logo
20 EYLÜL 2026

Fenerbahçe Anıtkabir'de

04.05.2007 00:00:00
 
F.Bahçe Kulübü Yönetim Kurulu ve taraftarı, Ulu Önder Atatürk'ün kulübü ziyaretinin 89. ve kulübün kuruluşunun 100. yılı nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti. Kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri, 81 ilden gelen çok sayıda dernek yöneticisi ve taraftarın hazır bulunduğu ziyarette, başkan Yıldırım ve sarı-lacivertli yöneticiler Anıtkabir'e gelişlerinde coşkulu tezahüratlarla karşılandılar. Fenerbahçe Başkanı Yıldırım Ulu Önder Atatürk'ün mozolesine çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.Ali Koç'a büyük ilgiSarı-lacivertli taraftarlar, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından, 2 yıl hak mahrumiyeti cezasına çarptırılan kulüp asbaşkanı Ali Koç'a da tören boyunca büyük ilgi gösterdiler. Atletizm Federasyonu Eski Başkanı Mehmet Yurdadön ile Olimpiyat Şampiyonu milli halterci Halil Mutlu da törene katılanlar arasında yer aldı. Ata'ya saygı maratonuFenerbahçe Kulübü tarafından organize edilen ve 2 gün önce başlayan Ata'ya Saygı Maratonu, Anıtkabir'de sona erdi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan alınan toprağın taşındığı maratonun son etabında, sarı-lacivertli milli atlet Halil Akkaş, Atatürk'ün Ankara'ya geldiği Dikmen Keklikpınarı'ndan Anıtkabir'e kadar toprağı taşıdı.

Fenerbahçe’den tarihi fark: 8-0

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Eyüpspor'u 8-0 mağlup ederek kulüp tarihinin ligdeki en farklı galibiyetine imza attı

20.09.2026 19:32:00 / Güncelleme: 20.09.2026 19:35:30
Haber Merkezi
 
Fenerbahçe’den tarihi fark: 8-0
Fenerbahçe’den tarihi fark: 8-0
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Eyüpspor'u 8-0 mağlup ederek kulüp tarihinin ligdeki en farklı galibiyetine imza attı. Sarı-lacivertliler milli araya büyük moral ile girdi.

Chobani Stadı'nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, 5. dakikada Greenwood'un penaltı golüyle öne geçti. 7. dakikada Vedat Muric farkı ikiye çıkarırken, Kosovalı golcü 21. dakikada bir kez daha sahneye çıktı.

dakikada Guendouzi, 45+1'de ise İrfan Can Kahveci'nin golleriyle ilk yarı 5-0 sona erdi.

İkinci yarıda da baskısını sürdüren Fenerbahçe, 47 ve 55. dakikalarda Muric'in golleriyle skoru 7-0'a taşıdı. 80. dakikada Greenwood'un golü tarihi skoru belirledi: 8-0.

Tarihi galibiyet



Bu sonuçla Fenerbahçe, lig tarihinde rakiplerine karşı elde ettiği en farklı galibiyet rekorunu geliştirdi. Sarı-lacivertliler daha önce 7 farklı galibiyetlerle yetinirken, Eyüpspor karşısında 8 farklı üstünlüğe ulaştı.

Muric'ten dört gol



Gecenin yıldızı ise 4 gol atan Vedat Muric oldu. 7, 21, 47 ve 55. dakikalarda fileleri havalandıran golcü oyuncu, ligdeki gol sayısını 6'ya yükseltti.

Greenwood iki golle galibiyete katkı verirken, Guendouzi bu sezonki ilk golünü kaydetti. İrfan Can Kahveci ise 476 gün sonra Fenerbahçe formasıyla ligde gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe, 8-0'lık tarihi galibiyetin ardından milli araya moralli girdi.

Thomas Reis: 'Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var'

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, iki günlük süreçte beklenenden çok daha iyi bir performans sergilediklerini söyledi

20.09.2026 11:05:00
İhlas Haber Ajansı
 
Thomas Reis: 'Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var'
Thomas Reis: 'Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var'
Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, iki günlük süreçte beklenenden çok daha iyi bir performans sergilediklerini söyledi
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı 4-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktörü Thomas Reis, değerlendirmelerde bulundu.

