logo
18 MAYIS 2026

'Tek düşüncem şampiyonluk'

06.01.2004 00:00:00
Ahmet Hassan, menajeri Alper Gökdemir aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde gazetelerde yer alan, "Ahmed Hassan-Jardel takası" ifadeli haberlerden rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Gerekmenajerim ve gerekse ben, devre arasında bir yere gitme isteğimiz olmadığını defalarca açıkladık. Ama, nedense bizim dışımızda gelişen ve basında ısrarla yer alan takas haberleri, doğal olarak bizi huzursuz etti" dedi.

Sorumluluğum var

Transfer söylentileri hakkında kendilerine resmi ya da gayri resmi herhangi teklif olmadığını da ifade eden Hassan, şunları kaydetti: "Bahsi geçen Glasgow Rangers kulübüyle, Beşiktaş'a transfer olmadan önce görüşmelerimiz oldu, halen de ismim gündemlerinde bulunmaktadır. İngiltere'de oynama isteğim, bunun hemen olmasını istiyorum anlamına gelmez. Bu arada, başta sayın Serdar Bilgili ve Hüsnü Güreli olmak üzere, hocam Mircea Lucescu ile menajerimiz Sinan Engin'in bana olan güvenlerini dile getirişleri, beni daha da ağır sorumluluğun altına itip onurlandırdı. Bundan sonraki tek düşüncem, transfer değil, Beşiktaş'ın 101. yılındaki şampiyonluk hedefine üst düzeyde katkı sağlamaktır."

Mario Lemina'nın Galatasaray'da kalma ihtimali zora girdi

Galatasaray'da sözleşme uzatma noktasına gelinen Mario Lemina transferinde yeni yabancı kuralı (10+4) planları altüst etti... sarı-kırmızılı teknik heyetin kalmasını çok istediği Gabonlu ön liberonun geleceği, rüzgarın bir anda terse dönmesiyle tamamen TFF'nin kararından çıkacak sonuca endekslendi

18.05.2026 13:32:00
Haber Merkezi
Mario Lemina'nın Galatasaray'da kalma ihtimali zora girdi
Mario Lemina'nın Galatasaray'da kalma ihtimali zora girdi
Galatasaray'da gelecek sezon planlaması sürerken, TFF'nin 10+4 yabancı kuralı yönetiminin elini kolunu bağladı. Yeni yabancı sınırlaması nedeniyle kadro mühendisliğinde radikal kararlar almak zorunda kalan sarı-kırmızılılarda, bu durumdan en olumsuz etkilenen isimlerin başında Mario Lemina geliyor.






Gelen bilgilere göre; Mauro Icardi gibi takımın mihenk taşlarıyla birlikte Gabonlu ön liberonun da gelecek sezon sarı-kırmızılı formayı giymeye devam etmesi, bu kuralın esnemesine bağlı.

Yönetim kanadından sızan bilgilere göre, Mario Lemina ile sözleşme uzatma konusunda bir yere gelindi.






Ancak mevcut 10+4 kuralı nedeniyle resmi imzaların atılması şu an için imkansız görünüyor. Teknik heyetin kalmasını çok istediği tecrübeli orta saha, yabancı kontenjanındaki şişkinlik ve yeni kuralın getirdiği tavan sınır sebebiyle askıya alınmış durumda.






Geleceği hakkındaki belirsizlik sürerken, Gabonlu yıldız oyuncudan da ilk açıklama geldi. Sezonun bitmesiyle birlikte derin bir nefes alan Lemina, "Gelecek sezonda takımda kalacak mısın?" sorusuna şu sözlerle yanıt vererek topu yönetime attı:

- Bu konuyla ilgili konuşamam. Bu başkanı ilgilendiren bir konu. Bunu başkanla konuşacağım. Şu anda rahatladım. Şimdi benim için tatilin tadını çıkarma zamanı.






Sacha Boey ve Noa Lang için transfer stratejisi belirlendi

Okan Buruk'un "Beğendiğimiz oyuncular, başkanımızla oturup kadro planlaması yapacağız" dediği Sacha Boey ve Noa Lang transferlerinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yeni sezondaki 10+4 yabancı kuralı nedeniyle stratejisini ince eleyip sık dokuyarak belirleyen sarı-kırmızılı yönetim, iki yıldız için de masaya oturmaya hazırlanıyor

18.05.2026 13:24:00
Haber Merkezi
Sacha Boey ve Noa Lang için transfer stratejisi belirlendi
Sacha Boey ve Noa Lang için transfer stratejisi belirlendi
Galatasaray'da yeni sezon kadro planlaması ve transfer çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Teknik Direktör Okan Buruk'un raporu doğrultusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor.






