logo
10 MAYIS 2026

Terim: Galatasaray atlatır!

21.10.2006 00:00:00
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye'nin İtalya ile 15 Kasım'da yapacağı hazırlık maçının kendisi için önemli olduğunu söyledi.

Digitürk Lig TV'de konuk olduğu bir programda konuşan Fatih Terim, İtalyan futbolunun önemli isimlerinden Facchetti'nin anısına yapılacak maçla ilgili olarak, ''Biz hep önemli takımlarla oynamak istedik. İtalya sağolsun kabul etti. Dünya şampiyonu olmasına rağmen önemli bir şey'' dedi. İtalya ile deplasmanda oynayacaklarını vurgulayan Terim, ''Şehir olarak Bergamo düşünüldü. Facchetti'nin doğum yeri olduğu için jest yapılması istendi. İtalya'da, bıraktıktan sonra ilk maçım olacak. Çok hoş bir gece olacak diye düşünüyorum. İtalyanlar her zamanki gibi bize misafirperverliğini gösterecektir'' diye konuştu.

Terim, istifa eden Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Reha Kapsal'ın yerinin en yakın zamanda doldurulacağını belirterek, şöyle devam etti: ''Diğer taraflarda da boşluklar var, giden arkadaşların yerine alınacaklar var. Bayram sonrasını hedeflemiştik, maçlarımız vardı. Ümit Milli Takım'ın çalışmalarına Tolunay hoca devam ediyor. Bize önemli bir hizmet yapmış bir hocadan sonra da kolay değil, oranın yerine daha dikkatli davranıyoruz.''

GALATASARAY BUNLARI ATLATACAK GÜÇTEDİRFatih Terim, Galatasaray'ın PSV Eindhoven maçından sonra yaşadığı olayları atlatacağını ifade ederek, ''Galatasaray bu tip tatsız günleri yaşamıştır, bunları atlatacak güçtedir. Şampiyonlar Ligi olmazsa UEFA Kupası'na devam eder, UEFA olmazsa Türkiye'de devam eder. Galatasaray ve Galatasaray gibi takımlar bunu aşacak durumdadır'' dedi.

Tecrübeli teknik adam, ''Terim istifa, Zico istifa, şimdi Gerets istifa. Bu bir teknik direktörü, güçlü bir teknik direktörü nasıl etkiler?'' şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı: ''Yapılan tüm branşlarda baskı altındaki insanların normal performans vermesi beklenemez. Futbolcu olarak, teknik adam olarak, kameraman olarak, herkes için. Vereceğiniz normal bir performans var, bir de baskı altında vereceğiniz performans var. Bende az fark eder, diğerinde daha fazla fark eder ama fark eder. Baskı altına alınan insanlar, otomatikman negatif düşüncelere yönelecektir. Negatif düşünceler de en azında pozitif düşüncenin yerini alacağı için o rahat ortamda olamazsınız. O yüzden baskı altında o işi yapmak hiç kolay değildir. Türkiye'de teknik direktöre tanınan sürenin uzaması konusunda umutsuzum'' Atatürk Olimpiyat Stadı'nda futbol oynamanın kolay olmadığını da belirten Terim, ''Atatürk Olimpiyat Stadı'nı yapandan Allah razı olsun. Çok güzel, ama bu kadar rüzgarı, soğuğu alan, yolu rahat gidilemeyen, seyircinin bu kadar diyalog kuramadığı, oyuncunun bu atmosferden 'Saha biter mi?' psikolojisini taşığıdı bir ortam da kolay değil futbol oynamak'' şeklinde konuştu.

