logo
15 EKİM 2026

Kim Min-jae gözden düştü

Fenerbahçe'nin eski oyuncularından Kim Min-jae'nin Napoli’den transfer olduğu Bayern Münih'te gözden düştü

23.03.2024 11:30:00
Haber Merkezi
 
Kim Min-jae gözden düştü
Kim Min-jae gözden düştü
Fenerbahçe ve Napoli'de gösterdiği performans sonrası Avrupa'nın dev kulüplerini peşine takan Kim Min-jae, bu doğrultuda transfer olduğu Bayern Münih'te istediğini bulamadı.

İtalyan basınından La Gazzetta dello Sport'ta yer alan haberde, Bayern Münih'teki yerini kaybetme noktasına gelen Güney Koreli oyuncunun bu durumdan memnun olmadığı belirtildi. Thomas Tuchel'in önümüzdeki dönemde savunma hattıyla ilgili vereceği kararların Kim Min-jae'nin durumunda etkili olabileceği aktarılmakta.

Inter peşinde

Haberde, Güney Koreli savunmacının, Napoli ile büyük başarılara imza attığı İtaya Serie A'ya dönebileceği ifade edilirken şampiyonluğa koşan Hakan Çalhanoğlu'nun takımı Inter'in, yıldız oyuncuyu kadrosuna katmak istediği kaydedildi. Sportif Direktör Piero Ausilio'nun Fenerbahçe'de oynadığı günden bu yana takip ettiği Kim Min-jae'yi öncelikli olarak transfer etmek istediği ileri sürüldü.

Inter'in bir seçme şansı olsa kadrosuna katacağı ilk ismin Kim Min-jae olacağı belirtilirken bu transferin çok kolay gerçekleşmeyeceği de tahmin ediliyor. Bayern'in kısa bir süre önce 50 milyon Euro'ya aldığı bir oyuncuyu kolay kolay satmayacağı belirtilirken kiralama seçeneğinin de söz konusu olabileceği aktarılıyor.

İNGİLTERE’DE HEZİMET!

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2. haftasında deplasmanda Aston Villa’ya 6-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi aldı

15.10.2026 00:02:00
Haber Merkezi
 
İNGİLTERE’DE HEZİMET!
İNGİLTERE’DE HEZİMET!
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında deplasmanda Aston Villa'ya 6-0 mağlup olarak ağır bir yenilgi aldı. İngiltere'de sahaya çıkan sarı-lacivertliler, kalesinde gördüğü 6 gole karşılık rakip fileleri havalandıramadı.

İLK YARIDA ÜÇ GOL

Karşılaşmaya hızlı başlayan Aston Villa, 12. dakikada Manzambi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe, 15. dakikada Vedat Muriqi ile beraberlik fırsatı yakalasa da kaleci Suzuki'yi geçemedi. Sarı-lacivertliler, 17. dakikada da Muriqi ile gole yaklaşmasına rağmen sonuç alamadı.

dakikada Jackson, Fenerbahçe savunmasının hatasını değerlendirerek farkı ikiye çıkardı: 2-0. Ev sahibi ekip, 39. dakikada yine Jackson'ın golüyle ilk yarının skorunu belirledi: 3-0.

Fenerbahçe, ilk yarıda Oğuz Aydın ile önemli bir fırsat yakaladı ancak 34. dakikadaki şut direkten döndü.

İKİNCİ YARIDA FARK AÇILDI

İkinci yarıda da oyunun kontrolünü elinde tutan Aston Villa, 67. dakikada İsmail'in Manzambi'ye müdahalesi sonrasında penaltı kazandı. 68. dakikada topun başına geçen Ross Barkley, skoru 4-0 yaptı.

75. dakikada Barkley'nin şutunda Bartuğ'a çarpan top kaleci Ederson'u yanıltarak ağlarla buluştu ve fark 5'e çıktı.

Karşılaşmanın 90. dakikasında Alysson'ın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte topa dokunan Abraham, maçın skorunu belirledi: 6-0.

