logo
12 HAZİRAN 2026

"Bayrağımızı temsil etmeye gideceğim"

Yüzmedeki yeni gururumuz Emre Sakçı, "Bugünler inşallah başlangıç olacak" dedi

18.11.2020 15:07:00
"Bayrağımızı temsil etmeye gideceğim"
"Bayrağımızı temsil etmeye gideceğim"

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Uluslararası Yüzme Ligi'nde üst üste Avrupa rekoru kıran Fenerbahçe'nin milli yüzücüsü Emre Sakçı, çok gururlu olduğunu ancak daha başaracak çok işi olduğunu söyledi.

Ülker Stadyumu 1907 Tribünü'nde düzenlenen basın toplantısına Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Emre Sakçı'nın annesi Özlem Evcan, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Yüzme Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlker Dinçay, Fenerbahçe Yüzme Şubesi Sorumlusu Orel Oral ve Emre Sakçı'nın antrenörü Türker Oktay katıldı.

Basın toplantısı, Fenerbahçe iletişim ekibi tarafından hazırlanan ve Emre'nin Macaristan'da kazandığı şampiyonlukların yer aldığı video klip ile başladı. "90 dakika güzel oynadık, sonunda galip gelmeyi bildik. Buraya çıkınca kendimi teknik direktör gibi hissettim. Basın toplantısına böyle başlamak istedim." sözleriyle başlayan Emre şöyle konuştu: "Dünya rekorunu kıramadık, inşallah bir dahaki için o da cebimizde kalsın. Çok mutlu ve gururluyum. Başkanımız Ali Koç'tan başlayarak tüm Fenerbahçe camiasına teşekkür etmek istiyorum. Tüm basına da teşekkür ediyorum. Yüzmeye ilgi ciddi şekilde artmış durumda. Bir kültür oluşturmaya başladık. Bu işler olimpiyat düzeyine çıkıldığında kültür istiyor. Olimpiyat farklı bir yer, bu kültürü oluşturma konusunda Fenerbahçe önderliğinde önemli işlere imza atıyoruz. Nice güzel sporcular yetişecek, bayrağı benden daha ileriye taşıyacak gençler yetişecek. Sadece yüzmede değil tüm amatör branşlarda güzel günler göreceğiz. Başkanıma ayrıca çok teşekkür etmek itiyorum. Bana ağabey gibi yaklaştınız, bize o samimiyeti hissettirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Her saatte mesaj atabilmek, yakınlığınızı hissetmek bizim için çok özel. Amatör branşlardaki sporcular genelde kendini yalnız hissediyor ama burada değil. Bugünler inşallah başlangıç olacak, daha güzle günlerde görüşmek dileğiyle. Yarışlar sırasında duygularım karmakarışık bir taraftan 10 Kasım, bir taraftan İzmir aklımdaydı. Duygularım, biraz karışık biraz yorgunum. Gururluyum, hislerimi daha açıklayamıyorum çünkü daha çok işimiz var. İnşallah Allah yüzümüzü kara çıkarmaz ve başarılar artarak devam eder."

Emre, şampiyonluk kazandığı yarışta kalbinin üzerindeki İzmir yazısı ile ilgili olarak, "Yaşanan olaydan dolayı, İzmir gerçekten çok hassas noktamız, özellikle biz İzmirliler için. Orada olamadık, hala gidemedik. İzmir konusu ne zaman açılsa modum düşüyor. Macaristan'da bir röportaj yaptık, düşünmemeye çalıştım ama birden aklıma geldi, orada bile modum düştü. Çok fazla düşünmemeye çalışıyorum. Çok kötü bir olay yaşandı, inşallah bir daha yaşanmaz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Tüm İzmir halkı olarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sporun evrenselliğini kullanarak İzmir'e dikkat çekmeye çalıştık. Elimizden gelen buydu, bir farkındalık oluşturmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

"Olimpiyatta yarı final ve final hedefim var"

Olimpiyatlar için amatör branşlarda kültür oluşturmanın öneminin altını çizen genç sporcu, şu ifadeleri kullandı: "Bu kültürü oluşturduktan sonra olimpiyatta finaller, madalyalar bizim için inşallah sıradan olacak. Olimpiyata her zaman söylediğim gibi bayrağımızı temsli etmeye gideceğim. Ülkeme ve kulübüme yakışır bir sporcu kimliği ortaya koymak istiyorum. Başarının temeli iyi insan olmaktan geçiyor. Önce ülkeme yakışır olmak istiyorum ve elimden gelen en iyi performansı sergileyeceğim. Olimpiyatta yarı final ve final hedefim var. Bunu başarırsak bu da ülkemiz için ilk olacak. Emreler gelmek istiyor deniliyor, Emreler gelmesin, Aliler, Veliler gelsinki farklı farklı değerlerimiz olsun. Tek bir kişi olmasın, kültürümüz olun. Nice farklı isimlerde insanlar çıksın, değerimiz, bir Naim olmasın, bir Emre olmasın. Keşke farklı sporcular için uzun röportaj kuyrukları olsa. İnşallah bu kültürü oluşturacağız, sonra da yaşatacağız."

Bir idolü olmadığını ancak başarılı sporcuların hayatlarından kendine dersler çıkardığını aktaran Emre Sakçı, "Sürekli yol katetmeye çalışıyorum. Başarılı sporcuları görmek benim için çok iyi oldu. İnşallah onların da üzerine çıkacağız. Hep üzerine ne koyarız arayışındayım. İnşallah onların da üzerine koyup bizim de olimpik değerlerimiz olacak. Sürekli mental ve fiziksel olarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Sürekli gelişim içinde olmazsanız, ezilir gidersiniz. Hep farklı olmaya çalışıyorum. Farkı oluşturmak için farklı olmanız gerek. Okulda, etrafta farklı olanı bastırmaya çalışıyorlar. Bu neden oluyor bilmiyorum. Farklılığı bastırınca farklı bir değer çıkaramıyoruz. Farklı olmak için farklı olmak gerek. Sırrım sürekli büyümeye çalışmak." şeklinde konuştu.

