logo
28 EKİM 2026

Franculino Dju, Paul Onuachu'yu aratmıyor

Trabzonspor'da Paul Onuachu'nun yokluğunda Franculino Dju çıktığı 8 resmi karşılaşmada 7 gol kaydetti

28.10.2026 12:52:00
İhlas Haber Ajansı
 
Franculino Dju, Paul Onuachu'yu aratmıyor
Franculino Dju, Paul Onuachu'yu aratmıyor
Trabzonspor'da Paul Onuachu'nun yokluğunda Franculino Dju çıktığı 8 resmi karşılaşmada 7 gol kaydetti.

Trabzonspor'un sezon başladıktan sonra Danimarka temsilcisi Midtjylland'dan kadrosuna kattığı Gine-Bissaulu futbolcusu Franculino Dju, kısa sürede takımın hücum hattındaki en etkili isimlerinden biri haline geldi. Nijeryalı futbolcu Paul Onuachu'nun Gençlerbirliği maçında sakatlanmasının ardından oyuna giren Dju, ilk karşılaşmasında gol atarak bordo-mavili kariyerine hızlı bir başlangıç yaptı. Son oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında 2 gol atan 22 yaşındaki oyuncu, katkı vermeye devam ediyor.

Onuachu'nun yerini golleriyle doldurdu



Trabzonspor'un Gençlerbirliği'ni 5-0 mağlup ettiği karşılaşmada ilk golünü atan Franculino Dju, Süper Lig'in 7. haftasında Samsunspor deplasmanında da fileleri havalandırdı. Dju son olarak Rizespor karşısında attığı 2 golle takımının 4-3'lük galibiyetinde önemli rol oynadı.
Ligde 6 maçta 4 gol ve 2 asistte yapan Dju, bu sezon 7 lig karşılaşmasında 2 gol kaydeden Onuachu'yu geride bıraktı. Geçen sezon 22 golle gol krallığını paylaşan Nijeryalı futbolcunun yokluğunda sorumluluk alan 22 yaşındaki futbolcu, skor üretme becerisiyle takımına önemli katkı sağladı.

Avrupa'da da etkili

Franculino Dju, UEFA Konferans Ligi'nde de golcü kimliğini ortaya koydu. Trabzonspor'un deplasmanda Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio'yu 4-2 mağlup ettiği maçta 2 gol kaydeden Dju, sahasında İskoçya ekibi Hearts'ı 2-0 yendiği karşılaşmada da 1 kez rakip fileleri havalandırdı.
Avrupa kupalarında 2 maçta 3 gol kaydeden 22 yaşındaki futbolcu, böylece bordo-mavili formayla çıktığı 8 resmi müsabakada toplam 7 gole ulaştı. Trabzonspor, Dju'nun ligde gol attığı 3 maçta 9 puan toplarken, Avrupa'daki 2 mücadeleden de 6 puan elde etti.

Salah'ın ardından takımın en skorer oyuncusu

Trabzonspor'un hücum hattında Mısırlı futbolcu Muhammed Salah da golleriyle öne çıkarken, Franculino Dju takımın en skorer isimleri arasında yer aldı. Süper Lig'in ilk 9 haftasında 22 gol atan bordo-mavili ekipte 8 golle Salah ilk sırada bulunurken, Dju da 4 golle takip etti.

Paul Onuachu'nun sakatlığı sonrasında bulduğu fırsatları iyi değerlendiren Franculino Dju, hem ligde hem de Avrupa'da ortaya koyduğu performansla Trabzonspor'un gol yollarındaki en önemli isimlerinden biri olduğunu gösterdi. Dju'nun yükselen grafiği, bordo-mavili takımın yoğun maç takviminde hücum gücünü korumasına da katkı sağladı.

Uzman psikiyatrist, Fenerbahçe taraftarına teşhisi koydu

Fenerbahçe'nin uzun yıllardır şampiyonluk hasreti çekmesi ve sezonların son bölümünde yaşanan hayal kırıklıkları, taraftarların psikolojisini de etkiliyor

28.10.2026 12:48:00
İhlas Haber Ajansı
 
Uzman psikiyatrist, Fenerbahçe taraftarına teşhisi koydu
Uzman psikiyatrist, Fenerbahçe taraftarına teşhisi koydu
Fenerbahçe'nin uzun yıllardır şampiyonluk hasreti çekmesi ve sezonların son bölümünde yaşanan hayal kırıklıkları, taraftarların psikolojisini de etkiliyor. Psikiyatri Uzmanı Dr. Akif Taşdemir, taraftarlığın yalnızca 90 dakikalık bir heyecandan ibaret olmadığını belirterek, güçlü aidiyet duygusunun yaşanan mağlubiyetlerin etkisini artırabildiğini söyledi. Taşdemir, yıllardır sürdürülen şampiyonluk beklentisinin zamanla kronik strese ve kaybetme endişesine dönüşebildiğini ifade etti.

