logo
14 HAZİRAN 2026

Sezonun 34. galibiyetini aldı

NBA'de Boston Celtics, 8 oyuncusunun çift haneli sayılara ulaştığı maçta Oklahoma City Thunder'ı 134-129 mağlup etti

04.02.2019 00:00:00
Sezonun 34. galibiyetini aldı
Sezonun 34. galibiyetini aldı
Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Boston Celtics, sahasında Oklahoma City Thunder'ı 134-129 yendi.

NBA'e 3 maçla devam edildi. Celtics, büyük çekişmeye sahne olan ve 8 oyuncusunun çift haneli sayılara ulaştığı karşılaşmada Thunder'ı 134-129 mağlup ederek üst üste 4'üncü, sezonun 34'üncü galibiyetini aldı.

Kyrie Irving, 30 sayı, 11 asist, 4 ribauntluk performansıyla Doğu Konferansı 3'üncüsü Celtics'in galibiyetinde ön plana çıktı. Ev sahibi takımda Marcus Morris 19, Marcus Smart 18, Al Horford 17, Daniel Theis 14, Jaylen Brown 12, Jayson Tatum 11, Terry Rozier 10 sayı kaydetti. Yedi maç sonra kaybederek sezonun 19'uncu yenilgisini yaşayan Batı Konferansı 3'üncüsü Thunder'da Paul George 37 sayı, 4 ribaunt, 4 asistle oynadı. Russell Westbrook'un 22 sayı, 12 ribaunt, 16 asistle "triple-double" yaptığı konuk ekipte Steven Adams ve Dennis Schroder ise 16'şar sayı attı.

NBA'e 6 maçla devam edilecek.

Sonuçlar

New York Knicks-Memphis Grizzlies: 84-96

Boston Celtics-Oklahoma City Thunder: 134-129

Toronto Raptors-Los Angeles Clippers: 121-103



Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan

Charlotte FC ile yollarını ayıran Fildişi Sahilli dünya yıldızı Wilfried Zaha menajeri tarafından İstanbul devlerine önerildi... ancak beklenen yanıtı alamadı. Transfer piyasasını altüst eden bu gelişme sonrası tecrübeli kanat oyuncusuna Süper Lig’den resmi teklif yapan tek kulüp Amedspor oldu. Teknik direktör Besnik Hasi’nin de onay verdiği bu sansasyonel hamle için yeşil-kırmızılı yönetimin ısrarcı olduğu ve yıldız oyuncunun kabul etmesi halinde 1+1 yıllık resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi

13.06.2026 16:40:00
Haber Merkezi
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Wilfried Zaha'ya tek teklif Amedspor'dan
Charlotte FC ile olan sözleşmesinin sonuna gelen ve boşa düen Fildişi Sahilli yıldız Wilfried Zaha'nın yeni adresinin Türkiye olabileceği konuşuluyor. Üstelik iddialara göre bu takım, İstanbul devleri değil, Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor.






İSTANBUL TAKIMLARINA DA ÖNERİLDİ

Gelen bilgilere göre, tecrübeli kanat oyuncusunun menajeri, oyuncusunu ilk olarak İstanbul'un önde gelen kulüplerine önerdi. Ancak İstanbul ekiplerinden beklenen ilgi gelmedi. Zaha'ya Süper Lig'den resmi teklif götüren tek kulübün, bu sezon Süper Lig'e yükselerek tarihi bir başarıya imza atan Amedspor olduğu öne sürüldü.






1+1 YILLIK SÖZLEŞME YAPILACAK

Charlotte'un, Wilfried Zaha'nın 30 Haziran'da sona erecek sözleşmesinin ardından takımdan ayrılacağını resmen açıklamasının ardından boşa çıkacak olan yıldız oyuncu, Amedspor'un teklifini masaya yatırdı.

Fildişili yıldızın bu sürpriz teklife sıcak baktığı ve değerlendirme aşamasında olduğu belirtiliyor. Tarafların anlaşması durumunda Zaha, Amedspor ile 1+1 yıllık sözleşmeye imza atacak.






