logo
15 MAYIS 2026

Mavericks'te Doncic farkı

Luka Doncic "triple-double" yaptı, Dallas Mavericks kazandı

08.01.2023 09:10:00
Mavericks'te Doncic farkı
Mavericks'te Doncic farkı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Dallas Mavericks, yıldız oyuncusu Luka Doncic'in üstün performansının yardımıyla New Orleans Pelicans'ı 127-117 mağlup etti.

NBA'e 5 karşılaşmayla devam edildi. Batı Konferansı'nda play-off hedefiyle sahaya çıkan iki takımdan Mavericks, konuk ettiği rakibini 10 sayı farkla geçerek son 10 maçında 8. kez kazandı. Sezonun 23. galibiyetine imza atan Mavericks'te Luka Doncic 34 sayı, 10'ar ribaunt ve asistle bu sezon 9. kez "triple-double" yaptı. Christian Wood 28 sayı,6 ribaunt, Tim Hardaway 18 ve Jaden Hardy 15 sayıyla skora destek verdi.

Zion Williamson, Brandon Ingram ve CJ McCollum'un sakatlıkları nedeniyle forma giyemediği Pelicans'ta Jonas Valanciunas 25 sayı, 10 ribaunt, Naji Marshall 24 sayı, Herbert Jones 16 sayı, 6 ribaunt, 5 top çalma ve Jose Alvarado 14 sayı, 7 asist, 5 ribauntla mücadele etti.

Lakers'tan üst üste 5. galibiyet
Çekişmeli karşılaşmada Los Angeles Lakers, deplasmanda Sacramento Kings'i 136-134 mağlup ederek galibiyet serisini 5 maça çıkardı. Bu sezon 19. kez kazanan Lakers'ın yıldız ismi LeBron James, 37 sayı, 8 ribaunt, 7 asist, Thomas Bryant 29 sayı, 14 ribaunt, Dennis Schröder 27 sayı, 4 ribaunt ve Russell Westbrook 23 sayı, 15 asistle galibiyeti getiren oyuncular oldu.

Sezonun 18. mağlubiyetini alan Kings'te De'Aaron Fox 34 sayı, 9 asist, Domantas Sabonis 25 sayı, 12 ribaunt, 7 asist, Harrison Barnes 18 sayı, Kevin Huerter 17 sayı, 6 ribaunt ve Keegan Murray 16 sayı üretti.

Sonuçlar
San Antonio Spurs-Boston Celtics: 116-121

Dallas Mavericks-New Orleans Pelicans: 127-117

Chicago Bulls-Utah Jazz: 126-118

Golden State Warriors-Orlando Magic: 101-115

Sacramento Kings-Los Angeles Lakers: 134-136 AA

Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı

Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı

15.05.2026 22:43:00
İhlas Haber Ajansı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Bodrum FK takım otobüsüne taşlı saldırı
Trendyol 1. Lig play-off 2. tur rövanş maçı öncesi Bodrum FK kafilesini taşıyan takım otobüsü, Çorum'da stadyuma giriş yaptığı sırada taşlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgiye göre, yeşil-beyazlı kafileyi taşıyan otobüs, konakladığı otelden ayrılarak maçın oynanacağı stadyuma hareket etti. Takım otobüsü, stadyuma giriş yaptığı sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin taşlı saldırısına uğradı.

Atılan taşlar nedeniyle otobüsün camları kırıldı. Araçta büyük çapta maddi hasar oluştu. Olay sırasında futbolcular ve teknik heyet kısa süreli panik yaşadı. Saldırıda yaralanan olmadığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Saldırının ardından Bodrum FK kafilesi, güvenlik önlemleri altında stadyuma giriş yaptı.

Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü

Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı

15.05.2026 22:26:00
Haber Merkezi
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Rizespor’un son dakika golü VAR’dan döndü
Trendyol Süper Lig'de 2025-2026 sezonunun kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, 2-0 geriye düştüğü mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrılarak sezonu 1 puanla kapattı.

Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan ve ilk kadın hakem olarak tarihe geçen Asen Albayrak'ın yönettiği nefes kesen 34. hafta mücadelesinde kazanan çıkmadı.

