logo
08 AĞUSTOS 2026

Allah Resulünün dilinden Hz. Ali -30-

Ey Ebe’l-Hasan Seni müjdelememi ister misin?” O da, “Evet ya Resulallah” deyince, şöyle devam etti

15.06.2026 00:50:00
Haber Merkezi
 
Allah Resulünün dilinden Hz. Ali -30-
Allah Resulünün dilinden Hz. Ali -30-
367- İbn-i Abbas Resulüllah'tan şöyle nakletmiştir: "Eğer insanlar Ali b. Ebi Tâlib'in sevgisinde birleşselerdi, Allah Cehennem ateşini yaratmazdı."

368- Resulüllah, "Ali'yi sevmek ibadettir. Allah O'nun velayetini kabul etmeden ve düşmanlarından teberri etmeden hiçbir kulun imanını kabul etmez" buyurdu.

369- Ebû Basir, İmam Câfer-i Sâdık'tan, o da babalarından, onlar da Hz. Ali'den, Resulüllah'ın kendisine şöyle buyurduğunu nakletmişlerdir:

"Ya Ali, Ben (Mirac Gecesi'nde) göğe çıkarıldığımda melekler her gökte Beni müjdelerle karşılıyorlardı. Bilahare Cebrail, Beni meleklerin bir mahfilinde karşılayarak şöyle dedi: Eğer ümmetin Ali'nin sevgisi üzerinde birleşselerdi Allah (azze ve celle) Cehennem ateşini yaratmazdı."







370- Hasan b. Salih b. Hayy diyor ki, İmam Muhammed Bâkır'dan şöyle duydum: "Ali'yi sevmek ibadettir ve ibadetin en hayırlısı başkalarından saklananıdır."

371- Câbir b. Abdillah el-Ensari'den şöyle nakledilmiştir: "Bir gün biz Resulüllah'ın yanındaydık. Bir ara Allah Resulü yüzünü tam olarak Ali b. Ebi Tâlib'e döndürerek şöyle buyurdu:

"Ey Ebe'l-Hasan Seni müjdelememi ister misin?" O da, "Evet ya Resulallah" deyince, şöyle devam etti:

"İşte bu Cebrail'dir. Allah Teala'dan haber veriyor ki, Senin takipçilerine ve sevenlerine yedi haslet bağışlanmıştır. Ölüm anında kendilerine müdara edilecek, korku anında yalnızlıkları giderilecek, zulmet ve karanlık anında aydınlanacaklar, dehşet anında emniyete alınacaklar, ameller tartıldığında kendilerine adaletle davranılacak, Sırat'tan geçiş iznine sahip olacaklar, diğer insanlardan önce Cennete girecekler ve onların nuru önlerinde ve sağlarında hareket edecektir."







372- Resulüllah buyurdu ki: "Mü'minin sahifesinin (amel defterinin) unvanı, Ali b. Ebi Tâlib'in sevgisidir."

373- Resulüllah buyurdu ki: "Kim (Allah'ın) sağlam ipine sarılmak isterse Ali ve zürriyetini sevsin."

374- İmam Ali er-Rıza kanalıyla babalarından Resulüllah'ın şöyle buyurduğu nakledilmiştir:

"Kim kurtuluş gemisine binmeyi "urvetü'l-vüskâ"ya (Allah'ın sağlam kulpuna) tutunmayı ve Allah'ın sağlam ipine sarılmayı istiyorsa, Benden sonra Ali'yi sevsin, O'nun düşmanına düşman olsun ve O'nun evlatlarından olan hidayet imamlarına uysun...

Zira hiç kuşkusuz onlar, Benden sonra Benim halifelerim, vasilerim, Allah'ın halk üzerindeki hüccetleri, ümmetimin efendileri ve takva sahiplerini Cennete doğru götüren önderlerdir. Onların hizbi, Benim hizbim; benim hizbim de Allah'ın hizbidir. Onların düşmanlarının hizbi ise, şeytanın hizbidir."







