logo
20 MAYIS 2026

Yönetim transferde düğmeye bastı

25.04.2007 00:00:00
Transfer çalışmalarını sürdüren G.Saray'da yönetim transfer konusunda düğmeye bastı. Gizlilik içerisinde transfer girişimlerini sürdüren başta Adnan Sezgin olmak üzere tüm yöneticiler ser veriyor sır vermiyor Song ve İliç yolcuG.Saray'dan sezon sonunda ayrılacak isimler belli oldu. Gerets ile yaşadığı problemlerden sonra bir daha şans bulamayan ve yerini Emre Aşık'a kaptıran Rigobert Song yolcu. Kamerunlu futbolcunun da Beşiktaşla anlaştığı iddia ediliyor. Erciyes maçında kırmızı kart görerek takımını yalnız bırakan ve son haftalarda başarısız bir futbol sergileyen Ilic'in de gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bir yıldız ile anlaşıldıG.Saray'ın Ilıc'in yerine yabancı bir futbolcuyla anlaştığı ve ismini sır gibi sakladığı öğrenildi. G.Saray'ın anlaştığı futbolcunun da 1 hafta sonra transferinin noktalayacağı belirtildi.

İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal

İngiltere Premier Lig'de Arsenal, 22 yıl sonra şampiyon oldu.

20.05.2026 11:18:00
İhlas Haber Ajansı
İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal
İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal
İngiltere Premier Lig'de Arsenal, 22 yıl sonra şampiyon oldu.

İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Manchester City, deplasmanda Bournemouth ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin 39. dakikasında Eli Junior Kroupi'nin attığı golle geriye düşen City, 90+5'te Haaland'ın attığı golle beraberliği yakaladı. Maçta başka gol olmazken Manchester City, 1-1 berabere kaldı ve lider Arsenal 82 puanla; rakibinin 4 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

22 yıllık hasret bitti



'Topçular' en son 2003-2004 sezonunda Arsene Wenger yönetiminde The Invincibles (Yenilmezler) kadrosu adı verilen kadro ile şampiyon olmuştu. 22 yıldır şampiyonluk hasreti çeken Arsenal, bu şampiyonluğuyla beraber 14. kez kupaya uzandı.

Duran toplar şampiyonluğu getirdi



Arsenal bu haftaya kadar 19 maçta penaltılar hariç duran toplardan gol buldu. Bu sezon köşe vuruşlarından 18 gol bulan Kuzey Londra temsilcisi, bu alanda yeni bir rekora da imza attı.

Mikel Arteta 7 sezon sonra şampiyon

Arsenal'de 20 Aralık 2019 tarihinde göreve başlayan İspanyol teknik adam Mikel Arteta, 7. sezonunda takımının başında kupaya uzandı. Arteta yönetiminde Arsenal, Premier Lig'te 246 maç oynarken bu maçlarda 148 galibiyet, 48 beraberlik ve 50 mağlubiyet aldı. Bu sezon yüzde 61,4'lük galibiyet oranı yakalayan İspanyol teknik adam, Arsene Wenger dahil kulüp tarihindeki en yüksek galibiyet yüzdesine sahip teknik direktör oldu.

Arteta yönetimindeki Arsenal, 30 Mayıs Cumartesi günü PSG ile UEFA Şampiyonlar Ligi finali oynayacak.

Onuachu finalde sessizliğini bozmak istiyor

20.05.2026 10:59:00
İhlas Haber Ajansı
Onuachu finalde sessizliğini bozmak istiyor
Onuachu finalde sessizliğini bozmak istiyor
Trabzonspor'un Nijeryalı golcüsü Paul Onuachu, forma giydiği son 7 resmi maçta gol sevinci yaşayamazken, sessizliğini Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde bozmayı hedefliyor.

Trendyol Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda forma giydiği son 7 resmi karşılaşmada rakip fileleri havalandıramayan Nijeryalı forvet Paul Onuachu, Trabzonspor kariyerindeki en uzun gol sessizliği dönemlerinden birini yaşıyor. Nijeryalı oyuncu ligde 5, kupada ise 2 maçtır gol sevinci yaşayamadı.

