logo
13 MAYIS 2026

Napoli'nin tercihi Antalya oldu

Napoli Futbol Takımı, kamp için Antalya'ya geldi

01.12.2022 21:10:00
Napoli'nin tercihi Antalya oldu
Napoli'nin tercihi Antalya oldu
2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada Antalya'da kamp yapacak İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Napoli, kente geldi.

Mavi-beyazlı kafile, özel uçakla Antalya Havalimanı'na indi. Kafilede, Hubert Idasiak, Davide Marfella, Alex Meret, Salvatore Sirigu, Benedetto Barba, Giovanni Di Lorenzo, Daniel Hysaj, Juan Jesus, Mario Rui, Leo Östigard, Amir Rrahmani, Alessandro Zanoli, Karim Zedadka, Diego Demme, Eljif Elmas, Gianluca Gaetano, Gennaro Iaccarino, Matteo Marchisano, Stanislav Lobotka, Tanguy Ndombele, Alessandro Spavone, Alessio Zerbin, Khvicha Kvaratskhelia, Victor Osimhen, Matteo Politano, Giacomo Raspadori, Lorenzo Russo ve Giovanni Simeone yer aldı.

Napoli Teknik Direktörü Luciano Spalletti ile futbolcular, otobüsle Belek Turizm Merkezi'nde kampa gireceği otele hareket etti. Serie A'nın lideri Napoli, Antalya kampında 7 Aralık Çarşamba günü Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fraport TAV Antalyaspor ve 11 Aralık Pazar günü İngiltere Premier Lig temsilcilerinden Crystal Palace ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. AA

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda

Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil, bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak 

13.05.2026 13:10:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç'u ikna etmek zorunda
Fenerbahçe'de yeni seçilecek başkanın işi sadece para koymak değil; bu parayı UEFA'nın "yasal" kabul edeceği kanallardan içeri sokmak da olacak. Bunun için en kısa yol zamanında "muhtacız" besteleri yüzünden belki de seçimi kaybeden Ali Koç'un kapısına gitmek... eğer Ali Koç ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya ile sponsorlukları revize konusunda anlaşamazsa yeni başkanın işi çok zor.






Ali Koç'un Sadettin Saran'a seçim kaybetmesine neden olanlardan birisinin de "muhtaç" bestesi olduğu iddia edilir. O gün o besteyi söyleyen kongre üyeleri adeta "hain" ilan edildi. Bugün ise adeta Fenerbahçe'nin yeni başkanı daha belli olmadan Ali Koç'la konuşmak zorunda kaldı.






Fenerbahçe'nin yeni başkanı yönetim kuruluna güvenen Aziz Yıldırım da olsa, kendi cebine güvenen Hakan Safi da olsa, önündeki bu "UEFA sıkıntısını" aşmak için cüzdanından çok finansal mühendislik harikası bir iş çıkarması gerekecek. Bir de Ali Koç'u ikna etmesi.






SPONSORLUKLARIN REVİZESİ ÇOK ÖNEMLİ

Çünkü Ali Koç döneminde alınan sponsorluklar ve projelerden kasaya girecek 100 milyon Euro'luk nakit güce rağmen UEFA'nın muhtemel cezası yeni başkana "transfer yasağı" gibi gelecek.

Yeni başkan her ne olursa sahip olduğu mali gücü limit gücüne dönüştürmek zorunda. Bunun en kısa ve etkin yolu gelir kalemlerini "futbol dışı" alandan "futbol içine" yasal yolla çekmek olacak.

Stat ve göğüs sponsorluklarında devam eden mevcut anlaşmalar piyasa değerinin çok üzerinde (ancak UEFA'nın "adil değer" incelemesine takılmayacak şekilde) revize edilmek zorunda.






FAHİŞ REKLAM SIKINTI YARATABİLİR

Hakan Safi'nin de Aziz Yıldırım'ın da forma sponsoru Otokoç (Ali Koç'un bağlı olduğu holdingin iştiraki) ve Ali Koç'un ikna ettiği Hamdi Ulukaya'yla yeniden masaya oturması gerekecek.

Çünkü Hakan Safi'nin ya da Aziz Yıldırım'ın yönetimine alacağı üyelerin sahip oldukları dev şirketlerin kulübe fahiş rakamlarla reklam vermesi (Manchester City modeli) sorun yaratabilir.






