logo
06 HAZİRAN 2026

Bakan Şahin çark etti

26.11.2005 00:00:00
İsviçre maçı sonrası yaşananları ve milli takımın dünya kupasına katılamamasına fırsat bilerek futbol federasyonu yönetim kurulunu istifaya çağıran, istifa etmedikleri takdirde kendilerini görevden alacağını söyleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çark etti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çark etti. Şahin geri vitese takarak, "'Ben ancak olağanüstü kongre veya seçime götürürüm. Yine kararı verecek olan o federasyonun delegeleridir." dedi.Dağerlendirme yapacağız"Türk sporu çok daha iyi noktalarda olmalıdır. Şu anda geldiği yeri yeterli bulmuyorum'' diyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Türk sporu için için gayret ediyoruz. Onun için federasyonlarımıza 'bir silkelenin, kendinize dikkat edin,' diye çağrıda bulundum. Kuşkusuz ki federasyonlarımızı bir performans denetimine tabi tutmak suretiyle gelecek aylarda ciddi değerlendirme yapacağız. Ben federasyonların başarılı olmalarını ve Türkiye'nin sporda yükselmesini, dikkati çeken bir ülke haline gelmesin arzu ediyorum.'' dedi.Yetkisi olsa yapacak ama...Şahin, federasyon başkanlarını görevden alma yetkisinin bulunmadığını ifade ederek, "Ben ancak olağanüstü kongre veya seçime götürürüm. Yine kararı verecek olan o federasyonun delegeleridir. Ama ben böyle bir kararı önlerine koyarım bunu da yapmak durumundayım. onlar değerlendirsinler, en iyisini, en başarılısını, en güzelini yakalamaya gayret etsinler. Yani eski hamam eski tas devam etmeyelim. Bir silkinelim, bir özeleştiri yapalım. Bir nefis muhasebesi yapalım istiyorum'' diye konuştu.Üstü kapalı yine tehdit ettiKamuoyunda gelen tepki üzerine çark eden Bakan Şahin federasyonu tehdit etmekten yine geri kalmadı. Şahin, bazı kulüp başkan ve yöneticilerinin istifa ettiğini veya etmeye hazırlandığını belirterek, "Bu demokratik bir yarıştır. Başarısızlık varsa bırakmakta yarar vardır. Kendilerinden sonra gelecek yeni yönetimin önünü açmak ve belki de onların daha başarılı olabileceklerini düşünmek gerekir. Futbol Federasyonu konusunda benim önüme olmsuz bir rapor gelirse o zaman yasal tavrımı sergilerim'' dedi.

Süper Lig'de yeni sezonun hakemleri açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon görev alacak hakemlerini açıkladı

06.06.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Süper Lig'de yeni sezonun hakemleri açıklandı
Süper Lig'de yeni sezonun hakemleri açıklandı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de gelecek sezon görev alacak hakemlerini açıkladı.

TFF, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) belirlediği 2026-2027 sezonu hakem klasmanlarını duyurdu. Açıklanan listelerde Süper Lig ve profesyonel liglerde görev yapacak üst klasman hakemleri ile VAR hakemleri yer aldı.

Üst klasman hakemleri şöyle:

"Zorbay Küçük (Adana), Doğukan Yıldırım (Adana), Kadir Sağlam (Ankara), Burak Olcar (Ankara), Burak Pakkan (Ankara), Burak Demirkıran (Ankara), Alper Akarsu (Ankara), Gürcan Hasova (Ankara), Emre Kaan Çalışkan (Ankara),

Burak Kamalak (Ankara), Batuhan Kolak (Antalya), Ömer Faruk Turtay (Antalya), İbrahim Güner (Antalya), Kaan Kara (Aydın), Adnan Deniz Kayatepe (Balıkesir), Oğuzhan Çakır (Balıkesir), Cihan Aydın (Bursa), Birkan Altındaş (Bursa),