HAKAN, BIRAKMA KONUSUNDA BANA BİR ŞEY SÖYLEMEDİFatih Terim, Hakan Şükür'ün milli takımı bırakma konusunda kendisine bir şey söylemediğini söyledi. Terim, ''Hakan'ın milli takımı bırakması gündeme geldi, basın toplantısında bir soru işaretiyle gitti. Size bu konuda danıştı mı? 'Ben milli takımı bırakmak istiyorum' şeklinde gelseydi cevabınız ne olurdu?'' şeklindeki soruya karşılık, ''Ben böyle bir şey duymadım, bana hiç böyle bir şey ile gelmedi. Ne maçtan sonra, ne de geçen süre içerisinde. Benim haberim yok. 'Ben bırakmak istiyorum' şeklinde bir şey duymadım. Maçtan sonra ben de okuyorum 'bıraktı' diye yazan bile var. Ona soruyorsunuz hiç böyle bir şey yok'' dedi.

Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu

Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta oynanacak müsabakaların programı belli oldu.

10.05.2026 17:37:00
AA
Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu
Süper Lig'de son haftanın programı belli oldu
Trendyol Süper Lig'de 34. ve son hafta oynanacak müsabakaların programı belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre ligde son haftanın programı şu şekilde:

15 Mayıs Cuma:

20.00 Çaykur Rizespor-Beşiktaş (Çaykur Didi)

16 Mayıs Cumartesi:

17.00 Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük-Corendon Alanyaspor (Atatürk Olimpiyat)

20.00 Gaziantep FK-RAMS Başakşehir (Gaziantep)

20.00 Samsunspor-Göztepe (Samsun Yeni 19 Mayıs)

17 Mayıs Pazar:

17.00 Zecorner Kayserispor-TÜMOSAN Konyaspor (RHG Enertürk Enerji)

20.00 Fenerbahçe-ikas Eyüpspor (Chobani)

20.00 Kasımpaşa-Galatasaray (Recep Tayyip Erdoğan)

20.00 Hesap.com Antalyaspor-Kocaelispor (Corendon Airlines Park Antalya)

20.00 Trabzonspor-Natura Dünyası Gençlerbirliği (Papara)

Bağdat Caddesi’nde şampiyonluk kutlamasında gerginlik

Galatasaray’ın Antalyaspor’u 4-2 mağlup ederek şampiyon olmasıyla İstanbul’un çeşitli noktalarında kutlamalar başlarken, Kadıköy Bağdat Caddesi’nde sarı-kırmızılı taraftarların araçlarına yönelik saldırı girişimi gerçekleşti

10.05.2026 01:52:00
Haber Merkezi
Bağdat Caddesi’nde şampiyonluk kutlamasında gerginlik
Bağdat Caddesi’nde şampiyonluk kutlamasında gerginlik
Galatasaray'ın Antalyaspor'u 4-2 mağlup ederek şampiyon olmasıyla İstanbul'un çeşitli noktalarında kutlamalar başlarken, Kadıköy Bağdat Caddesi'nde sarı-kırmızılı taraftarların araçlarına yönelik saldırı girişimi gerçekleşti.

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, Antalyaspor'u 4-2'lik skorla geçerek 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte şampiyonluk sevincini yaşamak için sarı-kırmızılı taraftarlar sokağa döküldü.

Kutlamalar sırasında bazı yerlerde tansiyon yükseldi. Bağdat Caddesi güzergahında araçlarıyla konvoy oluşturan Galatasaraylı taraftarlar, kimliği belirsiz bir grubun saldırı girişimiyle karşılaştı. Sözlü sataşmalarla başlayan gerginlikte, bazı araçlar ufak çaplı zarar gördü. Kalabalığın bölgeden uzaklaşmasıyla gerginlik sonlandı.

Kayserispor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Corendon Alanyaspor-Zecorner Kayserispor karşılaşması ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Kayserispor, Süper Lig'e veda etti

10.05.2026 01:45:00
Haber Merkezi
Kayserispor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti
Kayserispor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Corendon Alanyaspor-Zecorner Kayserispor karşılaşması ev sahibi ekibin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Kayserispor, Süper Lig'e veda etti.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Zecorner Kayserispor, 11 yıl aradan sonra Süper Lig'e veda etti.

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Corendon Alanyaspor'a deplasmanda 3-1 yenilen Kayserispor'un 2015-2016 sezonundan beri mücadele ettiği Süper Lig serüveni sona erdi.

