logo
16 MAYIS 2026

Trabzon hazır gibi

14.01.2002 00:00:00
ANTALYA kampını tamamlayan Trabzonspor evine döndü. Bordo mavili kafilenen moralli olduğu gözlenirken, teknik direktör Briegel, "Brezilyalı futbolcuların kampa geç katılmasını saymazsak, verimli bir çalışma dönemi geçirdik. Futbolcularımı daha iyi tanıma fırsatı bulduğumu söyleyebilirim. İkinci yarıda layık olduğumuz yere geleceğimize inanıyorum" dedi.

TAKIM KAPTANI Hami Mandıralı ise, yaptığı açıklamada, "İyi çalıştık ve lige hazırız. İkinci yarının ilk maçında Trabzon'da karşılaşacağımız Beşiktaş'ı yenerek, moralimizi en üst noktaya çıkarmak istiyoruz. Lige iyi başlarsak devamını getireceğimize eminim. Ayrıca kamp benim için de çok faydalı geçti. Gollerimle tribünleri ayağa kaldırmaya hazırım" şeklinde konuştu.

Galatasaray başlayacak devlet tamamlayacak!

Galatasaray yönetimi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ni dünya standartlarına taşımak ve EURO 2032’nin kalbi yapmak için tarihi bir operasyon başlattı

16.05.2026 16:27:00
Haber Merkezi
Galatasaray başlayacak devlet tamamlayacak!
Galatasaray başlayacak devlet tamamlayacak!
Galatasaray yönetimi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ni dünya standartlarına taşımak ve EURO 2032'nin kalbi yapmak için tarihi bir operasyon başlattı.

"Koltuk koltuk, santim santim" planlanan bu dev projeyle kapasite 60 binin üzerine çıkacak. Gelen bilgilere göre Dursun Özbek yönetimi fitili ateşleyecek... geri kalan dev modernizasyonu "Devlet Baba" tamamlayacak.

Galatasaray'da Dursun Özbek yönetimi, Rams Park'ın çehresini ve kapasitesini değiştirecek dev proje için düğmeye bastı. Hedef net: Kapasiteyi 60 binin üzerine çıkarmak ve stadı EURO 2032'nin yarı final maçlarından birisinin oynanacağı stat haline getirmek.







YÖNETİM GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Yeni sezona yetişmesi planlanan ilk etap, UEFA izni gerektirmeyen iç düzenlemeleri kapsıyor. Seçim sonrası hızlanacak bu süreçte öncelikle localardaki koltuk sayıları artırılacak.

Ardından Batı ve Doğu alt tribünlerde yapılacak teknik düzenlemelerle ortalama 2 bin kişilik bir artış sağlanacak. Mevcut koltukların daha modern ve ince sırtlıklı modellerle değiştirilmesi gündemde.







İŞTE MASADAKİ PROGRAMLAMA

Mevcut kapasitesi 52 bin 223 olan Rams Park'ta, santim santim hesap yapılarak ek kontenjan oluşturulacak. Yönetimin masasındaki teknik veriler şu şekilde:

-Diz Mesafesi Optimizasyonu (%10 daraltma)       %5 - %8     2 bin 500 - 4 bin koltuk
-Koltuk Genişliği Düzenlemesi (Omuz mesafesi)    %7 - %9     3 bin - 5 bin koltuk

Genel Toplam Hedef                        Kritik Eşik 60 bin ve üzeri seyirci







60 BİN KİŞİ ÜSTÜNE ÇIKILACAK

Ekim ayına kadar tüm taslakları netleştirilecek olan proje, 2030 yılına kadar tamamen bitirilmiş olacak. Ayakta seyirci uygulaması için UEFA'dan resmi bir izin çıkmış değil. Bu durumun önümüzdeki sezonda da uygulanması zor görünüyor. Ancak Galatasaray yönetimi, koltuk yenileme ve tribün daraltma yöntemleriyle bu engeli (60 bin +) aşarak kapasiteyi dünya standartlarına taşımakta kararlı.







YARI FİNAL GARANTİ OLACAK

Bu hamle ile birlikte Ali Sami Yen Spor Kompleksi, sadece bir kulüp stadı değil, EURO 2032'nin en görkemli duraklarından biri haline gelecek. Rams Park'ta Euro 2032'nin en azından bir yarı final maçının oynanması için sorun ortadan kalkacak.