"İki günün ardından çok önemli bir performans"

Galatasaray karşısında takımının savunma ve hücumdaki performansına dikkat çeken Reis, "Çok mutlu olduğumu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Sadece, sizin de bildiğiniz gibi, iki günlük bir süreç sonrasında takımla beraber bu maça çıkma fırsatı bulduk. Aslında belki de bizden beklenmeyen derecede çok yüksek, çok iyi bir performans gösterdiğimizi söyleyebilirim bugün. İyi savunma vardı, iyi hücum vardı. Çok önemli bir galibiyet oldu bizim adımıza" ifadelerini kullandı.

"Taraftarlarımızın benim yanımda olması çok önemliydi"

Karşılaşmada taraftarların verdiği desteğin kendisi açısından özel olduğunu belirten Reis, "Gerçekten çok önemli bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum takım olarak. Taraftarlarımız için de ayrıca çok mutluyum. Onların buraya gelişi, destekleyişi çok önemliydi bizim adımıza. İlk kez ben de taraftarlarımızın bana karşı değil, benim yanımda olduğu bir durum yaşadım burada. Dolayısıyla benim adıma da önemli bir galibiyet oldu. Çok özel bir galibiyet olduğunu ifade edebilirim" diye konuştu.

"Geçmiş geçmişte kaldı"

Göreve gelmeden önceki süreç hakkında fazla konuşmak istemediğini vurgulayan Reis, bundan sonraki döneme odaklandığını söyledi. Reis, "Öncelikle burada olmadığım dönem hakkında aslında çok fazla konuşmak istemiyorum. Geçmiş geçmişte kaldı. Şu an ben takımın geleceği için buradayım. Oyuncularımızı daha iyi hale getirebilmek, daha iyi bir oyun ortaya koyabilmek için buradayım. Geçmişle ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

"60-70. dakikalardan sonra yorgunluk gördük"

Takımın fiziksel durumuna da değinen Reis, karşılaşmanın son bölümünde bazı oyuncuların yorulduğunu belirterek, "Bugün ilk izlenimlerim maç hakkında, harika bir maç oldu bizim adımıza. Gerçekten çok iyi bir maç çıkardığımızı söyleyebilirim. Ama çok iyi maç çıkardığımızı söylerken birkaç detayı da eklemek gerekir. 60-70. dakikalardan sonra bazı oyuncularımızın biraz yorulduğunu gördük. Bunun üzerine elbette çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Her şey üzerine çalışacağız"

Milli arayı takımın gelişimi açısından değerlendirmek istediklerini belirten Reis, milli takımlara gidecek oyuncular nedeniyle tam kadro çalışma fırsatı bulamayacaklarını söyledi. Reis, "Milli arada bu çalışma fırsatını bulacağız ama milli arada bu durum çok kolay olmayacak. Sizin de bildiğiniz gibi milli takımlarına gidecek çok fazla oyuncumuz var. Onlarla çalışma fırsatı bulamayacağız. Ama tabii ki burada olan arkadaşlarımızla birlikte, milli takıma giden arkadaşlarımızın dönmesiyle birlikte savunmayı çalışacağız, hücumu çalışacağız, fiziksel kondisyonu çalışacağız. Her şey üzerine çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var"

Önlerinde yoğun bir fikstür bulunduğuna dikkat çeken Alman hoca, bütün oyuncularından maksimum verim almak istediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Milli ara sonunda sizin de bildiğiniz gibi birçok maç oynayacağız ve bütün oyunculara, oyuncuların en iyi haline ihtiyacımız var. Takımıma böyle bir başlangıç için teşekkür ediyorum."

"Yeni bir macera, yeni bir dönem başladı"

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, milli ara sonrasında karşılaşacakları Samsunspor maçına ilişkin ise, "Bu galibiyetten dolayı mutlu olan taraftarlara çok teşekkür ederim. Milli ara sonrası Samsunspor ile oynayacağız. İki takım arasındaki maçların derbi olduğunu ve iki takım arasında rekabet olduğunu biliyorum. Samsunspor'dan ayrılırken beni havaalanına uğurlamak için gelen taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Beni o zaman çok mutlu etmişlerdi" dedi.

"Yeni bir macera, yeni bir dönem başladı"

Artık Trabzonspor'daki yeni görevine odaklandığını vurgulayan Reis, "Ama artık yeni bir macera, yeni bir dönem başladı. Aslında dinlenmem gerek. Kendimi çok da yorgun hissediyorum. Pazartesi bir maç oynadık, bugün de bir maç oynadık. Yorucu ama harika bir hafta oldu benim adıma" diye konuştu.

