logo
16 MAYIS 2026

Baliç sezonu kapadı

13.05.2003 00:00:00
Geldiği günden bu yana istenilen formu veremeyen Baliç son haftalardaki formu ile tekrar yine eski günlerinemi dönüyor derken talihsiz bir şekilde yine gençlerbirliği maçında kendi kendine sakatlandı. Sakatlığının eski ameliyat olduğu ayağı olduğu için ciddi olduğu yeniden ameliyat olmasının gerektiği açıklandı. Galatasaray zorlu maçlar arefesinde Baliç gibi bir oyuncusunu kaybetmenin moral bozukluğu içerisinde.

Galatasaray, bu sezon sakatlıklardan oldukça sıkıntı çekerken, Gençlerbirliği maçında sakatlanan Baliç'in de sahalardan 6 ay uzak kalacağı ve bugün ameliyat edileceği açıklandı. Galatasaray Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu, Baliç'i kontrolden geçirdiklerini ve menüsküs yırtığı ile ön çapraz bağlardan ameliyat edilmesine karar verdiklerini söyledi.

Samsunspor'da 5 ayrılık birden

Samsunspor, 4'ü futbolcu biri teknik ekipten olmak üzere toplam 5 isimle yolların ayrıldığını açıkladı

16.05.2026 00:31:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor'da 5 ayrılık birden
Samsunspor'da 5 ayrılık birden
Samsunspor, 4'ü futbolcu biri teknik ekipten olmak üzere toplam 5 isimle yolların ayrıldığını açıkladı.

Yarın oynanacak Göztepe mücadelesi ile sezonu noktalayacak Samsunspor'da takımdan ayrılacak oyuncular belli oldu. Kaptan Zeki Yavru, sol bek Soner Gönül, stoper Lubo Satka ve orta saha Olivier Ntcham'ın gelecek sezon Samsunspor forması giymeyeceği belirtilirken, yardımcı antrenör olarak görev yapan Boa Morte ile de devam edilmeyeceği ifade edildi.



Kulüpten konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, "Bazı vedalar sadece bir ayrılık değil, birlikte yazılmış bir hikâyenin alkışlarla taçlanan son sayfasıdır. Yarın; formamızı büyük bir aidiyetle taşıyan, mücadeleleri, karakterleri ve Atatürklü Arma'ya verdikleri emekle ailemizin unutulmaz fertleri olan Kaptan Zeki, Soner, Satka ve Ntcham ile Yardımcı Antrenörümüz Boa Morte, son kez sahaya bizimle çıkacak.

Maç öncesinde; kulübümüze hem ligde hem de Avrupa'da kattıkları değer ve verdikleri emek adına kendilerine plaket takdim ederek teşekkür edeceğiz. Bu özel ana tüm tribünlerimizin de tanıklık etmesini istiyoruz. Yıllar boyunca aynı heyecana, aynı sevince, aynı mücadeleye ortak olduğumuz sporcularımızla son kez bir araya gelmek; onlara hak ettikleri vedayı hep birlikte yaşatmak için tüm taraftarlarımızı maç öncesinde tribündeki yerlerini almaya davet ediyoruz. Birbirinden kıymetli sporcularımıza ve yardımcı antrenörümüze yakışan vedayı hep birlikte yapalım" ifadeleri yer aldı.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Özdenur Özmer'den altın madalya

Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 61 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz Özdenur Özmez, Avrupa şampiyonu oldu

16.05.2026 00:20:00
İhlas Haber Ajansı
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Özdenur Özmer'den altın madalya
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Özdenur Özmer'den altın madalya
Bulgaristan'ın Samakov kentinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 61 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz Özdenur Özmez, Avrupa şampiyonu oldu.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 61 kiloda mücadele eden milli güreşçi Özdenur Özmez, birinci turda Yunan rakibi Eleni Ntounia'yı 10-0 teknik üstünlükle mağlup etti. İkinci turda ise Fransız Sandin Amblard karşısında 4-0 öndeyken rakibini tuşla yenerek çeyrek finale yükseldi.



Çeyrek finalde İsveçli rakibi Lea Airaksinen'i 14-2 mağlup eden milli sporcu, yarı finalde de İspanyol rakibi Eningo Asama'yı 8-0 yenerek adını finale yazdırdı. Final müsabakasında Bulgar rakibi Andrea Niseva ile karşılaşan Özdenur Özmez, rakibini müsabakanın henüz 20. saniyesinde köprüye getirerek tuşla mağlup etti ve altın madalya kazandı. Milli sporcu, bu sonuçla şampiyonadaki final müsabakaları arasında en hızlı tuşla kazanan sporcu olmayı da başardı.

Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı

Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı

15.05.2026 22:43:00
İhlas Haber Ajansı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgiye göre, yeşil-beyazlı kafileyi taşıyan otobüs, konakladığı otelden ayrılarak maçın oynanacağı stadyuma hareket etti. Takım otobüsü, stadyuma giriş yaptığı sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin taşlı saldırısına uğradı.

Atılan taşlar nedeniyle otobüsün camları kırıldı. Araçta büyük çapta maddi hasar oluştu. Olay sırasında futbolcular ve teknik heyet kısa süreli panik yaşadı. Saldırıda yaralanan olmadığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Saldırının ardından Bodrum FK kafilesi, güvenlik önlemleri altında stadyuma giriş yaptı.

Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı

15.05.2026 22:26:00
Haber Merkezi
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan ve ilk kadın hakem olarak tarihe geçen Asen Albayrak'ın yönettiği nefes kesen 34. hafta mücadelesinde kazanan çıkmadı.

Rize fırtınası erken başladı



Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Çaykur Rizespor, golcü oyuncusu Ali Sowe'un 18. ve 31. dakikalarda attığı gollerle bir anda 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. İlk yarıda savunmada açıklar veren siyah-beyazlılar, soyunma odasına iki farklı geride girdi.

Kartal Geri Döndü



İkinci yarıya teknik direktör Sergen Yalçın'ın hamleleriyle daha agresif başlayan Beşiktaş, aradığı golü 55. dakikada Jota Silva ile buldu. Farkın bire inmesiyle baskısını artıran siyah-beyazlılar, 62. dakikada sahneye çıkan Vaclav Cerny'nin harika golüyle durumu 2-2'ye getirmeyi başardı.

Uzatmalarda VAR İptali



Mücadelenin 90+2. dakikasında Çaykur Rizespor, Halil İbrahim Dervişoğlu'nun kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak pozisyonu ekran başında inceleyen hakem Asen Albayrak, VAR uyarısı sonrası golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti ve maçın skorunu tayin etti.

Sezonun Son Puan Durumu

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş ligi 60 puanla 4. sırada tamamlarken, ev sahibi Çaykur Rizespor sezonu 41 puanla bitirmiş oldu

Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk edecek Trabzonspor'da 22 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Paul Onuachu, yerini koruması halinde bu başarıyı kulüp tarihinde elde eden 6. oyuncu olacak

15.05.2026 11:57:00
AA
Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın
Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın
Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk edecek Trabzonspor'da 22 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Paul Onuachu, yerini koruması halinde bu başarıyı kulüp tarihinde elde eden 6. oyuncu olacak.

Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor, ilk sezonunda ligde 21 maçta 15 gol kaydederken bu sezon 22 golle takımına skor katkısı sağlayan isimlerin başında geldi.

Attığı gollerle bordo-mavili takıma önemli katkı sağlayan oyuncu, son haftalarda ise suskun bir dönem geçiriyor. Ligde son 5 haftada bir maç sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen, bir maçta dinlendirilerek yedek soyundurulan oyuncunun zirvede rakipleriyle arasındaki fark azaldı.

Onuachu'yu 21 golle RAMS Başakşehir'den Eldor Shomurodov, 19 gol ile Fenerbahçe'den Anderson Talisca takip ederken son hafta kıyasıya gol krallığı yarışına da sahne olacak.

Son golü Galatasaray'a



Trabzonspor'un golcüsü, bordo-mavili takımın ligin 28. haftasında sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada attığı ilk golün ardından gol kaydedemedi.

Bordo-mavililer, bu mücadeleden sonra deplasmanda Corendon Alanyaspor ve sahasında RAMS Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Daha sonra TÜMOSAN Konyaspor'a deplasmanda 2-1 kaybeden Karadeniz ekibi, Göztepe ile evinde 1-1 berabere kaldı, geçen hafta da İstanbul'da Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Onuachu, Corendon Alanyaspor maçında sakatlığı nedeniyle takımda yer almazken daha sonraki 3 karşılaşmada 90 dakika forma giydi, en son Beşiktaş maçında ise son 13 dakika oyuna dahil oldu.

Trabzonspor'un ligdeki 6. gol kralı olabilir



Onuachu, ligde gol krallığı yarışını önde bitirmesi halinde kulüp tarihinde 6. kez gol krallığı başarısı gösterecek.

