logo
26 NİSAN 2026

AB dalgaya alıyor

10.03.2004 00:00:00
Kıbrıs müzakerelerinin 11. turundan da sonuç çıkmadı.

Çıkmadı çünkü Rum Lideri Papadopulos müzakereleri tıkadı.

Türk kesiminin makul taleplerini, "bunlar Annan Planı'nda yok" diye geçiştiren Rum Lideri, kendi kabul edilemez taleplerini ise AB müktesebatına sığınarak dayatıyor.

Buna rağmen AB aşkı ile gözleri bağlanmış kartel medyası, Denktaş ile ilgili asılsız dedikodular üreterek iktidarı üzerine salmaktadır.

Dün Denktaş bu duruma isyan ederek "Türkiye'de Kıbrıs konusunda büyük bir oyun oynanmaktadır" diye uyarıyor.

Gerçekten de Karen Fogg çocukları politikacı, bürokrat ve gazeteci üçlüsü, Kıbrıs'a göç eden Türkleri adadan sürmekten bahseden Papadopulos'a ses çıkarmazken, Denktaş'ı hedef tahtasına oturtuyorlar.

"Yok Erdoğan fırça atmışmış, yok hükümet iyi karşılamamışmış, yok Denktaş'ın sonu gelmişmiş."

Medya kamuoyunu bu tip boş dedikodularla meşgul ederken, AKP iktidarı Kıbrıs konusunda tam bir geri çekilme halinde.

AB Troykası Türkiye'ye geliyor.

Türkiye'nin Annan Planı'nın AB müktesebatına dahil edilmesi güvencesi talebini ikna edici cevap veremiyor.

Basında tık yok.

AB yetkilileri Ankara'nın taleplerine karşılık Kıbrıs'ta çözüme uyum sağlamayı "incelemeye devam ettikleri" yönünde oyalayıcı taktikler içinde.

Verheugen "Bunun bir kaç yolu var. AB hukukunda geçici istisnalar (derogasyon), esnek istisnalar olabilir. Kalıcı istisnalar ancak çok sınırlı bir kaç konuda olabilir" diyerek aslında ipe un seriyor.

Günter Verheugen Erdoğan'ın bu yöndeki taleplerine adeta alaycı bir cevap veriyor.

Verheugen, "AB hukukçularımızı size gönderelim, ortak bir çalışma yaparak, size ne gibi katkılarda bulunabileceğimizi ortaya koysunlar" cümleleri ile işi dalgaya alıyor.

Bakalım AKP iktidarı, AB'den hukuki ve siyasi güvenceler almadan anlaşma olmaz duruşunu muhafaza edebilecek mi?
 
İbrahim Berk / diğer yazıları
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.