Ali Şansalan (Çanakkale), Ümit Öztürk (Denizli), Turgut Doman (Eskişehir), Ali Yılmaz (Gaziantep), Çağdaş Altay (İstanbul), İlker Yasin Avcı (İstanbul), Ömer Tolga Güldibi (İstanbul), Abdullah Buğra Taşkınsoy (İstanbul), Ozan Ergün (İstanbul), Mehmet Türkmen (İstanbul), Süleyman Bahadır (İstanbul), Melih Aldemir (İstanbul), Oğuzhan Gökçen (İstanbul), Emrullah Baydar (İstanbul), Halil Umut Meler (İzmir), Yiğit Arslan (İzmir), Davut Dakul Çelik (İzmir), Direnç Tonusluoğlu (İzmir), Berkay Erdemir (İzmir), Reşat Onur Coşkunses (İzmir), Fatih Tokail (İzmir),

Ayberk Demirbaş (İzmir), Muhammet Alperen Çopur (İzmir), Mustafa Hakan Belder (Karabük), Raşit Yorgancılar (Konya), Oğuzhan Aksu (Mersin), Hakan Ülker (Muğla), Emre Kargın (Muğla), Muhammet Ali Metoğlu (Rize),

Yücel Büyük (Rize), Atilla Karaoğlan (Sakarya), Erdem Mertoğlu (Samsun), Yusuf Adnan Kendirciler (Şanlıurfa), Ömer Faruk Gültekin (Şanlıurfa), Yusuf Ziya Gündüz (Sivas), Yasin Kol (Trabzon), Alpaslan Şen (Trabzon)."

Trabzonspor'un yeni transferi Noah Saviolo, İstanbul'da

Trabzonspor, Portekiz ekibi Guimaraes forması giyen ve prensip anlaşmasına vardığı 22 yaşındaki Noah Saviolo'yu transfer görüşmelerini sürdürmek üzere İstanbul'a getirdi

06.06.2026 10:47:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor'un yeni transferi Noah Saviolo, İstanbul'da
Trabzonspor'un yeni transferi Noah Saviolo, İstanbul'da
Trabzonspor, Portekiz ekibi Guimaraes forması giyen ve prensip anlaşmasına vardığı 22 yaşındaki Noah Saviolo'yu transfer görüşmelerini sürdürmek üzere İstanbul'a getirdi.

Trabzonspor, yeni sezon kadro planlaması kapsamında transfer çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-mavililer, Ernest Muçi, Sidny Lopes Cabral ve Ruslan Malinovskyi'nin ardından Portekizli hücum oyuncusu Noah Saviolo'yu transfer görüşmelerini sürdürmek üzere İstanbul'a getirdi.

Saat 23.30 sıralarında İstanbul'a gelen 22 yaşındaki futbolcunun, yarın sağlık kontrolünden geçtikten sonra başkan Ertuğrul Doğan ile bir araya gelerek 5 yıllık resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

Saviolo, geçtiğimiz sezon Guimaraes formasıyla 36 maçta 2 gol 4 asistlik performans sergiledi.

New York Knicks şampiyonluğa koşuyor


 
New York Knicks, NBA final serisinde 2-0 öne geçti. Spurs'ü 105-104 yenen Knicks, 1993'te Chicago Bulls ve 1995'te Houston Rockets'ın ardından, final serisinin ilk iki maçını deplasmanda kazanan tarihteki üçüncü takım oldu.

06.06.2026 09:53:00 / Güncelleme: 06.06.2026 10:01:51
HABER MERKEZİ/AA
 New York Knicks şampiyonluğa koşuyor
 New York Knicks şampiyonluğa koşuyor

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) final serisinin ikinci maçında New York Knicks, deplasmanda San Antonio Spurs'ü 105-104 yenerek 2-0 öne geçti.
Frost Bank Center'da oynanan maçta, Karl-Anthony Towns 21 sayı, 13 ribauntla takımına liderlik ederken, Jalen Brunson ve Mikal Bridges 20'şer sayılık performans sergiledi.