Fenerbahçe'nin 12 yıldır Süper Lig'de şampiyon olamaması ve şampiyonluk yarışlarında son aşamada yaşanan hayal kırıklıkları, taraftarların psikolojisini etkiliyor. Büyük Anadolu Hastanesi Samsun'da görev yapan Psikiyatri Uzmanı Dr. Akif Taşdemir, yıllardır süren şampiyonluk beklentisinin zamanla kaybetme endişesine ve kronik strese dönüşebildiğini belirterek, kulübün başarısızlığını kişisel yetersizlikle özdeşleştirmenin psikolojik açıdan olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Taraftarlığın insanların kimlik, aidiyet ve sosyal bağ kurma ihtiyaçlarını karşılayan önemli bir olgu olduğunu belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Akif Taşdemir, takımların yaşadığı başarı ve başarısızlıkların taraftarları psikolojik ve sosyolojik açıdan derinden etkileyebildiğini dile getirdi. Özellikle toplumsal aidiyetin güçlü hissedildiği ortamlarda bu etkinin daha belirgin olabildiğini kaydeden Taşdemir, her sezon başında yapılan transferler ve teknik direktör değişikliklerinin taraftarlar için yeni umutlar anlamına geldiğini belirtti.

Bu umutların aynı zamanda psikolojik bir yatırım olduğunu ifade eden Taşdemir, sezon ilerledikçe beklentilerin gerçekleşmeyeceğinin anlaşılmasının taraftarlarda tükenmişliğe yol açabileceğini belirtti. Taşdemir, kayıpla birlikte başlayan kabullenme ve iyileşme sürecinin yeni sezonla yeniden kesintiye uğrayabildiğini vurgulayarak, bu durumu "bitmeyen yas" döngüsüne benzetti.

"İş hayatını etkiliyor"



Bu döngünün sürekli stres, tetikte olma hali ve kaybetme endişesini beraberinde getirebildiğini kaydeden Taşdemir, taraftarlığın günlük yaşam üzerindeki etkilerine de değindi. Sürekli yaşanan hayal kırıklıklarının iş hayatında motivasyon düşüklüğüne ve öfke kontrolünde zorlanmaya neden olabildiğinin altını çizen Taşdemir, derbi mağlubiyetlerinin ardından alay edilme veya sosyal baskıya maruz kalma endişesiyle taraftarların içe kapanabildiğine dikkat çekti. Maç kayıplarının ardından ev içinde yaşanan gerginliğin eş ve çocuklarla ilişkilere de yansıyabildiğini söyledi.

"Kaybetme endişesi bekleme yorgunluğuna dönüşüyor"

Fenerbahçe'nin 12 yıldır Süper Ligde şampiyon olamaması ve şampiyonluk yarışlarının son bölümlerinde yaşanan hayal kırıklıklarının taraftarlar üzerindeki etkisini değerlendiren Taşdemir, "Fenerbahçe özelinde konuşursak, Fenerbahçe aidiyet hissinin çok bağlı olduğu bir kulüp çünkü kökleri çok derine inen, şampiyonluk sayıları çok fazla olan, belli bir seneye kadar geçmişi çok başarılarla dolu bir kulüp. Fenerbahçe özelinde taraftarların sürekli kayba bağlı olarak, maç kaybı, şampiyonlukları kaybetmeye bağlı olarak iş yerinde bu stres faktörünü sürekli yaşadıklarını gözlemliyoruz. İş yerinde motivasyonlarının düşük olduğunu, öfkelerini kontrol etmekte zorlandıklarını zaman zaman biz kendi çevremizde de gözlemleyebiliyoruz. Hele özellikle maç kayıplarında bir derbi kaybı olur ise alay edilme endişesinden veya sosyal olarak bir baskıya maruz kalma endişesinden zaman zaman içe kapanıklıklarını, sosyal bağlarını biraz sınırladıklarını gözlemliyoruz. Ev içinde kaybedilen bir maç sonrasında yaşanılan o gerginliğin eşe, çocuğa bir tahammülsüzlük olarak yansıdığını sıklıkla maalesef çevremizden de yaşayarak tecrübe ediyoruz" dedi.