BİR DE İŞİN TRANSFER KISMI VAR

Bir de işin transfer kısmı var. Rafael Leao ya da o ayarda alınacak yıldızlar için garanti ücreti düşük tutulmak zorunda. Şampiyonlar Ligi katılımı, şampiyonluk veya gol sayısı gibi "şarta bağlı" ödemelerle limitin etrafından dolanılmaya çalışılacağı kesin.

Ayrıca yıldızlara ödenecek maaşın bir kısmı kulüp maaş bordrosu yerine, imaj hakları, sadakat bonusu ile oyuncuların kuracakları şirketlere ödenebilir. Bu da avantaj yaratacak.






TRANSFERDE TAKAS OPSİYONU

Yüksek bonservisli oyuncuları, zorunlu satın alma opsiyonuyla (ödemeyi bir sonraki yıla yayarak) kiralamak da bir çare. Limitleri doğrudan etkilemeden kadro kalitesini artırmak için eldeki değerli oyuncuları (Oosterwolde, Nene, Asensio) hedeflenen yıldızlarla kafa kafaya takas etme yoluna gitmek de işe yarayabilir.






YENİ BİR ERTUĞRUL OLABİLİR

Ayrıca UEFA kurallarında altyapıdan yetişen oyuncuların satışından elde edilen gelirler, maliyetleri sıfır olduğu için "saf kar" kabul ediliyor. Limit açmada çok etkili. Arda Güler de olduğu gibi, özkaynak oyuncularının yüksek bedelle satışı manevra alanını genişletebilir. Belki de yeni bir Ertuğrul (Fenerbahçe 2017-2018 sezonu başında limit açmak için kaleci Ertuğrul Taşkıran'ı Boluspor'a 1 milyon euro bonservis bedeliyle sattı) satışı görebiliriz.

UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı

Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA’nın kapıda bekleyen cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor

13.05.2026 12:50:00
Haber Merkezi
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
UEFA Fenerbahçe'yi köşeye sıkıştırdı
Fenerbahçe'de camia yeni başkandan Rafael Leao'yu bekliyor ancak UEFA'nın kapıda bekleyen 15 milyon Euro'luk cezası yeni başkan kim olursa olsun elini kolunu bağlayacak gibi duruyor. Kulüp sponsorluklar ve gayrimenkullerle 100 milyon Euro seviyesinde bir nakit gücüne ulaşsa da, harcama limitleri ve UEFA'nın kısıtlamaları ancak 40-55 milyon euro arasında (bonservis, maaş, vergi, menajerlik ücreti) bir transfer bütçesine izin verecek.






Ortalık yanıyor... Hakan Safi'nin Rafael Leao'ya gittiği, 50 milyon euro bonservis teklif ettiği iddia ediliyor. Aziz Yıldırım'ın dünya yıldızları için nabız yokladığı konuşuluyor. En son 2013-14 sezonunda şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe taraftarı için tüm bunlar "güzel hayaller" tadında... ancak bir de "hayatlar" yani gerçekler var.






UEFA BU CEZAYI NEDEN KESMİŞ OLABİLİR?

İddialara göre (henüz resmileşen bir durum yok), UEFA kestiği/keseceği 15 milyon euro'luk cezayı Haziran ayının ilk haftasında resmileştirecek.

UEFA'nın bu cezayı; kadro maliyeti, maaş bütçesi ve transfer harcamalarının, UEFA'nın "Finansal Sürdürülebilirlik kurallarındaki gelir/gider oranı aşıldığı için kesebilir ancak. Bu rakam yeni gelecek başkanın transfer bütçesi üzerinde doğrudan bir baskı yaratacak.






HARCAMA LİMİTLERİ SIKINTI OLACAK

Aziz Yıldırım da seçilse, Hakan Safi de başkan olsa Fenerbahçe 2026-27 sezonu için "nakit zengini ama limit fakiri" olarak ortada dolanacak.

Kulübün kasasına giren gayrimenkul ve sponsorluk gelirleri sayesinde 100 Milyon Euro seviyelerine kadar bir nakit gücü olsa da, UEFA'nın Harcama Limitleri sıkıntı yaratacak.






LEAO'DAN BAŞKA TRANSER OLMAZ

Gelen bilgilere göre 15 Milyon Euro'luk UEFA cezası kesinleştiği anda mevcut maaş bütçesinin (Kante de dahil) de korunması durumunda Fenerbahçe'nin yeni transferler için bonservis artı maaş toplamında 40 ila 55 Milyon Euro arasında bir "hareket alanı" olabilecek.