Tarih yazıyorlar

Üst üste 13. galibiyetini alan Knicks, NBA play-off tarihindeki en uzun ikinci galibiyet serisine imza attı. Knicks, 1993'te Michael Jordan'lı Chicago Bulls ve 1995'te Hakeem Olajuwon'lı Houston Rockets'ın ardından, final serisinin ilk iki maçını deplasmanda kazanan tarihteki üçüncü takım oldu.

Üçüncü maç New York'ta

Spurs'te Wembanyama 29 sayı, 9 ribaunt üretirken, De'Aaron Fox 20 sayı, 5 asistle oynadı. New York'ta taşınan serinin üçüncü maçı, 9 Haziran Salı gecesi Madison Square Garden'da oynanacak.

Taraftar sokakta
 
Karşılaşmanın ardından Madison Square Garden çevresindeki sokaklarda kutlama yaptı. Galibiyeti kutlamak amacıyla Yedinci Cadde boyunca toplanan taraftarlar tezahüratlar, bayraklar ve havai fişeklerle kutlama yaptı.
 
53 yıldır şampiyon olamıyor
 
New York Knicks, NBA'de son şampiyonluğunu 1973'te elde etti. Şimdiye kadar iki kez şampiyon olan Knics'in diğer şampiyonluğu ise 1970'de... Takım, 1994 ve 1999'da NBA finallerine çıkmış ancak kazanamamıştı. 
 

Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır


 
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında son hazırlık maçında 7 Haziran Pazar günü, Miami'de Venezuela ile karşılaşacak.
Inter Miami FC Stadı'nda 7 Haziran Pazar günü oynanacak karşılaşma bu gece TSİ 01.00'de başlayacak

06.06.2026 09:43:00
Haber Merkezi'AA
 Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır
 Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında son hazırlık maçında 7 Haziran Pazar günü, Miami'de Venezuela ile karşılaşacak.
Florida'daki Inter Miami FC Stadı'nda oynanacak maç, 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de başlayacak.

Venezuela ile ilk maç

Türkiye, Güney Amerika ülkesi Venezuela ile tarihinde ilk kez mücadele edecek.
Ay-yıldızlı ekip, Venezuela maçının ardından ABD'deki ana kamp merkezi Arizona Mesa'ya geçecek. Türkiye, Dünya Kupası'nda gruptaki ilk maçında 14 Haziran'da Avustralya ile karşı karşıya gelecek.
Milliler, İstanbul'da oynadığı ilk hazırlık karşılaşamasında Kuzey Makedonya'yı 4-0 mağlup etti.

İki eksik var

A Milli Takım'da Venezuela maçı öncesinde 2 eksik bulunuyor. Ferdi Kadıoğlu ve Kenan Yıldız, milli takımın dünya kupası öncesi son hazırlık maçında forma giyemeyecek.

Aday kadro

Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen 26 kişilik aday kadroda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Yedekte üç isim var

Kadroda yer almayan Muhammed Şengezer, Aral Şimşir ve Demir Ege Tıknaz, Dünya Kupası talimatlarının takımların ilk maçlarından önce (kaleciler için turnuva boyunca) sakatlık durumunda oyuncu değişikliğine izin vermesi nedeniyle hazırda beklemek üzere ABD'deki kafilede yer alıyor.

Erman Toroğlu beraat etti

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada Toroğlu "Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum" dedi. Kararını açıklayan hakim Toroğlu'nun beraatine hükmetti

05.06.2026 14:20:00 / Güncelleme: 05.06.2026 14:20:50
İhlas Haber Ajansı
Erman Toroğlu beraat etti
Erman Toroğlu beraat etti
Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmaya başlandı.

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Erman Toroğlu ile avukatı Ezgi Toroğlu katıldı. Duruşmada müşteki avukatı da hazır bulundu.

"Ben neden burada olduğumu anlayamadım"

Erman Toroğlu duruşmada "Ortalama gelirim 600-700 bin. Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum. Bende bilmiyorum, herkes merak ediyor o 'sakın ha' ne bilmiyorum. Hala 'sakın ha' ne bilmiyorum" dedi.

