logo
21 MAYIS 2026

Haber turu

30.08.2005 00:00:00


Efes Pilsen'in ana sponsorluğunda  Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Efes Pilsen İstanbul WorldCup 4 Basketbol Turnuvası, bugün İstanbul'da başlayacak.  Haber turu için tıklayın.

 

İstanbul'da dev basketbol şöleniEfes Pilsen'in ana sponsorluğunda  Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Efes Pilsen İstanbul WorldCup 4 Basketbol Turnuvası, bugün İstanbul'da başlayacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 30 Ağustos3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek dev organizasyona, Türkiye'nin yanısıra Avrupa'nın en önemli basketbol ülkeleri Fransa, Rusya, İtalya, SırbistanKaradağ ve Slovenya katılacak. SırbistanKaradağ'da yapılacak 34. Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi en önemli hazırlık turnuvası olarak gösterilen Efes Pilsen İstanbul World Cup 4'te Türkiye, Fransa ve Rusya ile birlikte (A) Grubu'nda İtalya, SırbistanKaradağ ve Slovenya ise (B) Grubu'nda mücadele edecek. Bugün saat 18.30'da Slovenyaİtalya karşılaşmasıyla start alacak turnuvada, (A) Milli Basketbol Takımı ilk maçını saat 20.45'de Fransa ile yapacak. Turnuvada 2. günden itibaren program ise şöyle: 31 Ağustos Çarşamba: 18.30 İtalya-Sırbistan Karadağ 20.45 TÜRKİYE-Rusya 1 Eylül Perşembe: 18.30 Sırbistan Karadağ-Slovenya 20.45 Rusya-Fransa 2 Eylül Cuma: 16.15 (A) Grubu 3.'sü-(B) Grubu 3.'sü 18.30 (A) Grubu 1.'si-(B) Grubu 2.'si 20.45 (B) Grubu 1'si-(A) Grubu 2.'si 3 Eylül Cumartesi: 15.15 Üçüncülük maçı 17.30 Final maçı

Filenin Sultanlarına IOC'den destekUluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), son dönemde büyük başarılara imza atan Bayan Voleybol Milli Takımı'na maddi destek verdi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) önerisi üzerine IOC Dayanışma Fonu, Filenin Sultanları'na, 2008 Pekin Olimpiyatları'na hazırlanması için 90 bin dolar ödenek ayırdı. Voleybol Milli Takımı'na Avrupa Şampiyonası sonuna kadar 45 bin dolar, ardından ikinci etapta da 45 bin dolar ödenecek.

"4 Büyükler" uzatmalarda güldüTurkcell Süper Ligi'nin 4. haftasına, "4 Büyükler"in maçlarında atılan 90 artı golleri damgasını vurdu. Şampiyonluk adaylarından Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor, maçlarda kaybolan sürelerin oynatıldığı 90 artı dakikalarda buldukları gollerle rakipleri önünde yenilgiden kurtulurken, Fenerbahçe ise farka ulaştı. Gaziantepspor deplasmanında maçın son anlarına 2-1 yenik girenGalatasaray, 90+3'te Hasan Kabze'nin golüyle 1 puanı kurtardı. Beşiktaş ise kendi evinde son anlarına 1-0 yenik girdiği maçta 90+5'te İbrahim Toraman'ın golüyle beraberliği yakaladı. Trabzonspor da Fatih Tekke'nin yine 90+5'teki golüyle Malatyaspordeplasmanında skoru 1-1'e getirip, 1 puan alabildi. Haftanın en karlı takımı olan Fenerbahçe ise son anlarına 3-2 önde girdiği Samsunspor maçında 90+1'de Alex, 90+3'te de Semih'in golleriyle farka ulaştı ve maçtan 5-2 galip ayrıldı.