Emre başarısında büyük pay sahibi olduğunu söylediği antrenörü Türker Oktay ve eşi Bahar Oktay'a da teşekkür etti.

Ali Koç: "Emre, Türk yüzme tarihinin gelmiş geçmiş, tartışmasız açık ara en iyi yüzücüsü"

Emre'nin Macaristan'da 39 gün kaldığını ve başarılarıyla gurur duyduklarını belirten Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, şu ifadeleri kullandı: "Emre, içim açıldı seni dinlerken. Emre'nin başarıları rekorları ilginizi çekti ve haberler yapıldı. Bu Emre ve Fenerbahçe için iyi ama özellikle Türkiye'deki yüzme sporu için çok iyi. İdoller peşlerinden gençleri sürüklerler. Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Acıbadem sponsorluğu ile dünya ve Avrupa şampiyonu olduktan sonra ülkemizde kızların voleybol oynamasında patlama oldu. Türkiye Ligi şu an dünyanın en iyi ligleriden biri. Benzer bir hikayeyi burada yaşıyoruz. Emre'yi ve ailesini tanıma fırsatım oldu, bugün de dinlerken içim açıldı. Özgüveni yüksek, disiplinli, hedefleri olan biri. Emre'nin başarısı azmin inanmanın, çalışmanın, disiplinin bir neticesi. Emre'nin spora başladığı ilk yıllar çok iyi geçmedi. İlk yarışlarından birinde 32 yüzücü arasında 31. oluyor. Ama inandı Türker Hoca bırakmadı, çalıştılar. Emre dün gece İzmir'e gidecekti, ona sürpriz yaptık annesini getirdik, karşıladık, basın toplantısı düzenledik. Dün akşam bile bir idmanı sıkıştırayım dedi, o kadar da disiplinli. Burada annesine, babası Yılmaz Bey'e böyle bir evlat yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Önü açık bir arkadaşımız. Yaş 23, olimpiyatlarda hiç almadığımız başarıları bize getirebilir. Burada gördüğünüz sporcumuz Emre, Türk yüzme tarihinin gelmiş geçmiş tartışmasız açık ara en iyi yüzücüsü. Bunun da kitleler tarafından bilinmesi, anlaşılması, çok çok önemli. Kültürü oluşturacağız, sonra yaşatacağız diyor. Bu çok çok önemli. Yüzme için konuşuyor ama ülkemizin pekçok branşında bu kültürü oluşturmamız gerek. Genç bir nüfusa sahibiz ama sporcu havuzumuz dar."

Emre'nin bugünlere gelmesine katkı sağlayan herkese teşekkür eden Başkan Koç, "Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu çok önemi. Emre için her şey yeni başlıyor, en büyük hedef Olimpiyatlar. İnşallah Olimpiyatlarda yaşayamadığımız duyguları bizlere yaşatır. Emre'nin sadece havuzdaki duruşu değil, havuzun dışındaki duruşu, karakteri, tarzı, duygu, düşünceleri her şeyi idol olduğu zaman kitleleri arkasından sürükleyebiliyor. Adam Wimbledon şampiyonu oluyor ama karizması olmadığı için idol olamıyor. Bu arkadaşımızda hepsi var. İnşallah sadece rekorlar kırmaz, Türkiye'de yüzmenin gelişmesi için elinden geleni yapar. Emre'de bir Yüzme Federasyonu Başkanı, bir Spor Bakanı profili görüyorum." şeklinde konuştu.

Emre'nin Fenerbahçeli olmasına da değinen Ali Koç, "Emre'nin ailesinde Fenerbahçeli yok. Benim de babam Beşiktaşlı, senin de baban Beşiktaşlı. Dayılar takım seçmede tehlikelidir. Emre'nin dayısı koyu Galatasaraylı ama onu ikna edemiyorlar. Bir şekilde kendi yolunu çiziyor Fenerbahçeli oluyor. Annesinin anlattığı gibi okulda Fenerbahçeli arkadaşlar bulma ihtiyacı var çünkü devamlı baskı altında. Bir şekilde doğru yolu seçiyor. İftihar ediyoruz, iyiki Fenerbahçeli, iyi ki bir Türk sporcususun." ifadelerini kullandı.

Emre'nin annesi Özlem Evcan da oğlunun spora başlama süreciyle ilgili olarak, "Çok küçük yaşta yüzmeye başladı. Hareketli bir çocuktu, dikkatinin toparlanması açısından sakatlanması düşük ve faydalı bir spor olan yüzmeye başlamasını istedik. Kursa gitsin derken, buralara geldi. En güzeli kendi hedefinin, ilk hedefinin Fenerbahçe yüzücüsü olmak istemesiydi. Küçükken 'Ben Fenerbahçe sporcusu olabilecek miyim'' demişti. Şu an camia tarafından sahiplenilmesi bir anne olarak beni onurlandırıyor. Yüzmeye başladıktan sonra "Anne, Fenerbahçe camiasına mal olmak istiyorum" demişti. Bu başarıları ayrıca bizi onurlandırıyor." sözlerine yer verdi.

Emre'nin antrenörü Türker Oktay ise, "Çalışmalarımızı İzmir'de sürdürüyoruz. 13 senedir, bu işi yapıyoruz. Emre'yi 12 yaşında aldık. Şu an boyu iki metrenin üzerinde, performans olarak güzel bir ergenlik geçiremedi ama ondan umudumuzu kesmedik. 14-15 yaşına kadar kayda değer başarısı yoktu. Ama biz hep Olimpiyat hedefimizi sürdürdük. 15 yaşından sonra vücudu oturmaya başladı. İlk dünya gençler rekorunu 2015 yılında, 17 yaşında kırdı. Üstüne koya koya bugünlere geldik. Bu son başarımız olarak görmeyin, bunun da çok üzerine çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Basın toplantısı, Emre'ye verilen hediyeler ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!

Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı

12.06.2026 00:21:00
Haber Merkezi
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Ev sahibi Dünya Kupası’na zaferle başladı!
Meksika, 2026 FIFA Dünya Kupası'nın tarihi açılış maçında Güney Afrika'yı 2-0 mağlup ederek turnuvaya muhteşem bir başlangıç yaptı.

Mexico City'deki kapalı gişe Estadio Azteca'da oynanan bu dev randevu, Dünya Kupası tarihinin en hararetli açılışlarından birine sahne oldu.

Karşılaşmaya ev sahibi avantajıyla baskılı başlayan Meksika, aradığı golü henüz maçın başında buldu. 8. dakikada Güney Afrika savunmasının hatasını çok iyi değerlendiren Julián Quiñones, araya girerek topu kaptı ve düzgün bir vuruşla turnuvanın ilk golünü kaydetti.



İkinci yarıda da ataklarını sürdüren Meksika, 66. dakikada sağ kanattan yapılan şık ortaya iyi yükselen tecrübeli santrforu Raúl Jiménez'in kafa golüyle farkı ikiye çıkararak rahat bir nefes aldı.

Mücadele, Dünya Kupası tarihinin 3 kırmızı kart çıkan ilk açılış maçı olarak kayıtlara geçti. Güney Afrika'da 49. dakikada Sphephelo Sithole ve 83. dakikada VAR incelemesi sonrasında Themba Zwane kırmızı kart görerek takımlarını 9 kişi bıraktı.



Meksika'da ise uzatma dakikalarında César Montes doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

A Grubu'na 3 puanla lider başlayan Meksika bir sonraki maçında Güney Kore ile karşılaşırken, Güney Afrika ise Çekya karşısında şansını arayacak.

Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor

ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2026 FIFA Dünya Kupası, sadece 48 takımlı devasa formatıyla değil, futbol kurallarında yapılan tarihi reformlarla da sahne alıyor. Zamandan çalmayı imkansız hale getiren süre sınırlarından, tartışma anında ağız kapatmaya kırmızı karta kadar işte yeşil sahaların yeni anayasası

11.06.2026 21:30:00
Haber Merkezi
Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor
Dünya Kupası yeni kurallarla başlıyor
Futbol dünyasının kalbi ABD, Kanada ve Meksika'da atmaya başlarken, 2026 FIFA Dünya Kupası sadece genişleyen takım kadrolarıyla değil, futbolun çehresini kökten değiştirecek yeni kurallarıyla da tarihe geçiyor.

FIFA Hakem Komitesi ve IFAB, son yıllarda oyunun akışını bozan taktikleri ve centilmenlik dışı hareketleri bitirmek için çok sert kararları uygulamaya koydu. Turnuvadaki 104 maçın tamamında geçerli olacak ve futbol dünyasında yeni bir dönem inşa edecek o radikal değişiklikler şunlar:

Zaman geçirene af yok: 5 ve 10 saniye kuralları

Yeni düzenlemelerin en çok dikkat çeken kısmı, maçlardaki ölü zamanı azaltmayı hedefleyen süre sınırları oldu:

Taç ve Aut Atışlarında 5 Saniye Sınırı: Hakem, oyuncunun oyunu bilerek yavaşlattığını hissettiği an elini kaldırarak 5 saniyelik geri sayımı başlatacak. Süre dolduğunda taç atışı rakip takıma geçecek; kale vuruşunun (aut) gecikmesi durumunda ise rakip takım doğrudan korner kazanacak.

Hızlı Oyuncu Değişikliği (10 Saniye): Oyundan çıkan futbolcu, tabela kalktıktan sonra en fazla 10 saniye içinde sahayı (en yakın çizgiden) terk etmek zorunda. Eğer bu süreyi aşarsa, yerine girecek oyuncu en az 1 dakika boyunca oyuna giremeyecek ve takımı o esnada sahada 10 kişi mücadele etmek zorunda kalacak.

Ağız kapatarak tartışmaya doğrudan kırmızı kart!

Saha içi disiplinde en çok konuşulacak kural ise gizli diyalogların engellenmesi oldu. Bir futbolcu, rakibiyle yaşadığı bir tartışma ya da gerginlik esnasında eliyle, koluyla veya formasıyla ağzını kapatarak konuşursa hakem tarafından doğrudan kırmızı kartla cezalandırılabilecek. Bu kural, oyuncuların kameralardan ve hakemlerden hakaret içerikli ya da ayrımcı ifadeleri gizlemesini tamamen önlemeyi amaçlıyor.

Sakatlık numaralarına 1 dakika cezası ve "taktik mola" yasağı

Hafif sakatlıkları bahane ederek tempoyu düşüren takımlara karşı da yeni önlemler alındı.

Sahada sağlık ekibi tarafından tedavi edilen herhangi bir oyuncu, oyun yeniden başladıktan sonra en az 1 dakika boyunca saha dışında beklemek zorunda kalacak.

Özellikle kaleci sakatlıklarında tüm takımın kulübeye gidip teknik direktörden taktik alması (taktik mola) tamamen yasaklandı. Kaleci tedavi edilirken diğer tüm oyuncular saha içinde bekleyecek ve teknik alana yaklaşamayacak.

VAR'ın yetki alanı genişletildi

Video Yardımcı Hakem (VAR) artık oyuna daha fazla müdahil olabilecek. Yeni kurallara göre VAR odası; hatalı korner kararlarına, açıkça yanlış verilen ikinci sarı kartlara (kırmızı kartla sonuçlanan) ve kart gösterilirken yapılan oyuncu karıştırılması (yanlış kimlik) durumlarına doğrudan müdahale edip hakemi uyarabilecek.