Gelecek sezon uygulanacak olan 10+4 yabancı kuralı transfer stratejisinde belirleyici rol oynarken; Sacha Boey, Noa Lang, Yaser Asprilla ve iç transferde Batuhan Şen'in durumları netleşmeye başladı.






Buruk, adı sarı-kırmızılı kulüple anılan Sacha Boey ve Noa Lang transferleri hakkında açık kapı bıraktı:

- Bu oyuncular tabii ki beğendiğimiz oyuncular. Onlarla ilgili de hem kendileriyle hem kulüpleriyle... Başkanımızla tabii ki oturup hep beraber kadro planlaması yapacağız, ona göre de karar vereceğiz.

Buruk'un bu açıklamaları, Fotospor'un geçen hafta okuyucularıyla paylaştığı transfer raporunu da doğrular nitelikte.






Sacha Boey: Galatasaray, oyuncuyu 4-5 milyon Euro bonservis bedeli (ve 15 milyon Euro satın alma opsiyonu) karşılığında kadrosuna katmayı kabul ederse transfer gerçekleştirilecek. Transfer görüşmeleri ve tatil süreci kapsamında Sacha Boey, İstanbul'dan ayrıldı.






Noa Lang: Hollandalı yıldız için belirlenen sınır ise 7-8 milyon Euro bonservis (ve 28 milyon Euro satın alma opsiyonu).  Ancak yeni sezondaki 10+4 yabancı kuralı nedeniyle, her iki oyuncu için de acele edilmiyor ve son karar henüz verilmiş değil.






Kalması düşünülmeyen Yaser Asprilla ise Türkiye'den ayrıldı. Sözleşmesi 30 Haziran'da sona erecek olan kaleci Batuhan Şen ile yeni bir kontrat yapılması beklenmiyor.

Icardi için maraton başladı

Galatasaray'da ön Icardi zirvesi gerçekleşti. Başkan Dursun Özbek ve Teknik Direktör Okan Buruk bir araya gelerek Arjantinli yıldızın geleceğini masaya yatırdı. Sırada Özbek'in menajeriyle görüşmesi var

18.05.2026 12:47:00
Haber Merkezi
Icardi için maraton başladı
Icardi için maraton başladı
Galatasaray'da camianın sevgilisi Mauro Icardi'nin geleceğiyle ilgili sıcak saatler yaşanıyor. Teknik Direktör Okan Buruk ve Başkan Dursun Özbek, Arjantinli yıldızın durumunu görüşmek üzere özel bir toplantı gerçekleştirdi.







Bu toplanda Buruk'un isteğiyle, Başkan Özbek, Icardi'nin menajeriyle yapılacak görüşmeden önce gerçekleşti.






Kritik zirvenin ardından kulüp kanadından alınan bilgilere göre, Başkan Özbek'in kısa süre içinde Icardi'nin menajeriyle bir araya gelerek süreci bizzat yürüteceği öğrenildi. Buruk, Icardi'ye 11 sözü verilmesine karşı çıkıyor. Bu yüzden işler karışık.






Elio Pino'nun da geçen hafta Salı günü gelip Cuma günü apar topar dönmesinin ardında da Buruk'un Başkan Özbek'e, kendisiyle görüşmeden Icardi'nin menajeriyle görüşmemesi tavsiyesi var.






Kalış şartlarında hem Mauro Icardi'nin kişisel isteklerinin ve mutluluğunun hem de Başkan Dursun Özbek ve Teknik Direktör Okan Buruk'un kulübün geleceğine dair düşüncelerinin belirleyici olacağı vurgulandı. Yönetim ve teknik heyetin, tüm tarafları memnun edecek bir formül üzerinde uzlaşmayı hedeflediği belirtiliyor.

Kulüp kulislerinden sızan bilgilere göre, yönetim ve teknik kadro Icardi'nin takım için taşıdığı değerin altını kalın çizgilerle çiziyor.

Okan Buruk yine sona kaldı

Galatasaray’ı üst üste 4. kez şampiyonluğa taşıyarak tarihe geçen Okan Buruk, yönetimden yeni sözleşme hamlesi bekliyor

18.05.2026 12:35:00
Haber Merkezi
Okan Buruk yine sona kaldı
Okan Buruk yine sona kaldı
Galatasaray'ı üst üste 4. kez şampiyonluğa taşıyarak tarihe geçen Okan Buruk, yönetimden yeni sözleşme hamlesi bekliyor.

