logo
05 NİSAN 2026

Kartal siftah peşinde

25.08.2001 00:00:00
Ligin ilk iki haftasında bir yenilgi bir de beraberlik alarak sezona kötü başlayan Beşiktaş, bu akşam İnönü'de ağırlayacağı Diyarbakır'ı yenerek ilk galibiyetini almak istiyor

Ligde ilk galibiyetini bu akşam Diyarbakırspor karşısında almak isteyen siyah beyazlı ekip, bu maçın hazırlıklarını tamamlayarak kampa girdi. BJK İnönü Stadı'nda Saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi Ali Aydın yönetecek.

Diyarbakır 14 yıl sonra

Beşiktaş ile Diyarbakırspor, bugün yapacakları lig maçıyla, 14 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek. 2 ekip Birinci Lig'de en son 25 Nisan 1987'de Diyarbakır'da karşılaşmış ve bu maçı Beşiktaş 1-0 kazanmıştı. Diyarbakırspor, bu sezonda ligi son sırada tamamlayarak düşmüş, Beşiktaş ise Galatasaray'ın 1 puan ardında ligi 2. sırada tamamlamıştı. Uzun bir aradan sonra Birinci Süper Lig'e yeniden yükselen Diyarbakırspor, bugün, en son 1987 yılında karşılaştığı rakibinin karşısına 14 yıl sonra çıkmış olacak.

9 gollü düelloda kazanan Bayer Leverkusen

Bundesliga'da 9 kez ağların havalandığı maçta Bayer Leverkusen evinde Wolfsburg'u 6-3 mağlup etti.

05.04.2026 01:02:00
İhlas Haber Ajansı
9 gollü düelloda kazanan Bayer Leverkusen
9 gollü düelloda kazanan Bayer Leverkusen
Bundesliga'da 9 kez ağların havalandığı maçta Bayer Leverkusen evinde Wolfsburg'u 6-3 mağlup etti.

Almanya Bundesliga 28. haftasında BayArena'da oynanan müsabakada Bayer Leverkusen ile Wolfsburg karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı 3-2 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda ise 4 kez ağları havalandıran Leverkusen, gol düellosundan 6-3'lük skorla galip ayrıldı.



Bayer Leverkusen'in gollerini Alejandro Grimaldo (2), Patrick Schick, Edmond Tapsoba, Ibrahim Maza ve Malik Tillman kaydederken, Wolfsburg'un golleri ise Jonas Wind, Joakim Maehle ve Christian Eriksen'den geldi.

Puanını 49'a yükselten Bayer Leverkusen 6. sıradaki yerini korurken, Wolfsburg ise 21 puanla düşme hattında bulunan 17. sırada kaldı.

Galatasaray ligdeki 3. yenilgisini aldı

Galatasaray, Trabzonspor maçıyla birlikte bu sezon Trendyol Süper Lig'deki 3. mağlubiyetini aldı. Sarı-kırmızılılar, bu yenilgilerin hepsini deplasmanda yaşadı.

05.04.2026 01:01:00
İhlas Haber Ajansı
Galatasaray ligdeki 3. yenilgisini aldı
Galatasaray ligdeki 3. yenilgisini aldı
Galatasaray, Trabzonspor maçıyla birlikte bu sezon Trendyol Süper Lig'deki 3. mağlubiyetini aldı. Sarı-kırmızılılar, bu yenilgilerin hepsini deplasmanda yaşadı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar müsabakadan 2-1'lik skorla mağlup ayrıldı ve şampiyonluk yarışında önemli bir kayıp yaşadı. Ligde 1 maçı eksik olan Aslan, 64 puanda kaldı ve liderliğini sürdürdü.

Galatasaray, bu maçla birlikte ligdeki 3. yenilgisini aldı. Sarı-kırmızılılar ligde daha önce Kocaelispor ve Konyaspor ile dış sahada oynadığı mücadelelerini kaybetmişti.