Gol krallığında zirveyi paylaştı



Süper Lig'de attığı 22 golle gol krallığı yarışında zirvede bulunan Onuachu, sezon boyunca ortaya koyduğu performansla bordo-mavili ekibin skor yükünü sırtlayan isim oldu. Deneyimli forvet ligde 22 golle Başakşehir'in Özbek futbolcusu Eldor Shomurodov ile tahtı paylaşırken, final öncesinde yeniden ritmini yakalamak istiyor.

Kupada 2 golü bulunuyor

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda da etkili bir performans ortaya koyan Onuachu'nun 2 golü bulunuyor. Kritik maçlarda takımına skor katkısı veren Nijeryalı forvet, finalde de teknik heyetin en büyük kozlarından biri olacak.

Hedef hem gol hem kupa

Konyaspor ile oynanacak final mücadelesinde gözler tecrübeli golcüde olacak. Onuachu, hem 7 maçlık gol hasretine son vermeyi hem de Trabzonspor'a kupayı kazandıran isim olmayı hedefliyor. Bordo-mavili taraftarlar da sezonun en kritik randevusunda yıldız golcünün yeniden sahneye çıkmasını bekliyor.

Icardi Türkiye'yi terketti!


 
 
Galatasaray'da Dursun Özbek ile Elio Pino arasındaki kritik zirveden uzlaşma çıktı ancak resmi imza "yabancı kuralı" engeline takıldı! Yönetimin "bekle" mesajı üzerine Arjantinli süper star, uçağa atlayıp Türkiye'yi terk etti.

19.05.2026 17:35:00
Haber Merkezi
 Icardi Türkiye'yi terketti!
 Icardi Türkiye'yi terketti!

Galatasaray camiasının gözü kulağı Başkan Dursun Özbek ile Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino arasında gerçekleşen kritik zirvedeydi.
Herkes bu görüşmeden çıkacak 'nikah tazeleme' kararını beklerken, şok bir gelişme yaşandı. Arjantinli süper star, kulübün kararını beklemeden rotayı Uzak Doğu'ya çevirdi.







Maddede sorun yok ancak...

Gelen son iddialara göre, Başkan Dursun Özbek ile menajer Elio Pino arasında yapılan görüşmede maddi konularda taraflar prensip anlaşmasına vardı. Ancak masadaki en büyük engel, TFF'nin önümüzdeki sezon uygulayacağı yabancı kuralı oldu.







Başkan Özbek'in, Pino'ya "10+4 kuralı resmi olarak netleşmeden şu an için Icardi ile resmi sözleşme yenileyemeyiz, biraz sabretmeniz gerekiyor" mesajını ilettiği öğrenildi.
Yönetimden gelen bu "bekleme" talebi, Arjantinli golcü cephesinde karşılık bulmadı. Icardi, tatil planlarından taviz vermedi. Yıldız oyuncu, sevgilisi China Suarez ile birlikte Uzak Doğu turuna çıkmak için Türkiye'den ayrıldı.

Serdal Adalı hedef büyüttü


 
Beşiktaş'ta 18 Mayıs'ta istifa eden Sergen Yalçın’ın transfer listesini rafa kaldırıp Madrid’de gizli zirveler düzenleyen Serdal Adalı, Orkun Kökçü’nün babası üzerinden yürütülen operasyonla Vlachodimos’tan Pavlidis’e, Senesi'den Noa Lang'a kadar dünya yıldızlarıyla el sıkıştı.