"Şampiyon olamamak Fenerbahçe taraftarında kronik strese dönüştü"



Akif Taşdemir şunları söyledi:

"Şimdi sona kadar bir işi götürebilmek aslında ümidi sürdürmek demektir. Maruz kalma endişesi Sona kadar bir işi götürebilmek aslında ümidi sürdürmek demektir. Ümitle sürdürdüğüm bir şey eğer başarıyla neticelenirse o ümit senin psikolojik miras olarak zihninde kalacaktır. Fakat sona kadar götürüp hem de rekor puanlarla sonunda kaybetmek artık insanlarda ümitli bir bekleyişten daha ziyade kaybetme endişesini yaşamaya sebep oldu. Sene sonuna doğru yüksek puanla devam etse bile, yüksek seviyelerde, üst sıralarda takım sıralamayı götürebilse bile kaybetme endişesi sürekli olarak bu insanları aktif. Bu bekleme kaygısı adeta bir bekleme yorgunluğuna dönüşüyor. Bu bekleme yorgunluğu, bir öğrenilmiş çaresizlik mekanizmasına benzer şekilde, 'acaba yine mi sonunda kaybedeceğiz'' beklentisini hep aktif olarak insanların zihinlerinde maalesef canlı tutuyor. Bu aidiyet duygusunun güçlülüğüne bağlı olarak insanlar kendi başarılarını kulüplerin başarılarıyla özdeşleştirebilir. Yani eğer kulüp başarılıysa ben de güçlü, değerli ve başarılıyım demektir. Kronik başarısızlık, insanın bilinç dışında kendi yetersizlik algısına, kendisine olan saygısının düşmesine neden olabilir. Kendisiyle barışık olmayan bir insanın da psikolojik olarak olumsuz etkilenmesi maalesef kaçınılmaz bir durumdur."

Derbi yenilgisi bardağı taşırdı

Galatasaray derbisinde alınan 2-1'lik yenilginin ardından Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın geleceği tartışmaya açıldı

27.10.2026 20:44:00 / Güncelleme: 27.10.2026 21:10:54
Haber Merkezi
 
Derbi yenilgisi bardağı taşırdı
Derbi yenilgisi bardağı taşırdı
Galatasaray derbisinde alınan 2-1'lik yenilginin ardından Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın geleceği tartışmaya açıldı. Kartal'ın istifa etmek istediği öne sürülürken, yönetimden henüz resmî bir ayrılık açıklaması gelmedi. Gözler şimdi Aziz Yıldırım yönetimine çevrildi.

Fenerbahçe'de Galatasaray derbisinin faturası teknik direktör İsmail Kartal'a kesiliyor. Süper Lig'in 9. haftasında ezeli rakibine 2-1 mağlup olan sarı-lacivertli ekipte, karşılaşmanın ardından Kartal'a yönelik eleştiriler artarken istifa iddiaları da gündemin ilk sırasına yerleşti.

27 Ekim 2026 itibarıyla Kartal'ın istifa ettiği veya görevden alındığı kesinleşmiş değil. Bazı haberlerde deneyimli teknik adamın görevini bırakmak istediği ve yönetimle görüştüğü öne sürülse de bu iddialar resmî olarak doğrulanmadı.

DERBİ YENİLGİSİ BARDAĞI TAŞIRDI

Galatasaray karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyet, Fenerbahçe'de teknik heyete yönelik tepkileri yeniden alevlendirdi. Takımın sahadaki performansı, oyun planı ve oyuncu tercihleri tartışma konusu olurken taraftarların istifa çağrıları da gündeme geldi.

Derbi öncesinde Slavia Prag karşısında alınan 2-2'lik beraberliğin ardından da Kartal'a yönelik eleştirilerin yükseldiği belirtiliyor. Üst üste gelen sonuçlar, teknik direktörün geleceğiyle ilgili tartışmaları daha da büyüttü.

Samandıra'da Kritik Zirve


Derbi mağlubiyetinin ardından camiada yükselen sesler üzerine Başkan Aziz Yıldırım ve Futbol Şube Sorumlusu Cihan Kamer, Samandıra Can Bartu Tesisleri'ne giderek İsmail Kartal ile bir araya geldi.
 
Daha önce Roma maçı sonrasında da istifa kararı alan ancak yönetimin ısrarıyla görevde kalan Kartal, bu kez kesin olarak ayrılma kararını iletti. Yapılan kritik görüşmenin ardından deneyimli hocanın kararı yönetim tarafından onaylandı.

