logo
27 EKİM 2026

Beşiktaş'a teklif yağıyor

Beşiktaş'ın 26 yaşındaki stoperi Emirhan Topçu'ya büyük bir ilgi var. Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City ve Nice Kulübü'nün teklif hazırlığında olduğu öğrenildi

27.10.2026 14:24:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş'a teklif yağıyor
Beşiktaş'a teklif yağıyor
Beşiktaş 2024 yazında Çaykur Rizespor'a 3.4 milyon euro ödeyerek Emirhan Topçu'yu kadrosuna katmıştı. Milli oyuncunun 30 Haziran 2028 tarihine kadar sözleşmesi bulunuyor. Yani bu sezonun ardından kontratının son senesine girmiş olacak. Teknik Direktör Italiano ondan son derece memnun...






YÜKSEK TEKLİF GELİRSE

Beşiktaş Yönetimi'nin de 26 yaşındaki stoperi satma gibi bir düşüncesi yok. Fakat Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City ve Nice Kulübü'nün ara transferde teklif yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Teknik olarak her futbolcu için geçerli olan durum, Emirhan için de geçerli. Çok yüksek bir teklif gelirse bütün ihtimaller açık...






YERLİ HAVUZUNUN PARÇASI

1.88 boyundaki savunmacı, kalitesi dışında yerli havuzundaki yeri sebebiyle de önemli... Ayrıca solak olması da önemli bir avantaj... Nice ve Hull City'den kafa karıştıracak bir öneri gelmediği takdirde Emirhan tutulacak. Aksi durumda sıcak gelişmelere tanıklık edebiliriz.






Oulai adım adım Galatasaray'a

Trabzonspor'un Fiorentina'ya sattığı Christ Inao Oulai'nin İtalya günleri kabus gibi geçiyor. Son Inter maçında da sahaya sürülmedi. Galatasaray oyuncunun durumunu takip ediyor. Ve yaşananlar, Cim-Bom'un işine geliyor

27.10.2026 14:15:00
Haber Merkezi
 
Oulai adım adım Galatasaray'a
Oulai adım adım Galatasaray'a
Trabzonspor sezon başında Christ Inao Oulai'yi 26 milyon euro karşılığında Fiorentina'ya satmıştı. Bonuslarla birlikte bonservis bedeli 30 milyon 61 euroya kadar yükselebiliyor. Şu ana kadar Fildişi Sahilli orta saha açısından İtalya'da işlerin hiç de iyi gitmediğini söylemek mümkün...






KADRODA AMA OYNAMADI!

Fiorentina son olarak Inter'e 2-1 kaybetti. Mor Menekşeler, 8 haftada 4 puanla küme düşme hattında bulunuyor. Christ Inao Oulai'nin Serie A'daki durumu ise şöyle:

Roma: 28 dakika
Frosinone: 71 dakika
Torino: 24 dakika
Venezia: Kadroda ama oynamadı
Napoli: Kadroda ama oynamadı
Genoa: 45 dakika
Como: Kadroda ama oynamadı
Inter: Kadroda ama oynamadı






KADER AĞLARINI ÖRÜYOR MU?

Galatasaray uzun süredir Oulai'nin durumunu takip ediyor. Ve şu ana kadar İtalya'da yaşananlar, Sarı-Kırmızılı ekibin ekmeğine yağ sürüyor. Cim-Bom, oyuncuyu Trabzonspor'dayken de almaya çalışmıştı. Bu sebeple iki kulüp arasında gerginlik yaşandı. Fiorentina, Galatasaray'dan uygun bir teklif gelmesi halinde 20 yaşındaki futbolcuyu satmaya hazır...






Gedson 3 büyükleri tamamlayabilir

Spartak Moskova'dan ayrılmak isteyen eski Beşiktaşlı Gedson Fernandes'in, Türkiye'ye dönerek Fenerbahçe ile sözleşme imzalayabileceği iddia edildi

27.10.2026 11:40:00
Haber Merkezi
 
Gedson 3 büyükleri tamamlayabilir
Gedson 3 büyükleri tamamlayabilir
Ülkemizde Galatasaray, Çaykur Rizespor ve Beşiktaş formaları giyen Gedson Fernandes yeniden Türkiye'ye dönebilir. Ancak bu kez adresi İstanbul'un Anadolu Yakası olacak gibi gözüküyor!