Hakeme protesto ve sahayı terk etmenin bedeli ağır

Hakem kararlarına tepki göstererek sahayı terk eden ya da oyuncularını buna teşvik eden teknik ekip üyeleri doğrudan kırmızı kart görecek. Eğer bir takım protesto amacıyla sahayı tamamen terk eder ve maçın iptal olmasına neden olursa, doğrudan hükmen mağlup (hükmen yenik) sayılacak. Ayrıca maç esnasında hakemin etrafını sadece takım kaptanı sarabilecek, diğer oyuncuların itiraza gelmesi sarı kartla cezalandırılacak.

Kuzey Amerika kıtasındaki bu görkemli futbol şöleni, sadece golleri ve yıldızlarıyla değil, futbolu bambaşka bir hıza kavuşturacak bu "yeni dünya" düzeniyle de hafızalara kazınacak.

Taht oyunlarına karşı şah çekti

Yönetim içinde ultraAslan’ın çıkışıyla başlayan, Abdullah Kavukçu’nun liste dışı kalıp muhasip üye bile yapılamamasıyla tırmanan ve Ankara’daki protokol masası kavgasına kadar varan güç savaşları Galatasaray’ı derinden sarsıyor. Başkan Dursun Özbek’in önümüzdeki hafta radikal kararlar alması beklenirken, Liseli yöneticiler yönetimdeki bu kaotik "taht oyunlarına" karşı Ali Dürüst ile şah çekti.
 

11.06.2026 16:44:00
Haber Merkezi
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Galatasaray'da seçim bitti ama yönetim kavgası bitmedi... muhalefeti olmayan Dursun Özbek yönetimi kendi içinde birbirine muhalefet olmaya başladı. Camia için yaşananlar "taht oyunları" krizi şeklinde değerlendirilmeye başlandı.






METİN ÖZTÜRK KRALLIĞINI İLAN ETTİ

Süreç ortaya seçimden hemen sonra ultraAslan'ın liderinin bazı yöneticilere sert bir şekilde "ayar vermesiyle" çıktı. Bu olayın hemen ardından yönetim içindeki dengeler değişti. Seçim döneminde Dursun Özbek'in başkan vekili olmasına kesin gözüyle bakılan Abdullah Kavukçu, yaşanan liste içi operasyonlar ve çekişmeler sonucunda muhasip üye bile olamadı.






ANKARA'DA SKANDAL MEYDANA GELDİ

Bu durum kulislerde ciddi bir kırılmaya yol açarken, İkinci Başkan Metin Öztürk'ün, Dursun Özbek sonrası dönem için şimdiden "doğal başkan adaylığını" ilan ettiği gibi bir hava oluştu.

Yönetim içindeki ego ve makam savaşları, Ankara Galatasaraylılar Derneği'nde düzenlenen resmi bir yemekte zirve yaptı. Başkan ve eşlerinin de bulunduğu masada yaşanan skandal çok ses getirdi.






GALATASARAY ADA'SINDA DA OLDU

Benzer bir huzursuzluk daha önce de Galatasaray Adası'nda düzenlenen kahvaltıda da baş göstermişti. Yönetim içerisindeki bu kaotik ortamı ve idari boşluğu dağıtmak isteyen Galatasaray Lisesi mezunu (Liseli) bazı yöneticiler ise formülü eski bir isimde buldu.






ALİ DÜRÜST FORMÜLÜ MASADA

Liseli kanadın, futbol şubesinin başına camianın ağırlığı olan isimlerinden Ali Dürüst'ü getirmek istediği yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Planlanan senaryoya göre Dürüst; hem futbolun başında Kemerburgaz'da tam yetkili olacak hem de kulübün basın sözcülüğü görevini üstlenerek yönetimdeki çok sesliliğe son verecek.






BAŞKAN ÖZBEK SESSİZLİĞİ SEÇTİ

Tüm bu kavgaların, dedikoduların ve taht oyunlarının merkezinde yer alan Başkan Dursun Özbek ise şu anda tamamen sessiz kalma stratejisini uyguluyor. Son olarak Sabah gazetesine verdiği röporatajda da böyle bir olay hiç yokmuş gibi davrandı. Her şeyi yakından izleyen, gözlemleyen ve not eden Özbek'in, yönetimdeki bu disiplinsizliğe ve klikleşmeye karşı önümüzdeki hafta radikal bir karar alması ve duruma el koyması bekleniyor.

Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe

Fenerbahçe'de yeniden göreve gelecek olan Aykut Kocaman, geçen sezonun röntgenini çekti... takımda radikal bir "verimlilik" devrimi başlatıyor. Maç başına yapılan 122.9 top kaybını ve ceza sahası dışından atılan 242 verimsiz şutu tamamen hafızasından silmek isteyen deneyimli teknik adam, "organizasyonel sadakat" isteyecek. Sıfır risk felsefesiyle savunmadaki basit hatalara neşter vuracak... duran top zafiyetini bitirecek... Kadıköy'de ezbere oynayan, sabırlı ve her şutu net pozisyona dönüşen yepyeni bir şampiyonluk takımı inşa edecek.

11.06.2026 16:41:00
Haber Merkezi
Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe
Aykut Kocaman'la yepyeni Fenerbahçe
Aziz Yıldırım'ın yeniden Fenerbahçe'de başkan seçilmesiyle takımın başına geçmesine kesin gözüyle bakılan Aykut Kocaman, 2025-26 sezonunun verilerini analiz ederek radikal bir değişim için düğmeye bastı. Geçen sezonun coşkulu ama dağınık ve verimsiz futbolu, yerini "organizasyonel sadakate" ve yüksek verimliliğe bırakıyor.