BESNIK HASI'DEN ONAY ÇIKTI

Amedspor yönetiminin bu sansasyonel transfer için kulübün teknik direktörü Besnik Hasi ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve deneyimli teknik adamdan onay aldığı öğrenildi. Hasi'nin yeşil ışık yakmasıyla birlikte yönetim, Zaha transferini bitirmek için tüm şartları zorluyor. Dünya yıldızının bu teklife vereceği son yanıt, Türk futbol kamuoyunda şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı


 
Elit bir golcü transfer etmek için dünyaca ünlü isimlerle masaya oturan Fenerbahçe, Serhou Guirassy ve Dusan Vlahovic hamlelerinde yaşanan pürüzlerin ardından rotayı Güney Amerika'ya kırdı gibi duruyor.
 

13.06.2026 15:37:00 / Güncelleme: 13.06.2026 15:45:55
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı
Fenerbahçe'de forvet transferleri yattı

Serhou Guirassy transferinde işlerin sıkıntıya girmesi üzerine Fenerbahçe yönetimin gizli hamlesi ortaya çıktı. Brezilya basınından düşen son bilgilere göre Fenerbahçe, Flamengo'nun dünyaca ünlü 9 numarası Pedro'yu kadrosuna katmak için devreye girdi.







Arap takımları da istiyor

Katar ekibi Al-Rayyan'ın yanı sıra bir başka Arap kulübünün daha ilgilendiği Pedro için Fenerbahçe'nin de devreye girdiği iddia edildi. Flamengo yönetimi, Leonardo Jardim'in takımda en güvendiği isimlerin başında gelen Pedro'yu ucuza bırakmaya niyetli değil. Flamengo, yurt dışından gelecek tekliflerin 20 milyon Euro'yu aşmadığı sürece masaya oturmayacak.







Takımında kalmak istiyor

Mevcut sözleşmesi 2027 yılına kadar devam eden 9 numaralı yıldız, yurt dışından gelen astronomik tekliflere rağmen Rio de Janeiro'da mutlu olduğunu belirtti. Ünlü spor yorumcusu Paparazzo Rubro-Negro (Gabriel Reis) tarafından paylaşılan bilgilere göre; Pedro'nun önceliği alternatif pazarlara gitmek değil, Flamengo ile nikah tazelemek.







Vlahovic de zora girdi

Oyuncunun maaş artışı talebi bulunurken, Flamengo yönetimi de kontratı 2030 yılına kadar (3 yıl daha) uzatmayı hedefliyor. Taraflar arasında görüşmeler başlamış durumda. Aziz Yıldırım yönetiminin Guirassy başta olmak üzere Vlahovic gibi isimleri bitireceğinin konuşulduğu ortamda ortaya Pedro ile çıkarsa nasıl bir tepki alacağı ise merak konusu.

Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor


 
Amatör branşları profesyonel bir yapıya kavuşturmak isteyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, iddialara göre basketbol şubesini gözden çıkardı. Futbol dışındaki branşları yönetmeye talip olan güçlü şirketlere kapıyı sonuna kadar açan Yıldırım, kulüp tarihinin en büyük şube devri için bombayı patlattı. Basketbol şubesini Ali Koç’un kalesi olarak bilinen 1907 Fenerbahçe Derneği’ne resmi olarak teklif ettiğini açıkladı.

13.06.2026 15:27:00
Haber Merkezi
 Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor
 Aziz Yıldırım'ın gözü futboldan başkasını görmüyor

Fenerbahçe'de futbol dışındaki branşların bütçeye getirdiği mali yük, yönetim katında radikal kararlar alınmasına neden oldu. Her yıl amatör şubeler nedeniyle bütçede büyük açıklar veren sarı-lacivertli kulüpte, Başkan Aziz Yıldırım'dan camiayı sarsacak bir hamle geldi. Yıldırım, kulübü bu mali yükten kurtarmak adına basketbol şubesini açıkça Ali Koç ile özdeşleşen 1907 Fenerbahçe Derneği'ne teklif ettiğini duyurdu.







Kulübün mali sürdürülebilirliği adına amatör şubelerin şirketleşmesi ya da güçlü sponsorlar tarafından tamamen üstlenilmesi gerektiğini savunan Aziz Yıldırım, kapıyı dışarıya sonuna kadar açtı. "Futbol dışındaki branşları idare etmek isteyen şirketler varsa gelsinler konuşalım" diyerek net bir çağrıda bulundu.