Galatasaray, 2021'in kış döneminde Benfica'dan Gedson Fernandes'i kiralamıştı. Sarı-Kırmızılılar sonraki süreçte oyuncunun tapusu için devreye girdi ancak sonuç alınamadı. Portekizli orta sahanın kariyer yolu şöyle gelişti:






2022 Şubat: Çaykur Rizespor (kiralık)
2022 Temmuz: Beşiktaş (Toplamda 16 milyonluk bonservis)
2025 Temmuz: Spartak Moskova (Toplamda 26 milyonluk bonservis)






KALMAK İSTEMİYOR

Portekizli orta sahanın Spartak Moskova ile 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavelesi bulunuyor. Ancak Rusya'da kalmak istemediğine dair çok sayıda haber var... 27 yaşındaki merkez orta sahanın tekrar Beşiktaş'a dönebileceği konuşulmuştu. Hatta ortaya Galatasaray iddiaları da atıldı.






YAKINDAN TAKİP

Fakat yaşanan son gelişmeler, hiç beklenmedik bir adresi işaret ediyor: Fenerbahçe... Sarı-Lacivertliler'in, oyuncunun durumunu yakından takip ettiği öğrenildi. Eğer maddi koşullarda anlaşma sağlanırsa, 1.83 boyundaki futbolcu Türkiye'ye geri dönecek. Resmi imzalar atılırsa, Gedson İstanbul'un 3 Büyük ekibinde oynamış olacak.

Lıncoln Henrıque Fenerbahçe’yle buluşacak gibi

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Lincoln Henrique, şu anda Bursaspor'da harika performanslar sergiliyor

27.10.2026 10:46:00
Haber Merkezi
 
Lıncoln Henrıque Fenerbahçe’yle buluşacak gibi
Lıncoln Henrıque Fenerbahçe’yle buluşacak gibi
Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Lincoln Henrique, şu anda Bursaspor'da harika performanslar sergiliyor. Timsah sezon sonunda Süper Lig'e yükselirse, Lincoln de eski takımına karşı mücadele edecek.






Seneler sonra tekrar Süper Lig'e çıkmak isteyen Bursaspor Yönetimi, iddialı bir kadro kurmuştu. Ve bu sezonki en önemli takviyelerden biri de Lincoln Henrique'ydi... 27 yaşındaki 10 numarayla 30 Haziran 2028'e kadar mukavele yapıldı. Şu ana kadar da işler çok yolunda gidiyor.






LİDER DURUMDALAR

Lincoln son olarak 4-2 kazanılan Keçiörengücü mücadelesini 1 gol ve 3 asistle tamamladı. Şu ana kadar 1. Lig'de 11 mücadeleye çıkan sambacı, sahada 971 dakika kaldı. Toplamda 3 gol ve 6 asist üretti. Bursaspor 12. hafta itibarıyla TFF 1. Lig'de lider durumda (28 puan).







3.5 MİLYONA ALINMIŞTI

Timsah sezon sonunda Süper Lig'e yükselirse, Lincoln Henrique de eski takımı Fenerbahçe'ye karşı rakip olma şansını yakalayacak. Sarı-Lacivertliler onu 2022 yazında Santa Clara'dan 3.5 milyon euro karşılığında transfer etmişti. Lincoln sonraki süreçte Bragantino ve Hull City gibi kulüplere kiralandı. Oyuncu 2025 yazında bedelsiz olarak Alverca'nın yolunu tuttu. Bu sezon başında ise Bursaspor'a geldi.

Fenerbahçe sonrası büyük değişim

Fenerbahçe'deki performansı sürekli tartışılan Sebastian Szymanski, 2026'nın kış döneminde Rennes Kulübü'ne satılmıştı

27.10.2026 10:31:00
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe sonrası büyük değişim
Fenerbahçe sonrası büyük değişim
Fenerbahçe'deki performansı sürekli tartışılan Sebastian Szymanski, 2026'nın kış döneminde Rennes Kulübü'ne satılmıştı. Polonyalı futbolcu son olarak Strasbourg'a 2 gol birden attı.






Fenerbahçe 2023 yazında Dinamo Moskova'ya 10.7 milyon euro ödeyerek Sebastian Szymanski'yi kadrosuna katmıştı. O dönemde Galatasaray'ında oyuncuyla ilgili girişimleri vardı. Ancak Sarı-Lacivertliler işi bitirdi. 1.74 boyundaki futbolcunun Sarı-Lacivertli kariyeri ise her zaman tartışma konusu oldu.