GERİ KALANI DEVLET YAPACAK

Geri kalan altyapı, teknoloji ve VIP alanları gibi modernizasyon devlet desteğiyle (İtalyan ve Türk hükümetleri statlar ile ilgili yapılacak alt yapıları üstlenme konusunda UEFA'ya söz vermişti) tamamlanacak.

Turnuva standartları sayesinde, kulübün maç günü gelirleri kalıcı olarak 1.5-2 kat artacak. UEFA Kategori 4 sertifikası alınacak. Yüksek kapasite, stadyum isim sponsorluğu anlaşmalarında kulübün eline devasa bir koz geçecek.

Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?

Galatasaray’da Mauro Icardi’nin geleceği belirsizliğini korurken menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü

16.05.2026 16:23:00
Haber Merkezi
Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?
Hakan Safi ile Icardi'nin menajeri ne konuştu?
Galatasaray'da Mauro Icardi'nin geleceği belirsizliğini korurken menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İddialara göre Safi'nin masada somut bir teklif yerine "İmza atmak için acele etmeyin" mesajı vermesi, transfer dünyasında "stratejik bir hamle" olarak yorumlandı.

Pino cephesinin görüşmeleri yalanlaması kafaları karıştırdı. Pazartesi günü Başkan Dursun Özbek ile yapılacak kritik randevu öncesi işler sarpa sardı.







Galatasaray'da şampiyonluk kutlamaları öncesi Mauro Icardi'nin geleceğiyle ilgili sıcak saatler yaşandı. Yıldız golcü takım arkadaşlarıyla 26. şampiyonluğu kutlarken, İstanbul'da bulunan menajeri Elio Letterio Pino'nun Fenerbahçe başkan adaylarından Hakan Safi ile bir araya geldiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Hem Galatasaray hem Fenerbahçe camiasında bomba etkisi yaratan bu iddianın devamına göre Salı akşamı İstanbul'a iniş yapan ancak Başkan Özbek'in "haftaya konuşuruz" sözüyle şok olan Pino, Safi ile yaptığı görüşmeden kafası karışık ayrıldı.







DURSUN ÖZBEK'İN ACELESİ YOK

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Pazartesi günü Icardi'nin menajeriyle bir araya gelecek. Görüşmede yönetimin daha önce ilettiği teklif masaya yatırılacak ve Özbek, Pino'ya teklifin kabul edilip edilmediğine dair nihai kararı soracak.







SOMUT BİR TEKLİF YOK

Gelen bilgilere göre Hakan Safi ile Elio Pino arasındaki görüşme gerçekleşti. Ancak Safi'nin masaya somut bir teklif koymadığı, bunun yerine Pino'ya "İmza atmak için acele etmeyin" dediği iddia ediliyor. Kulislerde konuşulanlara göre Hakan Safi'nin bu hamlesi, Icardi'yi transfer etmekten ziyade iki stratejik amaca hizmet ediyor:







SAFİ'NİN AMACI TRANSFER DEĞİL

- Arjantinli yıldızın Galatasaray ile olan sözleşmesini yenileme sürecini baltalamak.
- Sarı-kırmızılı taraftara "Bakın, menajeri para için bize geliyor" imajını çizmek.







Görüşmelerin basına sızması üzerine Elio Pino cephesi, Hakan Safi ile yapılan temasları net bir dille yalanladı. Safi tarafı sessizliğini koruyor. Galatasaray yönetiminin bu "menajer oyunları" karşısında Pazartesi günü nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu.

Fenerbahçe'nin transferlerlerden de önce gelen bir önceliği var!


 
Fenerbahçe’de camianın gözü kulağı yıldız transferlerde olsa da kulübün asıl geleceği Kadıköy’ün betonları arasında şekillenecek. Saracoğlu Stadyumu’nu 60 binin üzerine çıkaracak dev operasyon için "Ekim virajına" girilirken, bu hamlenin gecikmesi sadece koltuk kaybı değil, EURO 2032’nin kapılarının Fenerbahçe’ye kapanması ve dev gelirin ezeli rakip Galatasaray’a kaptırılması anlamına geliyor.

16.05.2026 16:08:00
Haber Merkezi
 Fenerbahçe'nin transferlerlerden de önce gelen bir önceliği var!
 Fenerbahçe'nin transferlerlerden de önce gelen bir önceliği var!

