logo
20 MAYIS 2026

"İlk hedef finallere kalmak"

Milli çekiççi Özkan Baltacı sakatlığına rağmen Tokyo 2020 hazırlıklarını sürdürüyor

10.07.2021 10:30:00
"İlk hedef finallere kalmak"
"İlk hedef finallere kalmak"
2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılmaya hazırlanan milli çekiççi Özkan Baltacı, son dönemde yaşadığı ciddi sakatlığa rağmen çalışmalarına ara vermeden devam ediyor

Çekiç atma kategorisinde Eşref Apak ile Tokyo 2020'ye kota alan iki milli sporcudan biri konumundaki Özkan Baltacı, sağlık durumu ve oyunlara hazırlık sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkent Ankara'daki Ali Naili Moran Tesisleri'nde konuşan milli sporcu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından yaşanan pandemi döneminin zorlu geçtiğini belirtti. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 2016 yılında düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nı talihsiz bir şekilde kaçırdığını hatırlatan milli sporcu, "2016 Rio Olimpiyatları öncesi dünyada ilk 32 sporcu kota alabilirken, 33. olarak oyunlara katılamamıştım. O dönem bizim için çok zorlu bir süreç olarak geçti. 2016'dan 2019'a kadar çok ciddi bir çalışma süreci geçirdim ve salgın başlamadan önce 2019 yılında olimpiyat kotasını aldım. Tokyo 2020'ye hazırlanırken dünyada başlayan pandemiyle olimpiyat oyunları da dünyadaki diğer organizasyonlar gibi sekteye uğradı." diye konuştu.

"Salgın öncesinde çok formdaydım"

Salgın öncesinde formunun zirvesine çıktığını belirten Özkan Baltacı, "Olimpiyatların ertelenmesinin son gününe kadar çok iyi çalışmıştık. Ciddi antrenmanlar yapmıştım ve çok formdaydım. Ama maalesef, pandemi ile yıkıldık. Olimpiyatlar bir yıl ertelendi. Moral açısından çok zorlu bir sürece girdim." ifadelerini kullandı. Salgının başlarında verilen zorunlu arayı avantaja dönüştürmeyi başardığını anlatan 27 yaşındaki sporcu, "Yaklaşık 10 yıldır ailemden uzakta Ankara'da yaşıyorum. Bu açığı nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken, pandemi dönemini İzmir'de ailemle geçirmeye karar verdim. Haftada 2-3 gün İzmir'de antrenmanlarıma devam ederek 2-3 ay boyunca İzmir'de onlarla zaman geçirdim. Bu, bana psikolojik anlamda çok büyük bir rehabilitasyon oldu." değerlendirmesinde bulundu.

"Sakatlık beni çok üzdü"

İzmir sonrasında çalışmalarına Ankara'da devam ederken bu kez sakatlık sorunu yaşadığını kaydeden Özkan Baltacı, "Ankara'da çok iyi hazırlanmıştım oyunlara ama bundan 20-25 gün önce riskli bir sakatlık yaşadım maalesef. Kasık bölgemde boydan boya yırtılma yaşandı. Olimpiyatlara kısa bir süre kala böyle bir sakatlığın yaşanması, beni çok üzdü ve derinden etkiledi." şeklinde konuştu. Uzm. Dr. Savaş Kudaş'ın uyguladığı tedaviyle kısa süre içinde yeniden antrenmanlara başlayacak duruma geldiğini belirten Özkan Baltacı, "Olimpiyatlarda madalya hedefleyen bir sporcuyum. Sakatlık döneminde psikolojimi iyi tutarak tedavimi hızlandırdım. Kendimi bu sürece hazırladım. Çok iyi bir doktor olan Savaş Kudaş hocamız, beni 20 günde pistlere geri döndürdü. Kendisine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"İlk hedef finallere kalmak"

Milli sporcu, antrenmanlara geçen hafta başladığını ve kondisyon açığını gidermek için özel çalışmalar yaptığını belirterek, "Yeniden atış yapmaya başladım. Sakatlığım zarfında yapamadığım antrenman açığını şu an kapatmaya çalışıyorum. Olimpiyat yarışmam 2 Ağustos'ta. Antrenmanlar için epey bir sürem var hala. Muhtemelen çok daha iyi hazırlanıp açığı kapatacağım. Olimpiyatlarda, öncelikle finallere kalmayı hedefliyorum. Bunu başarırsam, finale kalan her sporcu gibi madalya için piste çıkacağım." değerlendirmesinde bulundu. Sakatlığının etkilerinin hala devam ettiğini ve Tokyo 2020 öncesi tam iyileşme olasılığının bulunmadığını söyleyen Özkan Baltacı, "En baştan başlayarak yeniden yüklemeler yapıyorum. Sabah ve öğleden sonra ikişer saat, her gün çalışıyorum. Çalışma saatleri, hazırlık döneminde daha da uzuyor, form tutmaya çalışıyorum. Son günlerde antrenmanlarda elde ettiğim dereceler, oyunlar için yeniden umutlanmamı sağladı. Hızlı ve net sonuçlar elde etmek için çalışmalar yapıyorum. Antrenmanlarda biraz daha temkinliyim çünkü sakatlığımın nüksetmesinden korkuyorum. Sakatlığın tamamen iyileşmesi için en az 2-3 ay gerekli ama öyle bir süremiz yok. Ağrılarım olsa da ter içinde kalsam da oyunlara hazır olmaya çalışacağım." şeklinde görüş belirtti.