Fatih Tekke: 'Benim de ilk derbi galibiyetim oldu'

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Galatasaray karşısında alınan galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Galip geldiğimiz için mutluyum. Benim de ilk derbi galibiyetim oldu. Taraftarımızı mutlu ettiğimiz için sevinçliyiz" dedi

05.04.2026 00:58:00
İhlas Haber Ajansı
Fatih Tekke: 'Benim de ilk derbi galibiyetim oldu'
Fatih Tekke: 'Benim de ilk derbi galibiyetim oldu'
Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Galatasaray karşısında alınan galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Galip geldiğimiz için mutluyum. Benim de ilk derbi galibiyetim oldu. Taraftarımızı mutlu ettiğimiz için sevinçliyiz" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, açıklamalarda bulundu. Tekke, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, özellikle ilk yarıdaki performanstan memnun olduğunu belirterek, "İlk yarı çok iyi bir oyun oynadık. Oyuncularımın maç boyunca gösterdiği inanç, istek, arzu ve oyuna bağlılık çok değerliydi. Savunmada da gerçekçi bir oyun sergiledik. Galatasaray'a az pozisyon verdiğimiz bir maç oldu. İlk yarıda farkı artırabilecek fırsatlar da yakaladık" ifadelerini kullandı.

"Maç maç gitmeliyiz"

Fatih Tekke, kaliteli bir kadroya karşı oynadıklarını belirterek, "Çok güçlü bir kadroya karşı oynadık. Giren çıkan tüm oyuncularıyla kaliteli bir takımı yendik. Oyuncularımı kutluyorum. Her kazanılan maçın anlamı 3 puan. Maç maç gitmek zorundayız" dedi.

Eksik oyunculara rağmen alınan galibiyetin önemine değinen Tekke, milli takım dönüşleri nedeniyle sınırlı süreyle çalıştıklarını belirterek, "Tam kadro sadece bir antrenman yapabildik. Buna rağmen oyuncularımız sahada büyük bir inanç ortaya koydu. Belki de lig boyunca ilk kez bu kadar net şekilde tüm oyuncuların iyi performans gösterdiği bir maç oldu" dedi.

"Bu oyunu sürdürmeliyiz"

Tekke, takımın hedeflerine ulaşabilmesi için bu oyun anlayışının sürmesi gerektiğini vurgulayarak, "Hayallerimize ulaşmak için çoğu maçta bu seviyeyi yakalamamız gerekiyor. Bu duyguyu sürekli yakalamak kolay değil ama çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Taraftar desteğine de değinen bordo-mavili teknik adam, "Taraftarımızın desteğiyle birlikte oyunun temposunu artırdık. İç sahadaki bu ambiyans bizim için çok önemli. Oyuncularım bugün bunu fazlasıyla hak etti" ifadelerini kullandı.

"Çok güçlü bir karaktere sahibiz"

Takım içindeki birlikteliğe dikkat çeken Tekke, "Sahada olduğu kadar saha dışında da güçlü bir karaktere sahibiz. Takımdaki tecrübeli oyuncuların katkısı çok büyük. Bu galibiyet tamamen oyuncularımın eseridir" dedi.

Tekke, "Galatasaray'a karşı sert baskı yapmazsanız zorlanırsınız. Biz bunu iyi uyguladık. İkinci golde de çalıştığımız bir organizasyonun sonucunu aldık" diyerek sözlerini tamamladı.

Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı"

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, iki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bu çirkinliğin yakışmadığını söyledi.

05.04.2026 00:54:00
İhlas Haber Ajansı
Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı"
Metin Öztürk: "Çirkinlik yakışmadı"
Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, iki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, bu çirkinliğin yakışmadığını söyledi.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk, Trabzonspor'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sözlerine hayatını kaybeden Orhan Kaynak için başsağlığı dileyerek başladı. Öztürk, "Futbol takımımızın taşıdığı pankartla başlıyorum. Orhan Kaynak hocamızın vefatı sebebiyle Trabzon camiasına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Çok kıymetli bir spor adamıydı, çok sayıda futbolcu yetiştirdi. Camianın üzüntüsünü paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yönetimler gelir geçer, camialar kalır"

Trabzon camiasıyla ilişkilerinin her zaman iyi olduğunu vurgulayan Öztürk, "Bizim Trabzon camiası ile ilişkimiz her zaman böyledir, farklı olması da düşünülemez. Yönetimler gelir geçer, camialar kalır. Trabzon camiası hem futbol kenti olmasıyla hem de değerleriyle hep gönlümüzde yer almıştır" dedi.
Son günlerde yaşanan gelişmelere değinen Öztürk, "İki üç gündür Trabzon yönetiminin anlamsız şekilde başlattığı bir kara propagandayla karşı karşıyayız. İki ay önce alınmış bir futbolcu ile ilgili kendileriyle hiç alakası olmayan bir süreç üzerinden inanılmaz bir kara propaganda yapıldı" diye konuştu.