Ç.Rize Sambacı Santos ile anlaştıÇaykur Rizespor'un, Brezilya'nın Bahia takımın savunma oyuncusu Allyson Araujo Santos ile prensipte anlaştığı bildirildi. Çaykur Rizespor Kulübü Yönetim Kurulu ve Transfer Komitesi Üyesi Orhan İstif, yaptığı açıklamada, Bahia takımında forma giyen Allyson Araujo Santos'u Türkiye'ye getirdiklerini söyledi. Futbolcuyla her konuda anlaşmaya vardıklarını ifade eden İstif, "Yapacağımız son bir görüşme sonrası Allyson Araujo Santos'a imza attırmayı düşünüyoruz. Ama şu an için kaç yıllık yapacağımız kesin belli değil. Çaykur Rizespor'a yarar sağlayacağını düşündüğümüz genç bir oyuncu. Bu transferin ardından transfer çalışmalarını tamamlayacağız" dedi.

Anti-Doping komisyonu belli olduTürkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Anti-Doping Komisyonu belli oldu. Prof. Dr. Uğur Erdener'in başkanlığını yaptığı komisyonda, üye olarak da Prof.Dr. Turgay Atasü, Prof.Dr. Aytekin Temizer, Prof.Dr. Mustafa Karahan, Doç.Dr. Rüştü Güner, Doç.Dr. Bülent Ülkar ve Op.Dr. Bülent Bektaşer bulunuyor.

Aston Villa, İstanbul'da şov yaptı

UEFA Avrupa Ligi finalinde Almanya temsilcisi Freiburg'u 3-0 mağlup eden İngiliz ekibi Aston Villa, kupanın sahibi oldu

21.05.2026 00:06:00
AA
Aston Villa, İstanbul'da şov yaptı
Aston Villa, İstanbul'da şov yaptı
UEFA Avrupa Ligi finalinde Almanya temsilcisi Freiburg'u 3-0 mağlup eden İngiliz ekibi Aston Villa, kupanın sahibi oldu.

3. dakikada rakip yarı alanda buluştuğu topla hücuma çıkan Rogers'ın şutunda kaleci gole izin vermedi.

17. dakikada kullanılan serbest vuruşta ceza sahasında Aston Villa savunmasının çevirdiği topa ceza yayı önünde Höfler sert vurdu, meşin yuvarlak auta gitti.

34. dakikada Aston Villa'nın çıkarken kaptırdığı topta Manzambi'nin ceza sahası dışından şutunu kaleci Emiliano Martinez kurtardı.

41. dakikada Aston Villa'nın golü geldi. Sol taraftan köşe vuruşunu paslaşarak kullanan İngiliz ekibinde Rogers'ın ceza sahasına gönderdiği topa Tielemans gelişine düzgün vurarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1



45+3. dakikada Aston Villa skoru 2-0 yaptı. McGinn'in sağ taraftan pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Buendia'nın sol ayağıyla şık vuruşunda meşin yuvarlak uzak direğin köşesinden ağlara gitti: 0-2

Karşılaşmanın ilk yarısı İngiliz ekibinin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

58. dakikada Aston Villa skoru 3-0 yaptı. Soldan gelişen atakta Buendia'nın içeri çevirdiği topa altıpas içinde dokunan Rogers topu ağlara gönderdi.



70. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte topa yükselen Onana'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

75. dakikada Aston Villa bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Buendia müsait pozisyonda meşin yuvarlağı kalecinin yanında auta attı.

Müsabakayı 3-0 kazanan Aston Villa, kupanın sahibi oldu.

İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal

İngiltere Premier Lig'de Arsenal, 22 yıl sonra şampiyon oldu.

20.05.2026 11:18:00
İhlas Haber Ajansı
İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal
İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal
İngiltere Premier Lig'de Arsenal, 22 yıl sonra şampiyon oldu.

İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Manchester City, deplasmanda Bournemouth ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin 39. dakikasında Eli Junior Kroupi'nin attığı golle geriye düşen City, 90+5'te Haaland'ın attığı golle beraberliği yakaladı. Maçta başka gol olmazken Manchester City, 1-1 berabere kaldı ve lider Arsenal 82 puanla; rakibinin 4 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

22 yıllık hasret bitti



'Topçular' en son 2003-2004 sezonunda Arsene Wenger yönetiminde The Invincibles (Yenilmezler) kadrosu adı verilen kadro ile şampiyon olmuştu. 22 yıldır şampiyonluk hasreti çeken Arsenal, bu şampiyonluğuyla beraber 14. kez kupaya uzandı.