Sezona teknik direktör Markus Gisdol ile başlayan Kayseri temsilcisi ligin 8. haftasında takımı Radomir Djalovic'e teslim etti.

Djalovic ile ligde 13 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, kötü gidişata dur diyemedi.

Ligin 24. haftasından itibaren görev alan teknik direktör Erling Moe de Kayserispor'u yukarıya taşıyamadı.

Sarı kırmızılı ekip, bu sezon ligde çıktığı 33 karşılaşmada 5 galibiyet, 12 beraberlik ve 16 mağlubiyetle 27 puan toplayabildi.

Ligin bitmesine 1 hafta kala puan tablosunda son sırada olan Kayserispor'un 1. Lig'e düşmesi kesinleşti.

Kayserispor, 2014-15 sezonunda Cüneyt Dumlupınar yönetiminde 1. Lig'den şampiyon olarak Süper Lig'e yükselmişti.

Fatih Karagümrük galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi. Fatih Karagümrük, bu galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti

10.05.2026 01:43:00
Haber Merkezi
Fatih Karagümrük galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti
Fatih Karagümrük galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, deplasmanda Kocaelispor'u 1-0 yendi. Fatih Karagümrük, bu galibiyete rağmen Süper Lig'e veda etti.

7. dakikada Serginho'nun pasında rakip ceza sahası önünde topla buluşan Tiago Çukur gelişine sert vurdu. Meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.

41. dakikada hızlı gelişen Fatih Karagümrük atağında çalımlarla ceza sahasına giren Serginho'nun şutunda top savunmaya da çarparak az farkla kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

69. dakikada Fatih Karagümrük öne geçti. Daniel Verde'nin ceza sahası sağ çaprazından ortasına iyi yükselen Anıl Yiğit Çınar, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

87. dakikada Smolcic uzaktan ortasında savunmadan dönen top, ceza sahası içindeki Tayfur Bingöl'ün önünde kaldı. Meşin yuvarlak, bu oyuncunun şutunda üstten dışarı gitti.

Karşılaşma, Fatih Karagümrük'ün 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Selçuk İnan: "Seneye bundan daha iyisini yapmamız gerekiyor"

Kocaelispor'un teknik direktörü Selçuk İnan, "Takım ruhuyla bu sene ligde kalmayı başardık ama seneye bundan daha iyisini, daha fazlasını yapmamız gerekiyor." dedi.

Turka Araç Muayene Kocaeli Stadyumu'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İnan, kısır geçen zor bir maç olduğunu söyledi.

İki takımın da sahada kalite olarak eksik olduğunu belirten İnan, rakibin ilk golü atarak avantaj elde ettiğini ve maçın da bu sonuçla bittiğini kaydetti.

İnan, golden sonra ofansif oynamaya çalıştıklarını, değişiklikler yaptıklarını dile getirerek "1-2 pozisyonumuz var. Onları da değerlendiremedik. Maçı kazanarak bitirmek istiyorduk. evimizdeki son maçımızı. Nasip olmadı." diye konuştu.

Kocaelispor'un çok büyük bir kulüp, büyük bir camia olduğunu ama finansal açıdan sıkıntı çektiklerini aktaran İnan, "Bunu bilmekte fayda var. Oyuncularımız tabii ki bunu çok yansıtmamaya çalışıyor ama en nihayetinde onlar profesyonel. Onları idare etmek biraz yorucu olabiliyor. İnşallah önümüzdeki sezon bu tür finansal sorunları yaşamayız." ifadelerini kullandı.

İnan, bu sezon ligde kalmanın büyük başarı olduğunu vurgulayarak "Takım ruhuyla bu sene ligde kalmayı başardık ama seneye bundan daha iyisini, daha fazlasını yapmamız gerekiyor." dedi.

Bu sezon yaptıklarının kolay iş olmadığını vurgulayan İnan, "Hayatım boyunca mütevazi oldum. Öyle de davranmaya çalıştım. Hep daha fazlasını insanlar benden istesin istedim. Hep açık oldum bütün eleştirilere her şeye ama bu sene iyi iş çıkardık." değerlendirmesinde bulundu.