Açıklamalarının en çarpıcı kısmı ise erkek ve kadın basketbol şubelerinin geleceğiyle ilgili oldu. Amatör şubelerin bütçeyi zorladığını her fırsatta dile getiren ve bir anlamda bu yükten kurtulmak isteyen Aziz Yıldırım, basketbolun yönetimini camianın en güçlü STK'sına emanet etmeye hazır olduğunu belirtti.







Yıldırım, Mustafa Koç'un kurduğu ve uzun yıllar Ali Koç'un başkanlığını yürüttüğü 1907 Fenerbahçe Derneği'ne resmi bir teklif götürdüğünü itiraf ederek, "Basketbolu 1907 Derneğine teklif ettim" dedi.
Fenerbahçe'nin kurumsal aklı ve finansal gücü olarak bilinen, Fenerium ve 1907 Tribünü gibi dev projeleri kulübe kazandıran 1907 Fenerbahçe Derneği'nin bu tarihi teklife ne yanıt vereceği ise büyük merak konusu.







Aziz Yıldırım'ın masaya koyduğu bu radikal teklif sonrası dernek yönetiminin çalışmaları başlattığı ve sarı-lacivertli camianın şimdi pürdikkat bu yanıta kilitlendiği öğrenildi.
Fenerbahçe basketbolu şirketleşerek 1907 Derneği'nin yönetimine mi geçecek? Kulüp siyasetini de kökten değiştirecek bu hamlenin detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman


 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 22 Haziran’a kadar bitirmeyi hedeflediği 4 büyük transfer için geri sayım sürerken, perde arkasında eşi benzeri görülmemiş bir kadro operasyonu yürütülüyor. 
 

13.06.2026 14:38:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman
Fenerbahçe'de transfer işleri karman çorman

Fenerbahçe'de taraftarlar takıma katılacak yeni yıldızlara kilitlenmişken, yönetim tam 11 yabancı oyuncunun biletini kesmek için düğmeye bastı. Fred, Livakovic, Becao ve Amrabat gibi as isimlerin de yer aldığı dev tasfiye listesi camiada şok etkisi yaratırken; TFF'nin 10+4 kuralı nedeniyle Archie Brown, Nene ve Amara Diouf gibi genç yeteneklerin geleceği de pamuk ipliğine bağlı.
Fenerbahçe'de Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'un ardından 8 yıl sonra yeniden başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım ve ekibi, transfer dönemi kafa patlatıyor. Kulüp kulislerinden sızan bilgilere göre, camiada şu sıralar sadece takıma katılacak yeni yıldızlar ve şampiyonluk vizyonu konuşuluyor; takımdan ayrılacak isimlerin durumu ise adeta arka plana itilmiş durumda.







En az 4 transfer yapılacak

Başkan Aziz Yıldırım'ın ilk hedefi, 22 Haziran'da başlayacak transfer döneminin hemen başında, ilk etapta belirlenen 4 kritik takviyeyi resmiyete dökmek.Yıldırım'ın futbol aklıyla yürüttüğü operasyon kapsamında ilk olarak savunma ve hücum hatları sağlama alınacak.

2 nokta atışı santrfor
1 sağ bek
1 sol stoper







6 isim devam edecek

Kadro kalitesini artırmayı hedefleyen yönetim, mevcut oyuncu havuzunu üç ana kategoriye ayırarak bir tasfiye ve koruma planı hazırladı. Yeni sezonda kurulacak omurganın parçası olması beklenen ve performansından memnun olunan yıldızlar: Ederson, Škriniar, N'Golo Kanté, Guendouzi, Marco Asensio, Talisca.







Üç oyuncu satılık

Gelecek tekliflere ve transferlerin durumuna göre takımdan ayrılmasına sıcak bakılan oyuncular: Musaba, Semedo, Jayden Oosterwolde.







Gidecekler de belirlendi

Yeni sezon kadro planlamasında kesinlikle yer almayan ve yolların ayrılması adına işlemlerin başlatıldığı geniş liste:
Becao, Omar Fayed, Diego Carlos, Fred, Dominik Livakovic, Sofyan Amrabat.







Bazı gençler de gidecek

TFF'nin yürürlükteki 10+4 yabancı kuralı çerçevesinde, geleceğe yatırım olarak görülen ve takımda devam etmesi beklenen 6 genç isim için kritik bir süreç başladı.
Kurallar gereği bu 6 oyuncudan en fazla 4'ü listede tutulabiliyor. Dolayısıyla yönetim, aşağıdaki isimlerden en az 2'sini kiralık ya da bonservisiyle elden çıkarmak zorunda:
Archie Brown, Abdou Aziz Fall, Dorgeles Nene, Sidiki Chérif, Mimovic, Amara Diouf

Galatasaray'da gündem Fransız solak!