Duran toplar şampiyonluğu getirdi



Arsenal bu haftaya kadar 19 maçta penaltılar hariç duran toplardan gol buldu. Bu sezon köşe vuruşlarından 18 gol bulan Kuzey Londra temsilcisi, bu alanda yeni bir rekora da imza attı.

Mikel Arteta 7 sezon sonra şampiyon

Arsenal'de 20 Aralık 2019 tarihinde göreve başlayan İspanyol teknik adam Mikel Arteta, 7. sezonunda takımının başında kupaya uzandı. Arteta yönetiminde Arsenal, Premier Lig'te 246 maç oynarken bu maçlarda 148 galibiyet, 48 beraberlik ve 50 mağlubiyet aldı. Bu sezon yüzde 61,4'lük galibiyet oranı yakalayan İspanyol teknik adam, Arsene Wenger dahil kulüp tarihindeki en yüksek galibiyet yüzdesine sahip teknik direktör oldu.

Arteta yönetimindeki Arsenal, 30 Mayıs Cumartesi günü PSG ile UEFA Şampiyonlar Ligi finali oynayacak.

Beşiktaşlı futbolcunun ehliyetine el kondu

Elazığ'da 163 kilometre hızla radara giren Beşiktaş'ın genç futbolcusu Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun ehliyetine 30 gün süreyle el kondu

20.05.2026 00:53:00
İhlas Haber Ajansı
Beşiktaşlı futbolcunun ehliyetine el kondu
Beşiktaşlı futbolcunun ehliyetine el kondu
Elazığ'da 163 kilometre hızla radara giren Beşiktaş'ın genç futbolcusu Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun ehliyetine 30 gün süreyle el kondu.

Aile ziyaretleri sonrasında Bingöl'den Elazığ'a dönen Beşiktaş'ın genç futbolcusu Mustafa Erhan Hekimoğlu, Kovancılar mevkiinde 163 kilometre hızla radara girdi.



Polis ekipleri tarafından durdurulan Hekimoğlu'na yüksek hızdan dolayı 20 bin lira para cezası kesilirken ehliyetine de 30 gün süreyle el konduğu bildirildi.



Hekimoğlu'nun şeker hastası olan babaannesini hastaneye yetiştirmek için hız yaptığını iddia ettiği öğrenildi.

Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!


 
Beşiktaş'da bir devir sona erdi. Sergen Yalçın istifa etti. Bu sürecin perde arkasından "gençlik krizi" çıktı! Siyah-beyazlı kulübün geleceği olan genç yıldızlara her fırsatta "Çoluk çocukla uğraşacak zamanım yok, PAF ligine hazırlanmıyoruz" diyerek kapıyı gösteren, altyapı patentli oyuncuları taktiksel ve fiziksel olarak A takım seviyesinin gerisinde görmekle suçlayan tecrübeli hocanın bu katı tutumu soyunma odasında dev bir ihtilale zemin hazırladı. İşte o iddiaların detayları...

19.05.2026 17:38:00
Haber Merkezi
 Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!
 Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi resmen kapandı... Deneyimli hoca istifa edip gitti! Ancak bu ayrılığın perde arkasında kulübün geleceğini sarsacak, çok konuşulacak bir "gençlik krizi" yattığı iddia ediliyor. Kulislerde konuşulan en çarpıcı iddia ise Yalçın'ın yönetimle yaptığı görüşmelerde genç oyuncular konusunda net bir tavır koyması olarak gösterildi.







Gençlere fırsat veren bir tip değil

İddialara göre Yalçın'ın, kendisine her "gençler" denildiğinde, "çoluk çocukla uğraşacak zamanım yok" diyerek kestirip attığı belirtiliyor. Tecrübeli teknik adamın felsefesi ise şu sözlerle özetleniyor. Bu belki de doğrudur, çünkü Yalçın'ın genç oyuncularla ilgili fikri zaten belli: "Biz büyük camiayız, şampiyonluğa oynayan bir camiayız. PAF ligine hazırlanmıyoruz. Daha kaç tane genç olması lazım? 15-20 genç oyuncuyla da sezona başlayamayız."







