logo
15 EKİM 2026

Fener koltuğa yapıştı

03.04.2006 00:00:00
 
F.Bahçe Gaziantep deplasmanından da altın değerinde üç puan çıkardı. Tuncay ve Nobre'nin golleriyle sonuca giden sarı lacivertliler, yeniden lider oldu. MAÇ KARNESİSTAT: Kamil Ocak HAKEMLER: Yunus Yıldırım xxx, Baki Tuncay Akkın xx, Serdar Akçer xx GAZİANTEPSPOR: Hasagiç xx, Bekir xx, Mehmet Çoğum xx, Adem x, Barış x, Krita xx, Ekrem x, Engin x (Özgür dk. 81 x), Hasan Yurt x (Melliti dk. 58 x), Sedat x (Veysel dk. 65 x), Lazarov x YEDEKLER: Kaya, Faruk, Aytek, Serkan TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba FENERBAHÇE: Rüştü xx, Mehmet Yozgatlı xx (Serkan dk. 75 xx), Servet xxx, Luciano xx, Ümit Özat xx, Appiah xxx (Kemal dk. 88 x), Aurelio xxx, Deniz xx, Alex xxx, Tuncay xxx, Nobre xx (Semih dk. 86 x) YEDEKLER: Volkan, Mahmut Hanefi, Zafer Biryol, Selçuk TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum GOLLER: Tuncay (dk. 22), Nobre (dk. 65) SARI KARTLAR: Adem, Mehmet Çoğum, Krita (Gaziantepspor)İLK YARIFenerbahçe'nin atak, Gaziantepspor'un temkinli başladığı karşılaşmanın ilk yarısı, aralıklı olarak devam eden yağmur nedeniyle ağır saha koşullarında oynandı. 4. dakikada, Mehmet'in pasında topu kontrol eden Appiah'ın ceza alanının dışından sert şutunda, Gaziantepspor kalecisi Hasegiç, üzerine gelen topu kontrol etti. 18. dakikada, Ekrem'in ara pasında topla buluşan Engin'in şutunda meşin yuvarlak kaleci Rüştü'den döndü, hakem Yunus Yıldırım pozisyonu ofsayt olarak değerlendirdi. 22. dakikada Fenerbahçe skoru lehine değiştirdi. Alex'in ceza sahası dışında topla buluşturduğu Deniz'in ortaladığı topa iyi yükselen Tuncay'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak, Hasegiç'in üzerinden Gaziantepspor ağlarıyla buluştu: 0-1 33. dakikada, Alex topla birlikte Gaziantepspor ceza sahasına girdi. Çabuk davranan kaleci Hasegiç, ayaklarıyla dokunarak meşin yuvarlağı ceza sahasının dışına çıkardı. 42. dakikada, Ümit Özat'ın sol kanattan ortaladığı topu ceza sahası içindeki Nobre, kafayla Gaziantepspor kalesine gönderdi, meşin yuvarlak Hasegiç'te kaldı.

İKİNCİ YARI56. dakikada Mehmet Yozgatlı'nın ceza sahasına yerden ortasında Nobre, önce topu kontrol etti, ardından dönerek yerden sert vurdu. Kaleci Hasagic, topu iki hamlede kontrol etti. 62. dakikada topla ceza sahasına giren Alex, kalecinin üzerinden aşırtma bir vuruş yapmak istedi. Kaleci Hasagic, yavaş gelen topu rahatlıkla kontrol etti. 65. dakikada Alex'in ara pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Tuncay, pasını Nobre'ye çıkardı. Nobre de, topu boş kaleye göndererek farkı ikiye çıkardı. 0-2 74. dakikada Aurelio'nun ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Hasagic, topu sektirdi. Dönen topta Nobre'nin vuruşu üstten auta çıktı. 82. dakikada rakiplerinden sıyrılarak önünü boşaltan Veysel'in ceza sahası sağ çarprazından sert şutunda kaleci Rüştü, topu kornere çeldi. 84. dakikada rakibinden güzel bir hareketle sıyrılan ve ceza sahasına giren Alex, Nobre'ye de 'al da at' dercesine bir orta yaptı. Nobre, önce topu kontrol etti, ardından rövaşata yaptı. Kaleci Hasagic, üzerine gelen topu kontrol etti. 86. dakikada Özgür'ün ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak direğe çarpıp auta çıktı.