Sarı-kırmızılı kurmayların kontrat yenileme sırasında her sezon olduğu gibi başarılı teknik adamı yine en son sıraya bırakması, Buruk cephesinde "sevgiden doğan" manidar bir siteme neden oldu.







Galatasaray, Süper Lig'de üst üste 4. kez şampiyonluğa ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı. Kutlamaların gölgesinde sıcak bir kriz baş gösterdi.

Sarı-kırmızılıları üst üste zaferlere taşıyan Okan Buruk, Başkan Dursun Özbek ve yönetiminden yeni sözleşme hamlesi bekliyor.  Ancak elde edilen dev başarıya rağmen yönetim kanadından henüz resmi bir adım atılmış değil.







Dikkat çeken en büyük detay ise bu durumun ilk kez yaşanmıyor olması. Sarı-kırmızılı yönetim, her sezon başında transferlere ve iç transfer sözleşmelerine öncelik verirken, Buruk'un sözleşme yenileme süreci adeta geleneksel bir şekilde en son sıraya bırakılıyor.

Bu durum, başarılı teknik adamın her sezon sonunda benzer bir belirsizlikle karşı karşıya kalmasına neden oluyor.







Her sezon bu planlama tercihine üstü kapalı göndermeler yapan ve sitem eden Okan Buruk, son olarak Kasımpaşa mücadelesinin ardından düzenlediği basın toplantısında yine dikkat çeken ifadeler kullandı:

- Ne kadar görev düşerse, o görev içinde burada olmak istiyorum. İleride de tabii ki futbolda ne olacağını, nereye götüreceğini bilemezsiniz ama ilk düşüncem, isteğim, hayalim; burada daha nice şampiyonluklar yaşamak.

Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar

Okan Buruk, Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar için devreye girdi. Scout ekibinin raporu sunduğu tecrübeli çalıştırıcı, gurbetçi 10 numaranın transferine onay verdi

18.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar
Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar
Okan Buruk, Hoffenheim'ın 22 yaşındaki yıldızı Muhammed Damar için devreye girdi. Scout ekibinin raporu sunduğu tecrübeli çalıştırıcı, gurbetçi 10 numaranın transferine onay verdi.

Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle birlikte transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray, geleceğe yönelik stratejik hamleler için kolları sıvadı.







Sarı-kırmızılı ekibin, Almanya Bundesliga'da TSG 1899 Hoffenheim forması giyen Türk asıllı genç yıldız Muhammed Damar'ı yakın takibe aldığı öğrenildi.

Teknik heyetin raporu doğrultusunda scout ekiplerinin uzun süredir izlediği 22 yaşındaki on numara için girişimlerin başlaması bekleniyor.







Ana mevkisi on numara olan genç yetenek, ihtiyaç halinde merkez orta saha ve sol kanatta da görev yapabiliyor. 






Başakşehir, Avrupa için Trabzonspor'u bekliyor

Başakşehir, 2025-2026 sezonunu Süper Lig'de oynadığı 34 maç sonunda topladığı 57 puanla 5. sırada tamamladı. Turuncu-lacivertli ekip, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Konyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor'un kupayı kazanması halinde Avrupa kupalarında eleme oynama hakkı elde edecek

18.05.2026 11:22:00
İhlas Haber Ajansı
Başakşehir, Avrupa için Trabzonspor'u bekliyor
Başakşehir, Avrupa için Trabzonspor'u bekliyor
Başakşehir, 2025-2026 sezonunu Süper Lig'de oynadığı 34 maç sonunda topladığı 57 puanla 5. sırada tamamladı. Turuncu-lacivertli ekip, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Konyaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor'un kupayı kazanması halinde Avrupa kupalarında eleme oynama hakkı elde edecek.

Başakşehir, Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu oynadığı 34 maçta 16 galibiyet, 9 beraberlik ve 9 mağlubiyet sonucunda topladığı 57 puanla 5. sırada tamamladı. İstanbul ekibi, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor'un, Konyaspor'u mağlup etmesi halinde Avrupa kupalarında eleme oynama hakkı elde edecek. Ligi 3. sırada tamamlayan Trabzonspor kupayı kazanırsa Beşiktaş Avrupa Ligi'nde, Başakşehir de Konferans Ligi'nde eleme oynayacak.

Konyaspor'un zafere ulaşması halinde ise siyah-beyazlılar, Konferans Ligi'nden yoluna devam edecekken, turuncu-lacivertliler de Avrupa'ya katılım sağlayamayacak.