Bu da Leao'nun bonservisini karşılamaya bile yetmez. Daha teknik direktör ve santrfor transferi tamamlanmadan Fenerbahçe köşeye sıkışır.






1/3 FENERBAHÇE'NİN BELİNİ BÜKECEK

Bankalar Birliği'nden çıkılması Fenerbahçe'nin elini her ne kadar rahatlatsa da, UEFA cezasının gölgesinde "satmadan almak" imkansız gibi olacak. Bu durumda Asensio, Nene, Oosterwolde gibi isimlerin satışları belki de zorunlu olacak. Ancak satış gelirinin limite katkısı ancak 1/3 olacak. Yani Oosterwolde 30 milyon euro'ya satılsa bile limit 10 milyon euro açılacak.

Aziz Yıldırım seçilirse sponsor değişebilir

Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye başkan seçilmesi durumunda Otokoç, Medicana ve Hamdi Ulukaya'nın stat sponsorluğundan çekilmesi gündeme gelebilir 
 

13.05.2026 12:30:00 / Güncelleme: 13.05.2026 12:33:45
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım seçilirse sponsor değişebilir
Aziz Yıldırım seçilirse sponsor değişebilir
Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe'ye başkan seçilmesi durumunda ezeli rakibi Ali Koç'un forma sponsorluğudan (Otokoç), yöneticisi Dr. Hüseyin Bozkurt'un sağlık sponsorluğundan (Medicana) ve "Ali Koç aramasaydı, bugün burada olmazdık" diyen Hamdi Ulukaya'nın stat sponsorluğundan çekilmesi gündeme gelebilir. Bu da "tek hedef şampiyonluk" mottosu ile seçime hazırlanan Aziz Yıldırım'a büyük darbe olur.






Fenerbahçe'yi 6-7 Haziran tarihlerinde zorlu bir seçim yarışı bekliyor. Aziz Yıldırım favori aday. Hakan Safi ise tüm kozlarını oynuyor.






Seçimi kazanmak ise Aziz Yıldırım'a yetmeyecek. Çünkü sarı-lacivertli kulübün başına geçtikten sonra yüksek ihtimalle sponsorlar nezdinde ciddi mücadeleler vermek zorunda kalacak. Özellikle rakibi Ali Koç'un verdiği sponsorluklara devam edip etmeyeceği, Ali Koç yönetiminde olan iş adamlarının ya da Ali Koç istediği için sponsor olanların nasıl kararlar alacağı kritik olacak.






- Stadyum İsim Sponsoru: Chobani

Hamdi Ulukaya sponsorlukla ilgili, "Ali Koç eğer bizi aramasaydı, bizi ikna etmeseydi, biz bugün burada olmazdık" demişti.

- Forma Göğüs Sponsoru (Lig): Otokoç

İş birliği 2026-2027 sezonu sonuna kadar uzatıldı. Aziz Yıldırım seçilirse devam edilir mi? Soru işareti.






- Forma Sırt Sponsoru:

Ülker grubu adına Ahmet Özokur'un da yönetim listesine girmesiyle Yıldız Grup'la anlaşmanın daha uzun olması bekleniyor.

- Forma Kol Sponsoru:

Nesine ile devam edilebilir. Alpet, 2025 yılının son çeyreğinde Nakkaş Holding tarafından devralındı. Sponsorluk devam etmeyebilir.






- Şort Sponsoru:

Pasha Group yöneticisi Vedat Erbaş, Ali Koç'la iyi bir işbirliği içinde olduklarını açıkladı.
Gain'e kayyum atanmasından sonra yeni dönemde iş birliği devam etmeyebilir.

- Konç (Çorap) Sponsoru:

Gedik Yatırım sözleşmeyi 1 yıl daha uzattı. Devam edecek gibi duruyor.

- Sağlık Sponsoru:

Medicana'nın sahibi Dr. Hüseyin Bozkurt, Ali Koç'un başkanlık döneminde Fenerbahçe yönetiminde yer aldı. Aziz Yıldırım'la çalışır mı? Belli değil.

- Lojistik ve Yan Kol Sponsoru:

Safiport zaten Hakan Safi'nin. Eğer seçimi Yıldırım'a kaybederse işler zorlaşabilir.