Bordo-mavili takımda daha önce Necmi Perekli (18), Fatih Tekke (31), Şota Arveladze (25), Burak Yılmaz (33) ve Alexander Sörloth (24) gol krallığı unvanını elde etmişti.

Nijeryalı santrfor, bu başarıyı göstermesi halinde kulüpte Şota Arveladze ve Alexander Sörloth'tan sonra gol krallığını elde eden 3. yabancı futbolcu da olacak.

Gollerin yüzde 36'sına imza attı

Paul Onuachu, Süper Lig'de takımının gollerinin yüzde 36'sına imza attı.

Ligde 33 maçta 61 kez rakip fileleri havalandıran Karadeniz ekibinde Nijeryalı futbolcu, 22 golle en skorer oyuncu olarak gol yükünü çekti.

Karadeniz ekibi,  Onuachu'nun gol attığı 18 karşılaşmada 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 43 puanı hanesine yazdırdı.

Trabzonspor, Onuachu'nun gol attığı maçlarda puanların yüzde 66'sını elde etti.

Onuachu'nun golleri

Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başlayan Karadeniz ekibinin galibiyet golünü atan Onuachu, 1-1 berabere biten 4. haftadaki Samsunspor ile 6. haftadaki Gaziantep FK maçlarında da takımı adına ağları havalandıran isim oldu.

Nijeryalı santrfor, 7. haftada 4-3 kazanılan Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçında 2, 8. haftadaki 4-0 galip gelinen Zecorner Kayserispor ile 9. haftada 2-1 üstünlük sağlanan Çaykur Rizespor müsabakalarında da birer gol kaydetti.

Ligin 12. haftasında 1-1 biten Corendon Alanyaspor maçında takımının tek golüne imza atan Nijeryalı oyuncu, 13. haftada 4-3 kazanılan RAMS Başakşehir müsabakasında 1, 14. haftada 3-1 üstün gelinen TÜMOSAN Konyaspor karşılaşmasında 2 gol attı.

Cezası ve Afrika Uluslar Kupası nedeniyle 3 maç takımdan ayrı kalan Onuachu, döndükten sonra gollerine kaldığı yerden devam etti.

Bordo-mavili futbolcu, 2-1 galip gelinen 19. haftadaki Kasımpaşa maçı ile 1-1 beraberlikle tamamlanan 20. haftadaki Hesap.com Antalyaspor karşılaşmasında birer, 21. haftada 3-0 kazanılan Samsunspor müsabakasında 2 gol, 22. haftada 3-2 kaybedilen Fenerbahçe maçında da bir gol attı.

Onuachu, Karadeniz ekibinin ligin 23. haftasında deplasmanda 2-1 galip geldiği Gaziantep FK maçı ile 24. haftasında sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 3-1 yendiği karşılaşmada birer kez, 25. haftada Zecorner Kayserispor karşısında sahadan 3-1 üstün ayrıldığı maçta da rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Ligin 26. haftasında Çaykur Rizespor karşısında alınan 1-0'lık galibiyette takımının golünü kaydeden Nijeryalı oyuncu, 28. haftada takımının 2-1 galip geldiği Galatasaray maçında ilk golü atan isim oldu.

FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor

AYM'nin TFF'nin hukuk kurullarıyla ilgili verdiği iptal kararı, Türk futbolunda "bağımsızlık" yangının üzerine benzin döktü. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, FIFA ve UEFA'nın en hassas olduğu "özerklik" kuralının ihlal edildiğini söyledi. Türk Milli Takımının Dünya Kupası'ndan men edilmesinden, kulüplerin Avrupa kupalarından ihracına, hatta transfer sisteminin kapatılmasına kadar bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu itiraf etti

14.05.2026 12:58:00 / Güncelleme: 14.05.2026 13:03:45
Haber Merkezi
FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor
FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye Futbol Federasyonu kurullarına dair verdiği iptal kararının gerekçeli raporundaki detaylara dikkat çekti. Futbol kamuoyunun "kalbine indirecek" uyarılarda bulundu.






Hacıosmanoğlu, raporda yer alan bazı atıfların "özerklik" ilkesine zarar verdiğini ve bu durumun UEFA ile FIFA nezdinde Türkiye'yi ağır yaptırımlarla karşı karşıya bırakabileceğini savundu.






TBMM'YE 9 AYLIK SÜRE TANINDI

Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz Nisan ayında TFF Kanunu'nda yer alan ve hukuk kurullarının (Tahkim, PFDK, UÇK) atanma yöntemlerini düzenleyen maddeleri Anayasa'ya aykırı buldu. İptal etti.

