logo
20 EYLÜL 2026

Kayserispor'da tek hedef UEFA

19.07.2006 00:00:00
 
Kayserispor, İnter Toto Kupası'nda kendi sahasında Yunan temsilcisi Larissa ile oynayacağı 2. tur rövanş maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, Larissa'yı yenerek UEFA Kupası'na katılmak istediklerini belirterek, "Larissa maçında rakip takımı, belki hakemi etkileyebilecek taraftar desteğine ve baskısına ihtiyacımız olacak" dedi. Kadir Has Kulüp Tesisleri'nde Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde yapılan antrenmanda Sarı-kırmızılı futbolcuların hayli hırslı ve neşeli oldukları gözlendi. Antrenman sonrası soruları cevaplayan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, hafta sonu kendi sahalarında oynayacakları Larissa maçından galip ayrılarak, UEFA Kupası'na katılacaklarına inandıklarını söyledi. Sağlam, "İnter Toto'dan beklentilerimizi tüm şehir ve dünya biliyor. Bizim amacımız ilk maçta aldığımız avantajlı skoru, sahamızda bize tur atlatacak bir skorla birleştirerek, UEFA Kupası'na katılabilmek."dedi.

Thomas Reis: 'Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var'

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, iki günlük süreçte beklenenden çok daha iyi bir performans sergilediklerini söyledi

20.09.2026 11:05:00
İhlas Haber Ajansı
 
Thomas Reis: 'Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var'
Thomas Reis: 'Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var'
Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamada, iki günlük süreçte beklenenden çok daha iyi bir performans sergilediklerini söyledi
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor, sahasında Galatasaray'ı 4-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktörü Thomas Reis, değerlendirmelerde bulundu.

"İki günün ardından çok önemli bir performans"

Galatasaray karşısında takımının savunma ve hücumdaki performansına dikkat çeken Reis, "Çok mutlu olduğumu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Sadece, sizin de bildiğiniz gibi, iki günlük bir süreç sonrasında takımla beraber bu maça çıkma fırsatı bulduk. Aslında belki de bizden beklenmeyen derecede çok yüksek, çok iyi bir performans gösterdiğimizi söyleyebilirim bugün. İyi savunma vardı, iyi hücum vardı. Çok önemli bir galibiyet oldu bizim adımıza" ifadelerini kullandı.

"Taraftarlarımızın benim yanımda olması çok önemliydi"

Karşılaşmada taraftarların verdiği desteğin kendisi açısından özel olduğunu belirten Reis, "Gerçekten çok önemli bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum takım olarak. Taraftarlarımız için de ayrıca çok mutluyum. Onların buraya gelişi, destekleyişi çok önemliydi bizim adımıza. İlk kez ben de taraftarlarımızın bana karşı değil, benim yanımda olduğu bir durum yaşadım burada. Dolayısıyla benim adıma da önemli bir galibiyet oldu. Çok özel bir galibiyet olduğunu ifade edebilirim" diye konuştu.

"Geçmiş geçmişte kaldı"

Göreve gelmeden önceki süreç hakkında fazla konuşmak istemediğini vurgulayan Reis, bundan sonraki döneme odaklandığını söyledi. Reis, "Öncelikle burada olmadığım dönem hakkında aslında çok fazla konuşmak istemiyorum. Geçmiş geçmişte kaldı. Şu an ben takımın geleceği için buradayım. Oyuncularımızı daha iyi hale getirebilmek, daha iyi bir oyun ortaya koyabilmek için buradayım. Geçmişle ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

"60-70. dakikalardan sonra yorgunluk gördük"

Takımın fiziksel durumuna da değinen Reis, karşılaşmanın son bölümünde bazı oyuncuların yorulduğunu belirterek, "Bugün ilk izlenimlerim maç hakkında, harika bir maç oldu bizim adımıza. Gerçekten çok iyi bir maç çıkardığımızı söyleyebilirim. Ama çok iyi maç çıkardığımızı söylerken birkaç detayı da eklemek gerekir. 60-70. dakikalardan sonra bazı oyuncularımızın biraz yorulduğunu gördük. Bunun üzerine elbette çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Her şey üzerine çalışacağız"