Aleksandar Stanojevic: "Seneye tekrar güçlü bir şekilde döneceğiz"

Aleksandar Stanojevic de maçta sonuna kadar mücadele ettiklerini, ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyledi.

Seneye güçlü bir takım kuracaklarını aktaran Stanojevic, "Kendi sahamızda oynayacağız ve hatta kendi sahamızda Süper Lig'de ve Avrupa'da da oynayacağız. Ben kulübüme ve oyuncularıma güveniyorum." diye konuştu.

Stanojevic, seneye güçlü şekilde döneceklerini dile getirerek "Güçlü bir takım kuracağız ve oyuncularımızla beraber yeni stadyumumuzda oynayacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Sezonun son derbisini Trabzonspor kazandı

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

10.05.2026 01:37:00
Anadolu Ajansı
Sezonun son derbisini Trabzonspor kazandı
Sezonun son derbisini Trabzonspor kazandı
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

12. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Trabzonspor savunmasının çıkarken yaptığı paslaşmada kaleci Ahmet Doğan Yıldırım, ceza sahası içinde topu ayağından açtı. Araya giren Güney Koreli futbolcu Oh, genç file bekçisinin müdahalesiyle yerde kalırken hakem Oğuzhan Çakır, beyaz noktayı gösterdi.

14. dakikada penaltıyı kullanan kaptan Orkun Kökçü, meşin yuvarlağı sol alt köşeden filelere gönderdi: 1-0.

[31]

Trabzonspor, 15. dakikada beraberliği yakaladı. Orta sahanın solunda Nwakaeme'nin pasıyla topla buluşan Umut Nayir, rakip kaleye doğru ilerledikten sonra Zubkov'u gördü. Ukraynalı futbolcu, ceza sahası içi sol çaprazından sol ayağıyla düzgün vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin yanından ağlarla buluşturdu: 1-1.

İlk yarı, 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

[41]

54. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Soldan paslaşılarak kullanılan kornerde Orkun Kökçü'nün direkt kaleye gönderdiği topta kaleci Ahmet Doğan Yıldırım, gole izin vermedi.

56. dakikada sol kanattan gelişen atakta Rıdvan Yılmaz'ın yerden ortasında ceza sahası içinde Cerny'nin sol ayağıyla yaptığı vuruşta kaleci uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

60. dakikada ceza sahası dışından Oulai'nin sert şutunda kaleci Ersin Destanoğlu, topu direk dibinden kornere çeldi.

62. dakikada Trabzonspor öne geçti. Zubkov'un pasıyla ceza sahası sol çaprazında uygun durumda topla buluşan Muçi, uzak köşeye yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2.

68. dakikada orta alanda Agbadou'dan topu kapan Umut Nayir, kaleci Ersin Destanoğlu'nu önde gördü. Oyuncunun uzak mesafeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

83. dakikada ceza sahası dışında Djalo'dan sıyrılan Zubkov'un yayın içinden yaptığı vuruşta kaleci Ersin Destanoğlu, uzanarak topu çeldi.

Trabzonspor, maçı 2-1 kazandı.

Tarih tekerrür etti: Galatasaray yine üst üste 4. kez şampiyon

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Hesap.com Antalyaspor'u 4-2 yenerek bitime 1 hafta kala Süper Lig'in 2025-26 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantiledi

10.05.2026 01:30:00
Anadolu Ajansı
Tarih tekerrür etti: Galatasaray yine üst üste 4. kez şampiyon
Tarih tekerrür etti: Galatasaray yine üst üste 4. kez şampiyon
Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Hesap.com Antalyaspor'u 4-2 yenerek bitime 1 hafta kala Süper Lig'in 2025-26 sezonunu şampiyon tamamlamayı garantiledi.

Lemina'dan kritik gol

Galatasaray'ın Gabonlu orta saha oyuncusu Mario Lemina, mücadelede beraberliği sağlayarak geri dönüşün fitilini ateşledi.