Mahkeme, bu kurulların üyelerinin TFF Yönetim Kurulu tarafından atanmasını "bağımsızlık ve tarafsızlık" ilkelerine aykırı buldu. Yasal düzenleme yapılması için TBMM'ye 9 ay süre tanıdı.






AA'YA AÇIKLAMALARI ÇOK KRİTİK

Konuyla ilgili AYM Başkanı ile bir görüşme gerçekleştiren Hacıosmanoğlu, yayımlanan gerekçeli rapordaki teknik ifadelerin Türk futbolu için büyük bir risk taşıdığını AA'ya açıkladı: 

- Anayasa Mahkemesi'nin başkanı ile görüştüm. Tabii orada raporda çok atıflar var. Onlardan UEFA ve FIFA'nın haberi olursa bizi uzun süre askıya alırlar. O kadar fazla içine girmeyeceksin. TFF özerktir, UEFA ve FIFA'ya bağlıdır.






TFF ADETA KAMU KURULUŞU GİBİ

Hacıosmanoğlu'nun temel endişesi, raporda TFF'nin işleyişine dair yapılan tanımların federasyonu bir "kamu kuruluşu" gibi gösterilmesi. FIFA ve UEFA statülerine göre, ulusal federasyonların devletten ve yargıdan bağımsız, tam özerk olması şart.

Uluslararası futbol hukukuna göre, "üçüncü taraf müdahalesi" veya "özerkliğin kaybı" durumunda FIFA ve UEFA'nın uygulayabileceği yaptırımlar çok sert ve can acıtıcı.






İŞTE MUHTEMEL CEZALAR

- Üyeliğin Askıya Alınması: En ağır yaptırım olan bu kararla, A Milli Takım ve alt yaş kategorileri tüm uluslararası turnuvalardan (EURO 2028, Dünya Kupası vb.) men edilir.

- Kulüplerin İhracı: Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi Avrupa kupalarında mücadele eden kulüplerin organizasyon dışı bırakılması.

- Transfer Blokajı: Uluslararası transfer sisteminin (TMS) kapatılmasıyla kulüplerin yurtdışından oyuncu getirmesinin engellenmesi.

- Mali Fonların Kesilmesi: FIFA ve UEFA'dan gelen yıllık milyonlarca Euro'luk kalkınma yardımlarının durdurulması.






HAZİRAN'DA MALİ GENEL KURUL VAR

Hacıosmanoğlu, AYM'nin işaret ettiği "bağımsız kurul" yapısını yeniden tesis etmek ve özerkliği korumak adına Haziran ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul'da tüzük değişikliğine gidileceğinin sinyalini verdi. TFF yönetimi, kurulların atamayla değil, seçimle göreve gelmesi üzerinde durarak FIFA'nın "dış müdahale" argümanını boşa çıkarmayı hedefliyor.

Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu

Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu 

14.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor hoca transferinde çıtayı zirveye koydu
Amedspor yönetiminden dünya çapında ses getirecek bir hamle geldi. Tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselen Diyarbakır temsilcisi teknik direktörlük koltuğu için çıtayı zirveye koydu. Chelsea ve Bayern Münih'te Tuchel'in 'beyni' olarak tanınan Zsolt Löw için operasyon başladı. Almanya'ya gidecek yöneticiler, Macar teknik adamla bir araya gelip operasyonun düğmesine basacak.






Tarihi bir başarıyla Süper Lig'e yükselen Amedspor, transfer dönemine bomba bir hamleyle girmeye hazırlanıyor. Sertaç Küçükbayrak ile geçiş sürecini başarıyla tamamlayan Diyarbakır temsilcisi, Süper Lig'deki ilk sezonunda çıtayı en tepeye koydu. Bu yüzden Galatasaray'la sözleşme imzalayıp imzalamayacakları henüz belli olmayan Mauro Icardi ve Mario Lemina'nın durumu yakından takip ediliyor.






LEIPZIG'IN BAŞINDA KISA SÜRE KALDI

Chelsea ile Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran, PSG ve Bayern Münih'te dünyanın en büyük yıldızlarını yöneten teknik ekibin kilit ismi Zsolt Löw, Amedspor'un "vizyon projesi" olarak listenin ilk sırasına yerleşti.






RB Leipzig'in başında kısa süreliğine (8 maç) "birinci adam" olarak görünen Macar teknik adamın, Diyarbakır ekibinin sunduğu uzun vadeli projeye sıcak baktığı iddialar arasında.