Eşref Apak'tan övgüyle bahsetti

Çekiç atma branşında ilerleyen yaşın, sporcular için fiziksel yönden daha fazla avantajlar sağladığından bahseden milli sporcu, buna en iyi örneklerden birisi olarak olimpiyatlarda Türkiye'yi 5. kez temsil edecek 39 yaşındaki milli sporcu Eşref Apak'ı gösterdi. Apak'tan övgüyle bahseden Özkan Baltacı, şunları kaydetti: "Eşref Apak bizim ustamız. Türkiye'de ve uluslararası arenada çekiç atmanın duayen isimlerinden. Onunla beraber gideceğiz olimpiyatlara. Daha önce oyunlarda madalya da kazandı. Biz de onun arkasından gidiyoruz, inşallah madalya bize de nasip olur. O da elinden geldiğince teknik olarak ve motivasyon vererek bana yardımcı oluyor. Genç sporculara destek veriyor. Türkiye, güçlü insanların olduğu bir toplum. Halterde ve güreşte bu nedenle başarılıyız, yüzlerce madalya alındı bu branşlarda. Bizim yaptığımız sporda teknik de önemli ama büyük bir kısmı kuvvete dayandığı için büyük başarılar elde edeceğimizi düşünüyorum."



Kasımpaşa son 13 sezonun en düşük puanını topladı

Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'de sezonu 35 puanla 13. sırada tamamladı

20.05.2026 12:11:00
İhlas Haber Ajansı
Kasımpaşa son 13 sezonun en düşük puanını topladı
Kasımpaşa son 13 sezonun en düşük puanını topladı
Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'de sezonu 35 puanla 13. sırada tamamladı. Lacivert-beyazlılar, 2012-2013 sezonunda çıktığı Süper Lig'de son 13 sezonun en düşük puanını topladı.






Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonu pazar günü oynanan maçlarla tamamlandı. Kasımpaşa, evinde şampiyon Galatasaray karşısında elde ettiği 1-0'lık galibiyetle lige tutundu. Lacivert-beyazlılar, bu sezon 33 golle rakip ağlarını havalandırırken, kalesinde ise 49 gol gördü. Bu sezon 35 puan toplayan Paşa, 2012-2013 sezonunda çıktığı Süper Lig'de bu süreçteki en düşük puanını aldı.

Shota Arvaladze ile başlanan sezon Emre Belözoğlu ile sonlandı

Lige Shota Arvaladze yönetiminde başlayan Kasımpaşa, bu maçlarda 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Bu sonuçların ardından görevinden alınan Gürcü teknik adamın yerine Emre Belözoğlu getirildi. Belözoğlu döneminde 20 müsabakada 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan lacivert-beyazlılar ligi 35 puanla 13. sırada tamamladı.









Evindeki puanlarla ligde tuttu

Kasımpaşa'nın evindeki son 7 maçta elde ettiği 5 galibiyet ve 1 beraberlikle aldığı 16 puan, lacivert-beyazlıların lige tutunmasını sağladı. İlk iç saha galibiyetini 22. haftada Fatih Karagümrük karşısında alan Haliç ekibi, sonrasında ise sahasında sadece Çaykur Rizespor'a yenildi.

Sezon boyunca deplasmanda sadece 3 galibiyet elde eden Paşa, dış sahadaki son 3 puanını 23 Kasım 2025 tarihinde Corendon Alanyaspor karşısında aldı.









Kasımpaşa 9 transferle sezona başladı

Kasımpaşa, yaz transfer döneminde kadrosuna 9 futbolcu dahil etti. Lacivert-beyazlılar bu süreçte Kubilay Kanatsızkuş, Cem Üstündağ, Ali Kol, Yusuf Barasi, Andri Fannar Baldursson, Pape Habib Gueye, Godfried Frimpong ve Fousseni Diabate'yi transfer ederken, Atilla Szalai ise Hoffenheim'dan kiralanarak takıma katıldı.

Sadık Çiftpınar, Nuno Da Costa, Kevin Rodrigues, Sinan Alkaş, Emirhan Yiğit, Gökhan Gül ve Berk Can Yıldızlı ile yollarını ayıran Paşa, Dağhan Erdoğan, Ramazan Özkanlı'yı da kiralık olarak yolladı.