Rize fırtınası erken başladı



Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Çaykur Rizespor, golcü oyuncusu Ali Sowe'un 18. ve 31. dakikalarda attığı gollerle bir anda 2-0'lık üstünlüğü yakaladı. İlk yarıda savunmada açıklar veren siyah-beyazlılar, soyunma odasına iki farklı geride girdi.

Kartal Geri Döndü



İkinci yarıya teknik direktör Sergen Yalçın'ın hamleleriyle daha agresif başlayan Beşiktaş, aradığı golü 55. dakikada Jota Silva ile buldu. Farkın bire inmesiyle baskısını artıran siyah-beyazlılar, 62. dakikada sahneye çıkan Vaclav Cerny'nin harika golüyle durumu 2-2'ye getirmeyi başardı.

Uzatmalarda VAR İptali



Mücadelenin 90+2. dakikasında Çaykur Rizespor, Halil İbrahim Dervişoğlu'nun kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak pozisyonu ekran başında inceleyen hakem Asen Albayrak, VAR uyarısı sonrası golü ofsayt gerekçesiyle iptal etti ve maçın skorunu tayin etti.

Sezonun Son Puan Durumu

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş ligi 60 puanla 4. sırada tamamlarken, ev sahibi Çaykur Rizespor sezonu 41 puanla bitirmiş oldu

Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın

Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk edecek Trabzonspor'da 22 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Paul Onuachu, yerini koruması halinde bu başarıyı kulüp tarihinde elde eden 6. oyuncu olacak

15.05.2026 11:57:00
AA
Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın
Onuachu, kulüp tarihine geçmeye yakın
Trendyol Süper Lig'in son haftasında Natura Dünyası Gençlerbirliği'ni konuk edecek Trabzonspor'da 22 gol ile gol krallığı yarışında ilk sırada bulunan Paul Onuachu, yerini koruması halinde bu başarıyı kulüp tarihinde elde eden 6. oyuncu olacak.

Trabzonspor'da kiralık olarak forma giydiği 2023-2024 sezonunda gösterdiği mücadeleyle iz bırakan ve sezon başında bonservisiyle transfer edilen Nijeryalı santrfor, ilk sezonunda ligde 21 maçta 15 gol kaydederken bu sezon 22 golle takımına skor katkısı sağlayan isimlerin başında geldi.

Attığı gollerle bordo-mavili takıma önemli katkı sağlayan oyuncu, son haftalarda ise suskun bir dönem geçiriyor. Ligde son 5 haftada bir maç sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen, bir maçta dinlendirilerek yedek soyundurulan oyuncunun zirvede rakipleriyle arasındaki fark azaldı.

Onuachu'yu 21 golle RAMS Başakşehir'den Eldor Shomurodov, 19 gol ile Fenerbahçe'den Anderson Talisca takip ederken son hafta kıyasıya gol krallığı yarışına da sahne olacak.

Son golü Galatasaray'a



Trabzonspor'un golcüsü, bordo-mavili takımın ligin 28. haftasında sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada attığı ilk golün ardından gol kaydedemedi.

Bordo-mavililer, bu mücadeleden sonra deplasmanda Corendon Alanyaspor ve sahasında RAMS Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Daha sonra TÜMOSAN Konyaspor'a deplasmanda 2-1 kaybeden Karadeniz ekibi, Göztepe ile evinde 1-1 berabere kaldı, geçen hafta da İstanbul'da Beşiktaş'ı 2-1 yendi.

Onuachu, Corendon Alanyaspor maçında sakatlığı nedeniyle takımda yer almazken daha sonraki 3 karşılaşmada 90 dakika forma giydi, en son Beşiktaş maçında ise son 13 dakika oyuna dahil oldu.

Trabzonspor'un ligdeki 6. gol kralı olabilir



Onuachu, ligde gol krallığı yarışını önde bitirmesi halinde kulüp tarihinde 6. kez gol krallığı başarısı gösterecek.

Bordo-mavili takımda daha önce Necmi Perekli (18), Fatih Tekke (31), Şota Arveladze (25), Burak Yılmaz (33) ve Alexander Sörloth (24) gol krallığı unvanını elde etmişti.

