logo
17 MAYIS 2026

Fatih Tekke yine attı

13.08.2006 00:00:00
Rus Ligi'nde Fatih Tekke fırtınası esmeye devam ediyor... Milli yıldız Zenit Petersburg ile çıktığı ikinci maçında da golünü atmayı başardı.

Mavi-Beyazlılar'ın geçen hafta Shinnik Yaroslav'ı 1-0 yendiği karşılaşmada attığı golle 3 puan getiren Fatih, dün de takımına 1 puan kazandırmayı başardı.

Zenit Petersburg deplasmanda Tomsk ile 2-2 berabere kalırken, galibiyeti son dakikada kaçırdı. Ev sahibi Klimov ile öne geçerken, Fatih Tekke konuk ekibe eşitliği getirdi. Poskus ile üstünlüğü yakalayan Zenit, 90'da Pobrejdak'ın golüne engel olamadı.

 Teknik direktör Dick Advocaat, Fatih'in performansından çok memnun olduğunu açıkladı. Zenit 16. haftası geçilen Rus Ligi'nde maç fazlasıyla 7. sırada yer alıyor.

Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto

Sergen Yalçın'ın koltuğunun sallandığı ortamda Beşiktaş kulisleri "Almanya’dan gelen raporla" sarsılıyor

17.05.2026 15:29:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto
Sergen Yalçın'ın istediği transferlere veto
Sergen Yalçın'ın koltuğunun sallandığı ortamda Beşiktaş kulisleri "Almanya'dan gelen raporla" sarsılıyor.

Sürpriz bir hamleyle İstanbul'a gelerek Başkan Serdal Adalı ile masaya oturan kadro planlamacısı Eduard Graf'ın, Ocak ayında Sergen Yalçın'ın transfer listesine dair "bu isimleri sakın kadroya katma" diyerek tarihi bir uyarıda bulunduğu iddia edildi.







Beşiktaş camiasında Konyaspor mağlubiyetinin artçı sarsıntıları devam ediyor. Kulüp koridorlarından sızan "Eduard Graf" gündemi ise çok can acıtıcı.

Almanya'dan sürpriz bir şekilde İstanbul'a gelen kadro planlamacısı Graf'ın, Başkan Serdal Adalı ile gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili bazı detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.







TEKNİK DİREKTÖR LİSTESİ VERDİ

İlk etapta görüşmenin ana gündem maddesini kapsamlı transfer ve teknik analiz raporu oluşturduğuydu ancak iddialara göre Graf, bu görüşmede Sergen Yalçın'ın yerine yeni teknik direktör adaylarını da bizzat Başkan Serdal Adalı'ya sundu.







BAŞKAN, GRAF'I CİDDİYE ALIYOR

Başkan Adalı'nın Graf'ı ciddiye almasının ve kendisinden transfer raporu istemesinin ve teknik direktör adayları hakkında bilgi almasının arkasında ise Alman kadro planlamacısının Ocak ayında sunduğu rapor olduğu iddia ediliyor. İddiaya göre Graf, Ocak ayında Sergen Yalçın tarafından yapılan/istenen transferler konusunda çok sert ifadelerin olduğu bir raporu Başkan Adalı'ya sundu.







İŞTE GRAF'IN RAPORUNUN SATIR BAŞLARI

- Agbadou: 28 yaşında. Çok yüksek bir maliyet. Beşiktaş yüksek ihtimalle son takımı olacak. Bir de Premier Lig'den düşmesi kesin olan takımın lider ya da as stoperi de değil.

- Gyu-Oh: Stuttgart yaz transfer döneminde geçmiş sakatlığı yüzünden vazgeçti. Bendesliga takımı riski almadı.

- Murillo: Hocası De Zerbi (Marsilya) kendisini soyunma odasında eleştirdiği için kavga çıkardı. Kadro dışı bırakıldı. Sorunlu bir karakter.

- Olaitan: Göztepe'de hiç 90 dakika (18 maçta) oynayamadı. 2 golünü de düşmesi garanti olan Karagümrük'e attı.