Milli arayı takımın gelişimi açısından değerlendirmek istediklerini belirten Reis, milli takımlara gidecek oyuncular nedeniyle tam kadro çalışma fırsatı bulamayacaklarını söyledi. Reis, "Milli arada bu çalışma fırsatını bulacağız ama milli arada bu durum çok kolay olmayacak. Sizin de bildiğiniz gibi milli takımlarına gidecek çok fazla oyuncumuz var. Onlarla çalışma fırsatı bulamayacağız. Ama tabii ki burada olan arkadaşlarımızla birlikte, milli takıma giden arkadaşlarımızın dönmesiyle birlikte savunmayı çalışacağız, hücumu çalışacağız, fiziksel kondisyonu çalışacağız. Her şey üzerine çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Bütün oyuncularımızın en iyi haline ihtiyacımız var"

Önlerinde yoğun bir fikstür bulunduğuna dikkat çeken Alman hoca, bütün oyuncularından maksimum verim almak istediklerini belirterek, şunları söyledi:
"Milli ara sonunda sizin de bildiğiniz gibi birçok maç oynayacağız ve bütün oyunculara, oyuncuların en iyi haline ihtiyacımız var. Takımıma böyle bir başlangıç için teşekkür ediyorum."

"Yeni bir macera, yeni bir dönem başladı"

Trabzonspor Teknik Direktörü Thomas Reis, milli ara sonrasında karşılaşacakları Samsunspor maçına ilişkin ise, "Bu galibiyetten dolayı mutlu olan taraftarlara çok teşekkür ederim. Milli ara sonrası Samsunspor ile oynayacağız. İki takım arasındaki maçların derbi olduğunu ve iki takım arasında rekabet olduğunu biliyorum. Samsunspor'dan ayrılırken beni havaalanına uğurlamak için gelen taraftarlara çok teşekkür ediyorum. Beni o zaman çok mutlu etmişlerdi" dedi.

"Yeni bir macera, yeni bir dönem başladı"

Artık Trabzonspor'daki yeni görevine odaklandığını vurgulayan Reis, "Ama artık yeni bir macera, yeni bir dönem başladı. Aslında dinlenmem gerek. Kendimi çok da yorgun hissediyorum. Pazartesi bir maç oynadık, bugün de bir maç oynadık. Yorucu ama harika bir hafta oldu benim adıma" diye konuştu.

Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı

Trendyol Süper Lig'de 6. haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile TÜMOSAN Konyaspor 0-0 berabere kaldı

18.09.2026 22:31:00
Haber Merkezi
 
Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı
Kasımpaşa ile Konyaspor golsüz berabere kaldı
Trendyol Süper Lig'de 6. haftanın açılış maçında Kasımpaşa ile TÜMOSAN Konyaspor 0-0 berabere kaldı.

9. dakikada Konyaspor gole yaklaştı. Muleka'nın soldan ortasında arka direkte topla buluşan Deniz Türüç, pasını Uğurcan Yazğılı'ya verdi. Uğurcan'ın penaltı noktası civarında bekletmeden yaptığı vuruşta kaleci Gianniotis gole izin vermedi.

20. dakikada Kasımpaşa, mücadeledeki ilk ciddi atağını geliştirdi. Kaleci Gianniotis'in pasında solda Jessen, kafa vuruşuyla topu karşı yarı sahaya gönderdi. Adil Demirbağ ve Benedyzcak arasındaki mücadelede iki oyuncunun da dokunamadığı meşin yuvarlağı kontrol eden Ali Yavuz Kol, uzak mesafeden kaleyi düşündü. Top direğin yanından az farkla auta çıktı.

32. dakikada Kerem Demirbay'ın soldan kullandığı kornerde Winck'in ön direkte yaptığı kafa vuruşunda kaleci Bahadır Han Güngördü topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

Ligde 4. beraberliğini yaşayan namağlup Kasımpaşa, puanını 10'a çıkardı. İlk kez berabere kalan Konyaspor ise puanını 4 yaptı.

50. dakikada Winck'in pasında savunmanın arkasına hareketlenen Benedyzcak'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan çıkardığı şutta açısını kapatan kaleci Bahadır Han Göngördü meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

57. dakikada Uğurcan Yazğılı'nın soldan ortasına ceza sahası içinde iyi yükselen Adil Demirbağ'ın kafa vuruşunda kaleci Gianniotis gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve müsabaka 0-0 berabere tamamlandı.