DAUM: MÜKEMMEL TAKTİK, İYİ SONUÇFenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Gaziantepspor maçında taktiksel anlamda mükemmel oynayarak zorlu deplasman maçında galip geldiklerini söyledi. Daum, maç sonrasında yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin ikinci sezonda taktik olarak en iyi maçlarından birini oynadığını, maçın başından sonuna kadar oyunun kontrolleri altında geçtiğini belirtti. Oyun hep kontrolümüzdeydiRakibe pozisyon vermeden çok sayıda gol pozisyonu yakaladıklarını ifade eden Daum, bu pozisyonlardan sadece 2'sini gole çevirebildiklerine dikkati çekti. Gaziantepspor maçının her zaman çok zorlu olduğunu belirten Alman hoca, ''Bu zorlu ve önemli maçta, futbolcularım telaş içinde olmadan, oyunu kontrol altında tutup, oyun ciddiyetini bozmadan galip gelmeyi bildi, kendilerini kutluyorum'' diye konuştu. Bundan daha iyisi olamazGaziantepspor'un da sahada iyi mücadele ettiğini ifade eden Daum, şöyle konuştu: ''Yağış nedeniyle ağırlaşan sahada, her iki takım da en iyi şekilde mücadele etti. Biz, rakibe göre daha iyi oynadık. Futbolcularım galibiyet için üzerlerine düşen görevi yaptı. Fenerbahçe, ikinci yarıda sadece 3 beraberlik aldı. Bundan daha iyisi de yapılamaz. Şu anda, şampiyonluk yarışında rakibimiz Galatasaray ile puanlarımız eşit. Galatasaray'da ikinci yarıda puan almasını bildi. Hedefimiz şampiyonluk, bunu gerçekleştirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Önümüzde Denizlispor maçı var. Şimdiden bu maçı düşünmeye başladık.'' Sitem dolu cevapDaum, bir gazetecinin, ''90 dakika boyunca bir korner atışı kullanmadan maç kazandınız. Bu konuda ne düşünüyorsunuz'' sorusu üzerine ise şunları söyledi: ''Eğer, 10 korner atışı kullanıp bir gol atamamış olsaydık da eleştirilecektik. Ben, iyi bir oyun anlayışı ile iyi bir sonuç aldığımıza inanıyorum. Eğer, bir maçta hiç taç atışı kullanmamış olsak belki bu da eleştiri konusu olacaktı. Önemli olan, bir maçta atılan korner ya da taç atışları değil, sonuca gidebilmektir. Ligin, ikinci yarısında bundan daha iyisi yapılamaz. Ben bu konuyu tartışmak istemiyorum, bu şahsıma karşı yapılmış bir saygısızlıktır diye düşünüyorum. Basın ve medya hep işimizin bir parçası, her zaman saygı duyuyorum.''

İNGİLTERE’DE HEZİMET!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2. haftasında deplasmanda Aston Villa’ya 6-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi aldı

15.10.2026 00:02:00
Haber Merkezi
 
İNGİLTERE’DE HEZİMET!
İNGİLTERE’DE HEZİMET!
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında deplasmanda Aston Villa'ya 6-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi aldı. İngiltere'de sahaya çıkan sarı-lacivertliler, kalesinde gördüğü 6 gole karşılık rakip fileleri havalandıramadı.

İLK YARIDA ÜÇ GOL

Karşılaşmaya hızlı başlayan Aston Villa, 12. dakikada Manzambi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, 15. dakikada Vedat Muriqi ile beraberlik fırsatı yakalasa da kaleci Suzuki'yi geçemedi. Sarı-lacivertliler, 17. dakikada da Muriqi ile gole yaklaşmasına rağmen sonuç alamadı.

dakikada Jackson, Fenerbahçe savunmasının hatasını değerlendirerek farkı ikiye çıkardı: 2-0. Ev sahibi ekip, 39. dakikada yine Jackson'ın golüyle ilk yarının skorunu belirledi: 3-0.