Nijeryalı santrfor, bu başarıyı göstermesi halinde kulüpte Şota Arveladze ve Alexander Sörloth'tan sonra gol krallığını elde eden 3. yabancı futbolcu da olacak.

Gollerin yüzde 36'sına imza attı

Paul Onuachu, Süper Lig'de takımının gollerinin yüzde 36'sına imza attı.

Ligde 33 maçta 61 kez rakip fileleri havalandıran Karadeniz ekibinde Nijeryalı futbolcu, 22 golle en skorer oyuncu olarak gol yükünü çekti.

Karadeniz ekibi,  Onuachu'nun gol attığı 18 karşılaşmada 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 43 puanı hanesine yazdırdı.

Trabzonspor, Onuachu'nun gol attığı maçlarda puanların yüzde 66'sını elde etti.

Onuachu'nun golleri

Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Kocaelispor'u 1-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başlayan Karadeniz ekibinin galibiyet golünü atan Onuachu, 1-1 berabere biten 4. haftadaki Samsunspor ile 6. haftadaki Gaziantep FK maçlarında da takımı adına ağları havalandıran isim oldu.

Nijeryalı santrfor, 7. haftada 4-3 kazanılan Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük maçında 2, 8. haftadaki 4-0 galip gelinen Zecorner Kayserispor ile 9. haftada 2-1 üstünlük sağlanan Çaykur Rizespor müsabakalarında da birer gol kaydetti.

Ligin 12. haftasında 1-1 biten Corendon Alanyaspor maçında takımının tek golüne imza atan Nijeryalı oyuncu, 13. haftada 4-3 kazanılan RAMS Başakşehir müsabakasında 1, 14. haftada 3-1 üstün gelinen TÜMOSAN Konyaspor karşılaşmasında 2 gol attı.

Cezası ve Afrika Uluslar Kupası nedeniyle 3 maç takımdan ayrı kalan Onuachu, döndükten sonra gollerine kaldığı yerden devam etti.

Bordo-mavili futbolcu, 2-1 galip gelinen 19. haftadaki Kasımpaşa maçı ile 1-1 beraberlikle tamamlanan 20. haftadaki Hesap.com Antalyaspor karşılaşmasında birer, 21. haftada 3-0 kazanılan Samsunspor müsabakasında 2 gol, 22. haftada 3-2 kaybedilen Fenerbahçe maçında da bir gol attı.

Onuachu, Karadeniz ekibinin ligin 23. haftasında deplasmanda 2-1 galip geldiği Gaziantep FK maçı ile 24. haftasında sahasında Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük'ü 3-1 yendiği karşılaşmada birer kez, 25. haftada Zecorner Kayserispor karşısında sahadan 3-1 üstün ayrıldığı maçta da rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Ligin 26. haftasında Çaykur Rizespor karşısında alınan 1-0'lık galibiyette takımının golünü kaydeden Nijeryalı oyuncu, 28. haftada takımının 2-1 galip geldiği Galatasaray maçında ilk golü atan isim oldu.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor

Camianın karışık duygularla beklediği "15 milyon Euro’luk UEFA cezası" dosyasında kritik bir viraj dönüldü. Sadettin Saran yönetimi ve kulüp hukukçularının yürüttüğü diplomasi, Fenerbahçe’yi yaptırım kıskacından çekip çıkarmak üzere. Türkiye’deki yüksek enflasyon ve döviz kurundaki sert dalgalanmaları "mücbir sebep" olarak masaya konuldu. Bankalar Birliği’nden çıkış hamlesiyle finansal ciddiyetini kanıtlayan yönetim, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu’nu ikna etmeyi başardı. Top artık UEFA'da

14.05.2026 13:18:00
Haber Merkezi
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
UEFA'dan Fenerbahçe'ye müjde geliyor
Fenerbahçe camiası, haziran başında açıklanacağı konuşulan ve kulüp bütçesini sarsacağı tahmin edilen 15 milyon Euro'luk UEFA cezasına dair umutlu bir bekleyiş içine girdi. Kulüp kaynaklarından sızan bilgilere göre, sarı-lacivertli hukukçuların ve finans kurmaylarının hazırladığı "ekonomik savunma paketi", UEFA yetkililerinin kafasını karıştırdı.






