logo
12 NİSAN 2026

Trabzon pes etmedi

11.05.2005 00:00:00
Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü İbrahim Şahin, Avrupa Şampiyonlar Ligi mücadelelerinin, matematiksel olarak katılma şansları ortadan kalkana dek devam edeceğini söyledi. Şahin, Sadri Şener Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, ligin kendileri için bitmediğini belirterek, "Çok büyük avantajlarımız gasp edildi, çok büyük haklarımız yenildi ve yarışta geriye düştük. Ama lig devam ediyor. Kalan 3 maçımızı da aynı ciddiyetle oynama zorunluluğumuz var" dedi.

Rize kardeş takım

Hafta sonunda komşu kentin takımı Çaykur Rizespor ile karşılaşacaklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: "Rize ile et tırnak gibiyiz. Çok iyi ilişkilerimiz var. Eskiden kalma gerginlilikler ortadan kalktı. İnşallah güzel havada, güzel maç olacak. Hak eden kazanacak. Yarışa devam etmemiz lazım. Bu hafta rakibimiz Galatasaray'ın Gençlerbirliği ile maçı var. Gençlerbirliği, iyi bir takım. Biz, onları zor yendik. İyi bir hakem yönetsin, Gençlerbirliği takımı İstanbul'dan puan veya puanlar alabilir. O nedenle bizim Şampiyonlar Ligi mücadelemiz matematiksel olarak ortadankalkana kadar devam edecektir. Bütün camianın bunu bilmesini ve bu konuda konsantre olmasını istiyorum."

Herkes destekliyor

Futbol takımının aynı ciddiyet ve kararlılıkla maçlarını yapacağına ve Türkiye'ye güzel futbol izlettirmeye devam edeceğine inandığını kaydeden Şahin, şöyle konuştu: "Güzel futbol izlettirmek bizim boynumuzun borcu. Kara vicdanlı insanlar bile zaman zaman Trabzonspor'un oynadığı futbol ile mutlu olduklarını söylüyorlar. Zaman zaman da timsah gözyaşı dökerek (Türkiye'nin en iyi futbol oynayan takımı Trabzonspor) diyorlar. Onları da mutlu etmek için iyi futbol oynamamız lazım. Türkiye'de iyi futbol oynayan takım az. Trabzonspor'un böyle misyonu var. İyi futbolumuz bu doğrultuda sürecektir."

Yayla gölü, kano sporcularını ağırladı

Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan ve bin 150 rakıma sahip Süleymanlı Yayla Gölü, kano sporcularını ağırladı

12.04.2026 12:27:00
İhlas Haber Ajansı
Yayla gölü, kano sporcularını ağırladı
Yayla gölü, kano sporcularını ağırladı
Denizli'nin Buldan ilçesinde bulunan ve bin 150 rakıma sahip Süleymanlı Yayla Gölü, kano sporcularını ağırladı.
Son dönemde yapılan çalışmalar kapsamında sazlık alanların bir kısmının temizlenmesi ve yağmur ile kar yağışlarının etkisiyle su seviyesinin yükselmesi, Süleymanlı Yayla gölüne olan ilgiyi artırdı. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken Yayla Gölü, bu kez kano sporuna ev sahipliği yaptı. Paddle Türkiye İzmir sporcuları, gölde kanolarını yüzdürerek hem antrenman yaptı hem de eşsiz manzaranın keyfini çıkardı. Sporcuların renkli görüntüler oluşturduğu etkinlik, doğa ve spor tutkunlarının ilgisini çekti. Artan su seviyesiyle birlikte Yayla Gölü'nün önümüzdeki süreçte daha fazla ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.İHA

Fatih Tekke: 'Her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı''

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Eksiklerimiz var ama her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı'' dedi

12.04.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'Her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı''
Fatih Tekke: 'Her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı''
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Eksiklerimiz var ama her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı'' dedi.

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor deplasmanda karşılaştığı Corendon Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, "Üzücü bir gün ama oyun olarak, her şeyiyle domine ettiğimiz, her şeyiyle istediğimizin olduğu pozisyonlarda kısırlık var ama oyun olarak her şeyiyle çok beğendiğim bir maç. Ama sonuç olarak kalemize gelmeden iki puan kaybettik.

Eksikliklerimiz var ama her şeye rağmen kazanmamız gereken bir maçtı. Üzgünüz ama gerçekten zor bir deplasman da iyi bir oyun oynadık. Oyuncularıma da söyledim; üzülelim haftaya yine zor maç var. Her maç zor oluyor, kolay maçımız yok.