375- Resulüllah buyurdu ki: "Ali b. Ebi Tâlib sevgisi öyle bir hasenedir ki, onunla birlikte hiçbir seyyie (küçük günah) insana zarar vermez. O'na düşmanlık beslemek öyle bir kötülüktür ki, onunla birlikte hiçbir iyi amel fayda vermez."

376- Abdullah b. Ömer Resulüllah'tan şöyle nakletmiştir: "Bilin ki; kim Ali'yi severse, Allah onun namazını, orucunu, gece ibadetlerini kabul eder ve duasını icabete eriştirir."

377- Resulüllah: "Kim Ali b. Ebi Tâlib'i severse (Allah'ın) sağlam kulpuna sarılmıştır" buyurdu.







378- İmam Ali er-Rıza, babalarından Resulüllah'ın şöyle buyurduğunu rivayet etmiştir: "Kim (Allah'ın) sağlam kulpuna tutunmak istiyorsa Ali ve Ehl-i Beyt'imin sevgisine sarılsın."

379- Resulüllah buyurdu ki: "Bilin ki; kim Ali'yi severse Allah onun hasenelerini (sâlih amellerini) kabul eder ve kötülüklerinden vazgeçer. Böyle birisi Cennette Seyyidü-ş-Şühedâ Hamza'nın arkadaşı olacaktır."

380- İbn Abbas, Resulüllah'tan şöyle nakletmiştir: "Beni hak olarak peygamberliğe seçene and olsun ki, Allah, Ali b. Ebi Tâlib'in sevgisi hakkında sorgulamadan hiçbir kulun, hiçbir iyi amelini kabul etmez." (Kaynaklar için bakınız Prof. Dr. Haydar Baş İmam Ali eseri)

Adana'daki kadın cinayetinde 13 tutuklama

Adana'da 24 yaşındaki kadını sokak ortasında öldüren zanlı, yaklaşık 750 saatlik kamera görüntülerinin incelemesinin ardından İstanbul'da saklandığı petshopta yakalandı

03.08.2026 10:50:00
İhlas Haber Ajansı
 
Adana'daki kadın cinayetinde 13 tutuklama
Adana'daki kadın cinayetinde 13 tutuklama
Adana'da 24 yaşındaki kadını sokak ortasında tabancayla vurarak öldüren zanlı, yaklaşık 750 saatlik kamera görüntülerinin incelemesinin ardından İstanbul'da saklandığı petshopta yakalandı. Şüphelinin ifadesinde cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini öne sürdüğü öğrenilirken, olayla ilgili gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 13'ü tutuklandı.






Olay, 24 Temmuz'da merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi 13362. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Reyhan Acar (24) sokakta bir kişinin tabancayla açtığı ateş sonucu kanlar içerisinde yere yığılırken, saldırgan olay yerinden kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Acar, ambulansla kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayeti aydınlatmak için yaklaşık 750 saatlik güvenlik kamerası görüntüsünü mercek altına aldı. Yapılan çalışmalar sonucunda saldırıyı Bilal F.'nin (24) gerçekleştirdiği belirlendi. Şüphelinin eşi Öykü F. (22) ile birlikte İstanbul'a kaçtığını tespit eden ekipler, soruşturmayı derinleştirdi. Çalışmalarda Bilal F.'nin kaçmasına ve saklanmasına yardım ettiği öne sürülen 13 kişinin kimliği de belirlendi.







Yunanistan'a kaçma planı başarısız oldu

Yapılan araştırmalarda Bilal F. ile eşi Öykü F.'nin Edirne'ye giderek Yunanistan'a kaçmayı planladığı tespit edildi. Ancak polis uygulamasını fark eden şüphelilerin ayçiçeği tarlasına kaçarak izlerini kaybettirdiği, bir gece burada saklandıktan sonra yeniden İstanbul'a döndükleri öğrenildi.