Gençleri hiç hazır görmedi

Yalçın'a göre genç oyuncu, ancak güçlü ve tıkır tıkır işleyen bir takım omurgası içinde "faydalı bir dişli" olabilir. Semih Kılıçsoy gibi tek başına takımı sırtlamasını beklemenin hem oyuncuya hem takıma haksızlık olduğunu savundu.
Altyapıdan gelenlerin taktiksel olgunluk ve özellikle 'temaslı oyun' konusunda A takım seviyesinin gerisinde kalmasından şikayetçiydi. Fiziksel olarak cevap verilemediğinde, gençliğin bir öneminin kalmadığını düşünen hoca, maç sonlarında da "Çocuklar çok genç, bunu kaldırmaları biraz zor oluyor, onları motive etmekte çok zorlandık" diyerek faturayı gençlere kesiyordu.







Gençler de rest çekti

Yalçın'ın bu katı tutumu, takımdaki genç yetenekleri ve hatta takımdan gönderilen tecrübeli isimleri birer birer patlama noktasına getirdi... Demir Ege Tıknaz, net tavır koydu... "Sergen varsa ben yokum!" dedi ve Braga'ya giti.
Semih Kılıçsoy, "Sergen kalacaksa ben dönmek istemiyorum" restini çekti. Genç yıldızın menajerinin Trabzonspor ve Galatasaray ile dirsek temasında olduğu sızan bilgiler arasında.
Taylan: Sözleşmesinde "Alman Milli Takımı'na seçilirse bonus ödenir" maddesi bulunan genç yetenek, Yalçın'ın tutumu sonrası takımdan ayrılmak istedi.
Yasin Özcan: Dünya Kupası'na gitme hayaliyle geldi ancak son haftalara kadar hiçbir şans bulamadı.
Can Keleş: Takımda bir tane bile sol kanat olmamasına rağmen, sırf Sergen Yalçın yüzünden geri dönmek istemedi.
Ersin Destanoğlu: "Sergen kalacaksa ben gideceğim" diyerek tepkisini ortaya koyduğu konuşuldu.
Emrecan Terzi: Yaşanan bu kaos ortamında takımdan gitti.
Devrim ve Emre Bilgin: Devrim'e hiç şans vermeyen Yalçın, Emre Bilgin'i ise bir kez bile oynatmadı. Hatta Emre'yi "Kim bu?" diyerek düşünmediği Davis'in bile gerisine attı.
Mustafa Erhan Hekimoğlu: Yalçın, genç golcüyü sadece sakatlık ve ceza gibi zorunluluk hallerinde sahaya sürdü.







Rafa krizi yeniden gündemde

Kriz sadece gençlerle sınırlı kalmadı. Takımın yıldızı Rafa Silva giderken, sembol isimler Necip Uysal ve Mert Günok ise gönderildi. İddialara göre bu 3 tecrübeli oyuncunun gönderilmesinin arkasındaki ana sebep de Sergen Yalçın'dı. Üç oyuncunun da Yalçın'ın özellikle genç oyunculara karşı sergilediği kırıcı tutum ve sert yaklaşımdan dolayı hocayla ters düştüğü ve bu yüzden ipinin çekildiği ileri sürülüyor.

Icardi Türkiye'yi terketti!


 
 
Galatasaray'da Dursun Özbek ile Elio Pino arasındaki kritik zirveden uzlaşma çıktı ancak resmi imza "yabancı kuralı" engeline takıldı! Yönetimin "bekle" mesajı üzerine Arjantinli süper star, uçağa atlayıp Türkiye'yi terk etti.

19.05.2026 17:35:00
Haber Merkezi
 Icardi Türkiye'yi terketti!
 Icardi Türkiye'yi terketti!

Galatasaray camiasının gözü kulağı Başkan Dursun Özbek ile Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino arasında gerçekleşen kritik zirvedeydi.
Herkes bu görüşmeden çıkacak 'nikah tazeleme' kararını beklerken, şok bir gelişme yaşandı. Arjantinli süper star, kulübün kararını beklemeden rotayı Uzak Doğu'ya çevirdi.







Maddede sorun yok ancak...

