logo
21 ŞUBAT 2026


İbrahim terhis oldu

24.07.2008 00:00:00
Milli basketbolcu İbrahim Kutluay, vatani görevini yaptığı Antalya 3. Piyade Er Eğitim Tugayı'ndan terhis oldu. Sabah erken saatlerde Topçular'daki birliğinden basketbolcu arkadaşı Güray Kanan ile birlikte çıkan Kutluay, gözden uzak bir mekanda sabah kahvaltısı yaptı. Ardından Antalya Havalimanı'na gelen İbrahim Kutluay, saat 10.30 uçağıyla İstanbul'a uçtu. Vatani görevini yapmanın mutluluğu ve gururunu yaşadığını söyleyen ünlü basketbolcu, "Gerçekten 21 gün boyunca hem yurdun değişik bölgelerinden gelen, hem de başka ülkelerden gelen arkadaşlarımızla çok güzel günler geçirdik. Beraber yedik, beraber yattık, beraber eğitim yaptık. Gayet güzel bir ortamdı. Bu gurur ve mutlulukla evime dönüyorum" dedi.  Muhabirin, "Hangi takımda oynamayı düşünüyorsunuz" sorusuna İbrahim Kutluay, "Net olarak bilmiyorum. Önümüzdeki günlerde hem kulübümle, hem de diğer kulüplerle görüşüp, nerede oynayacağım yönünde kesin kararımı vereceğim" yanıtını verdi.

Samsunspor, İstanbul'da galibiyet arıyor

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, UEFA Konferans Ligi'nde aldığı galibiyetin ardından yeni Teknik Direktörü Thorsten Fink yönetiminde Fatih Karagümrük deplasmanından 3 puanla dönmeyi hedefliyor

21.02.2026 10:58:00
İhlas Haber Ajansı
Samsunspor, İstanbul'da galibiyet arıyor
Samsunspor, İstanbul'da galibiyet arıyor
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, UEFA Konferans Ligi'nde aldığı galibiyetin ardından yeni Teknik Direktörü Thorsten Fink yönetiminde Fatih Karagümrük deplasmanından 3 puanla dönmeyi hedefliyor.

Teknik Direktör Thorsten Fink yönetiminde Kuzey Makedonya ekibi KF Shkendija deplasmanından galibiyet alan Samsunspor, direkt olarak İstanbul'a geldi. Kırmızı-beyazlılar, yarın oynanacak Fatih Karagümrük karşılaşması için müsabakanın oynanacağı İstanbul'da kampa girdi. Ayrıca, Alman teknik adam Thorsten Fink, bu mücadeleyle birlikte takımıyla ilk Süper Lig maçına çıkacak.



Karşılaşma öncesinde Samsunspor'un 22 maçta 30, Fatih Karagümrük'ün ise 12 puanı bulunuyor. Samsunspor'da sakatlıkları süren Bedirhan Çetin, Ali Diabate, Afonso Sousa, Emre Kılınç ve Tanguy Coulibaly'nin Fatih Karagümrük maçında forma giymesi beklenmiyor.

Öte yandan sarı kart cezasını Trabzonspor maçında tamamlayan Antoine Makoumbou'nun, Teknik Direktör Fink'in görev vermesi halinde sahada olabileceği belirtildi.

Yarın saat 20.00'de Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Oğuzhan Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Uğur Sarı ve Murathan Çomoğlu yapacak.

Fenerbahçe 9, Beşiktaş 1 kez kazandı... Türkiye Kupası sahibini buluyor

Basketbol Erkekler Ziraat Bankası Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Fenerbahçe, yarın kupa için karşı karşıya gelecek

21.02.2026 10:42:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe 9, Beşiktaş 1 kez kazandı... Türkiye Kupası sahibini buluyor
Fenerbahçe 9, Beşiktaş 1 kez kazandı... Türkiye Kupası sahibini buluyor
Basketbol Erkekler Ziraat Bankası Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Fenerbahçe, yarın kupa için karşı karşıya gelecek.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin ilk yarısında oynanan karşılaşmalar sonucunda ilk 8 sırada yer alan takımların mücadele ettiği Basketbol Ziraat Bankası Türkiye Kupası'nda, yarın final heyecanı yaşanacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak Fenerbahçe Beko ile Beşiktaş arasındaki final karşılaşması yarın saat 20.00'de başlayacak.

Dörtlü Final organizasyonunda Beşiktaş, A.Efes'i 91-82 mağlup ederek finale yükseldi. Diğer eşleşmede ise Fenerbahçe Beko, Türk Telekom'u 86-78'lik skorla yendi ve adını finale yazdırdı.

