logo
11 MAYIS 2025

Mannheimdan haykırıyoruz: Kral Çıplak

26.02.2013 00:00:00
“Küresel gelişmeler ve Türkiye” konulu konferansa katılmak üzere Almanya’nın Mannheim kentindeki Abendakademie’deyiz.
Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir bölge burası. Her ne kadar geçimlerini burada sağlasalar da gözleri kulakları hep Türkiye’de. Onlar Türkiye ne kadar güçlüyse o kadar güçlü olduklarının farkındalar.  

Çocuklarımız elimizden alınıyor
AKP hükümetinin, “Siz Almanya’da kalın, Avrupa’da kalın buraya entegre olun, bütünleşin; Türkiye’yle, Türklükle ne işiniz var” yaklaşımı kafalarını karıştırmış. Bir başbakan gelir, ‘siz buranın malı olun’ derse yabancı boş durur mu?
Bakın ne yapıyorlar: Sudan bahanelerle gurbetçilerin çocuklarını ellerinden alıp, Alman ailelere veriyorlar. Şu ana kadar 40 bin çocuğumuzu ailelerinin elinden almışlar ve aileleri ile görüştürmüyorlar, esir muamelesi yapıyorlar; Avrupa kültürüne entegrasyonu çocukluk yaşlarından itibaren başlatıyorlar.
AKP hükümetinden bir ses çıkmıyor. Anlaşılan kendi aralarında anlaşmışlar al gülüm ver gülüm diyorlar. Türkler arasında bu çok ciddi bir rahatsızlık sebebi.
Basın yayın üzerinden oyun kuruyorlar
Burada Türkiye’den gelmiş olan kardeşlerimizin misafiriyiz. Küreselleşen dünyada artık herkes birbirinden haberdar. Dünya adeta küçük bir köy durumda. Bugüne kadar basın yayın yoluyla düşüncelerini dünyaya yayan güç sahiplerinin eli daha güçlü. İnternet medyasının yaygınlık kazanmasıyla haberler bir anda bütün dünyaya yayılıyor.
Burada dikkat edilmesi gereken hususlar var.
Birincisi haberlerin doğru mu yanlış mı olduğunu nasıl anlayacağız?
İkincisi her biri bir mızrak olup bağrımıza saplanan bu tehditlere karşı kendimizi nasıl koruyacağız?
Bunun yolu vatandaşlarımıza kimliklerini iyice öğretmek, gelecek adına idealler vermekle mümkündür.
Maalesef tedbir alınmadığı gibi yapılan icraatlarla milletimiz neredeyse kimliğini kaybetmiş durumdadır. Düşünebiliyor musunuz, hükümet içerde, sanki savaş kaybetmiş taraf gibi terör örgütü ile anlaşma masasına oturuldu; dışarıda ise halkımızın yüzde 99’u Müslüman olmasına rağmen, Müslüman milletlere namlu doğrultacak vaziyete gelindi.

Aslan postuna sarılmış çakal bunlar
Bugüne kadar kendilerini dindar olarak lanse eden insanlar, ABD’nin yanında olmayı cihad olarak takdim ediyorlar. Sakallı, cüppeli kişiler toplanmışlar ne diyorlar biliyor musunuz? Bir örnek verelim: Geçtiğimiz gün Gaziantep’te yaptıkları toplantıda bütün Müslümanlara Suriye’de savaşmaları için çağrı yapıyorlar. “Bu savaş, Hakk’ı yok etmek isteyenlerle Hakk’ın tarafları arasındaki savaştır. Ortadoğu’daki cihada destek vermeyen her Müslüman şer’an (dinen) sorumludur” diyorlar.  
Eyvah. Bu insanlar cinnet geçiriyorlar. Suriye’de yüz binlerce insan evinden, yurdundan uzak düşmüş, canını, malını namusunu kaybetmiş, memleketi viraneye dönmüş durumda.  
Neden?
ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) gerçekleşsin diye. Üstelik bu işgal sürecinin sonuçları var. Amerika nereye girmişse orayı yakmış ve yıkmış, yetmedi oradaki sivilleri de öldürmüş. Pakistan’da, Yemen’de, Somali’de, Libya’da, Afganistan’da, Suriye’de ölen insanların haddi hesabı yok. Yetmez mi bu kan ve gözyaşı, biraz daha destek ver daha çok Müslüman ölsün öyle mi?
Bunun ancak bir açıklaması var. Peygamberimiz bunun haberini veriyor. Ahir zamanda ümmet 73 fırkaya bölünecek. Birisi müstesna hepsi helak olacak. 72 fırkanın Amerika’nın yanında yer aldığını görüyoruz. Kafanıza akıl koyun, eğer varsa gönlünüzdeki imanın sesini dinleyin.
Son yıllarda Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da yaşanan işgal hareketi sadece hükümete olan güveni azaltmadı, ülkemize karşı olan bakış açısını da değiştirdi. Neden mi, bütün gelişmeler Müslümanların aleyhine gelişti. İşte bu gelişmede AKP hükümeti bir Truva Atı olarak görev aldı.  