Ama ön tarafta biraz daha tabi kreatif dediğimiz oyuncuların performansına ihtiyacımız var. Bugün açıkçası istediğimiz olmadı ama oyun olarak Alanyaspor takımının burada oynadığı her maçta üstünlüğü ile geçen bölümler çok var. Bu maçta onlar adına hiç olmadı, bence iyi hazırlamış olduğumuz bir maçtı. Benim de en çok üzüldüğüm şey de bu. Çok iyi hazırlandık istediğimiz gibi geçti ama sonuç olarak istediğimiz olmadı. Yapacak bir şey yok üzüleceğiz sonra haftaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

"Bugün nasibimiz buymuş''

Alanyaspor deplasmanında 2 puan kaybettiklerini ancak çalışmaya devam edeceklerini belirten Tekke, "Bugün oyunu değerlendirdiğinde genel hatlarıyla çok iyi çalıştığımız, çok iyi hazırlandığımız bir maç. Bu insanı kızdırabilir ama bugün olmadı. Dün olmuştu, ön taraftaki oyuncularımızın olmayışı Onuachu, Muçi gibi normalde değiştirmem gereken oyuncular var ama kulübemizde maalesef kenar oyuncusu sıkıntımız vardı. Dolayısıyla girenler çok istediğimiz katkıyı bu maçta iyi yapamadılar.

Ama genel hatlarıyla Alanyaspor'un tüm maçlarını izledim. Kalemize gelemediler ve iki puan kaybettik bu da her zamanki gibi benim ne olursa olsun bazen olmaz o kadar güzel olmaz ki buna yapacağınızı hiçbir şey yok. Bu tamamen benim inancımda Allah'ın izniyle oluyor. Bugün nasibimiz buymuş, çalışmaya hazırlanmaya adım adım gitmeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Bayern Münih, Bundesliga gol rekorunu kırdı

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) lideri Bayern Münih, deplasmanda St. Pauli'yi 5-0 yenerek bu sezon 105 gole ulaştı ve bitime 5 hafta kala ligin gol rekorunu kırdı

12.04.2026 00:10:00
AA
Bayern Münih, Bundesliga gol rekorunu kırdı
Bayern Münih, Bundesliga gol rekorunu kırdı
Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) lideri Bayern Münih, deplasmanda St. Pauli'yi 5-0 yenerek bu sezon 105 gole ulaştı ve bitime 5 hafta kala ligin gol rekorunu kırdı.

Bundesliga'nın 29. haftasında Bayern Münih, deplasmanda St. Pauli ile karşı karşıya geldi.

Maçın gollerini, 9. dakikada Jamal Musiala, 53. dakikada Leon Goretzka, 54. dakikada Michael Olise, 65. dakikada Nicolas Jackson ve 88. dakikada Raphael Guerreiro kaydetti.

Bu sonuçla puanını 76 yapan Bayern Münih, ikinci sıradaki Borussia Dortmund'un 12 puan önünde ligin tamamlanmasına 5 hafta kala liderliğini sürdürdü.

Belçikalı teknik direktör Vincent Kompany'nin öğrencileri, ligin 29. haftasında 105 gole ulaşmayı başararak 1971-1972 sezonundaki kulübe ait 101 gollük Bundesliga rekorunu kırmış oldu.

Başakşehir 3 maç sonra kazandı

RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında ağırladığı Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti.

12.04.2026 00:10:00
AA
Başakşehir 3 maç sonra kazandı
Başakşehir 3 maç sonra kazandı
RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında ağırladığı Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti.

Ligde 3 maç sonra kazandı

RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig'de 3 müsabaka sonra galibiyet elde etti.

Son 3 karşılaşmada hanesine 2 puan yazdırabilen ve gol sevinci yaşayamayan turuncu-lacivertliler, Gençlerbirliği'ne üstünlük kurarak galibiyet özlemine son verdi ve Göztepe ile sürdürdüğü beşincilik yarışında haftayı kayıpsız geçmeyi başardı.

Shomurodov, gol özlemini sonlandırdı



Başakşehir'in Özbek futbolcusu Eldor Shomurodov, Süper Lig'de 5 maç sonra gol sevinci yaşadı.

Karşılaşmada turuncu-lacivertli takımın ilk 2 golüne imza atan Shomurodov, bu sezon Süper Lig'deki gol sayısını 18'e çıkardı.