9.5 MİLYONA SATILDI

27 yaşındaki orta saha, 2026'nın kış döneminde 9.5 milyon euro karşılığında Rennes Kulübü'ne satıldı. Polonyalı futbolcuyla 30 Haziran 2029 tarihine kadar mukavele yapıldı. Ve Sebastian Szymanski, Fenerbahçe sonrasında Fransa'da kendisini tamamen bulmuş gibi gözüküyor.







YUKARI ÇIKARIYOR

Szymanski, son olarak Rennes'in 3-0 kazandığı Strasbourg mücadelesinde rakip ağları 2 kez salladı. Bu sezon Ligue 1'de 6 mücadeleye çıkan Polonyalı, sahada 395 dakika kaldı. Toplamda 3 gol ve 1 asiste ulaştı. Her hafta performansını yukarı çıkarmayı başarıyor.

Reis'in yeni Trabzonspor'u bütün dengeleri değiştirecek

Beşiktaş galibiyetiyle 122 kilometre koşan Trabzonspor, teknik direktör Thomas Reis yönetiminde Avrupa seviyesindeki "Heavy Metal" futbolunun sinyallerini veriyor

25.10.2026 15:50:00
Haber Merkezi
 
Reis'in yeni Trabzonspor'u bütün dengeleri değiştirecek
Reis'in yeni Trabzonspor'u bütün dengeleri değiştirecek
Trabzonspor tribünlerinin milli marşı "hoptek" kolay kolay unutulmaz... Ancak teknik direktör Thomas Reis'in uygulatmaya çalıştığı ve Almanya'da "Heavy Metal Futbolu" denilen sistem, bordo-mavili taraftarların yakın dönemde çok fazla hayranlık duyacağı bir takım ortaya çıkarabilir.






Thomas Reis, Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ettikleri derbinin ardından mütevazı ama bir o kadar da iddialı açıklamalar yaptı... Takımının fiziksel gelişimini değerlendiren Alman teknik adam, ulaştıkları 122 kilometrelik koşu mesafesinden övgüyle bahsetti.






Sahadaki geçiş temposu ve yıpratıcı oyunla Fatih Tekke döneminden farklı olarak Jürgen Klopp ekolünü andıran "Heavy Metal" futbolunu benimsediklerini vurguladı.






Fatih Tekke döneminde takımın koşu mesafeleri ortalama 108 – 113 kilometre bandında seyrediyordu. Reis ise göreve geldikten sonra takıma agresif pres ve dikine hızlı geçiş futbolunu aşıladı. Beşiktaş karşısında ulaşılan 122 kilometrelik mesafe, bordo-mavililerin saha içi eforunun ve fiziksel gücünün ne seviyeye çıktığını somut olarak gözler önüne serdi.






122 kilometrelik takım koşu mesafesi, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa'nın Top 5 ligindeki üst düzey tempolu ekiplerin standartlarına denk bir performans anlamına geliyor.






Dortmund'da Jürgen Klopp, Leverkusen'de Roger Schmidt ve Xabi Alonso'nun uyguladığı yüksek eforlu oyun gibi, Thomas Reis de Trabzonspor'da "Heavy Metal" futbolunun temellerini atmaya çalışıyor.

Sergen Yalçın yine bildiğini okudu

Çağdaş Atan ve Murat Şahin'i Türk futboluna kazandırmasına rağmen kariyeri boyunca "zayıf ekip" eleştirileriyle karşılaşan Sergen Yalçın, A Millî Takım’da da tartışmalı bir kulübeyle yola çıktı. Ozan Köprülü’nün bahis cezası nedeniyle kadro dışı kaldığı, B planı üretecek ikincil bir "taktik beynin" yer almadığı yeni yapılanma, Sergen Yalçın'ın kişisel sezgilerine dayalı "Tek Adam" dönemini başlattı.

25.10.2026 15:43:00
Haber Merkezi
 
Sergen Yalçın yine bildiğini okudu
Sergen Yalçın yine bildiğini okudu
A Millî Takım'ın yeni patronu Sergen Yalçın, her dönemde "zayıf teknik ekip" eleştirilerinin hedefindeydi; ancak buna rağmen Çağdaş Atan'ı ve Murat Şahin'i teknik adam olarak yetiştirdi.






Ancak Türk Millî Takımı'nın yeni açıklanan teknik heyeti kamuoyunda öylesine zayıf bulundu ki Sergen Yalçın'lı yeni dönem "tek adam, üst akıl" süreci olarak tartışılmaya başlandı.