- Devis: 260 gündür resmi maça çıkmayan bir kaleci.

- Asllani: Inter'de Hakan Çalhanoğlu'nun varisiydi. Ancak çok yumuşak kaldığı için vazgeçildi.







RADİKAL BİR KARAR ÇIKABİLİR

Eduard Graf'ın sunduğu dosyada sadece isimlerin değil, kulübün mali ve sportif yapısını sarsacak inanılmaz iddiaların da yer aldığı belirtiliyor. Her ne kadar Sergen Yalçın kalacak gibi görünse de Serdal Adalı'nın, Graf'ın sunduğu teknik direktör adayları ve transfer eleştirileri doğrultusunda radikal kararlar alabileceği konuşuluyor.

Bernardo Silva gelirse Icardi ve Lemina gider

Galatasaray, Bernardo Silva’yı kadroya katmak için düğmeye bastı ancak TFF’nin yabancı kontenjanındaki yaş sınırı deprem etkisi yarattı

17.05.2026 15:24:00
Haber Merkezi
Bernardo Silva gelirse Icardi ve Lemina gider
Bernardo Silva gelirse Icardi ve Lemina gider
Galatasaray, Bernardo Silva'yı kadroya katmak için düğmeye bastı ancak TFF'nin yabancı kontenjanındaki yaş sınırı deprem etkisi yarattı.

Kontenjanı tamamen dolu olan sarı-kırmızılılar, Portekizli yıldıza yer açmak için radikal bir kararı masaya yatırdı. Ya Mauro Icardi ya da Mario Lemina ile yollar mecburen ayrılacak.







TFF'nin uyguladığı 2004 doğumlu ve üstü yabancı sınırı Okan Buruk'un hesaplarını altüst etti. Sarı-kırmızılı ekipte şu an itibarıyla "yaş sınırı üzerindeki" yabancı oyuncu sayısı 10.

Yani (Lang ve Boey'un gittiği tabloda bile...) taraftarı heyecanlandıran Bernardo Silva veya Bruno Fernandes transferlerinden birinin gerçekleşmesi için kadrodan en az bir ismin gitmesi zorunlu.







10 İSİM MASADA DURUYOR

Galatasaray'ın mevcut kadrosunda 24 yaş sınırının üzerinde bulunan yabancı futbolcular şunlar:

-Singo
-Davinson
-Jakops
-Sallai
-Torreira
-Gabriel Sara
-Lemina
-Sane
-Osimhen
-Icardi







Okan Buruk'un transfer raporu mevcut kadro planlamasını daha da zorlaştırıyor. Tecrübeli çalıştırıcının şampiyonluk yolunda iki net talebi daha var; tecrübeli bir sol stoper ve orta sahada 6/8 numara pozisyonuna Lemina'nın önünde bir isim.






ZORUNLU OLARAK GENÇ TRANSFERİ

Buruk'un bu talepleri, zaten dolu olan yabancı kontenjanında yer açılmasını imkansız hale getiriyor. Özellikle Lemina ve Icardi'nin takımda kaldığı senaryoda, yeni bir transfer yapılabilmesi için ancak Wilfried Singo veya Gabriel Sara gibi isimlerin satışından açılacak kontenjan boşluğuna ihtiyaç duyulacak. Kadroda yaş sınırına takılmayan tek isim genç yetenek Nhaga. bu nedenle özellikle kadroyu yedekleyecek rotasyon için genç yeteneklere yönelim olmak zorunda.







TFF'YE "KURALI YUMUŞAT" DENECEK

Bernardo Silva ya da Bruno Fernandes bu şartlar altında muhtemelen Lemina ya da Icardi'yi tabiri caizse 'yiyecek.' Çünkü Gabriel Sara ya da Singo'dan birisi satılsa bile stoper ve orta sahaya takviye zorunlu olacak.

Bu arada Galatasaray ve diğer Süper Lig takımlarının TFF'ye giderek kuralın yumuşatılması için başvuru yapacakları ise gelen bilgiler arasında.