FENERBAHÇE İÇİN AĞIR TABLO

Aston Villa karşısında kalesinde 6 gol gören Fenerbahçe, İngiltere deplasmanından ağır bir yenilgiyle ayrıldı. Hücumda fırsatlarını değerlendiremeyen, savunmada ise rakibinin ataklarına engel olamayan sarı-lacivertliler, gecenin en dikkat çekici sonuçlarından birine imza attı.

GALATASARAY: 1 – BARCELONA: 4

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona karşısında önce öne geçti, ardından rakibinin gollerine engel olamadı. Sarı-kırmızılılar, sahasında aldığı 4-1’lik yenilgiyle taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı

14.10.2026 00:02:00
Haber Merkezi
 
GALATASARAY: 1 – BARCELONA: 4
GALATASARAY: 1 – BARCELONA: 4
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona karşısında önce öne geçti, ardından rakibinin gollerine engel olamadı. Sarı-kırmızılılar, sahasında aldığı 4-1'lik yenilgiyle taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ikinci haftasında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Barcelona'ya 4-1 mağlup oldu. Karşılaşmaya etkili başlayan sarı-kırmızılı ekip, ilk golü bulmasına rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Barcelona, ilk yarıda eşitliği sağladıktan sonra ikinci yarıda bulduğu gollerle farklı galibiyete ulaştı.

İLK YARIDA UMUTLANDIRAN GOL



16. dakikada Pedri'nin savunma arkasına gönderdiği uzun pasta Gordon'ın vuruşunu kaleci Uğurcan Çakır kurtardı.

24. dakikada Yamal'ın sağ kanattan yaptığı ortada Olmo'nun kafa vuruşu auta gitti. Bir dakika sonra Cancelo'nun şutunda Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

28. dakikada Leao'nun sol kanattan yerden çevirdiği topa ceza yayı üzerinden vuran Batrakov, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

34. dakikada Osimhen ve Barış Alper Yılmaz'ın kafa vuruşlarıyla gelişen pozisyonda top ağlarla buluştu. Ancak VAR incelemesinin ardından hakem Marco Guida, ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

43. dakikada Olmo'nun ara pasında topla buluşan Cancelo, ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşla skoru 1-1'e getirdi.

İlk yarının uzatma dakikalarında Olmo'nun şutunda Uğurcan Çakır başarılı bir kurtarış yaparak topu kornere çeldi. İlk 45 dakika karşılıklı gollerle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA BARCELONA FIRTINASI

İkinci yarıya hızlı başlayan Barcelona, Galatasaray savunmasını zorlamaya devam etti.

50. dakikada Yamal'ın sağ kanattan yaptığı ortada Fermin, kafa vuruşuyla Barcelona'yı 2-1 öne geçirdi.

53. dakikada Yamal'ın pasında topla buluşan Gordon, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkardı: 1-3.

65. dakikada Yamal'ın gönderdiği pasta Gabriel Jesus'tan seken topu önünde bulan Adeyemi, ceza sahasının sol çaprazından yaptığı vuruşla ağları havalandırdı ve skoru 1-4'e taşıdı.

76. dakikada Adeyemi'nin şutu auta giderken, 83. dakikada Gabriel Jesus'un penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşta Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Barcelona ataklarını sürdürürken Galatasaray farkı azaltmak için çaba gösterdi. Ancak sarı-kırmızılı ekip aradığı golü bulamadı.

SEYRANTEPE'DE HÜSRAN

Karşılaşmaya umutla başlayan Galatasaray, ilk yarıda yakaladığı avantajı koruyamadı. Barcelona'nın ikinci yarıdaki etkili oyunu karşısında savunmada zorlanan sarı-kırmızılılar, sahadan 4-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!