Lig ve kupalarda finalin adı değişmedi

Sarı-lacivertliler ile siyah-beyazlılar, 2025 yılı başından itibaren tüm organizasyonların finallerinde karşı karşıya geldi. Şanlıurfa'nın ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Kupası 2025'te Fenerbahçe Beko, finalde Beşiktaş'ı 104-81 mağlup ederek Türkiye Kupası'nı üst üste 2., toplamda ise 9. kez müzesine götürdü. Ezeli rakipler Basketbol Süper Ligi final serisinde de kozlarını paylaştı. Jasikevicius'un öğrencileri, final serisinin beşinci maçında Beşiktaş'ı 84-68 mağlup ederek seriyi 4-1'e getirdi ve şampiyonluğa ulaştı. Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe ile Türkiye Kupası finalisti Beşiktaş, 38. Cumhurbaşkanlığı Kupası için de parkeye çıktı. Sarı-lacivertliler, 85-83'lük skorla kupanın sahibi oldu.

Fenerbahçe 9, Beşiktaş 1 kez kazandı

Erkekler Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, 15. kez final oynayacak. Sarı-lacivertliler, bu finallerin 9'unda kupayı müzesine götürürken 5 kez de ikinci oldu. Beşiktaş ise 2012 yılında şampiyon olurken, 4 kez finalde mağlubiyet yaşadı. Siyah-beyazlılar yarın 6. kez final mücadelesi verecek.

Son 10 maç

İki ekip arasında oynanan son 10 maçta Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. Beşi final serisinde olmak üzere 8 kez Basketbol Süper Lig, birer kez de Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'ndaki maçlarda sarı-lacivertliler 8 galibiyet alırken, siyah-beyazlılar 2 maçta gülen taraf oldu.

Ligde ilk 2 sırada yer alan iki takım arasında sezonun ilk yarısında Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynanan mücadele 101-87 Fenerbahçe'nin galibiyle tamamlandı.

Sakaryaspor'da Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yollar ayrıldı

Sakaryaspor, Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yollarını ayırdıklarını açıkladı

21.02.2026 00:30:00
İhlas Haber Ajansı
Sakaryaspor'da Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yollar ayrıldı
Sakaryaspor'da Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yollar ayrıldı
Sakaryaspor, Teknik Direktör Hakan Kutlu ile yollarını ayırdıklarını açıkladı.

Trendyol 1. Lig'in 26. haftasında Sakaryaspor'un Pendikspor'a 2-0 yenilmesinin ardından, yönetim kurulu ile bir araya gelen Hakan Kutlu, yeşil-siyahlı ekiple yollarını ayırdı.



Kulüp tarafından yapılan açıklamada, "Teknik direktörümüz Hakan Kutlu ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız.

Bugüne kadar verdiği emekler için kendisine teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Kutlu, 29 Aralık 2026 tarihinde başladığı görevini 52 gün sürdürdü. Bu süreçte Sakaryaspor, çıktığı 7 maçtan 2 beraberlik, 5 mağlubiyet ile ayrıldı. Kutlu'nun döneminde rakip ağlar 2 kere havalandırıldı.

Tedesco: 'Hiç şansımız yoktu, 5-0 da olabilirdi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Nottingham Forest karşısında birebir mücadelelerin hepsini kaybettiklerini belirterek, İngiliz ekibine karşı planla ilgili, "Hiçbir şey işe yaramıyordu.

20.02.2026 11:02:00
İhlas Haber Ajansı
Tedesco: 'Hiç şansımız yoktu, 5-0 da olabilirdi'
Tedesco: 'Hiç şansımız yoktu, 5-0 da olabilirdi'
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, Nottingham Forest karşısında birebir mücadelelerin hepsini kaybettiklerini belirterek, İngiliz ekibine karşı planla ilgili, "Hiçbir şey işe yaramıyordu. İlk golü nasıl yediğimizi görürseniz çok şey anlatıyor. Kesinlikle bu maçı kaybetmeyi hak ettik" dedi.

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Nottingham Forest'e 3-0 mağlup oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Tedesco, ilk olarak takımda ilk kez 11 oynayan Sidiki Cherif'in performansıyla ilgili, "Cherif, net bir oyuncu. Sadece gelecek için değil. Her zaman kendisinin genç bir oyuncu olduğundan bahsettim. Bu akşam kendisi sorunumuz değildi. Pres yaptı, koşular yaptı. İkinci yarının başında bir kaç şans yakaladı ama bu forvetle alakalı değil" yanıtını verdi.