"Uğurcan Çakır olmasaydı milli takımımız Amerika'ya gidemezdi"

Uğurcan Çakır ile ilgili yaşananlara da değinen Öztürk, "Bugün tamamen yönetimin provokasyonlarıyla, Trabzon taraftarıyla alakası olmayan bir şekilde Uğurcan Çakır provoke edildi. Uğurcan Çakır olmasaydı milli takımımız Amerika'ya gidemezdi. Bunu kimse unutmasın. Uğurcan Çakır'ı yetiştiren Trabzon'dur, kendilerine şükran borçluyuz" ifadelerini kullandı.
Transfer sürecine de değinen Öztürk, "Kendileriyle oturduk, bir transfer pazarlığı yaptık. Beklentilerinin çok üzerinde bir ücret aldılar. Bununla ilgili de teşekkür ettiler ancak bugün yönetim eliyle Uğurcan Çakır'ın psikolojik olarak yıpratılmaya çalışıldığını gördük" şeklinde konuştu.

Yaşananlara tepki gösteren Öztürk, "Biz bundan sonra da hem kazanacağız hem kaybedeceğiz ama şunu bilin ki çirkinlik bu Trabzon yönetimine yakışmadı. Biz sadece Trabzon'u değil tüm takımları en iyi şekilde karşılıyoruz. Burada ise ne karşılama ne uğurlama oldu, yakıştıramadık" dedi.

Statta yaşananlara ilişkin de konuşan Öztürk, "Geldiğimizden beri bize küfür ediliyor. Hala içeride, seyirci yokken bile bizimle ilgili küfür içerikli müzikler çalınıyor. Yayıncı kuruluşa da yazıklar olsun. Söyleyeceklerim bu kadar, teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Ertuğrul Doğan: 'Bu sadece bir galibiyet, hedefimiz Alanyaspor maçı'

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, alınan galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Bu sadece bir galibiyet, çok mutluyuz ama yarından itibaren hedefimiz Alanyaspor maçında 3 puan almak" dedi.

05.04.2026 00:10:00
İhlas Haber Ajansı
Ertuğrul Doğan: 'Bu sadece bir galibiyet, hedefimiz Alanyaspor maçı'
Ertuğrul Doğan: 'Bu sadece bir galibiyet, hedefimiz Alanyaspor maçı'
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, alınan galibiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Bu sadece bir galibiyet, çok mutluyuz ama yarından itibaren hedefimiz Alanyaspor maçında 3 puan almak" dedi.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, karşılaşma sonrası yaptığı değerlendirmede teknik direktör Fatih Tekke, ekibi ve oyuncuları tebrik ederek, "Fatih Tekke, ekibini ve tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum. Takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da tek tek teşekkür ediyorum. Bugün oyuncularımızın yalnız bırakılmaması çok önemliydi. Onlar da sahada bunun karşılığını vererek bizi galibiyete taşıdı. Tüm camiamıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

"Maçlara tek tek bakıyoruz"



Galibiyetin ardından temkinli olunması gerektiğini vurgulayan Doğan, "Bu sadece bir galibiyet. Bunun mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız ama yarından sonra yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki haftayı planlayacağız. Maçlara tek tek bakıyoruz. Yarın sabahtan itibaren hedef Alanyaspor maçında 3 puan almak. Bunun keyfini çıkaralım ama uçmayalım" diye konuştu.

Fatih Tekke ve ekibinin kısıtlı imkanlara rağmen önemli işler yaptığını belirten Doğan, "Fatih Tekke ve ekibi çok güzel işler yapıyor. Kontrollü ve düzenli olmak zorundayız" dedi.
Trabzonspor taraftarına yönelik değerlendirmede de bulunan Doğan, "Trabzon, futbolun yazıldığı şehir. Kimse Trabzonspor taraftarına akıl vermeye kalkmasın. Bizim aklımız bize yeter. Taraftarımız bugün çok seviyeli bir tepki vererek gerekeni yaptı ve herkese ders verdi. Protesto olacaktır. Ben kulüp başkanıyım, taraftarım bugün beni istifaya davet eder, yarın destekler. Bu futbolun doğasında var" şeklinde konuştu.

Fatih Tekke ile uzun vadeli planlama yaptıklarını dile getiren Doğan, "3-4 yıllık bir planlamanın ilk yılındayız. Çok başarılı gidiyorlar. Fatih Tekke inanılmaz emek veriyor. Takımda çok güzel bir atmosfer var. Bunu bugün de yaşadık" ifadelerini kullandı.

