Murat Kurum ile Mansur Yavaş bir araya geldi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında kabul etti. Başkentin altyapı projeleri ve gelecek dönem yatırımlarının ele alındığı görüşmenin ardından her iki isimden de "ortak akıl" ve iş birliği mesajları yükseldi
Haber Merkezi





Gündem, Ankara'nın ihtiyaçları ve şehircilik projeleri
Bakanlık makamında gerçekleşen kabulde, Ankara kent merkezinin ve çevre ilçelerinin öncelikli ihtiyaçları masaya yatırıldı. Görüşmenin temel eksenini; kentteki altyapı, çevre yatırımları, şehircilik alanındaki güncel çalışmalar ve önümüzdeki döneme ilişkin hayata geçirilecek projeler oluşturdu.
Özellikle kentin altyapı sorunlarının çözümü ve sürdürülebilir şehircilik hamleleri konusunda kurumlar arası koordinasyonun artırılması gerektiği vurgulandı.
Bakan Kurum'dan "ortak akıl" vurgusu
Görüşmeye dair ilk açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı lideri Murat Kurum'dan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden ziyareti duyuran Kurum, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Bakan Kurum, başkentin öncelikli projelerini ve yeni dönem stratejilerini etraflıca değerlendirdiklerini belirtti. Ankara halkının yaşam kalitesini artıracak her olumlu adımı desteklemeyi sürdüreceklerinin altını çizen Kurum, kentin gelişiminde ortak akılla hareket etmenin önemine dikkat çekti.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş'ı Bakanlığımızda kabul ettik. Başkentimizin ihtiyaçlarını, şehircilik alanındaki çalışmalarımızı ve önümüzdeki döneme ilişkin konuları değerlendirdik. Ankara'mız için ortak akılla çalışmaya, hemşehrilerimizin hayatına değer katacak her adımı desteklemeye devam edeceğiz.
— Murat KURUM (@murat_kurum) October 28, 2026
Mansur Yavaş: "Cumhurbaşkanına sunduğumuz konuları görüştük"
Bakan Kurum'un paylaşımını alıntılayan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise görüşmenin arka planına dair detay paylaştı. Yavaş, bu kritik toplantının daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede gündeme gelen maddelerin takibi niteliğinde olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanlığı makamına iletilen ve doğrudan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yetki alanına giren Ankara'nın kronikleşmiş sorunlarını Bakan Kurum ile detaylıca ele aldıklarını aktaran Yavaş, gösterilen nezaket ve yapıcı yaklaşım için Bakan Kurum'a teşekkürlerini iletti.
Daha önce Sayın Cumhurbaşkanına sunduğumuz ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını ilgilendiren konuları görüşmek üzere Sayın Bakan Murat Kurum ile bir araya geldik. Nazik kabulleri için Sayın Bakan'a teşekkür ediyorum.
— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) October 28, 2026
Kurumlar arası diyalogda yeni dönem
Ankara kulislerinde, yerel yönetimler ile merkezi hükümet bakanlıkları arasındaki bu tür doğrudan temasların, bürokratik engellerin aşılmasında ve projelerin hızlanmasında kritik rol oynayacağı ifade ediliyor. İki ismin sergilediği uzlaşmacı ve çözüm odaklı yaklaşım, başkentte hayata geçirilecek yeni çevre ve altyapı yatırımları için de olumlu bir sinyal olarak değerlendirildi.















































