Sergen Yalçın'ın Galatasaray'dan istediği oyuncu

Sergen Yalçın ve Serkan Reçber ikilisi Virgil van Dijk'in Galatasaray'a transfer olma ihtimali ile ilişkili olarak Davinson Sanchez için "gözlerinin açık olması" amacıyla Başkan Serdal Adalı'nın masasına bir rapor bıraktılar

13.05.2026 11:51:00
Haber Merkezi
Sergen Yalçın'ın Galatasaray'dan istediği oyuncu
Sergen Yalçın'ın Galatasaray'dan istediği oyuncu
Yalçın her ne kadar ilk tercihi Facundo Medina olsa da, Kolombiyalı stoperi Galatasaray'dan alırlarsa üstüne atlayacağının mesajını verdi.






Sergen Yalçın'ın gözü Davinson Sanchez'de... Galatasaray'ın Virgil van Dijk konusunda bastırması, Okan Buruk'un elinde aynı zamanda Wilfried Singo'nun da olması Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın ve futbol direktörü gibi çalışan Serkan Reçber'in ilgisini cezbediyor.
 
Emmanuel Agbadou'nun yanına her ne kadar sol stoper isteniyor olsa da siyah-beyazlı ekibin teknik heyeti Davinson gibi lider bir stoper almaları durumunda "duvar" kurabileceklerine inanıyorlar.







BİRBİRLERİNİ MÜKEMMEL TAMAMLARLAR
 
Reçber'e göre Agbadou ve Davinson yapabilirlerse ellerinde modern bir savunma hattında aranan "proaktif-süpürücü" ve "fiziksel-statik" dengesini harika bir şekilde yakalayabilirler.
 
- Rakip uzun toplarla geldiğinde Agbadou ilk temasçı olur, Davinson "ikinci top" uzmanı olarak derinlik sağlar.
 
- Davinson oyun kurucu stoper, Agbadu ise bu yapının sigortası olur.
 
- Agbadou rakibi önde karşılar (yüksek top çalma/kazanma), Davinson ise arkaya sızan topları temizleyerek bir güvenli alan oluşturur.
 
- Agbadou'nun top kazanma yeteneği, Davinson'un oyun kurma özgürlüğünü artırır.







YALÇIN'IN SOL STOPERİ MEDINA
 
Sergen Yalçın'ın aklındaki sol stoper Facundo Medina (Marsilya) ayrıca van Dorngelen'e (Samsundsor) de onay vermiş durumda... ancak Medina'dan daha ucuza alınabilecek bir Davinson, Beşiktaş teknik direktörüne göre kendileri için çok iyi bir seçenek olur.
 
Zaten Sergen Yalçın, Agbadou-Davinson yapsa bile van Drongelen'den vazgeçecek gibi durmuyor. Çünkü Hollandalı stoperin Süper Ligi bilmesinden yararlanmak istiyor.
 
 







VAN DRONGELEN'DEN VAZGEÇMEYECEK
 
Galatasaray ise van Dijk ve Singo'nun varlığında hem de yüksek maaşı nedeniyle Davinson'u elinde tutmayacaktır. Zaten bu sezon Yalçın ve Reçber'e göre kendisinin dışında (oyun sistemi değişince Kolombiyalı sırıttı) yaptğı hatalar yüzünden Davinson'un satışa çıkarılıcığına inanıyor. Başkan Serdal Adalı'nın önüne de "stoper işi biraz beklesin" raporu gönderdiler.

Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan da etkilenmedi

Herkesin "suçlu" aradığı Beşiktaş'ın istatistiklerini masaya yatırınca ortaya topa sahip olsa da sahada yolunu bulamayan bir takım görüntüsü çıkıyor. Ceza sahası dışından 197 şutta sadece 4 gol bulabilen, net fırsatları cömertçe harcayan siyah-beyazlıların, Sergen Yalçın gibi bir duran top ustasının yönetiminde serbest vuruşları silaha dönüştürememesi ise çok daha ironik. Sezoun istatistikleri Beşiktaş'ın sadece topu değil, konsantrasyonunu ve bitiriciliğini de kaybetmiş olduğunu haykırıyor

13.05.2026 11:40:00
Haber Merkezi
Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan da etkilenmedi
Beşiktaş, Sergen Yalçın'dan da etkilenmedi
Sergen Yalçın "gitsin mi kalsın mı?" noktasında Beşiktaş'ın gündemi sürünceme de kalırken kimse "saha içindeki asıl sorun ne?" diyerek birbirine sormuyor.