Mücadeleye devre arasında dahil olan Lemina, 56. dakikada fileleri havalandırarak 1-1 eşitliği sağladı. Galatasaray adına beraberliği sağlayan Lemina'nın golünün ardından tribünler maça dahil olarak takıma desteğini artırdı.

Lemina, bu golle bu sezon Süper Lig'de 3, toplamda ise 4. kez tabelayı değiştirdi.

Osimhen, Antalyaspor'u yine boş geçmedi



Galatasaray'ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen, Antalyaspor'a karşı çıktığı 4. maçta da gol sevinci yaşadı.

Sarı-kırmızılı formayla Akdeniz temsilcisine karşı 4. kez mücadele eden Osimhen, 66. dakikada (penaltıdan) ve 88. dakikada kaydettiği gollerle 7. kez fileleri havalandırdı.

Galatasaray'ın bu sezonki performansında büyük katkısı olan 27 yaşındaki santrfor, Süper Lig'de 16 gole ulaştı. Victor Osimhen, bu sezon toplamda 23. kez tabelayı değiştirdi.

Osimhen, Kasımpaşa maçında yok

Victor Osimhen, sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Müsabakanın 78. dakikasında hakem Çağdaş Altay'ın sarı kart gösterdiği Osimhen, bu sezon Süper Lig'deki 8. sarı kartını gördü. Nijeryalı yıldız, 34. ve son haftadaki Kasımpaşa müsabakasında forma giyemeyecek.

Ligde iç sahadaki son 35 maçta yenilmedi



Galatasaray, ligde iç sahadaki son 35 maçta mağlubiyet yaşamadı.

Sahasındaki son yenilgisini 19 Mayıs 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki lig mücadelelerinde 28. galibiyetini aldı. "Cimbom" bu süreçte 7 kez berabere kaldı.

Okan Buruk Gomis'e karşı harekete geçti

Galatasaray'da futbolun yeni patronları Mehmet Özbek ve Cenk Ergün'ün Bafetimbi Gomis'i sportif direktör olarak göreve getirmek istemesi gündeme bomba gibi düştü

09.05.2026 14:54:00
Haber Merkezi
Okan Buruk Gomis'e karşı harekete geçti
Okan Buruk Gomis'e karşı harekete geçti
Galatasaray'da futbolun yeni patronları Mehmet Özbek ve Cenk Ergün'ün Bafetimbi Gomis'i sportif direktör olarak göreve getirmek istemesi gündeme bomba gibi düştü. Dahası Gomis'in de teknik ekibine takviye konusunda yaptığı bazı hamleler Okan Buruk'u "gard almaya" yöneltti. Buruk, Gomis'in yerine Dries Mertens'te diretiyor. Ayrıca teknik ekibini geliştirmek için de eski öğrencileri Mehmet Topal, Gale Clichy, Şenol Can ve Çağlar Birinci ile temas kurdu.






Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kardeşi Mehmet Özbek ve çok sevdiği arkadaşı Cenk Ergün'le beraber kurmak istediği futbol yapılanmasından Bafe Gomis'i sportif direktör olarak düşünmesi Okan Buruk'u rahatsız etti.
Özbekler ve Ergün ile Gomisli planların transferler, yönetim ile futbolcular arasındaki koordinasyon ve teknik ekibe takviyeler konusunda olması başarılı teknik adamı harekete geçirdi.






MERTENS HAMLESİNİN SIRRI

Gelen ilk bilgilere göre Okan Buruk, "olaylı şekilde ayrılan" Gomis'in yerine takım içinde de sevilen Mertens'i üzerinde sportif direktör olarak görmek istiyor. Ergün kadar transferde yetkili olmayacak ancak futbolcular ile teknik kadro arasında koordinasyonu sağlayacak bu isim için Buruk'un Mertens'i Gomis'e tercih etmesinin ana nedeni, çok daha fazla kontrol edebilecek olması.