Dünya dört bir köşesinden 60 bin koşucu Kopenhag'da buluşuyor


 
Dünyanın en iyi yol koşucuları, bu hafta sonu Kopenhag'da binlerce amatör atletle birlikte sokakları paylaşacak. Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe bu etkinliği 'koşuda insanlığın olağanüstü bir gösterisi' olarak tanımladı.

19.09.2026 01:10:00
Yaşar Cebesoy
 
Dünya dört bir köşesinden 60 bin koşucu Kopenhag'da buluşuyor
Dünya dört bir köşesinden 60 bin koşucu Kopenhag'da buluşuyor

Kopenhag'da düzenlenecek 26. Dünya Atletizm Yol Koşusu Şampiyonası'nda bir mil (1608 metre), 5 kilometre ve yarı maraton (21.1 kilometre) dallarında altı dünya şampiyonluğu belirlenecek. Elit yarışlar, Danimarka başkentinde iki gün sürecek bir koşu festivalinin parçası olacak.
18 Eylül'de düzenlenen etkinlik öncesi basın toplantısında konuşan Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe, katılımın Dünya Atletizm Şampiyonası'nın temel direklerinden biri olduğunu vurguladı ve Kopenhag'ın her seviyeden koşucuyu bir araya getiren bir formatı benimsemesini övdü. Coe, "Bu hafta sonu, koşu sporunda insanlığın olağanüstü bir gösterisi oldu. Dünya Atletizm Federasyonu'ndaki temel prensiplerimizden biri olan katılımın, bu hafta Kopenhag sokaklarında bu kadar açık bir şekilde sergilenmesinden çok memnunum" dedi.

Bu, Kopenhag'ın zaten aşina olduğu bir kavram. Şehir, 2014 yılında Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'na ev sahipliği yapmıştı; bu etkinlik, elit bir küresel şampiyonanın yanı sıra kitlesel katılımlı yarışların düzenlenmesi modelinin öncülerinden biriydi. Kopenhag Şehri Kültür, Eğlence ve Vatandaş Hizmetlerinden Sorumlu Belediye Başkanı Christopher Røhl, küresel yol koşusu şampiyonasının geri dönüşünün bu mirası geliştirmek için bir fırsat sağladığına inanıyor. Christopher Røhl, şunları söyledi: "Kopenhag, dünya standartlarında sporun ve kitlesel katılımın bir arada olabileceğini gösterdi. İster ilk milinizi, ister ilk 5 kilometrenizi koşuyor olun, ister dünya şampiyonluğu için yarışıyor olun, hepiniz aynı etkinliğin bir parçasısınız. Kopenhag'da güçlendirmek istediğimiz koşu topluluğu işte bu türden bir topluluk."

Koşu Danimarka'da da yaygınlaşıyor

2023 Kopenhag Yarı Maratonu'nun galibi Danimarkalı Jacob Sommer Simonsen, memleketi olan şehirde bu sporun popülaritesinin hızla arttığını dile getirerek, "Danimarka'da, özellikle de Kopenhag'da, koşunun ve özellikle de yol koşusunun nasıl geliştiğini ve patlama yaşadığını görmek inanılmaz. Koşunun bu kadar popüler olduğu bir dönemin parçası olmak harika, bu yüzden her anın tadını çıkarmaya çalışıyorum" dedi.

Şampiyonlar yarışacak

Binlerce kişi kişisel mücadeleleri için Kopenhag sokaklarına dökülürken, altı dünya şampiyonluğu için verilecek mücadele oldukça çetin geçecek gibi görünüyor. Olimpiyat 1500 metre bronz madalyası sahibi Yared Nuguse, Budapeşte'de düzenlenen ilk Dünya Ultimate Atletizm Şampiyonası'nda yarıştıktan sadece birkaç gün sonra yolda bir mil yarışına katılıyor. ABD'li orta mesafe yıldızı, sezonunu Kopenhag'da sonlandıracak ve yüksek bir başarıyla bitirmeye hazır olduğuna inanıyor. Nuguse, "Şu anda hayatımın en iyi formundayım. Gösterdiğim performansa bakılırsa, gerçekten iyi bir yarış çıkarmaya çok hazır olduğumu biliyorum" dedi.