Trabzon'da 54'cü karşılaşma

Trabzonspor, Galatasaray ile Trendyol Süper Lig'de evinde oynadığı 53 müsabakada 21 galibiyet, 19 mağlubiyet ve 13 beraberlik aldı

18.09.2026 09:57:00 / Güncelleme: 18.09.2026 10:00:28
İhlas Haber Ajansı
 
Trabzon'da 54'cü karşılaşma
Trabzon'da 54'cü karşılaşma
Trabzonspor, Galatasaray ile Trendyol Süper Lig'de evinde oynadığı 53 müsabakada 21 galibiyet, 19 mağlubiyet ve 13 beraberlik aldı.

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Trabzonspor yarın saat 20.00'de Galatasaray'ı konuk edecek. İki takım arasında 1974-1975 sezonunda başlayan rekabette Süper Lig'de Trabzon'da oynanan maçlarda Karadeniz ekibinin üstünlüğü bulunuyor.

Söz konusu 53 müsabakada Trabzonspor, 21 kez rakibini mağlup ederken, Galatasaray ise 19 defa kazandı. Trabzon'daki 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Bordo-mavililerin 64 golüne, sarı-kırmızılılar 69 golle yanıt verdi.

Farklı skorlar



Rekabette Galatasaray, rakibe karşısında en farklı galibiyetlerini 21 Ocak 2024'te deplasmanda 5-1, 26 Mayıs 2001'de de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık skorlarla elde etti. Trabzonspor ise 2018-2019 sezonunda 1 Eylül 2018 tarihinde ligde sarı-kırmızılıları 4-0 mağlup etti.

15 Kasım 1998 tarihinde İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig müsabakası, rekabetteki en gollü karşılaşma oldu.

Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonundaki ilk maçına çıkacak Beşiktaş, sahasında Fransız temsilcisi Marsilya'yı konuk edecek

15.09.2026 19:31:00
Haber Merkezi
 
Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Marsilya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonundaki ilk maçına çıkacak Beşiktaş, sahasında Fransız temsilcisi Marsilya'yı konuk edecek. Siyah-beyazlıların Avrupa kupalarındaki zorlu sınavı 17 Eylül Perşembe günü oynanacak.

KARTAL'IN AVRUPA SINAVI BAŞLIYOR

Süper Lig'de sezona iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, gözünü Avrupa'ya çevirdi. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi lig aşamasındaki ilk maçında Marsilya'yı İstanbul'da ağırlayacak.

Beşiktaş'ın resmi sitesinde yer alan fikstüre göre mücadele 17 Eylül 2026 Perşembe günü saat 22.00'de oynanacak. Karşılaşmanın Tüpraş Stadı'nda yapılacağı açıklandı.

Karşılaşmanın Türkiye'de TRT 1 ekranlarından canlı ve şifresiz yayınlanacak.

MARSİLYA İLE AVRUPA'DA 3. RANDEVU



Beşiktaş ile Marsilya bugüne kadar Avrupa kupalarında iki kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda iki takımın da birer galibiyeti bulunuyor. Marsilya 3 gol atarken Beşiktaş rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Dolayısıyla Perşembe gecesi oynanacak mücadele, iki takım arasındaki rekabette 3. Avrupa randevusu olacak.

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA KARNESİ

Beşiktaş, Avrupa kupalarında uzun ve önemli bir geçmişe sahip. Siyah-beyazlı takım, 2026 yazındaki eleme maçlarıyla birlikte Avrupa kupalarında 264. maçına çıktı. Ağustos 2026'daki verilere göre Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında 131 maçta 35 galibiyet, 24 beraberlik ve 72 mağlubiyeti bulunuyor; bu karşılaşmalarda 217 gol atıp 180 gol yedi.

Kara Kartal'ın Avrupa'daki en önemli başarıları arasında ise 1986-87 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, 2002-03 UEFA Kupası ve 2016-17 UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynaması bulunuyor.