Beşiktaş, Kocaelispor’u 2-1 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de rakibine karşı uzun yıllardır sürdürdüğü üstünlüğünü korudu

11.10.2026 21:14:00
Haber Merkezi
 
KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!
KARTAL’DAN 27 YILLIK SERİ!
Beşiktaş, Kocaelispor'u 2-1 mağlup ederek hem üç puanı hanesine yazdırdı hem de rakibine karşı uzun yıllardır sürdürdüğü üstünlüğünü korudu. Siyah-beyazlıların Körfez ekibine karşı yenilmezlik serisi 13 maça çıktı.

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Kocaelispor'u konuk eden Beşiktaş, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, bu sonuçla rakibine karşı 27 yılı aşan yenilmezlik serisini sürdürürken taraftarına da üç puan sevinci yaşattı.

Kocaelispor, Beşiktaş karşısındaki son galibiyetini 6 Mart 1999'da 3-0'lık skorla elde etti. Bu karşılaşmanın ardından oynanan 13 maçta Kartal, 12 galibiyet ve 1 beraberlik alarak rakibine üstünlük kurdu.

Beşiktaş'ın Kocaelispor karşısındaki en farklı galibiyeti ise 1994-1995 sezonunda İstanbul'da alınan 7-1'lik sonuç oldu.

ORKUN PERDEYİ AÇTI, VLAHOVIC PENALTIDAN ATTI

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş, 17. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle öne geçti. Murillo'nun savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Cerny'nin yerden ortasında Orkun, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi: 1-0.

Kocaelispor, Sissoho ile önce direğe takıldı, ardından 27. dakikada eşitliği yakaladı. Uğur Kaan'ın sol taraftan kullandığı kornerde kaleci Nübel'in uzaklaştıramadığı topu Show filelerle buluşturdu: 1-1.

Beşiktaş'ın cevabı gecikmedi. 29. dakikada Cerny'nin kullandığı kornerin ardından Djalo, Tayfur'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy penaltı noktasını gösterdi. 31. dakikada topun başına geçen Vlahovic, vuruşunu gole çevirerek takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

İKİNCİ YARIDA NEFESLER TUTULDU

İkinci yarıda beraberlik için yüklenen Kocaelispor, 48. dakikada gole çok yaklaştı. Metehan'ın karşı karşıya pozisyondaki vuruşunda kaleci Nübel'den seken top üst direğe çarparak oyun alanının dışına çıktı.

Beşiktaş ise 51. dakikada İlhan Fakılı ile tehlike yarattı. Sağ çaprazdan yapılan vuruşta kaleci Serhat gole izin vermedi. Kocaelispor'un 76. dakikada yine İlhan Fakılı ile geliştirdiği atakta top uzak direğin dibinden auta gitti.

Kalan dakikalarda skor değişmeyince Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Kartal, üç puanın yanı sıra Kocaelispor karşısındaki tarihî üstünlüğünü de korudu.

İstanbul'da yüzlerce kişi pedal çevirecek


 
İBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından düzenlenen Tarihi Yarımada Bisiklet Turu, 11 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Yaklaşık bin bisikletlinin pedal çevireceği 19 kilometrelik tur, İstanbul’un eşsiz tarihi mirasını sporla buluşturacak.
 

10.10.2026 23:54:00
Murat Çorbacı
 
 İstanbul'da yüzlerce kişi pedal çevirecek
 İstanbul'da yüzlerce kişi pedal çevirecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile İBB Spor İstanbul tarafından fiziksel aktiviteyi teşvik etmek, bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak ve sürdürülebilir, çevreci bir şehir yaşamına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Tarihi Yarımada Bisiklet Turu için geri sayım başladı. 11 Ekim Pazar günü Yenikapı Bisiklet Evi'nden start alacak etkinlikte, yaklaşık 1000 bisiklet tutkunu Tarihi Yarımada'nın büyüleyici atmosferinde bir araya gelecek.

Katılımcıların güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşaması için her detayın düşünüldüğü etkinlikte, start öncesi katılımcılara bisiklet bakım desteği sağlanacak. Tur için kayıt yaptıran tüm sporseverlere etkinliğe özel katılımcı tişörtü, parkuru başarıyla tamamlayanlara ise günün anısına özel anı madalyası ve gıda paketi takdim edilecek.