Agnes Ngetich yarı maraton koşacak

Kenyalı rekortmen kadın atlet Agnes Ngetich için Kopenhag, üç farklı zeminde elde edeceği olağanüstü üç zaferden birini tamamlama fırsatı sunuyor.
Kenyalı atlet, yıla Tallahassee'deki Dünya Kros Şampiyonası'nda büyük kadınlar kategorisinde birincilik kazanarak başladı, ardından Monaco Diamond League'de 3000 metrede dünya lideri konumunda ezici bir zafer elde etti. Şimdi ise 10 km dünya rekorunun sahibi, dikkatini yarı maratona çeviriyor. Ngetich. "Güçlü bir kadromuz var ve elbette herkes şampiyonluğu istiyor ama burada kazanmak benim hayalim. Eğer bir madalya kazanırsam, sezonu güzel bir şekilde kapatmış olacağım" dedi.

Farklı şeyler devam edecek

Dünya Atletizm Federasyonu Coe ise basın toplantısının sonunda şunları söyledi: "Uluslararası bir federasyon olarak, her zaman farklı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu bizim için gerçekten çok önemli. İnovasyon, daha önce kimsenin yapmadığı farklı bir şey yapmaya cesaret etme, yılmama azmi ve gerçekten uygulama odaklı olma yeteneği sayesinde ortaya çıkar. Ve bu hafta sonunun amacı da tam olarak bu."

Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'de 6. haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile TÜMOSAN Konyaspor 0-0 berabere kaldı

18.09.2026 22:31:00
Haber Merkezi
 
Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı
Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'de 6. haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile TÜMOSAN Konyaspor 0-0 berabere kaldı.

9. dakikada Konyaspor gole yaklaştı. Muleka'nın soldan ortasında arka direkte topla buluşan Deniz Türüç, pasını Uğurcan Yazğılı'ya verdi. Uğurcan'ın penaltı noktası civarında bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Gianniotis gole izin vermedi.

20. dakikada Kasımpaşa, mücadeledeki ilk ciddi atağını geliştirdi. Kaleci Gianniotis'in pasında solda Jessen, kafa vuruşuyla topu karşı yarı sahaya gönderdi. Adil Demirbağ ve Benedyzcak arasındaki mücadelede iki oyuncunun da dokunamadığı meşin yuvarlağı kontrol eden Ali Yavuz Kol, uzak mesafeden kaleyi düşündü. Top direğin yanından az farkla auta çıktı.

32. dakikada Kerem Demirbay'ın soldan kullandığı kornerde Winck'in ön direkte yaptığı kafa vuruşunda kaleci Bahadır Han Güngördü topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Ligde 4. beraberliğini yaşayan namağlup Kasımpaşa, puanını 10'a çıkardı. İlk kez berabere kalan Konyaspor ise puanını 4 yaptı.

50. dakikada Winck'in pasında savunmanın arkasına hareketlenen Benedyzcak'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan çıkardığı şutta açısını kapatan kaleci Bahadır Han Göngördü meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

57. dakikada Uğurcan Yazğılı'nın soldan ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Adil Demirbağ'ın kafa vuruşunda kaleci Gianniotis gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve müsabaka 0-0 berabere tamamlandı.

Trabzon'da 54'cü karşılaşma

Trabzonspor, Galatasaray ile Trendyol Süper Lig'de evinde oynadığı 53 müsabakada 21 galibiyet, 19 mağlubiyet ve 13 beraberlik aldı

18.09.2026 09:57:00 / Güncelleme: 18.09.2026 10:00:28
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzon'da 54'cü karşılaşma
Trabzon'da 54'cü karşılaşma
Trabzonspor, Galatasaray ile Trendyol Süper Lig'de evinde oynadığı 53 müsabakada 21 galibiyet, 19 mağlubiyet ve 13 beraberlik aldı.

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor yarın saat 20.00'de Galatasaray'ı konuk edecek. İki takım arasında 1974-1975 sezonunda başlayan rekabette Süper Lig'de Trabzon'da oynanan maçlarda Karadeniz ekibinin üstünlüğü bulunuyor.

Söz konusu 53 müsabakada Trabzonspor, 21 kez rakibini mağlup ederken, Galatasaray ise 19 defa kazandı. Trabzon'daki 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Bordo-mavililerin 64 golüne, sarı-kırmızılılar 69 golle yanıt verdi.

Farklı skorlar



Rekabette Galatasaray, rakibe karşısında en farklı galibiyetlerini 21 Ocak 2024'te deplasmanda 5-1, 26 Mayıs 2001'de de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık skorlarla elde etti. Trabzonspor ise 2018-2019 sezonunda 1 Eylül 2018 tarihinde ligde sarı-kırmızılıları 4-0 mağlup etti.

