logo
19 NİSAN 2024

DEAŞ’ın Dicle Bölge Sorumlusu öldürüldü

Irak’ta DEAŞ’ın sözde Dicle Bölge Sorumlusu öldürüldü
22.01.2022 21:37:00 /
Irak hükümeti, terör örgütü DEAŞ’ın sözde Dicle Bölge Sorumlusu Ebu İsam kod adlı terörist ile yardımcı Ebu Mahmut’un ülkenin kuzeyinde düzenlenen hava saldırısı sonucu öldürüldüğünü bildirdi.
 
Irak’ta terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlar devam ediyor. Irak hükümetine bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü DEAŞ’ın sözde Dicle Bölge Sorumlusu Ebu İsam kod adlı terörist ile yardımcı Ebu Mahmut’un Musul’un güneyinde öldürüldüğü aktarıldı.
 
Söz konusu 2 teröristin Musul güneyindeki Hadar yakınlarında düzenlenen hava saldırısında etkisiz hale getirildiği aktarılan açıklamada, alınan istihbarat bilgisi doğrultusunda savaş uçaklarının teröristlerin içinde bulunduğu pikap tipi araca hava saldırısı düzenlediği ifade edildi.
 
Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi yaptığı açıklamada, DEAŞ’ın Diyale vilayetinde düzenlediği ve 11 askerin ölümüyle sonuçlanan saldırı sonrası orduyu teyakkuzda olmaya çağırmıştı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.