Süper Lig'de gol kralı Shomurodov



Eldor Shomurodov, bu sezon ligde attığı 22 golle takımının en önemli hücum silahlarından biri oldu. Shomurodov, ligde gol krallığı yarışında Trabzonspor'un Nijeryalı santrforu Paul Onuachu ile zirveyi paylaştı.
Geçtiğimiz sezon satın alma opsiyonuyla Roma'dan kadroya katılan Özbek futbolcunun bonservisi, ara transfer döneminde İtalyan ekibinden alındı. 30 yaşındaki oyuncu, attığı gollerin yanı sıra 5 asistlik katkı da sağladı.

16. sıradan 5. basamağa kadar yükseldi

Başakşehir, geride kalan sezona istediği gibi başlayamadı. Turuncu-lacivertliler, ilk 3 haftada 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Kötü sonuçların ardından teknik direktörlük görevine Çağdaş Atan'ın yerine Nuri Şahin getirildi.

Ligin 9. haftasında sahasında Galatasaray'a 2-1 mağlup olan İstanbul temsilcisi, haftayı 16. sırada tamamladı. Ancak Başakşehir, 14 ile 25. haftalar arasında oynadığı 12 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak önemli bir çıkış yakaladı. Bu süreçte 8 maçlık yenilmezlik serisi elde eden turuncu-lacivertliler, 9. haftada düşme hattında yer almasına rağmen, 25. hafta sonunda 5. sıraya yükselmeyi başardı ve sezonu da bu basamakta tamamladı.

Kasımpaşa, Galatasaray'ı yenerek Süper Lig'de kalmayı başardı

Trendyol Süper Lig'in 34. ve son haftasında Kasımpaşa, konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yendi

17.05.2026 22:59:00
AA
Kasımpaşa, Galatasaray'ı yenerek Süper Lig'de kalmayı başardı
Kasımpaşa, Galatasaray'ı yenerek Süper Lig'de kalmayı başardı
Trendyol Süper Lig'in 34. ve son haftasında Kasımpaşa, konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yendi.

5. dakikada soldan ceza sahasına giren Lang'ın yerden plase vuruşunda kaleci Ali Yanar yatarak uzak direk dibinde topu kornere çeldi.

6. dakikada Sane'nin sağdan kullandığı kornerde ön direkte yükselen Kaan Ayhan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

27. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Sol kanattaki Diabate'nin pasında savunma arkasına sarkan Benedyczak'ın ceza sahası sol çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

38. dakikada Kaan Ayhan'ın ara pasında topla buluşan Sane'nin ceza sahası sağ çaprazından plase vuruşunda meşin yuvarlak, üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Kasımpaşa, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı



53. dakikada Eren Elmalı'nın pasında topla buluşan Lang'ın ceza sahası sol çaprazından vuruşunda kaleci Ali Yanar, meşin yuvarlağı çeldi.

60. dakikada Kerem Demirbay'ın ara pasında savunma arkasına sarkan Benedyczak, kaleci Batuhan Şen ile karşı karşıya kaldıktan sonra vuruşunu yaptı. Batuhan, bu pozisyonda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

61. dakikada Kamil Ahmet Çörekçi'nin uzun pasında savunma arkasına sarkan Diabate, kaleciyle karşı karşıya kaldıktan sonra ceza sahası sol çaprazından aşırtma vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak, az farkla üstten auta çıktı.

80. dakikada Jakobs'un sol kanattan ortasında penaltı noktası civarında yükselen Singo'nun kafa vuruşunda top, üst direğe çarptıktan sonra kaleci Ali Yanar'ın sırtına çarparak kornere gitti.

88. dakikada Ben Ouanes'in pasında topla buluşan Benedyczak'ın ceza yayından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Kasımpaşa, maçı 1-0 kazandı.

Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek

Geleceğin Fransa A Milli Takımı golcüsü Sidiki Cherif, Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım’ın sert eleştirileri sonrası köprüleri attı. Menajeriyle ayrılık hazırlıklarına başlayan genç yetenek için gelen teklifler ise kulübü şok etti: Yatırımın 3’te 1’ini bile kurtarmıyor!

