logo
08 AĞUSTOS 2026

Allah Resulünün dilinden Hz. Ali -21-

Ey ashabım, hiç kuşkusuz Allah, size Ali b. Ebi Tâlib’in velayetini ve O’na uymayı emrediyor. O halde Benden sonra O sizin veliniz ve imamınızdır

05.06.2026 00:03:00
Haber Merkezi
 
Allah Resulünün dilinden Hz. Ali -21-
Allah Resulünün dilinden Hz. Ali -21-
256- Abdurrahman b. Kesir babasından, o da İmam Câfer-i Sâdık'tan, o da babalarından rivayetle Resulüllah'ın bir gün ashabına hitaben şöyle buyurduğunu nakletmiştir:

"Ey ashabım, hiç kuşkusuz Allah, size Ali b. Ebi Tâlib'in velayetini ve O'na uymayı emrediyor. O halde Benden sonra O sizin veliniz ve imamınızdır.

O'na muhalefet etmeyiniz ki, hakkı ketmetmiş olursunuz. O'ndan ayrılmayın, yoksa yolunuzu şaşırırsınız.

Şüphe yok ki, Allah, Ali'yi Benim vasim ve Benden sonra hidayet vesilesi kılmıştır. O Benim sırrımın saklandığı yer, ilmimin heybesi ve ehlimdir."







257- "Ali b. Ebi Tâlib'in velayeti Allah'ın velayetidir. O'nu sevmek, Allah'ın ibadeti ve O'na uymak Allah'ın farizasıdır. O'nun dostları, Allah'ın dostları ve O'nun düşmanları, Allah'ın düşmanlarıdır. O'nun savaşı, Allah'ın savaşı ve O'nun barışı Allah'ın barışıdır."

258- Ammar b. Yâsir, Resulüllah'tan şöyle nakletmiştir: "Bana Allah tarafından şöyle vahyedildi: Kim, Bana ve Ali b. Ebi Tâlib'in velayetine iman ederse, Cennette Benimle olacaktır, binaenaleyh kim O'nu severse, Beni sevmiştir ve kim Beni severse Allah'ı sevmiştir."







259- Ammar bin Yâsir'den nakledildiğine göre Resulüllah şöyle buyurdu: "İnsanlardan Bana iman eden ve Beni tasdik eden herkese Ali b. Ebi Tâlib'in velayetini vasiyet ediyorum.

Kim, O'nu kendisine veli edinirse, Beni veli edinmiştir. Ve kim Beni veli edinirse, Allah'ı veli edinmiştir.

Kim, O'nu severse Beni sevmiştir, kim Beni severse Allah'ı sevmiştir.

Kim, O'na düşmanlık beslerse Bana düşmanlık beslemiştir ve Bana düşmanlık besleyen ise, Allah'a düşman kesilmiştir."

260- "Kim, Benim gibi yaşamayı, Benim gibi ölmeyi ve Rabbimin Bana vaad ettiği ebedilik Cennetinde yerleşmeyi arzuluyorsa, Ali b. Ebi Tâlib'in velayetini kabul etsin. Hiç kuşkusuz O sizi hidayetten çıkarmaz ve herhangi bir dalalete de sürüklemez."







261- "Ey insanlar, bu, Allah'ın hazinesi olan Ali b. Ebi Tâlib'dir. Kim bugün ve bugünden sonra O'nu sever ve velayetini kabul ederse Allah ile olan ahdine vefa etmiş ve üzerine farz olanı yerine getirmiştir.

Yine kim bugün ve bugünden sonra O'na düşmanlık beslerse kıyamet günü kör ve sağır olarak gelecektir ve Allah indinde hiçbir hüccet ve dayanağı olmayacaktır."

262- Câbir b. Abdullah, Abdullah b. Mesud'dan şöyle duyduğunu nakletmiştir. Resulüllah buyurdu ki:

"Bana iman eden ve Ali'yi sevip O'nun velayetini kabul eden kimse, ateşe haram kılınmıştır. Ali ile münakaşa eden ve O'na düşmanlık besleyen kimseyi ise Allah lanetlemiştir. Ali Bana yakınlıkta iki göz ile kaş arasının derisi gibidir."







