Seçim sathı mailinde AKP'nin hızla irtifa kaybettiği bir süreçte, sözde kamuoyu anketleriyle milletin gözünü boyamaya çalışan kimi kuruluşlar, 5 yılda bir gelen böyle bereketli bir süreçten azami derecede müstefid olmanın yollarını arıyorlar.Denek sayısı birkaç bini geçmeyen ve gerçekten yapılıp yapılmadığı anlamlı bir soru işareti olarak asılı duran kamuoyu anketlerinin Türk halkının düşüncelerini yansıttığını söylemek büyük bir gaflet olur. Kamuoyu anketleri toplumu istenilen-sipariş edilen yöne doğru kanalize etmede kullanılan en önemli araçlardan birisi haline geldi. Medya ve para gücü olanlar bu anketler marifetiyle toplumu kendilerine kanalize etmek için trilyonlarla ifade edilen bütçeleri gözden çıkarmaktan çekinmiyorlar.Bu noktada şu anlamlı soruyu sorabilirsiniz:Madem öyle, o halde neden bazı anket sonuçları seçim sonuçlarıyla birebir örtüşüyor?Cevabı çok basit. Çünkü anketler kamuoyunu şekle sokan birer kalıptır, halk da o anket kalıplarının içinde şekle giren su.Maddi olarak en bereketli dönemlerini yaşayan anket şirketleri de verilen paraya ve paranın sahibine göre kalıplar ve sonuçlar hazırlayıp, bunları medya gücüyle halka dikte ederler. Bu ortamda halkın sağlıklı düşünebilmesi ve doğru karar verebilmesinin önündeki en ciddi engel bu anketlerdir.***A&G isimli bir şirket, son yayınladığı anketinde, Türkiye'nin çok hassas sinir uçlarını tahrik etmek suretiyle AKP'ye pirim toplama gayretinde.Ankette "Türkiye'de milliyetçiliğin arttığını düşünüyor musunuz" diye oldukça manidar ve maksatlı bir soru soruluyor. Soruya verilen cevaplardan hareketle, Türkiye'de milliyetçiliğin arttığı sonucuna varan şirket, bu artışın sebeplerini de AB ile müzakerelerde gelinen nokta, Kuzey Irak'taki gelişmeler ve Hrant Dink cinayeti sonrası yaşananlara bağlıyor."Erkekler kadınlara göre daha milliyetçi" gibi bölüm başlıklarıyla olayı magazine ederek farklı bir gündem sacayağı oluşturmaya çalışan şirketin en çarpıcı sorusu ise şöyle: "Sizce Türkiye'de son zamanlarda artan bu yeni milliyetçi duygulara en iyi cevap veren siyasi parti ve lider hangisi?"Cevaba çok şaşıracaksınız: AKP!Bu komik cevap üzerinde durmadan asıl tehlikeli noktaya gelmek istiyorum.Öncelikle Türkiye'de milliyetçilik, yaşanan bazı olaylarla bağlantılı olarak yükselen veya alçalan bir değer değil, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ulus devlet olarak kurulup ayakta kalması için olmazsa olmaz değerdir.Türkiye'de milliyetçilik Başbakanın sıklıkla ifade ettiği gibi "kafatasçı" ve etnik olmayıp,
Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihi sözüyle vücut bulan "Ne Mutlu Türküm diyene milliyetçiliğidir." Mustafa Kemal Atatürk'ün bu anlamlı sözünü, Lazı, Kürdü, Türkü, Çerkezi, Boşnağı ile Türk milletini birleştiren ve bu birliğin devletimizin bekâsı için olmazsa olmazlardan olduğunu her ortamda ifade eden Prof. Dr.
Haydar Baş "Ne Mutlu Türküm diyene milliyetçiliği" olarak formülize etmiştir.Türk milleti milliyetçilikten, vatanperverlikten ve ulusal bağımsızlığından hiçbir zaman taviz vermemiştir. Bu bakımdan milletimizin en önemli değerlerinden birisi olan milliyetçilik yükselme veya alçalma trendine sokulamaz. Bir milletin milliyetçiliği ya vardır, ya da yoktur. Milli duygulara en çok hitap eden parti olarak AKP'nin gösterilmesi ne kadar anlamsız ve komik ise, milliyetçiliği alçalan-yükselen bir değer olarak ifade etmek de o kadar anlamsız ve komiktir. Ve aynı zamanda tehlikeli?