Turuncu-lacivertlilerin üçüncü ve son golünü atan Bertuğ Yıldırım ise Süper Lig'de 6. kez ağları sarstı.

Ömer Ali, Trabzonspor maçında cezalı
RAMS Başakşehir'de kaptan Ömer Ali Şahiner, bu sezon Süper Lig'de 4. kez sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.

Ömer Ali, turuncu-lacivertli takımın ligin 30. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.

Gençlerbirliği, 9 maçtır kazanamıyor

Natura Dünyası Gençlerbirliği, Süper Lig'deki kötü gidişatına RAMS Başakşehir karşısında da son veremedi.

Ligdeki galibiyeti özlemi 9 maça çıkan başkent temsilcisi, son 7 karşılaşmada ise gol kaydedemedi.

Gençlerbirliği, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray'ı ağırlayacak.

Gençlerbirliği, Volkan Demirel'in ikinci döneminde gol sevinci yaşayamadı

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında RAMS Başakşehir'e deplasmanda 3-0 yenilen Natura Dünyası Gençlerbirliği, teknik direktör Volkan Demirel'in ikinci döneminde gol hasretini sürdürüyor.

Levent Şahin'in ardından göreve getirilen Demirel yönetimindeki başkent ekibi, çıktığı 5 maçta 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşarken bu süreçte gol atamadı ve kalesinde 8 gol gördü.

Kayseri’de Fener Alayı: Zirve takibi tam gaz!

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda konuk olduğu Kayserispor'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü

11.04.2026 22:13:00
Haber Merkezi
Kayseri’de Fener Alayı: Zirve takibi tam gaz!
Kayseri’de Fener Alayı: Zirve takibi tam gaz!
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda konuk olduğu Kayserispor'u 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.

RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada sarı-lacivertliler, sergilediği baskılı oyunla üç puanı dört golle aldı.

Maçın önemli anları ve goller



Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren goller, takımın yıldız isimlerinden geldi:

45+1' N'Golo Kante: İlk yarının son anlarında sahneye çıkan Fransız yıldız, şık bir golle takımını soyunma odasına 1-0 önde götürdü.

60' Anderson Talisca: İkinci yarıda baskısını artıran Fenerbahçe'de Talisca, farkı ikiye çıkaran golü kaydetti.

62' Dorgeles Nene: Talisca'nın golünden hemen iki dakika sonra ağları sarsan Nene, skoru 3-0'a getirerek maçı kopardı.

87' Anderson Talisca: Maçın yıldızlarından Talisca, kendisinin ikinci takımının dördüncü golünü atarak maçın sonucunu tayin etti.

Puan durumu ve gelecek hafta



Bu galibiyetle birlikte Fenerbahçe puanını 66'ya yükselterek, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla bire indirdi.

Kayserispor ise 23 puanda kalarak düşme hattındaki tehlikeli bekleyişini sürdürdü.

Takım              Puan    Gelecek Rakip
Fenerbahçe    66        Çaykur Rizespor (E)
Kayserispor    23        Gaziantep FK (D)

Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor, deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak kritik iki puan kaybetti

11.04.2026 19:23:00
Haber Merkezi
Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun
Trabzonspor’dan hayal kırıklığı yaratan oyun
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında zirve mücadelesini yakından ilgilendiren maçta Trabzonspor, deplasmanda Alanyaspor ile 1-1 berabere kalarak kritik iki puan kaybetti.

Maçın Önemli Anları

İlk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen ve golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın kaderi ikinci devredeki karşılıklı gollerle belirlendi.

Zirve Takibi ve İlk Gol: Şampiyonluk yarışında hata yapmak istemeyen Trabzonspor, 58. dakikada Ozan Tufan'ın attığı golle 1-0 öne geçerek büyük bir avantaj yakaladı.

Ev sahibi Alanyaspor, golden kısa süre sonra baskısını artırdı. 62. dakikada ceza sahası içinde yaşanan bir ikili mücadele sonrası hakem Mehmet Türkmen, VAR uyarısıyla monitöre gitti ve penaltı noktasını gösterdi.



67. dakikada topun başına geçen Güven Yalçın, penaltı vuruşunu gole çevirerek skoru 1-1'e getirdi.

Bu sonuçla birlikte her iki takım da hanesine birer puan yazdırdı.

Trabzonspor: Ligde yakaladığı 6 maçlık galibiyet serisi son bulan bordo-mavililer, puanını 64'e yükseltti ve şampiyonluk yolunda rakiplerinin kazandığı haftada önemli bir fırsatı tepti.

