logo
09 EYLÜL 2026

Dünya Kupası teknik adamlara yaramadı

21.07.2006 00:00:00
 
Almanya'da düzenlenen 18. Dünya Kupası, takımlarının başlarında taktik savaşı veren teknik direktörlere yaramadı İtalya'nın zaferiyle sonuçlanan Dünya Kupası'nın ardından kupada mücadele eden 32 ülkeden 16'sının teknik direktörlerinden bazıları istifa ederken bazıları da ülke federasyonları tarafından görevlerinden alındı. Kupada başarısız olan Hırvatistan, Sırbistan Karadağ, Arjantin gibi takımların teknik direktörlerinin yanı sıra kupayı kazanan İtalya ve Dünya üçüncüsü olan ev sahibi Almanya gibi başarılı ülkelerin teknik adamları da takımlarının başından ayrıldı. Çeyrek final maçında Almanya'ya yenilen Arjantin'in teknik direktörü Jose Pekerman, İtalya'ya yenilen Avustralya'nın teknik direktörü Guus Hiddink ve Kosta Rika'dan Alexandre Guimaraes takımlarının başından kendi istekleri ile ayrıldılar. Klinsmannda ayrılmıştıAlmanya'ya Dünya üçüncülüğü kazandıran Juergen Klinsmann ve kupa finalinde Fransa'yı penaltı atışları sonunda yenerek kupaya uzanan İtalya'nın teknik direktörü Marcello Lippi de istifa eden teknik direktörler arasında yer aldı. Gana'dan Ratomir Dujkovic, Fildişi Sahilleri'nden Henri Michel, Japonya'dan ayrılarak Fenerbahçe teknik direktörlüğüne gelen Zico, Polonya'dan Pawel Janas, Sırbistan Karadağ'dan Ilija Petkovic, Trinidad ve Tobago'dan Leo Beenhakker ve Güney Kore'nin Hollandalı çalıştırıcısı Dick Advocaat da görevlerinden istifa eden diğer teknik adamlardı. Hırvatistan teknik direktörü Zlatko Kranjcar ve İran Teknik Direktörü Branko Ivankovic ise ülke federasyonları tarafından görevlerine son verildi. İngiltere Milli Takımı'nın çalıştırıcısı Sven-Goran Eriksson, kupa öncesi federasyonla anlaştığı için görevini Steve McClaren'e bırakmak zorunda kalırken, ABD Teknik Direktörü Bruce Arena ile de sözleşme yenilenmedi.

Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu, Vlahovic, PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası iki kulübün yanı sıra Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu ve Dusan Vlahovic'i Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti

08.09.2026 20:44:00
İhlas Haber Ajansı
 
Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu, Vlahovic, PFDK'ya sevk edildi
Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu, Vlahovic, PFDK'ya sevk edildi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası iki kulübün yanı sıra Aziz Yıldırım, Kerem Aktürkoğlu ve Dusan Vlahovic'i Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinden (TFF) açıklanan Hukuk Müşavirliği'nce 08.09.2026 tarihinde PFDK yapılan sevkler şöyle:

Başakşehir Kulübü futbolcusu Umut Dilan Bozok'un 04.09.2026 tarihinde oynanan Başakşehir -Galatasaray Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'kural dışı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 05.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine,
Başakşehir Kulübü teknik sorumlusu Nuri Şahin'in aynı müsabakadaki 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 05.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Galatasaray Kulübü'nün 04.09.2026 tarihinde oynanan Başakşehir - Galatasaray Trendyol Süper Lig Sezonu müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü idarecisi Metin Öztürk'ün müsabaka sonrası medyada yapmış olduğu beyanlarında yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü masörü Batuhan Erkan'ın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü masörü Ozan Abaylı'nın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü masörü Serdal Yılmaz'ın aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Galatasaray Kulübü görevlisi Mestan Hüseyin Çilekçi'nin aynı müsabakadaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Akreditasyon Talimatı'nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Erzurumspor FK Kulübü Antrenörü Ziya Akçeken'in 05.09.2026 Tarihinde Oynanan Erzurumspor Fk-Tümosan Konyaspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'sportmenliğe aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesi uyarınca 06.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Fenerbahçe Kulübü'nün 05.09.2026 tarihinde oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca ve 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın müsabaka sonrası medyada yapmış olduğu beyanlarında yer alan "futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine,