Okan Buruk’tan Fenerbahçelileri kızdıracak açıklama

Belki bu senenin en rahat maçını oynamış olabiliriz. Çok daha farklı bir skora gidebilirdik. Kaçırdığımız goller oldu

27.10.2026 12:11:00
Haber Merkezi
 
Okan Buruk’tan Fenerbahçelileri kızdıracak açıklama
Okan Buruk’tan Fenerbahçelileri kızdıracak açıklama
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe derbisinde sadece fiziksel olarak değil, taktiksel olarak da çok fazla doğru şey yaptıklarını söyleyerek, "Belki bu senenin en rahat maçını oynamış olabiliriz. Çok daha farklı bir skora gidebilirdik. Kaçırdığımız goller oldu" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe'yi sahasında 2-1 mağlup eden Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, derbinin ardından yaptığı açıklamalarda hem galibiyeti hem de takımının performansını değerlendirdi.

Buruk, futbolcularının fiziksel ve taktiksel açıdan iyi hazırlandığını vurgulayarak, "Belki bu senenin en rahat maçını oynamış olabiliriz. Çok daha farklı bir skora gidebilirdik. Kaçırdığımız goller oldu" ifadelerini kullandı.

"PLANLARIMIZ HEP TUTTU"

Maçın başından sonuna kadar oyun üstünlüğünü koruduklarını söyleyen Buruk, baskı, saha yerleşimi ve ikinci topları kazanma konusunda planlarını başarıyla uyguladıklarını belirtti.

Fenerbahçe ile yıllardır süren rekabete de değinen Buruk, sarı-lacivertlilere karşı geliştirdikleri planların başarılı olduğunu ifade ederek, üst üste gelen galibiyetlerin takıma özgüven kazandırdığını söyledi.

"SADECE BİR GALİBİYET ALDIK"

Derbi zaferinin şampiyonluk yolunda önemli olduğunu ancak yarışın henüz bitmediğini vurgulayan Buruk, takımların puan bakımından birbirine yakın olduğunu belirtti. Galatasaray'ın önündeki maçlara odaklanması gerektiğini söyleyen deneyimli teknik adam, milli takım arasına kadar oynayacakları üç karşılaşmayı da kazanmayı hedeflediklerini dile getirdi.

BATRAKOV VE ORTA SAHA VURGUSU

Aleksey Batrakov'un performansından memnun olduğunu belirten Buruk, oyuncunun yalnızca hücumda değil, savunmada ve ön alan baskısında da gelişim gösterdiğini söyledi.

Orta sahada Lucas Torreira ve Mario Lemina'nın performansını da öven Buruk, kadrodaki diğer oyunculara da daha fazla süre vermek istediklerini ifade etti.

MAÇ SONU GERGİNLİĞİNE DEĞİNDİ

Karşılaşmanın ardından yaşanan olaylarla ilgili de konuşan Buruk, maç içinde ciddi bir sorun yaşanmadığını, gerginliğin maç sonunda ortaya çıktığını belirtti. Olaylarla ilgili gerekli cezaların verileceğini düşündüğünü söyledi.

RAMS Park'ın zemininin daha iyi olması gerektiğini de kabul eden Buruk, derbi galibiyetinin taraftarları mutlu etmesinin kendileri için ayrı bir sevinç kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

DERBİ KAVGASININ FATURASI AĞIR OLABİLİR!

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan kavga, iki futbolcu için ciddi ceza ihtimalini gündeme getirdi

27.10.2026 11:41:00 / Güncelleme: 27.10.2026 12:56:12
Haber Merkezi
 
DERBİ KAVGASININ FATURASI AĞIR OLABİLİR!
DERBİ KAVGASININ FATURASI AĞIR OLABİLİR!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan kavga, iki futbolcu için ciddi ceza ihtimalini gündeme getirdi. Abdülkerim Bardakcı ile Archie Brown kırmızı kart görürken, TFF'nin disiplin talimatındaki "saldırı" hükmü dikkat çekiyor. Geçmişte Marcao'ya verilen 8 maçlık ceza, olası yaptırımlar konusunda çarpıcı bir örnek oluşturuyor.

CEZA 10 MAÇA KADAR ÇIKABİLİR!

TFF Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi, saldırı eyleminde bulunan futbolcular için 5 ila 10 resmi müsabakadan men cezası öngörüyor. Ancak bu ceza her kırmızı kart gören futbolcuya otomatik olarak uygulanmıyor. PFDK'nın olayın niteliğini ve futbolcuların eylemlerini hangi disiplin hükmü kapsamında değerlendireceği belirleyici olacak.