Alanyaspor: Evindeki yenilmezlik serisini sürdüren Akdeniz ekibi, güçlü rakibinden puan alarak orta sıralardaki yerini sağlamlaştırdı.

Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı

Trabzonspor Kulübü, Nijeryalı forvet Paul Onuachu'nun sol uyluk ön üst kas grubunda yaralanma tespit edilmesi sonucu Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarıldığını duyurdu

11.04.2026 09:04:00
AA
Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı
Trabzonspor’da şok! Onuachu, Alanyaspor kamp kadrosundan çıkarıldı
Trabzonspor Kulübü, Nijeryalı forvet Paul Onuachu'nun sol uyluk ön üst kas grubunda yaralanma tespit edilmesi sonucu Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarıldığını duyurdu.

Trabzonspor Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Beşir, bordo-mavili kulübün internet sitesinden Onuachu'nun sağlık durumuyla ilgili açıklamada bulundu.

Beşir, "Takımımızın bugün gerçekleştirdiği antrenmanda sol uyluk ön üst kas grubunda ağrı ve sertlik hisseden oyuncumuz Paul Onuachu, yapılan ilk değerlendirme sonucunda kas yaralanması düşünülerek Corendon Alanyaspor maçının kamp kadrosundan çıkarılmıştır. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimizce başlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Milan Skriniar'in evine hırsız girdi

Fenerbahçeli futbolcu Milan Skriniar'ın Beykoz'daki evinden parasının çalındığı iddiasına ilişkin 5 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü

11.04.2026 08:57:00
AA
Milan Skriniar'in evine hırsız girdi
Milan Skriniar'in evine hırsız girdi
Fenerbahçeli futbolcu Milan Skriniar'ın Beykoz'daki evinden parasının çalındığı iddiasına ilişkin 5 kişi ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Fenerbahçe'nin Slovakyalı futbolcusu Skriniar, Beykoz'daki bir site içerisinde bulunan villasından taşınma işlemleri gerçekleştirilirken para çalındığı iddiasıyla ihbarda bulundu.

Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, Skriniar'ın evinin 2'nci katındaki bir komodinden 26 bin dolar, 4 bin 400 avro ve 1000 lira çalındığını tespit etti.

Taşınma işlemlerini gerçekleştiren lojistik firmasının görevlendirdiği A.E. ve E.O.Y. ile C.Ü, İ.Ü. ve B.A. ekiplerce ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Trabzonspor, Alanyaspor'a konuk olacak

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Ligde iki takım arasında oynanan 19 maçta Alanyaspor'un üstünlüğü bulunuyor

10.04.2026 11:41:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor, Alanyaspor'a konuk olacak
Trabzonspor, Alanyaspor'a konuk olacak
Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşılaşacak. Ligde iki takım arasında oynanan 19 maçta Alanyaspor'un üstünlüğü bulunuyor.

Süper Lig'de zirve iddiasını sürdürmek isteyen Trabzonspor, konuk olacağı Alanyaspor maçını kazanarak yarıştaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Bordo-mavililerde, Muçi'nin tedavisi sürerken, takımla birlikte çalışmalarını sürdüren Batagov'un 11'de olup, olmayacağına Teknik Direktör Fatih Tekke karar verecek.

20. randevu

Alanyaspor ile Trabzonspor, yarın saat 17.00'de karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 19 maçta turuncu-yeşillilerin 8 galibiyeti bulunurken, bordo-mavililer de 6 galibiyet aldı. 5 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Alanyaspor'un 33 golüne Karadeniz ekibi 28 golle karşılık verdi.

Alanya'da Alanyaspor üstün

İki takım arasında Alanya'da oynanan 9 müsabakada ev sahibi ekip 5 galibiyet elde ederken, Trabzonspor ise 2 defa kazandı. 2 maç ise berabere sona erdi. Alanyaspor'un 18 golüne, Karadeniz ekibi 11 golle yanıt verdi.

İki takım arasından sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maç ise 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Trabzonspor, Alanya'da 3 maçtır şansızlık yaşıyor

Karadeniz ekibi, Alanyaspor ile deplasmanda oynadığı son 3 maçta galip gelemedi. Bordo-mavililer, Alanyaspor karşısında son 3 karşılaşmada 2-1, 3-1 ve 5-0'lık sonuçlar aldı.