Devre arasında 8 transfer

Lacivert-beyazlılar devre arası transfer dönemi olarak bilinin ikinci transfer ve tescil döneminde kadrosu 8 transferle güçlendirdi. Kasımpaşa, Fenerbahçe'den İrfan Can Kahveci ve Rodrigo Becao'yu, Galatasaray'dan Eyüp Aydın'ı, Parma'dan Adrian Benedyczak'ı ve Angers'tan Jim Allevinah'ı kiralık olarak kadrosuna kattı. Cenk Tosun, Kerem Demirbay ve Kamil Ahmet Çörekçi ise bedelsiz olarak transfer edildi.

İstanbul temsilcisi; Jhon Espinoza ve Cem Üstündağ ile yollarını ayırırken, Yasin Eratilla, Mamadou Fall, Atakan Müjde ve Oğuzhan Yılmaz'ı da kiralık olarak gönderdi.









Kasımpaşa son 13 yılının en düşük puanını topladı

Kasımpaşa, Süper Lig'e yükseldiği 2012-2013 sezonundan sonra en düşük puanını bu sezon topladı. 13 sezondur aralıksız Süper Lig'de mücadele eden Haliç ekibi, bir sezonda en yüksek puanını ise 2023-2024 sezonunda 56 puanla elde etti. Lacivert-beyazlılar o sezon aldığı 16 galibiyet, 8 beraberlik, 14 mağlubiyetle ligi 5. sırada bitirmişti.

Geçtiğimiz sezon ligi 10. sırada tamamlayan Kasımpaşa, 11 galibiyet, 14 beraberlik, 11 mağlubiyet almıştı.

En istikrarlı isim Andreas Gianniotis

Kasımpaşa'nın file bekçisi Andreas Gianniotis, 2 bin 970 dakika süre alarak takımının en istikrarlı ismi oldu. Baldursson 2 bin 720, Nicholas Opoku 2 bin 432, Claudio Winck 2 bin 303 ve Ben Ouanes 2 bin 279 dakikayla takımın en çok süre alan futbolcuları oldu.

En golcü futbolcu Adrian

Kasımpaşa, bu sezon rakip fileleri 33 kez havalandırırken takımın en golcü ismi devre arasında takıma katılan Adrian Benedyczak oldu. Benedyczak attığı 10 golle takımının ligde kalmasına büyük katkıda bulundu. Paşa'da Adrian Benedyczak'ın ardından Pape Gueye 5, Claudio Winck 3, Ben Ouanes, İrfan Can ve Haris Hajradinovic de 2'şer gol kaydetti. İstanbul takımında ayrıca kaleci Andreas Gianniotis, Kubilay Kanatsızkuş, Adem Arous, Fousseni Diabate, Cenk Tosun, Kerem Demirbay ve Jim Allevinah'ın ise 1'er gol sevinci yaşadı.

Takımın asist kralı Ben Ouanes

Kasımpaşa'da en çok asist yapan futbolcu ise 6 asistle Tunuslu futbolcu Ben Ouanes oldu. Ouanes'i, Fousseni Diabate ve İrfan Can Kahveci 3'er, Claudio Winck de 2 asistle takip etti.

7 kırmızı kart, 79 sarı kart gördü

İstanbul temsilcisi, Süper Lig'de 2025-2026 sezonunda 7 kırmızı, 79 sarı kart gördü. Paşa'da Kerem Demirbay ve Cafu 2'şer, Pape Gueye, Ben Ouanes ve Rodrigo Becao 1'er kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal

İngiltere Premier Lig'de Arsenal, 22 yıl sonra şampiyon oldu.

20.05.2026 11:18:00
İhlas Haber Ajansı
İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal
İngiltere'de 22 yıl aradan sonra şampiyon Arsenal
İngiltere Premier Lig'de Arsenal, 22 yıl sonra şampiyon oldu.

İngiltere Premier Lig'in 37. haftasında Manchester City, deplasmanda Bournemouth ile karşı karşıya geldi. Mücadelenin 39. dakikasında Eli Junior Kroupi'nin attığı golle geriye düşen City, 90+5'te Haaland'ın attığı golle beraberliği yakaladı. Maçta başka gol olmazken Manchester City, 1-1 berabere kaldı ve lider Arsenal 82 puanla; rakibinin 4 puan önünde şampiyonluğunu ilan etti.

22 yıllık hasret bitti



'Topçular' en son 2003-2004 sezonunda Arsene Wenger yönetiminde The Invincibles (Yenilmezler) kadrosu adı verilen kadro ile şampiyon olmuştu. 22 yıldır şampiyonluk hasreti çeken Arsenal, bu şampiyonluğuyla beraber 14. kez kupaya uzandı.

Duran toplar şampiyonluğu getirdi



Arsenal bu haftaya kadar 19 maçta penaltılar hariç duran toplardan gol buldu. Bu sezon köşe vuruşlarından 18 gol bulan Kuzey Londra temsilcisi, bu alanda yeni bir rekora da imza attı.