19.05.2026 16:45:00
Haber Merkezi
Serdal Adalı hedef büyüttü
Serdal Adalı hedef büyüttü

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın istifa kararıyla ilgili şifreler bir kaç gündür aslında gözümüzün önündeydi. Siyah-beyazlı camiada her ne kadar "şok" diye sunulsa da karar aslında anlık bir refleks değil, Başkan Serdal Adalı'nın haftalar öncesinden düğmeye bastığı bir operasyondu. Edinilen bilgilere göre Başkan Adalı, Konyaspor maçının ardından Sergen Yalçın ile olan tüm bağları kafasında kopardı. Dün yaşanan istifa sürecine adeta zemin hazırladı.







Orkun Kökçü'nün babası işin içinde

Camiadan sızan bilgilere göre Serkan Reçber ve Sergen Yalçın'ın transfer listesinde yer alan isimlerle sessiz sedasız iletişimi kesen Adalı, teknik heyetten tamamen bağımsız olarak dev bir transfer operasyonu başlattı.
Başkan Adalı'nın geçtiğimiz hafta Yalçın'dan tamamen habersiz Madrid'e gizli bir sefer düzenledi. Bu kritik zirvede Adalı'ya, milli futbolcu Orkun Kökçü'nün babası ve menajeri Halis Kökçü eşlik etti.






Madrid'de hedef neydi?

Madrid'deki dev buluşmada, ne Sergen Yalçın'ın ne de Serkan Reçber'in listesinde yer almayan iki dünya yıldızı için masaya oturuldu: Kaleci Vlachodimos ve golcü Pavlidis (üstteki fotoğrafta)! Başkan Adalı, iki oyuncunun transferi için tüm şartları zorlama kararı aldı.
Başkan Adalı'nın gizli operasyonu sadece Madrid'le de sınırlı değil. İddialara göre siyah-beyazlıların patronu, teknik heyetten bağımsız olarak uzun süredir Kerem Aktürkoğlu ile dirsek temasındaydı.







Lang ve Muci de listede

Ayrıca Orkun Kökçü ve babası üzerinden, yine Sergen Yalçın'ın listesinde bulunmayan savunma oyuncusu Senesi için de resmi girişimler başlatıldı.
Gedson Fernandes'in dönüşü ile ilgili de süreci bizzat yöneten Başkan Adalı, Portekizli oyuncuyla görüşmelerini doğrudan sürdürüyor. Listenin diğer bombaları ise Noa Lang ve Ernest Muci!






İşte kafalardaki 11

Başkan Serdal Adalı'nın kafasındaki Beşiktaş'ı kurmak ve şampiyonluk kupasını getirmek için hiçbir masraftan kaçınmayacağı ve kesenin ağzını sonuna kadar açtığı öğrenildi. Teknik heyetin izlerini tamamen silecek, Adalı'nın bizzat kurduğu o muazzam 11 ise şu şekilde şekillendi:

Kaleci: Vlachodimos
defans: Taylan, Senesi, Agbadou, Rıdvan Yılmaz
Orta Saha: Gedson Fernandes, Orkun Kökçü
İleri Uç: Noa Lang, Ernest Muci, Kerem Aktürkoğlu
Pavlidis

Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?

Antonio Conte 2027’ye kadar olan sözleşmesini tek kalemde sildi! Conte’nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı 

19.05.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Napoli'yi şampiyon yapan Antonio Conte 2027'ye kadar olan sözleşmesini ve servet değerindeki maaşını tek kalemde sildi! Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi ve futbol aklı Paolo Maldini'nin rüya listesinde 1 numara olan Conte'nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı.






Fenerbahçe'de yaklaşan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, başkan adaylarından Hakan Safi'nin futbol yapılanmasının başına getirmek için el sıkıştığı konuşulan Paolo Maldini'nin teknik direktör listesindeki 1 numaralı hedef olan Antonio Conte, kariyeriyle ilgili radikal bir karar aldı.






Safi'nin seçilmesi durumunda takımın başında görmeyi hayal ettiği İtalyan çalıştırıcı, rotasını Türkiye yerine ülkesinin milli takımına çevirdi.






Napoli ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli teknik adam, kulüpten ayrılmak için hiçbir finansal zorluk çıkarmadı ve kontratında kalan 7 milyon euro'luk devasa maaşından feragat etti.