"Her ikili mücadeleyi kaybettik"

Son oynanan Trabzonspor maçında 3'lü orta sahanın hatırlatılması üzerine Tedesco, "Her hafta elmas oynayamayız. Çünkü ona karşı oynamak kolaydır. Bergen'de oynadığımızda ne yaptığımızı gördünüz. Sürpriz bir formasyon. Elmasa karşı nasıl oynayacağınızı biliyorsanız ona karşı oynamak kolaydır. Yeterli yoğunluk olmadı. Her ikili mücadeleyi kaybettik. İkili mücadeleyi kaybederseniz sistemden bahsedemeyiz" diye konuştu.

"Skriniar'ın durumu ciddi görünüyor"



Karşılaşmada sakatlanarak çıkmak zorunda kalan Milan Skriniar'ın durumuyla ilgili 40 yaşındaki teknik adam, "Yarın kontrol edeceğiz. Ama durumu ciddi görünüyor. Büyük bir problem" dedi.

"Kesinlik bu maçı kaybetmeyi hak ettik"

Tedesco, ilk yarıdaki analizi, topu rakibe vermek ve değişiklikler ilgili şöyle konuştu:

"Hiçbir şey işe yaramıyordu. İlk golü nasıl yediğimizi görürseniz çok şey anlatıyor. Birebir mücadeleyi kaybediyorsunuz sonra golü yiyorsunuz. Kesinlikle bu maçı kaybetmeyi hak ettik. Bir takım iyi oynadı bir takım kötü oynadı. Sol taraftan memnun değildim. Trabzonspor maçında yoğun bir maç oynadı. Fiziksel olarak enerjisi bitmişti yeni oyuncular koymak istedim. Nene de aşırı yüklenme vardı. Bu sebeple ilk 11'de başlatmadık. Bu durumlardan başa çıkmalıyız. Tipik bir İngiliz takımı, yüksek bir fiziksel özellikte. Her ikili mücadelede bunu hissettik."
Nottingham Forest'in yeni teknik direktörle ilk maçına çıkmalarına yönelik ise sarı-lacivertlilerin teknik patronu, "Herkes kendini göstermek isteyecekti. Çözümlerimiz vardı ama oynayamadık. Açıkçası iyi bir maç çıkarmadık" dedi.

"Talisca ile de gitmek istedik ama işe yaramadı"

Marco Asensio ve Talisca'nın bu maçtaki rollerine ilişkin ise Tedesco, şöyle dedi:

"Talisca, bugün ikinci forvet olarak oynadı. Marco'yu kanattan içeri çekmek istedik. Sağ kanattaydı ve 10 gol attığını biliyorsunuz. Pozisyonunu sorgulamaya başladık. Merkezi bir 10'a kaydı. Sadece kutunun içindeki 4 kişiyle değil Talisca ile de gitmek istedik ama işe yaramadı. Pas oyunumuzu oraya getiremedik. Karşımızda iyi oyuncular vardı."
Tedesco, Oğuz Aydın'ın forma giymemesiyle ilgili ise, "Profesyonel olarak antrenman yapıyor ama zamanı gelecektir."

"Hiç şansımız yoktu, 5-0 da olabilirdi"

Rövanş karşılaşmasında Jayden Oosterwolde ve Milan Skriniar'ın forma giyemeyecek olmasının önemli bir konu olduğunu da sözlerine ekleyen Tedesco, "Bu akşam çok fiziksel fark oldu. Çok istedik ama oyunu gördünüz. Bugün hiç şansımız yoktu. 5-0 da olabilirdi. 5-0 da olsa kabul ederdik. Bu konuda net olmamız, dürüst olmamız ve çözümler bulmamız gerekiyor" diye konuştu.

Samsunspor, deplasmanda tur avantajını kaptı

Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Kuzey Makedonya'nın Shkendija takımını 1-0 yendi

20.02.2026 10:56:00
AA
Samsunspor, deplasmanda tur avantajını kaptı
Samsunspor, deplasmanda tur avantajını kaptı
Samsunspor, UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Kuzey Makedonya'nın Shkendija takımını 1-0 yendi.

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Shkendija ile Samsunspor karşı karşıya geldi.

İlk yarı

5. dakikada Assoumou, çalımlarla ceza sahasına girer girmez Fetai'nin müdahalesi ile yerde kaldığı pozisyonda hakem Rohit Saggi penaltı noktasını gösterdi.