BASİT HATALARA SON

Geçen sezon maç başına yapılan 122.9 top kaybı ile şuta/gole neden olan toplam 13 bireysel hata Kocaman'ın ilk hedefi. Deneyimli hoca, "minimum risk" felsefesiyle top kayıplarını azaltıp, 11 maçlık gol yememe serisini 18-20 maç seviyesine çekerek savunmayı kilitleyecek.






ŞUT FETİŞİZMİ BİTİYOR

Maç başına 17.2 şut atılmasına rağmen isabetin 6.3'te kalması ve ceza sahası dışından savrulan 242 şuttan sadece 11 gol çıkması "verimsizliğin" kanıtı. Kocaman rastgele şutları yasaklayacak. Şut sayısı 13-14'e düşecek ama sabırlı set hücumlarıyla net pozisyon kalitesi ve isabet oranı artacak.






GEÇİŞ OYUN KALİTESİ ARTACAK

Takım maç başına 46.8 top geri kazanmasına rağmen koca sezon sadece 51 kontratak geliştirebildi. Yeni sezonda kapılan toplar dağınık kayıplarla harcanmayacak; rakip eksik yakalandığı an daha organize ve keskin geçiş hücumlarıyla cezalandırılacak.






DURAN TOPLAR İŞE YARAYACAK

Maç başına 6.9 korner ve sezon boyu kullanılan serbest vuruşlardan sadece 1 gol çıkması, %20'lik orta isabetiyle birleşince tam bir hayal kırıklığı yaratmıştı. Kocaman ve Oğuz Çetin liderliğindeki teknik ekip, Samandıra'da özel duran top setleri çalıştırarak bu oranı yukarı çekecek.






HÜCUM DAHA SİMETRİK OLACAK

Hücumda Simetri Devrimi: Geçen sezon 41 sol ayak golüne karşılık sadece 24 sağ ayak ve 10 kafa golü atıldı. Sol kanada ve bireysel solak oyunculara bağımlı bu asimetrik yapıyı yıkacak olan Kocaman, sağ kanat etkinliğini artıracak ve merkez santraforu besleyerek kafa golü sayısını katlayacak.

Guirassy için kritik zirve

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım döneminin transfer listesinde olduğu iddia edilen Borussia Dortmund’un yıldızı Serhou Guirassy için Almanya’da kritik bir gelecek zirvesi gerçekleştirildi. Dortmund yönetiminin tam kadro katıldığı toplantıda, Gineli golcüye takımdaki yeni rolü ve taktiksel değişim detaylı bir sunumla aktarıldı.
 

11.06.2026 13:02:00
Haber Merkezi
Guirassy için kritik zirve
Guirassy için kritik zirve
Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yönetiminin ilk transfer hamlesi olacağı iddialarıyla gündeme gelen Dortmund'un golcü oyuncusu Serhou Guirassy için Almanya'da kritik bir zirve gerçekleştirildi.

Alman gazeteci Patrick Berger'in Sky transfer güncellemesinde paylaştığı detaylara göre; tatile çıkmadan hemen önce Dortmund'da bir araya gelen taraflar, oyuncunun kulüpteki geleceğini masaya yatırdı. Toplantıda Dortmund CEO'su Lars Ricken, sportif direktör Ole Book ve teknik direktör Niko Kovac da hazır bulundu.






DORTMUND YÖNETİMİ TUTMAK İSTİYOR

Yönetim ve teknik heyet, 30 yaşındaki golcü oyuncuyu takımda tutma konusundaki güçlü isteklerini yineledi. Dortmund'un yeni sezon transfer planlamasında Guirassy'yi merkeze koyduğu ve oyun planını tamamen Gineli yıldıza daha uyumlu hale getirmeyi hedeflediği anlatıldı. Toplantıda, oyuncuya takımın gelecekteki taktiksel değişimi ve kendisine nasıl alanlar yaratılacağı detaylı bir sunumla aktarıldı.






NET BİR KARAR ALINMIŞ DEĞİL

Dortmund cephesinin bu hamlesine rağmen yapılan kritik görüşme henüz kesin bir nihayete bağlanmış değil. İddialara göre, Guirassy transferinde net kararların verilmesi için önümüzdeki haftaların ve Dünya Kupası sürecinin beklenmesi gerekecek. Tüm taraflar, piyasa koşullarına ve önümüzdeki dönemin getireceği şartlara göre durumun netleşeceği fikrinde birleşti.






FENERBAHÇE HABERLERİ SÖYLENTİ İDDİASI

Oyuncunun adı sarı-lacivertlilerin başkanlık seçim süreciyle yoğun bir şekilde anılmıştı. Ancak Dortmund kaynakları, bu iddiaların kampanya döneminin getirdiği bir hareketlilikten ibaret olabileceğini belirterek söylentilere temkinli yaklaştı.






TOTTENHAM VE ASTON VILLA DA VAR

9 numara arayışında olan Tottenham ve Aston Villa gibi Premier League ekiplerinin de Guirassy'nin durumu hakkında kulübüyle ön görüşmelerde bulunduğu biliniyor. Yıldız golcü için Suudi Arabistan kulüplerinden ciddi bir ilgi ve teklifler olsa da Guirassy kariyerine bu bölgede devam etmeyi kesin bir dille reddetti.






ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA DA KONUŞULACAK

Şu an için Borussia Dortmund cephesi oyuncusunu bırakmak istemediğini net bir şekilde göstererek temkinli bir nefes alsa da, dev kulüplerin radarında olan Guirassy'nin geleceği önümüzdeki haftalarda da futbol gündemini meşgul etmeye devam edecek.

Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!

Galatasaray, Frankfurt'un Can Uzun için istediği 60 milyon Euro'luk fahiş rakam sonrası rotayı Mert Kömür'e kırdı. Okan Buruk'un 'O paranın altında ezilir, Mert de aynı potansiyelde' raporuyla harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim, Augsburg'un 20 milyon Euro'luk 'Kömür' gözlü dehasını 14-16 milyon Euro'ya bitirmeye niyetli!