AVRUPA LİGİ'NDE ZORLU FİKSTÜR



Beşiktaş'ın lig aşamasındaki rakipleri Marsilya ile sınırlı değil. Siyah-beyazlıların fikstüründe Hoffenheim, Crystal Palace, Celtic, Hapoel Beer-Sheva, Bayer Leverkusen, Union SG ve Omonia da bulunuyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi fikstürü:

17 Eylül: Beşiktaş – Marsilya | 22.00
15 Ekim: Hoffenheim – Beşiktaş | 22.00
22 Ekim: Beşiktaş – Crystal Palace | 22.00
5 Kasım: Celtic – Beşiktaş | 23.00
26 Kasım: Beşiktaş – Hapoel Beer-Sheva | 20.45
10 Aralık: Bayer Leverkusen – Beşiktaş | 23.00
21 Ocak 2027: Beşiktaş – Union SG | 20.45
28 Ocak 2027: Omonia – Beşiktaş | 23.00

KARTAL İÇİN AVRUPA'DA YENİ SAYFA

Beşiktaş, geçen sezon Avrupa Ligi'nde eleme aşamasında elenmiş, ardından Konferans Ligi'nde de play-off turunda Avrupa macerasına veda etmişti.

Şimdi ise yeni formatıyla UEFA Avrupa Ligi'nde doğrudan lig aşamasında mücadele edecek olan siyah-beyazlıların hedefi, Marsilya karşısında taraftarı önünde galibiyetle başlayarak Avrupa'da yeniden iddialı bir tablo ortaya koymak.

Dünya Atletizm Şampiyonası ilk kez Afrika'da düzenlenecek


 
 
Nairobi ve Münih, sırasıyla 2029 ve 2031 Dünya Atletizm Şampiyonalarına ev sahipliği yapacak. 21. şampiyona önümüzdeki yıl Pekin'de düzenlenecek. Son şampiyona ise geçen yıl Tokyo'da yapılmıştı. 
 

15.09.2026 14:50:00
Yaşar Cebesoy
 
 Dünya Atletizm Şampiyonası ilk kez Afrika'da düzenlenecek
 Dünya Atletizm Şampiyonası ilk kez Afrika'da düzenlenecek

Atletizmin en önemli etkinliği olan Dünya Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hakkı, 2029 yılı için Kenya'nın başkenti Nairobi'ye, 2031 yılı içinse Almanya'nın Münih lentine verildi. Budapeşte'de Pazartesi ve Salı (14-15) günleri düzenlenen 242. Dünya Atletizm Konseyi Toplantısı'nda alınan karar, Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ilk kez Afrika'da, Kenya'nın başkentinde 2029 yılında düzenleneceği ve iki yıl sonra üçüncü kez Almanya'ya, bu kez Münih'in ikonik Olimpiyat Stadyumu'na döneceği anlamına geliyor. Almanya'da 1993'te Stutgart, 2009'da ise Berlin şampiyonaya ev sahipliği yapmıştı. Böylece Almanya etkinliğe en çok ev sahipliği yapan ülke olacak. Halen Japonya ve Finlandiya, etkinliği ikişer kez düzenlemiş bulunuyor.

4 aday yarıştı

Dünya Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe, şunları söyledi: "2029 ve 2031 yılları için dört olağanüstü adayımız olduğu için şanslıydık ve bu Konsey için kolay bir karar değildi. Dört adayın da sergilediği kalite, hırs ve bağlılık, Dünya Atletizm Şampiyonalarının gücünü ve küresel çekiciliğini vurguluyor. Konseyin bugünkü kararıyla, önümüzdeki üç Dünya Atletizm Şampiyonası'nı Asya, Afrika ve Avrupa'da düzenleyerek atletizmi dünya çapında büyütme misyonumuzu yerine getirmeye devam ediyoruz. Nairobi ve Münih nihayetinde iki cazip teklif sundu. Sporumuz için çok farklı ama aynı derecede heyecan verici fırsatlar sunuyorlar ve iki dünya standartlarında şampiyonaya ev sahipliği yapmak için her iki şehirle de çalışmaya başlayabildiğimiz için çok mutluyum. Nairobi, etkileyici ve duygusal bir teklif sundu ve Dünya Atletizm Şampiyonası'nı ilk kez Afrika'ya getirmek tarihi bir olay olacak."