Kral çıplakkk
Kral çıplak hikâyesini hepimiz biliriz. Kendini kabul ettirmiş bir terzi padişaha bir kaftan diker. Özenli bir dikimden sonra kıyafetini giyinen padişah halkın huzuruna çıkar. Herkes alkışlarla karşılar, ancak içlerinden bir çocuk çıkar ve kral çıplak diye bağırır. Meğer terzi, sanal olarak bir elbise dikmiş, padişahı da etki altına alarak elbise diktiğine inandırmış. Vatandaş gerek korkusundan gerekse şahsi menfaatlerinden dolayı suskun kalmayı tercih ederken, doğrudan başka sermayesi olmayan bir çocuk kral çıplak diye bağırınca milletin ezberi bozulur.  
Bugün milletimizin ezberi acilen bozulmalıdır. Sermayesi Allah rızası olan herkes görev başında olmalıdır.  Biz de Almanya’dan avazımız çıktığı kadar bağırıyoruz. Kral çıplakkk.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--
 
Doç. Dr. Ahmet H. Kepekçi / diğer yazıları
Vahşet bunların kanında var
İsrail askeri, Filistinli sivile kurşun yağdırdı
Kütahya'da 1 yıldır kayıp genç kız cinayete kurban gitmiş
Cesedin üzeri moloz ve betonla kapatılmış
5. yıldıza 1 puan kaldı
Galatasaray Trabzon'dan kayıpsız döndü
Metrobüs kazasında yaralı sayısı 40'a yükseldi
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı
"Sorunların çatışma yerine diyalogla çözülmeli"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ateşkese ilişkin açıklama
"Gazze susuzluktan ölüyor"
Filistin Su İdaresi uyardı
Hint Okyanusu'na düştü
Yarım asırlık yolculuk bitti
Beylikdüzü'nde 2 metrobüs çarpıştı
1 ölü, 20 yaralı
'Her an müjdeleri alabilirsiniz'
Erdoğan'dan açılım süreci mesajı
Özel'den açılıma destek
'Sonuna kadar destekliyoruz'
Hindistan-Pakistan arasında ateşkes sağlandı
Açıklama ABD Başkanı Trump'tan geldi
Çanakkale'de feci kaza
8 kişi hayatını kaybetti
6 kişi gözaltında
Çalık Holding önünde bir kişi öldürüldü
Türkiye'de bu da yapıldı
MİT'ten "sahte baz istasyonu" kuran siber casusluk ağına operasyon
"Durursanız, duracağız"
Pakistan'dan Hindistan'a açık mesaj
Vahşet bunların kanında var
İsrail askeri, Filistinli sivile kurşun yağdırdı
Kütahya'da 1 yıldır kayıp genç kız cinayete kurban gitmiş
Cesedin üzeri moloz ve betonla kapatılmış
5. yıldıza 1 puan kaldı
Galatasaray Trabzon'dan kayıpsız döndü
Metrobüs kazasında yaralı sayısı 40'a yükseldi
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı
"Sorunların çatışma yerine diyalogla çözülmeli"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan ateşkese ilişkin açıklama
"Gazze susuzluktan ölüyor"
Filistin Su İdaresi uyardı
Hint Okyanusu'na düştü
Yarım asırlık yolculuk bitti
Beylikdüzü'nde 2 metrobüs çarpıştı
1 ölü, 20 yaralı
'Her an müjdeleri alabilirsiniz'
Erdoğan'dan açılım süreci mesajı
Özel'den açılıma destek
'Sonuna kadar destekliyoruz'
Hindistan-Pakistan arasında ateşkes sağlandı
Açıklama ABD Başkanı Trump'tan geldi
Çanakkale'de feci kaza
8 kişi hayatını kaybetti
6 kişi gözaltında
Çalık Holding önünde bir kişi öldürüldü
Türkiye'de bu da yapıldı
MİT'ten "sahte baz istasyonu" kuran siber casusluk ağına operasyon
"Durursanız, duracağız"
Pakistan'dan Hindistan'a açık mesaj
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2025

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.