Beşiktaş'ı şampiyon yaptığı 2020-21 sezonunda bireysel zekası ve soyunma odası dominasyonu ile bu açığı kapatan Yalçın, 2021-22 Şampiyonlar Ligi maratonunda ve ardından gelen 2025-26 sezonundaki Beşiktaş döneminde ekibinin "B planı üretememesi" nedeniyle sert eleştirilerin hedefi olmuştu.






Gerek Avrupa kupalarında gerekse ligdeki kilitlenmiş maçlarda kulübeden oyuna taktiksel müdahale getirecek ikincil bir "beyin" eksikliği, iki dönemde de sonunu getirmişti.






Ancak bu dönemde Ozan Köprülü bile bahis soruşturması kapsamında aldığı 12 aylık hak mahrumiyeti cezası nedeniyle A Millî Takım kadrosunda yer almadı. Köprülü'nün yokluğunda saha içi operasyon yükü doğrudan Murat Kaytaz'ın üzerine binecek.






Ancak Yalçın dâhil Kaytaz'ın da kariyerinde üst düzey taktik patronluk veya uluslararası turnuva tecrübesinin bulunmaması, kulübedeki "analiz ve reaksiyon" kapasitesinin ne derece yeterli olacağı sorusunu doğuruyor.






Modern futbolun gerektirdiği devasa yardımcı antrenör orduları ve Pep Lijnders, Juanma Lillo gibi teknik direktörü sorgulayan "güçlü yardımcı" modellerinin aksine; Sergen Yalçın tam anlamıyla hiyerarşik ve tek merkeze bağlı bir model uygulama kararı aldı.

Galatasaray'da Leao belirsizliği

Fenerbahçe ile yarın akşam tarihi bir maça çıkacak olan Galatasaray'da Leao belirsizliği sürüyor

25.10.2026 14:57:00
Haber Merkezi
 
Galatasaray'da Leao belirsizliği
Galatasaray'da Leao belirsizliği
Fenerbahçe ile yarın akşam tarihi bir maça çıkacak olan Galatasaray'da Leao belirsizliği sürüyor.

Gençlerbirliği maçında sakatlanan Rafael Leão için sosyal medyaya "Derbide ilk 11'de" haberleri servis edilse de tıbbi gerçekler bambaşka bir tablo çiziyor.







Adale zorlanması yaşayan Portekizli yıldızın derbide sahada olabileceği maksimum süre ve yaşayabileceği dev risk ortaya çıktı.

Geçen hafta Gençlerbirliği maçında 61. dakikada oyuna girip 77. dakikada çıkan Rafael Leao'nun sakatlığı ile ilgili Galatasaray cephesinden, "Hafif-orta düzey zorlanma tespit edilmiş olup..." açıklaması yapıldı.







Sarı-kırmızılı cephenin WhatsApp gazetecileri aracılığıyla Portekizli oyuncu için, "Rafael Leão derbide kadroda olacak. Oyuncu taraftarın önünde ilk 11'de oynamak istiyor" haberleri yaptırılıyor.

Adale zorlanmaları, özellikle de uyluk ve kasık adalesindeki hafif-orta derece gerilmeler, her ne kadar klinik düzeyde fizyoterapi ve yoğun tedavi uygulansa da en az 10 gün ila 2 hafta arasında dinlenme ve kademeli saha yüklemesi gerektirir.







Konunun uzmanlarına göre tam iyileşmeden ağrı kesici veya iğne tedavisiyle riske edilmesi durumunda Rafael Leao'nun aynı adaleden daha ağır bir sakatlık yaşama ihtimali %40-50 seviyelerine yükseliyor.






Ancak maç günü son provada Portekizli oyuncu ağrı hissetmediğini belirtirse, yedek kulübesinde yer alma ve skor gidişatına göre son 15-20 dakika oyuna girme ihtimali olabilir. Galatasaray'ın iletişim ekibinin "11'de başlayabilir" haberlerini psikolojik üstünlük ve algı yönetimi için kullanması bu açıdan çok normal.

Beşiktaş Olaitan'ı sattı! Yerine isim bile bulundu

Junior Olaitan’ın Serie A’ya transferi yaklaşırken, yerini doldurması beklenen Raskin ve Willock’un yetersiz istatistikleri Beşiktaş’ta büyük bir üretkenlik krizi doğurabilir

25.10.2026 14:40:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş Olaitan'ı sattı! Yerine isim bile bulundu
Beşiktaş Olaitan'ı sattı! Yerine isim bile bulundu
Beşiktaş'ın yıldız ismi Junior Olaitan'ın Serie A'dan önemli bir ekibe transferi yaklaşırken, siyah-beyazlı yönetim yerini doldurmak için Nicolas Raskin ve Joe Willock'u gündemine aldı. Ancak istatistikler, bu iki ismin de Olaitan'ın bıraktığı devasa yaratıcılık ve "ince akıl" boşluğunu dolduramayacağını, Beşiktaş'ın büyük bir üretkenlik krizine sürüklenebileceğini gözler önüne seriyor.