17.05.2026 15:56:00
Haber Merkezi
Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek
Sidiki Cherif, Aziz Yıldırım gelirse gidecek
Fenerbahçe'nin büyük umutlarla Ocak ayında kadrosuna kattığı, Fransa U-21 Milli Takımı'nın golcüsü Sidiki Cherif geleceğiyle ilgili radikal bir karar aşamasında... 2004 sonrası doğumlu olmasıyla sarı-lacivertli kadronun "tek genç yeteneği" konumundaki Sidiki, başkan adayı Aziz Yıldırım'ın aleyhine açıklamaları sonrası "Aziz Yıldırım gelirse giderim" resti çekti.






KOFANE OLMAYINCA ALINDI
 
Hatırlanacağı üzere sezon başında forvet hattı için ilk aday Kofane'ydi. Ancak Kofane, Albacete'den Leverkusen'e 5.5 milyon Euro bedelle transfer oldu. Sergilediği 29 maçta 5 gol, 5 asistlik performansla değerini 40 milyon Euro seviyesine çıkardı.
 
Fenerbahçe ise Kofane'yi alamayınca Jhon Duran'ı kadrosuna kattı. Ancak Duran'ın "facia" performansı üzerine yönetim forvet planlamasını güncelledi. Sonuçta Sidiki bir anda kendisini Fenerbahçe'nin birinci golcüsü olarak buldu.







YILDIRIM ÇOK KIZMIŞTI
 
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye başkan adayı olmadan önce yaptığı açıklamada Sidiki Cherif transferini sert bir dille eleştirerek, "Bu Sidiki Cherif'i kim aldı? Hangi akıl aldı? Maliyeti 30-35 milyon Euro'yu buluyor, yazık!" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin genç oyuncu cephesinde büyük bir kırgınlık yarattığı ve menajerinin şimdiden teklifleri değerlendirmeye başladığı belirtiliyor.







7-8 MİLYON EURO'LUK TEKLİFLER
 
Gelecekte Fransa A Milli Takımı'nın as forveti olması beklenen Cherif için menajerinin kulübe getirdiği en iyi tekliflerin 7-8 milyon Euro civarında olduğu söyleniyor. Bu rakam, kulübün oyuncu için yaptığı yatırımın (22 milyon Euro) çok altında kalırken, olası bir yönetim değişikliğinde yaşanacak kriz Fenerbahçe'yi zor bir seçimle karşı karşıya bırakabilir.

Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto

Sergen Yalçın'ın koltuğunun sallandığı ortamda Beşiktaş kulisleri "Almanya’dan gelen raporla" sarsılıyor

17.05.2026 15:29:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto
Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto
Sergen Yalçın'ın koltuğunun sallandığı ortamda Beşiktaş kulisleri "Almanya'dan gelen raporla" sarsılıyor.

Sürpriz bir hamleyle İstanbul'a gelerek Başkan Serdal Adalı ile masaya oturan kadro planlamacısı Eduard Graf'ın, Ocak ayında Sergen Yalçın'ın transfer listesine dair "bu isimleri sakın kadroya katma" diyerek tarihi bir uyarıda bulunduğu iddia edildi.







Beşiktaş camiasında Konyaspor mağlubiyetinin artçı sarsıntıları devam ediyor. Kulüp koridorlarından sızan "Eduard Graf" gündemi ise çok can acıtıcı.

Almanya'dan sürpriz bir şekilde İstanbul'a gelen kadro planlamacısı Graf'ın, Başkan Serdal Adalı ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili bazı detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.







TEKNİK DİREKTÖR LİSTESİ VERDİ

İlk etapta görüşmenin ana gündem maddesini kapsamlı transfer ve teknik analiz raporu oluşturduğuydu ancak iddialara göre Graf, bu görüşmede Sergen Yalçın'ın yerine yeni teknik direktör adaylarını da bizzat Başkan Serdal Adalı'ya sundu.







BAŞKAN, GRAF'I CİDDİYE ALIYOR

Başkan Adalı'nın Graf'ı ciddiye almasının ve kendisinden transfer raporu istemesinin ve teknik direktör adayları hakkında bilgi almasının arkasında ise Alman kadro planlamacısının Ocak ayında sunduğu rapor olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre Graf, Ocak ayında Sergen Yalçın tarafından yapılan/istenen transferler konusunda çok sert ifadelerin olduğu bir raporu Başkan Adalı'ya sundu.







İŞTE GRAF'IN RAPORUNUN SATIR BAŞLARI

- Agbadou: 28 yaşında. Çok yüksek bir maliyet. Beşiktaş yüksek ihtimalle son takımı olacak. Bir de Premier Lig'den düşmesi kesin olan takımın lider ya da as stoperi de değil.