7. dakikada penaltıyı kullanan Ndiaye, kötü bir vuruşla topu üstten auta gönderdi.

17. dakikada Zejnullai'nin pasına hareketlenen Tamba, ceza sahasının içine girer girmez sert vurdu, kaleci Okan Kocuk topu iki hamlede bloke etti.

19. dakikada ceza sahasının içinde topla buluşan Assoumou'nun yerden şutunda, kaleye yönelen meşin yuvarlağı son anda kaleci Gaye uzaklaştırdı.

39. dakikada Makoumbou'nun pasında ceza sahası penaltı noktası üzerinde topla buluşan Holse, müsait pozisyonda meşin yuvarlağı üstten auta yolladı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı

51. dakikada Ibraimi, 3 kişiyi geçerek ceza sahasına girer girmez yerden vurdu, top az farkla yandan auta çıktı.

54. dakikada Ntcham'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Assoumou'nun sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Gaye'nin ayaklarına çarparak oyun alanına geri döndü.

77. dakikada Samsunspor 1-0 öne geçti. Sağ çaprazdan Holse'nin ön direğe ortasında Mouandilmadji'nin ayak içi vuruşunda top, kaleci Gaye'nin yanından ağlara gitti: 1-0

88. dakikada Ntcham'ın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Mouandilmadji, penaltı noktasından meşin yuvarlağı yandan auta gönderdi.

Karşılaşmayı Samsunspor 1-0 kazandı.

Thorsten Fink: 'Tarih yazmaya devam etmek istiyoruz'

Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, KF Shkendija galibiyetinin ardından tarih yazmaya devam etmek istediklerini söyledi

20.02.2026 10:54:00
İhlas Haber Ajansı
Thorsten Fink: 'Tarih yazmaya devam etmek istiyoruz'
Thorsten Fink: 'Tarih yazmaya devam etmek istiyoruz'
Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink, KF Shkendija galibiyetinin ardından tarih yazmaya devam etmek istediklerini söyledi.

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında deplasmanda Kuzey Makedonya ekibi KF Shkendija'yı 1-0 yenen Samsunspor'da Teknik Direktör Fink maç sonunda açıklamalarda bulundu. Galip geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Thorsten Fink, "Hoca olarak Samsunspor'un başında ilk maçıma çıktım.

Bugünkü galibiyet bu anlamda çok önemliydi. Hem takım hem şehir hem de taraftarımız için bu galibiyetten ötürü çok mutluyum. Bize destek olmak için buraya gelen taraftarlara galibiyet armağan etmek de çok önemliydi. Henüz her şey bitmiş değil. Şu anda hiçbir şey elde etmedik. Bu yüzden oyun tarzımızı kendi evimizde de göstermek zorundayız.



Taraftarımız önünde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Şimdiye kadar tarih yazmıştık, tarih yazmaya da devam etmek istiyoruz. Oyunun genelinde kontrol bizdeydi. Tehlikeli ataklar yakaladık, topa sahip olan da bizdik. Üçüncü bölgede çok etkiliydik. Takımım, verdiğim direktifleri gerçekleştirdi" dedi.

Oyuncu değişikliklerinin geç yapıldığına dair gelen soruyu da cevaplayan Fink, "Oyuncu değişiklikleri maça bağlı gelişen bir olay. Oynanan maçta nasıl hissediyorum, oyuncularım nasıl hissediyor bu önemli. Elbette değişiklikler olacak. Forvette değişiklik gerekiyorsa bugün olduğu gibi olacak. Ndiaye penaltıyı kaçırdı. Belki özgüven ile alakalıydı.

Zaten Mouandilmadji de antrenmanlarda iyi bir performans gösteriyor. Ndiaye'nin yerine geçebileceğini hissettiğim için öyle bir değişiklik yaptım. Son dakikalara kadar orta sahada bir değişiklik gerçekleştirmedim çünkü hem defans hem de orta sahada iyi bir performans sergiledik. Zeki Yavru ve Joe Mendes de iyi performans gösterdi. Takımın geri kalanında iyi oyuncular olduğundan değişlik yapmadım. Bu oyundan oyuna farklılık gösterebilir" diye konuştu.

Zeki Yavru: 'Turu geçmek istiyoruz'

Samsunspor Kaptanı Zeki Yavru, KF Shkendija galibiyetinin ardından turu geçen tarafın kendilerinin olmak istediğini söyledi

20.02.2026 10:54:00
İhlas Haber Ajansı
Zeki Yavru: 'Turu geçmek istiyoruz'
Zeki Yavru: 'Turu geçmek istiyoruz'
Samsunspor Kaptanı Zeki Yavru, KF Shkendija galibiyetinin ardından turu geçen tarafın kendilerinin olmak istediğini söyledi.

UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turu ilk maçında deplasmanda Kuzey Makedonya ekibi KF Shkendija'yı 1-0 yenen Samsunspor'da takım kaptanı Zeki Yavru maç sonunda açıklamalarda bulundu. Galip geldikleri için mutlu olduklarını dile getiren Zeki Yavru, "Biraz daha zayıf görünen rakiplerle oynamak zordur.

Bugün de golü erkenden bulsak belki daha farklı bir galibiyet alabilirdik. Önemli olan evimize avantajlı skorla dönebilmekti. İnşallah bu avantajlı skoru değerlendirip, ikinci karşılaşmada da turu atlayan taraf olmak istiyoruz. Hiçbir zaman futbolun şakası yok. Her zaman konsantrede kalıp, turu geçmek istiyoruz" dedi.



Kötü günleri alınan galibiyetle geride bırakmak istediklerini dile getiren Yavru, "1,5 yılı Thomas Reis hoca ile geçirdik. Çok başarılı zamanlarımız oldu. Ona da teşekkür edip, başarılar diliyoruz. Yeni hocamızla kısa bir çalışma sürecimiz oldu. Kısa sürede istediklerini sahada uygulamaya çalıştık. Önemli olan avantajı yakalamaktı. Son dönemdeki durumumuzu defalarca deklare ettik. Avrupa kupalarında oynayan Anadolu kulüpleri ligde her zaman zorluklar yaşamıştır.

Biz de zor günler geçirdik. 4 sezondur Samsunspor'dayım. İyi günde de kötü günde de her zaman taşın altına elimizi değil vücudumuzu koyduk. Asla mücadeleden kaçmayıp, sorumluluğu aldık. Futbolda böyle şeyler olabiliyor. Yeri geliyor eleştiriliyor, yeri geliyor göklere çıkartılıyorsunuz. Futbolda bunlar var. İnşallah bundan sonra kötü gidişatı bu galibiyetle sonlandırmış oluruz ve ileriyi ümitle bakarız" diye konuştu.

Sepp Piontek vefat etti

A Milli Futbol Takımı'nın ve Bursaspor'un eski teknik direktörlerinden Sepp Piontek, 85 yaşında hayatını kaybetti

20.02.2026 00:33:00
İhlas Haber Ajansı
Sepp Piontek vefat etti
Sepp Piontek vefat etti
A Milli Futbol Takımı'nın ve Bursaspor'un eski teknik direktörlerinden Sepp Piontek, 85 yaşında hayatını kaybetti.

1990-1993 yılları arasında Türkiye'nin başında üç sene görev yapan Alman teknik adamın, ay-yıldızlıların uluslararası futbol sahnesindeki yükselişine giden yolda ilk adımların atılmasında büyük emekleri olmuştu.



1958-1972 yılları arasındaki profesyonel futbolculuğu döneminde ülkesinin Germania Leer ve Werder Bremen takımlarında forma giyen Piontek, Bremen ekibiyle 1961'de Federasyon Kupası, 1965 senesinde ise Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. Piontek, 6 maçta da Batı Almanya A Millî Takımı'nı temsil etti.

Teknik direktörlük kariyerine uzun yıllar forma giydiği Werder Bremen'de başlayan Piontek, daha sonra Fortuna Düsseldorf, Haiti ve St. Pauli'yi çalıştırdı; 1979 senesinde de Danimarka'nın başına geçti.

11 yıllık görev süresi içerisinde Danimarka'yı tarihinde ilk kez 1986 senesinde Dünya Kupası'na götürdü. Danimarka, Piontek yönetiminde katıldığı 1984 Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi, 1988 Avrupa Şampiyonası'na ise grup aşamasında veda etti. Sepp Piontek ise Danimarka'daki görev süresinde Avrupa'da 3-5-2 taktiğinin ilk uygulayıcısı olarak hafızalarda kaldı.

1990 yılında Danimarka'dan ayrılarak Türkiye A Milli Takımı'nın başına geçen Piontek, 27 karşılaşmada ay-yıldızlı ekibi yönetti. Bu karşılaşmalarda milliler 4 galibiyet, 8 beraberlik ve 15 yenilgi aldı. Piontek, 1993-95 yılları arasında da Bursaspor'da görev yaptıktan sonra Danimarka takımlarından Aalborg ve Silkeborg'da görev aldı; kariyerinin sonunda ise Grönland Millî Takımı'nı yönetti.