HER ŞEYİN BAŞINDA OLACAK İSİM

Amedspor yönetimi, sadece bir teknik direktör değil, aynı zamanda kulübün futbol akademisini ve taktiksel kimliğini en baştan inşa edecek bir "modern futbol mimarı" arıyor. Löw'un RB Leipzig ekolünden gelmesi, genç yetenekleri parlatma becerisi ve en üst düzey taktik disiplini, bu tercihin en büyük nedenleri arasında.

Yönetimin bu hafta içinde Almanya'ya çıkarma yaparak Macar hoca ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceği sürecin bu görüşmenin ardından şekilleneceği bildirildi.






ÇOK BÜYÜK AVANTAJLARI VAR

Yardımcı antrenör olarak Şampiyonlar Ligi (2021), Bundesliga (2023), Ligue 1 (2019, 2020) ve Avusturya Bundesliga (2015) şampiyonlukları bulunan Löw için taktik dehası deniyor.

Özellikle oyuncularla kurduğu iletişim ve taktiksel analiz yeteneğiyle tanınan Macar hoca futbol otoriteleri tarafından "geleceğin üst düzey teknik direktörlerinden biri" olarak gösteriliyor.

Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak

Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı

14.05.2026 12:45:00
Haber Merkezi
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı. Ernest Muçi ve Szymanski gibi ligin marka isimlerine harcanacak kaynağın Gustavo Sa'ya kanalize edilmesi için tüm riskleri aldı. Talisca'dan daha iyi dediği Portekizli için 3-4 yıl sonra 50 milyon Euro'ya satacakları sözünü verdi.






Bu sezon uzun süre şampiyonluk hayalleri kuran ve dün gece Gençlerbirliğini yenerek Türkiye Kupası'nda finale kalan Trabzonspor, Fatih Tekke'nin talebi ve Ertuğrul Doğan'ın onayıyla tarihi bir transfer hamlesi yapmak için gaza bastı. Scout ekibinin öve öve bititmediği Famalicão'nun genç yıldızı Gustavo Sá için Tekke bizzat sorumluluk alarak Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev" bir bütçe için onay aldı.






TALISCA'NIN GENCİ VE YETENEKLİSİ

Tekke; Ernest Muçi ve Szymanski gibi isimlere harcanacak bütçenin tek bir isme, Portekizli dahi çocuk Gustavo Sá'ya yatırılması için Başkan Ertuğrul Doğan'dan tam yetki aldı.

Genç teknik adamın, 1.89'luk devi "Talisca'nın çok daha genci, fiziksel olarak daha güçlüsü ve potansiyel olarak çok daha iyisi" olarak tanımladığı öğrenildi.






TERCİH NEDENİ BİLE ÇOK HAVALI

Tekke, Başkan Doğan'a verdiği sözde, "Bu çocuk bugün 20 milyon Euro eder ama 3-4 sezon sonra onu 50 milyon Euro'dan aşağıya satmayız. Geleceğin dünya starını Trabzonspor formasıyla izletebiliriz" ifadelerini kullandı.

Başkan Ertuğrul Doğan, Fatih Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı karşısında kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Muci ve Szymanski için belirlediği 20 milyon euro'lu toplam bütçeyi Gustavo Sa'ya yatırmak için onay verdi.

Modern 10 numara tanımını yeniden yazan, hem skor üreten hem de oyunu yönlendiren Gustavo Sa,
Avrupa'nın devleri peşindeyken Trabzonspor'u tercih ederse bu bile ayrı bir hikaye olur.

Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler

İtalya ekiplerinden Como, transferde gözünü Fenerbahçe'ye dikti. İtalyan temsilcisi sarı-lacivertlilerin sol beklerine kafayı takmış görünüyor 

14.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler
Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler
Fenerbahçe'nin sol bekleri İtalyan ekibi Como'nun iştahını kabarttı. Sarı-lacivertlilerin kapısını çalan Serie A ekibi Archie Brown için ilk teklifi masaya koydu. Jayden Oosterwolde için de şartları öğrendi. Oosterwolde'un sözleşmesinde Parma opsiyonu işi zora sokuyor.






Serie A'nın sempatik ekibi Como, transferde gözünü Fenerbahçe'ye dikti. Bu sezon Diego Carlos hamlesiyle dikkat çeken İtalyan temsilcisi bu kez de sarı-lacivertlilerin sol beklerine kafayı takmış görünüyor.