Galatasaray’ın Monaco forması giyen Fransa'nın 2002 doğumlu yükselen değeri Maghnes Akliouche için resmi olarak kolları sıvadığı iddia edildi

13.06.2026 13:54:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da gündem Fransız solak!
Galatasaray'da gündem Fransız solak!
Galatasaray'ın Monaco forması giyen Fransa'nın 2002 doğumlu yükselen değeri Maghnes Akliouche için resmi olarak kolları sıvadığı iddia edildi.

İtalyan basınının yüksek sesle duyurduğu transfer operasyonunda Aslan, genç yeteneği kadrosuna katmak için en yoğun çabayı harcayan kulüp olduğu belirtildi. Transferin önündeki tek engelin Juventus olmadığı bir de Khephren Thuram'la uğraşıldığı ortaya çıktı.







Yeni sezon kadro planlamasında sağ kanada takviye arayışları var mı bilinmez ama TMW, Galatasaray'ın Monaco'nun genç yıldızı Maghnes Akliouche için kolları sıvadığını iddia etti.

İtalyanların iddiasına göre son günlerde sarı-kırmızılı kulüp, 2002 doğumlu yetenekli oyuncuyla en çok ilgilenen ve transferi için en yoğun çabayı harcayan kulüp olarak öne çıktı. Ancak yıldız oyuncunun tek talibi sarı-kırmızılılar değil; Juventus da oyuncunun durumunu takip ediyor.







LA GAZZETTA DELLO SPORT'A KONUŞTU

La Gazzetta dello Sport'a özel bir röportaj veren Akliouche, transfer dönemiyle ve geleceğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Monaco'dan eski takım arkadaşı ve şu anda Juventus forması giyen Khephren Thuram ile olan yakın dostluğuna değinen genç yıldız, İtalyan devinin ilgisini şu sözlerle itiraf etti:

- Khephren, Monaco'daki en zor anlarımda bana çok yardımcı olan harika bir arkadaş. Doğrusu, bazen yarı şaka yollu da olsa Juventus'a katılmamı istedi. Torino'da yaptıklarından dolayı onun adına çok memnunum.







KHEPHREN'İN AKLI BAŞKA YERDE GİBİ

Öte yandan Juventus'ta forma giyen Khephren Thuram için son dönemde sürekli olarak Galatasaray iddiaları ortaya atılıyordu... ancak Akliouche'un bu açıklamaları sanki Fransız oyuncunun Juventus'tan ayrılmak bir yana Akliouche gibi tanıdığı oyuncuları İtalyan devine getirmek için çalışıyor gibi bir durum ortaya çıkıyor.







TÜRKİYE'YE DE MAVİ BONCUK VERDİ

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps tarafından Dünya Kupası kadrosuna dahil edilen Akliouche, şu aşamada sadece turnuvaya odaklandığını ve geleceği hakkında aceleci bir karar vermek istemediğini belirtti.

- Tüm ligler zorlu, Serie A'yı kazanmak bile kolay değil. Bence tüm ligler harika ve oynaması bile ilgi çekici.







DÜNYA KUPASI SONRASINA KALACAK

Galatasaray yönetiminin, hem sağ kanatta hem de on numara pozisyonunda görev yapabilen solak oyuncu için bütçe ayırdığı ve önümüzdeki günlerde Monaco kulübüyle resmi temasları sıklaştıracağı iddia edildi.

Fransa ile Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan Akliouche'un, Serie A'dan gelecek tekliflerin yanı sıra Galatasaray'ın projesine de nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.

Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu

Fenerbahçe’de Samandıra’nın anahtarını Selçuk Şahin’e teslim etmeye hazırlanan Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek tarihi bir hamleye imza atacak

13.06.2026 13:38:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu
Aykut Kocaman, İsmail Kartal hakkında konuştu
Fenerbahçe'de Samandıra'nın anahtarını Selçuk Şahin'e teslim etmeye hazırlanan Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek tarihi bir hamleye imza atacak.