Güzergah keyif verici

Yenikapı Bisiklet Evi önünden saat 09.00'da başlayacak ve 1 saat 30 dakika sürmesi planlanan 19 kilometrelik tur, katılımcılara İstanbul'un simge yapılarının gölgesinde pedal çevirme fırsatı sunacak. Tarihi Yarımada Bisiklet Turu için yollar trafiğe kapatılmayacak, katılımcılar güvenlik önlemleriyle birlikte şehrin tadını çıkaracak.

Sahil şeridinden Haliç kıyılarına, Balat'ın renkli sokaklarından Gülhane Parkı ve Sultanahmet Meydanı'na uzanan rota; Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Camii ve Mısır Çarşısı gibi kentin dünya mirası anıtlarını kapsayacak. Katılımcılar ayrıca turun en özel duraklarından biri olan Sultan III. Ahmet Çeşmesi önünde verilecek fotoğraf molasında bu tarihi anı ölümsüzleştirecek.

Hava sıcak

Yarış gününde güneşli bir hava beklenirken, sıcaklığın en düşük 17, en yüksek 24 derece olması öngörülüyor. 19 kilometrelik parkurun detaylı güzergâhı da şu şekilde olacak:
Tur, Yenikapı Bisiklet Evi önünden start alacak. Sahil hattı üzerinden Kumkapı ve Çatladıkapı Geçidi yönünde ilerleyen bisikletliler, Sirkeci ve Eminönü'ne ulaşacak. Ardından Unkapanı, Cibali ve Fener güzergâhını takip ederek Balat'a varacak olan konvoy, Balat'tan dönüş yaparak aynı hat üzerinden yeniden Sirkeci'ye yönelecek.

Buradan Gülhane Parkı'nın sahil girişine yönelecek katılımcılar, parkın içinden geçip tramvay çıkışından Sultanahmet yönüne devam edecek. Sultanahmet Meydanı ve Ayasofya çevresine ulaşan bisikletliler için Sultan III. Ahmet Çeşmesi önünde fotoğraf molası verilecek. Molanın ardından Küçük Ayasofya Caddesi ve Aksakal Sokak üzerinden Kennedy Caddesi'ne bağlanılarak Çatladıkapı ve Kumkapı sahil hattı takip edilecek ve tur, başlangıç noktası olan Yenikapı Bisiklet Evi önünde tamamlanacak.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı

10.10.2026 21:22:00 / Güncelleme: 10.10.2026 21:26:17
Haber Merkezi
 
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ
Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Fenerbahçe, Çaykur Rizespor deplasmanında hata yapmadı! Asensio'nun golüyle öne geçen sarı-lacivertliler, İrfan Can ve Oğuz Aydın'ın son bölümdeki golleriyle sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

ASENSIO SAHNEYE ÇIKTI



Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, 12. dakikada aradığı golü buldu. Kerem'in ceza sahası içindeki pasında sol çaprazda topla buluşan Asensio, savunmaya da çarpan vuruşuyla kaleci Fofana'yı avladı: 0-1.

Golden sonra beraberlik için fırsat arayan Çaykur Rizespor, 42. dakikada Mithat'ın ortasında Qazım Laçi'nin kafa vuruşuyla tehlike yarattı ancak top auta çıktı. İlk yarıyı Fenerbahçe önde kapattı.

RİZE YÜKLENDİ, FENERBAHÇE DİRENDİ

İkinci yarıda ev sahibi ekip beraberlik için baskısını artırdı. 48. dakikada Kerem, şık çalımlarla kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak fırsatı değerlendiremedi. 52. dakikada Olawoyin'in ceza sahası dışından çektiği şut da az farkla auta gitti.

dakikada Kerem'in pasında Greenwood'un şutu savunmaya çarparak kornere çıktı. Rizespor'un beraberlik arayışları sonuç vermeyince son sözü Fenerbahçe söyledi.