Fenerbahçe Kulübü futbolcusu Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nun müsabaka sonrası flaş röportajda yapmış olduğu açıklamalarında yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Beşiktaş Kulübü'nün 05.09.2026 tarihinde oynanan Fenerbahçe -Beşiktaş Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca, 'saha olayları' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

Beşiktaş Kulübü futbolcusu Dusan Vlahovıc'in aynı müsabakadaki 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kasımpaşa Kulübü'nün 06.09.2026 tarihinde oynanan Kasımpaşa - Amed Sportif Faaliyetler Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarıncaPFDK'ya sevkine,

Kasımpaşa Kulübü antrenörü İlker Püren'in aynı müsabakadaki 'hakareti' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 41. maddesi uyarınca 07.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Kocaelispor Kulübü'nün 06.09.2026 tarihinde oynanan Kocaelispor-Samsunspor Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'talimatlara aykırı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2026-2027 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 6/5 ve EK-1 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Trabzonspor Kulübü'nün 06.09.2026 tarihinde oynanan Trabzonspor - Gençlerbirliği Trendyol Süper Lig müsabakası öncesi Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan tarafından kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yayınlanan paylaşımda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ın müsabaka öncesinde kulüp resmi sosyal medya hesabından (X) yayınlanan paylaşımdaki açıklamalarda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Gençlerbirliği Kulübü teknik sorumlusu Metin Diyadin'in 06.09.2026 tarihinde oynanan Trabzonspor - Gençlerbirliği Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası flaş röportajda ve basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda yer alan 'futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 38. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Göztepe Kulübü'nün 07.09.2026 tarihinde oynanan Göztepe - Gaziantep Futbol Kulübü Trendyol Süper Lig müsabakasındaki 'çirkin ve kötü tezahüratı' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,
Göztepe Kulübü futbolcusu Ogün Bayrak'ın aynı müsabakadaki 'kural dışı hareketi' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 43. maddesi uyarınca 08.09.2026 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul’da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi

08.09.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul'da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi. UEFA, güvenlik gerekçesiyle mücadeleyi tarafsız sahaya aldı. Karşılaşmanın Gürcistan'ın Batum kentinde oynanması bekleniyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva karşılaşmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Normal şartlarda 26 Kasım 2026'da Dolmabahçe'deki Tüpraş Stadı'nda oynanması planlanan karşılaşma, UEFA'nın güvenlik değerlendirmesinin ardından İstanbul'dan çıkarıldı. Mücadelenin Gürcistan'ın Batum kentinde oynanacağı bildirildi.

GEREKÇE: GÜVENLİK

Kararın temel gerekçesinin güvenlik endişeleri olduğu belirtildi. Özellikle İsrail takımlarının Avrupa kupalarında oynadığı karşılaşmalarda güvenlik risklerinin UEFA tarafından daha yüksek seviyede değerlendirildiği görülüyor.

Batum'daki karşılaşmada stat çevresi, takım kafileleri, taraftar girişleri ve ulaşım güzergâhlarında geniş güvenlik önlemleri alınması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ İÇİN SAHA AVANTAJI YOK

Kararın en dikkat çekici sonucu ise Beşiktaş'ın kendi sahasında oynama avantajını kaybetmesi.

Dolmabahçe'de binlerce taraftarının önüne çıkması beklenen siyah-beyazlı ekip, UEFA'nın güvenlik kararı nedeniyle karşılaşmayı başka bir ülkede oynamak zorunda kalacak.

Üstelik bu durum Beşiktaş açısından ilk kez yaşanmıyor. Siyah-beyazlı takım, 2024 yılında Maccabi Tel Aviv karşılaşmasını da güvenlik gerekçesiyle İstanbul dışında oynamıştı. O maç Macaristan'ın Debrecen kentinde ve seyircisiz oynanmıştı.

UEFA'NIN KARARI TARTIŞMA YARATTI

UEFA'nın güvenlik gerekçesiyle aldığı karar, "İsrail takımları söz konusu olduğunda Türkiye neden tarafsız saha uygulamasına maruz kalıyor?" tartışmasını da yeniden gündeme taşıdı.

Beşiktaş açısından ise mesele yalnızca stat değişikliği değil. Karar, takımın taraftar desteğinden ve kendi sahasında oynama avantajından mahrum kalması anlamına geliyor.

