logo
17 HAZİRAN 2026

Alman polisi Netenyahu gibi…

Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin’e destek gösterisine sert müdahalede bulunan polis, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı

06.06.2026 10:52:00 / İHA
Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin’e destek gösterisine sert müdahalede bulunan polis, çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı.
 
Almanya’nın başkenti Berlin’de çok sayıda gösterici Filistin'e destek için bir araya geldi. İsrail'in 1967'de Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri'ni işgal etmesiyle sonuçlanan "Altı Gün Savaşı"nın başladığı 5 Haziran'ın yıldönümünde (Nekse) Berlin Eyalet Başbakanlığı yakınlarında toplanan kalabalık, buradan daha önce kararlaştırılan güzergah üzerinde yürüyüşe geçti.
 
Göstericilerin oluşturduğu kalabalık Mitte ilçesine ulaştığında tansiyon yükseldi. Polisin bir göstericiyi gözaltına almasına ve müdahalesine tepki gösteren kalabalık ile güvenlik güçleri arasındaki tartışma gerilimi daha da artırdı.
 
Bunun üzerine polis çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Polisin bazı göstericileri ayaklarından ve kollarından tutarak götürürken, bazılarını da yüzüstü yere yatırarak ve sert baskı uyguladı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.