Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Afganistan'ın dışındaki "teröre karşı savaşta" Moskova'ya danışmasını beklediğini belirtti.
Londra Financial Times gazetesine demeç veren Putin, "Washington yönetiminin, daha ileri aşamada askeri eyleme geçmesinden önce size danışmasını bekliyor musunuz" şeklindeki soruya, "Evet, bunu bekliyoruz" yanıtını verdi.
Irak'la ilgili kanıt yok
Terörizme mali desteğin öncelikli olarak engellenmesi gerektiğini belirten Putin, Irak'a yönelik askeri harekat konusunda ise uyarıda bulundu. Putin, "Terörizme karşı mücadelenin Afganistan operasyonu ile bitmeyeceğine inanıyoruz. Bu şekilde bitemez. Öncelikle terörist faaliyetlerin mali yönünü engellemenin yollarını konuşmamız gerekir. Çatışmaya girdiğimiz teröristlere Irak'ın mali yardım yaptığına ilişkin bir kanıt bulunmuyor" dedi.
Sonuç yok
BM gözlemcilerine izin vermesi için Irak'ın ikna edilmesi gerektiğini kaydeden Putin, İngiliz ve Amerikan uçaklarının Irak'ı bombalamasının etkisini sorgulayarak, "Herhangi bir yerin imha edilip edilmediğini bilmiyorum. Bombalanıyor ama sonuç yok" diye konuştu.