Fenerbahçe'nin tek ilacı Aziz Yıldırım!

Aziz Yıldırım camiayı sarsacak bir "beka" mesajıyla Fenerbahçe camiasının kalbine korku saldı. 2026-2027 sezonunu sarı-lacivertli kulüp için "köprüden önceki son çıkış" olarak tanımlayan Yıldırım, beklenen şampiyonluğun gelmemesi durumunda kulübün yalnızca sportif bir başarısızlıkla değil; nesil kaybı, ekonomik marjinalleşme ve geri dönülemez bir sosyal kaosla karşı karşıya kalacağını ima ederek "benden başkası yalan" diyerek oy istedi

17.05.2026 13:42:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin tek ilacı Aziz Yıldırım!
Fenerbahçe'nin tek ilacı Aziz Yıldırım!
Fenerbahçe'de yaklaşan seçim öncesi başkan adayı Aziz Yıldırım camianın kalbine 'korku' salmayı tercih etti.
 
Yıldırım, önümüzdeki sezonun sadece bir şampiyonluk mücadelesi değil, Fenerbahçe'nin geleceğini kurtarma operasyonu olduğunu vurguladı.







YILDIRIM NE DEMEK İSTEDİ
 
Aziz Yıldırım, yaptığı açıklamada 2026-2027 sezonunun Fenerbahçe tarihi için bir dönüm noktası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
 
- 2026-27'de Fenerbahçe'nin şampiyon olma mecburiyeti var. Bu bir tercih değil, zorunluluktur. Eğer o kupayı kaldıramazsak, çok büyük tehlikeler bizi bekliyor. Bu kulüp bir yıl daha başarısızlığı kaldıramaz; camia bölünür, çocuklarımız formadan uzaklaşır.







3 ANA BAŞLIK ORTAYA ÇIKTI
 
Aziz Yıldırım'ın "büyük tehlikeler" olarak adlandırdığı ve kulislerde yankı uyandıran başlıklar şöyle analiz ediliyor:
 
- Nesil Kaybı Riski: Yıldırım, uzun süren şampiyonluk hasretinin yeni nesil taraftarlar üzerindeki etkisinden endişe ediyor. Çocukların Fenerbahçe aidiyetini kaybetmesini "en büyük yıkım" olarak nitelendiriyor.







- Ekonomik ve Sportif Marjinalleşme: Şampiyonlar Ligi gelirlerinden mahrum kalmanın ve rakiplerin mali olarak gerisine düşmenin, Fenerbahçe'yi "sıradan bir kulüp" haline getirmesinden korkuluyor.






- Yönetilemez Kaos Ortamı: Başarısızlığın devamı halinde kulüp içindeki muhalefetin sertleşeceği ve camianın onarılamaz bir kutuplaşmaya sürükleneceği öngörülüyor.






İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor

Fenerbahçe’deki tarihi başkanlık seçimi öncesi kulisler yanıyor. Başkan adayı Hakan Safi’nin Milano’da dünya efsanesi Paolo Maldini ile yaptığı gizli zirve ve masaya koyduğu 'Futbol Anayasası' sadece kulübün değil Türk futbolunun tarihini değiştirebilir

17.05.2026 12:48:00
Haber Merkezi
İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor
İstifa etti, Fenerbahçe'ye geliyor
Fenerbahçe'deki tarihi başkanlık seçimi öncesi kulisler yanıyor. Başkan adayı Hakan Safi'nin Milano'da dünya efsanesi Paolo Maldini ile yaptığı gizli zirve ve masaya koyduğu 'Futbol Anayasası' sadece kulübün değil Türk futbolunun tarihini değiştirebilir. Maldini ile el sıkışan Safi'nin dev projesiyle alakalı olduğu iddia edilen bir istifa geldi. Maldi'nin "prensi" Stefano Pioli, Fiorentina'daki görevini bıraktı. Fenerbahçe için istifa ettiği iddia edildi. Üstüne bir de gelirse ekibinde Simon Kjaer de yer alacağı konuşulmaya başlandı.