SAVUNMALAR MAKUL BULUNDU

Gelen bilgilere göre Fenerbahçe yönetimi, savunmasını sadece kulüp harcamaları üzerine değil, Türkiye'nin içinde bulunduğu özel ekonomik koşullar üzerine kurdu. Özellikle Euro/TL kurundaki öngörülemez artış ve yüksek enflasyonun kulüp bilançosundaki "kağıt üzerindeki" zararları nasıl tetiklediği, grafiklerle ve bağımsız denetçi raporlarıyla UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na (CFCB) sunuldu.






UEFA İYİ NİYET OLARAK GÖRDÜ

UEFA'nın, Türkiye'deki ekonomik dalgalanmaları "mücbir sebep" kategorisinde değerlendirmeye sıcak baktığı ve kulübün son dönemdeki Bankalar Birliği borç tasfiyesi ile sermaye artırımı hamlelerini "iyi niyetli ve sürdürülebilir finansal yönetim" olarak kabul ettiği belirtiliyor.






KEREM, MOURINHO VE CARLOS

Jose Mourinho, Kerem Aktürkoğlu ve Diego Carlos gibi isimlerin maaşlarının bir kısmının sponsorlar tarafından karşılanmasına dair sıkıntılar da masada çözüldü.

Yönetim, tüm ödemelerin kayıt altında olduğunu ve bu modelin kulüp üzerindeki nakit yükünü azaltarak finansal sürdürülebilirliğe hizmet ettiğini kanıtladı.






HAKAN SAFİ AÇIKLAMIŞTI

Zaten daha önce başkan adayı Hakan Safi, TFF ile elele vererek sorunu aştıklarını açıklamıştı.  Kulüp koridorlarında da, "cezadan yırtmanın formülü bulundu, artık top UEFA kurumlarında" yorumları yapılıyor. Resmi açıklamanın haziran ayının ilk haftasında yapılması beklenirken, sarı-lacivertli camia seçim öncesinde transfer sürecini doğrudan etkileyecek bu karara kilitlenmiş durumda.

FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor

AYM'nin TFF'nin hukuk kurullarıyla ilgili verdiği iptal kararı, Türk futbolunda "bağımsızlık" yangının üzerine benzin döktü. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, FIFA ve UEFA'nın en hassas olduğu "özerklik" kuralının ihlal edildiğini söyledi. Türk Milli Takımının Dünya Kupası'ndan men edilmesinden, kulüplerin Avrupa kupalarından ihracına, hatta transfer sisteminin kapatılmasına kadar bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu itiraf etti

14.05.2026 12:58:00 / Güncelleme: 14.05.2026 13:03:45
Haber Merkezi
FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor
FIFA tehlikesi kapımızda! TFF önlem almazsa işimiz zor
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye Futbol Federasyonu kurullarına dair verdiği iptal kararının gerekçeli raporundaki detaylara dikkat çekti. Futbol kamuoyunun "kalbine indirecek" uyarılarda bulundu.






Hacıosmanoğlu, raporda yer alan bazı atıfların "özerklik" ilkesine zarar verdiğini ve bu durumun UEFA ile FIFA nezdinde Türkiye'yi ağır yaptırımlarla karşı karşıya bırakabileceğini savundu.






TBMM'YE 9 AYLIK SÜRE TANINDI

Anayasa Mahkemesi, geçtiğimiz Nisan ayında TFF Kanunu'nda yer alan ve hukuk kurullarının (Tahkim, PFDK, UÇK) atanma yöntemlerini düzenleyen maddeleri Anayasa'ya aykırı buldu. İptal etti.

Mahkeme, bu kurulların üyelerinin TFF Yönetim Kurulu tarafından atanmasını "bağımsızlık ve tarafsızlık" ilkelerine aykırı buldu. Yasal düzenleme yapılması için TBMM'ye 9 ay süre tanıdı.






AA'YA AÇIKLAMALARI ÇOK KRİTİK

Konuyla ilgili AYM Başkanı ile bir görüşme gerçekleştiren Hacıosmanoğlu, yayımlanan gerekçeli rapordaki teknik ifadelerin Türk futbolu için büyük bir risk taşıdığını AA'ya açıkladı: 

- Anayasa Mahkemesi'nin başkanı ile görüştüm. Tabii orada raporda çok atıflar var. Onlardan UEFA ve FIFA'nın haberi olursa bizi uzun süre askıya alırlar. O kadar fazla içine girmeyeceksin. TFF özerktir, UEFA ve FIFA'ya bağlıdır.