Biz de istatisiklere bakarak siyah-beyazlıların röntgenini çektik. Rakamlara bakınca Beşiktaş'ın bu sezonki temel sorunu verimlilik ve konsantrasyon olarak öne çıktı.
 
Takım kağıt üzerinde topa sahip olan ve hücum deneyen bir görüntü çizse de, bu çabayı sonuca dönüştürme konusunda ciddi bir "kalite ve bitiricilik krizi" yaşadığı netleşti.







197 ŞUTTA SADECE 4 GOL
 
Beşiktaş sezon boyunca adeta "Kör Atış" yapmış... siyah-beyazlılar ceza sahası dışından 197 şut çekmiş ancak sadece 4 gol bulabilmiş. Yaklaşık %2'lik bir isabet oranı demek ki, bu da takımın, ceza sahasına girmekte zorlandığını, organize olamadığında çaresizce uzaktan şutlara başvurduğunun göstergesi.
 
Maç başına 3 büyük şans yakalayıp da 1.8'inin kaçırılması da bitiricilik konusunda bir sorun olduğunu ortaya koyuyor. Santrforun doğru pozisyonda yanlış vuruş tercihleri yaptığının kanıtı gibi.







BİREYSEL HATADAN 9 GOL
 
Maç başına 1.2 gol yeme ortalaması aslında çok kötü durmasa da, doğrudan bireysel hata ile yenilen 9 gol, takımın kritik anlarda konsantrasyon kaybı yaşadığını ve basit puanları bu hatalarla verdiğini gösteriyor. Şuta neden olan 14 hata ile birleşince, Beşiktaş savunmasının rakibe gerekenden fazla "ikramda" bulunduğunu söylemek çok normal.







SERBEST VURUŞTAN SADECE 1 GOL
 
Beşiktaş, sezon boyu 18 serbest vuruş organizasyonundan sadece 1 gol çıkarabilmiş. Sergen Yalçın gibi bir ustanın takımının kilitlenen maçları açma konusunda en kısa yolun duran toplar olduğunu bilmemesi net bir paradoks. Beşiktaş bu silahı neredeyse hiç kullanamamış.
 
İsabetli orta oranının %25.3 gibi düşük bir seviyede kalması, kanat organizasyonlarının verimsizliğini ve ceza sahasındaki oyuncuların topla buluşturulamadığını gösteriyor.

Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç

Türkiye Kupası’nda Gençlerbirliği sınavına çıkacak Trabzonspor için Ankara’nın ayazlı gecesi sadece tur değil, gelecek sezonun kaderi için de hayati önemde. Gençlerbirliği'nin geçilip finalde Konyaspor'un elinden kupayı almak bordo-mavililer için daha fazla tatil, Avrupa’da kısa yol ve transferde rahatlama demek. Kayıp halinde ise bordo-mavilileri 23 Temmuz’da başlayacak yıpratıcı bir maraton bekliyor

13.05.2026 11:31:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor'un kaderini belirleyecek maç
Trabzonspor için sezonun en kritik maçlarından birisi daha geldi, çattı. Bu akşam Ankara'da Gençlebirliği'ne konuk olacak bordo-mavililer için Türkiye Kupası'nda finale kalmak ve sonrasında Konyaspor'u yenip şampiyon olmak pek çok şeyi etkileyecek...

- UEFA Avrupa Ligi'ndeki takımın kaderi.
- Yeni sezonun ne zaman açılacağı.
- Transfer operasyonunda yapılacak revizyon.






DAHA FAZLA DİNLENME VE TATİL

Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başarırsa bir taşla birkaç kuş birden vuracak. Bu senaryoda sezonu 20 Ağustos'ta yeni sezon başladığında açacak oyuncular güzel güzel dinlenip, tatil yapıp, kafaları dinç bir şekilde yeni sezona girecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde sadece 1 eleme turu oynanacak. Bu yol, aynı zamanda Konferans Ligi'ni garantilemek ve Avrupa'da grup aşaması heyecanını cebe koymak anlamına geliyor.

Olası rakipler ise zorlu: Braga, Olympiakos, Rangers, FC Kopenhag, Ferençvaros, Viktoria Plzen, RB Salzburg, Celtic, Shamrock Rovers, KuPS Kuppo, Hapoel Beer Sheva, FC Drita.