11.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da yerli 10 numara harekatında sıcak saatler yaşanıyor. Listenin ilk sırasındaki Can Uzun için Frankfurt'un 60 milyon Euro talep etmesi ve sarı-kırmızılıların 30-35 milyon Euro'luk limitini aşması üzerine yönetim, B planı için düğmeye bastı. Hedef Augsburg'un genç yıldızı Mert Kömür!






OKAN BURUK'UN KORKUSU

Teknik direktör Okan Buruk, Can Uzun için telaffuz edilen astronomik rakamların oyuncu üzerinde baskı yaratacağını belirterek yönetime şu raporu sundu...

- 40 milyon Euro'lar bile Can Uzun için şu aşamada çok fazla, rakamın altında ezilebilir. Mert Kömür de en az Can kadar potansiyelli ve çok daha uygun maliyetli. Can olmayacaksa Mert'i kovalamaktan zarar gelmez.






AUGSBURG'LA PAZARLIK

Augsburg, Napoli'nin de listesinde olan Mert Kömür için kapıyı 20 milyon Euro'dan açtı. Ancak Galatasaray yönetimi, yürüttüğü sıkı markajla bu rakamı 14-16 milyon Euro bandına çekerek transferi bitireceğine inanıyor.






İKİ YILDIZIN ANALİZİ

- Can Uzun (Frankfurt): Skor üretme becerisi yüksek, ceza sahası koşuları ve bitiriciliği elit seviyede, forvet orijinli bir 10 numara.
- Mert Kömür (Augsburg): İki ayağını da iyi kullanan, dar alan becerisi, yüksek top tekniği ve asist vizyonuyla öne çıkan modern bir oyun kurucu.






FENERBAHÇE'NİN HAMLESİ

"Uzun" süren pazarlıkların ardından rotayı Can'dan henüz tamamen "Kömür" gözlü Mert'e çevirmese de Galatasaray bu yaz en azından bir tane potnasiyelli gurbetçi için kesenin ağzını açacak gibi duruyor... Can Uzun için Fenerbahçe'nin devreye girmesi de Mert Kömür hamlesinin kapısını araladı gibi duruyor.

100 milyon euroluk yıldız: Galatasaray "risk" almadı

Galatasaray'ın Corinthians forması giyen 19 yaşındaki Brezilyalı golcü Gui Negão için yürüttüğü transfer operasyonunda şok bir detay ortaya çıktı. Geleceğin büyük yıldız adayları arasında gösterilen ve yurt dışı çıkış maddesi 100 milyon Euro olan genç forvetin sakatlık raporları sarı-kırmızılı teknik heyeti ve yönetimi endişelendirdi. Mart ayında milli takımda yaşadığı adale sakatlığının tekrarlama riskini göz önünde bulunduran Aslan, geleceğe yatırım gözüyle baktığı bu büyük transferde geri adım atarak görüşmeleri tamamen durdurdu

11.06.2026 12:42:00
Haber Merkezi
100 milyon euroluk yıldız: Galatasaray "risk" almadı
100 milyon euroluk yıldız: Galatasaray "risk" almadı
Transfer çalışmalarını 10+4 kuralına uygun olarak sürdürmeye çalışan Galatasaray, rotasını Brezilya pazarına çevirmişti. Sarı-kırmızılıların, Corinthians altyapısından yetişen ve geleceğin büyük yıldız adayları arasında gösterilen 19 yaşındaki forvet Gui Negão'nun durumunu yakından takip ettiği ortaya çıktı. Ancak Aslan'ın bu transfer hamlesinde sakatlık korkusu ortaya çıktı.






SAKATLIK RİSKİ ALINMAK İSTEMEDİ

Yetenekli oyuncunun Mart ayında Brezilya U-20 Milli Takımı kampında yaşadığı şanssızlık, Galatasaray'ın geri adım atmasına neden oldu. Antrenmanda sağ uyluk arka adalesinden 2. derece sakatlık geçiren ve uzun süren bir rehabilitasyon süreci atlatan genç oyuncunun mevcut durumu sarı-kırmızılı kurmayları endişelendirdi. Sakatlık riskini almak istemeyen yönetim, Gui Negão için yürüttüğü ilk temasları ve görüşmeleri devam ettirmeme kararı aldı.






SERBEST KALMA BEDELİ 100 MİLYON EURO

Corinthians'ın üzerine titrediği Gui Negão için Brezilya kulübünün tavrı oldukça net. Daha önce Arap dünyasından gelen 18 milyon Euro ve Zenit'ten gelen 15 milyon Euro'luk teklifleri reddeden Brezilya ekibi, oyuncusunu kiralık göndermeye kesinlikle yanaşmıyor. 2030 yılına kadar sözleşmesi bulunan genç forvetin yurt dışı kulüpleri için serbest kalma bedeli ise tam 100 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda.






YENİ TEKNİK ADAM FORMA VERMEDİ

Sakatlığını atlattıktan sonra Corinthians'ın başına geçen Fernando Diniz'den henüz forma şansı alamayan oyuncu için ülkesinden Internacional de devreye girmişti. Ancak Internacional'in kiralama formülüne karşılık Corinthians'ın sadece kalıcı transfere onay vermesi, o cephedeki görüşmeleri de tıkamıştı. Galatasaray ise oyuncunun yeteneğine olumlu baksa da adale sakatlığının tekrarlama riski nedeniyle masadan şimdilik kalkmış durumda.

Dünya kupası sonunda başlıyor: 16 yıllık rövanş

ABD, Kanada ve Meksika’nın ortaklığında düzenlenecek futbol şöleninin perdesi, bu akşam TSİ 22.00'de Meksika’da Azteca Stadı’nda ikonik bir rövanşla açılıyor. 2010 Güney Afrika’daki unutulmaz 1-1'lik açılış maçının aktörleri Meksika ve Güney Afrika, 16 yıl sonra yeniden sahnede!

