logo
11 HAZİRAN 2026

Nefes kesen maçta puanlar paylaşıldı

Adana Demirspor ile Beşiktaş'ın nefes kesen mücadelesinde puanlar paylaşıldı. 1-1 sona eren karşılaşmada ev sahibi ekip birçok gol pozisyondan yararlanamazken beraberliğe son bölümde ulaştı. Adana Demirspor'un son saniyede attığı gol de ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı

14.02.2022 22:00:00
Nefes kesen maçta puanlar paylaşıldı
Nefes kesen maçta puanlar paylaşıldı
Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Adana Demirspor, Beşiktaş'ı konuk etti.

Dolu tribünler önünde oynanan mücadelede siyah-beyazlılar 31. dakikada Alex Teixeira ile öne geçti. 43. dakidada Adana Demirspor'un Balotelli ile bulduğu gol ise VAR kararıyla iptal edildi ve ilk yarı Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

Maçın son bölümüne kadar üstünlüğünü koruyan Beşiktaş, 90+3'te Samet Akaydın'ın golüne engel olamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı.

Bu beraberlikle Beşiktaş puanını 38'e, Adana Demirspor ise 41'e yükseltti.

Önümüzdeki hafta siyah-beyazlı ekip Altay'ı konuk edecek. Adana Demirspor ise Gaziantep deplasmanında 3 puan arayacak.

Maçtan notlar
Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Adana Demirspor'a konuk olan Beşiktaş, ligde son oynadığı Fraport TAV Antalyaspor maçına göre ilk 11'de 5 değişiklikle sahaya çıktı.

Teknik direktör Önder Karaveli, Adana Demirspor deplasmanında takımın ilk 11'ini Ersin Destanoğlu, Kerem Kalafat, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz, Atiba, Necip Uysal, Ghezzal, Teixeira, Larin, Batshuayi ile oluşturdu.

Beşiktaş'ta 0-0 berabere kalınan Antalyaspor maçında ilk 11'de oynayan Pjanic kart cezası, Rosier de sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Karaveli, aynı kadrodaki Montero, Can Bozdoğan, Emirhan İlkhan'ı bu maçta yedek soyundurdu.

Bu oyuncuların yerine Kerem Kalafat, Welinton, Atiba, Ghezzal ve Larin ilk 11'de sahaya çıktı.

Adana Demirspor'da 1 değişiklik
Ev sahibi takım Adana Demirspor ise ligde deplasmanda galip geldikleri Çaykur Rizespor karşılaşmasına göre ilk 11'de 1 değişiklik yaptı.

Teknik direktör Vincenzo Montella, bu maçta ilk 11'de Muric, Svensson, Tayyip Talha Sanuç, Samet Akaydın, Kaan Kanak, Gökhan İnler, Stambouli, Yunus Akgün, Bjarnason, Vargas, Balotelli'ye yer verdi.

Akdeniz ekibinde Karadeniz ekibi karşısında ilk 11'de forma giyen Simon Deli bu maçta ilk 11'de yer almadı. Bu oyuncunun yerine Samet Akaydın ilk 11'de yer aldı.

Taraftarlar tribünleri doldurdu
Adana Demirspor taraftarları, maça büyük ilgi gösterdi. Yeni Adana Stadı'nın 33 bin kişilik tribünleri içinde ev sahibi taraftar için ayrılan bölümlerde büyük çoğunlukla yer doldu.

Öte yandan mavi lacivertli taraftarlar maçtan önce kale arkası tribündekiler Avrupa’ya gitmeyi sembolize eden üzerinde UEFA arması ve Adana Demirspor armalı uçak bulunan büyük boy afiş açtı. Maraton tribününde de "Yaşayan efsane geri döndü" yazılı afiş ile büyük boy Adana Demirspor arması açıldı.

Maçtan önce seramoniye Beşiktaşlı futbolcular Türk Kızılay'ı tarafından hazırlanan üzerinde "Düzenli kan bağışı yap, kan dostlarımıza katıl" pankartı taşırken Adana Demirsporlu futbolcular "Kendi aşımız kendi gücümüz TÜRKOVAC" yazılı pankart taşıdı.