HER DURUMDA ZORLU RAKİPLER

Kupanın kaybedilmesi durumunda ise Trabzonspor'u hem fiziksel hem de zihinsel olarak yıpratıcı bir süreç bekliyor olacak. Sezon 23 Temmuz gibi çok erken bir tarihte açılacak. Bu da hazırlık kampının kısalması ve maç trafiğinin erken yoğunlaşması demek.

Takım ayrıca Avrupa Ligi grupları için tam 3 eleme turunu geçmek zorunda kalacak. Erken açılan sezon ve yoğun maç trafiği, Süper Lig'in başlangıcında takımı fiziksel olarak zorlayacak.






Bu süreçte olası rakipler de yine zorlu olacak: Braga, Olympiakos, FC Kopenhag, Viktoria Plzen, Karabağ, M. Tel Aviv, Anderlecht, Pafos, Ajax.






Okan Buruk efsane olmak istiyor


 
Okan Buruk'un Alex Ferguson gibi efsane olabilmesi için kritik bir karar vermesi gerekiyor: Ya İskoç teknik adamın Beckham, Stam ve Keane'i "zamanları geldi" diyerek gönderdiği gibi Icardi ve Lemina için "zaman doldu" diyecek; ya da 'Galatasaray taraftarı da istiyor, yönetim de istiyor' diyerek herhangi bir risk almadan iki "yaşlı ve sık sakatlanan" oyuncusu ile devam edecek.

12.05.2026 16:39:00
Haber Merkezi
Okan Buruk efsane olmak istiyor
Okan Buruk efsane olmak istiyor

4 sezon üst üste şampiyon olan Galatasaray'da Okan Buruk'un hayali Manchester United efsanesi Alex Ferguson gibi olmak... Galatasaray denince akıllara kendi adının gelmesi. İngiliz devinde efsane olduğu süreçte Ferguson'un yaptıklarını inceleyen Okan Buruk, İskoç teknik adam gibi bir efsane olabilmek için neler yapması gerektiğinin farkında.







Net kararlar almalı

İskoç teknik adam Manchester United için CEO'ydu, menajerdi, çimciydi, futbolcunun yüzüne yüzüne bağıran bir otoriteydi. Buruk ise teknisyen, taktisyen, futbolcuların arkadaşı, abisi.
Ferguson günü dolduğunda Beckham, Stam ve Keane'den bile vazgeçti. Okan Buruk, Ferguson olabilmesi için zamanı dolan Mauro Icardi ve Mario Lemina gibi oyuncularla vedalaşması gerektiğinin farkında.







Tepkilere hazır olmak zorunda

Ancak taraftarın, camianın ve yönetimin Icardi ve Lemina'ya olan bağlılığı Buruk'un elini zayıflatıyor. Alınacak ilk kötü sonuçta ya da Lemina ile Icardi'nin gittikleri yerlerde başarılı olmaları durumunda, "bak işte sen gönderdin" denebileceğinin farkında.
Buruk bu dakikadan sonra "Galatasaray bir teknik direktör takımıdır" diyerek Ferguson'ın hiçbir oyuncunun kendisinden daha büyük olmasına izin vermediği gibi Icardi ve Lemina'yı gönderebilir. Ya da etliye sütlüye dokunmaz... taraftar da istiyor diyerek iki isimle devam eder.







Yenilik şart

Ferguson özellikle yardımcı antrenörlerini sürekli yenileyerek efsane oldu. Okan Buruk ise özellikle yardımcıları konusunda değişikliği sevmiyor. Mesela İrfan Sağıroğlu ile yıllardır beraber. Ancak bir süredir aralarında eski öğrencileri Gael Clichy, Şenol Can, Mehmet Topal gibi isimleri teknik ekibine katmak için çaba gösteriyor.

Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?


Sözleşmesinde 175 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli olan Rafael Leao için AC Milan'ın 50 ila 75 milyon Euro arasında bir rakama 'evet' diyeceği konuşuluyor. İtalyan ekibinde net 6.5 milyon Euro maaş alan Portekizli için Suudi Arabistan'dan Al-Hilal'ın hazırladığı 45 milyon Euro'luk maaş teklifi ise Fenerbahçe'nin en büyük engeli olabilir.

12.05.2026 16:03:00 / Güncelleme: 12.05.2026 16:12:19
Haber Merkezi
Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?
Leao, sarı-kanaryalı olacak mı?