Fenerbahçe'de haziran ayındaki seçim öncesi geri sayım sürerken adaylardan Hakan Safi'yi Aziz Yıldırım'ın karşısına "çok daha" ciddi bir rakip olarak öne çıkaracak hamleler gelmeye başladı. Başkan adayı Safi, Milano'da dünya futbolunun efsane ismi Paolo Maldini ile masaya oturdu. Bu görüşme sadece Fenerbahçe için "futbol aklı" tercihi olmakla kalmayacak, Türk futbolunun çehresini de değiştirecek tarihi bir "futbol anayasası" olarak öne çıktı.






MALDINI, PIOLI'Yİ İSTİYOR

Maldini'nin bu tarihi teklife sıcak baktığı ve projeyi kabul etmesi halinde İstanbul'a yalnız gelmeyeceği iddialar arasında. AC Milan'ı 11 yıl sonra küllerinden doğurarak adım adım şampiyonluğa taşıyan projenin mimarı olan Maldini, San Siro'da omuz omuza çalıştığı, yönetim krizlerinde arkasında durduğu en yakın dostu Stefano Pioli'yi Fenerbahçe'nin başına getirme fikrini Safi'ye kabul ettirdi.






FENERBAHÇE İÇİN İSTİFA ETTİ

Milano'daki tarihi Safi-Maldini zirvesinin ardından İtalya'da yer yerinden oynadı. Fiorentina'yı çalıştıran tecrübeli teknik adam Stefano Pioli, bu görüşmenin hemen ardından görevinden sürpriz bir şekilde istifa etti. Pioli'nin şok ayrılığının arkasında, Maldini ile birlikte Hakan Safi'nin Fenerbahçe projesinde yer alma kararı olduğu yüksek sesle konuşulmaya başlandı.






EKİP DE KJAER DE OLACAK

Safi ve Maldini'nin kuracağı ortak futbol aklının saha içi ayağında tanıdık bir isim de yer alacak. Fenerbahçe formasıyla taraftarın sevgilisi olan Simon Kjaer, Pioli'nin ekibine girecek. Danimarkalı stoper zamanında Aziz Yıldırım tarafından Fenerbahçe'ye transfer edilmişti.

Kjaer, hem Pioli'nin şampiyonluk kültürünü hem de Kadıköy'ün dinamiklerini bilen isim olarak Safi başkanlığında çok önemli bir görev üstlenebilir.

Kim bulduysa iyi iş çıkardı: Dominasyon!

Galatasaray'ın 26. şampiyonluğu kutalamalarında stadyum anonslarından sosyal medya editlerine, başkanlık açıklamalarından kutlama tişörtlerine kadar her yere damga vurdu

17.05.2026 12:44:00
Haber Merkezi
Kim bulduysa iyi iş çıkardı: Dominasyon!
Kim bulduysa iyi iş çıkardı: Dominasyon!
Galatasaray'ın 26. şampiyonluğu kutalamalarında stadyum anonslarından sosyal medya editlerine, başkanlık açıklamalarından kutlama tişörtlerine kadar her yere damga vurdu: Dominasyon! İlk kez Başkan Dursun Özbek tarafından hedef olarak telaffuz edilen, ardından taraftarın sahiplenmesiyle dev bir marka haline dönüşen bu kavram bir anda Galatasaray'la özdeşleşiverdi.






Galatasaray'ın 2025-26 sezonunu şampiyon tamamlamasının ardından kutlamalara "DOMİNASYON" kelimesi damga vurdu. Sarı-kırmızılı camianın hemen her platformda kullandığı bu ifade, sadece bir şampiyonluk sloganı değil, aynı zamanda Türk futbolunda yeni bir dönemin parolası olarak kayıtlara geçti.