İstanbul'da 19 Nisan'da yarı maraton heyecanı yaşanacak


 
Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu, "En Hızlı Yarı, En Hızlı Sen" sloganıyla 19 Nisan Pazar günü koşulacak. Yarı maratonun lansman toplantısı İBB Başkan Vekili Nuri Aslan'ın da katılımıyla İBB Dijital Deneyim Merkezi'nde yapıldı.

10.04.2026 00:20:00
ÖNDER YILMAZ
 İstanbul'da 19 Nisan'da yarı maraton heyecanı yaşanacak
 İstanbul'da 19 Nisan'da yarı maraton heyecanı yaşanacak

Dünya Atletizm Birliği'nin Gold Label (Altın Etiket) kategorisinde bulunan Avrupa'nın üç, dünyanın da 10 maratonundan biri olan Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu, 19 Nisan Pazar günü yapılacak. Yarı maratonda 7 bin, 10 kilometrelik yarışta ise 11 bin olmak üzere koşulara yaklaşık 18 bin kişi kayıt yaptırdı. Böylece kayıtlar sürerken rekor kırıldı.
"En Hızlı Yarı, En Hızlı Sen" sloganıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Spor İstanbul tarafından düzenlenecek Türkiye'nin en büyük yarı maratonunun tanıtım toplantısı İBB Dijital Deneyim Merkezi'nde yapıldı.
Toplantıya İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Dr. Ahmet Karadağ, aynı zamanda maraton koşucusu olan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Zeynep Neyza Akçabay, İBB Spor İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Bilge Donuk ve İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Barış Yıldız ile çok sayıda davetli ve medya mensubu katıldı.

Katılımda da rekor bekleniyor

Toplantının açılış konuşmasını yapan İBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Volkan Demir, "Dünya Atletizm Birliği'nin 'Gold Label-Altın Etiket' statüsünde yer alan maratonumuz, özellikle son 7 yılda değişen vizyonuyla ülkemizin en büyük, Avrupa'nın ilk 3 ve dünyanın da ilk 10 yarı maratonu arasına girmeyi başardı" dedi. Sportif olarak da her yıl katılımcı ve bitiren rekoru kırıldığını vurgulayan Prof. Dr. Demir, "Bugün itibarıyla iki farklı kategoride toplam 17 bin 300 kayıt aldık. 106 farklı ülkeden 2 bin kişiyle yabancı katılımcı sayısında da yüzde 25'lik artışla rekor kırmış durumdayız. Rekor katılımcı ve bitiren sayısıyla süreci tamamlayacağız" dedi.

Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu'na bu yıl toplam 55 elit atletin yarışacağını kaydeden Prof. Dr. Volkan Demir, "Erkeklerde İstanbul'un son şampiyonu Alex Matata, ünvanını korumak için koşacak. Kadınlardaysa bu ay Paris'te, yılın en iyi 5. derecesini yapan Etiyopyalı Ftaw Zeray ve vatandaşı Asmarech Anley birincilik için yarışacak" diye konuştu.

Yarı maratonun aynı zamanda Türkiye şampiyonunu da çıkartacağını kaydeden Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Dr. Ahmet Karadağ, "Yol koşularının sayılarının artması, yerli ve yabancı çok sayıda koşucunun bu yarışmalara iştirak edip mücadele etmeleri, atletizm sporunun topluma yayılmasına çok büyük destek vermektedir.
Avrupa'da yalnızca üç yarı maratonun sahip olduğu Gold Label ünvanı, İstanbul Yarı Maratonu'nun uluslararası arenadaki saygınlığını açıkça ortaya koyuyor. Aynı zamanda bu yarışta milli sporcularımızın yer aldığı Türkiye Yarı Maraton Şampiyonası'nı da eşzamanlı olarak gerçekleştireceğiz. Bu yönüyle İstanbul Yarı Maratonu, hem uluslararası rekabetin hem de milli sporcularımızın performansının aynı anda sahneye çıktığı özel bir platform niteliği taşımaktadır. Dünyada 3 ülkenin bir araya gelip herhangi bir konuda anlaşması çok zor bir olay iken 106 ülkeden atletlerin bu organizasyonda buluşuyor olması, sporun birleştiriciliğine çok iyi bir örnektir" dedi. En büyük arzusunun bir gün bir Türk atletin kasım ayından yapılan İstanbul Maratonu'nu kazanması olduğuna işaret eden Karadağ, Türk elit atletlerden Ali Kaya, Ramazan Baştuğ ve Hüseyin Can'ın İstanbul Yarı Maratonu'nda koşacağını söyledi. 