Milano'ya giden ve AC Milan-Atalanta maçını izleyen Fenerbahçe başkan adayı Hakan Safi'nin ağzından sosyal medyada sürekli olarak Rafael Leao ile ilgili "anlaştı" ya da "işi bitirdi" şeklinde dedikodular yayılıyor. Portekizli oyuncuyla ilgili bir kaç bilgi paylaşalım...
• Bu yıl takımdaki performansı tartışılan oyuncu, AC Milan'da yıllık 6.5 milyon euro net kazanıyor.
•  Sözleşmesinde yazan resmi serbest kalma bedeli 175 milyon Euro.
• AC Milan'ın bu yaz transfer döneminde 50 ila 75 milyon Euro arasında bir teklife "evet" diyebileceği uzun süredir İtalyan basınında konuşuluyor.
• 26 yaşındaki oyuncunun Milan ile 30 Haziran 2028'e kadar kontratı bulunuyor.







Kimler kapışıyor?

FC Barcelona Başkanı Joan Laporta'nın (fotoğrafta) oyuncunun büyük bir hayranı olduğu ve Rashford transferine alternatif olarak Leao'yu düşündüğü belirtiliyor.
Manchester United, Manchester City ve Liverpool oyuncunun durumunu yakından takip ediyor.
Bayern Münih ve Arsenal'in yanı sıra Al-Hilal'in de oyuncuya ilgisi olduğu biliniyor.







Suudi Fonu devrede

Al-Hilal'in Leao'ya yıllık 45 milyon Euro bandında paket teklif sunduğu konuşuluyor. Fenerbahçe'nin eski, Al-Hilal'in aktüel teknik direktörü Jorge Jesus'un, vatandaşını kadrosunda görmeyi çok istediği ve yönetime bu konuda baskı yaptığı sürekli haber olarak gündeme geliyor.







Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) da, Leao'yu ligin marka değerini artıracak bir sonraki "yüz" olarak belirlendi. Prestiji açısından kritik bir hamle olarak değerlendiriliyor.






UEFA, Fenerbahçe'ye ceza keserse, işler karışır
 
175 milyon Euro'luk serbest kalma maddesi, Avrupa devlerinin 75 milyon Euro bandındaki teklifleri ve Al-Hilal'in yıllık 45 milyon Euro'luk astronomik maaş paketi göz önüne alındığında Fenerbahçe iddialarının gerçekleşme ihtimali "Hakan Safi'nin çılgınlığına" bağlı olacak.
Ortada UEFA'dan transfer limitlerini aştığı için Hazirn başında gelmesi beklenen 15 milyon euro'luk cezanın da olduğu ortamda Leao'nun transferi Fenerbahçe'nin başını daha da ağrıtabilir.

Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek

Aziz Yıldırım seçilir seçilmez ilk işi "Fenerbahçe forması yakışmıyor" dediği bir çok oyuncu için düğmeye basacak. "Yaz temizliği" yapacak. Fenerbahçe başkanının ayrılmasını istediği oyuncuların başında 'masraflı' Kante, 'yetersiz' Sidiki, 'yaşlanan' Fred ve Semedo ile kızının "iyi oyuncu değil" dediği Kerem Aktürkoğlu yer alıyor

12.05.2026 14:45:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım seçilirse Fenerbahçe komple değişecek
Aziz Yıldırım "adına eklenen" belki de 20 yılda yarattığı "efsane" titirini kaybedecek bir riske girdi. Son dönemde 2 kez kaybettiği Ali Koç'un olmadığı seçimde Hakan Safi'nin karşısına rakip olarak çıktı. Üçüncü ve çok güçlü bir aday çıkmaması durumunda Yıldırım'ın kazanma ihtimali çok daha yüksek. Böyle bir ortamda Aziz Yıldırım'ın oyun aklı ve teknik direktörü merak ediliyor.






FENERBAHÇE FORMASINI YAKIŞTIRMIYOR

Bunun yanı sıra Aziz Yıldırım'ın bir de camiada ses getirecek kendi fikirleri var. Çalıştığı sportif direktörler ve teknik direktörlere her daim fikirlerini aktarması ile bilinen Aziz Yıldırım'ın "Fenerbahçe formasını taşımaya yakışmıyorlar" dediği pek çok oyuncuyla yolların ayrılması konusunda tavsiye vereceği iddia ediliyor.