Mikel Arteta 7 sezon sonra şampiyon

Arsenal'de 20 Aralık 2019 tarihinde göreve başlayan İspanyol teknik adam Mikel Arteta, 7. sezonunda takımının başında kupaya uzandı. Arteta yönetiminde Arsenal, Premier Lig'te 246 maç oynarken bu maçlarda 148 galibiyet, 48 beraberlik ve 50 mağlubiyet aldı. Bu sezon yüzde 61,4'lük galibiyet oranı yakalayan İspanyol teknik adam, Arsene Wenger dahil kulüp tarihindeki en yüksek galibiyet yüzdesine sahip teknik direktör oldu.

Arteta yönetimindeki Arsenal, 30 Mayıs Cumartesi günü PSG ile UEFA Şampiyonlar Ligi finali oynayacak.

İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor

İran Milli Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında kamp için Antalya'da hazırlıklarına başladı. İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Mohammad Nabi, "Elbette yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz. Programımız doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz" dedi

20.05.2026 00:03:00
İhlas Haber Ajansı
İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor
İran Milli Takımı, Dünya Kupasına Antalya'da hazırlanıyor
2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Takımı, dün geldiği Antalya'da kampa girdi






2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek İran Milli Takımı, dün geldiği Antalya'da kampa girdi. İran kafilesi ise bugün Antalya'nın Aksu ilçesi Kundu Turizm Merkezindeki spor kompleksinde antrenman yaptı. Teknik Direktör Amir Ghalenoei yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın basına bir bölümü açık olurken, oyuncular ısınma ve top ile çalışma gerçekleştirdi.









"Yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz"

Antrenmanda gazetecilere açıklamalarda bulunan İran Futbol Federasyonu 1. Başkan Yardımcısı Mehdi Mohammad Nabi, dünya kupasıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. FIFA'ya gerekli başvuruları yapan ilk üç takımdan biri olduklarını söyleyen Nabi, "Takımımıza yönelik bu kadar eleştiri gelirken sürekli "biz" diyoruz çünkü tüm şartların farkındayız. FIFA'ya gerekli başvuruları yapan ilk üç takımdan biriydik. Bu yüzden de federasyonda önceden onaylanmış programımıza güveniyoruz ve planımız doğrultusunda ilerliyoruz. Elbette yeniden uluslararası arenaya geri döneceğiz. Programımız doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz" dedi.









"Turnuvaya katılan tüm takımlara vize verilmesi gerekiyor"

Ev sahibi ülkeye verilen yükümlülüklerden birinin de FIFA tüzüğü ve turnuva talimatları çerçevesinde gerekli garantileri sağlamak olduğunun altının çizen Nabi, "Bunlardan biri de vizelerin verilmesidir. Bu kurallara göre turnuvaya katılan tüm takımlara vize verilmesi gerekiyor. FIFA da bu konuda karar almış durumda ve ev sahibi ülkelerin gerekli iş birliğini yapması gerektiğini vurguluyor. Biz de önümüzdeki gün Ankara'da olacağız. Oyuncular özel vize işlemleri ve gerekli görüşmeler için Kanada Büyükelçiliği'ne başvuracak. Büyükelçilikte bazı randevu ve işlemler planlandı. Yurt dışında forma giyen lejyoner oyuncular da büyükelçiliğe giderek işlemlerini gerçekleştirecek. Kanada Büyükelçiliği ve ABD'li yetkililerle ilgili süreçler de bu kapsamda yürütülüyor" diye konuştu.










Tüm dünya organizasyonlarında güvenlik komitelerinin çalışma biçimine dair yeterli ve kapsamlı bilgiye sahibiz"

"Biz bu deneyimi daha önce farklı dünya organizasyonlarında yaşadık" diyerek sözlerini sürdüren Nabi, Fransa, Brezilya, Almanya ve son olarak Katar'da da bu süreçlerden geçtiklerini, takımlarının güvenliğinden sorumlu ekip kendi görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini kaydetti..

Nabi, ABD'de de bu olayların ardından gerekli tüm protokoller uygulanacağını ifade ederek, "FIFA'nın belirlediği kurallar ve ABD'de oluşturulan güvenlik komiteleri bu süreci yürütüyor. FIFA ile koordinasyon halinde çalışan bu komiteler güvenlikten sorumlu. Biz geçmiş yıllarda da bunları deneyimledik ve katıldığımız tüm dünya organizasyonlarında güvenlik komitelerinin çalışma biçimine dair yeterli ve kapsamlı bilgiye sahibiz. Tüm kuralları da çok iyi biliyoruz" dedi.

Öte yandan İran Milli Takımı 29 Mayıs'ta Gambiya ile hazırlık maçı oynayacak.

Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!