15 Kasım 1998 tarihinde İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig müsabakası, rekabetteki en gollü karşılaşma oldu.

Beşiktaş coştu, Marsilya dağıldı!

UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında Marsilya’yı Tüpraş Stadı’nda konuk eden Beşiktaş, rakibini 4-1 mağlup ederek lige 3 puanla başladı

18.09.2026 00:04:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş coştu, Marsilya dağıldı!
Beşiktaş coştu, Marsilya dağıldı!
UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Marsilya'yı Tüpraş Stadı'nda konuk eden Beşiktaş, rakibini 4-1 mağlup ederek lige 3 puanla başladı. Siyah-beyazlıların gollerini İlhan Fakılı, Vaclav Cerny, Amir Murillo ve Ernest Poku kaydetti.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi lig aşamasının ilk haftasında Fransız temsilcisi Marsilya ile karşılaştı. Tüpraş Stadı'nda oynanan mücadelede siyah-beyazlılar özellikle ikinci yarıdaki etkili futboluyla farklı galibiyete uzandı.

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER



Beşiktaş karşılaşmaya hızlı başladı. 15. dakikada İlhan Fakılı, Olaitan'ın savunma arkasına gönderdiği pası iyi değerlendirerek kaleciyi mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Marsilya bu gole 29. dakikada Keyliane Abdallah ile karşılık verdi. Savunma arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Abdallah, yerden vuruşuyla skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA BEŞİKTAŞ FARKI AÇTI



İkinci yarıya baskılı başlayan Beşiktaş, 56. dakikada Vaclav Cerny ile yeniden öne geçti. Orkun Kökçü'nün taşıdığı hızlı atakta sağ tarafta topla buluşan Cerny'nin şutu uzak direğe çarparak ağlarla buluştu: 2-1.

Bu golden yalnızca üç dakika sonra sahneye Amir Murillo çıktı. Beşiktaş'ın baskısı sonucunda oluşan pozisyonda Murillo'nun golüyle fark ikiye yükseldi: 3-1.

POKU SON SÖZÜ SÖYLEDİ

Beşiktaş'ın genç oyuncusu Ernest Poku, 81. dakikada skoru belirleyen golü attı. Olaitan'ın sol kanattan arka direğe gönderdiği topu tamamlayan Poku, siyah-beyazlı formayla Avrupa'daki ilk golünü kaydetti ve skoru 4-1 yaptı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Beşiktaş, Marsilya'yı 4-1 mağlup ederek UEFA Avrupa Ligi'ne 3 puanla başladı.

MAÇIN GOLLERİ

15' İlhan Fakılı: Beşiktaş 1-0 Marsilya

29' Keyliane Abdallah: Beşiktaş 1-1 Marsilya

56' Vaclav Cerny: Beşiktaş 2-1 Marsilya

59' Amir Murillo: Beşiktaş 3-1 Marsilya

81' Ernest Poku: Beşiktaş 4-1 Marsilya

Trabzonspor’da Thomas Reis dönemi

Trabzonspor, Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışında kararını Thomas Reis isminden yana verdi

15.09.2026 23:00:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’da Thomas Reis dönemi
Trabzonspor’da Thomas Reis dönemi
Trabzonspor, Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktör arayışında kararını Thomas Reis isminden yana verdi. Bordo-mavililer, halen Bulgaristan ekibi Ludogorets'i çalıştıran 52 yaşındaki Alman teknik adam ve kulübüyle anlaşmaya vardı. Reis'in bugün Trabzon'a gelmesi bekleniyor.

Thomas Reis kimdir?

4 Ekim 1973 Almanya doğumlu olan Thomas Reis, eski profesyonel futbolcu. Futbolculuk döneminde ağırlıklı olarak savunma ve orta saha bölgelerinde görev yapan Reis, teknik direktörlük kariyerine Almanya'da başladı.

Bochum altyapısında çeşitli görevler üstlenen Reis; Bochum, Schalke 04 ve Wolfsburg altyapısı gibi takımlarda çalıştı. UEFA Pro lisansına sahip Alman teknik adamın tercih ettiği sistem ise ağırlıklı olarak 4-3-3.

Ancak Reis'in Türkiye'de adını duyurmasını sağlayan asıl dönem Samsunspor oldu.