TFF ADETA KAMU KURULUŞU GİBİ

Hacıosmanoğlu'nun temel endişesi, raporda TFF'nin işleyişine dair yapılan tanımların federasyonu bir "kamu kuruluşu" gibi gösterilmesi. FIFA ve UEFA statülerine göre, ulusal federasyonların devletten ve yargıdan bağımsız, tam özerk olması şart.

Uluslararası futbol hukukuna göre, "üçüncü taraf müdahalesi" veya "özerkliğin kaybı" durumunda FIFA ve UEFA'nın uygulayabileceği yaptırımlar çok sert ve can acıtıcı.






İŞTE MUHTEMEL CEZALAR

- Üyeliğin Askıya Alınması: En ağır yaptırım olan bu kararla, A Milli Takım ve alt yaş kategorileri tüm uluslararası turnuvalardan (EURO 2028, Dünya Kupası vb.) men edilir.

- Kulüplerin İhracı: Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi Avrupa kupalarında mücadele eden kulüplerin organizasyon dışı bırakılması.

- Transfer Blokajı: Uluslararası transfer sisteminin (TMS) kapatılmasıyla kulüplerin yurtdışından oyuncu getirmesinin engellenmesi.

- Mali Fonların Kesilmesi: FIFA ve UEFA'dan gelen yıllık milyonlarca Euro'luk kalkınma yardımlarının durdurulması.






HAZİRAN'DA MALİ GENEL KURUL VAR

Hacıosmanoğlu, AYM'nin işaret ettiği "bağımsız kurul" yapısını yeniden tesis etmek ve özerkliği korumak adına Haziran ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul'da tüzük değişikliğine gidileceğinin sinyalini verdi. TFF yönetimi, kurulların atamayla değil, seçimle göreve gelmesi üzerinde durarak FIFA'nın "dış müdahale" argümanını boşa çıkarmayı hedefliyor.

Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak

Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı

14.05.2026 12:45:00
Haber Merkezi
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor bütün transfer bütçesini tek bir isme yığacak
Trabzonspor transferde taşları yerinden oynatacak! Fatih Tekke, "geleceğin dünya starı" dediği Gustavo Sá için Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev bütçe" sözü aldı. Ernest Muçi ve Szymanski gibi ligin marka isimlerine harcanacak kaynağın Gustavo Sa'ya kanalize edilmesi için tüm riskleri aldı. Talisca'dan daha iyi dediği Portekizli için 3-4 yıl sonra 50 milyon Euro'ya satacakları sözünü verdi.






Bu sezon uzun süre şampiyonluk hayalleri kuran ve dün gece Gençlerbirliğini yenerek Türkiye Kupası'nda finale kalan Trabzonspor, Fatih Tekke'nin talebi ve Ertuğrul Doğan'ın onayıyla tarihi bir transfer hamlesi yapmak için gaza bastı. Scout ekibinin öve öve bititmediği Famalicão'nun genç yıldızı Gustavo Sá için Tekke bizzat sorumluluk alarak Başkan Ertuğrul Doğan'dan "dev" bir bütçe için onay aldı.






TALISCA'NIN GENCİ VE YETENEKLİSİ

Tekke; Ernest Muçi ve Szymanski gibi isimlere harcanacak bütçenin tek bir isme, Portekizli dahi çocuk Gustavo Sá'ya yatırılması için Başkan Ertuğrul Doğan'dan tam yetki aldı.

Genç teknik adamın, 1.89'luk devi "Talisca'nın çok daha genci, fiziksel olarak daha güçlüsü ve potansiyel olarak çok daha iyisi" olarak tanımladığı öğrenildi.






TERCİH NEDENİ BİLE ÇOK HAVALI

Tekke, Başkan Doğan'a verdiği sözde, "Bu çocuk bugün 20 milyon Euro eder ama 3-4 sezon sonra onu 50 milyon Euro'dan aşağıya satmayız. Geleceğin dünya starını Trabzonspor formasıyla izletebiliriz" ifadelerini kullandı.