UEFA'nın resmi fikstüründe karşılaşma 26 Kasım'da Beşiktaş–Hapoel Beer Sheva maçı olarak yer alıyor.

Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!

Bordo-mavililer, teknik direktör değişikliğinin ardından Gençlerbirliği’ni farklı mağlup etti

07.09.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!
Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!
Bordo-mavililer, teknik direktör değişikliğinin ardından Gençlerbirliği'ni farklı mağlup etti. Onuachu 155 gün sonra golle buluşurken, Salah yine fileleri havalandırdı. Yeni transfer Dju ise ilk maçında gol sevinci yaşadı.

Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Hüseyin Çimşir yönetimindeki ilk maçında adeta şov yaptı. Bordo-mavililer, Gençlerbirliği'ni 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ligde yeniden moral kazandı.



Ligin ilk üç haftasında birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet alan ve 4 puan toplayan Trabzonspor, teknik heyet değişikliğinin yaşandığı haftada Gençlerbirliği karşısında etkili bir futbol ortaya koydu.

Karadeniz ekibinin gollerini Onuachu (2), Salah, Muçi ve Dju kaydetti. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 7'ye yükseltti.

ONÜÇU'DAN 155 GÜN SONRA GOL



Trabzonspor'un geçen sezon gol krallığını 22 golle tamamlayan yıldızı Paul Onuachu, Gençlerbirliği karşısında attığı iki golle bu sezonki gol hasretine son verdi.

Son golünü geçen sezonun 28. haftasında Galatasaray karşısında atan Nijeryalı santrfor, 155 gün sonra ligde yeniden gol sevinci yaşadı.

Onuachu, karşılaşmanın ilk yarısında kasığındaki problem nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Teknik direktör Hüseyin Çimşir ise oyuncusunun sakatlığının ciddi olmadığını açıkladı.

SALAH YİNE SAHNEDE

Trabzonspor'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, Gençlerbirliği karşısında penaltıdan attığı golle ligdeki gol sayısını 4'e yükseltti.

Sezonun ilk haftasında Kasımpaşa karşılaşmasında bordo-mavili formayla ilk kez sahaya çıkan Salah, daha sonra Başakşehir maçında iki, Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında ise bir gol kaydetmişti.

Gençlerbirliği karşısında da fileleri havalandıran yıldız oyuncu, üst üste üçüncü lig maçını da golle tamamladı.

DJU İLK MAÇINDA GOLÜNÜ ATTI

Trabzonspor'un transferin son günlerinde kadrosuna kattığı Franculino Dju da bordo-mavili formayla çıktığı ilk maçta golle tanıştı.

Karşılaşmanın 43. dakikasında Onuachu'nun yerine oyuna giren Dju, 78. dakikada Trabzonspor'un beşinci golünü kaydederek ilk maçını golle süsledi.

ÇİMŞİR: "YAVAŞ YAVAŞ YUKARIYA GİDECEĞİZ"



Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, oyuncularının gösterdiği mücadeleden memnun olduğunu söyledi.

Çimşir, "Oyuncu grubunun isteğinden, arzusundan son derece memnunum. Yavaş yavaş, adım adım yukarıya doğru gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Takımın kısa sürede değişmesinin kolay olmadığını belirten Çimşir, göreve geldikten sonra ağırlıklı olarak oyuncuların enerjisini yükseltmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çimşir, farklı galibiyetin kendi döneminde hemen ortaya çıkan bir değişimin sonucu olmadığını vurgulayarak, "Üç günde elimde sihirli değnek yok. Bu işi yapan oyuncular. Ciddi anlamda kaliteli bir kadromuz var." dedi.

"TRABZONSPOR ÜÇ KULVARDA DA ZİRVEYİ HEDEFLEYECEK"

Trabzonspor'un bu sezon üç kulvarda da iddialı olabileceğini belirten Çimşir, bordo-mavili taraftarlara da umut veren mesajlar verdi.

Tecrübeli teknik adam, takımın uzun bir lig maratonuna girdiğini belirterek, Trabzonspor'un üç kulvarda da zirve yarışının içerisinde olacağına inandığını söyledi.