Toroğlu savunmasının devamında "Futbol Federasyonu Başkanı herhangi bir yalanlamada bulunmamıştır, şikayetçi olmamıştır. Futbol Federasyonu Başkanı bana mesaj attı. 'Erman Hocam, seni seviyorum. Mağdur olmanı istemiyorum. Bunu gerektiği zaman açıklayacağım' dedi. Bunu da burada ilk defa açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

Avukatı ise Erman Toroğlu'nun beraatini istedi.

Ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Toroğlu'nun "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Kararını açıklayan hakim ise Erman Toroğlu'nun beraatine karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ "müşteki", Erman Toroğlu ise "şüpheli" olarak yer aldı. İddianamede, Toroğlu'nun 8 Şubat'ta katıldığı bir televizyon programında, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında bir görüşme gerçekleştiği ve bu görüşmede bazı başlıkların ele alındığı yönündeki açıklamalarının soruşturma konusu yapıldığı belirtildi. Savcılık, bu ifadelerin kamu düzeniyle ilgili olarak gerçeğe aykırı bilgi niteliği taşıdığı, kamu kurumlarına olan güveni zedeleyebileceği ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasına yol açabileceği değerlendirmesini yaptı. İddianamede ayrıca, Toroğlu'nun söz konusu beyanlarıyla toplumda endişe, korku veya panik oluşmasına neden olmayı amaçladığı, ifadelerin geniş kitlelere ulaşabilir nitelikte olması sebebiyle de "aleniyet" şartının gerçekleştiği ifade edildi. Toroğlu'nun, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep 

Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız

Serkan Reçber’in ardından efsane teknik adam Sergen Yalçın’ın da Amedspor’un başına geçeceği iddiası futbol dünyasını sarsarken, dev operasyonun transfer listesi de sızdı. Beşiktaş’ın scouting hafızasını Diyarbakır’a taşıyan Reçber’in, Yalçın’ın onayıyla dünya yıldızları Yann Sommer ve Stefan de Vrij’in yanı sıra Türk futbolunun önemli isimleri Cengiz Ünder ve Gökhan Sazdağı'nı da Güneydoğu ekibine kazandırmak için düğmeye bastığı ileri sürüldü

05.06.2026 12:11:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Sergen Yalçın'la Amedspor'a gidecek 4 yıldız
Süper Lig'in çiçeği burnunda ekibi Amedspor, Türk futbolunun en sansasyonel operasyonlarından birine imza atmaya hazırlanıyor. Beşiktaş'taki görevinden ayrılır ayrılmaz Diyarbakır ekibine imza atan Sportif Direktör Serkan Reçber'in, siyah-beyazlı kulübün tüm transfer hafızasını ve scouting listesini Amedspor'a taşıdığı iddia ediliyordu. Kulislerde ise teknik direktörlük koltuğu için Sergen Yalçın'ın adı geçiyor.






VİZYON PROJESİ OLACAK GİBİ

Yalçın'ın isteği doğrultusunda önden giderek Amedspor'un sportif direktörlüğünü üstlenen Reçber, dünya çapındaki yıldızlar ve gelecek vaat eden potansiyelli gençlerden oluşan o meşhur listeyi devreye soktu. Hazırlanan bu vizyon projenin ve transferlerin gerçekleşmesi halinde, Sergen Yalçın da projenin başına geçmek için resmi imzayı atacak.






4 YILDIZ BİRDEN AMEDSPOR'A

Serkan Reçber'in Beşiktaş döneminden beri yakından takip ettiği ve siyah-beyazlıların transfer masasında olan dünyaca ünlü isimlerin, Sergen Yalçın hamlesiyle birlikte Amedspor'a kazandırılacağı ileri sürüldü.