Fenerbahçe'de çok az insanın konuştuğu ancak yeni başkanın transferden de (Rafael Leao ya da Paolo Maldini, gündemin en önemli isimleri) önce çözmek zorunda olduğu bir konu var: Stad inşaatı.
Sosyal medya her ne kadar öncelik "şampiyonluk ve transfer" dese de, Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkan ilk olarak ne yapıp edip stad kapasitesini 60 binin üzerine çıkarmak zorunda. Hem de Ekim ayına kadar tamamlanması gereken çok büyük bir hamleyle...







Ali Koç planı yapmıştı

Ali Koç yönetimi kalsaydı Hamdi Akın önderliğinde kapasite 64 bin 160'a çıkarılacaktı. Proje hazırdı. Hatta Ali Koç'un ifadesiyle inşaatın en kritik 4-6 aylık evresinde maçların başka bir stadda oynanması (Atatürk Olimpiyat) dahi göze alınmıştı. Ancak seçimi kaybetti. Sadettin Saran yönetimi stadın yenilenmesi konusunda adım atmadı. Bomba yeni yönetimin kucağına kaldı.







Hedef UEFA

Fenerbahçe'nin bu yatırımı taraftardan çok UEFA için yapmak zorunda. EURO 2032 için İstanbul'dan seçilecek stad sayısı sınırlı. Eğer Fenerbahçe stadını Ekim ayına kadar 60 bin üzerine çıkaracak projeyi fiilen başlatmazsa, UEFA'nın "hazır stad" tercihi otomatik olarak kapasite artırımını çok daha hızlı ve masrafsız yapabilen Galatasaray'ın (Rams Park) lehine dönecek.







Rams Park vize alırsa...

UEFA'nın çeyrek final ve yarı final maçları için koyduğu 60 bin+ barajı, Fenerbahçe için "ya tamam ya devam" sınırı. Mevcut kapasiteyle Kadıköy, sadece grup maçlarının "figüranı" olabilir. İstanbul'dan en fazla 2 stad (toplamda 5 stad) verilebileceği ortamda TFF'nin Atatürk Stadı'nın (ya açılış ya final) Rams Park'ı (yarı final maçlarından birisi için) ekleme ihtimali yükselecek.







Kategori 4 sertifikası alacak

Yeni başkanın stadı "birinci öncelik" yapmak zorunda olmasının nedenleri çok net; EURO 2032 listesine giren bir stad, devlet desteğiyle modernize edilecek. Altyapı, teknoloji ve VIP alanları turnuva standartlarına çıktığında, kulübün maç günü gelirleri kalıcı olarak 1.5-2 kat artacak. UEFA Kategori 4 sertifikası alınacak. Yüksek kapasite, stadyum isim sponsorluğu anlaşmalarında Fenerbahçe'nin eline devasa bir koz veriyor.







Ekim ayına kadar başlamak gerekiyor

Ekim 2026, UEFA'ya sunulacak stadyum listeleri için son büyük viraj. Eğer o tarihte inşaat şantiyesi kurulmamış ve işlem takvime bağlanmamış olursa; Fenerbahçe sadece ekstra seyirciden değil, Avrupa futbolunun elit stadyumları haritasından da silinebilir.

"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"

Fenerbahçe’de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi’den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi

16.05.2026 15:50:00
Haber Merkezi
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
"Gel Fenerbahçe'nin her şeyi ol"
Fenerbahçe'de başkanlık yarışı kızışırken Hakan Safi'den camiayı heyecanlandın, Aziz Yıldırım'ı "yerinden hoplatan" bir hamle geldi. Milano'da dünya futbolunun yaşayan efsanelerinden Paolo Maldini ile bir araya gelen Safi, masaya sadece bir kontrat değil, kulübün geleceğini değiştirecek bir "futbol anayasası" koydu. Safi'nin teklifi Türk futbolunda yöneticilik anlayışını kökten değiştirecek tarihi bir devrimin ilk adımı olarak görülüyor.






Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi, Milano'da gerçekleştirdiği sürpriz Paolo Maldini görüşmesi ile seçilmesi durumunda "vizyon devrimi" yapmaya hazır olduğunun mesajını verdi.

İtalyan gazeteci Maurizio Pistocchi'nin paylaştığı detaylar, bu buluşmanın sadece bir tanışma değil, kulübün geleceğini teslim etme projesi olduğuna işaret ediyor.