Dünya Atletizm Şampiyonası Nairobi 29

Nairobi'nin seçilmesi, atletizm için bir dönüm noktası niteliğinde zira en büyük küresel etkinlik ilk kez Afrika'ya taşınıyor.
Şampiyonalar, Afrika genelinde düzenlenen başarılı Dünya Atletizm etkinliklerinin giderek artan geçmişine katkıda bulunacak. Uganda'nın Kampala şehri 2017'de Dünya Kros Şampiyonası'na, Nairobi aynı yıl Dünya U18 Şampiyonası'na ve 2021'de Dünya U20 Şampiyonası'na ev sahipliği yaparken, Botsvana'nın Gaborone şehri 2026'da Dünya Atletizm Bayrak Yarışları'na ev sahipliği yaptı. Bu, Afrika'da düzenlenen ilk bayrak yarışı etkinliğiydi. Bu etkinlikler, kıta genelinde küresel atletizm yarışmalarının düzenlenmesinde önemli bir deneyim ve uzmanlık kazanılmasına yardımcı oldu.

Nairobi daha önce 2025 şampiyonasına ev sahipliği yapmak için teklif vermiş ancak bu hak o yıl Tokyo'ya verilmişti. Nairobi, uluslararası büyük atletizm etkinliklerine ev sahipliği yapma konusunda neredeyse on yıllık deneyiminden yararlanarak 2029 için daha da güçlü bir teklifle geri döndü.
2017 Dünya 18 Yaş Altı Şampiyonası, Kenya'da atletizme olan olağanüstü ilgiyi gösterdi ve yarışma boyunca Kasarani Stadyumu'nu dolduran büyük kalabalıklar dikkat çekti. Nairobi, o zamandan beri Kip Keino Classic'i Afrika'nın önde gelen tek günlük atletizm yarışmalarından biri olarak konumlandırdı ve etkinlik, 2020'de başlatılan Dünya Atletizm Kıta Turu Gold'un bir parçası haline geldi.
Bu deneyim, güçlü operasyonel planlama ve finansal garantileri, 2027 Afrika Uluslar Kupası'na (AFCON) ev sahipliği yapmadan iki yıl önce tüm tesislerinde kapsamlı bir yapısal yenileme geçiren yenilenmiş Kasarani Stadyumu ve Afrika'da ilk kez düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası için etkileyici bir vizyonla birleştiren 2029 adaylığı için sağlam temeller oluşturdu.

Kenyalılar koşmayı seviyor

Kenya'nın atletizmle olan güçlü bağı, Dünya Atletizm Federasyonu'nun taraftar araştırmasına da yansıyor. Ankete katılan Kenyalıların yüzde 68'i atletizme olan ilgilerini yüksek olarak değerlendirirken, bu oran küresel ortalama olan yüzde 39'a kıyasla Kenya'yı ankete katılan en çok atletizm ilgisi olan pazar haline getiriyor. Kenya, tüm pazarlar arasında en yüksek net tanıtım puanına sahip ve atletizm, futboldan sonra ülkenin en çok takip edilen ikinci sporu. Kenya, Dünya Atletizm Federasyonu'nun sosyal medya kanallarının takipçi sayısı bakımından dördüncü sırada yer alıyor.
Bu tutku, en üst düzeyde sürdürülen başarıyla da destekleniyor. Kenya, Dünya Atletizm Şampiyonası tarihinde en başarılı ikinci ülke... Tokyo 25 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 7'si altın madalya olmak üzere toplamda 11 madalya kazanarak madalya sıralamasında ikinci oldu.

Şölen önümüzdeki yıl Pekin'de 

Bir sonraki Dünya Atletizm Şampiyonası 10-19 Eylül 2027 tarihlerinde Pekin'de düzenlenecek. Nairobi 2029 ve Münih 2031 şampiyonaları da, küresel atletizm takviminin sezon sonunda büyük bir dünya şampiyonasıyla zirveye ulaşması hedefi doğrultusunda Eylül ayında gerçekleşecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak

UEFA Avrupa Ligi'nde 2026-2027 sezonunun ilk haftası, yarın oynanacak maçlarla başlayacak

15.09.2026 10:49:00 / Güncelleme: 15.09.2026 11:31:00
Anadolu Ajansı
 
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak
UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları yarın başlayacak

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki iki numaralı futbol turnuvasında ilk maçlar, yarın ve 17 Eylül Perşembe günü oynayacak.

