? Belli değil.

- Lojistik ve Yan Kol Sponsoru:

Safiport zaten Hakan Safi'nin. Eğer seçimi Yıldırım'a kaybederse işler zorlaşabilir.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.