Başkan Ertuğrul Doğan, Fatih Tekke'nin bu vizyoner yaklaşımı karşısında kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Muci ve Szymanski için belirlediği 20 milyon euro'lu toplam bütçeyi Gustavo Sa'ya yatırmak için onay verdi.

Modern 10 numara tanımını yeniden yazan, hem skor üreten hem de oyunu yönlendiren Gustavo Sa,
Avrupa'nın devleri peşindeyken Trabzonspor'u tercih ederse bu bile ayrı bir hikaye olur.

Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler

İtalya ekiplerinden Como, transferde gözünü Fenerbahçe'ye dikti. İtalyan temsilcisi sarı-lacivertlilerin sol beklerine kafayı takmış görünüyor 

14.05.2026 12:30:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler
Fenerbahçe'den Brown ve Oosterwolde'yi koparmaya geldiler
Fenerbahçe'nin sol bekleri İtalyan ekibi Como'nun iştahını kabarttı. Sarı-lacivertlilerin kapısını çalan Serie A ekibi Archie Brown için ilk teklifi masaya koydu. Jayden Oosterwolde için de şartları öğrendi. Oosterwolde'un sözleşmesinde Parma opsiyonu işi zora sokuyor.






Serie A'nın sempatik ekibi Como, transferde gözünü Fenerbahçe'ye dikti. Bu sezon Diego Carlos hamlesiyle dikkat çeken İtalyan temsilcisi bu kez de sarı-lacivertlilerin sol beklerine kafayı takmış görünüyor.






Gelecek sezon kadro planlamasında yer almayan Archie Brown için Como'dan bir ilgi olduğu bildirildi. İtalyan ekibi, İngiliz oyuncuyu kadrosuna katarak sol bek rotasyonunu güçlendirmeyi hedeflerken, Jayden Oosterwolde için de nabız yokladığı iddia edildi.






İKİ DE İTALYAN LİSTEDE

İtalyan basınından sızan bilgilere göre listede Serie A tecrübesi olan iki oyuncu daha Como'nun listesinde Lazio forması giyen 27 yaşındaki deneyimli isim Luca Pellegrini ve Fiorentina'nın 25 yaşındaki oyuncusu Fabiano Parisi de alternatifler arasında.






HEDEF İKİ KATI KAZANMAK

Fenerbahçe'nin, özellikle İtalya ve Almanya'dan talipleri olan Brown için yaklaşık 15 milyon Euro bir gelir hedeflediği belirtiliyor.

Kulüp, oyuncuyu aldığı fiyatın (8 milyon euro) yaklaşık iki katına satarak hem kâr etmeyi hem de yeni transferler için kaynak yaratmayı amaçlıyor.






OOSTERWOLDE İŞİ ÇOK ZOR

Sarı-lacivertli yönetimin, Avrupa'nın dev kulüplerinin de radarında olan Hollandalı sol bek ve stoperi Jayden Oosterwolde için ise kapıyı 25 milyon Euro civarında açması bekleniyor.

Bu arada Fenerbahçe, Parma ile yapılan anlaşma gereği, 7 milyon Euro'nun üzerindeki satış kârının %30'unu İtalyan kulübüne ödemek zorunda.

Galatasaray'ın çimlerinden dolarlar fışkırıyor

Galatasaray yönetimi, RAMS Park’ın zeminini yenileme kararını tarihi bir finansal operasyona dönüştürmek için düğmeye bastı

14.05.2026 11:10:00
Haber Merkezi
Galatasaray'ın çimlerinden dolarlar fışkırıyor
Galatasaray'ın çimlerinden dolarlar fışkırıyor
Galatasaray yönetimi, RAMS Park'ın zeminini yenileme kararını tarihi bir finansal operasyona dönüştürmek için düğmeye bastı.

Şampiyonluk kutlamalarında saha içine alınacak 3 bin taraftardan elde edilecek gelirle, hem yeni çimlerin maliyeti karşılanacak hem de kulüp kasasına dev bir ek kaynak aktarılacak.