LİTERATÜRE BAŞKAN ÖZBEK SOKTU

"Dominasyon" kavramının Türk futbol literatürüne bu denli sert bir giriş yapmasının arkasındaki isim Galatasaray Başkanı Dursun Özbek. Sezon ortasında düzenlenen sponsorluk imza törenleri ve Divan Kurulu toplantılarında kulübün hem mali hem de sportif vizyonunu anlatan Özbek, Galatasaray'ın sadece saha içinde değil, her alanda rakiplerinden ayrıştığını vurguladı.






MEYDAN OKUMA SEMBOLÜ OLDU

Özbek'in, "Türk futbolunda Galatasaray dominasyonu başlamıştır" şeklindeki iddialı çıkışı, kelimenin ilk kez bu kadar yüksek perdeden telaffuz edilmesini sağladı. Başkan Özbek'in başlattığı bu söylem, kısa sürede rakip camialarla girilen psikolojik savaşın merkezine yerleşti. Rakiplerin bu ifadeye gösterdiği tepki, Galatasaray taraftarı için kelimeyi bir "meydan okuma" sembolü haline getirdi.






SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ANLAMINDA

Özellikle sosyal medya platformlarında hazırlanan taraftar editleri, kazanılan derbi zaferleri ve üst üste gelen galibiyet serileriyle birleşince, "Dominasyon" kelimesi dijital dünyada bir marka değerine ulaştı. Taraftarlar, bu terimi mutlak üstünlük ve sürdürülebilir başarıyla özdeşleştirdi.






REKORLAR DOLU BİR KARİYER

Şampiyonluğun matematiksel olarak ilan edilmesinin ardından, Galatasaray İletişim Grubu bu kavramı resmiyete döktü. RAMS Park'taki kupa töreninden kutlama tişörtlerine, dijital içeriklerden stadyum anonslarına kadar her yerde "Dominasyon" vurgusu yapıldı.

Teknik direktör Okan Buruk'un rekorlarla dolu performansı ve oyuncu grubunun saha içindeki baskın oyunu, başkanın aylar önce kurduğu "dominasyon" kelimesinin altını dolduran en büyük etkenler oldu.

Beşiktaş'ın yeni hocası belli

Beşiktaş’ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor

17.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ın yeni hocası belli
Beşiktaş'ta gözler Başkan Serdal Adalı ile Sergen Yalçın arasında yarın gerçekleşecek dev zirveye çevrildi. Perde arkasında da hareketli saatleri yaşanıyor. Olası bir ayrılık durumunda Eduard Graf'ın sunduğu listenin ilk sırasındaki Dino Toppmöller, Başkan Serdal Adalı'dan tam not aldı. Etik değerler gereği henüz resmi bir kontrat teklif edilmese de Graf'ın yaptığı gizli görüşmeden Alman teknik adamın "Beşiktaş'ın projesine hazırım" yanıtını verdiği belirtiliyor.






Beşiktaş'ta teknik direktör bilmecesi yarın netleşecek. Siyah-beyazlı camiada tüm gözler, Başkan Serdal Adalı'nın yarın Sergen Yalçın ile gerçekleştireceği kritik görüşmeye çevrildi. Gelecek sezonun planlamasının masaya yatırılacağı bu zirveden bir "ayrılık" kararı çıkması halinde, Beşiktaş'ın yeni hocasının kim olacağı da büyük ölçüde netleşti.






GÖRÜNMEZ FUTBOL DİREKTÖRÜ

Beşiktaş'ın "görünmez" Futbol Direktörü Eduard Graf, bir süredir yürüttüğü teknik direktör çalışmalarının ardından hazırladığı kısa listeyi yönetime sunmuştu. Frankfurt'tan ayrılan Dino Toppmöller, bu listenin en güçlü adayı olarak öne çıkıyordu. Alınan bilgilere göre, Alman futbol ekolüne ve modern yapılanmaya sıcak bakan Başkan Serdal Adalı, Graf'ın getirdiği Toppmöller ismine tamamen ikna olmuş durumda ve bu profile oldukça sıcak bakıyor.