 
Beşiktaş'da bir devir sona erdi. Sergen Yalçın istifa etti. Bu sürecin perde arkasından "gençlik krizi" çıktı! Siyah-beyazlı kulübün geleceği olan genç yıldızlara her fırsatta "Çoluk çocukla uğraşacak zamanım yok, PAF ligine hazırlanmıyoruz" diyerek kapıyı gösteren, altyapı patentli oyuncuları taktiksel ve fiziksel olarak A takım seviyesinin gerisinde görmekle suçlayan tecrübeli hocanın bu katı tutumu soyunma odasında dev bir ihtilale zemin hazırladı. İşte o iddiaların detayları...

19.05.2026 17:38:00
Haber Merkezi
 Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!
 Sergen Yalçın'ı 'çoluk-çocuk' gönderdi!

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi resmen kapandı... Deneyimli hoca istifa edip gitti! Ancak bu ayrılığın perde arkasında kulübün geleceğini sarsacak, çok konuşulacak bir "gençlik krizi" yattığı iddia ediliyor. Kulislerde konuşulan en çarpıcı iddia ise Yalçın'ın yönetimle yaptığı görüşmelerde genç oyuncular konusunda net bir tavır koyması olarak gösterildi.







Gençlere fırsat veren bir tip değil

İddialara göre Yalçın'ın, kendisine her "gençler" denildiğinde, "çoluk çocukla uğraşacak zamanım yok" diyerek kestirip attığı belirtiliyor. Tecrübeli teknik adamın felsefesi ise şu sözlerle özetleniyor. Bu belki de doğrudur, çünkü Yalçın'ın genç oyuncularla ilgili fikri zaten belli: "Biz büyük camiayız, şampiyonluğa oynayan bir camiayız. PAF ligine hazırlanmıyoruz. Daha kaç tane genç olması lazım? 15-20 genç oyuncuyla da sezona başlayamayız."







Gençleri hiç hazır görmedi

Yalçın'a göre genç oyuncu, ancak güçlü ve tıkır tıkır işleyen bir takım omurgası içinde "faydalı bir dişli" olabilir. Semih Kılıçsoy gibi tek başına takımı sırtlamasını beklemenin hem oyuncuya hem takıma haksızlık olduğunu savundu.
Altyapıdan gelenlerin taktiksel olgunluk ve özellikle 'temaslı oyun' konusunda A takım seviyesinin gerisinde kalmasından şikayetçiydi. Fiziksel olarak cevap verilemediğinde, gençliğin bir öneminin kalmadığını düşünen hoca, maç sonlarında da "Çocuklar çok genç, bunu kaldırmaları biraz zor oluyor, onları motive etmekte çok zorlandık" diyerek faturayı gençlere kesiyordu.







Gençler de rest çekti

Yalçın'ın bu katı tutumu, takımdaki genç yetenekleri ve hatta takımdan gönderilen tecrübeli isimleri birer birer patlama noktasına getirdi... Demir Ege Tıknaz, net tavır koydu... "Sergen varsa ben yokum!" dedi ve Braga'ya giti.
Semih Kılıçsoy, "Sergen kalacaksa ben dönmek istemiyorum" restini çekti. Genç yıldızın menajerinin Trabzonspor ve Galatasaray ile dirsek temasında olduğu sızan bilgiler arasında.
Taylan: Sözleşmesinde "Alman Milli Takımı'na seçilirse bonus ödenir" maddesi bulunan genç yetenek, Yalçın'ın tutumu sonrası takımdan ayrılmak istedi.
Yasin Özcan: Dünya Kupası'na gitme hayaliyle geldi ancak son haftalara kadar hiçbir şans bulamadı.
Can Keleş: Takımda bir tane bile sol kanat olmamasına rağmen, sırf Sergen Yalçın yüzünden geri dönmek istemedi.
Ersin Destanoğlu: "Sergen kalacaksa ben gideceğim" diyerek tepkisini ortaya koyduğu konuşuldu.
Emrecan Terzi: Yaşanan bu kaos ortamında takımdan gitti.
Devrim ve Emre Bilgin: Devrim'e hiç şans vermeyen Yalçın, Emre Bilgin'i ise bir kez bile oynatmadı. Hatta Emre'yi "Kim bu?" diyerek düşünmediği Davis'in bile gerisine attı.
Mustafa Erhan Hekimoğlu: Yalçın, genç golcüyü sadece sakatlık ve ceza gibi zorunluluk hallerinde sahaya sürdü.







Rafa krizi yeniden gündemde

Kriz sadece gençlerle sınırlı kalmadı. Takımın yıldızı Rafa Silva giderken, sembol isimler Necip Uysal ve Mert Günok ise gönderildi. İddialara göre bu 3 tecrübeli oyuncunun gönderilmesinin arkasındaki ana sebep de Sergen Yalçın'dı. Üç oyuncunun da Yalçın'ın özellikle genç oyunculara karşı sergilediği kırıcı tutum ve sert yaklaşımdan dolayı hocayla ters düştüğü ve bu yüzden ipinin çekildiği ileri sürülüyor.

Icardi Türkiye'yi terketti!