Samsunspor'da tarihi başarı



Reis, 2024-2025 sezonunda Samsunspor'un başına geçti ve Karadeniz ekibini Süper Lig'de üçüncülüğe taşıyarak Avrupa kupalarına götürdü. Bu, Samsunspor açısından tarihi bir başarı olarak kayda geçti.

Reis'in Samsunspor'daki performansı 72 maçta 33 galibiyet, 21 mağlubiyet ve 1,63 puan ortalaması olarak veriliyor.

Üstelik ilginç bir ayrıntı daha var: Reis, Samsunspor'un başında Trabzonspor'a karşı oynadığı üç maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve bordo-mavililere hiç kaybetmedi.

Peki, Trabzonspor neden Thomas Reis'i seçti?



Trabzonspor yönetiminin Reis tercihinde birkaç önemli neden öne çıkıyor:

1. Süper Lig'i biliyor.

Trabzonspor'un yabancı bir teknik direktörle çalışırken yaşayabileceği adaptasyon sorununu azaltacak en önemli unsur bu. Reis, Süper Lig'in futbol yapısını, hakem tartışmalarını, deplasman atmosferini ve Türk futbolunun günlük dinamiklerini yakından tanıyor.

2. Samsunspor'daki başarısı referans oldu.

Kısıtlı imkanlarla Samsunspor'u üçüncü sıraya taşıması, Trabzonspor yönetiminin dikkatini çekmiş durumda. Bu nedenle Reis, yalnızca teorik bir teknik adam değil, Türkiye'de sonuç almış bir hoca olarak değerlendiriliyor.

3. Büyük bütçeden ziyade takım organizasyonu ön plana çıkıyor.

Reis'in kariyerindeki önemli özelliği, oyuncu grubundan maksimum verim almaya çalışması. Trabzonspor'un mevcut kadrosunu daha disiplinli ve organize hale getirme beklentisi de tercih nedenlerinden biri.

4. Pioli görüşmelerinin sonuçlanmaması Reis'in önünü açtı.

Trabzonspor yönetimi bir süre Stefano Pioli ile görüştü. Ancak sözleşme ve maaş şartlarında anlaşma sağlanamayınca rota Reis'e çevrildi.

5. Yönetim hızlı çözüm istiyor.

Trabzonspor'un önünde kritik Galatasaray maçı bulunuyor. Dolayısıyla yönetim, Türkiye'yi ve ligi bilen bir teknik adamla hızlı şekilde yola devam etmeyi tercih etmiş görünüyor. Reis'in görevi resmileşirse ilk sınavının Galatasaray karşılaşması olması bekleniyor.

Ludogorets'te de iyi başladı

Reis, Samsunspor'dan ayrıldıktan sonra 2026 yazında Bulgaristan'ın güçlü ekiplerinden Ludogorets Razgrad ile anlaşmıştı.

Trabzonspor'un dikkatini çeken noktalardan biri de Reis'in Ludogorets'teki başlangıcı oldu. Mevcut verilere göre Alman teknik adam, Bulgaristan ekibinin başında çıktığı 11 maçın 7'sini kazandı ve yalnızca 1 kez kaybetti.

Trabzonspor için doğru tercih mi?

Reis'in en büyük avantajı Süper Lig'i tanıması ve Samsunspor'da kanıtlanmış bir başarıya sahip olması. Ancak Trabzonspor, Samsunspor'dan farklı olarak şampiyonluk ve Avrupa hedeflerinin çok daha yüksek olduğu, taraftar ve camia baskısının daha yoğun olduğu bir kulüp.

Dolayısıyla asıl soru şu: Samsunspor'u üçüncülüğe taşıyan Thomas Reis, Trabzonspor'da aynı başarıyı daha yüksek beklenti ve baskı altında gösterebilecek mi?

Bir başka dikkat çekici nokta ise şu: Trabzonspor, Fatih Tekke sonrası dünyaca tanınan bir teknik adam arayışından, Süper Lig'i bilen ve Türkiye'de başarı göstermiş Thomas Reis'e döndü. Pioli gibi daha yüksek profilli bir seçenekten vazgeçilmesinin ardından Reis tercihi, yönetimin artık isimden çok uyum ve sonuç aradığını gösteriyor.

Kısacası: Trabzonspor, yıldız bir teknik direktör yerine Türkiye'yi bilen, genç oyuncularla çalışabilen, sistemi olan ve kısa sürede sonuç üretebileceğine inandığı bir hocayı tercih etti. Reis'in ilk büyük sınavı ise daha koltuğa oturmadan karşısına çıkacak: Galatasaray.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.