5 GOLLÜ GALİBİYETLE YENİDEN UMUT

Amed Sportif Faaliyetler deplasmanında alınan 2-1'lik yenilginin ardından Gençlerbirliği karşısında alınan 5-0'lık galibiyet, Trabzonspor açısından yalnızca üç puan anlamına gelmedi.

Onuachu'nun gol orucunu bozması, Salah'ın istikrarlı performansını sürdürmesi ve Dju'nun ilk maçında golle tanışması bordo-mavili camianın moralini yükseltti.

Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor, 2026-2027 sezonunda tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı. 6 maçta 0 puan toplayan Bolu ekibi ligin son sırasında yer alıyor

06.09.2026 11:21:00
İhlas Haber Ajansı
 
Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan
Boluspor tarihinin en kötü başlangıcını yaptı: 6 maçta 0 puan
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Boluspor, 2026-2027 sezonunda tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı. 6 maçta 0 puan toplayan Bolu ekibi ligin son sırasında yer alıyor.

Trendyol 1. Lig'in en tecrübeli ekipleri arasında yer alan Boluspor, 2026-2027 sezonunun ilk 6 haftasında sergilediği performansla kulüp tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Bolu ekibi, sergilediği performansla 2007 yılından bu yana en kötü lig başlangıcına imza attı. Ligde geride kalan 6 haftada puanla tanışamayan kırmızı-beyazlılar, 0 puanla son sıraya demir attı.

Sezona ABD'li çalıştırıcı Daniel Farrar yönetiminde büyük umutlarla giren Boluspor, ligde oynadığı 6 karşılaşmanın tamamından sahadan yenilgiyle ayrıldı. Oynadığı maçlarda rakip fileleri yalnızca 1 kez havalandırabilen Bolu takımı, kalesinde gördüğü 17 golle de hem savunma hem de hücum hattında ligin en kötü istatistiğine sahip takımı oldu.

20 sezondur kesintisiz 1. Lig'de mücadele ediyor



2007-2008 sezonundan bu yana aralıksız olarak 1. Lig'de yer alan Boluspor, içinde bulunduğumuz 2026-2027 sezonu itibarıyla ligdeki üst üste 20. sezonunu geçiriyor. Kırmızı-beyazlı kulüp, bu istatistiğiyle lig tarihinin aynı seviyede en uzun süre kesintisiz mücadele eden takımlarından biri konumunda yer alıyor. Ancak ligin en tecrübeli ekipleri arasında yer alan Boluspor'un bu sezona yaptığı kötü başlangıç, camiada ve taraftarlar arasında büyük tepkiye yol açtı.

Aziz Yıldırım’dan hakem tepkisi:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisinin ardından hakem kararlarına sert tepki gösterdi

06.09.2026 10:23:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım’dan hakem tepkisi:
Aziz Yıldırım’dan hakem tepkisi:
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisinin ardından hakem kararlarına sert tepki gösterdi. Yıldırım, sarı-lacivertli takımın dört haftadır hakem hatalarından mağdur edildiğini savunarak Türk futbolunda köklü bir hakem reformu yapılması çağrısında bulundu.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım, karşılaşma sonrası hakem yönetimini eleştirdi. Fenerbahçe'nin kötü oynadığını kabul eden Yıldırım, buna rağmen maçta iki penaltı pozisyonunun değerlendirilmediğini söyledi.

Yıldırım, önceki haftalarda da Gençlerbirliği, Konyaspor ve Samsunspor maçlarında benzer hakem hataları yaşandığını belirterek, "Dört haftadır hakkımız yeniyor, ince ince doğruyorlar" ifadelerini kullandı.

"Bu şekilde Türkiye'de futbol oynanmaz"



Hakemlerin yeterliliğini sorgulayan Yıldırım, VAR sisteminin de görevini yerine getirmediğini savundu. Yıldırım, yabancı VAR uygulamasının tek başına çözüm olmadığını belirterek, Türk futbolunun hakem yetiştirme konusunda ciddi bir sorun yaşadığını söyledi.

Başkan Yıldırım'ın en dikkat çeken önerisi ise liglerin gerekirse geçici olarak durdurulması oldu:

"Gerekirse Türkiye liglerini bir sene ertelesinler, hakem yetiştirsinler."

Hakemlerin baskı altında görev yaptığını da ileri süren Yıldırım, hakemlerin ya yeteneksiz olduğunu ya da dışarıdan yönlendirildiğini ima ederek, "Ya oyuncak bebek gibi kuruluyorlar ya da yeteneksizler" dedi.