Beşiktaş'ta sürekli bir Joe Willock ve Raskin hareketliliği var… İki oyuncunun da en büyük özelliği, Orkun Kökçü'nün eksik kaldığı defansif hamleleri yapabilecek isimler olması.






İşin en ilginci ise Orkun'un yanında orta sahada Beşiktaş taraftarının sevgilisi Junior Olaitan'ın oynaması.






Bir iddiaya göre Miretti, ocak ayında Olaitan'ın satılması için alındı ancak beklentileri karşılayamadı. Bu yüzden gündemde sürekli bir Raskin ve Willock ismi geçiyor. Konuşulan senaryoya göre Beşiktaş, Olaitan için Serie A'dan bir takımla anlaşmaya vardı ve bu boşluğu doldurmak için Willock veya Raskin'i getirecek.






Peki ikisinden herhangi biri Olaitan'ın yerini doldurabilir mi?

Olaitan 7 maçta 2 asist yaparken 1,33 xA (asist beklentisi) yakaladı. Maç başına 1,9 kilit pas atıyor ve 3 büyük şans yarattı. Raskin 8 maçta 0 asist, 0,89 xA, 0,9 kilit pas ve 0 büyük şans; Willock ise 7 maçta 0 asist, 0,37 xA, 0,4 kilit pas ve 1 büyük şans yarattı.






Raskin ve Willock toplamda bile Olaitan'ın ürettiği pozisyon ve kilit pas sayısına yaklaşamadı. Olaitan gittiğinde Beşiktaş, Orkun Kökçü'nün üzerine tüm "ince pas ve pozisyon hazırlama" yükünü yıkacak.






Olaitan'ı satmak, Beşiktaş'ın orta sahadaki "ince aklını" satmak demek olacak. 7 maçta 3 büyük şans üretip 2 asist yapan ve maç başına 2 kilit pas atan Olaitan'ın yerine Raskin veya Willock gelirse, Beşiktaş net bir şekilde üretkenlik krizine girecek.






Derbinin kilidi ilk gol

Dev derbi öncesinde Florya'da coşku, Samandıra'da ise var olma mücadelesi hâkim! Lille zaferiyle moral depolayan Galatasaray ile taraftarına kendini affettirmek isteyen Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek dev derbinin kaderini, saha içinde atılacak ilk gol ve yaşanacak psikolojik kırılma belirleyecek

24.10.2026 16:10:00
Haber Merkezi
 
Derbinin kilidi ilk gol
Derbinin kilidi ilk gol
Galatasaray derbiye "kazanma alışkanlığı ve hediye tamamlama" heyecanıyla hazırlanırken, Fenerbahçe "taraftarla helalleşme ve ayakta kalma" derdiyle bekliyor.






Derbide erken gelebilecek bir gol; iki farklı psikolojik altyapıyı darmadağın edebileceği gibi, takımları zirveye de çıkarabilir. Galatasaray öne geçerse Fenerbahçe'deki kriz derinleşebilir. Fenerbahçe öne geçerse baskıyı kırıp saha içindeki motivasyonunu bir anda katlayabilir.






Lille deplasmanında alınan net galibiyetin ardından Galatasaray'da yüzler gülüyor. Teknik direktör Okan Buruk'un "Doğum günümde iki hediye istemiştim, ikincisini oyuncularım pazartesi verecek" açıklaması, Florya'daki coşkulu havanın özeti niteliğinde.






Tepkilerin hedefi hâline gelen İsmail Kartal ve öğrencileri için bu derbi bir maçtan çok daha fazlasını ifade ediyor. Deneyimli teknik adamın "Derbiyi kazanıp taraftara kendimizi affettiririz" sözleri, Samandıra'daki taraftarla helalleşme ve ayakta kalma arayışını net bir şekilde ortaya koyuyor.






Sarı-lacivertli cephede yaşanan bu yüksek gerilim; takımı maça ya son derece agresif bir reaksiyonla hazırlayacak ya da hata yapma korkusunu beraberinde getirecek.






Soyunma odasında yakalanan sinerji ve yüksek özgüven, Galatasaray'ın maça kendi oyununu dikte eden taraf olarak başlama ihtimalini güçlendiriyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.