MARCAO'YA 8 MAÇ CEZA VERİLMİŞTİ

2021 yılında Galatasaraylı Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'na saldırdığı gerekçesiyle 8 resmi müsabakadan men ve 21 bin lira para cezası almıştı.

Bu örnek, derbi sonrasındaki olayların saldırı kapsamında değerlendirilmesi durumunda futbolcuları ağır yaptırımların bekleyebileceğini gösteriyor. Ancak Marcao örneği, Abdülkerim Bardakcı ve Archie Brown'a aynı cezanın verileceği anlamına gelmiyor.

İKİ KULÜPTE DE CEZA ALARMI!

Kırmızı kartların ardından iki futbolcunun da bir sonraki maçta forma giyememesi bekleniyor. PFDK'nın saldırı hükmünü uygulaması durumunda ise cezalar tek maçlık yaptırımın çok üzerine çıkabilir.

Görüntüler, hakem raporu ve PFDK'nın sevk gerekçesi belirleyici olacak. Futbolcuların kaç maç ceza alacağı, disiplin kurulunun kararının ardından netleşecek.

TRABZONSPOR’DAN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ!

2-0 geriye düştü, pes etmedi! Rizespor'u deplasmanda 4-3 deviren Trabzonspor, karakterini ve kazanma azmini ortaya koydu

26.10.2026 21:22:00 / Güncelleme: 26.10.2026 21:25:06
Haber Merkezi
 
TRABZONSPOR’DAN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ!
TRABZONSPOR’DAN MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ!
2-0 geriye düştü, pes etmedi! Rizespor'u deplasmanda 4-3 deviren Trabzonspor, karakterini ve kazanma azmini ortaya koydu. Franculino iki golle yıldızlaşırken Ernest Muçi üç asistle galibiyetin mimarlarından oldu.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Karadeniz derbisi nefesleri kesti. Çaykur Rizespor deplasmanına çıkan Trabzonspor, 2-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 4-3 kazanarak unutulmayacak bir geri dönüşe imza attı. Bordo-mavililer, mücadeleyi bırakmayan yapısıyla taraftarına büyük sevinç yaşatırken şampiyonluk yarışındaki iddiasını da ortaya koydu.

İKİ FARKTAN DÖNDÜ, PES ETMEDİ!



Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Çaykur Rizespor, 12. dakikada Borrelli ile öne geçti. Aynı futbolcu, 32. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak farkı ikiye yükseltti. İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Trabzonspor'u zorlu bir ikinci yarı bekliyordu.

Ancak bordo-mavililer, ikinci devreye bambaşka bir kimlikle çıktı. 49. dakikada Muçi'nin pasında Melih Kabasakal farkı bire indirdi. Yalnızca iki dakika sonra yine Muçi'nin hazırladığı pozisyonda Aral Şimşir skoru 2-2'ye getirdi.

Üst üste gelen gollerle oyunun kontrolünü eline alan Trabzonspor, geri dönüşün kapısını sonuna kadar açtı.

FRANCULINO'DAN İKİ GOL!



dakikada Franculino, attığı golle Trabzonspor'u 3-2 öne geçirdi. İki farklı geriden gelen bordo-mavililer, maçta ilk kez üstünlüğü ele geçirdi.

Çaykur Rizespor, 70. dakikada Laçi'nin golüyle skoru yeniden eşitledi: 3-3. Ancak Trabzonspor'un pes etmeye niyeti yoktu.

Dakikalar 85'i gösterdiğinde Franculino bir kez daha sahneye çıktı. Ceza sahasına topla giren yıldız futbolcu, meşin yuvarlağı ağlara göndererek maçın skorunu belirledi: 4-3!

MUÇİ ÜRETTİ, TRABZONSPOR KAZANDI

Karadeniz derbisinin öne çıkan isimlerinden Ernest Muçi, yaptığı üç asistle galibiyette büyük rol oynadı. Franculino iki golle skora damga vururken Melih Kabasakal ve Aral Şimşir de birer golle geri dönüşe katkı sağladı.

İki farklı geriye düşmesine rağmen mücadeleden kopmayan Trabzonspor, hücum gücü ve son ana kadar süren kazanma arzusuyla alkış topladı.

PUANINI 19'A YÜKSELTTİ

Deplasmanda aldığı kritik galibiyetle puanını 19'a çıkaran Trabzonspor, Süper Lig'in 9. haftasını büyük bir moral kazanarak geride bıraktı. Çaykur Rizespor ise 10 puanda kaldı.