Galatasaray camiası cuma akşamı 26. şampiyonluğu kutlamaya hazırlanırken yönetim hem kutlama organizasyonu hem de stadın geleceği için ezber bozan bir stratejiye gidebilir...

Yeni sezon öncesi Ali Sami Yen RAMS Park'ın zeminini tamamen yenileme kararı alan sarı-kırmızılı kurmaylar, bu maliyetli operasyonu taraftarın katılımıyla finanse etmeyi planlıyor.







FIRSAT KAPISINA DÖNÜŞTÜ

Saha çimlerinin hibrit teknolojiyle baştan aşağı değiştirilmesinin maliyeti 200 bin ile 400 bin dolar arasında değişiyor. Yönetim, kutlama töreninde saha içine 3 bin taraftarı alma kararı vererek bu maliyeti avantaja çevirmeyi hedefliyor.

Normal şartlarda saha zeminine zarar verebileceği için kaçınılan bu durum, çimlerin zaten sökülecek olması nedeniyle bir fırsat kapısına dönüştü.







EN AZ 300 BİN DOLAR'LIK GELİR

Kulislerde konuşulan iddialara göre, saha içine girecek şanslı 3 bin kişi için belirlenen bilet fiyatları 500 dolar civarında seyredebilir. Eğer 3 bin taraftar 500 dolarlık biletleri tüketirse, kulüp kasasına yaklaşık 1.5 milyon dolar girecek.

Bilet fiyatı 100 dolar gibi daha makul bir seviyede tutulsa bile elde edilecek 300 bin dolarlık gelir, zemin yenileme masrafını tek başına karşılamaya yetiyor.







MALİYETİ SIFIRLAYABİLİRLER

Yönetimin bu hamlesiyle, hem kutlamalarda unutulmaz bir atmosfer yaratılması hem de stadyumun en büyük gider kalemlerinden biri olan zemin maliyetinin taraftar katkısıyla "sıfırlanması" bekleniyor.







Şampiyonluk coşkusunu sahada, futbolcularla iç içe yaşamak isteyen taraftarların bu yüksek bedelli biletlere nasıl bir ilgi göstereceği ise merak konusu.

Bu arada Galatasaray şampiyonluk kutlamaları saha içi biletlerinin satışı sürüyor:

-Satılan Bilet: 1.232

-Kalan Bilet: 1.768

Fiyat: 19.050 TL

Beşiktaş'ın Jhon Duran işi ciddiye bindi

Jhon Duran'ın İstanbul’da 48 saat süren sır trafiğinin şifreleri çözülmeye devam ediyor

14.05.2026 10:47:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'ın Jhon Duran işi ciddiye bindi
Beşiktaş'ın Jhon Duran işi ciddiye bindi
Jhon Duran'ın İstanbul'da 48 saat süren sır trafiğinin şifreleri çözülmeye devam ediyor! Galatasaray ile sadece "alacak-verecek" mesaisine imza atan Jhon Duran'ın menajeri Jon Herrera, asıl bombayı Başkan Serdal Adalı'nın masasına bıraktı. 






Serkan Reçber'in "Şampiyon yapar", Sergen Yalçın'ın ise "Bize delisi lazım" dediği Kolombiyalı yıldız için Beşiktaş'ta sessiz sedasız bir operasyon başladı.

Galatasaray ile anılıyordu, ancak gerçek siyah-beyaz çıktı... 2 gündür İstanbul'da gizemli bir trafik yürüten Jhon Duran ve menajeri Jon Herrera, sessiz sedasız şehri-İstanbul'dan ayrıldı. Bu sehayatin perde arkasından da "Beşiktaş" çıktı.







GALATASARAY'LA ASPRILLA İÇİN GÖRÜŞME

Gelen bilgilere göre Jhon Duran'ın temsilcisi Jonathan Herrera, İstanbul'da geçirdikleri 2 günlük süreçte Galatasaraylı yöneticilerle masaya oturdu. Ancak bu görüşmenin sanılanın aksine Duran'la alakası yoktu. Taraflar, sadece sarı-kırmızılılar ile kiralık sözleşmesi biten Asprilla'nın ayrılık süreci ve kalan alacaklarının tahsili konusunu görüştü.