"Biz adalet istiyoruz"

Fenerbahçe'nin ayrıcalık değil adalet istediğini vurgulayan Yıldırım, hiçbir takımın hakem kararlarıyla mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. MHK ve TFF'nin soruna çözüm üretmesi gerektiğini belirten Yıldırım, gerekirse görev değişikliklerinin gündeme gelebileceğini ifade etti.

Hakem yorumcularına da tepki gösteren Yıldırım, futbol kurallarının açık olduğunu ve yorumların kamuoyunu yanlış yönlendirmemesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü de açıklayan Yıldırım, ancak Erdoğan'a hakemler veya federasyon hakkında şikâyette bulunmadıklarını belirtti.

"TFF var, MHK var, onlar görevlerini yapacaklar" diyen Yıldırım, sorunun futbolun ilgili kurumları tarafından çözülmesi gerektiğini ifade etti.

"Kadro iyi ama daha çok çalışmalıyız"

Fenerbahçe'nin kadrosunu da değerlendiren Yıldırım, takımın Şampiyonlar Ligi seviyesinde mücadele edebilecek potansiyele sahip olduğunu savundu. Yüksek bonservis bedelleriyle sürekli yeni oyuncular alınmasının doğru olmadığını belirten Yıldırım, Türk futbolcuların da kazanılması gerektiğini söyledi.

Yıldırım ayrıca Matteo Guendouzi'nin UEFA'dan aldığı cezayla ilgili başvuru yaptıklarını ve konunun Tahkim Kurulu'nda çözüme kavuşmasını beklediklerini açıkladı.

Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yendi

05.09.2026 22:51:00
Haber Merkezi
 
Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı
Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK ile TÜMOSAN Konyaspor, Kazım Karabekir Stadyumu'nda karşılaştı.

Maçtan önce iki takımın oyuncuları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Silivri açıklarındaki gemi kazalarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Karşılaşma, Erzurumspor FK'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Erzurumspor FK, bu sonuçla 5 yılın ardından çıktığı Süper Lig'de bu sezonki ilk 3 puanını kazandı.

Erzurumspor FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta



Erzurumspor FK'de teknik direktör Serkan Özbalta, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetin oyunculara moral verdiğini belirterek, "İlk iki haftanın ardından geçen hafta Gençlerbirliği maçında oynanan iyi oyun ve yüksek mücadelede alınan bir puan, camianın, oyuncuların ve herkesin moralini yerine getirdi.

Konyaspor, Türkiye Kupası'nı almış köklü bir camia. Birkaç sene önce ligi üçüncü sırada bitirmiş bir futbol kulübü. Onlar da ilk 3 haftayı puan alamadan geçti. Burada 3 puan eğer olmazsa deplasmanda mutlaka 1 puan düşünüyorlardı. Haftaya sahalarında Trabzonspor ile karşılaşacaklar. Zor maçları var, 4'te 0 yaptılar.

O anlamda bu maçın zor geçeceğini, mücadele gücünün yüksek olacağını, yüksek konsantrasyonla oynamadığın zaman başına neler geleceğini herkesin bildiği bir maça çıkmıştık." diye konuştu.

Maçın ilk yarısının dengede geçtiğini anlatan Özbalta, "Bizim adımıza ciddi pozisyonların olduğu bir müsabaka oldu.

İkinci yarı Konyaspor tabii ki topla daha çok oynayan takımdı. İkinci yarı daha çok takım savunmasını yaparak, iyi mücadele ederek ve kazandığımız toplarla kaleye net çıkışlarla gol aradık. Direkten dönen topumuz var. Bugün en az iki de olabilirdi ama demek ki nasip böyleymiş. Çok değerli bir galibiyet.

İlk 3 hafta gol yemiştik. Bu hafta gol yemeden alınan bir galibiyet. Bu yüzden çok çok değerli ve önemli. İlk iki haftada puan alamamıştık şimdi iki haftada 4 puan aldık. Her puanın çok önemli olduğu bu ligde 3 puanı almanın verdiği huzuru ve mutluluğu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…

Türkiye'de 2026-2027 sezonunun 1. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Eylül'de sona erdi

05.09.2026 17:44:00
Haber Merkezi
 
Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…
Yıldızlar geldi, paralar saçıldı…
Türkiye'de 2026-2027 sezonunun 1. Transfer ve Tescil Dönemi 4 Eylül'de sona erdi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere kulüpler kadrolarına önemli yıldızlar kattı.