Bordo-mavililer, ligin 10. haftasında Gaziantep FK'yı sahasında ağırlayacak. Çaykur Rizespor ise Kocaelispor deplasmanında puan arayacak.

Barcelona'nın 9 maçlık galibiyet serisini bitirdiler

İspanya La Liga'nın 10. haftasında oynanan El Clasico'da Real Madrid, deplasmanda Barcelona'yı Kylian Mbappe'nin golleriyle 2-1 mağlup etti

26.10.2026 10:15:00
İhlas Haber Ajansı
 
Barcelona'nın 9 maçlık galibiyet serisini bitirdiler
Barcelona'nın 9 maçlık galibiyet serisini bitirdiler
İspanya La Liga'nın 10. haftasında oynanan El Clasico'da Real Madrid, deplasmanda Barcelona'yı Kylian Mbappe'nin golleriyle 2-1 mağlup etti.

İspanya La Liga'nın 10. haftasında Barcelona, Camp Nou'da Real Madrid ile karşı karşıya geldi. 41. dakikada Kylian Mbappe'nin attığı goller eflatun-beyazlılar, ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı. Barcelona, 61. dakikada Raphinha'nın golüyle skoru 1-1'e getirirken, 88. dakikada sahneye bir kez daha Mbappe, çıktı ve maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Real Madrid sahadan 2-1 galip ayrılırken, Barcelona da ligde ilk yenilgisini aldı.

Real Madrid forması giyen milli futbolcu Arda Güler, maça ilk 11'de başlarken, 90+4. dakikada yerini Trent Alexander-Arnold'a bıraktı. Bu sonucun ardından Barcelona 27 puanla liderliğini sürdürürken, Real Madrid puanını 24'e yükseltti ve 3. sırada yer aldı.

Barcelona, ligde ilk dokuz maçını kazanmış ve 10'da 10 yaparak kulüp tarihine geçmeyi hedeflemişti. Real Madrid bu hedefi bozarken şampiyonluk yarışını da yeniden kızıştırdı.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, galibiyetin ardından takımının performansını överek karşılaşmayı "En yüksek kalitedeki rakibe karşı en etkileyici performansımız" sözleriyle değerlendirdi.

Beşiktaş ile Başakşehir, 25. randevuda

Beşiktaş ile Başakşehir, 25. randevuda

25.10.2026 10:23:00
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş ile Başakşehir, 25. randevuda
Beşiktaş ile Başakşehir, 25. randevuda
Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'de yarın karşılaşacağı Başakşehir ile 25. kez rakip olacak.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş ile Başakşehir, yarın saat 19.00'da Tüpraş Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Ligde siyah-beyazlılar, 5 galibiyet ve 3 mağlubiyetle aldığı 15 puanla 5. sırada haftaya girdi. Turuncu-lacivertliler ise 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle topladığı 11 puanla 10. sırada bulunuyor.
Geçtiğimiz hafta Kartal, Trabzonspor'a deplasmanda 2-0 mağlup olurken ilk 8 haftadaki 3. mağlubiyetini yaşadı. Başakşehir ise konuk ettiği Gaziantep FK'yı 2-1 yenmeyi başardı.

25. randevu

Beşiktaş ile Başakşehir, Süper Lig'de bugüne kadar 24 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda siyah-beyazlılar, 9 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, turuncu-lacivertliler de 7 defa kazandı. 8 müsabaka ise berabere sona erdi. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş 31 kez rakip fileleri havalandırırken, Başakşehir de 29 defa gol sevinci yaşadı.
Siyah-beyazlılar, geçtiğimiz sezon Dolmabahçe'de oynanan müsabakayı 2-1 kazanırken, deplasmanda ise rakibini 3-2 mağlup etti.

4 futbolcu forma giyemeyecek

Siyah-beyazlılarda 4 futbolcu, Başakşehir'e karşı oynayamayacak. Sakatlıkları devam eden Orkun Kökçü ve Milot Rashica'nın yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'nde son oynadıkları Crystal Palace müsabakasında omzundan sakatlanan Fabio Miretti ve elinde kırık bulunan Ümit Akdağ, bu müsabakada formasından uzak kalacak.

Emirhan Topçu sınırda

Beşiktaş'ta, Başakşehir maçı öncesinde 1 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Siyah-beyazlılarda Emirhan Topçu, Başakşehir karşısında sarı kart görmesi durumunda 10. haftadaki Kasımpaşa müsabakasında cezalı olacak.