11.06.2026 12:24:00
Haber Merkezi
Dünya kupası sonunda başlıyor: 16 yıllık rövanş
Dünya kupası sonunda başlıyor: 16 yıllık rövanş
ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa düzenleyeceği futbol şöleninin merakla beklenen ilk santrası, Meksika'nın futbol mabedi Estadio Azteca'da yapılacak. Futbolseverleri ekran başına kilitleyecek dev mücadele bu akşam (11 Haziran Perşembe) TSİ saat 22.00'de başlayacak.






MARQUEZ BU KEZ KULÜBEDE

Bu eşleşmeyi "tarihin en nostaljik randevusu" yapan unsur, 2010 yılında Güney Afrika'da oynanan ve 1-1 biten o meşhur açılış maçı. 2010'daki o maçta Meksika formasıyla sahada olan ve takımına beraberliği getiren efsane kaptan Rafael Márquez bu akşam kulübede olacak. 2010'daki maçta da Meksika'nın başında olan Javier Aguirre yine teknik direktörlük koltuğunda oturacak.






5. MAÇIN LANETİ KORKUSU

Sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan Edson Álvarez'in kaptan olarak Meksika'nın başında sahaya çıkması bekleniyor. Ev sahibinin üzerinde ciddi bir psikolojik baskı var. Meksika futbol kamuoyu, popüler bir batıl inanç olan "El Quinto Partido" (Beşinci Maç) Laneti'ni konuşuyor. 1994'ten 2018'e kadar üst üste 7 turnuvada gruplardan çıkmayı başaran Meksika, her seferinde son 16 turunda (4. maçta) elenerek çeyrek finali (5. maçı) bir türlü göremedi.






AGUIRRE GAZA GELMEYECEK

Tribünlerde kapalı gişe karnaval havası olsa da, teknik direktör Aguirre estetik futboldan ziyade kazanmak üzerine bir anlayışı benimsedi. Tamamen kompakt, savunma güvenliğini ön planda tutan ve "gerekirse çirkin oynayarak kazanan" bir yapı kuran Aguirre, hücumun merkezine Raul Jimenez'i yerleştirerek ilk maçı hatasız geçmeyi planlıyor.






TRABZONSPORLU HUGO BROOS

Güney Afrika cephesinde ise teknik direktörlük koltuğunda yine tanıdık bir isim var: 2009 yılında Trabzonspor'u 15 maçlığına çalıştıran Belçikalı 74 yaşındaki kurt hoca Hugo Broos.

Elemelerde cezalı oyuncu Teboho Mokoena'yı yanlışlıkla Lesotho maçında oynatan Broos, FIFA'nın 3-0'lık hükmen mağlubiyet kararıyla sarsılmış ve basınının diline düşmüştü.






TSHABALALA'YI UNUTAMADILAR

Takımın en büyük motivasyonu ise yine 2010'da Meksika'ya o jeneriklik golü atıp ikonik dansıyla hafızalara kazınan Siphiwe Tshabalala'nın mirası. Yıldız forvet Lyle Foster, "Hala Tshabalala'nın (Süper Lig'de Erzurumspor forması da giymişti) o golünün enerjisini içimizde taşıyoruz" diyerek mental hazır bulunuşluklarını özetliyor.






GÜNEY AFRİKA'NIN 3 YILDIZI

Güney Afrika, baskıyı tamamen ev sahibi Meksika'nın üzerine yıkmak istiyor. Kalede ve savunmada tecrübeli eldiven Ronwen Williams liderliğinde katı bir hat kurulacak. Burnley forması giyen Lyle Foster'ın fiziksel gücü ve Orlando Pirates'ın formda kanadı Oswin Appollis ile kontra ataklarla gol aranacak.






BU KEZ VUVUZELA OLMAYACAK

2010 yılındaki o ilk açılış maçı denince akla gelen en büyük magazin figürü Shakira ve "Waka Waka" ritmiydi. Ancak maça damgasını vuran asıl unsur, ekran başındaki milyonları çıldırtan, tribünlerden yükselen arı kovanı uğultusuyla yerel çalgı vuvuzela olmuştu. Azteca'da vuvuzela gürültüsü olmayacak belki ama Meksikalıların yaratacağı desibel rekoru, şimdiden turnuvanın en büyük popüler kültür olayı olmaya aday.

Trabzonspor'un inadı tuttu

Trabzonspor, Arjantin devi River Plate'in 19 yaşındaki süper solağı Ian Subiabre için inadından vazgeçmiyor

11.06.2026 12:11:00 / Güncelleme: 11.06.2026 12:15:29
Haber Merkezi
Trabzonspor'un inadı tuttu
Trabzonspor'un inadı tuttu
Trabzonspor, Arjantin devi River Plate'in 19 yaşındaki süper solağı Ian Subiabre için inadından vazgeçmiyor.

Oyun tarzıyla "Yeni Alexis Sanchez" olarak adlandırılan ve Avrupa ekiplerinin de radarında olan genç yetenek için daha önce yaptığı teklif reddedilmesine rağmen inadından vazgeçmedi.







Bordo-mavili yönetim, kiralama formülünün tamamen rafa kalktığı ve Danimarka seçeneğine sıcak bakmayan oyuncu için tüm finansal şartları zorlayarak transferi bitirmek için tam saha prese başladı.

Trabzonspor yönetimi Arjantin devi River Plate forması giyen ve gelecekteki adından söz ettirmesi beklenen Ian Subiabre transferinde geri adım atmıyor. Daha önce yapılan hamlelerden sonuç alamayan Karadeniz fırtınası, inatçı tavrını sürdürerek Arjantinli genç yetenek için tam saha prese başladı.