ADALI, MENAJERİ TARAFINDAN İKNA EDİLDİ

Galatasaray cephesinden Jhon Duran transferine dair somut bir hamle gelmedi. Duran'ın menajeri Jon Herrera'nın İstanbul mesaisinin asıl hedefi Beşiktaş'tı.

Kolombiyalı menajer, Galatasaray ile yaptığı "alacak-verecek" görüşmesinin ardından Başkan Serdal Adalı'yla masaya oturdu. Menajer Herrera'nın, Başkan Adalı'ya "onun (Duran) kendisini göstermek ve patlama yapmak için son şansı, Beşiktaş'ta oynamayı çok istiyor" diyerek oyuncunun istekliliğini vurgulaması işin rengini değiştirdi.







HEM REÇBER HEM DE YALÇIN İSTİYOR

İlk etapta bu isme mesafeli yaklaşan Serdal Adalı, oyuncunun menajerinin tutumu sonrası tavrını yumuşattı. Şartları değerlendirmeye aldığı da ulaşılan bilgiler arasında.







Bilindiği gibi Jhon Duran için Serkan Reçber'in, "adam olursa şampiyon yapar" deyip üstüne Sergen Yalçın'ın da, "bize futbolcunun delisi lazım" sözleriyle Kolombiyalının Beşiktaşlı olma süreci başlatıldı.

Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda

Sezon başında Fenerbahçe'ye gitmeden önce Kerem Aktürkoğlu'nu arayıp Beşiktaş'a davet etti. Lig devam ederken milli futbolcuyla bağlantılarını kesmedi

13.05.2026 15:43:00
Haber Merkezi
Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda
Kerem Aktürkoğlu Beşiktaş yolunda
Sezon başında Fenerbahçe'ye gitmeden önce Kerem Aktürkoğlu'nu arayıp Beşiktaş'a davet etti. Lig devam ederken milli futbolcuyla bağlantılarını kesmedi. Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesi durumunda ilk gidecekler arasına kendisini yazacağından korktğunu bildiği Kerem'i yine aradı. Orkun Kökçü, Beşiktaş için her şeyi yapıyor. İşte transfer pazarından sızanlar...






Aziz Yıldırım'ın başkan seçilmesi durumunda kendisi ile devam etmeyeceğini düşünen Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'dan eski takım arkadaşı Orkun Kökçü üzerinden Beşiktaş'a transferi için yol yapmaya başladığı iddiası gündemdeki yerini koruyor. Hem kızı Yaz Yıldırım'ın "Kerem iyi futbolcu değil. Fenerbahçe'ye yakışmaz" sözünün Aziz Yıldırım'a ait olduğuna inanan Kerem'in hem de maaşının Yıldırım'ın karşısına başkan adayı olarak çıkacak Hakan Safi tarafından ödendiği için Fenerbahçe'de daha fazla barınamayacağına inandığı söyleniyor.






FENERBAHÇE YÜZÜNDEN İSTAN ETMİŞTİ

Kerem için Benfica ile ilk temas kuran aslında Beşiktaş'tı. Hatta Başkan Serdal Adalı, "Benfica başkanı Kerem'in oynamak istediği takımın Beşiktaş olduğunu biliyor" açıklamasını bile yaptı.

Fenerbahçe'de yaşadığı baskının altından kalkmakta zorlanan Kerem bir ara, Orkun Kökçü ile konuşmasında tarihi bir itirafta bulunduğu iddia edilmişti: Beşiktaş'a gelseydim bunlar olmazdı.






HENÜZ ORTADA BİR GÖRÜŞME YOK

Orkun daha Fenerbahçe'ye gitmeden önce de Kerem Aktürkoğlu'nu arayarak Beşiktaş'ı tercih etmesini tavsiye ettiği haberleri de basında yer almıştı:

- Galatasaray'dan neden kaçtığını biliyorum. Fenerbahçe'ye gidince farklı mı olacak sanıyorsun. Bana dert yandığın adamlar sana Fenerbahçe'de rahat verecek mi sanıyorsun. Huzur Beşiktaş'ta.

Beşiktaş'ın şu an için ortada resmi bir teklifi yok... ancak satış konusu gündeme gelirse çok sürpriz rakamların ortaya çıkabileceği konuşuluyor.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.