İstanbul Yarı Maratonu'nun isim sponsorluğunu üstlenen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle de İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu'nun isim sponsorluğunu 2027'ye kadar üstlendiklerini hatırlattı.


Hedef dünya spor başkenti İstanbul

İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, İstanbul'u dünyanın spor başkenti yapma hedefiyle çalıştıklarını söyledi. Aslan, "Olimpiyatlara ev sahipliği hedefimizle çok çalışmaya devam ediyoruz. Spor tesislerimizin sayısını 40'tan 70'in üzerine çıkardık. İstanbul ayrıca uluslararası prestiji yüksek iki organizasyona daha sahip: Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu ve Türkiye İş Bankası İstanbul Yarı Maratonu. Bir yanda İstanbul Boğazı, bir yanda Haliç… Süleymaniye'nin gölgesi, diğer yanda Ayasofya ve Sultanahmet… İstanbul Yarı Maratonu'nda sadece bir parkuru değil, binlerce yıllık bir tarihi koşuyorsunuz" dedi.

Kayıtlar 13 Nisan'a kadar sürecek

Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu, 21 kilometre ve 10 kilometre olmak üzere iki kategoride koşulacak.
21K'ya 7 bin, 10K'ya da 11 bin kişi kayıt yaptırdı. 13 Nisan'a kadar sürecek kayıtlar sonunda katılımın 20 bini bulması bekleniyor.

YARIŞ PRORGAMI

04.30 – Tüm Parkurun Araç Trafiğine Kesilmesi
06.30 – 10K Alana Giriş
07.15 – 21K Alana Giriş
08.00 – 10K Yarış Başlangıcı
08.30 – 10K Şampiyonunun Tahmini Finiş Zamanı
09.15 – Elit Atlet ve 21K Yarış Başlangıcı
09.30 – 10K Yarışının Sona Ermesi
10.15 – 21K Şampiyonunun Tahmini Finiş Zamanı
11.00 – Ödül Töreni
11.05 – Balat'ın Trafiğe Açılması
11.45 – Sirkeci'nin Trafiğe Açılması 
12.40 – 21K Yarışının Sona Ermesi
12.50 – Master Atletler Ödül Töreni
13.30 – Yenikapı'nın Trafiğe Açılması

Şampiyonlara 15 bin dolar

Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu'nda şampiyon olacak erkek ve kadın atletlere 15'er bin dolar ödül verilecek. İlk sekize giren erkek ve kadın atletlere toplamda 106 bin dolar (yaklaşık 4 milyon 728 bin TL) ödül dağıtılacak.
Yarı maratonda dereceye giren atletlere verilecek para ödülleri ise şu şekilde dağılıyor:
1. 15 bin dolar
2. 10 bin dolar
3. 8 bin dolar
4. 6 bin dolar
5. 5 bin dolar
6. 4 bin dolar
7. 3 bin dolar
8. 2 bin dolar
Parkur ve dünya rekorları için de ilave para ödülleri olacak. Buna göre erkeklerde 59:15'i, kadınlarda da 01:04:02'yi geçecek atlet olması halinde 3 bin dolarlık ilave ödül verilecek. Dünya rekoru kırılması halinde atlet, 10 bin dolarlık bonusun da sahibi olacak.

Türk atletlerin ödülü az

Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu 21K kategorisindeki Türk atletler arasında ilk 5'e girecek kadın ve erkek sporcular toplam 360 bin lira tutarında para ödülüne hak kazanacak. Türkiye İş Bankası tarafından verilecek ödüllerin dağılımışu şekilde olacak:
1. 50 bin lira
2. 40 bin lira
3. 35 bin lira
4. 30 bin lira
5. 25 bin lira
Bunların dışında 11 ayrı yaş kategorisinde kadınlarda ve erkeklerde ilk 5'e giren katılımcılara da toplam 1 milyon 144 bin lira ödül dağıtılacak.
Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu, İngilizce anlatımla uluslararası spor dünyasına Spor İstanbul'un Youtube kanalı üzerinden ulaştırılacak. Türkiye İş Bankası'nın isim sponsorluğunu üstlendiği 21. İstanbul Yarı Maratonu, ana sponsor Sportive, tedarik sponsorları Kahve Dünyası, Züber, MG, Hamidiye, Red Bull, SKG, medya sponsoru Metro FM ve mekân sponsoru Kanyon'un katkılarıyla düzenlenecek.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.