Gelen son iddialara göre deneyimli teknik adam, doğrudan İtalya Milli Takımı'nın (Gök Mavililer) başına geçmeye hazırlanıyor.

Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 61 golle tamamlayan Trabzonspor'un gol yükünü Paul Onuachu, Felipe Augusto ve Ernest Muçi sırtladı

19.05.2026 13:50:00
AA
Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu
Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 61 golle tamamlayan Trabzonspor'un gol yükünü Paul Onuachu, Felipe Augusto ve Ernest Muçi sırtladı.

Bordo-mavili takımda Onuachu, forma giydiği 30 lig maçında 22 gol atarak RAMS Başakşehirli Eldor Shomurodov ile birlikte sezonu gol kralı tamamladı ve kulüp tarihinde bu başarıyı gösteren 6. oyuncu oldu.

Onuachu'nun ardından Brezilyalı oyuncu Augusto 32 maçta 13 gol kaydederken bu ismi, Beşiktaş'tan kiralanan Ernest Muçi 27 karşılaşmada 11 golle takip etti.

Gollerin yüzde 75'ini attılar

Onuachu, Augusto ve Muçi, 61 golün 46'sını kaydederek bordo-mavili takıma zirve yarışında önemli katkı yaptı.

Üç futbolcu, bordo-mavili ekibin gollerinin yüzde 75,4'üne imza atarak takımlarına önemli puanlar kazandırdı.

Ligdeki 11 ekipten fazla gol attılar

Onuachu, Augusto ve Muçi, toplam 46 golle Süper Lig'deki 11 ekipten fazla gol kaydetti.

Bordo-mavili oyuncular, Samsunspor ve Çaykur Rizespor ile aynı sayıda gol kaydederken TÜMOSAN Konyaspor (43), Gaziantep FK (43), Göztepe (42), Corendon Alanyaspor (41), Natura Dünyası Gençlerbirliği (36), ikas Eyüpspor (33), Hesap.com Antalyaspor (33), Kasımpaşa (33), Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük (31), Zecorner Kayserispor (27) ve Kocaelispor'u (26) geride bıraktı.

Toplam 11 futbolcu gol attı

Trabzonspor'da sezon boyunca 11 oyuncu gol sevinci yaşadı.

Karadeniz ekibinde Onuachu, Augusto ve Muçi'nin yanı sıra Oleksandr Zubkov 4, Chibuike Nwaiwu 3, Christ Inao Oulai 2, Stefan Savic, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Umut Nayir ve takımdan ayrılan Danylo Sikan da 1'er kez rakip fileleri havalandırdı. Bir golü de rakip oyuncu, kendi kalesine gönderdi.

Kupa finalinde gol güvenceleri

Trabzonspor'un skorer 3 oyuncusu, Ziraat Türkiye Kupası finalinde takımlarının gol güvencesi olacak.

Bu 3 isim içerisinde Muçi 4 golle kupada takımının en golcü oyuncusu olurken Onuachu 2, Augusto da 1 gol kaydetti.

Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi

Sergen Yalçın ve Serkan Reçber’in vedasıyla başlayan büyük depremin ardından yeni futbol yapılanmasının şifreleri çözüldü 

19.05.2026 13:50:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi
Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi
Beşiktaş'ta Sergen Yalçın ve Serkan Reçber'in vedasıyla başlayan büyük depremin ardından yeni futbol yapılanmasının şifreleri çözüldü. Koltuğun bir numaralı adayı Dino Toppmöller olurken, Alman hocanın Türkiye'deki sağ kolu ve kulübün yeni futbol aklı olması için emektar kaptan Necip Uysal'a tarihi bir görev tebliğ edilmeye hazırlanılıyor.






Beşiktaş'ta sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından, siyah-beyazlı yönetim futbol yapılanmasında köklü bir değişime giderek Futbol A Takımı Genel Koordinatörü Serkan Reçber ile de ilişkisini kesti.  Kulüpte adeta sil baştan bir dönem başlarken, yeni teknik adam ve futbol aklı için rota tamamen Almanya'ya çevrildi.