Hakem performansını eleştiren Doğan, "Hakem performansını beğenmedim. Bu kararlara rağmen sahada mücadele eden ve kazanan oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.
Zor süreçlerden geçtiklerini belirten Doğan, "Sıkıntılı sonuçlarda hissettiklerimizin tarifi yok. Mahcup olmuştuk. Oyuncularımız bu mahcubiyeti biraz olsun giderdi. Prim konusunda gerekeni yaparız. Biz primde de lideriz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş, tüm kulvarlarda 364. kez rakip olacak. İki takımın ezeli rekabetinde sarı-lacivertliler 136 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar da 130 defa kazandı

04.04.2026 10:49:00
İhlas Haber Ajansı
Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı
Sarı-lacivertliler 136 kez, siyah-beyazlılar 130 defa kazandı
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında karşılaşacak olan Fenerbahçe ile Beşiktaş, tüm kulvarlarda 364. kez rakip olacak. İki takımın ezeli rekabetinde sarı-lacivertliler 136 kez galip gelirken, siyah-beyazlılar da 130 defa kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş, yarın saat 20.00'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde karşı karşıya gelecek. Bu önemli derbi öncesi ev sahibi sarı-lacivertliler, 17 galibiyet, 9 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 60 puanla 2. sırada bulunuyor. Siyah-beyazlılar ise 15 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 52 puan topladı ve 4. sırada yer alıyor.

Bu sezon 3. kez



Sarı-lacivertliler ile siyah-beyazlılar, bu sezon 3. kez kozlarını paylaşacak. Süper Lig'in ilk yarısında Dolmabahçe'de oynanan derbiyi Fenerbahçe, 3-2'lik skorla kazandı. 23 Aralık 2025'te ise taraflar Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasında karşılaştı. Beşiktaş, Kadıköy'de yapılan müsabakada 2-1'lik galibiyet elde etti.

364. randevu



İki ekip bu derbi mücadelesiyle 364. kez rakip olacak. Bugüne kadar lig, kupalar ve özel karşılaşmalarda oynanan 363 müsabakada sarı-lacivertliler 136 galibiyet alırken, siyah-beyazlılar 130 kez kazandı. 97 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı. Kanarya'nın 503 golüne, Kartal 463 golle yanıt verdi.

Ligde 140. kez

Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde ise 139 defa mücadele etti. Fenerbahçe, bu süreçte 50 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, Beşiktaş da 44 defa 3 puanın sahibi oldu. 45 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı.

Son 10 maç



Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan son 10 maçta Kara Kartal'ın üstünlüğü var. 9'u Süper Lig, 1'i kupa olmak üzere bu süreçte siyah-beyazlılar 4 maçta üstünlük sağlarken, sarı-lacivertliler 3 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. 3 müsabaka ise berabere tamamlandı.

En farklı skorlar

Ezeli rakipler birbirlerine karşı en farklı skorları 7'şer golle aldı. 23 Mart 1941'deki özel karşılaşmada siyah-beyazlılar, mücadeleyi 7-1 kazandı. Fenerbahçe ise en farklı galibiyetini 6 Aralık 1958'de yine bir özel maçta 7-0'lık skorla elde etti. Süper Lig'deki en farklı skorlar ise 6 Ocak 1990'da 5-1'lik sonuçla Beşiktaş lehine gerçekleşirken; Fenerbahçe de 7 Mart 1976 ve 7 Ekim 2012'de 3-0'lık sonuçlarla galip geldi.

Rekabetteki en gollü müsabaka 11 Ağustos 1974'te TSYD Kupası'nda yaşandı. Beşiktaş'ın 5-4 kazandığı mücadele en gollü maç olarak kayıtlara geçti. 19 Mayıs 1955'te oynanan Atatürk Kupası karşılaşması da 4-4 beraberlikle sonuçlandı.

Yasin Kol düdük çalacak

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbide hakem Yasin Kol düdük çalacak. Kol'un yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ile Mehmet Salim Mazlum yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Çağdaş Altay olacak.

Yasin Kol, bu sezon iki takımın da 3'er maçında görev yaptı. Kol, ligin ilk yarısında Galatasaray-Beşiktaş ve Fenerbahçe-Galatasaray derbilerini de yönetti.

Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor

04.04.2026 10:41:00
İhlas Haber Ajansı
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, ligin son virajına derbi galibiyetiyle girmek istiyor
Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'de son haftalarda kaybettiği puanlarla zirvede artan puan farkını kapatmak için Beşiktaş derbisiyle birlikte seriye devam etmek istiyor. Sarı-lacivertliler, ligin son virajına galibiyetle girmenin hesaplarını yapıyor.

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00'de Beşiktaş'ı konuk edecek. Sarı-lacivertliler, milli maç için verilen ara öncesi Gaziantep FK'yı mağlup ederken son 5 lig maçında 7 puan kaybetti. Tedesco'nun öğrencileri, taraftarı önünde oynayacağı derbide kazanarak son 6 haftaya şampiyonluk hedefini sürdürmenin hesaplarını yapıyor.

Büyük maçlarda 10 puan topladı



Fenerbahçe, bu sezon Trendyol Süper Lig'de ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda başarılı performans sergiledi. Sarı-lacivertliler, Beşiktaş deplasmanında 3-2'lik galibiyet elde ederken, Galatasaray ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Kanarya, Trabzonspor ile oynadığı 2 maçta ise 6 puanı hanesine yazdırdı. Fenerbahçe, ligin ilk yarısında evinde 1-0 kazanırken, deplasmanda 3-2'lik skorla galibiyete ulaştı.

Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Kupa finalinde de sarı-kırmızılılara karşı 2-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

Son maçlarda kalesini gole kapatamıyor



Sarı-lacivertliler, ligde oynadığı son 7 maçta kalesini gole kapatamadı. Bu süreçte 6 maçta gol sevinci yaşayan Fenerbahçe, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu maçların 6'sında kaleyi Ederson korurken, 1 maçta Mert Günok görev aldı. Kanarya, bu sezon ligde oynadığı 27 karşılaşmanın 8'inde rakiplerine gol izni vermedi. Son olarak ligin 20. haftasında Kocaelispor deplasmanında gol yemedi.

Tek eksik Alvarez

Fenerbahçe'de milli maç arası döneminde sakat oyuncuların tedavisinde sona gelindi. Nelson Semedo ile Milan Skriniar da takımla çalışmalara başladı. İki oyuncunun da derbide kadroda olması bekleniyor. Takımda tek eksik olarak operasyon geçiren ve tedavisi süren Edson Alvarez bulunuyor.

6 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de derbi öncesinde Kerem Aktürkoğlu, Nelson Semedo, Anthony Musaba, Archie Brown, Mert Müldür ve Matteo Guendouzi, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular yarınki karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Kayserispor maçında forma giyemeyecek.

Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde teknik direktör Domenico Tedesco ligdeki 3'üncü, teknik adam Sergen Yalçın ise 11'inci derbi heyecanını yaşayacak

04.04.2026 00:12:00
AA
Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi
Tedesco'nun 3'üncü, Sergen Yalçın'ın 11'inci derbisi
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde teknik direktör Domenico Tedesco ligdeki 3'üncü, teknik adam Sergen Yalçın ise 11'inci derbi heyecanını yaşayacak.

Türkiye kariyerinde hem Beşiktaş'a hem de Galatasaray'a karşı birer kez rakip olan Tedesco, üçüncü derbisinde Beşiktaş'a karşı sahada takımının başında yer alacak.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise siyah-beyazlı takımın başında daha önce 10 derbi maça çıktı.

İlk galibiyetleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Tedesco, Süper Lig'deki ilk derbisinde unutulmaz bir galibiyete imza attı.

Tüpraş Stadı'nda sezonun ilk yarısında oynanan derbi maçta siyah-beyazlılara konuk olan sarı-lacivertli teknik adamın takımı, 2-0 geriye düşmesine rağmen pes etmedi ve müsabakayı 3-2 kazandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın da ilk derbi zaferini Fenerbahçe'ye karşı yaşadı.

Siyah-beyazlı takımın ilk kez başına geçtiği 2019-20 sezonunda Fenerbahçe'yi Dolmabahçe'de ağırlayan Sergen Yalçın, rakibini 2-0 yenerek ilk derbisini kazandı.

Derbi karneleri

Kariyerinin Türkiye bölümünde henüz 2 derbide takımını idare eden Tedesco yenilgi yüzü görmedi.