CİDDİ BİR TEMİZLİK OLACAK GİBİ

Yıldırım'ın "yaz temizliği" kapsamında kadroda görmek istemediği oyuncular şu şekilde:

Ederson
Mert Günok
Oosterwolde
Çağlar
Brown
Semedo
Kante
Fred
Kerem
Nene
Musaba
Sidiki






SIDIKI VE NENE KİRAYA GİDECEK

Aziz Yıldırım'ın özellikle yüksek maliyeti nedeniyle Kante'yi istemediği; Kerem'e Fenerbahçe formasını yakıştırmadığı; kaliteleri nedeniyle Musaba, Brown ve Oosterwolde'u beğenmediği; Nene, sidiki gibi oyuncuları ise pişmeleri için kiraya göndermek istediği konuşuluyor.






Ayrıca Fred, Semedo, Mert Müldür ve Çağlar Söyüncü ile Ederson'u da takımda görmek istemediği belirtiliyor. Ancak futbol aklı olması beklenen Aykut Kocaman ile yeni teknik direktörün bu tavsiyeye ne kadar uyup uymayacağı ilerleyen dönemde netleşecek.






Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar

Aziz Yıldırım'ı ancak "dev transferlerle" yıkabileceğine inanan Hakan Safi, Milano senin Barcelona benim gezip "iş bitirmek" için gecesini gündüzüne katıyor. Bu süreçte Asensio, Semedo ve Ederson'un menajeri Jorge Mendes'le de bir araya geldi. Ancak Portekizli menajer Rafael Leao'dan önce Fenerbahçe'nin Ederson sorununu çözmeye çalışmasını önerdi

12.05.2026 14:40:00
Haber Merkezi
Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar
Ederson'u Fenerbahçe'de tutmak istiyorlar
Fenerbahçe'de Başkan adayı Hakan Safi, Aziz Yıldırım gibi bir efsaneye karşı seçimi kazanmasının tek şartının büyük transferler olduğunun farkında. Bu yüzden sürekli olarak çalışmalar yapıyor... yurt dışına çıkıyor. Menajerlerle, sportif direktörle görüşüyor. Kendini tanıtıyor. İş birliği arıyor.






MOURINHO İLE SAFİ ÇOK YAKIN

Safi son olarak AC Milan-Atalanta maçında ortaya çıktı. Zaten bir süredir istediği konuşulan Rafael Leao ile ilgili iddialar patladı. İşin ilginç yanı ise 250 bin euro verecek kadar sevdiği Jose Mourinho'nun can yoldaşı olan Jorge Mendes'le Milano'da bir yemek yedi. Planlarından bahsetti.






MENDES'E 1+3 YILLIK TEKLİF

Gelen bilgilere göre Portekizli "süper" menajere 1+3 yıllık başkanlık (kazanabilirse) sürecinde "işbirliği" önerdi ancak hiç de beklemediği bir cevap aldı. Sadece Ederson'un değil diğer oyuncuları Semedo ve Marco Asensio'nun da ayrılmak istediğini iletti. Fenerbahçe'nin yaşadığı gergin ortamın (sürekli başkan ve teknik direktör değiştirmenin) transfer konusunda sorun yarattığından/yaratacağından bahsetti.






EDERSON'U ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Ederson'un hala dünyanın en iyi 5-10 kalecisi arasında yer aldığını hatta yedeğindeki Livakovic'in de bu listede olduğunu hatırlattı. Böyle bir ortamda elindeki en iyi kaleci Diogo Costa'yı (Porto) Fenerbahçe'ye gelmeye ikna edemeyeceğini savundu.

Livakovic ya da Ederson'ın olmadığı bir takıma kaleci getirmenin zorluklarından bahsetti. Safi'ye Ederson'ı ikna etmenin en doğru yol olduğundan bahsetti.






5-6 MİLYON EURO MENAJERLİK ÜCRETİ

Mendes, Ederson üzerinden 1.4 milyon Euro menajerlik ücreti aldı... ayrıca iddialara göre kulübe "ekstra danışmanlık", "scouting raporu" ve "pazarlama desteği" faturaları da kesti. Mendes'in sadece Ederson için toplamda 5-6 milyon Euro civarında bir kazancı olduğundan bahsediliyor.






Ederson'un yüksek maaşla Fenerbahçe'de kalması, Mendes'in diğer oyuncuları için de bir "kıyaslama noktası" olması açısından da çok önemli.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.