 
 
Galatasaray'da Dursun Özbek ile Elio Pino arasındaki kritik zirveden uzlaşma çıktı ancak resmi imza "yabancı kuralı" engeline takıldı! Yönetimin "bekle" mesajı üzerine Arjantinli süper star, uçağa atlayıp Türkiye'yi terk etti.

19.05.2026 17:35:00
Haber Merkezi
 Icardi Türkiye'yi terketti!
 Icardi Türkiye'yi terketti!

Galatasaray camiasının gözü kulağı Başkan Dursun Özbek ile Mauro Icardi'nin menajeri Elio Pino arasında gerçekleşen kritik zirvedeydi.
Herkes bu görüşmeden çıkacak 'nikah tazeleme' kararını beklerken, şok bir gelişme yaşandı. Arjantinli süper star, kulübün kararını beklemeden rotayı Uzak Doğu'ya çevirdi.







Maddede sorun yok ancak...

Gelen son iddialara göre, Başkan Dursun Özbek ile menajer Elio Pino arasında yapılan görüşmede maddi konularda taraflar prensip anlaşmasına vardı. Ancak masadaki en büyük engel, TFF'nin önümüzdeki sezon uygulayacağı yabancı kuralı oldu.







Başkan Özbek'in, Pino'ya "10+4 kuralı resmi olarak netleşmeden şu an için Icardi ile resmi sözleşme yenileyemeyiz, biraz sabretmeniz gerekiyor" mesajını ilettiği öğrenildi.
Yönetimden gelen bu "bekleme" talebi, Arjantinli golcü cephesinde karşılık bulmadı. Icardi, tatil planlarından taviz vermedi. Yıldız oyuncu, sevgilisi China Suarez ile birlikte Uzak Doğu turuna çıkmak için Türkiye'den ayrıldı.

Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?

Antonio Conte 2027’ye kadar olan sözleşmesini tek kalemde sildi! Conte’nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı 

19.05.2026 14:00:00
Haber Merkezi
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Antonio Conte Fenerbahçe için mi bıraktı?
Napoli'yi şampiyon yapan Antonio Conte 2027'ye kadar olan sözleşmesini ve servet değerindeki maaşını tek kalemde sildi! Fenerbahçe'de başkan adayı Hakan Safi ve futbol aklı Paolo Maldini'nin rüya listesinde 1 numara olan Conte'nin bu devasa fedakarlığının arkasından İtalya Milli Takımı çıktı.






Fenerbahçe'de yaklaşan olağanüstü seçimli genel kurul öncesi, başkan adaylarından Hakan Safi'nin futbol yapılanmasının başına getirmek için el sıkıştığı konuşulan Paolo Maldini'nin teknik direktör listesindeki 1 numaralı hedef olan Antonio Conte, kariyeriyle ilgili radikal bir karar aldı.






Safi'nin seçilmesi durumunda takımın başında görmeyi hayal ettiği İtalyan çalıştırıcı, rotasını Türkiye yerine ülkesinin milli takımına çevirdi.






Napoli ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli teknik adam, kulüpten ayrılmak için hiçbir finansal zorluk çıkarmadı ve kontratında kalan 7 milyon euro'luk devasa maaşından feragat etti.






Gelen son iddialara göre deneyimli teknik adam, doğrudan İtalya Milli Takımı'nın (Gök Mavililer) başına geçmeye hazırlanıyor.

Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 61 golle tamamlayan Trabzonspor'un gol yükünü Paul Onuachu, Felipe Augusto ve Ernest Muçi sırtladı

19.05.2026 13:50:00
AA
Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu
Trabzonspor'un gollerine 3 isim damga vurdu
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunu 61 golle tamamlayan Trabzonspor'un gol yükünü Paul Onuachu, Felipe Augusto ve Ernest Muçi sırtladı.

Bordo-mavili takımda Onuachu, forma giydiği 30 lig maçında 22 gol atarak RAMS Başakşehirli Eldor Shomurodov ile birlikte sezonu gol kralı tamamladı ve kulüp tarihinde bu başarıyı gösteren 6. oyuncu oldu.

Onuachu'nun ardından Brezilyalı oyuncu Augusto 32 maçta 13 gol kaydederken bu ismi, Beşiktaş'tan kiralanan Ernest Muçi 27 karşılaşmada 11 golle takip etti.

Gollerin yüzde 75'ini attılar

Onuachu, Augusto ve Muçi, 61 golün 46'sını kaydederek bordo-mavili takıma zirve yarışında önemli katkı yaptı.

Üç futbolcu, bordo-mavili ekibin gollerinin yüzde 75,4'üne imza atarak takımlarına önemli puanlar kazandırdı.

Ligdeki 11 ekipten fazla gol attılar

Onuachu, Augusto ve Muçi, toplam 46 golle Süper Lig'deki 11 ekipten fazla gol kaydetti.