FİNANSAL KONUDA SÖZ VERDİ

İddialara göre Hakan Safi, Maldini ile yediği öğle yemeğinde kulübün son yıllarda yaşadığı sportif istikrarsızlığa dikkat çekti. Sadece yıldız futbolculara değil, güçlü bir futbol aklına ihtiyacı olduklarını anlattı. Kendisinin finansal ve idari şartları sağlayacağına söz verdi. Saha içini ve teknik yapılanmayı tamamen bırakmak istediğini ve Fenerbahçe'nin futbol aklı olmasını teklif etti.






AVRUPA KULÜBÜ GİBİ YÖNETİLECEK

Safi'nin projesine göre Maldini, sadece bir sportif direktör değil, futbol şubesinin en üst düzeydeki karar verici mercii olacak. Safi'nin bu hamleyle, yöneticilerin teknik konulara müdahale ettiği dönemi kapatmayı ve kulübü Avrupa'daki dev kulüpler gibi profesyonel bir liyakat sistemiyle yönetmeyi hedeflediği belirtiliyor.






MALDINI "NEDEN OLMASIN" NOKTASINDA

Milan'daki başarılı yönetim döneminden sonra RedBird yönetimiyle yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle görevinden ayrılan Maldini'nin, Safi'nin "tam profesyonellik ve bağımsızlık" vaadinden etkilendiği gelen bilgiler arasında.

İtalya tarafından gelen haberlere bakılacak olursa Fenerbahçe gibi bir devde geniş yetkilerle çalışma teklifine Maldini'nin "neden olmasın" diyebileceği savunuluyor.

Uğur Uçar: 'İnşallah finalde kupayı Çorum'a vereceğiz'

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Bodrum FK'yı 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından, "Çorum taraftarı, Çorum şehri her şeyin en güzelini hak ediyor. İnşallah finalde onlara kupayı vereceğiz" dedi

16.05.2026 10:46:00
İhlas Haber Ajansı
Uğur Uçar: 'İnşallah finalde  kupayı Çorum'a vereceğiz'
Uğur Uçar: 'İnşallah finalde  kupayı Çorum'a vereceğiz'
Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Bodrum FK'yı 2-0 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından, "Çorum taraftarı, Çorum şehri her şeyin en güzelini hak ediyor. İnşallah finalde onlara kupayı vereceğiz" dedi.

Trendyol 1. Lig play-off yarı finali rövanş maçında Çorum FK evinde Bodrum FK'yı 2-0 yendi. Bu sonuçla finale yükselen Çorum FK'nın teknik direktörü Uğur Uçar, maç sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Galibiyet için sevinçli olduklarını ifade eden Uçar, finalden de galibiyetle ayrılarak kupayı Çorum'a getireceklerini söyledi.

İlk maçın kendileri için iyi bir ders olduğunu ifade eden Uçar, "Oradan iyi dersler çıkardık ve bugüne çok iyi hazırlandık. Bugün de çok dominant bir oyun oynadık. Çok fazla pozisyona girdik, golü bulamadık. Arda mükemmel bir gol attı, beraberliği yakalattı. Sonra uzatma dakikalarında Samudio sahneye çıktı ve 2-0 ile turu geçtik. Ama bir şey kazanmadık. Çorum taraftarı, Çorum şehri her şeyin en güzelini hak ediyor. İnşallah finalde onlara kupayı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Esenler Erokspor ile karşılaşacakları final maçıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Uçar, "Biz ilk geldiğimizde ilk ikiden çıkma hedefimiz vardı. Olamıyorsak üçüncü olmayı çok fazla istemiyordum. Tabii bunu paylaşmıyordum ama oynayarak gelmenin daha iyi olduğunu düşünüyordum. Zaten bir haftalık bir süre var. Yarın tekrar antrenman yapacağız. Sonra pazar günü dinleneceğiz. Önümüzdeki haftaya en iyi şekilde hazırlanacağız" diye konuştu.

Dursun Özbek, 'Icardi'nin geleceği ile ilgili açıklama

Dursun Özbek: "Icardi bizim ikon oyuncumuz kendisi ile yeni sezon için görüşeceğiz"

16.05.2026 10:42:00
İhlas Haber Ajansı
Dursun Özbek, 'Icardi'nin geleceği ile ilgili açıklama
Dursun Özbek, 'Icardi'nin geleceği ile ilgili açıklama
Galatasaray'ın RAMS Park'ta yaptığı şampiyonluk kutlamasının ardından Başkan Dursun Özbek gelenek olduğu üzere kupayı Galatasaraylılar Derneği'ne getirdi. Özbek, burada yaptığı açıklamada, "Icardi bizim ikon oyuncumuz kendisi ile yeni sezon için görüşeceğiz" dedi.