GRAF PROJELERDEN BAHSETTİ

Yarın yapılacak Sergen Yalçın zirvesi öncesinde etik değerleri korumak adına Toppmöller ile henüz kulüp düzeyinde resmi bir görüşme gerçekleştirilmedi. Ancak perde arkasında hareketli saatler yaşandı. Graf'ın, Alman teknik adamla gayriresmi bir sohbet gerçekleştirerek Beşiktaş'ın vizyonunu, yeni yapılanmasını ve kulübün projelerini aktardığı öğrenildi.






BUGÜN BİR AYRILIK OLABİLİR

Graf'ın bu hamlesine Toppmöller'den "olumlu cevap" geldiği ve başarılı çalıştırıcının Beşiktaş projesine son derece sıcak yaklaştığı belirtildi.

Beşiktaş yönetimi, Sergen Yalçın ile yarın yapılacak toplantının ardından yol haritasını kesinleştirecek. Eğer masadan ayrılık kararı çıkarsa, Volker Struth'un menajerliğini yaptığı Dino Toppmöller için resmi transfer operasyonuna vakit kaybetmeden start verilecek.

Lewandowski, Barcelona'dan ayrılıyor

Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski, sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını duyurdu.

17.05.2026 00:23:00
AA
Lewandowski, Barcelona'dan ayrılıyor
Lewandowski, Barcelona'dan ayrılıyor
Polonyalı futbolcu Robert Lewandowski, sezon sonunda Barcelona'dan ayrılacağını duyurdu.

Lewandowski, ABD merkezli sosyal medya platformu Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "zorluklarla ve yoğun çalışmayla dolu dört yılın ardından" ayrılma zamanının geldiğini belirterek "Görevimin tamamlandığı hissiyle ayrılıyorum.

4 sezon, 3 şampiyonluk. İlk günlerimde taraftarlardan aldığım sevgiyi asla unutmayacağım. Katalonya benim yeryüzündeki yerim. Bu güzel dört yıl boyunca tanıştığım herkese teşekkür ederim.

Kariyerimin en inanılmaz bölümünü yaşama şansını bana veren Başkan Laporta'ya özel teşekkürler. Barça ait olduğu yere geri döndü." ifadelerini kullandı.

37 yaşındaki futbolcu, Barcelona kariyerinde 3 İspanya LaLiga, 3 İspanya Süper Kupası ve 1 İspanya Kupası (Copa del Rey) kazandı.

Fenerbahçe, Tarık Çetin ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Fenerbahçe, kaleci Tarık Çetin ile 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

17.05.2026 00:10:00
AA
Fenerbahçe, Tarık Çetin ile 3 yıllık sözleşme imzaladı
Fenerbahçe, Tarık Çetin ile 3 yıllık sözleşme imzaladı
Fenerbahçe, kaleci Tarık Çetin ile 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre sezon başında transfer edilen 29 yaşındaki Tarık Çetin, düzenlenen törenle kendisini 3 yıl daha sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imzayı attı.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Torunoğulları ile Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Topbaş ve Turgay Terzi de törende hazır bulundu.

Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti

Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi

16.05.2026 20:27:00
AA
Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti
Karagümrük, Süper Lig’e galibiyetle veda etti
Trendyol Süper Lig'in 34'üncü ve son haftasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük, konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 2-1 yendi.

Aleksandar Stanojevic: "Taraftarlarımız gelecek sene bize inansınlar"



Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'te teknik direktör Aleksandar Stanojevic, gelecek sezon için daha güçlü bir takım kuracaklarını söyledi.

Aleksandar Stanojevic, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kendileri için önemli olan bir maçı kazandıklarını belirten Stanojevic, "Taraftarlarımıza gelecek sezon için mesaj göndermek istiyorduk. Bu takımın ciddi bir ekip olduğunu göstermek istiyorduk. Bugün iyi bir takımla sahaya çıktık. Seneye güçlü bir takım kuracağız. Bugün sonuna kadar mücadele ettik. Taraftarlarımız gelecek sene bize inansınlar." ifadelerini kullandı.