Bordo-mavili oyuncular, Samsunspor ve Çaykur Rizespor ile aynı sayıda gol kaydederken TÜMOSAN Konyaspor (43), Gaziantep FK (43), Göztepe (42), Corendon Alanyaspor (41), Natura Dünyası Gençlerbirliği (36), ikas Eyüpspor (33), Hesap.com Antalyaspor (33), Kasımpaşa (33), Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük (31), Zecorner Kayserispor (27) ve Kocaelispor'u (26) geride bıraktı.

Toplam 11 futbolcu gol attı

Trabzonspor'da sezon boyunca 11 oyuncu gol sevinci yaşadı.

Karadeniz ekibinde Onuachu, Augusto ve Muçi'nin yanı sıra Oleksandr Zubkov 4, Chibuike Nwaiwu 3, Christ Inao Oulai 2, Stefan Savic, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Umut Nayir ve takımdan ayrılan Danylo Sikan da 1'er kez rakip fileleri havalandırdı. Bir golü de rakip oyuncu, kendi kalesine gönderdi.

Kupa finalinde gol güvenceleri

Trabzonspor'un skorer 3 oyuncusu, Ziraat Türkiye Kupası finalinde takımlarının gol güvencesi olacak.

Bu 3 isim içerisinde Muçi 4 golle kupada takımının en golcü oyuncusu olurken Onuachu 2, Augusto da 1 gol kaydetti.

Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK

Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu

19.05.2026 13:47:00
AA
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Ligin en çok ‘sararan’ takımı Gaziantep FK
Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig 2025-26 sezonunda "en çok sararan" takımı oldu.

Süper Lig'de bu sezon 34 hafta boyunca karşılaşma hakemleri futbolculara 1328 sarı ve 66 kırmızı kart gösterdi.

Ligde 7. sezonunu geçiren Gaziantep FK, müsabakalarda gördüğü 95 sarı kartla ligin en çok sarı kartla cezalandırılan takımı oldu. Hesap.com Antalyaspor ve Zecorner Kayserispor, gördükleri 81 sarı kartla ikinciliği, 80 sarı kart gören Fenerbahçe ve TÜMOSAN Konyaspor ise üçüncülüğü paylaştı.

"En çok sararan" Arda ve Melih

Kırmızı-siyahlı ekipte bu sezon 8'er sarı kart gören Arda Kızıldağ ve Melih Kabasakal, takımın bu anlamda öne çıkan oyuncuları oldu.

Gaziantep ekibinin Ankaragücü'nden kadrosuna kattığı ve 3 sezondur forma giyen Arda Kızıldağ, görev aldığı 25 karşılaşmada 8 sarı kart gördü.

Güneydoğu temsilcisine sezon başında İkas Eyüpspor'dan transfer olan Melih Kabasakal ise oynadığı 24 karşılaşmada hakem tarafından 8 kez sarı kartla uyarıldı.

Kart listesinde Lungoyi, Rodrigues ve Maxim 7 sarı kart ile ikinci sırada, Kozlowski, Camara ve Yusuf Kabadayı ise 6 sarı kart ile üçüncü sırada yer aldı.

3 oyuncu kart görmeden bitirdi

Gaziantep ekibinde ligin ikinci yarısında kadroya dahil olan 3 oyuncu, kart görmeden sezonu tamamladı.

Kırmızı-siyahlı formayı 2 sezon önce terleten, bu sezon devre arasında Trabzonspor'dan kiralanan Denis Draguş, forma giydiği 11 karşılaşmada sarı kart görmedi.

Sırbistan ekibi FK Partizan'dan devre arası kiralanan Nihad Mujakic ise 854 dakika forma giydiği 11 karşılaşmayı kartsız bitirmeyi başardı.

Arnavut takımlarından Dinamo City'den kadroya katılan Gambiyalı orta saha oyuncusu Karamba Gassama da 15 karşılaşmada süre aldığı 554 dakikayı kart cezası almadan tamamladı.

5 oyuncu kırmızı kart gördü

Gaziantep FK'de savunma ve orta saha oyuncuları kırmızı kart gördü.

Kaleci Mustafa Burak Bozan, Kevin Rodrigues, Myenty Abena, Drissa Camara ve Nazım Sangare, Güneydoğu temsilcisinde kırmızı kart gören oyuncular oldu.

Kaleci Burak Bozan, Galatasaraylı Günay Güvenç ve Fenerbahçeli Ederson ile ligde bu sezon kırmızı kart gören 3 kaleciden biri oldu.

En az sararan Trabzonspor

Bu sezon ligin en az sarı kart gören takımı ise Trabzonspor oldu.

Bordo-mavililer, Süper Lig'de 53 sarı kartla ligin en az sarı kart gören takımı olmayı başardı.

Karadeniz ekibini 56 sarı kart ile Mısırlı.com Fatih Karagümrük, 63'er sarı kart ile Galatasaray ve Natura Dünyası Gençlerbirliği takip etti.

Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık

Kazanılan şampiyonluğun başrol oyuncularından Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. Ailesinin uzun süredir ABD’de yaşaması ve çocuğunun eğitimi nedeniyle kariyerine MLS’te devam etmeye sıcak bakan 31 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu için Amerika kulüplerinin harekete geçtiği iddia edildi. Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği bu ayrılık hamlesi karşısında ABD temsilcisinin sarı-kırmızılı kulübün kapısını 15-20 milyon Euro'luk astronomik bir bonservis teklifiyle çalmaya hazırlandığı belirtildi

19.05.2026 12:43:00
Haber Merkezi
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Leroy Sane'ye sürpriz teklif: Galatasaray'da hesapta olmayan ayrılık
Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna katarak büyük bir transfere imza attığı ve kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Leroy Sané hakkında gündeme bomba gibi düşen bir transfer iddiası ortaya atıldı. Alman yıldızın, önümüzdeki Dünya Kupası organizasyonunun ardından kariyerine ABD Major League Soccer (MLS) ekiplerinden birinde devam etmek istediği ileri sürüldü.






EŞİ ABD'Lİ VE ORADA YAŞIYOR

Yıldız futbolcunun eşinin ABD vatandaşı olduğu ve çocuğunun da eğitim hayatına ABD'de devam ettiği biliniyor.
Zaman zaman Türkiye'ye gelseler de hayatlarının büyük bölümünü ABD'de geçiren ailesinden uzak kalmak istemeyen Sané'nin, kariyerinin bu döneminde gelen MLS tekliflerine oldukça sıcak baktığı belirtiliyor. 31 yaşına merdiven dayayan tecrübeli kanat oyuncusunun, ailesiyle bir arada olabilmek adına bu radikal adımı atmaya hazır olduğu ifade ediliyor.






15-20 MİLYON EUO GELEBİLİR

Galatasaray yönetiminin hiç beklemediği ve planları arasında yer almayan bu gelişme, transfer piyasasını da hareketlendirdi. Normal şartlarda sözleşme durumları nedeniyle süreç farklı işlese de iddialara göre, Sané'yi kadrosuna katmak isteyen ABD kulübü sarı-kırmızılı ekibin kapısını astronomik bir teklifle çalmaya hazırlanıyor.

ABD temsilcisinin, Alman yıldızın transferini bitirmek için Galatasaray'a 15-20 milyon Euro arasında bir bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu gelen bilgiler arasında.






NOA LANG İLE B PLANI

Sané, Galatasaray ile 2028 yılına kadar (3 yıllık) sözleşme imzalamıştı ve yıldız oyuncu yıllık net 9 milyon Euro garanti ücret ile 3 milyon Euro sadakat primi alıyor.

Okan Buruk'un, yeni sezon planlamasında Sané'nin ayrılma ihtimali yok. Bu ayrılık ihtimaline karşılık Buruk'un Noa Lang ile bir 'B planı' hazırlama ihtimali üzerinde duruluyor.






Beşiktaş'ın yeni futbol aklı Önder Özen mi?

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın "Çok takdir ettiğim, aklımdaki ilk isimdi" diyerek işaret ettiği Önder Özen'in Serkan Reçber'in yerine göreve geleceği iddia edildi

19.05.2026 12:32:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın yeni futbol aklı Önder Özen mi?
Beşiktaş'ın yeni futbol aklı Önder Özen mi?
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı'nın "Çok takdir ettiğim, aklımdaki ilk isimdi" diyerek işaret ettiği Önder Özen'in Serkan Reçber'in yerine göreve geleceği iddia edildi.

Beşiktaş'ta önümüzdeki sezonun planlaması için kulislerde ilginç bir iddia dolaşıyor. Siyah-beyazlı yönetimin eski sportif direktörleri Önder Özen ile bir görüşme gerçekleştirdiği ve tarafların yeni sezon için anlaşma sağladığı ileri sürüldü.







Siyah-beyazlı camiada kulaktan kulağa yayılan bu dedikodu, mevcut yapıda da taşları yerinden oynatacak cinsten. Keza Önder Özen'in göreve gelmesi tüm projeyi ele geçirdiği konuşulan Eduard Graf'la yolların ayrılması anlamına gelebilir.

Hakkındaki iddiaların ardından Önder Özen şu ifadeleri kullandı:







- Beşiktaş yönetiminden kimse beni aramadı, resmî bir teklif almadım. Ancak Beşiktaş gibi bir camiadan teklif gelirse, elbet oturulup değerlendirilir.






Önder Özen ismi Beşiktaş koridorlarında ilk kez yankılanmıyor. Serdal Adalı, Eylül 2025'te yaptığı açıklamada Önder Özen ile geçmişte 2-3 defa çok ciddi görüşmeler gerçekleştirdiklerini itiraf etmişti.






Adalı o dönem, "Direktörlük için aklımdaki insan Önder Hoca'ydı. Çok takdir ettiğim bir isim" diyerek Özen'in futbol vizyonuna ve Beşiktaş'taki eski "Slaven Bilic dönemi kurumsal hafızasına" duyduğu saygıyı açıkça ortaya koymuştu.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.