Galatasaray 26. şampiyonluğunu 15 Mayıs'ta RAMS Park'ta düzenlenen tören ile kutladı. Törenin ve kutlamanın ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve yöneticiler şampiyonluk kupasını gelenek olarak Galatasaraylılar Derneği'nin Beşiktaş'ta bulunan binasına getirdi.

Özbek, burada yaptığı açıklamada, "26. şampiyonluğumuzu kutladık. Icardı ile görüşmemiz var, inşallah görüşeceğiz. Icardi bizim sevdiğimiz bir oyuncumuz, ikonumuz. Galatasaray'a çok şeyler kattı. Dolayısıyla kendisi ile görüşeceğiz" diye konuştu.

"Bekledik gelmediler"



Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden kimsenin stada gelmemesi ile ilgili, "Bilmiyorum gelmediler. Bekledik ama gelmediler" yorumunda bulunurken, Lucas Torreira ile ilgili, "Torreira bizim oyuncumuz niye gitsin" sözlerini sarf etti.

Hedef: 27. şampiyonluk



Galatasaray olarak hedeflerinin 27. şampiyonluk olduğunu söyleyen Başkan Özbek, "Hedefimiz 27. şampiyonluk. Hazırlıklarımıza zaten başladık. İnşallah bu sezonda ipi göğüsleyip önce stadımızda kutlayacağız sonra kupayı evimize, cemiyetimize getireceğiz. Bugün de bu yüzden buradayız. Cemiyet bizim her şeyimiz, Galatasaray'ın doğduğu yer. Buradaki kardeşlerimizle mutluluğumuzu paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Geleneğin devam ettiğini söyleyen Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sinan Aslan da, "Kupanın cemiyete gelmesi bir gelenek. Başkanımız da bizi onurlandırdı, kupayı yine buraya getirdi. Çok mutluyuz. İnşallah seneye Avrupa'da daha başarılı olup Dursun abi başkanlığını taçlandıracak" diye konuştu.

Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş

Trendyol Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş, bu başarının ardından adeta derin bir sessizliğe ve istikrarsızlığa büründü

16.05.2026 10:25:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş
Beşiktaş'ta şampiyonluk sonrası büyük çöküş
Trendyol Süper Lig'de 2020-2021 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş, bu başarının ardından adeta derin bir sessizliğe ve istikrarsızlığa büründü. Siyah-beyazlılar, şampiyonluk kupasını kaldırdığı o tarihten bu yana geçen 5 sezonda zirve yarışının tamamen uzağında kaldı.

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 60 puanla dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, sezon hedefi olarak belirlediği Türkiye Kupası'na da yarı finalde veda etti. Son 5 sezondur gerek yönetimsel gerek teknik ekip gerekse de kadroda istikrarsızlıklar yaşayan siyah-beyazlılar, başarının oldukça uzağında kaldı.

Zirvenin 22 puan gerisinde ilk sinyal



Şampiyon apoletiyle girdiği 2021-2022 sezonunda ünvanını korumak ve istikrar yakalamak isteyen Beşiktaş, saha içinde tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Sezon boyunca istikrarsız bir grafik çizen siyah-beyazlılar, ligi ancak 59 puanla 6. sırada tamamlayabildi. Dönemin şampiyonu Trabzonspor'un tam 22 puan gerisinde kalan Kara Kartal, zirve yarışına çok erken havlu atarak gelecek kötü günlerin ilk sinyalini verdi.
Ahmet Nur Çebi başkanlığında, Teknik Direktör Sergen Yalçın idaresinde başlanan, daha sonra ise Önder Karaveli ve Valerien Ismael ile süren sezonun tesellisi TFF Süper Kupa şampiyonluğu oldu.

2022-2023 sezonunda zirveye yaklaşma çabası yetmedi



Bir önceki sezonun yaralarını sarmak isteyen Beşiktaş, 2022-2023 sezonunda nispeten daha derli toplu bir görüntü sergiledi. Şenol Güneş ile birlikte sezon genelinde şampiyonluk için mücadele etse de kritik virajlarda yaşanan kayıplar siyah-beyazlıları hedeften uzaklaştırdı. Sezonu 78 puanla 3. sırada bitiren Beşiktaş, her ne kadar puanını yükseltse de liderin 10 puan gerisinde kalmaktan kurtulamadı ve kupasız kapattı.