Ancak transfer piyasasında oluşan büyük hareketliliğin karşılığı şimdi sahada aranıyor: Türkiye neden Avrupa'nın harcayan ama istikrarlı başarı üretemeyen ülkelerinden biri olmaya devam ediyor?

Kulüpler yıldız isimlerin peşinden koştu, milyonlarca euroluk transferler yapıldı, dünya futbolunun tanınmış isimleri Türkiye'ye getirildi. Fenerbahçe kadrosuna Mason Greenwood, Romelu Lukaku, Nathan Aké ve Vedat Muriqi gibi isimleri katarken, Beşiktaş Dušan Vlahović ve Leandro Trossard gibi yıldızlarla dikkat çekti. Galatasaray da kadrosunu önemli takviyelerle güçlendirdi.

Transfer dönemi 22 Haziran'da başladı ve 4 Eylül'de sona erdi



Fakat bütün bu transfer çılgınlığının ardından Türk futbolunun önünde çok daha büyük bir soru duruyor: Bu kadar para neden oyuna dönüşmüyor?

Türk futbolunun temel problemi artık yalnızca "hangi futbolcuyu transfer edeceğiz?" sorusu değil. Asıl soru: "Bu futbolcularla nasıl bir futbol oynayacağız?"

Çünkü yıllardır aynı tabloyla karşılaşıyoruz. Transfer döneminde heyecan dorukta. Forma satışları konuşuluyor. Sosyal medya transfer videolarıyla doluyor. Yıldız futbolcuların isimleri manşetleri süslüyor.

Ancak sezon başladığında tribünlerde ve ekran başında aynı soru yükseliyor: "Bu oyunun tadı nerede?"

Transferde Avrupa seviyesinde, oyunda neden değil?



Süper Lig kulüpleri özellikle son yıllarda transfer piyasasında ciddi paralar harcıyor. 2026-27 sezonunda da dört büyüklerin transfer operasyonları dikkat çekti. Ekonomik analizlerde Süper Lig'in uzun süredir transfer piyasasında net ithalatçı konumunda olduğu ve kulüplerin yüksek transfer harcamaları yaptığı vurgulanıyor. Fakat pahalı futbolcu almak, pahalı futbol oynamak anlamına gelmiyor.

Avrupa asıl ölçü olacak

Bu sezon Türkiye Avrupa'da dört büyük temsilciyle mücadele edecek. Galatasaray ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş Avrupa Ligi'nde, Trabzonspor ise Konferans Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek. Avrupa kupalarının lig aşamaları eylül ayında başlayacak.

Dolayısıyla yeni sezonun Avrupa karnesini şimdiden "başarısız" ilan etmek doğru olmaz. Ama beklenti çok açık: Bu kadar büyük transferlerin karşılığı Avrupa'da alınmalı.

Futbolcu ithal ediyoruz, sistem üretemiyoruz



Türk futbolunun belki de en büyük çelişkisi burada. Dünyanın farklı ülkelerinden futbolcuları getiriyoruz fakat kendi yıldızlarımızı yetiştirmekte aynı başarıyı gösteremiyoruz.

Süper Lig'in transfer ekonomisi üzerine yapılan değerlendirmelerde de Türkiye'nin uzun yıllardır oyuncu yetiştirip ihraç eden bir ligden çok, oyuncu ithal eden bir lig görüntüsü verdiğine dikkat çekiliyor. Oysa gerçek başarı; transferde değil, sistemde.

Şimdi top kulüplerde

Transfer dönemi bitti. Artık manşetlerde futbolcuların isimleri değil, sahadaki oyun konuşulacak.

Milyon euroluk yıldızların gerçekten takım olup olmadığı, teknik direktörlerin bu kadroları nasıl kullanacağı ve Avrupa'da Türkiye'nin ne kadar ileri gidebileceği ortaya çıkacak.

Çünkü taraftar artık sadece "yıldız geldi" demek istemiyor. İyi futbol, mücadele, heyecan ve Avrupa'da başarı istiyor.