Gelen son iddialara göre, Başkan Dursun Özbek ile menajer Elio Pino arasında yapılan görüşmede maddi konularda taraflar prensip anlaşmasına vardı. Ancak masadaki en büyük engel, TFF'nin önümüzdeki sezon uygulayacağı yabancı kuralı oldu.







Başkan Özbek'in, Pino'ya "10+4 kuralı resmi olarak netleşmeden şu an için Icardi ile resmi sözleşme yenileyemeyiz, biraz sabretmeniz gerekiyor" mesajını ilettiği öğrenildi.
Yönetimden gelen bu "bekleme" talebi, Arjantinli golcü cephesinde karşılık bulmadı. Icardi, tatil planlarından taviz vermedi. Yıldız oyuncu, sevgilisi China Suarez ile birlikte Uzak Doğu turuna çıkmak için Türkiye'den ayrıldı.

Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi

Sergen Yalçın ve Serkan Reçber’in vedasıyla başlayan büyük depremin ardından yeni futbol yapılanmasının şifreleri çözüldü 

19.05.2026 13:50:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi
Sergen Yalçın gitti, Necip Uysal dönüyor! İşte Beşiktaş'taki yeni görevi
Beşiktaş'ta Sergen Yalçın ve Serkan Reçber'in vedasıyla başlayan büyük depremin ardından yeni futbol yapılanmasının şifreleri çözüldü. Koltuğun bir numaralı adayı Dino Toppmöller olurken, Alman hocanın Türkiye'deki sağ kolu ve kulübün yeni futbol aklı olması için emektar kaptan Necip Uysal'a tarihi bir görev tebliğ edilmeye hazırlanılıyor.






Beşiktaş'ta sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından, siyah-beyazlı yönetim futbol yapılanmasında köklü bir değişime giderek Futbol A Takımı Genel Koordinatörü Serkan Reçber ile de ilişkisini kesti.  Kulüpte adeta sil baştan bir dönem başlarken, yeni teknik adam ve futbol aklı için rota tamamen Almanya'ya çevrildi.






RESMİ TEKLİF TAM GAZ YAPILACAK

Sergen Yalçın'ın vedası sonrası camiada yüksek sesle Şenol Güneş ismi zikredilse de, yönetimin ajandasındaki bir numaralı teknik direktör adayı Dino Toppmöller.

Siyah-beyazlı kurmaylar, takımı modern bir futbol anlayışıyla yeniden ayağa kaldırmak adına 45 yaşındaki Alman teknik adama resmi teklif yapmaya hazırlanıyor.






GRAF "TEK BAŞINA OLMAZ" DEDİ

Alman teknik adamın Beşiktaş'a olası transferinde en büyük destekçisi ve köprüsü ise takımın sembol ismi Necip Uysal olacak. Kulübün yine yeniden "futbol aklı" haline gelen Graf'ın yönetime sunduğu raporda, yabancı bir teknik adamın Türkiye dinamiklerine tek başına adapte olmasının zor olacağını belirterek "Yalnız olmaz" uyarısında bulunduğu sızan bilgiler arasında.






İKİ FORMÜL ÜZERİNDE DURULUYOR

Bu rapor doğrultusunda emektar kaptan Necip Uysal için masada iki ciddi senaryo bulunuyor:

- Necip Uysal, Graf'tan bağımsız olarak doğrudan futbol şube sorumlusu gibi hareket edecek ve idari kısımda Ümraniye ile yönetim arasındaki bağı kuracak.






- Deneyimli isim, doğrudan Dino Toppmöller'in yardımcı antrenörlerinden biri olarak kulübedeki yerini alacak ve saha içiyle saha dışı arasındaki saha koordinasyonunu sağlayacak.

Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu

19.05.2026 13:47:00
AA
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu.

Süper Lig'de bu sezon 34 hafta boyunca karşılaşma hakemleri futbolculara 1328 sarı ve 66 kırmızı kart gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep FK, müsabakalarda gördüğü 95 sarı kartla ligin en çok sarı kartla cezalandırılan takımı oldu. Hesap.com Antalyaspor ve Zecorner Kayserispor, gördükleri 81 sarı kartla ikinciliği, 80 sarı kart gören Fenerbahçe ve TÜMOSAN Konyaspor ise üçüncülüğü paylaştı.

