Uzmanlar, 'Hangi vitamin hangi yiyecekte bulunuyor' sorusunun cevaplarını şu şekilde cevaplıyor;A vitaminiKaynakları: Hayvansal yiyeceklerden balık, karaciğer, süt ve süt yağı, yumurta sarısı, yeşil sebze ve meyveler.Ne işe yarar?: Gözün değişik ışık durumlarında görebilmesi, büyüme ve gelişmeye yardımcı olur. Üreme fonksiyonlarında gereklidir. Enfeksiyonlara karşı koruyucudur.E vitamini Kaynakları: Günlük yiyeceklerde yeterli miktarda bulunur.Ne işe yarar?: Kan hücre hemolizini önleyerek aneminin önlenmesi, organizmada oluşan oksijen içeren serbest radikalleri etkisizleştirerek kanser oluşum riskini azaltma. Katarakt oluşumunu geciktirme. D vitaminiKaynakları: Balık karaciğeri yağında yoğun olarak bulunur. Ne işe yarar?: Kalsiyum metabolizmasını düzenler, kemiklerin ve dişlerin sertleşmesinde etkilidir.K vitaminiKaynakları: Lahana, karnıbahar, ıspanak ve soya fasulyesinde bulunur.Ne işe yarar?: Kanı pıhtılaştırır.C vitaminiKaynakları: yeşil sebzeler, turunçgiller, çilek, domates, kuşburnu, maydanoz, kivi.Ne işe yarar?: Kılcal kan damarlarının olmasını sağlar. Yara iyileştirmesini hızlandırır. Vücudu enfeksiyon ve bakteri toksinlerinden korur. Kan kolestrol düzeyinin düzenlemesinde yararlıdır. Kanser riskini azaltır.B5 vitamini Kaynakları: Dana eti, karaciğer, balık, tavuk, yumurta, peynir, fasulye, tüm tahıllar, hububatlar, karnabahar, bezelye, avakado, patetes, mısır, kuru yemişlerde de bolca bulunur.Ne işe yarar?: Karbonhidrat, lipid ve protein metabolizmasında rol alır. Sinir sisteminin çalışmasında önemli olan asetil kolin oluşumunda etkindir.B6 vitamini Kaynakları: Balık, tam buğdaynu, karaciğer böbrek, yeşil yapraklı sebzeler. Ne işe yarar?: Sinir sisteminin çalışmasındaki tepkimelerde rol oynar. Bağışıklık sistemi için gereklidir.Folik asitKaynakları: Karaciğer, diğer organ etleri,kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler.Ne işe yarar?: Kan hücresi yapımı ve hücre çoğalmasında yardımcı olma.