Kulübün hafızasında yer edinen ve yıllarca İsmail Kartal'ın başarıyla uyguladığı "hem abi, hem baba, hem kardeş" formülünü yeniden hayata geçiren deneyimli teknik adam; futbolcularla köprü kurma, krizleri ilk elden çözme ve takımı tek bir yumruk yapma görevini eski kaptana emanet edecek.







Fenerbahçe'de yeni sezon öncesi teknik direktörlük koltuğuna oturması beklenen Aykut Kocaman, takım içi dengeleri kökten değiştirecek çok kritik bir hamleye imza atacak.

Samandıra'daki disiplini ve oyuncularla olan iletişimi en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen deneyimli teknik adam, kulübün hafızasında çok önemli bir yere sahip olan "İsmail Kartal modelini" yeniden hayata geçirecek.







HASSAS DENGEYİ ŞAHİN SAĞLAYACAK

Kocaman'ın bu kritik rol için belirlediği isim ise camianın yakından tanıdığı eski kaptan Selçuk Şahin oldu. Kocaman'ın planına göre Şahin, takım içerisinde kelimenin tam anlamıyla köprü görevi görecek. Yıllarca İsmail Kartal'ın başarıyla yürüttüğü, futbolcularla teknik heyet arasındaki o hassas denge artık Şahin'e emanet olacak.







KRİZ EN SON KOCAMAN'A GELECEK

Şahin; futbolcuların sahadaki ve saha dışındaki her türlü problemiyle yakından ilgilenecek, onlara hem bir lider hem de bir sırdaş olacak.

Takımdaki herhangi bir oyuncu bir sıkıntı yaşadığında, doğrudan Aykut Kocaman'ın kapısını çalmayacak. Sorunlar ilk olarak Şahin'in süzgecinden geçecek.

Eğer kriz Selçuk Şahin tarafından çözülemezse, konu en son aşamada Aykut Kocaman'a aktarılacak.







HİYERARŞİK BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

İsmail Kartal, yıllarca Fenerbahçe bünyesinde bu görevi üstlenmiş, teknik direktör ile takım arasındaki krizi önleyen en önemli subap olmuştu. Aykut Kocaman, aynı huzur ortamını Selçuk Şahin liderliğinde yeniden kurmayı hedefliyor.







Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, takım içi iletişimi yönetmesi için eski kaptan Selçuk Şahin'e dev bir sorumluluk yükledi. Yıllarca İsmail Kartal'ın üstlendiği "hem abi, hem arkadaş, hem baba" formülünü geri getiren Kocaman, Samandıra'da yeni bir hiyerarşik dönem başlatıyor.

Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'

Fenerbahçe'de futbol yapılanması içinde yer almaları beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya’dan yönetim masasına flaş bir transfer raporu geldi!

13.06.2026 13:11:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'
Fenerbahçe yönetimine 'kaçırmayalım'
Fenerbahçe'de futbol yapılanması içinde yer almaları beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'dan yönetim masasına flaş bir transfer raporu geldi!

Hollanda Liginde Fortuna Sittard formasıyla 10 Mayıs'ta sahaya çıkarak lig tarihinin en genç futbolcusu unvanını alan 2009 doğumlu Gani Büyükhan, sarı-lacivertlilerin radarına girdi.







İkilinin "Geleceğin dünya starı olacak, sakın kaçırmayalım" diyerek yönetime sunduğu 16 yaşındaki harika çocuk için gaza basıldı.

Fenerbahçe'de yeni dönemin yapılanması için kollar sıvanırken, teknik direktör olarak göreve gelmesi beklenen Aykut Kocaman'ın ekibinde yer alması beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'dan flaş bir transfer raporu geldi. İkilinin hedefi Hollanda Ligi'nde tarihe geçen 2009 doğumlu Türk asıllı Belçikalı futbolcu Gani Büyükhan oldu.







HOLLANDA LİG TARİHİNE GEÇTİ

Kuyt ve Çetinkaya'nın radarına giren 16 yaşındaki Gani Büyükhan, geçtiğimiz aydan bu yana Hollanda futbolunun zirvesinde en çok konuşulan isimlerden biri.

Fortuna Sittard forması giyen genç yetenek, 10 Mayıs'ta oynanan maçta sonradan oyuna dahil olarak Eredivisie tarihinde forma giyen en genç Belçikalı oyuncu unvanını eline geçirdi. 2009 doğumlu oyuncu, bu hamlesiyle aynı zamanda kulüp tarihinin de en genç forma giyen ikinci oyuncusu olmayı başardı.