Organizasyonda mücadele eden tek Türk temsilcisi Beşiktaş, ilk maçında 17 Eylül Perşembe günü sahasında Fransa temsilcisi Olimpik Marsilya ile karşı karşıya gelecek.

Ligde ilk hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

19.45 Ararat (Ermenistan)-Sparta Prag (Çekya)

19.45 Omonia (Güney Kıbrıs Rum Kesimi)-Celta Vigo (İspanya)

22.00 Milan (İtalya)-Benfica (Portekiz)

22.00 Anderlecht (Belçika)-Olimpik Lyon (Fransa)

22.00 Hapoel Beer-Sheva (İsrail)-Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

22.00 Bayer Leverkusen (Almanya)-Celje (Slovenya)

22.00 Olympiakos (Yunanistan)-Jagiellonia (Polonya)

22.00 Sturm Graz (Avusturya)-Rennes (Fransa)

22.00 Sunderland (İngiltere)-AZ Alkmaar (Hollanda)

17 Eylül Perşembe:

19.45 Levski Sofya (Bulgaristan)-RB Salzburg (Avusturya)

19.45 OFİ (Yunanistan)-Hoffenheim (Almanya)

22.00 Celtic (İskoçya)-Ferencvaros (Macaristan)

22.00 Juventus (İtalya)-NEC Nijmegen (Hollanda)

22.00 Viktoria Plzen (Çekya)-Union Saint-Gilloise (Belçika)

22.00 Beşiktaş-Olimpik Marsilya (Fransa)

22.00 Lillestrom (Norveç)-Torreense (Portekiz)

22.00 Crystal Palace (İngiltere)-Lech Poznan (Polonya)

22.00 Real Sociedad (İspanya)-Bournemouth (İngiltere) 

Fenerbahçe'nin 12 maçlık galibiyet serisi sona erdi

Fenerbahçe, konuk olduğu Gaziantep FK ile golsüz berabere kaldı ve rakibine karşı elde ettiği 12 maçlık galibiyet serisi sona erdi

15.09.2026 05:38:00
İhlas Haber Ajansı
 
Fenerbahçe'nin 12 maçlık galibiyet serisi sona erdi
Fenerbahçe'nin 12 maçlık galibiyet serisi sona erdi
Fenerbahçe, konuk olduğu Gaziantep FK ile golsüz berabere kaldı ve rakibine karşı elde ettiği 12 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Gaziantep Futbol Kulübü ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-lacivertliler bu sonuçla ligde puanını 7'ye yükseltirken son 2 haftada 5 puan kaybı yaşadı. Kanarya, gelecek hafta sahasında Eyüpspor ile karşılaşacak.

Gaziantep ekibine karşı oynadığı son 12 maçta üstünlük kuran ve tamamında sahadan galibiyetle ayrılan Fenerbahçe'nin bu serisi sona erdi. 9'u Süper Lig, 3'ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere söz konusu 12 karşılaşmayı kazanan Fenerbahçe, rakibiyle ilk kez berabere kaldı.

Öte yandan sarı-lacivertliler, kırmızı-siyahlılara konuk olduğu son 7 maçı da kazanırken, bugün aldığı beraberlikle bu seri de bitti.

İlk kez gol atamadı

Fenerbahçe, bu sezon ligde ve Avrupa kupalarında oynadığı toplam 11 maçta gol sevinci yaşarken, bugün sessiz kaldı. UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde 6, lig aşamasında 1, Süper Lig'de de 4 maçta rakip filelerini sarsan Kanarya, ilk kez bir maçta gol atamadı.

5 maçta 8 puan kaybı

İsmail Kartal'ın öğrencileri Süper Lig'de sezona Gençlerbirliği mağlubiyeti ile başlarken, sonrasında oynadığı Konyaspor ve Samsunspor maçlarında galibiyet elde etti. Geçtiğimiz hafta derbide Beşiktaş'a mağlup olan sarı-lacivertliler, Gaziantep FK ile de berabere kaldı. Alınan bu sonuçların ardından Fenerbahçe, 5 hafta sonunda 7 puan toplarken, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlikle birlikte 8 puan kaybı yaşadı.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.