Fenerbahçe, ilk yarıda Oğuz Aydın ile önemli bir fırsat yakaladı ancak 34. dakikadaki şut direkten döndü.

İKİNCİ YARIDA FARK AÇILDI

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Aston Villa, 67. dakikada İsmail'in Manzambi'ye müdahalesi sonrasında penaltı kazandı. 68. dakikada topun başına geçen Ross Barkley, skoru 4-0 yaptı.

75. dakikada Barkley'nin şutunda Bartuğ'a çarpan top kaleci Ederson'u yanıltarak ağlarla buluştu ve fark 5'e çıktı.

Karşılaşmanın 90. dakikasında Alysson'ın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte topa dokunan Abraham, maçın skorunu belirledi: 6-0.

FENERBAHÇE İÇİN AĞIR TABLO

Aston Villa karşısında kalesinde 6 gol gören Fenerbahçe, İngiltere deplasmanından ağır bir yenilgiyle ayrıldı. Hücumda fırsatlarını değerlendiremeyen, savunmada ise rakibinin ataklarına engel olamayan sarı-lacivertliler, gecenin en dikkat çekici sonuçlarından birine imza attı.

Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci haftanın perdesi, yarın açılacak

 

12.10.2026 10:27:00
Anadolu Ajansı
 
Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak
Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta heyecanı yarın başlayacak

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ikinci hafta müsabakaları, 13 ve 14 Ekim'de oynanacak.

Turnuvadaki Türk temsilcilerinden Galatasaray, yarın sahasında İspanyol ekibi Barcelona'yı ağırlayacak. Fenerbahçe ise 14 Ekim Çarşamba günü İngiltere'nin Aston Villa takımına konuk olacak.

"Devler Ligi"nde ikinci hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

19.45 Lens (Fransa) - Sporting (Portekiz)

19.45 Sabah (Azerbaycan) - Slavia Prag (Çekya)

22.00 Galatasaray - Barcelona (İspanya)

22.00 Arsenal (İngiltere) - Lille (Fransa)

22.00 Atletico Madrid (İspanya) - Manchester United (İngiltere)

22.00 Inter (İtalya) - Club Brugge (Belçika)

22.00 Leipzig (Almanya) - PSV (Hollanda)

22.00 Viking (Norveç) - Bayern Münih (Almanya)

22.00 Villarreal (İspanya) - Napoli (İtalya)

14 Ekim Çarşamba:

19.45 Feyenoord (Hollanda) - Como (İtalya)

19.45 LASK (Avusturya) - Liverpool (İngiltere)

22.00 Aston Villa (İngiltere) - Fenerbahçe

22.00 Bodo/Glimt (Norveç) - Borussia Dortmund (Almanya)

22.00 Manchester City (İngiltere) - Paris Saint-Germain (Fransa)

22.00 Real Betis (İspanya) - Porto (Portekiz)

22.00 Roma (İtalya) - Real Madrid (İspanya)

22.00 Slovan Bratislava (Slovakya) - Stuttgart (Almanya)

22.00 Shakhtar Donetsk (Ukrayna) - AEK (Yunanistan) 

KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!

Beşiktaş, Kocaelispor’u 2-1 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de rakibine karşı uzun yıllardır sürdürdüğü üstünlüğünü korudu

11.10.2026 21:14:00
Haber Merkezi
 
KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!
KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!
Beşiktaş, Kocaelispor'u 2-1 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de rakibine karşı uzun yıllardır sürdürdüğü üstünlüğünü korudu. Siyah-beyazlıların Körfez ekibine karşı yenilmezlik serisi 13 maça çıktı.

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Kocaelispor'u konuk eden Beşiktaş, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, bu sonuçla rakibine karşı 27 yılı aşan yenilmezlik serisini sürdürürken taraftarına da üç puan sevinci yaşattı.