İlk derbisinde Beşiktaş'ı mağlup eden sarı-lacivertli teknik adam, Galatasaray ile oynanan maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Tecrübeli teknik adam Sergen Yalçın ise antrenörlük kariyerinde 10 derbiyi geride bıraktı. Bu süre zarfında Fenerbahçe ile 4 kez karşı karşıya gelen Yalçın, Galatasaray ile 10 kez kozlarını paylaştı.

Derbi kariyerinde 4 galibiyet, 3'er yenilgi ve beraberlik bulunan Yalçın, Fenerbahçe'ye karşı 2 galibiyet, 1'er beraberlik ve mağlubiyet elde etti.

Sergen Yalçın'ın Fenerbahçe'ye rakip olduğu maçlarda Beşiktaş 9 gol atarken kalesinde 7 gol gördü.

Yalçın kupada telafi etti

Fenerbahçe ile Beşiktaş bu sezon 3. kez karşı karşıya gelecek.

Dolmabahçe'de oynanan lig maçının yanı sıra iki takım Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde Ziraat Türkiye Kupası'nda da karşı karşıya geldi.

Tüpraş Stadı'nda bu sezon Fenerbahçe'nin 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 kazandığı derbinin telafisini siyah-beyazlılar, Kadıköy'deki kupa maçında yaptı.

İki teknik adamı ikinci kez karşı karşıya getiren derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti.

İkisi de sonradan göreve başladı

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği derbide kozlarını paylaşacak teknik direktörler Sergen Yalçın ile Domenico Tedesco, sezon başladıktan sonra teknik direktörlük koltuğunu oturdu.

Beşiktaş, teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer yönetiminde sezona başlarken Fenerbahçe, önceki yıl da takımı çalıştıran Jose Mourinho'ya güvenerek sezona başladı.

Avrupa kupalarında alınan başarısız sonuçların ardından iki ekip, teknik direktörleriyle yollarını ayırma kararı aldı.

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın göreve getirilirken Fenerbahçe Domenico Tedesco'da karar kıldı.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde ligde oynanan derbilerde sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor

04.04.2026 00:09:00
AA
Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor
Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde kart sayıları dikkati çekiyor
Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında 5 Nisan Pazar günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde ligde oynanan derbilerde sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor.

İki takım arasında oynanan son 30 lig maçında hakemler 20 kez kırmızı, 182 kez de sarı kartına başvurdu.

Beşiktaş daha "hırçın"

Rekabetteki son 30 derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha "hırçın" bir görüntü ortaya koydu.

Siyah-beyazlı futbolculara, bu maçlarda 14 kırmızı ve 93 sarı olmak üzere toplam 107 kart gösterildi.

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan derbide Beşiktaş 1 kırmızı ve 1 sarı kart, Fenerbahçe ise 5 sarı kart görmüştü.

Fenerbahçe'ye 6 kırmızı, 89 sarı kart

Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 30 derbide 95 kez kart gördü. Sarı-lacivertli futbolculara, söz konusu maçlarda 6 kırmızı, 89 da sarı kart çıktı.

Fenerbahçe, rakibi karşısında oynadığı son 11 lig maçında kırmızı kart görmedi. Sarı-lacivertlilerin siyah-beyazlılar karşısında müsabakayı 10 kişi tamamladığı son karşılaşma, 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında oynandı.

Pandemi sebebiyle liglere ara verilirken iki takım, 19 Temmuz 2020'de Beşiktaş'ın sahasında karşılaşmış, maçın 25. dakikasında Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Vedat Muriç direkt kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.

Son 10 derbide 64 kart çıktı

İki takım arasında yapılan son 10 müsabakada futbolcular, 4 kırmızı ve 60 sarı kartla cezalandırıldı.

Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde oynanan mücadelede siyah-beyazlı takım 26. dakikada Orkun Kökçü'nün kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmıştı. Beşiktaş'ta ayrıca Emirhan Topçu da son dakikalarda sarı kart görmüştü. Aynı mücadelede Fenerbahçe'de Nelson Semedo, Edson Alvarez, Kerem Aktürkoğlu, Jhon Duran ve İsmail Yüksek sarı kart gören isimler oldu.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki son 10 derbi mücadelesinde siyah-beyazlı futbolculara 4 kırmızı ve 31 sarı, sarı-lacivertli oyunculara ise 29 sarı kart çıktı.