SON DAKİKALARDA FARK AÇILDI

Dakikalar 84'ü gösterdiğinde Oğuz Aydın'ın pasıyla topla buluşan İrfan Can, ceza sahası dışından uzak direğe gönderdiği şutla farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Bu golden yalnızca üç dakika sonra sahneye bu kez Oğuz Aydın çıktı. Lukaku'nun pasını alan Oğuz, ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşta iki direğe de çarpan topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi: 0-3.

Fenerbahçe, Rize deplasmanında son bölümde bulduğu gollerle galibiyetini perçinledi ve üç puanı üç golle aldı.

TRABZONSPOR SAMSUN'DA 3 GOLLE KAZANDI!

Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Samsunspor'u 3-0 mağlup etti

10.10.2026 18:09:00 / Güncelleme: 10.10.2026 21:48:56
Haber Merkezi
 
TRABZONSPOR SAMSUN'DA 3 GOLLE KAZANDI!
TRABZONSPOR SAMSUN'DA 3 GOLLE KAZANDI!
Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor, deplasmanda karşılaştığı Samsunspor'u 3-0 mağlup etti. Bordo-mavililere galibiyeti getiren golleri Muçi, Nwaiwu ve Dju kaydetti. İlk yarıda üç gol bulan Trabzonspor, Melih Kabasakal'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısında üstünlüğünü korudu.

TRABZONSPOR İLK YARIDA FİŞİ ÇEKTİ



Karşılaşmaya etkili başlayan Trabzonspor, 9. dakikada Muçi'nin şutunda kaleci Okan Koçuk'tan seken topu önünde bulan Salah ile gole yaklaştı. Salah'ın vuruşunda top savunmaya çarparak kornere çıktı.

dakikada Coulibaly'nin sağdan çevirdiği topa Bayo'nun şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti. 24. dakikada Mustafa Eskihellaç'ın ceza sahası önünden çektiği şutta kaleci Okan Koçuk gole izin vermedi.

28. dakikada Muçi perdeyi açtı. Mustafa Eskihellaç'ın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Muçi, altıpasın solundan yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.

dakikada kaleci Okan Koçuk'un topu kontrol etme girişimindeki hatasını değerlendiren Nwaiwu, araya girerek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Trabzonspor, 40. dakikada bir gol daha buldu. Salah'ın savunma arkasına gönderdiği pasta topla buluşan Dju, rakibini geçtikten sonra sağ alt köşeye yaptığı vuruşla skoru 3-0'a taşıdı.

SAMSUNSPOR 10 KİŞİ KALDI

dakikada orta alandaki ikili mücadelede kendisine faul yapan Elliot Watt'ın yüzüne kafasıyla müdahalede bulunan Melih Kabasakal, hakem Oğuzhan Çakır tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Samsunspor, karşılaşmanın kalan bölümünde 10 kişi mücadele etti.

İlk yarı, Trabzonspor'un 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

SAMSUNSPOR DİREKLERİ GEÇEMEDİ

İkinci yarıya farkı azaltmak için çıkan Samsunspor, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. 51. dakikada kale çizgisi önünde oluşan karambolde Coulibaly'nin şutunda top direkten döndü.

dakikada Coulibaly bir kez daha gole yaklaştı ancak şutunda top direkten oyun alanına geri döndü. Aynı pozisyonun devamında Fatih'in vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı. Samsunspor, üst üste gelen fırsatlarda direkleri aşamadı.

dakikada Fatih Kaya'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Oskar'ın şutu üstten dışarı gitti.

dakikada Trabzonspor farkı artırma fırsatı yakaladı. Nwaiwu'nun ara pasında kaleci Okan Koçuk ile karşı karşıya kalan Cabral'ın şutunda Okan, topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Trabzonspor, Samsunspor deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu acı konuştu


 
Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Galatasaray'a 3-1 kaybettikleri maç sonrasında, "Bence 2-3 senedir Türk futbolu fazlasıyla kan kaybetti, fazlasıyla değerini ve itibarını kaybetti. Gelinen noktada özellikle çocuk yaştan itibaren bu ülke futboluna hizmet etmiş bir insan olarak üzüntü duyulacak, acı verici büyük bir tablo olduğunu söylemek zorundayım. Ülkem adına üzgünüm" dedi.