Ümit Öztürk düdük çalacak

Beşiktaş ile Başakşehir arasında oynanacak mücadeleyi hakem Ümit Öztürk yönetecek. Öztürk'ün yardımcılıklarını Kerem Ersoy ile Candaş Elbil yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Reşat Onur Coşkunses olacak.

Samsunspor’da alarm zilleri! 7’de 7 yenilgi

Kırmızı-beyazlılar kendi sahasında Amed Sportif Faaliyetler’e 2-1 mağlup oldu

24.10.2026 21:27:00
Haber Merkezi
 
Samsunspor’da alarm zilleri! 7’de 7 yenilgi
Samsunspor’da alarm zilleri! 7’de 7 yenilgi
Kırmızı-beyazlılar kendi sahasında Amed Sportif Faaliyetler'e 2-1 mağlup oldu. Üst üste yedinci yenilgisini alan Samsunspor'da kötü gidiş sürüyor.

Trendyol Süper Lig'de Samsunspor, sahasında Amed Sportif Faaliyetler'e 2-1 mağlup oldu. Karşılaşmaya iyi başlayan kırmızı-beyazlılar, öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı.

KIRMIZI KART DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ



Samsunspor, 21. dakikada Logi Tomasson'un golüyle öne geçti. Ancak Afonso Sousa'nın 37. dakikada kırmızı kart görmesiyle ev sahibi ekip mücadeleye 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.

İkinci yarıda baskısını artıran Amedspor, 74. dakikada Gift Orban'ın penaltı golüyle eşitliği sağladı. Dia Saba, 83. dakikada attığı golle konuk ekibe galibiyeti getirdi. Amedspor'da Mbaye Diagne de 61. dakikada kırmızı kart gördü.

SAMSUNSPOR'UN KARNESİ ENDİŞE VERİYOR

Üst üste gelen mağlubiyetler, Samsunspor'da kötü gidişin boyutunu gözler önüne serdi. Takımın savunma direnci, skor üstünlüğünü koruma becerisi ve maçları sonuçlandırma sorunu yeniden tartışma konusu oldu.

Taraftarlar, peş peşe gelen yenilgilerin ardından takımın ne zaman toparlanacağını merak ediyor. Samsunspor'un bu kötü seriyi sonlandırmak için bir an önce puanlara ihtiyacı var.

Hızlı koşucular Valensiya Yarı Maratonu'nda kapışacak


 
Valensiya; dünyada hem maraton, hem de yarı maratonda en çok ilgi gören koşulara ev sahipliği yapıyor. Bu yıl yarı maraton 25 Ekim'de, maraton ise 6 Aralık'ta yapılacak. Her iki yarışta da süper koşucular yarışacak.
 

24.10.2026 05:30:00
Yaşar Cebesoy
 
Hızlı koşucular Valensiya Yarı Maratonu'nda kapışacak
Hızlı koşucular Valensiya Yarı Maratonu'nda kapışacak

Valensiya Yarı Maratonu, 25 Ekim'de 35. kez gerçekleştirilecek. Yarış için son hazırlıklar da tamamlandı. Valensiya'da 21 bin 097 metrellik, kısaca 21.1 kilometrelik yarışı bu yıl ilk kez bir İspanyol koşucunun kazanma ihtimali var! Rodrigue Kwizera, 58:16'lık kişisel en iyi derecesiyle, İspanya'nın en iyi yarı maratonu ve dünyanın en hızlılarından biri olan bu yarışta zafer için yarışan tüm erkekler arasında en iyi zamana sahip. Kwizera aslında Burundili... 2026'ya kadar da Burundi adına yarıştı. Bu yıl İspanya vatandaşlığını aldı. En iyi derecesi olan 58:16'yı bu yıl 25 Mart'ta Prag Yarı Maratonu'nda Burundi adına koştu. 10 kilometrelik yol yarışında da 26:54'lük derecesi var! Bu yıl Madrid'de 31 Mayıs'ta 26:01'lik dünya rekoru bir 10 kilometresi var ancak bu derece, Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Madrid Vintage Run parkurunun 160 metreden fazla net irtifa düşüşüne (yokuş aşağı) sahip olması nedeniyle kurallar gereği resmi dünya rekoru olarak tescillenmedi.
Ancak Valensiya Yarı Maratonu'nda 2025'te 58:38 ile ikinci olan Kwizera, sadece birincilik için değil, aynı zamanda Avrupa rekorunu da hedefleyecek. O rekor bu yıl Kopenhag Yarı Maratonu'nda 58:06 ile İsveçli Andreas Almgren tarafında kırıldı.