Kocaelispor, Beşiktaş karşısındaki son galibiyetini 6 Mart 1999'da 3-0'lık skorla elde etti. Bu karşılaşmanın ardından oynanan 13 maçta Kartal, 12 galibiyet ve 1 beraberlik alarak rakibine üstünlük kurdu.

Beşiktaş'ın Kocaelispor karşısındaki en farklı galibiyeti ise 1994-1995 sezonunda İstanbul'da alınan 7-1'lik sonuç oldu.

ORKUN PERDEYİ AÇTI, VLAHOVIC PENALTIDAN ATTI

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş, 17. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle öne geçti. Murillo'nun savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Cerny'nin yerden ortasında Orkun, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi: 1-0.

Kocaelispor, Sissoho ile önce direğe takıldı, ardından 27. dakikada eşitliği yakaladı. Uğur Kaan'ın sol taraftan kullandığı kornerde kaleci Nübel'in uzaklaştıramadığı topu Show filelerle buluşturdu: 1-1.

Beşiktaş'ın cevabı gecikmedi. 29. dakikada Cerny'nin kullandığı kornerin ardından Djalo, Tayfur'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy penaltı noktasını gösterdi. 31. dakikada topun başına geçen Vlahovic, vuruşunu gole çevirerek takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

İKİNCİ YARIDA NEFESLER TUTULDU

İkinci yarıda beraberlik için yüklenen Kocaelispor, 48. dakikada gole çok yaklaştı. Metehan'ın karşı karşıya pozisyondaki vuruşunda kaleci Nübel'den seken top üst direğe çarparak oyun alanının dışına çıktı.

Beşiktaş ise 51. dakikada İlhan Fakılı ile tehlike yarattı. Sağ çaprazdan yapılan vuruşta kaleci Serhat gole izin vermedi. Kocaelispor'un 76. dakikada yine İlhan Fakılı ile geliştirdiği atakta top uzak direğin dibinden auta gitti.

Kalan dakikalarda skor değişmeyince Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Kartal, üç puanın yanı sıra Kocaelispor karşısındaki tarihî üstünlüğünü de korudu.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı

10.10.2026 21:22:00 / Güncelleme: 10.10.2026 21:26:17
Haber Merkezi
 
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı! Asensio'nun golüyle öne geçen sarı-lacivertliler, İrfan Can ve Oğuz Aydın'ın son bölümdeki golleriyle sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

ASENSIO SAHNEYE ÇIKTI



Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, 12. dakikada aradığı golü buldu. Kerem'in ceza sahası içindeki pasında sol çaprazda topla buluşan Asensio, savunmaya da çarpan vuruşuyla kaleci Fofana'yı avladı: 0-1.

Golden sonra beraberlik için fırsat arayan Çaykur Rizespor, 42. dakikada Mithat'ın ortasında Qazım Laçi'nin kafa vuruşuyla tehlike yarattı ancak top auta çıktı. İlk yarıyı Fenerbahçe önde kapattı.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

İkinci yarıda ev sahibi ekip beraberlik için baskısını artırdı. 48. dakikada Kerem, şık çalımlarla kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak fırsatı değerlendiremedi. 52. dakikada Olawoyin'in ceza sahası dışından çektiği şut da az farkla auta gitti.

dakikada Kerem'in pasında Greenwood'un şutu savunmaya çarparak kornere çıktı. Rizespor'un beraberlik arayışları sonuç vermeyince son sözü Fenerbahçe söyledi.

SON DAKİKALARDA FARK AÇILDI

Dakikalar 84'ü gösterdiğinde Oğuz Aydın'ın pasıyla topla buluşan İrfan Can, ceza sahası dışından uzak direğe gönderdiği şutla farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Bu golden yalnızca üç dakika sonra sahneye bu kez Oğuz Aydın çıktı. Lukaku'nun pasını alan Oğuz, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşta iki direğe de çarpan topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi: 0-3.