ESKİ ÖĞRENCİLERİNİ ÇAĞIRDI

Gelen bilgilere göre Ergün ve Gomis'in kendisinden bağımsız teknik ekibine takviyeler yapmaya hazırlanması da Okan Buruk'u karşı hamleye sürükledi. Hem Galatasaray hem de daha önceki takımlarında beraber çalıştığı bazı isimlerle temas kurarak ekibine davet etti.

- Mehmet Topal: Romanya'nın orta sıra takımlarında Petrolul'u çalıştırıyor.
- Gale Clichy: Fransa 3. Ligi takımlarından Caen'de görev yapıyor.
- Şenol Can: Son olarak Sarıyer'de görev yaptı. Karagümrük ve Kasımpaşa ile Süper Lig tecrübesi var.
- Çağlar Birinci: Türkiye U-17 Milli Takımı'nda görev yapıyor.






MUTLAK HAKİMİYET HAMLESİ

Okan Buruk aslında sadece bir isimler silsilesi tercihi değil, Kemerburgaz'daki 'mutlak hakimiyetini' koruma stratejisi güdüyor. Gomis ve Ergün ikilisinin transfer operasyonlarında 'tek yetkili' olma ihtimaline karşı Buruk, Mertens kozunu masaya sürerek futbol aklının tamamen kendisinde kalmasını hedefliyor.

Buruk'un listesindeki isimler, sadece eski çalışma arkadaşları olmalarıyla değil, modern futbolun taktiksel çeşitliliğine hakimiyetleriyle de dikkat çekiyor.

Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi


 
Fenerbahçe'nin "istenmeyenler" listesinde 15 isim var. Yıllık toplam maliyeti ve beklenen bonservis gelirleri üst üste konuluğunda 50-60 milyon Euro'luk bir yük mevcut. Aziz Yıldırım bu devasa yükten kendilerini kim kurtaracaksa ona kucak açmaya hazır. Bu isim "Fenerbahçe'nin çocuğu" Bülent Uygun olursa daha da mutlu olacak.

09.05.2026 13:26:00
Haber Merkezi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi
Fenerbahçeli gidecekler listesi şekillendi

Fenerbahçe'de başkanlık yarışından çekilen Barış Göktürk'ün futbol aklı olan Bülent Uygun, Aziz Yıldırım'la birleşmenin ardından bir anda kendini dışarıda buldu. İddialara göre beklentisi ise Göktürk'ün de çabalarıyla kendisine yeni dönemde futbol yapılanmasının içinde bir yer edinmek.







Katar'da 8 yıl çalıştı

Özellikle Katar'daki (en son 8 yıl önce çalıştı) bağlantıları sayesinde Fenerbahçe'de düşünülmeyen oyuncuların Körfez ülkelerine satabileceğini (Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere...) Göktürk üzerinden Aziz Yıldırım'a iletmeye çalıştığı iddia edilen Uygun'a Yıldırım'ın nasıl bir cevap vereceği bilinmiyor.

















Haddini aştı mı?

Çünkü Aziz Yıldırım için Bülent Uygun yeri geldiğinde "Fenerbahçe'nin çocuğu" olarak sahiplenilen, yeri geldiğinde de "haddini aşmakla" suçlanan bir figür. Yıldırım'ın lügatinde Uygun ile ilgili sözlerin ana teması her zaman "otorite ve aidiyet" ekseninde döndü. Hiç bir zaman teknik olarak saha içine inerek Uygun'u muhatap kabul etmedi.







15 tane gidici var!

Ancak Fenerbahçe'de yeni yönetimin en büyük sorunlarından birisi elden çıkarılması gereken oyuncular olacak. Sezon sonunda gönderilmesi düşünülen isimlerle ilgi liste o kadar uzun ki; Aziz Yıldırım, Uygun'a "gelsin de bizi kurtarsın" diyebilir.