Sepp Piontek'in vefatı nedeniyle 20-23 Şubat tarihleri arasında oynanacak tüm profesyonel lig müsabakaları öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Ayrıca dileyen kulüpler siyah kol bandı takabilecek.

Fenerbahçe gecenin en farklı yenilgisini aldı

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk ayağında 4 maç oynandı.

20.02.2026 00:07:00
AA
Fenerbahçe gecenin en farklı yenilgisini aldı
Fenerbahçe gecenin en farklı yenilgisini aldı
UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk ayağında 4 maç oynandı.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki iki numaralı turnuvasının son 16 play-off turunda bugün 4 karşılaşma yapıldı.

Fenerbahçe, sahasında ağırladığı İngiltere temsilcisi Nottingham Forest'a 21. dakikada Murillo, 43. dakikada Igor Jesus ve 50. dakikada Gibbs-White'ın golleriyle 3-0 yenildi.

Sarı-lacivertliler bu skorla, bu gece oynanan karşılaşmalarda en farklı yenilgiyi yaşayan takım oldu.

Fenerbahçe, bu maçın rövanşında 26 Şubat Perşembe günü deplasmanda Nottingham Forest'a konuk olacak.

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:



Fenerbahçe-Nottingham Forest (İngiltere): 0-3

Dinamo Zagreb (Hırvatistan)-Genk (Belçika): 1-3

PAOK (Yunanistan)- Celta Vigo (İspanya): 1-2

Brann (Norveç)-Bologna (İtalya): 0-1

Bu sezon evinde ilk kez 3 gol yedi



Fenerbahçe, bu sezon sahasında ilk kez kalesinde 3 gol gördü.

Bu sezon toplamda 5 mağlubiyeti bulunan sarı-lacivertliler, söz konusu maçların 4'ünü Avrupa'da, 1'ini ise Türkiye Kupası'nda yaşadı.

Bu müsabakaların 3'ünü deplasmanda kaybeden Fenerbahçe, evinde ise İngiltere'den Aston Villa ve Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'a karşı mağlup olmuştu.

Resmi tüm müsabakalarda bu sezon evinde rakiplerine 2 golden fazla izin vermeyen sarı-lacivertliler, Nottingham Forest karşısında ise kalesinde 3 gol birden görerek mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde İngilizlere evinde gol atamadı

Fenerbahçe, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında 2 maçta gol bulamadı.

Sarı-lacivertliler, taraftarı önünde Nice, Stuttgart ve Ferencvaros ağlarını sarsarken, Aston Villa ve Nottingham Forest'e karşı gol üretemedi.

Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında mağlubiyeti yok

Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında 22 Şubat Pazar günü deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibi karşısında bugüne dek hiç yenilmeyerek iyi bir grafik gösterdi

19.02.2026 11:42:00
AA
Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında mağlubiyeti yok
Trabzonspor'un Gaziantep FK karşısında mağlubiyeti yok
Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında 22 Şubat Pazar günü deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak Trabzonspor, rakibi karşısında bugüne dek hiç yenilmeyerek iyi bir grafik gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep temsilcisi ile 14. karşılaşmasına çıkacak olan bordo-mavililer, rakibi karşısında kazanarak yenilmezlik serisini sürdürmeyi hedefliyor.

Bugüne dek iki takım arasında oynanan 13 maçın 8'ini Trabzonspor kazandı, 5 karşılaşma ise beraberlikle tamamlandı.

Trabzonspor, söz konusu karşılaşmalarda 27 gol atarken kalesinde 11 gol gördü.

Trabzonspor, sahasında tek puanı bu sezon verdi

Trabzonspor, Gaziantep FK karşısında sahasında 7 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etti.

Bordo-mavililer, 2019-2020 sezonunda 4-1, 2020-2021'de 1-0, 2021-2022'de 3-0, 2022-2023'te 3-2, 2023-2024'te 4-2, geçen sezon da 3-2'lik galibiyetlerle sahasından ayrılırken bu sezon ligin ilk yarısındaki karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

Karadeniz ekibi, bu maçlarda 19 gol atarken 8 gol yedi.

Trabzonspor'un deplasman maçları

Trabzonspor, Gaziantep temsilcisiyle deplasmanda oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Dış sahada 3 gol yiyen bordo-mavililer, 8 gol atmayı başardı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.