10.10.2026 00:14:00
AA
 
  Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu acı konuştu
  Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu acı konuştu

Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 3-1 kaybettikleri için üzgün olduğunu söyledi. Belözoğlu, RAMS Park'ta yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Milli ara sonrası maç oynamak zordu

Uzun bir milli aradan çıkmanın iki takımı da zorladığına değinen Belözoğlu, "Maçı oyunun başı, ortası ve sonu olarak ayırdığımızda ortasında momentumun tamamen bize geçmişti. Rakibin 10 kişi kalması ve sonrasında muhteşem bir gece yaşayabileceğimizi hissettiren golü de bulduk. Sonrasında biraz iştahlandık. Bence şu an ne yazık ki bunun cezasını çekiyoruz. Sonrasında kazanmak için hamleler yaptık. Her yaptığımız hamlede bence oyun çok geriye gitti. Oyun geriye gittikçe de Galatasaray bireysel oyuncu kalitesiyle maçı çözdü. Çok genç bir takımız. Gelişime aday oyuncularla bu takım kuruldu. Bu gece hepimiz için acı bir tecrübe oldu. Oyuncu değişiklikleri sonrası oyun geriye gitmesi benim kendime çıkarmam gereken bir ders. Bu gece için çok üzgünüm" diye konuştu.

Hedef galibiyetti

Maç 1-1'e geldikten sonra galibiyet için oyuncu değişikliği yaptığını belirten Belözoğlu, "Bugün oyuna soktuğumuz çok ofansif ve çok beklenti içinde olduğumuz oyuncular. En çok güvendiğimiz, ön alanda yatırım yaptığımız oyunculardan ne yazık ki karşılığını alamadık. Aslında yaptığımız hamle kazanma hamlesiydi. Soktuğumuz oyuncu profilleri de kazanma hamlesi profillerdi. Ancak beklediğimin çok altında kaldılar. Oyun geriye gitti. Son 10 dakika bizim için çok kötüydü. Üzgünüm, sorumluluk burada tabii ki bizim. Bu genç ve gelişime açık oyunculara çok inanıyor ve güveniyoruz. Bu işin böyle bir maliyeti de var. Bu yola çıkarken de çetrefilli bir yol olduğunu da biliyoruz" ifadelerini kullandı.


Yaşananlar futbol adına üzüntü verici

Emre Belözoğlu, son dönemde yaşananlar nedeniyle Türk futbolu adına üzüldüğünü dile getirdi. Genç teknik adam, yaşanan sorunlarla ilgili şunları kaydetti: "Türk futbolunda uzun senelerdir gelen problemler var. Herkes, bu yamalı, ne yazık ki acı çektiğimiz süreçleri yaşamaya biraz herhalde bağışıklık gösterdi. Biz de bunları düşünmeden oyuncularımızı hazırlamaya, bunlardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Ancak bu sene yaşananlar artık bu işin zirvesi. Bence 2-3 senedir Türk futbolu fazlasıyla kan kaybetti, fazlasıyla değerini ve itibarını kaybetti. Bugün gelinen noktada tabii ki adli süreçler, herkesin masumiyet karinesi önemlidir, bir şey söylemem doğru olmaz. Herkes suçu ispatlanana kadar masumdur ama gelinen noktada özellikle çocuk yaştan itibaren bu ülke futboluna hizmet etmiş bir insan olarak üzüntü duyulacak, acı verici büyük bir tablo olduğunu söylemek zorundayım. Ülkem adına üzgünüm."

