Trabzon'un Arsin İlçesi Tarım Müdürü Mehmet Özdemir, kivi yetiştiriciliğinin fındığa göre 10 kat daha kârlı olduğunu söyledi. Özdemir, yaptığı açıklamada, ilçede, sağlık meyvesi olarak bilinen kivi üretimine 1998 yılında başladıklarını belirtti. Halkın kivi meyvesini yeterince tanımadığını, bu konuda bilgilendirici ve teşvik edici faaliyetlerde bulunduklarını bildiren Özdemir, "İlçemizde 2001 yılında 5 ton, 2002 yılında 20 ton, 2003 yılında 30 ton kivi üretimi yaptık. 2004 yılında ise 80-100 ton civarında kivi üretimi hedefliyoruz" dedi. İlçede fındığı sökerek yerine kivi üretmeye başlayan çiftçilerin olduğunu ifade eden Özdemir, "İlçemizde kivi üretimi çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Yaptığımız bir araştırmaya göre 1 dekarda maksimum 150 kilo fındık alınırken, yıllık 200 milyon lira gelir sağlanıyor. Aynı dekarda 2 tonkivi, 2 milyar lira civarında gelir getiriyor. Çıkan sonuca göre kivi yetiştiriciliği fındığa göre 10 kat daha karlı" dedi.
Yorumlar
Yorum bulunmuyor.