Transfer döneminde para harcamak kolay. Asıl mesele, harcanan parayı kaliteli futbola ve Avrupa başarısına dönüştürebilmek.

Gol düellosu Galatasaray’ın!

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Başakşehir deplasmanında nefes kesen bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı 3-2 kazandı

04.09.2026 22:38:00
Haber Merkezi
 
Gol düellosu Galatasaray’ın!
Gol düellosu Galatasaray’ın!
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Başakşehir deplasmanında nefes kesen bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı 3-2 kazandı. Sarı-kırmızılılar, iki kez yakalandığı maçta son sözü söyleyerek kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

İlk yarı Galatasaray'ın



Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşmada Galatasaray ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Sarı-kırmızılıların golünü Victor Osimhen kaydetti. Nijeryalı yıldız, karşılaşmanın ilk bölümünde etkili olurken yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi.

Başakşehir penaltıdan eşitledi



İkinci yarıda ev sahibi ekip beraberlik için baskısını artırdı. Başakşehir, Eldor Shomurodov'un penaltıdan attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Ancak Galatasaray'ın cevabı gecikmedi.

Torreıra yeniden öne geçirdi

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Rafael Leao'nun hazırladığı pozisyonda Lucas Torreira 71. dakikada topu ağlara göndererek sarı-kırmızılıları yeniden öne geçirdi: 1-2.

Başakşehir ise pes etmedi ve Emin Bayram'ın 74. dakikadaki golüyle bir kez daha eşitliği yakaladı: 2-2.

Son söz Galatasaray'ın!

Karşılaşmanın son bölümünde Galatasaray galibiyet için yüklenirken Başakşehir Umut Bozok'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Sarı-kırmızılılar bu avantajı değerlendirdi ve maçın son bölümünde bulduğu golle karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

5 gollü maçta 3 puan

Başakşehir deplasmanında alınan galibiyet, Galatasaray'ın ligdeki iddiasını sürdürmesi açısından büyük önem taşıdı. Sarı-kırmızılı ekip böylece 4. hafta sonunda puanını 10'a yükseltti.

Gönderilen Anderson Talisca'nın Fenerbahçe karnesi

Fenerbahçe'den ayrılan Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca, sarı-lacivertli formayla çıktığı 75 maçta 44 gol attı

04.09.2026 14:09:00
İhlas Haber Ajansı
 
Gönderilen Anderson Talisca'nın Fenerbahçe karnesi
Gönderilen Anderson Talisca'nın Fenerbahçe karnesi
Fenerbahçe'den ayrılan Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca, sarı-lacivertli formayla çıktığı 75 maçta 44 gol attı.

Fenerbahçe'de Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca ile yollar ayrıldı. 2024-2025 sezonunun devre arasında sarı-lacivertli kulübe transfer olan Talisva; Süper Lig'de 47, UEFA Avrupa Ligi'nde 12, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 9, Türkiye Kupası'nda 6 ve TFF Süper Kupa'da da 1 olmak üzere 75 resmi müsabakada forma giydi. 32 yaşındaki futbolcu, bu süreçte 44 gol ve 7 asistlik performans sergiledi.

Geçen sezonu 27 golle tamamladı



Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezonu 27 golle tamamladı. Süper Lig'de 19 kez fileleri havalandıran Talisca, Avrupa Ligi'nde 4, Türkiye Kupası'nda 3 ve Şampiyonlar Ligi elemelerinde de 1 kez gol sevinci yaşadı.

3 kez hat-trick yaptı

Anderson Talisca, Fenerbahçe kariyerinde 2'si Süper Lig, 1'i Avrupa Ligi olmak üzere 3 defa hat-trick yapma başarısı gösterdi. Deneyimli futbolcu, sarı-lacivertli formayla ilk hat-trick'ini 6 Nisan 2025 tarihinde Trabzonspor'a karşı gerçekleştirdi. Brezilyalı futbolcu daha sonra 2 Mayıs 2026 tarihinde de Başakşehir karşısında aynı katkıyı sağladı. Talisca, son hat-trickini ise 11 Aralık 2025 tarihinde Avrupa Ligi müsabakasında Norveç temsilcisi Brann karşısında sergiledi.