İşte Amedspor'un radarına girdiği iddia edilen o isimler:

- Yann Sommer
- Stefan de Vrij
- Cengiz Ünder
- Gökhan Sazdağı






TRANSFER ŞOVUNA SAHNE OLABİLİR

Beşiktaş'ın scouting hafızasını tamamen Amedspor'un hizmetine sunan Serkan Reçber'in, Sergen Yalçın'ın "evet" demesini sağlayacak rüya gibi bir kadro kurmak için şimdiden düğmeye bastığı belirtiliyor. Diyarbakır ekibinin Süper Lig'deki ilk sezonunda nasıl bir transfer şovu yapacağı şimdiden merak konusu.

Spangen sayesinde Trabzonspor'da! Cabral, beton zeminde Türklerle büyüdü

Birçok yıldız adayı Avrupa metropollerinin ışıltılı gece hayatına ve lüks araba sarmalına kapılırken, Sidny Lopes Cabral fantezi dünyalarını elinin tersiyle itip Trabzonspor'u seçti! Benfica'dan Trabzonspor'a uzanan bu sürpriz transferin şifreleri, Hollanda’da Türk nüfusunun ve sokak futbolu kültürünün kalbi sayılan Rotterdam’ın efsanevi Spangen mahallesinde gizli.

05.06.2026 11:55:00
Haber Merkezi
Spangen sayesinde Trabzonspor'da! Cabral, beton zeminde Türklerle büyüdü
Spangen sayesinde Trabzonspor'da! Cabral, beton zeminde Türklerle büyüdü
Trabzonspor'un Benfica'dan kadrosuna kattığı 23 yaşındaki Sidny Lopes Cabral, sadece saha içi performansıyla değil, saha dışındaki karakteriyle de dikkat çekiyor. Birçok genç yıldız adayı lüks arabaların, çılgın gece hayatının ve Avrupa metropollerinin parıltısına kapılırken, Cabral'ın rotayı Trabzon'a çevirmesi Portekiz'de şaşkınlıkla karşılandı. Ancak genç yıldızın bu olgun duruşunun arkasında, büyüdüğü sokaklar yatıyor.






Z KUŞAĞININ TEMSİLCİSİ

Z kuşağının tarzını yansıtan estetik sosyal medya hesabı ve yüksek moda tutkusuna rağmen Cabral, futbol dünyasının o alışılagelmiş "gece hayatı ve lüks araç" sarmalına hiçbir zaman kapılmadı.

Benfica'da oynarken bile Lizbon gecelerinde boy göstermek yerine minimalist bir yaşamı seçen Yeşil Burun Adalı oyuncu, kariyer planlamasında da aynı olgunluğu gösterdi.

Kendisini sadece futboluna adayabileceği, taraftar tutkusunun zirvede olduğu bir camia arayan Cabral, fantezi dünyaları elinin tersiyle iterek Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor'un projesine "evet" dedi.






SPANGEN'DEN TÜRK KÜLTÜRÜNE AŞİNA

Portekiz basınına göre Cabral'ın en büyük sırrı; Hollanda'nın çok kültürlü, sert ve futbolun adeta bir hayatta kalma mücadelesi olduğu Rotterdam sokaklarından çıkmış olması. Sokak futbolu kültürünün getirdiği yırtıcı özgüvene sahip olan Cabral, lüks akademilerin konforunda değil, beton zeminlerin üzerinden bu noktaya geldi.

Transferin perde arkasındaki en samimi detay ise Rotterdam'ın göçmen mahallesi Spangen... Türk nüfusunun, esnafının, kahvehanelerinin ve fırınlarının çok yoğun olduğu, sokaklarında Türkçe seslerin yükseldiği Spangen'de büyüyen Cabral, Türk kültürüne ve Türk insanının yapısına çocukluğundan beri yabancı değil.

Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana

Beşiktaş'ın teknik direktör listesinde yan yana duran Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino isimleri, yönetimdeki felsefe krizini ve taktiksel savruluşu gözler önüne seriyor

05.06.2026 11:51:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana
Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana
Beşiktaş'ın teknik direktör listesinde yan yana duran Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino isimleri, yönetimdeki felsefe krizini ve taktiksel savruluşu gözler önüne seriyor. Biri çılgınca önde basan, topa sahip olma odaklı katı bir 4-3-3 savunucusuyken; diğeri Gasperini ekolünün 3'lü savunmaya, fiziksel güce ve dikine oyuna dayalı pragmatik temsilcisi... Beşiktaş yönetimi "Nasıl bir futbol oynamak istiyoruz?" sorusunun yanıtını vermeden yapacağı hoca tercihiyle, milyonlarca euro'luk yeni sezon transfer yapılanmasını da kumara sürüklüyor.






Yeni sezon yapılanması için kolları sıvayan Beşiktaş yönetiminin teknik direktör listesinde yer alan iki isim, siyah-beyazlıların transferdeki en büyük zaafını bir kez daha gözler önüne serdi: Oyun kimliği belirsizliği. Siyah-beyazlı kurmayların listesinde yan yana duran Raffaele Palladino ve Vincenzo Italiano isimleri, Beşiktaş'ın "Nasıl bir futbol oynamak istiyoruz?" sorusuna henüz bir cevap bulamadığının en net kanıtı.






ITALIANO ÇOK DAHA HÜCUM AĞIRLIKLI

Vincenzo Italiano:

- Katı bir 4-3-3 veya 4-2-3-1 savunucusudur. Sahayı genişletmeyi, kanat oyuncularını çizgiye basarak kullanmayı ve bekleri hücuma dahil etmeyi sever. Klasik, geometrik ve simetrik bir yerleşimi tercih eder.

- Savunma çizgisini çılgınca önde kurar. Top kaybedildiği anda şok presle geri kazanmayı hedefler. Arkada büyük boşluklar bırakma pahasına agresif bir alan savunması uygular.

- Pozisyon futbolunun İtalyan versiyonunu oynatır. Topa sahip olma oranları her zaman çok yüksektir. Kısa paslarla rakip yarı sahaya yerleşip, kanatlardan yapılan yüksek orta varyasyonları veya ceza sahası çevresinde dönen topları toplayarak baskıyı sürekli kılmak ister.






PALLADINO'NUN OYUNU BAMBAŞKA

Raffaele Palladino:

- Gasperini ekolünün modern bir temsilcisidir. 3-4-2-1 veya 3-4-1-2 dizilişlerini kullanır. Sabit pozisyonlar yerine akışkanlığa, stoperlerin hücuma katılmasına ve merkezde yoğunluk yaratmaya inanır.

- Savunmada daha pragmatiktir. Top rakipteyken genellikle adam adama (man-oriented) bir baskı tercih eder. Oyuncularından fiziksel güç, bire bir eşleşmelerde üstünlük ve gerektiğinde derinde kompakt bir blok halinde kalabilme disiplini ister.

- Dikine oynamayı sever. Topla gereksiz oynamaktan ziyade, rakibi üstüne çekip arkada oluşan boşluklara hızla sızmayı (kontakt futbolu) hedefler. Hücumda yaratıcı "10 numara" profillerine veya serbest kanat-forvetlere çok daha fazla özgürlük tanır.






YÖNETİM NE İSTEDİĞİNİ BİR BİLSE

Beşiktaş'ın bugünkü kararsızlığı, sadece kulübe gelecek hocayı değil, yapılacak milyonlarca euro'luk transfer hamlelerini de doğrudan tehdit ediyor. Eğer yönetim İtalyan pazarından Palladino'yu getirirse, takıma 3'lü savunma oynayabilen atletik stoperler ve dinamik kanat bekleri alınması gerekecek. Ancak rota Italiano'ya dönerse, bu kez çizgiye basacak saf kanat oyuncuları ve önde baskıya uygun yaratıcı orta sahalar gerekecek.

Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak

05.06.2026 11:30:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak.

FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında çalışmalarını ABD'de sürdüren A Milli Futbol Takımı, 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de Inter Miami FC Stadyumu'nda son hazırlık maçında Venezuela ile mücadele edecek.
Milliler, ilk hazırlık karşılaşmasında İstanbul'da Kuzey Makedonya'yı 4-0'lık skorla mağlup etti. Ay-yıldızlılar, Venezuela müsabakasının ardından Dünya Kupası'ndaki ana kamp merkezi olan Arizona Mesa'ya geçecek.

Venezuela ile ilk kez



A Milli Futbol Takımı, Venezuela ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. FIFA dünya sıralamasında 49. basamakta bulunan Venezuela, Dünya Kupası'nda yer almıyor. Güney Amerika ekibinin teknik direktörlüğünü ise Oswaldo Viscarrondo yapıyor.

Millilerin 651. müsabakası

Milliler, 362'si resmi, 288'i özel toplam 650 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-beyazlılar geride kalan maçlarda 1'i hükmen olmak üzere 258 galibiyet elde ederken, 241 mağlubiyet ve 151 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, oynadığı müsabakalarda 901 gol kaydederken, kalesinde ise 926 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 33. maçında

Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nın başında 24'ü resmi, 8'si de özel olmak üzere 32 maça çıktı. Montella yönetimindeki A Milliler, bu mücadelelerde 19 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen Dünya Kupası kadrosu şöyle:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi

Hakan Safi’nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi

05.06.2026 11:17:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Hakan Safi'nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi. Juventus ile ipleri tamamen koparan, 20 milyon Euro menajerlik ücreti ve 8 milyon Euro maaş talebiyle İtalya'yı sallayan dünya yıldızı Dušan Vlahović için ilk resmi temas kuruldu. Milan'ın havlu attığı dev transferde Fenerbahçe adına Yıldırım cephesi tek aday olarak masaya oturdu!

Fenerbahçe, kulüp tarihinin en gerilimli ve en görkemli seçim süreçlerinden birine sahne olurken, başkan adaylarının gövde gösterisi transfer piyasasını altüst etti. Adaylardan Hakan Safi'nin santrafor bölgesi için dünyaca ünlü Luis Suarez hamlesini masaya sürmesinin ardından, Aziz Yıldırım cephesi çıtayı kelimenin tam anlamıyla arşa çıkardı.







AZİZ YILDIRIM CEPHESİ DEVREDE

İtalyan basınından gelen haberler, Kadıköy'de deprem etkisi yaratacak cinsten. İtalyan gazeteci Giorgio Abbratozzato'nun özel haberine göre; Aziz Yıldırım ve ekibi, Juventus ile köprüleri tamamen atan dünyaca ünlü Sırp santrafor Dušan Vlahović için resmen devreye girdi.







Torino ekibinde yaşanan krizin detayları da ortaya çıktı. Sırp golcünün menajerlik ekibinin talep ettiği 20 milyon Euro'luk imza/menajerlik ücreti ve yıllık 8 milyon Euro net maaş, Juventus yönetimi tarafından "ulaşılmaz" bulundu. Mali kriz yaşayan İtalyan devinin bu talepleri reddetmesiyle ipler tamamen koptu.






AC MILAN MASADAN KALKTI

Vlahović transferinde son aylara kadar en ciddi aday AC Milan'dı. Hatta Milan'ın eski sportif direktörü Igli Tare, oyuncunun menajeriyle uzun süredir dirsek temasındaydı.







Ancak Milano ekibinin Şampiyonlar Ligi vizesi alamaması ve oyuncunun devasa mali talepleri, Milan'ı masadan kaldırdı. İşte bu noktada, finansal gücünü ve seçim kozunu kullanmak isteyen Fenerbahçe bir adım öne geçti.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLDU

İtalya'da yaşanan bu dev belirsizliği tarihi bir fırsata çevirmek isteyen Aziz Yıldırım cephesinin, Sırp santraforun şartlarını öğrenmek adına ilk resmi soruşturmayı yaptığı ve bu transferi bitirmek için tüm imkanları seferber ettiği kaydedildi.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.