2023-2024 sezonunda 46 puanlık uçurum



Beşiktaş, 2023-2024 sezonunda ise adeta tarihinin en büyük çöküşlerinden birine imza attı. Teknik direktör değişiklikleri ve yönetimsel krizlerin gölgesinde geçen sezonda siyah-beyazlılar, sahada da varlık gösteremedi. Sezonu yalnızca 56 puanla ve yine 6. sırada kapatan Kara Kartal, ezeli rakibi ve şampiyon Galatasaray'ın tam 46 puan gerisine düştü.
Şenol Güneş, Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Fernando Santos ve Serdar Topraktepe'nin teknik direktörlük koltuğuna oturduğu, Ahmet Nur Çebi yönetiminin yerine de Hasan Arat yönetiminin göreve geldiği sezon, kulüp tarihinin en kötü dönemlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

2024-2025 sezonunda değişimler de çare olmadı

Kötü gidişata dur demek ve yeniden zirveye oynamak amacıyla girilen 2024-2025 sezonu da Beşiktaş için umutları yeşertmeye yetmedi.
Galatasaray karşısında alınan 5-0'lık TFF Süper Kupa zaferiyle Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst'la başlanan dönemde siyah-beyazlı ekip, topladığı 62 puanla ligi 4. sırada noktalayabildi. Kartal, şampiyonluk ipini göğüsleyen Galatasaray ile arasındaki 33 puanlık farkı eritmeyi başaramadı.

Bu sürecin ardından Hasan Arat yönetimi istifa etti ve geçici süreliğine Hüseyin Yücel başkanlık yaptı. Aralık ayının son günlerinde de Serdal Adalı olağanüstü genel kurulda göreve seçildi. Ayrıca sezon da Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer idaresinde bitti.

2025-2026 sezonunda da değişmeyen istikrarsızlık

İçinde bulunduğumuz 2025-2026 sezonunda da Beşiktaş için senaryo değişmedi. Zirve yarışına ortak olma iddiasıyla sezona başlayan ancak istikrarı bir türlü yakalayamayan siyah-beyazlılar, çıktığı mücadelelerde dikiş tutturamadı. Henüz ligin ikinci haftasında Solskjaer ile yolların ayrıldığı ve Sergen Yalçın'ın ikinci dönemini yaşamaya başladığı sezonu 60 puanla dördüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, son 5 yılda şampiyonluk yarışının ana aktörleri arasında olamadı.

5 yılda sıralama değişti, makas kapanmadı

2020-2021 sezonundaki şampiyonluğun ardından Beşiktaş; iki kez 6.'lık, iki kez 4.'lük ve bir kez de 3.'lük elde etti. Şampiyonluk yarışındaki rakipleriyle arasındaki puan farkı zaman zaman azalan siyah-beyazlılar, son 5 sezonda sergilediği bu kötü grafikle eski günlerini aratır hale geldi.

Avrupa'da da gerileme dönemine girdi

Beşiktaş'ın Avrupa'daki gerileme dönemi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en son yer aldığı 2021-2022 sezonundaki grup aşamasıyla başladı. Büyük umutlarla girilen dev organizasyonda siyah-beyazlılar, kötü bir dönem yaşadı. Grubu sıfır puanla, son sırada tamamlayan Kara Kartal, Devler Ligi'nde varlık gösteremedi. Bir sonraki 2022-2023 sezonunda ise ligdeki kötü derece nedeniyle Avrupa kupalarına vize dahi alınamadı.

Konferans ve Avrupa Ligi'nde grup aşamasını geçemedi

2023-2024 sezonunda UEFA Konferans Ligi'nde boy gösteren Beşiktaş, burada da beklentilerin altında kaldı. Siyah-beyazlı ekip, nispeten daha zayıf rakiplerin yer aldığı turnuvada grup aşamasından öteye gidemeyerek taraftarına erken bir veda izletti. Benzer bir senaryo 2024-2025 sezonunda da tekrar etti. UEFA Avrupa Ligi'nde yeni formatla oynanan lig aşamasında mücadele eden Kara Kartal, ligi 3 galibiyet ve 5 mağlubiyet sonucu 28. sırada bitirerek bir üst tura adını yazdıramadı.

Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu

16.05.2026 00:36:00
İhlas Haber Ajansı
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mücadele eden milli güreşçi Kıymet Rümeysa Tezcan, Avrupa şampiyonu oldu.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 69 kiloda mindere çıkan Kıymet Rümeysa Tezcan, birinci turda Rus rakibi Polina Efimova'yı 7-5 mağlup etti. Çeyrek finalde ise Azerbaycanlı Simura Abdullayeva karşısında 17-6 galip gelerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde İsveçli rakibi Sofia Tuominen Mirkovic'i 6-4 öndeyken tuşla mağlup eden milli sporcu, adını finale yazdırdı. Final müsabakasında U15 Avrupa Şampiyonu Letonyalı rakibi Darja Markova ile karşılaşan Kıymet Rümeysa Tezcan, mücadelede 6-1 öndeyken rakibini tuş ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı

15.05.2026 22:26:00
Haber Merkezi
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan ve ilk kadın hakem olarak tarihe geçen Asen Albayrak'ın yönettiği nefes kesen 34. hafta mücadelesinde kazanan çıkmadı.

Rize fırtınası erken başladı



Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Çaykur Rizespor, golcü oyuncusu Ali Sowe'un 18. ve 31. dakikalarda attığı gollerle bir anda 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. İlk yarıda savunmada açıklar veren siyah-beyazlılar, soyunma odasına iki farklı geride girdi.

Kartal Geri Döndü



İkinci yarıya teknik direktör Sergen Yalçın'ın hamleleriyle daha agresif başlayan Beşiktaş, aradığı golü 55. dakikada Jota Silva ile buldu. Farkın bire inmesiyle baskısını artıran siyah-beyazlılar, 62. dakikada sahneye çıkan Vaclav Cerny'nin harika golüyle durumu 2-2'ye getirmeyi başardı.

Uzatmalarda VAR İptali



Mücadelenin 90+2. dakikasında Çaykur Rizespor, Halil İbrahim Dervişoğlu'nun kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak pozisyonu ekran başında inceleyen hakem Asen Albayrak, VAR uyarısı sonrası golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti ve maçın skorunu tayin etti.

Sezonun Son Puan Durumu

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş ligi 60 puanla 4. sırada tamamlarken, ev sahibi Çaykur Rizespor sezonu 41 puanla bitirmiş oldu

PFDK’den Zorbay Küçük kararı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son günlerde Türk futbol kamuoyunu meşgul eden bahis soruşturması kapsamında sevk edilen Üst Klasman Hakemi Zorbay Küçük hakkındaki kararını resmi olarak duyurdu

15.05.2026 14:35:00
Haber Merkezi
PFDK’den Zorbay Küçük kararı
PFDK’den Zorbay Küçük kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), son günlerde Türk futbol kamuoyunu meşgul eden bahis soruşturması kapsamında sevk edilen Üst Klasman Hakemi Zorbay Küçük hakkındaki kararını resmi olarak duyurdu. Kurul, tecrübeli hakeme herhangi bir disiplin cezası verilmemesine hükmetti.

PFDK tarafından yapılan açıklamada, hakem Zorbay Küçük'e yönelik isnat olunan disiplin ihlalinin unsurlarının oluşmadığı belirtildi.

Dosyadaki tüm bilgi, belge ve savunmaları titizlikle inceleyen kurul, bu gerekçeyle hakem hakkında "ceza tayinine yer olmadığına" karar verdi. Böylece Küçük, hakkındaki iddialardan tamamen aklanmış oldu.

Sürecin geçmişinde, TFF tarafından yürütülen geniş kapsamlı bahis soruşturması çerçevesinde aralarında Zorbay Küçük'ün de bulunduğu çok sayıda hakem ve futbol paydaşı tedbirli olarak disipline sevk edilmişti.

Süreç boyunca iddiaları kesin bir dille reddeden ve hiçbir yasa dışı bahis sitesinde üyeliği bulunmadığını vurgulayan Küçük, konuyu yargıya taşıyarak suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturma aşamasında önce tedbir kararı kaldırılan hakem, PFDK'nin bu son kararıyla birlikte hukuki ve idari açıdan tamamen serbest kaldı.

Aynı PFDK toplantısında Süper Lig kulüplerine çeşitli ihlallerden ötürü toplamda milyonlarca liralık para cezaları kesilirken, Zorbay Küçük dosyasının cezasız kapanması haftanın en dikkat çeken disiplin kararı oldu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.