Fenerbahçe, Rize deplasmanında son bölümde bulduğu gollerle galibiyetini perçinledi ve üç puanı üç golle aldı.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu acı konuştu


 
Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Galatasaray'a 3-1 kaybettikleri maç sonrasında, "Bence 2-3 senedir Türk futbolu fazlasıyla kan kaybetti, fazlasıyla değerini ve itibarını kaybetti. Gelinen noktada özellikle çocuk yaştan itibaren bu ülke futboluna hizmet etmiş bir insan olarak üzüntü duyulacak, acı verici büyük bir tablo olduğunu söylemek zorundayım. Ülkem adına üzgünüm" dedi.

10.10.2026 00:14:00
AA
 
  Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu acı konuştu
  Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu acı konuştu

Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 3-1 kaybettikleri için üzgün olduğunu söyledi. Belözoğlu, RAMS Park'ta yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Milli ara sonrası maç oynamak zordu

Uzun bir milli aradan çıkmanın iki takımı da zorladığına değinen Belözoğlu, "Maçı oyunun başı, ortası ve sonu olarak ayırdığımızda ortasında momentumun tamamen bize geçmişti. Rakibin 10 kişi kalması ve sonrasında muhteşem bir gece yaşayabileceğimizi hissettiren golü de bulduk. Sonrasında biraz iştahlandık. Bence şu an ne yazık ki bunun cezasını çekiyoruz. Sonrasında kazanmak için hamleler yaptık. Her yaptığımız hamlede bence oyun çok geriye gitti. Oyun geriye gittikçe de Galatasaray bireysel oyuncu kalitesiyle maçı çözdü. Çok genç bir takımız. Gelişime aday oyuncularla bu takım kuruldu. Bu gece hepimiz için acı bir tecrübe oldu. Oyuncu değişiklikleri sonrası oyun geriye gitmesi benim kendime çıkarmam gereken bir ders. Bu gece için çok üzgünüm" diye konuştu.

Hedef galibiyetti

Maç 1-1'e geldikten sonra galibiyet için oyuncu değişikliği yaptığını belirten Belözoğlu, "Bugün oyuna soktuğumuz çok ofansif ve çok beklenti içinde olduğumuz oyuncular. En çok güvendiğimiz, ön alanda yatırım yaptığımız oyunculardan ne yazık ki karşılığını alamadık. Aslında yaptığımız hamle kazanma hamlesiydi. Soktuğumuz oyuncu profilleri de kazanma hamlesi profillerdi. Ancak beklediğimin çok altında kaldılar. Oyun geriye gitti. Son 10 dakika bizim için çok kötüydü. Üzgünüm, sorumluluk burada tabii ki bizim. Bu genç ve gelişime açık oyunculara çok inanıyor ve güveniyoruz. Bu işin böyle bir maliyeti de var. Bu yola çıkarken de çetrefilli bir yol olduğunu da biliyoruz" ifadelerini kullandı.


Yaşananlar futbol adına üzüntü verici

Emre Belözoğlu, son dönemde yaşananlar nedeniyle Türk futbolu adına üzüldüğünü dile getirdi. Genç teknik adam, yaşanan sorunlarla ilgili şunları kaydetti: "Türk futbolunda uzun senelerdir gelen problemler var. Herkes, bu yamalı, ne yazık ki acı çektiğimiz süreçleri yaşamaya biraz herhalde bağışıklık gösterdi. Biz de bunları düşünmeden oyuncularımızı hazırlamaya, bunlardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Ancak bu sene yaşananlar artık bu işin zirvesi. Bence 2-3 senedir Türk futbolu fazlasıyla kan kaybetti, fazlasıyla değerini ve itibarını kaybetti. Bugün gelinen noktada tabii ki adli süreçler, herkesin masumiyet karinesi önemlidir, bir şey söylemem doğru olmaz. Herkes suçu ispatlanana kadar masumdur ama gelinen noktada özellikle çocuk yaştan itibaren bu ülke futboluna hizmet etmiş bir insan olarak üzüntü duyulacak, acı verici büyük bir tablo olduğunu söylemek zorundayım. Ülkem adına üzgünüm."
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.