RESMİ TEKLİF TAM GAZ YAPILACAK

Sergen Yalçın'ın vedası sonrası camiada yüksek sesle Şenol Güneş ismi zikredilse de, yönetimin ajandasındaki bir numaralı teknik direktör adayı Dino Toppmöller.

Siyah-beyazlı kurmaylar, takımı modern bir futbol anlayışıyla yeniden ayağa kaldırmak adına 45 yaşındaki Alman teknik adama resmi teklif yapmaya hazırlanıyor.






GRAF "TEK BAŞINA OLMAZ" DEDİ

Alman teknik adamın Beşiktaş'a olası transferinde en büyük destekçisi ve köprüsü ise takımın sembol ismi Necip Uysal olacak. Kulübün yine yeniden "futbol aklı" haline gelen Graf'ın yönetime sunduğu raporda, yabancı bir teknik adamın Türkiye dinamiklerine tek başına adapte olmasının zor olacağını belirterek "Yalnız olmaz" uyarısında bulunduğu sızan bilgiler arasında.






İKİ FORMÜL ÜZERİNDE DURULUYOR

Bu rapor doğrultusunda emektar kaptan Necip Uysal için masada iki ciddi senaryo bulunuyor:

- Necip Uysal, Graf'tan bağımsız olarak doğrudan futbol şube sorumlusu gibi hareket edecek ve idari kısımda Ümraniye ile yönetim arasındaki bağı kuracak.






- Deneyimli isim, doğrudan Dino Toppmöller'in yardımcı antrenörlerinden biri olarak kulübedeki yerini alacak ve saha içiyle saha dışı arasındaki saha koordinasyonunu sağlayacak.

Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu

19.05.2026 13:47:00
AA
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu.

Süper Lig'de bu sezon 34 hafta boyunca karşılaşma hakemleri futbolculara 1328 sarı ve 66 kırmızı kart gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep FK, müsabakalarda gördüğü 95 sarı kartla ligin en çok sarı kartla cezalandırılan takımı oldu. Hesap.com Antalyaspor ve Zecorner Kayserispor, gördükleri 81 sarı kartla ikinciliği, 80 sarı kart gören Fenerbahçe ve TÜMOSAN Konyaspor ise üçüncülüğü paylaştı.

"En çok sararan" Arda ve Melih

Kırmızı-siyahlı ekipte bu sezon 8'er sarı kart gören Arda Kızıldağ ve Melih Kabasakal, takımın bu anlamda öne çıkan oyuncuları oldu.

Gaziantep ekibinin Ankaragücü'nden kadrosuna kattığı ve 3 sezondur forma giyen Arda Kızıldağ, görev aldığı 25 karşılaşmada 8 sarı kart gördü.

Güneydoğu temsilcisine sezon başında İkas Eyüpspor'dan transfer olan Melih Kabasakal ise oynadığı 24 karşılaşmada hakem tarafından 8 kez sarı kartla uyarıldı.

Kart listesinde Lungoyi, Rodrigues ve Maxim 7 sarı kart ile ikinci sırada, Kozlowski, Camara ve Yusuf Kabadayı ise 6 sarı kart ile üçüncü sırada yer aldı.

3 oyuncu kart görmeden bitirdi

Gaziantep ekibinde ligin ikinci yarısında kadroya dahil olan 3 oyuncu, kart görmeden sezonu tamamladı.

Kırmızı-siyahlı formayı 2 sezon önce terleten, bu sezon devre arasında Trabzonspor'dan kiralanan Denis Draguş, forma giydiği 11 karşılaşmada sarı kart görmedi.

Sırbistan ekibi FK Partizan'dan devre arası kiralanan Nihad Mujakic ise 854 dakika forma giydiği 11 karşılaşmayı kartsız bitirmeyi başardı.

