Diyet yapanların Ramazan ayında nasıl beslenmeleri gerektiği ile igili bir basın toplantısı düzenleyen Diyet Uzmanı Gürapaydın, diyet yapmanın açlık çekmek değil, belli saatte belli miktarda ve belli şeylerin tüketilmesi demek olduğunu belirterek, "Aç kalmak ile kilo verilmez. Verilse bile kaybedilen kilo genellikle kas ve su dokusudur. Oysa bizim zayıflamak için yağ yakmamız gerekiyor. Ama bu, Ramazan ayında biraz zor gibi görünüyor. Ramazan ayında bazı dezavantajlar mevcut. Yemekten sonra hemen uyumamak gerekiyor ama sahurdan hemen sonra uyuyoruz. 6 öğün yemek yememiz gerekirken sadece 2 öğün yiyebiliyoruz. Her gün yürüyüş yapmamız gerekirken, oruçtan doğan halsizlikten dolayı bunu uygulayamıyoruz. Ramazan'da açlık oluştuğu için diyet yasaklarına olan meylimiz artıyor. Davetlere dikkat etmemiz gerekirken, Ramazan'da bu tür şeyler çok sık oluyor. Bütün bu dezavantajlardan sonra eğer yürüyüş yapabilirsek, Ramazan ayında da olsa yağ yakabiliriz. Tabii ki spor yapmak tek başına işe yaramıyor" dedi.
Sahura mutlaka
kalkılmalı
Ahmet Gürapaydın, diyet yapan insanların bunun yanında birkaç önemli noktaya dikkat etmeleri gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Sahur yemeğine mutlaka kalkılması gerekiyor. Aksi takdirde vücut yağ depolarını daha fazla artırır. Sahur yemeğinde yağlı gıdalardan uzak durun, mümkün olduğu kadar proteini ve kepeği bol yiyecekler yiyin. Sahur yemeğinden sonra dişinizi mutlaka fırçalayın. Sabah kalkışı saat 09.00'u geçmesin. Sabahları 09.00-11.00 arasında yarım saatlik yürüyüş yapın."
Oruçlu iken lezzetli ve iştah açıcı yiyeceklere bakılmaması hatta düşünülmemesi gerektiğini kaydeden Diyet Uzmanı Ahmet Gürapaydın, "İftar saatinden 1-2 saat önce yapacağımız yarım saatlik bir yürüyüş yağ yakımını büyük ölçülerde artıracaktır. İftar vaktini mümkün olduğu kadar yemek sofrasının dışında bir yerde bekleyelim. Orucu, su ile açmamız iyi olur. Daha sonra ise meyve, çorba ve salata yiyerek devam edebiliriz. İftarda yiyecekleri çok çiğnemeye dikkat edelim. Ramazan ayı boyunca gündüz vakitlerinde uyumamaya dikkat edelim. Çünkü, kişi, uykuda dakikada 0.8 kalori harcarken uyanık durumda 1.3 kalori harcar. Meyve ağırlıklı olmak üzere gece, bir öğün daha yiyebiliriz. İftardan sonra yarım saatlik hızlı tempolu bir yürüyüş diyetteki motivasyonu artırır. İftarda ve sahurda bol bol su içelim. Günde en az 12 bardak su içmeliyiz. " diye konuştu.
Sahura mutlaka
kalkılmalı
Ahmet Gürapaydın, diyet yapan insanların bunun yanında birkaç önemli noktaya dikkat etmeleri gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Sahur yemeğine mutlaka kalkılması gerekiyor. Aksi takdirde vücut yağ depolarını daha fazla artırır. Sahur yemeğinde yağlı gıdalardan uzak durun, mümkün olduğu kadar proteini ve kepeği bol yiyecekler yiyin. Sahur yemeğinden sonra dişinizi mutlaka fırçalayın. Sabah kalkışı saat 09.00'u geçmesin. Sabahları 09.00-11.00 arasında yarım saatlik yürüyüş yapın."
Oruçlu iken lezzetli ve iştah açıcı yiyeceklere bakılmaması hatta düşünülmemesi gerektiğini kaydeden Diyet Uzmanı Ahmet Gürapaydın, "İftar saatinden 1-2 saat önce yapacağımız yarım saatlik bir yürüyüş yağ yakımını büyük ölçülerde artıracaktır. İftar vaktini mümkün olduğu kadar yemek sofrasının dışında bir yerde bekleyelim. Orucu, su ile açmamız iyi olur. Daha sonra ise meyve, çorba ve salata yiyerek devam edebiliriz. İftarda yiyecekleri çok çiğnemeye dikkat edelim. Ramazan ayı boyunca gündüz vakitlerinde uyumamaya dikkat edelim. Çünkü, kişi, uykuda dakikada 0.8 kalori harcarken uyanık durumda 1.3 kalori harcar. Meyve ağırlıklı olmak üzere gece, bir öğün daha yiyebiliriz. İftardan sonra yarım saatlik hızlı tempolu bir yürüyüş diyetteki motivasyonu artırır. İftarda ve sahurda bol bol su içelim. Günde en az 12 bardak su içmeliyiz. " diye konuştu.