- Gyu-Oh: Stuttgart yaz transfer döneminde geçmiş sakatlığı yüzünden vazgeçti. Bendesliga takımı riski almadı.

- Murillo: Hocası De Zerbi (Marsilya) kendisini soyunma odasında eleştirdiği için kavga çıkardı. Kadro dışı bırakıldı. Sorunlu bir karakter.

- Olaitan: Göztepe'de hiç 90 dakika (18 maçta) oynayamadı. 2 golünü de düşmesi garanti olan Karagümrük'e attı.

- Devis: 260 gündür resmi maça çıkmayan bir kaleci.

- Asllani: Inter'de Hakan Çalhanoğlu'nun varisiydi. Ancak çok yumuşak kaldığı için vazgeçildi.







RADİKAL BİR KARAR ÇIKABİLİR

Eduard Graf'ın sunduğu dosyada sadece isimlerin değil, kulübün mali ve sportif yapısını sarsacak inanılmaz iddiaların da yer aldığı belirtiliyor. Her ne kadar Sergen Yalçın kalacak gibi görünse de Serdal Adalı'nın, Graf'ın sunduğu teknik direktör adayları ve transfer eleştirileri doğrultusunda radikal kararlar alabileceği konuşuluyor.

Bernardo Silva gelirse Icardi ve Lemina gider

Galatasaray, Bernardo Silva’yı kadroya katmak için düğmeye bastı ancak TFF’nin yabancı kontenjanındaki yaş sınırı deprem etkisi yarattı

17.05.2026 15:24:00
Haber Merkezi
Bernardo Silva gelirse Icardi ve Lemina gider
Bernardo Silva gelirse Icardi ve Lemina gider
Galatasaray, Bernardo Silva'yı kadroya katmak için düğmeye bastı ancak TFF'nin yabancı kontenjanındaki yaş sınırı deprem etkisi yarattı.

Kontenjanı tamamen dolu olan sarı-kırmızılılar, Portekizli yıldıza yer açmak için radikal bir kararı masaya yatırdı. Ya Mauro Icardi ya da Mario Lemina ile yollar mecburen ayrılacak.







TFF'nin uyguladığı 2004 doğumlu ve üstü yabancı sınırı Okan Buruk'un hesaplarını altüst etti. Sarı-kırmızılı ekipte şu an itibarıyla "yaş sınırı üzerindeki" yabancı oyuncu sayısı 10.

Yani (Lang ve Boey'un gittiği tabloda bile...) taraftarı heyecanlandıran Bernardo Silva veya Bruno Fernandes transferlerinden birinin gerçekleşmesi için kadrodan en az bir ismin gitmesi zorunlu.







10 İSİM MASADA DURUYOR

Galatasaray'ın mevcut kadrosunda 24 yaş sınırının üzerinde bulunan yabancı futbolcular şunlar:

-Singo
-Davinson
-Jakops
-Sallai
-Torreira
-Gabriel Sara
-Lemina
-Sane
-Osimhen
-Icardi







Okan Buruk'un transfer raporu mevcut kadro planlamasını daha da zorlaştırıyor. Tecrübeli çalıştırıcının şampiyonluk yolunda iki net talebi daha var; tecrübeli bir sol stoper ve orta sahada 6/8 numara pozisyonuna Lemina'nın önünde bir isim.






ZORUNLU OLARAK GENÇ TRANSFERİ

Buruk'un bu talepleri, zaten dolu olan yabancı kontenjanında yer açılmasını imkansız hale getiriyor. Özellikle Lemina ve Icardi'nin takımda kaldığı senaryoda, yeni bir transfer yapılabilmesi için ancak Wilfried Singo veya Gabriel Sara gibi isimlerin satışından açılacak kontenjan boşluğuna ihtiyaç duyulacak. Kadroda yaş sınırına takılmayan tek isim genç yetenek Nhaga. bu nedenle özellikle kadroyu yedekleyecek rotasyon için genç yeteneklere yönelim olmak zorunda.







TFF'YE "KURALI YUMUŞAT" DENECEK

Bernardo Silva ya da Bruno Fernandes bu şartlar altında muhtemelen Lemina ya da Icardi'yi tabiri caizse 'yiyecek.' Çünkü Gabriel Sara ya da Singo'dan birisi satılsa bile stoper ve orta sahaya takviye zorunlu olacak.

Bu arada Galatasaray ve diğer Süper Lig takımlarının TFF'ye giderek kuralın yumuşatılması için başvuru yapacakları ise gelen bilgiler arasında.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.