Stanojevic, sezon içerisinde bazı maçlarda hayal kırıklığı yaşadıklarını aktararak, "ikas Eyüpspor maçında hayal kırıklığı yaşadım. Bizim için önemli bir maçtı. Orada daha iyi sonuç alsak farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Bu sezon takım, çok fazla problem yaşadı. Çok fazla sakatlık yaşadık. Kazanmayı hak ettiğimiz maçlar vardı ama onları kazanamadık. Seneye daha iyi bir takım kuracağımızın sözünü veriyorum." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak

Fenerbahçe'nin Haziran başında açıklanması beklenen 15 milyon Euro’luk UEFA cezası ve kapıdaki transfer ambargosu tehlikesine karşı, Hakan Safi dev bir operasyon için düğmeye bastı

16.05.2026 16:31:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak
Fenerbahçe'yi UEFA tehlikesinden böyle kurtaracak
Fenerbahçe'nin Haziran başında açıklanması beklenen 15 milyon Euro'luk UEFA cezası ve kapıdaki transfer ambargosu tehlikesine karşı, Hakan Safi dev bir operasyon için düğmeye bastı.

Safi Holding'in uluslararası gücünü, şahsi finansal itibarını ve banka teminatlı sermaye artırımı sözlerini 'Nyon Dosyası'na ekleyerek "bize ceza vermeyin" diyecek. UEFA'nın katı Finansal Sürdürülebilirlik Kuralları'nı (FSR) sadece savunma yaparak değil, 'sıcak para' ve 'bağımsız denetim garantisiyle' aşmayı hedefliyor.







Fenerbahçe camiası, Haziran başında resmileşeceği iddia edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezası ve toplamda 150 milyon Euro'yu bulan kısa vadeli borç yüküyle sarsılırken, Aziz Yıldırım'ın karşısına "güçlü aday" olarak çıkan Hakan Safi, "finansal kurtarıcı" olarak plan yaptı. Safi, kulübü transfer blokajı ve ağır para cezalarından kurtarmak için dev bir operasyon başlatıyor.






2 FARKLI TEKLİF SUNACAK

Nyon'daki UEFA merkezine gidecek olan Hakan Safi, Safi Holding'in uluslararası finansal gücünü ve yaklaşık 750 milyon dolarlık şahsi servetini bir "güven teminatı" olarak masaya sürecek. Gelen bilgilere göre UEFA'ya şu bazı somut teklifler sunacak:







- Limit aşımına neden olan açığın, yeni yönetim tarafından yapılacak karşılıksız sermaye artırımı veya dev sponsorluk anlaşmalarıyla (Safiport üzerinden) derhal kapatılacağını taahhüt edecek.

- Cezanın nakit olarak ödenmesi yerine, transfer ve mevcut kadro maliyetlerinin sürdürülebilirliğini kanıtlayan 3 yıllık bir "Mali Disiplin Planı" imzalamayı önerecek.







DENETÇİLER VE SPOR HUKUKÇULARI

Safi'nin liderlik edeceği heyette sadece muhtemelen beraber çalışacağı yöneticiler değil, Avrupa spor hukukunun en kıdemli isimleri yer alacak.

- Kulübün acil ödeme planını "onaylı" şekilde sunacak bağımsız denetim uzmanları.
- Daha önce benzer FSR (Finansal Sürdürülebilirlik) dosyalarında ceza indirimini başarmış Avrupalı spor avukatları.







CFCB'NİN ÖNÜNDE İLK BÜYÜK SINAV

Safi ve ekibi UEFA Denetim Kurulu (CFCB) önünde yapacağı savunmanın merkezinde, Türkiye'deki yüksek enflasyon ve kur dalgalanmalarının bütçe üzerindeki "mücbir sebep" etkisi olacak. Safi, "kötü yönetim değil, kontrol dışı ekonomik sapma" diyecek. Sapmayı yeni yönetim olarak finanse etmeye hazır olduklarının mesajını verecek. 15 milyon Euro'luk cezayı "ertelenmiş cezaya" çevirmeye çalışacak.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.