"En çok sararan" Arda ve Melih

Kırmızı-siyahlı ekipte bu sezon 8'er sarı kart gören Arda Kızıldağ ve Melih Kabasakal, takımın bu anlamda öne çıkan oyuncuları oldu.

Gaziantep ekibinin Ankaragücü'nden kadrosuna kattığı ve 3 sezondur forma giyen Arda Kızıldağ, görev aldığı 25 karşılaşmada 8 sarı kart gördü.

Güneydoğu temsilcisine sezon başında İkas Eyüpspor'dan transfer olan Melih Kabasakal ise oynadığı 24 karşılaşmada hakem tarafından 8 kez sarı kartla uyarıldı.

Kart listesinde Lungoyi, Rodrigues ve Maxim 7 sarı kart ile ikinci sırada, Kozlowski, Camara ve Yusuf Kabadayı ise 6 sarı kart ile üçüncü sırada yer aldı.

3 oyuncu kart görmeden bitirdi

Gaziantep ekibinde ligin ikinci yarısında kadroya dahil olan 3 oyuncu, kart görmeden sezonu tamamladı.

Kırmızı-siyahlı formayı 2 sezon önce terleten, bu sezon devre arasında Trabzonspor'dan kiralanan Denis Draguş, forma giydiği 11 karşılaşmada sarı kart görmedi.

Sırbistan ekibi FK Partizan'dan devre arası kiralanan Nihad Mujakic ise 854 dakika forma giydiği 11 karşılaşmayı kartsız bitirmeyi başardı.

Arnavut takımlarından Dinamo City'den kadroya katılan Gambiyalı orta saha oyuncusu Karamba Gassama da 15 karşılaşmada süre aldığı 554 dakikayı kart cezası almadan tamamladı.

5 oyuncu kırmızı kart gördü

Gaziantep FK'de savunma ve orta saha oyuncuları kırmızı kart gördü.

Kaleci Mustafa Burak Bozan, Kevin Rodrigues, Myenty Abena, Drissa Camara ve Nazım Sangare, Güneydoğu temsilcisinde kırmızı kart gören oyuncular oldu.

Kaleci Burak Bozan, Galatasaraylı Günay Güvenç ve Fenerbahçeli Ederson ile ligde bu sezon kırmızı kart gören 3 kaleciden biri oldu.

En az sararan Trabzonspor

Bu sezon ligin en az sarı kart gören takımı ise Trabzonspor oldu.

Bordo-mavililer, Süper Lig'de 53 sarı kartla ligin en az sarı kart gören takımı olmayı başardı.

Karadeniz ekibini 56 sarı kart ile Mısırlı.com Fatih Karagümrük, 63'er sarı kart ile Galatasaray ve Natura Dünyası Gençlerbirliği takip etti.

Sergen Yalçın gönderemedi! Ama o Sergen'i kıtır kıtır yedi

Sergen Yalçın’ın her fırsatta hedef alıp kulüpten göndermek için hamle yaptığı futbol direktörü Eduard Graf, tecrübeli hocayı adeta kıtır kıtır yedi 

19.05.2026 13:40:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın gönderemedi! Ama o Sergen'i kıtır kıtır yedi
Sergen Yalçın gönderemedi! Ama o Sergen'i kıtır kıtır yedi
Beşiktaş'ta aylardır perde arkasında süren güç savaşında son raunt tamamlandı. Sergen Yalçın'ın her fırsatta hedef alıp kulüpten göndermek için hamle yaptığı futbol direktörü Eduard Graf, tecrübeli hocayı adeta kıtır kıtır yedi!

Konyaspor yenilgisinin ardından cebinde Dino Toppmöller'le İstanbul'a çıkarma yapan Graf'ın bu hamlesine Başkan Serdal Adalı'nın da sessiz kalması ve son toplantıya 1 saat geç gelmesi ipleri tamamen kopardı.