Ligde 14 farklı takıma gol attı



32 yaşındaki futbolcu, sarı-lacivertli formayla Süper Lig'de 14 farklı takım karşısında ağları havalandırdı. Talisca bu golleri Corendon Alanyaspor, Bodrum FK, Trabzonspor, Sivasspor, Kayserispor, Gaziantep FK, Kocaelispor, Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Çaykur Rizespor, Konyaspor, Eyüpspor, Gençlerbirliği ve Başakşehir takımlarına attı.

En sevdiği takım Trabzonspor oldu

Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe formasıyla Trabzonspor'a karşı 4 gol kaydetti. Sarı-lacivertlilerdeki kariyerinde en çok golü attığı takım da bordo-mavililer oldu. 32 yaşındaki futbolcu, Alanyaspor, Gaziantep FK ve Başakşehir filelerine de 3'er gol gönderdi.

Geçen sezon 3 penaltı kaçırdı

Anderson Talisca'nın Fenerbahçe kariyerinde en eleştirildiği konu ise kaçırdığı penaltılar oldu. Deneyimli futbolcu, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de kullandığı 7 penaltının 3'ünü kaçırdı. Talisca, ilk olarak 16 Ağustos 2025 tarihinde deplasmanda Göztepe ile 0-0 devam eden maçın 90+4. dakikasında kullandığı penaltıdan yararlanamadı ve maç golsüz berabere tamamlandı.

Daha sonra 17 Eylül 2025'te Kadıköy'deki Alanyaspor karşılaşmasında da skor 1-0'ken beyaz noktada topun başına geçen Talisca, takımını 2-0 öne geçirme şansını değerlendiremedi ve müsabakanın 2-2 berabere tamamlanmasıyla tepki çekti. Brezilyalı futbolcu, son olarak da ligin bitimine 3 hafta kala Galatasaray ile deplasmanda oynadıkları derbinin 13. dakikasında penaltı kaçırarak takımını 1-0 öne geçirme şansından faydalanamadı. Söz konusu derbiyi ise Galatasaray 3-0'lık skorla kazandı. Sarı-lacivertliler, Talisca'nın penaltı kaçırdığı maçlarda 7 puan kaybetti.

Derbide, Beşiktaş daha hırçın!

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında 5 Eylül Cumartesi günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde oynanan lig derbilerinde çıkan sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor

04.09.2026 10:50:00
Haber Merkezi
 
Derbide, Beşiktaş daha hırçın!
Derbide, Beşiktaş daha hırçın!
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında 5 Eylül Cumartesi günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde oynanan lig derbilerinde çıkan sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor.

İki takım arasında yapılan son 30 lig maçında hakemler 20 kez kırmızı, 77 kez de sarı kartına başvurdu.

Beşiktaş daha "hırçın"

Rekabetteki son 30 derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha "hırçın" bir görüntü ortaya koydu.

Siyah-beyazlı futbolculara, bu maçlarda 14 kırmızı ve 89 sarı olmak üzere toplam 103 kart gösterildi.

Fenerbahçe'ye 6 kırmızı, 88 sarı kart

Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 30 derbide 94 kez kart gördü. Sarı-lacivertli futbolculara, söz konusu maçlarda 6 kırmızı, 88 de sarı kart çıktı.

Fenerbahçe, rakibi karşısında oynadığı son 12 lig maçında kırmızı kart görmedi. Sarı-lacivertlilerin siyah-beyazlılar karşısında müsabakayı 10 kişi tamamladığı son karşılaşma, 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında oynandı.

Pandemi sebebiyle liglere ara verilirken iki takım, 19 Temmuz 2020'de Beşiktaş'ın sahasında karşılaşmış, maçın 25. dakikasında Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Vedat Muric direkt kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.

Son 10 derbide 65 kart çıktı

İki takım arasında yapılan son 10 müsabakada futbolcular, 4 kırmızı ve 61 sarı kartla cezalandırıldı.

Geçen sezon ligde oynanan iki mücadelede de Fenerbahçe rakibine karşı üstünlük kurmayı başardı. Bu maçlarda hakemler Beşiktaşlı futbolculara 1 kırmızı, 6 sarı kart gösterirken, sarı-lacivertli oyunculara ise 8 kez sarı kart çıkardı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki son 10 derbide siyah-beyazlı futbolculara 4 kırmızı ve 31 sarı, sarı-lacivertli oyunculara ise 30 sarı kart çıktı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.