ALEXIS SANCHEZ'İ ANDIRIYOR

Oyun tarzı, sürati ve bilek hareketleriyle Şilili efsane yıldız Alexis Sánchez'e benzetilen 19 yaşındaki kanat oyuncusu için teknik heyetin raporu doğrultusunda tüm imkanlar seferber edildi. River Plate'in yılın ikinci yarısı için kadro planlamasında düşünmediği genç yıldız, Avrupa'ya adım atmaya oldukça sıcak bakıyor.







DÜNYA KUPASI'NDA ADETA COŞTU

Genç oyuncunun Copa Libertadores'te son 16 turuna kalan Universidad Católica'nın da radarında olduğu bilinirken, transferin önündeki en büyük netlik River Plate'in katı tutumu.

Bueno Aires kulübü, geçen yıl Şili'de düzenlenen 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Arjantin Milli Takımı formasıyla yıldızlaşan Subiabre'yi kiralık göndermeye kesinlikle yanaşmıyor. Kulübün masadaki tek talebi 3.5 milyon dolarlık net bonservis bedeli.







DANİMARKA'DA OYNAMAYI REDDETTİ

Arjantin'in Olé gazetesinin paylaştığı son bilgilere göre; Danimarka ekibi Midtjylland da oyuncunun menajerleriyle temasa geçerek durumunu sordu. Ancak Subiabre'nin Danimarka'da oynamaya sıcak bakmadığı öğrenildi.







HEM DE ÇOK UCUZA BU İŞ BİTECEK

Trabzonspor'un daha önce genç oyuncu için yaptığı ısrarlı girişimlerin ardından oyuncu cephesindeki bu gelişmeler, bordo-mavililerin iştahını kabarttı.

Transferde inatçı yapısıyla bilinen Trabzonspor yönetiminin, bu kez 3.5 milyon dolarlık bonservis şartını yerine getirerek "Yeni Alexis Sanchez"i Türkiye'ye getirmeye kararlı olduğu belirtiliyor.

Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi

EuroLeague ve EuroCup’ın önümüzdeki sezon yer alacak nihai takımları henüz resmi olarak açıklanmasa da perde arkasında "ticari evrim" savaşı yaşanıyor 

11.06.2026 11:30:00
Haber Merkezi
Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi
Beşiktaş devler ligini kafaya koydu. Gözler 26 Haziran'a çevrildi
Avrupa basketbolunun kalbi EuroLeague'de gelecek sezonun son bileti için perde arkasında tarihi bir savaş yaşanıyor! Organizasyonun franchise odaklı bir Amerikan modeline geçiş sürecinde, 20. ve son "wild card" (özel davetiye) hakkı için Beşiktaş ile Monaco kıran kırana bir rekabet içinde. EuroCup'ta finale yükselerek tüm ezberleri bozan ve masaya son derece güçlü oturan siyah-beyazlılar, dev organizasyonun kapısına dayandı.






EuroLeague ve EuroCup'ın önümüzdeki sezon yer alacak nihai takımları henüz resmi olarak açıklanmasa da perde arkasında "ticari evrim" savaşı yaşanıyor. Organizasyonu tamamen franchise odaklı bir Amerikan modeline dönüştürmek için çalışmalar hız kazandı. Avrupa basketbolunun "Devler Ligi" EuroLeague'in son bileti (20. sıra) için Monaco ve Beşiktaş kıran kırana savaşıyor.






20. VE SON WILD CARD İÇİN ÇARPIŞIYOR

Gelecek sezon için EuroLeague'de çok yıllık sözleşmesi bulunan 18 takımın yeri garanti. Geriye kalan iki tek yıllık "wild card" (özel davetiye) hakkından birinin Paris'e verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İşte dananın kuyruğu tam bu noktada, 20. ve son koltuk için kopuyor.






BEŞİKTAŞ MASAYA ÇOK GÜÇLÜ OTURDU

Bundan sadece bir ay öncesine kadar Monaco'nun bu hakkı rahatça alacağı düşünülürken, EuroCup'ta finale yükselen Beşiktaş, masaya çok güçlü bir aday olarak oturdu ve tüm planları altüst etti.

Monaco, EuroLeague yönetim kuruluna oldukça iddialı bir gelecek planı sundu. Eski NBA yıldızı ve yatırımcı Jamal Mashburn'ün yanı sıra güçlü finansal kuruluşların bu projeyi desteklemesi Monaco'nun en büyük avantajı.






MONACO EVRAKLARI YETİŞTİREMEZSE

Ancak kulüpteki yeni yönetime geçiş sürecinin zamanlaması ciddi bir kriz yaratmış durumda. EuroLeague, katılımcı kulüpleri bu ayın sonuna kadar açıklayacak ve Monaco'nun unvanını korumak için gerekli olan güçlü finansal garantileri zamanında yetiştirememe riski bulunuyor. Eğer Monaco bu garantileri sağlayamazsa yoluna Avrupa Şampiyonası'nda (EuroCup) devam etmek zorunda kalacak.






HAPOEL İSRAİL YÜZÜNDEN ELENDİ

Hapoel Jerusalem gibi ekipler de bu koltuk için devrede olsa da İsrail'deki mevcut istikrarsız durum nedeniyle EuroLeague yönetiminin gözü tamamen Türkiye'de.

Monaco'nun evrakları ve garantileri yetiştirememesi durumunda, bu koltuğu kapacak en net ve en hazır aday Beşiktaş.






26 HAZİRAN'DA BELLİ OLACAK

Siyah-beyazlıların yükselen grafiği ve yarattığı büyük organizasyon, onları EuroLeague kapısına son derece güçlü bir şekilde dayamış durumda.

Avrupa basketbolunun kaderini belirleyecek nihai kararın 26 Haziran'da yapılacak EuroLeague Yönetim Kurulu toplantısında verilmesi bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.