Of'un Dünya Kupası gururu

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı

03.04.2026 10:27:00 / Güncelleme: 03.04.2026 10:33:07
İhlas Haber Ajansı
Of'un Dünya Kupası gururu
Of'un Dünya Kupası gururu
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından dikkat çeken bir detay, Trabzon'un Of ilçesinde büyük bir gururla karşılandı. Ay-yıldızlıların 2002 ve 2026 yıllarında Dünya Kupası bileti aldığı dönemlerde görev yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlarının Oflu olması ilçede sevince neden oldu.

2002 yılında Haluk Ulusoy ve 2026 yılında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun federasyon başkanlığı dönemlerinde gelen Dünya Kupası katılımları, özellikle Haluk Ulusoy ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Of ilçesinden olması nedeniyle ilçede ayrı bir anlam kazandı.

İhsan Hacıbektaşoğlu: "Bu başarılar tesadüf değil"



Oflu vatandaş İhsan Hacıbektaşoğlu ise A Milli Takım'ın başarısını değerlendirerek "Milli Takım'ın dünya kupasına katılmasına mutlu oldum. Gençlerimizin böyle başarılı olması ve böyle zor bir süreci başarıyla tamamlaması bizim açımızdan çok önemli. Ülkemiz adına mutluluk verici bir durum. Ülke olarak böyle mutlu anlara ihtiyacımız var. Trabzon farklı bir coğrafya, Of da bunun içinde yer alıyor. Of'un tabi bir özelliği de çok girişimci olması. Of insanının da atılgan ve gözü kara bir yapısı var. Böyle olunca başarılar da geliyor. Bunu ben çok normal karşılıyorum" dedi.

Ömer Saral: "24 yıl sonra gelen gurur Of'ta katlandı"

Ömer Saral, "24 yıl sonra tekrar dünya kupasına katılmak bizim için son derece gurur verici bir olay. Federasyon başkanlarının Oflu olmaları ilginç bir olay. Oflular olarak her alanda olduğumuz için bu durum da ayrıca gurur verici. Of olarak futbola ayrı bir sempatimiz var tabiki de. A Milli Futbol takımımızdan beklentim mümkünse final oynamaları. Milli takımda Karadeniz furyası var. Karadeniz ağırlığı da futbolda olmalı" dedi.

Yılmaz Koçbıyıkoğlu: "Oflular Türk futboluna damga vurdu"



Yılmaz Koçbıyıkoğlu ise, "A Milli Takımın dünya kupasına katılması gururdan başka bir şey düşündürmedi bana. Geçmişte üçüncülüğümüz var, bana onu hatırlattı. Demek ki o nesil devam ediyor. Ne mutlu bize. Federasyon başkanlarının Oflu olması tesadüf eseri gibi görünebilir ama ağırlıklı olarak Of insanın her konuda duyarlı olmasından kaynaklanır. Oflular Türk futboluna damga vurmuştur. Bu takımla, bu hocayla, bu ruhla en az üçüncülük bekliyorum. Milli takımda Doğu Karadenizli oyuncuların ağırlıklı olmasının sebebi yapısıyla azmiyle, hırsıyla alakalı. Tabiatın bize vermiş olduğu bir özellik bu. İnsanımız da bunu iyi kullanmaya çalışıyor elinden geldiğince de başarılı oluyor" ifadelerini kullandı.

Baki Türkel: "Oflu olmak ayrıcalıktır"



Baki Türkel de, "Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandığımız akşam güzel duygular yaşadım. Tabi TFF'nin başında Oflu İbrahim Hacıosmanoğlu'nun olması da ayrı bir gurur verici olay. Kendisi Of'un büyüklüğünü hissettirdi dünyaya. Oflu olmak ayrıcalıktır. İlçe olarak küçük olabiliriz ama geniş bir kitleye sahibiz. Gelinen bu nokta bizim için bir gurur kaynağı oldu. Hacıosmanoğlu buralı, bu durum hem kendisini hem de Of'un değerini daha da yükseltti. Bu bölgenin insanı hırslı olduğu için iyi yerlere geliyorlar. Buranın insanının temel özelliği azimli, hırslı ve başarılı olması" diye konuştu.

Of'un gözü Dünya Kupası'nda

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası'nda göstereceği performans, Of ilçesinde büyük bir heyecanla bekleniyor. İlçe halkı, 2002'de elde edilen tarihi başarının ardından bu kez daha büyük bir hedefe ulaşılacağına inanıyor. Ay-yıldızlıların Dünya Kupası'nda önemli bir başarı elde etmesi halinde, Of'taki gururun daha da büyümesi bekleniyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.