GELECEĞİN BÜYÜK YILDIZ ADAYI OLDU

Fenerbahçe'de idari ve teknik yapılanmada aktif rol alması beklenen Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya, oyuncunun kumaşından oldukça etkilendi.

Yönetime sunulan raporda, 16 yaşındaki futbolcunun "geleceğin büyük yıldız adaylarından biri" olduğu vurgulanarak, oyuncunun haklarının bir an önce alınması gerektiği ifade edildi.







UKRAYNALI MENAJER SHABLII'DEN HAMLE

Gani Büyükhan'ın Hollanda'da tarihe geçen bu çıkışı, menajerlik dünyasını da ayağa kaldırdı. Avrupa piyasasında ağırlığı bulunan ünlü Ukraynalı menajer Vadim Shablii, genç yıldız adayının potansiyelini fark ederek elini çabuk tuttu ve Gani'nin menajerlik haklarını resmi olarak bünyesine kattı.







ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HAMLE BEKLENİYOR

Fenerbahçe'nin, Dirk Kuyt ve Hasan Çetinkaya'nın ısrarcı olduğu bu transfer için Shablii ile kısa süre içinde temas kurup kurmayacağı ise merak konusu. Genç yıldızın transfer pazarındaki hareketliliğin önümüzdeki günlerde daha da kızışması bekleniyor.

Galatasaray'da zam bekleyenlere tavsiye: Kendinize şirket kurun

Galatasaray'da yerli oyuncuların kur farkı gerekçesiyle beklediği zam taleplerine Başkan Dursun Özbek'ten set geldi. Bütçe dengesini korumakta kararlı olan Özbek, zam isteyen yıldızlara kapıyı kapatırken, kazancını reklam anlaşmalarıyla 3'e katlayan Barış Alper Yılmaz'ı örnek gösterdi

13.06.2026 13:05:00
Haber Merkezi
Galatasaray'da zam bekleyenlere tavsiye: Kendinize şirket kurun
Galatasaray'da zam bekleyenlere tavsiye: Kendinize şirket kurun
Galatasaray'da yerli oyuncuların kur farkı gerekçesiyle beklediği zam taleplerine Başkan Dursun Özbek'ten set geldi. Bütçe dengesini korumakta kararlı olan Özbek, zam isteyen yıldızlara kapıyı kapatırken, kazancını reklam anlaşmalarıyla 3'e katlayan Barış Alper Yılmaz'ı örnek gösterdi.
Başkan Özbek "Kulüpten zam istemeyin, kendi şirketinizi kurup imaj haklarınızı yönetin" diyerek futbolculara yeni dönemin kapılarını açtı.






Galatasaray'da yerli futbolcuların maaşlarının Türk Lirası (TL) üzerinden ödenmesi nedeniyle uzun süredir gündemi meşgul eden "iyileştirme ve zam" tartışmalarına Başkan Dursun Özbek son noktayı koydu.
Kulislerde konuşulan zam taleplerine kesinlikle karşı çıkan Özbek, yerli oyunculara kazançlarını artırmaları için ezber bozan bir formül sundu: Şirketleşme ve İmaj Hakkı.






ARTIK DEVASA FARKLAR KALMADI

Galatasaray yönetiminin zam taleplerine mesafeli yaklaşmasının arkasında, değişen ekonomik dengeler yatıyor. Geçmiş dönemlerde döviz kurundaki aşırı oynaklık nedeniyle yerli ve yabancı oyuncuların maaşları arasındaki uçurum hızla açılıyordu. Ancak mevcut tabloda, yerli ve yabancı futbolcuların hak edişleri arasında iddia edildiği gibi devasa farklar bulunmuyor.






BÜTÇE AÇISINDAN ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL

Yönetim kanadı, iddia edildiği gibi Abdülkerim Bardakcı ya da gündemde olan Uğurcan Çakır gibi isimlerin maaşlarının ikiye katlanması durumunda, bunun kulüp bütçesini tamamen ödenemez bir çıkmaza sokacağının bilincinde. Bu nedenle bütçe disiplininden taviz verilmesi kesinlikle düşünülmüyor.