HACIOSMANOĞLU KOLTUĞUNU BIRAKMADI

Türk futbolunda yaşanan başarısızlıkların ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na çevrildi

09.10.2026 22:50:00
Haber Merkezi
 
HACIOSMANOĞLU KOLTUĞUNU BIRAKMADI
HACIOSMANOĞLU KOLTUĞUNU BIRAKMADI
Türk futbolunda yaşanan başarısızlıkların ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi. TFF Yönetim Kurulu, olağan seçimli genel kurula kadar görevini sürdürme kararı alırken A Millî Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile yolların ayrıldığını duyurdu.

Böylece teknik direktör değişikliğine gidilirken federasyon yönetimi koltuğunu korudu. Tartışma ise büyüyor: Millî takımın yaşadığı sorunların sorumlusu yalnızca teknik direktör mü?

HOCA GİTTİ, YÖNETİM GÖREVDE KALDI

TFF Yönetim Kurulu'nun toplantısından çıkan karara göre, daha önce istifa eden iki asil yönetim kurulu üyesinin yerine yedek üyeler İbrahim Özbay ve Metin Akyüz getirildi. İstifasını sunan TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz'ın yerine de TFF Tescil İşleri Direktörü Ahmet Erzurumlu atandı.

Yönetim, olağan seçimli genel kurula kadar görevine devam edecek. Montella ile yolların ayrılması ise teknik sorumluluğun yeniden değerlendirilmesi anlamına geliyor.

Ancak futbol kamuoyunun yanıt beklediği soru şu: Millî takımın sonuçlarından teknik direktör sorumlu tutulurken federasyonun futbol politikası, kadro planlaması ve yönetim tercihleri de aynı ölçüde sorgulanacak mı?

BAŞARISIZLIĞIN FATURASI NEDEN TEK KİŞİYE KESİLİYOR?



Bir millî takımın başarısı yalnızca teknik direktörün taktik tercihleriyle belirlenmez. Oyuncu havuzunun niteliği, futbol altyapısı, liglerin rekabet seviyesi, oyuncuların gelişimi, hazırlık planlaması ve federasyonun uzun vadeli stratejisi de sonuçları etkiler.

Montella'nın tercihleri ve sahadaki performans elbette eleştirilebilir. Ancak teknik direktörün gönderilmesi, bu sorunların tamamının çözüldüğü anlamına gelmez.

Eğer sorun yalnızca teknik direktörse, federasyonun sorumluluğu nerede başlıyor, nerede bitiyor?

TFF yönetiminin görevi yalnızca teknik direktör seçmek değil; millî takımın başarısını destekleyecek futbol yapılanmasını kurmak, alınan kararların sonuçlarını değerlendirmek ve kamuoyuna hesap vermektir.

HACIOSMANOĞLU'NA SORULAR

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetiminin görevde kalma kararı, futbol kamuoyunda hesap verebilirlik tartışmasını da beraberinde getiriyor.

Millî takımın başarısı için hangi uzun vadeli plan uygulandı? Teknik direktör tercihlerinde hangi ölçütler esas alındı? Altyapıdan A Millî Takım'a uzanan oyuncu gelişim zincirinde hangi eksiklikler tespit edildi? Alınan kararların sonuçları hangi göstergelerle değerlendirildi?

Bu soruların yanıtlanması, yaşanan başarısızlıkların nedenlerini anlamak açısından önem taşıyor.

TÜRK FUTBOLU İSİM DEĞİŞİKLİĞİYLE KURTULUR MU?

Türk futbolunda her başarısızlığın ardından teknik direktör değişikliğine gitmek, yapısal sorunların gözden kaçmasına neden olabilir. Yeni bir teknik adam göreve gelse bile aynı altyapı, planlama ve yönetim sorunları devam ediyorsa beklenen sonuçların alınacağı garanti değildir.

Montella'nın ayrılığıyla birlikte şimdi asıl mesele, teknik direktör koltuğuna kimin oturacağından ibaret değil. Millî takımın neden istenen sonuçları alamadığı, federasyonun hangi sorumlulukları üstlendiği ve Türk futbolunun hangi yapısal adımlara ihtiyaç duyduğu açıklığa kavuşturulmalı.

logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.