Gelecek sezon kadro planlamasında yer almayan Archie Brown için Como'dan bir ilgi olduğu bildirildi. İtalyan ekibi, İngiliz oyuncuyu kadrosuna katarak sol bek rotasyonunu güçlendirmeyi hedeflerken, Jayden Oosterwolde için de nabız yokladığı iddia edildi.






İKİ DE İTALYAN LİSTEDE

İtalyan basınından sızan bilgilere göre listede Serie A tecrübesi olan iki oyuncu daha Como'nun listesinde Lazio forması giyen 27 yaşındaki deneyimli isim Luca Pellegrini ve Fiorentina'nın 25 yaşındaki oyuncusu Fabiano Parisi de alternatifler arasında.






HEDEF İKİ KATI KAZANMAK

Fenerbahçe'nin, özellikle İtalya ve Almanya'dan talipleri olan Brown için yaklaşık 15 milyon Euro bir gelir hedeflediği belirtiliyor.

Kulüp, oyuncuyu aldığı fiyatın (8 milyon euro) yaklaşık iki katına satarak hem kâr etmeyi hem de yeni transferler için kaynak yaratmayı amaçlıyor.






OOSTERWOLDE İŞİ ÇOK ZOR

Sarı-lacivertli yönetimin, Avrupa'nın dev kulüplerinin de radarında olan Hollandalı sol bek ve stoperi Jayden Oosterwolde için ise kapıyı 25 milyon Euro civarında açması bekleniyor.

Bu arada Fenerbahçe, Parma ile yapılan anlaşma gereği, 7 milyon Euro'nun üzerindeki satış kârının %30'unu İtalyan kulübüne ödemek zorunda.

Van Dick transferinde Galatasaray Sneijder'ı sahaya sürdü

Liverpool ile yol ayrımına gelen ve kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanan Virgil van Dijk için Galatasaray, devre arasından beri yürüttüğü gizli operasyonda Wesley Sneijder kozunu çekti

14.05.2026 11:07:00
Haber Merkezi
Van Dick transferinde Galatasaray Sneijder'ı sahaya sürdü
Van Dick transferinde Galatasaray Sneijder'ı sahaya sürdü
Liverpool ile yol ayrımına gelen ve kariyerinde yeni bir sayfa açmaya hazırlanan Virgil van Dijk için Galatasaray, devre arasından beri yürüttüğü gizli operasyonda Wesley Sneijder kozunu çekti.

Suudi Arabistan'dan gelen astronomik teklifleri "hedefim emeklilik değil, Şampiyonlar Ligi" diyerek geri çeviren Hollandalı yıldız parçalıyı giymeye bir adım daha yaklaştı.







Liverpool'da geçirdiği unutulmaz yılların ardından yeni bir meydan okumaya hazırlanan Virgil van Dijk, rotasını İstanbul'a kırabilir.

Hollandalı yıldızın, Premier Lig devinden ayrılma ihtimalini ciddi şekilde masaya yatırdığı ve bu süreçte en net bilgileri eski takım arkadaşı Wesley Sneijder'den aldığı öğrenildi.







SNEIJDER'E SORDUĞU SORULAR

Transfer görüşmelerinde kilit rol oynayan Sneijder, Van Dijk ile yaptığı görüşmede Galatasaray'ın vizyonunu aktardı. Hollandalı stoperin Sneijder'e sorduğu ilk sorular ise kulübün mali gücünden ziyade sportif başarıya yönelik oldu:

- Galatasaray yeni sezonda Avrupa'da hangi seviyeyi hedefliyor?

- Mevcut kadro kalitesi korunacak mı?







SUUDİ ARABİSTAN'I İSTEMİYOR






Van Dijk'ın transferdeki duruşu, Suudi Arabistan'dan gelen astronomik teklifleri geri plana ittiğini gösteriyor. Tecrübeli oyuncunun 'emeklilik hayatı yaşayayım' gibi bir düşüncesinin olmadığı, aksine kariyerine üst düzeyde ve Şampiyonlar Ligi'nde devam etmek istediği belirtildi.






DİRSEK TEMASINDAN FAZLASI

Galatasaray yönetiminin Van Dijk'e ilgisi yeni değil. Sarı-kırmızılı kurmayların, devre arası transfer döneminden bu yana oyuncunun durumunu yakından takip ettiği ve şartlarını araştırdığı biliniyor. Şu an gelinen noktada taraflar arasında sadece bir "dirsek teması" değil, çok daha ciddi bir iletişim trafiği yaşandığı gelen bilgiler arasında.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.