Arnavut takımlarından Dinamo City'den kadroya katılan Gambiyalı orta saha oyuncusu Karamba Gassama da 15 karşılaşmada süre aldığı 554 dakikayı kart cezası almadan tamamladı.

5 oyuncu kırmızı kart gördü

Gaziantep FK'de savunma ve orta saha oyuncuları kırmızı kart gördü.

Kaleci Mustafa Burak Bozan, Kevin Rodrigues, Myenty Abena, Drissa Camara ve Nazım Sangare, Güneydoğu temsilcisinde kırmızı kart gören oyuncular oldu.

Kaleci Burak Bozan, Galatasaraylı Günay Güvenç ve Fenerbahçeli Ederson ile ligde bu sezon kırmızı kart gören 3 kaleciden biri oldu.

En az sararan Trabzonspor

Bu sezon ligin en az sarı kart gören takımı ise Trabzonspor oldu.

Bordo-mavililer, Süper Lig'de 53 sarı kartla ligin en az sarı kart gören takımı olmayı başardı.

Karadeniz ekibini 56 sarı kart ile Mısırlı.com Fatih Karagümrük, 63'er sarı kart ile Galatasaray ve Natura Dünyası Gençlerbirliği takip etti.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye bir darbe daha

EURO 2032 adaylık sürecinde UEFA kriterleri Fenerbahçe’yi köşeye sıkıştırdı. İstanbul’daki stat elemelerinde Rams Park koltuk hamlesiyle öne geçerken; Kadıköy’ün göbeğinde sıkışan 47 bin kapasiteli Saracoğlu Stadyumu’nu 65 bine çıkaracak 100 milyon Euro'luk dikey büyüme projelerine, UEFA’nın katı "tahliye güvenliği, dış çevre çemberi ve lojistik/otopark" yönetmelikleri geçit vermiyor

19.05.2026 13:44:00
Haber Merkezi
UEFA'dan Fenerbahçe'ye bir darbe daha
UEFA'dan Fenerbahçe'ye bir darbe daha
TFF, UEFA'ya EURO 2032 için vereceği 10 aday stadyumu Ekim ayında 5'e düşürecek. İstanbul'dan listeye giren Atatürk Stadyumu, Rams Park ve Saracoğlu arasından hangi statların nihai listede yer alacağı ise tamamen "kapasite ve hazırlık" durumuna bağlı.

UEFA'nın turnuvada grup aşaması sonrası kritik maçlar için belirlediği "60 bin+ kapasite" kriteri, şu an 47 bin 834 kapasiteye sahip olan Saracoğlu'nu tehdit ediyor.






GALATASARAY İŞİ HIZLANDIRDI

Ezeli rakip Galatasaray, Rams Park'ın kapasitesini koltuk optimizasyonuyla 60 binin üzerine çıkaracak projeyi masaya koydu. Fenerbahçe'nin bu yarışta geri kalmaması için Ekim ayına kadar resmi ve onaylanmış bir kapasite artırım projesini fiilen başlatması zorunluluk haline geldi.






AKIN DA YILDIRIM DA YAPAMAZ

Eski Asbaşkanı Hamdi Akın koordinatörlüğünde hazırlanan ve stadı dikey büyüterek 3 kata çıkarmayı hedefleyen 100 milyon Euro'luk projesi, kağıt üzerinde 65 bin kapasite vaat ediyor. Benzer bir projeyi Aziz Yıldırım yönetimi de daha önce sunmuştu.

Ancak iddialara göre UEFA Stadyum Altyapı ve Güvenlik Yönetmeliği'nin mevcut yerleşim planında bu büyüklükte bir stada vize vermesini imkansız kılıyor. Hatta öyle 3 kritik madde ortaya çıktı ki, UEFA üstü kapalı olarak son dönemde gündemde olan stadın Maltepe'ye taşınması için Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdığı haberleri bile geliyor.