Beşiktaş'ta taşlar yerinden oynadı, teknik direktör Sergen Yalçın ile yönetim arasındaki ipler koptu. Siyah-beyazlı kulübün perde arkasında uzun süredir devam eden "Sergen Yalçın - Eduard Graf" savaşı, futbol direktörünün mutlak zaferiyle sonuçlandı.






Sergen Yalçın'ın daha önce defalarca aleyhinde açıklamalar yaptığı ve takımdan gönderilmesini istediği Graf, tecrübeli hocanın sonunu hazırlayan isim oldu.






TEKNİK DİREKTÖR LİSTESİYLE GELDİ

Başkan Serdal Adalı, Yalçın ile Graf arasında yaşanan krizin ardından devreye girmiş ve Alman futbol direktörünü ülkesine göndermişti. Ancak görevden alma değil, sadece bir "süreç yönetimiydi". Nitekim Graf, Konyaspor mağlubiyetinin hemen ardından ansızın İstanbul'da yeniden ortaya çıktı.

Graf'ın İstanbul'a yeni sezon öncesi bir "transfer raporu" getirdiği iddia edilse de, perde arkasındaki gerçek çok geçmeden anlaşıldı.






Graf, cebinde transfer listesiyle değil, Sergen Yalçın'ın yerine gelecek teknik direktör adaylarının isimleriyle gelmişti.

Graf'ın listesindeki bir numaralı adayın Dino Toppmöller olduğu ve Alman direktörün bu isimle daha önceden zaten her konuda dirsek teması kurup görüştüğü de yazıldı.






GRAF'IN TRANSFER RAPORU SIZDI

Yalçın ile iplerin kopma noktasına gelmesine neden olan iki büyük skandal yaşandı... Graf'ın, devre arasında (Ocak ayında) takıma katılan isimler hakkında hazırladığı olumsuz raporun basına sızdırılması Yalçın cephesinde büyük infial yarattı.

Teknik direktör arayışları ayyuka çıkmışken, Başkan Serdal Adalı'nın Graf ile yaptığı görüşmeleri yalanlamaması, Sergen Yalçın için bardağı taşıran ilk büyük hamle oldu.






1 SAAT GECİKME İŞİ BİTİRDİ

Tüm bu gerginliklerin üzerine bugün gerçekleştirilen kritik yönetim toplantısında adeta film koptu. Başkan Serdal Adalı'nın, Sergen Yalçın'ın da hazır bulunduğu toplantıya tam 1 saat geç gelmesi tecrübeli teknik adamı tamamen çileden çıkardı. Bunu kabul etmeyen Yalçın, ipleri tamamen kopardı ve Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi resmen sona erdi.

Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık

Kazanılan şampiyonluğun başrol oyuncularından Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. Ailesinin uzun süredir ABD’de yaşaması ve çocuğunun eğitimi nedeniyle kariyerine MLS’te devam etmeye sıcak bakan 31 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu için Amerika kulüplerinin harekete geçtiği iddia edildi. Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği bu ayrılık hamlesi karşısında ABD temsilcisinin sarı-kırmızılı kulübün kapısını 15-20 milyon Euro'luk astronomik bir bonservis teklifiyle çalmaya hazırlandığı belirtildi

19.05.2026 12:43:00
Haber Merkezi
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna katarak büyük bir transfere imza attığı ve kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir transfer iddiası ortaya atıldı. Alman yıldızın, önümüzdeki Dünya Kupası organizasyonunun ardından kariyerine ABD Major League Soccer (MLS) ekiplerinden birinde devam etmek istediği ileri sürüldü.






EŞİ ABD'Lİ VE ORADA YAŞIYOR

Yıldız futbolcunun eşinin ABD vatandaşı olduğu ve çocuğunun da eğitim hayatına ABD'de devam ettiği biliniyor.
Zaman zaman Türkiye'ye gelseler de hayatlarının büyük bölümünü ABD'de geçiren ailesinden uzak kalmak istemeyen Sané'nin, kariyerinin bu döneminde gelen MLS tekliflerine oldukça sıcak baktığı belirtiliyor. 31 yaşına merdiven dayayan tecrübeli kanat oyuncusunun, ailesiyle bir arada olabilmek adına bu radikal adımı atmaya hazır olduğu ifade ediliyor.