TİCARİ BAŞARISINA DİKKAY ÇEKTİ

Başkan Dursun Özbek, maaş artışı bekleyen yerli oyunculara kulübün kasasını zorlamak yerine, son dönemin formda ismi Barış Alper Yılmaz'ı örnek gösterdi.

Barış Alper'in kulüpten aldığı garanti ücretin şu an için Abdülkerim ve Uğurcan seviyelerinde olduğunu hatırlatan Özbek, milli futbolcunun saha dışındaki ticari başarısına dikkat çekti.






"KENDİ ŞİRKETLERİNİZİ KURUN"

Genç oyuncuya profesyonel bir rota çizen yönetim, diğer yerli yıldızlara da şu tavsiyede bulundu:

- Kendi şirketlerinizi kurun ve imaj haklarınızı profesyonelce yönetin. Kulüpten doğrudan zam istemek yerine, sponsorluk ve reklam anlaşmalarıyla gelirinizi büyütün.






BARIŞ ALPER KAZANCINI KATLADI

Barış Alper Yılmaz, yönetimin işaret ettiği bu modeli sahada olduğu kadar ticari alanda da başarıyla uyguluyor. Son dönemde ardı ardına imzaladığı büyük reklam ve sponsorluk anlaşmaları sayesinde genç yıldız, kulüpten aldığı garanti ücretin üzerine çıkarak toplam kazancını 2 ila 3 katına ulaştırmış durumda.






YENİ ŞİRKETLER KURULACAK MI?

Galatasaray Başkanı Özbek, bu hamleyle hem kulübün maaş dengesini ve finansal fair-play kriterlerini korumayı hem de yerli oyuncuların küresel spor endüstrisine uygun şekilde kendi markalarını yönetmesini hedefliyor. Sarı-kırmızılı yerli oyuncuların bu "şirketleşme" tavsiyesine nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.

File'nin Efeleri'nden büyük başarı


 
A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) ikinci maçında Fransa'yı 3-0 yendi. Fransa, 2020 Tokyo ve 2024 Paris olimpiyatlarında şampiyon olmuştu. Filenin Efeleri ilk maçı ABD'ye karşı 3-1 kaybetmişti. 

13.06.2026 11:53:00
HABER MERKEZİ/AA
 File'nin Efeleri'nden büyük başarı
 File'nin Efeleri'nden büyük başarı

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) ikinci maçında Fransa'yı 3-0 yendi.
Ay-yıldızlılar, Kanada'nın başkenti Ottawa'da oynanan maçı 25-23, 27-25, 25-21 setlerle kazandı.

Milliler, 14 Haziran Pazar günü ilk etaptaki üçüncü maçını TSİ 02.30'da İtalya, son maçını da TSİ 21.30'da Kanada ile yapacak.

İşte kadrolar

Hakemler: Hector Ortiz (Porto Riko), Jiang Liu (Çin)

Türkiye: Murat Yenipazar, Efe Bayram, Bedirhan Bülbül, Adis Lagumdzija, Gökçen Yüksel, Ahmet Tümer (Berkay Bayraktar, Kaan Gürbüz, Cafer Kirkit, Mirza Lagumdzija)

Fransa: Iyekbekedo, Brizard, Henno, Magnin, Boyer, Clevenot (Ramon, Tizi-Oualou, Gueye, Duflos Rossi, Pujol)

Setler: 25-23, 27-25, 25-21

Süre: 96 Dakika

Avustralya Teknik Direktörü Popovic iddialı konuştu


 
2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında yarın Kanada'da Türkiye ile karşılaşacak Avustralya Milli Takımı'nın teknik direktörü Tony Popovic, güçlü bir rakibe karşı oynayacaklarını ama kazanacaklarına inandıklarını belirtti. Popovic, "Türkiye’ye karşı nerede avantajlı olduğumuzu biliyoruz, bunu şimdi söylemeyeyim" dedi. 
 