İşte 15 oyuncunun yer aldığı uzun liste:

Ederson
Çağlar
Brown
Kante
Fred
Nene
Musaba
Sidiki
Diego Carlos
Livakovic
Amrabat
Cengiz Ünder
İrfan Can Eğribayat
İrfan Can Kahveci
Omar Fayed

Uygun, Katar'da görev yaptığı dönemde kurduğu üst düzey ilişkilerle 'futbol diplomatı' oldu. Yüksek maaşlı oyuncuların elden çıkarılamadığı noktada, Uygun'un bölgedeki şeyh ve kulüp sahipleriyle olan direkt teması, Fenerbahçe'nin maaş bütçesini hafifletmek için tek çıkış yolu olabilir.

Kavga eden Valverde ve Tchouameni'ye 500 biner avro para cezası

Real Madrid Kulübü, Federico Valverde ile Aurelien Tchouameni'nin antrenmanda ve soyunma odasında kavga etmesi nedeniyle her iki futbolcuya 500 biner avro para cezası verdi

09.05.2026 11:32:00
AA
Kavga eden Valverde ve Tchouameni'ye 500 biner avro para cezası
Kavga eden Valverde ve Tchouameni'ye 500 biner avro para cezası
Real Madrid Kulübü, Federico Valverde ile Aurelien Tchouameni'nin antrenmanda ve soyunma odasında kavga etmesi nedeniyle her iki futbolcuya 500 biner avro para cezası verdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Disiplin soruşturmasının ardından her iki oyuncu da bugün soruşturma yetkilisi huzuruna çıktı. Oyuncular, yaşananlardan dolayı derin üzüntülerini dile getirdi ve birbirlerinden özür diledi." bilgisi verildi.

Futbolcuların; kulüpten, takım arkadaşlarından, teknik ekipten ve taraftarlardan özür dilediği belirtilen açıklamada, "Her iki oyuncu da Real Madrid'in uygun gördüğü her türlü yaptırımı kabul etmeye hazır olduklarını belirtti." denildi.

Açıklamada, "Bu koşullar altında Real Madrid, iki oyuncuya da 500 biner avro tutarında para cezası uygulama kararı alarak ilgili iç prosedürleri sonuçlandırmıştır." ifadesi kullanıldı.

Real Madrid, dün yaptığı açıklamada, iki yıldız oyuncunun antrenmanda ve soyunma odasında kavga ettiği iddialarını doğrulayıp bu futbolcular hakkında disiplin soruşturması açtığını duyurmuştu.

LaLiga'da 10 Mayıs Pazar günü, Barcelona-Real Madrid maçı oynanacak. Lider Barcelona'nın bu hafta lig şampiyonluğunu ilan etme olasılığı bulunuyor.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı

Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi play-off serisinin 4. maçında rakibini uzatmalarda 94-90 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final’e yükseldi

09.05.2026 11:29:00
AA
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı
Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı
Fenerbahçe Beko, Basketbol Avrupa Ligi play-off serisinin 4. maçında rakibini uzatmalarda 94-90 mağlup ederek seriyi 3-1 kazandı ve Dörtlü Final'e yükseldi.

Zalgirio Arena'da oynanan play-off serisi dördüncü maçına iyi başlayan sarı-lacivertli ekip, ilk çeyreği 25-20 önde kapatırken devre sonunda soyunma odasına 47-42 üstün gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan ve skorda öne geçen Zalgiris, son periyoda 62-61 üstün girdi.

Karşılaşmanın son anları büyük heyecana sahne olurken normal süre 80-80 eşitlikle sona erdi ve müsabaka uzatmaya gitti.

Uzatma bölümüne iyi başlayan ve 90-83 öne geçen Fenerbahçe Beko, maçı da 94-90 kazandı.

Fenerbahçe Beko, bu sonuçla seriyi 3-1 kazanarak 8. kez Dörtlü Final biletini aldı.

Organizasyonun son şampiyonu sarı-lacivertli ekip, Dörtlü Final'de Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile finale yükselme mücadelesi verecek.

Panathinaikos'un sahası Telekom Center'ın ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final müsabakaları, 22-24 Mayıs'ta oynanacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.