263- Resulüllah'tan şöyle nakledilmiştir: "Allah Teala buyuruyor ki: Kim Bana, Benim Peygamberime ve Velime iman ederse, onu Cennete sokarım; ne durumda olursa olsun..."

264- Ebuzer Gifari, Resulüllah'tan şöyle nakletmiştir: "Kim, Benim gibi yaşamayı, Benim gibi ölmeyi ve Rabb'imin hazırladığı Adn Cenneti'nde yer almayı istiyorsa, Benden sonra Ali'nin velayetini kabul etsin.

O'nu seveni, sevsin ve O'ndan sonraki imamlara uysun. Hiç kuşkusuz onlar, Benim itretimdirler. Allah onları, Benim etim ve kanımdan yaratmıştır. Onlar Benim idrak ve ilmime sahiptirler.

Ümmetimden, onların fazilet ve üstünlüklerini inkar edenlerin vay haline! Allah onları, Benim şefaatime ulaştırmasın."







265- "Sizden her kim Benden sonra kurtuluşa ermek diliyorsa, Ali b. Ebi Tâlib'in velayetine sarılsın. Hiç kuşkusuz en büyük sıddık ve en yüce fâruk O'dur. O, Benden sonra her Müslümanın imamıdır."

266- İmam Muhammed Bâkır'dan, o da babalarından, onlar da Resulüllah'tan şöyle nakletmişlerdir:

"Kim, Sırat'tan fırtına hızıyla geçmeyi ve sorgusuz bir şekilde Cennete girmeyi istiyorsa Benim veli, vasi, arkadaşım, ailem ve ümmetim üzerindeki halifem olan Ali b. Ebi Tâlib'in velayetini kabul etsin.

Kim de, Cehennem ateşine girmek isterse, O'nun velayetini terk etsin. Rabb'imin izzet ve celaline and olsun (ki, bu böyledir). Hiç kuşkusuz O, tek giriş yeri olan Allah kapısıdır. Sıratı mustakim (dosdoğru yol) O'dur. O, o kimsedir ki Allah kıyamet günü O'nun velayetinden insanları hesaba çekecektir."

Adana'daki kadın cinayetinde 13 tutuklama

Adana'da 24 yaşındaki kadını sokak ortasında öldüren zanlı, yaklaşık 750 saatlik kamera görüntülerinin incelemesinin ardından İstanbul'da saklandığı petshopta yakalandı

03.08.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
 
Adana'daki kadın cinayetinde 13 tutuklama
Adana'daki kadın cinayetinde 13 tutuklama
Adana'da 24 yaşındaki kadını sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren zanlı, yaklaşık 750 saatlik kamera görüntülerinin incelemesinin ardından İstanbul'da saklandığı petshopta yakalandı. Şüphelinin ifadesinde cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini öne sürdüğü öğrenilirken, olayla ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 13'ü tutuklandı.






Olay, 24 Temmuz'da merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi 13362. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Reyhan Acar (24) sokakta bir kişinin tabancayla açtığı ateş sonucu kanlar içerisinde yere yığılırken, saldırgan olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Acar, ambulansla kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayeti aydınlatmak için yaklaşık 750 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü mercek altına aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda saldırıyı Bilal F.'nin (24) gerçekleştirdiği belirlendi. Şüphelinin eşi Öykü F. (22) ile birlikte İstanbul'a kaçtığını tespit eden ekipler, soruşturmayı derinleştirdi. Çalışmalarda Bilal F.'nin kaçmasına ve saklanmasına yardım ettiği öne sürülen 13 kişinin kimliği de belirlendi.







Yunanistan'a kaçma planı başarısız oldu

Yapılan araştırmalarda Bilal F. ile eşi Öykü F.'nin Edirne'ye giderek Yunanistan'a kaçmayı planladığı tespit edildi. Ancak polis uygulamasını fark eden şüphelilerin ayçiçeği tarlasına kaçarak izlerini kaybettirdiği, bir gece burada saklandıktan sonra yeniden İstanbul'a döndükleri öğrenildi.