13.06.2026 06:38:00
AA
 Avustralya Teknik Direktörü Popovic iddialı konuştu
 Avustralya Teknik Direktörü Popovic iddialı konuştu

Avustralya Milli Takımı'nın teknik direktörü Tony Popovic, karşılaşmanın oynanacağı Vancouver'daki BC Place'te düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Popovic, her Dünya Kupası maçının önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: "Rakibinizin kim olduğu fark etmeksizin, her zaman iyi başlamak istersiniz. Yarın oldukça güçlü bir rakiple karşılaşacağız, biz hazırız. Tabii ki kazanmak istiyoruz, hedefimiz bu. Türkiye'ye karşı nerede avantajlı olduğumuzu biliyoruz, bunu şimdi söylemeyeyim. Gruptaki tüm takımlar bizi yeneceklerini iddia edecektir, önemli olan bizim hazır olmamız ve elimizden geleni yapmamız. Uzun süredir bu maça çalışıyoruz. Maç saatine hazır olacağız."

'Yorumlara bakmıyoruz'

Popovic, "Avustralya futbolunun saygı görmediğini söylemiştiniz, Hakan Çalhanoğlu da Türkiye'nin üstün olacağını söyledi. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir?" sorusuna, "Bu yorumlara saygı duyuyorum, soru sorduğunuzda oyuncular istediği şekilde cevap verecektir, onlar da kazanmak istiyor. Türkiye'nin kazanmasını bekleyen de çok kişi var. Bizim yapacağımız şey bu beklentilerin aksini çıkarmak. Yarın da bunu yapmaya çalışacağız" cevabını verdi.
Tony Popovic, Türkiye'de en dikkat edecekleri oyuncuların sorulması üzerine, "Çalhanoğlu ve Arda Güler var ama pek çok başka isim de söyleyebilirim. Çok güçlü bir ekip, tek tek ve birlikte ne kadar güçlü olduklarını gösterdiler. Montella geldikten sonra 24 yıl sonra Dünya Kupası'na katıldılar ve çok tutkulu bir takım, Türk halkı futbolu çok seviyor, Türkiye'nin taraftarları da çok tutkulu. Güçlü bir takım olduklarını biliyoruz. Türkiye'yi analiz ettik, kendimizi de düşünmemiz gerek, nasıl onlara sorun çıkarabiliriz, Avustralya futbolunu nasıl dünyaya güzel sunarız, güçlü ve saygı görmesi gereken bir takım olduğumuzu göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Montella güven oluşturdu

Popovic, "Teknik direktör Vincenzo Montella ile Türk milli takımında nelerin değiştiğini düşünüyorsunuz?" sorusunu şöyle cevaplandırdı: "Güven oluştu, Türkiye'de çok iyi genç yetenekler var. Dünyanın iyi kulüplerinde oynuyorlar, elde ettikleri sonuçların da faydası oldu, Montella ile önemli başarılar elde ettiler. Oluşturdukları şey oldukça güçlü, Türkiye önümüzdeki 4 ila 8 sene boyunca etkili olacak çok kuvvetli bir ekip oluşturuyor. Çok pozitif bir futbolları var. Pek çok insan bizden bir şey beklemiyor, kendi ülkemiz hariç ama biz buna alışığız, yine de yarın iyi bir futbol oynayıp Avustralya futbolunun neler yapabileceğini göstereceğiz."

Popovic, turnuva öncesinde sözleşmesinin uzatılmasının da kendisini gururlandırdığını söyledi. Kanada'da Avustralyalı taraftarların kendilerine büyük destek vereceğini bildiklerini belirten Popovic, "Burada çok ciddi desteğe sahibiz, Avustralyalı taraftarların Vancouver'da hazır olduklarını biliyoruz. Biz de onları gururlandırmak istiyoruz. Ümit ediyorum ki maç bittikten sonra da gururlandırmış oluruz. Bu bizim için muhteşem. Kendi renklerinizi gördüğünüz zaman mutlaka bunu önemsiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Popovic, Mohamed Toure'nin sakatlığını atlattığını ve tüm oyuncularının oynamaya hazır olduğunu kaydetti. Avustralya'nın orta saha oyuncularından Aiden O'Neill, uzun zamandır Türkiye maçını beklediklerini belirterek, zaman yaklaştıkça heyecanlarının arttığını vurguladı. "Hazır ve yarın oynamayı bekliyoruz." ifadelerini kullanan O'Neill, "Oyunun başından itibaren iyi oynamak istiyoruz, topa sahip olmak istiyoruz. Ben de elimden geleni yapacağım. Avustralyalı taraftarları burada görmek de heyecan verici olacak. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, detaylı çalışıyoruz. Her şey kontrol edildi, uyuduğumuz yastıklara kadar kontroller yapıldı, hazırız" diye konuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.