15-20 MİLYON EUO GELEBİLİR

Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği ve planları arasında yer almayan bu gelişme, transfer piyasasını da hareketlendirdi. Normal şartlarda sözleşme durumları nedeniyle süreç farklı işlese de iddialara göre, Sané'yi kadrosuna katmak isteyen ABD kulübü sarı-kırmızılı ekibin kapısını astronomik bir teklifle çalmaya hazırlanıyor.

ABD temsilcisinin, Alman yıldızın transferini bitirmek için Galatasaray'a 15-20 milyon Euro arasında bir bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu gelen bilgiler arasında.






NOA LANG İLE B PLANI

Sané, Galatasaray ile 2028 yılına kadar (3 yıllık) sözleşme imzalamıştı ve yıldız oyuncu yıllık net 9 milyon Euro garanti ücret ile 3 milyon Euro sadakat primi alıyor.

Okan Buruk'un, yeni sezon planlamasında Sané'nin ayrılma ihtimali yok. Bu ayrılık ihtimaline karşılık Buruk'un Noa Lang ile bir 'B planı' hazırlama ihtimali üzerinde duruluyor.






Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"

Galatasaray’da yeni sezon forvet transferi taktik ve kulis savaşına sahne oluyor. Abdülkerim vasıtasıyla "Galatasaray’da oynamak istiyorum" mesajı gönderen Bertuğ Yıldırım için Başakşehir 10 milyon Euro istiyor. Porto'dan benzer bir maliyetle gelecek olan Deniz Gül ise oynama garantisi istiyor. Okan Buruk ise hızı ve çok yönlülüğüyle hem santrforda hem de kanatlarda görev yapabilen Franculino’dan vazgeçmiyor

19.05.2026 12:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"
Okan Buruk'tan 'gül gibi' rest! "Ben Icardi'ye garanti vermedim"
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da yeni sezon transfer hareketliliği başladı. Forvet hattını güçlendirmek isteyen sarı-kırmızılılarda masadaki isimler, maliyetler ve Okan Buruk'un kafasındaki oyun planı netleşiyor. Bertuğ Yıldırım, Deniz Gül ve Franculino üçgeninde yaşananlar dikkat çekici.






BERTUĞ GELMEYE DÜNDEN HAZIR

Gelecek sezon yerli rotasyonunu sağlam tutmak isteyen Galatasaray'ın gündemindeki ilk isimlerden biri Bertuğ Yıldırım. Genç golcünün, milli takımdan arkadaşı Abdülkerim Bardakcı üzerinden teknik direktör Okan Buruk'a mesajlar gönderdiği söyleniyor. Ancak Başakşehir'in Bertuğ için kapıyı 10 milyon Euro'dan açması yönetimi düşündürüyor.






ICARDI'YE BİLE VERİLMEDİ

Buruk'un listesinin ilk sırasında Deniz Gül var. Porto forması giyen genç yıldız için de Portekiz kulübünün talep ettiği bonservis bedeli hemen hemen Bertuğ ile aynı seviyelerde. Ancak Deniz Gül transferinde rakamdan ziyade oyuncunun "oynama garantisi" talebi krize neden oldu.

Deniz Gül, Victor Osimhen ile birlikte 3-5-2 formasyonunda düzenli olarak ilk 11'de oynama garantisi istiyor. Ancak adaletiyle bilinen Okan Buruk, Icardi'ye bile böyle bir garanti vermediği için gönderme kararı almış durumda.






BİR DE FRANCULINO VAR

Deniz Gül'ün bir diğer şartı da kulübede beklemeyi kabul etse dahi, Osimhen ve kendisinin üzerine üçüncü bir yabancı golcü transfer edilmemesi.

Forvet transferinde hem maliyet hem de oyuncu talepleri süreci zora sokarken, Okan Buruk'un asıl hücum jokeri Midtjylland forması giyen ve sadece santrfor değil, kanatlarda da görev yapabilen Franculino. Buruk'un, hücum hattına getireceği dinamizm ve taktiksel esneklik nedeniyle Franculino transferinde ısrarcı olduğu da biliniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.