Yakalanmamak için 3 saatte bir adres değiştirdi, petshopta yakalandı

Cinayet dedektifleri, şüphelilerin İstanbul Bahçeşehir'de bir sitede saklandığını belirledi. Özel Harekat polislerinin de desteğiyle düzenlenen operasyonda Öykü F. sitenin bahçesinde yakalanırken, Bilal F. adreste bulunamadı. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, zanlının yakalanmamak için yaklaşık 3 saatte bir adres değiştirdiğini belirledi. İzini süren polis, Bilal F.'yi siteye yakın bir petshopta saklanırken yakalayarak gözaltına aldı.

Bilal F.'nin yakalanmasının ardından harekete geçen ekipler, şüphelinin Adana'dan kaçmasına ve İstanbul'da saklanmasına yardım ettiği belirlenen 13 kişiyi de eş zamanlı operasyonlarla gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Fırat T.'nin cinayet suçundan 39 yıl, Şeyhmus Y.'nin ise yine cinayet suçundan 37 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı öğrenildi.









Cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini öne sürdü

Emniyetteki sorgusunda Bilal F.'nin "Reyhan ile ilişkimiz vardı. Başkasıyla görüştüğünü düşündüğüm için kıskançlık krizine girdim. Bu nedenle saldırıyı gerçekleştirdim" dediği öne sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Bilal F. ve eşi Öykü F. ile birlikte 15 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan Bilal F. ve 12 şüpheli tutuklanırken, Bilal F.'nin eşi Öykü F. ile 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayvalık'ta ormanlara giriş yasak ama denetim yetersiz

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, son yılların en büyük orman yangınlarıyla mücadele ederken, Balıkesir Valiliği'nin 5 Mayıs 2026 tarih ve 2026/1 sayılı Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kararı kapsamında, 15 Haziran-30 Eylül 2026 tarihleri arasında belirlenen mesire alanları ve izin verilen noktalar dışında ormanlara giriş yasaklanmasına rağmen özellikle Ayvalık'taki bazı koy ve ormanlık alanlarda vatandaşların denetimsiz şekilde ormana girmeye devam ettiği gözleniyor

01.08.2026 11:41:00 / Güncelleme: 01.08.2026 11:45:00
İHA
 
Ayvalık'ta ormanlara giriş yasak ama denetim yetersiz
Ayvalık'ta ormanlara giriş yasak ama denetim yetersiz
Balıkesir Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda, yangın sezonu boyunca yalnızca belirlenen orman parkları ve mesire alanlarında belirli kurallar çerçevesinde piknik yapılmasına izin verilirken, bunun dışındaki tüm ormanlık alanlara giriş 6831 sayılı Orman Kanunu kapsamında yasak bulunuyor.






Geçtiğimiz yıl söz konusu yasaklar Jandarma ekipleri tarafından sıkı şekilde denetlenirken, bu yıl denetim görevinin Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine bırakıldığı öğrenildi. Ancak sahadaki görüntüler, denetimlerin yeterli düzeyde yapılmadığı yönünde eleştirilere neden oluyor.








Objektiflere yansıyan fotoğraflarda, çok sayıda vatandaşın ormanlık alan içerisindeki sahillere rahatlıkla girerek gün boyu vakit geçirdiği görülüyor. Özellikle yoğun sıcakların ve kuvvetli rüzgârın etkili olduğu günlerde bu durumun, oluşabilecek bir ihmal veya dikkatsizlik sonucu yeni orman yangınlarına zemin hazırlayabileceği değerlendiriliyor.








Son günlerde Ayvalık, Gömeç ve çevresinde binlerce hektarlık alanın kül olduğu büyük orman yangınlarının ardından, vatandaşlar denetimlerin artırılmasını ve yasakların sadece kâğıt üzerinde kalmayıp sahada da etkin şekilde uygulanmasını istiyor.

Uzmanlar ise orman yangınlarıyla mücadelede en etkili yöntemin, yangın çıkmadan önce riskleri ortadan kaldıracak önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanması olduğuna dikkat çekiyor.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.