Son iki yılın şampiyonu dünya rekortmeni

Valensiya Yarı Maratonu'nu 2024'te Etiyopyalı atlet Yomif Kejelcha 57:30 ile dünya rekoru kırarak kazanmıştı. Kejelcha, geçen yıl da 58:02 ile yine birinci oldu. Kejelcha, bu yıl Buenos Aires'te 56:51'lik derecesiyle yarı maraton dünya rekorunu kırarak birinci oldu. Geçen yıl 1:59:40 ile Londra Maratonu'nda ikinci olan Kejelcha, bu yıl 6 Aralık'ta Valensiya Maratonu'nda yarışacak. Rakibi de bu yıl Boston Maratonu'nda 2:01:52 ile parkur rekoru kıran Kenyalı John Korir... Korir, geçen yıl Valensiya Maratonu'nu 2:02:24 ile kazanmıştı.

Kwizera'nın rakipleri Kenyalılar ve Etiyopyalılar

Kenya'dan Owen Korir (58:58) ve Valensiya'da koşmanın nasıl bir şey olduğunu zaten bilen iki Etiyopyalı Jemal Yimer (58:33) ve Tadese Worku (58:35) Kwizera'yı geçerek birincilik için yarışacak. Onlara Daniel Ebenyo (59:04), Andrea Kiptoo (59:11), Alex Matata (59:11) ve İspanyol Thierry Ndikumwenayo (59:42) da katılacak. Daniel Ebenyo 2023'te 59:52'lik derecesiyle, Alex Matata ise 2024 59:40 ile 2026'da ise 59:59 ile İstanbul Yarı Maratonu'nu kazanmış isimler...

Kadınlarda da çekişme bekleniyor

Kadınlar kategorisinde, Etiyopyalı Tsigie Gebreselama (1:04:21), 2025 ve 2026 yıllarında Lizbon'da kazandığı zaferlerin ardından Valencia'ya geri dönüyor. Başlıca rakipleri, bu yıl Paris Yarı Maratonu'nu kazanan hemşehrisi Ftaw Zerai (1:05:12) ve Kenyalı Daisilah Jerono (1:05:21) olacak. İzlenmesi gereken diğer koşucular arasında, 2025'te Valencia'da üçüncü olan ve yakın zamanda Kopenhag'daki Dünya Şampiyonası'nda yarı maratonda gümüş madalya kazanan Veronica Loleo (1:05:35) ve Danimarka'da 5K etkinliğinde gümüş madalya kazanan Caroline Gitonga (1:06:16) yer alıyor. Ayrıca Etiyopyalı Yalemzerf Yehualaw (1:03:51) anne olduktan sonra geri dönüyor.

Beşiktaş'ın Avrupa'daki 9 maçlık karnesi

Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 9 mücadelenin 7'sinden galip ayrılırken, 1 müsabakada beraberlik ve 1 maçta da mağlup oldu

23.10.2026 09:58:00 / Güncelleme: 23.10.2026 10:02:11
İhlas Haber Ajansı
 
Beşiktaş'ın Avrupa'daki 9 maçlık karnesi
Beşiktaş'ın Avrupa'daki 9 maçlık karnesi
Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında oynadığı 9 mücadelenin 7'sinden galip ayrılırken, 1 müsabakada beraberlik ve 1 maçta da mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Crystal Palace ile 2-2 berabere kaldı. Kartal bu sonuçla Avrupa'da bu sezon ilk beraberliğini yaşadı. Vincenzo Italiano yönetiminde Midtjylland'ı 1-0 ve 2-0 yenen siyah-beyazlılar, Hradec Kralove'u her iki müsabakada da 1-0'lık skorlarla mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Kaunos Zalgiris ile eşleşen Kartal, bu turun ilk mücadelesinden 3-0 galip gelmeyi başarırken, tek mağlubiyetini ise bu turun rövanşında rakibine deplasmanda 1-0 yenilerek yaşadı. Beşiktaş, lig aşamasının ilk haftasında Marsilya'yı 4-1'lik skorla geçerken, konuk olduğu TSG Hoffenheim'ı da 3-2 yendi. Siyah-beyazlılar konuk ettiği Crystal Palace karşısında ise ilk beraberliğini aldı.

Bu maçlarda rakip ağları 17 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde de 6 gol gördü.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.