İŞTE İDDİA EDİLEN O 3 MADDE

- Tahliye Güvenliği

UEFA, acil durumlarda stadyumun tamamen tahliye edilme süresini milisaniyeler bazında hesaplar. Çevresi binalarla ve ana yollarla çevrili Kadıköy parselinde, mevcut merdiven ve kapı genişlikleriyle stada 15 bin yeni insan eklemek, tahliye simülasyonlarında ölümcül "darboğazlar" yaratıyor. UEFA, dışarıya doğru genişletilemeyen bir yapının dikeyde büyümesine bu yüzden geçit vermiyor.

- Dış Çevre Güvenlik Çemberi Yetersizliği:

Turnike önlerinde seyircilerin yığılacağı geniş meydanlar şartı aranıyor. Recep Peker ve Taşköprü caddelerine sıfır olan Saracoğlu'nda, 65 bin kişiyi aynı anda stadyum çevresinde güvenle tutacak fiziksel metrekare alanı bulunmuyor.






- Lojistik ve VIP Otopark Krizi:

EURO 2032 standartları, devasa bir sponsor, medya naklen yayın araç filosu ve VIP otopark alanı talep ediyor. Kadıköy'ün göbeğinde bu büyüklükte bir lojistik alanı inşa etmek imkansız.

Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık

Kazanılan şampiyonluğun başrol oyuncularından Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. Ailesinin uzun süredir ABD’de yaşaması ve çocuğunun eğitimi nedeniyle kariyerine MLS’te devam etmeye sıcak bakan 31 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu için Amerika kulüplerinin harekete geçtiği iddia edildi. Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği bu ayrılık hamlesi karşısında ABD temsilcisinin sarı-kırmızılı kulübün kapısını 15-20 milyon Euro'luk astronomik bir bonservis teklifiyle çalmaya hazırlandığı belirtildi

19.05.2026 12:43:00
Haber Merkezi
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna katarak büyük bir transfere imza attığı ve kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir transfer iddiası ortaya atıldı. Alman yıldızın, önümüzdeki Dünya Kupası organizasyonunun ardından kariyerine ABD Major League Soccer (MLS) ekiplerinden birinde devam etmek istediği ileri sürüldü.






EŞİ ABD'Lİ VE ORADA YAŞIYOR

Yıldız futbolcunun eşinin ABD vatandaşı olduğu ve çocuğunun da eğitim hayatına ABD'de devam ettiği biliniyor.
Zaman zaman Türkiye'ye gelseler de hayatlarının büyük bölümünü ABD'de geçiren ailesinden uzak kalmak istemeyen Sané'nin, kariyerinin bu döneminde gelen MLS tekliflerine oldukça sıcak baktığı belirtiliyor. 31 yaşına merdiven dayayan tecrübeli kanat oyuncusunun, ailesiyle bir arada olabilmek adına bu radikal adımı atmaya hazır olduğu ifade ediliyor.






15-20 MİLYON EUO GELEBİLİR

Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği ve planları arasında yer almayan bu gelişme, transfer piyasasını da hareketlendirdi. Normal şartlarda sözleşme durumları nedeniyle süreç farklı işlese de iddialara göre, Sané'yi kadrosuna katmak isteyen ABD kulübü sarı-kırmızılı ekibin kapısını astronomik bir teklifle çalmaya hazırlanıyor.

ABD temsilcisinin, Alman yıldızın transferini bitirmek için Galatasaray'a 15-20 milyon Euro arasında bir bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu gelen bilgiler arasında.






NOA LANG İLE B PLANI

Sané, Galatasaray ile 2028 yılına kadar (3 yıllık) sözleşme imzalamıştı ve yıldız oyuncu yıllık net 9 milyon Euro garanti ücret ile 3 milyon Euro sadakat primi alıyor.

Okan Buruk'un, yeni sezon planlamasında Sané'nin ayrılma ihtimali yok. Bu ayrılık ihtimaline karşılık Buruk'un Noa Lang ile bir 'B planı' hazırlama ihtimali üzerinde duruluyor.






logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.