Yakalanmamak için 3 saatte bir adres değiştirdi, petshopta yakalandı

Cinayet dedektifleri, şüphelilerin İstanbul Bahçeşehir'de bir sitede saklandığını belirledi. Özel Harekat polislerinin de desteğiyle düzenlenen operasyonda Öykü F. sitenin bahçesinde yakalanırken, Bilal F. adreste bulunamadı. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, zanlının yakalanmamak için yaklaşık 3 saatte bir adres değiştirdiğini belirledi. İzini süren polis, Bilal F.'yi siteye yakın bir petshopta saklanırken yakalayarak gözaltına aldı.

Bilal F.'nin yakalanmasının ardından harekete geçen ekipler, şüphelinin Adana'dan kaçmasına ve İstanbul'da saklanmasına yardım ettiği belirlenen 13 kişiyi de eş zamanlı operasyonlarla gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Fırat T.'nin cinayet suçundan 39 yıl, Şeyhmus Y.'nin ise yine cinayet suçundan 37 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı öğrenildi.









Cinayeti kıskançlık nedeniyle işlediğini öne sürdü

Emniyetteki sorgusunda Bilal F.'nin "Reyhan ile ilişkimiz vardı. Başkasıyla görüştüğünü düşündüğüm için kıskançlık krizine girdim. Bu nedenle saldırıyı gerçekleştirdim" dediği öne sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Bilal F. ve eşi Öykü F. ile birlikte 15 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan Bilal F. ve 12 şüpheli tutuklanırken, Bilal F.'nin eşi Öykü F. ile 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayvalık'ta ormanlara giriş yasak ama denetim yetersiz

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, son yılların en büyük orman yangınlarıyla mücadele ederken, Balıkesir Valiliği'nin 5 Mayıs 2026 tarih ve 2026/1 sayılı Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kararı kapsamında, 15 Haziran-30 Eylül 2026 tarihleri arasında belirlenen mesire alanları ve izin verilen noktalar dışında ormanlara giriş yasaklanmasına rağmen özellikle Ayvalık'taki bazı koy ve ormanlık alanlarda vatandaşların denetimsiz şekilde ormana girmeye devam ettiği gözleniyor

01.08.2026 11:41:00 / Güncelleme: 01.08.2026 11:45:00
İHA
 
Ayvalık'ta ormanlara giriş yasak ama denetim yetersiz
Ayvalık'ta ormanlara giriş yasak ama denetim yetersiz
Balıkesir Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda, yangın sezonu boyunca yalnızca belirlenen orman parkları ve mesire alanlarında belirli kurallar çerçevesinde piknik yapılmasına izin verilirken, bunun dışındaki tüm ormanlık alanlara giriş 6831 sayılı Orman Kanunu kapsamında yasak bulunuyor.






Geçtiğimiz yıl söz konusu yasaklar Jandarma ekipleri tarafından sıkı şekilde denetlenirken, bu yıl denetim görevinin Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine bırakıldığı öğrenildi. Ancak sahadaki görüntüler, denetimlerin yeterli düzeyde yapılmadığı yönünde eleştirilere neden oluyor.








Objektiflere yansıyan fotoğraflarda, çok sayıda vatandaşın ormanlık alan içerisindeki sahillere rahatlıkla girerek gün boyu vakit geçirdiği görülüyor. Özellikle yoğun sıcakların ve kuvvetli rüzgârın etkili olduğu günlerde bu durumun, oluşabilecek bir ihmal veya dikkatsizlik sonucu yeni orman yangınlarına zemin hazırlayabileceği değerlendiriliyor.








Son günlerde Ayvalık, Gömeç ve çevresinde binlerce hektarlık alanın kül olduğu büyük orman yangınlarının ardından, vatandaşlar denetimlerin artırılmasını ve yasakların sadece kâğıt üzerinde kalmayıp sahada da etkin şekilde uygulanmasını istiyor.

Uzmanlar ise orman yangınlarıyla mücadelede en etkili yöntemin, yangın çıkmadan önce riskleri ortadan kaldıracak önleyici tedbirlerin eksiksiz uygulanması olduğuna dikkat çekiyor.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.