Taht oyunlarına karşı şah çekti

Yönetim içinde ultraAslan’ın çıkışıyla başlayan, Abdullah Kavukçu’nun liste dışı kalıp muhasip üye bile yapılamamasıyla tırmanan ve Ankara’daki protokol masası kavgasına kadar varan güç savaşları Galatasaray’ı derinden sarsıyor. Başkan Dursun Özbek’in önümüzdeki hafta radikal kararlar alması beklenirken, Liseli yöneticiler yönetimdeki bu kaotik "taht oyunlarına" karşı Ali Dürüst ile şah çekti.
 

11.06.2026 16:44:00
Haber Merkezi
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Taht oyunlarına karşı şah çekti
Galatasaray'da seçim bitti ama yönetim kavgası bitmedi... muhalefeti olmayan Dursun Özbek yönetimi kendi içinde birbirine muhalefet olmaya başladı. Camia için yaşananlar "taht oyunları" krizi şeklinde değerlendirilmeye başlandı.






METİN ÖZTÜRK KRALLIĞINI İLAN ETTİ

Süreç ortaya seçimden hemen sonra ultraAslan'ın liderinin bazı yöneticilere sert bir şekilde "ayar vermesiyle" çıktı. Bu olayın hemen ardından yönetim içindeki dengeler değişti. Seçim döneminde Dursun Özbek'in başkan vekili olmasına kesin gözüyle bakılan Abdullah Kavukçu, yaşanan liste içi operasyonlar ve çekişmeler sonucunda muhasip üye bile olamadı.






ANKARA'DA SKANDAL MEYDANA GELDİ

Bu durum kulislerde ciddi bir kırılmaya yol açarken, İkinci Başkan Metin Öztürk'ün, Dursun Özbek sonrası dönem için şimdiden "doğal başkan adaylığını" ilan ettiği gibi bir hava oluştu.

Yönetim içindeki ego ve makam savaşları, Ankara Galatasaraylılar Derneği'nde düzenlenen resmi bir yemekte zirve yaptı. Başkan ve eşlerinin de bulunduğu masada yaşanan skandal çok ses getirdi.






GALATASARAY ADA'SINDA DA OLDU

Benzer bir huzursuzluk daha önce de Galatasaray Adası'nda düzenlenen kahvaltıda da baş göstermişti. Yönetim içerisindeki bu kaotik ortamı ve idari boşluğu dağıtmak isteyen Galatasaray Lisesi mezunu (Liseli) bazı yöneticiler ise formülü eski bir isimde buldu.






ALİ DÜRÜST FORMÜLÜ MASADA

Liseli kanadın, futbol şubesinin başına camianın ağırlığı olan isimlerinden Ali Dürüst'ü getirmek istediği yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Planlanan senaryoya göre Dürüst; hem futbolun başında Kemerburgaz'da tam yetkili olacak hem de kulübün basın sözcülüğü görevini üstlenerek yönetimdeki çok sesliliğe son verecek.






BAŞKAN ÖZBEK SESSİZLİĞİ SEÇTİ

Tüm bu kavgaların, dedikoduların ve taht oyunlarının merkezinde yer alan Başkan Dursun Özbek ise şu anda tamamen sessiz kalma stratejisini uyguluyor. Son olarak Sabah gazetesine verdiği röporatajda da böyle bir olay hiç yokmuş gibi davrandı. Her şeyi yakından izleyen, gözlemleyen ve not eden Özbek'in, yönetimdeki bu disiplinsizliğe ve klikleşmeye karşı önümüzdeki hafta radikal bir karar alması ve duruma el koyması bekleniyor.

Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!

Galatasaray, Frankfurt'un Can Uzun için istediği 60 milyon Euro'luk fahiş rakam sonrası rotayı Mert Kömür'e kırdı. Okan Buruk'un 'O paranın altında ezilir, Mert de aynı potansiyelde' raporuyla harekete geçen sarı-kırmızılı yönetim, Augsburg'un 20 milyon Euro'luk 'Kömür' gözlü dehasını 14-16 milyon Euro'ya bitirmeye niyetli!

11.06.2026 12:49:00
Haber Merkezi
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Uzun uzun kavaklardan kömür gözlüme dönüş!
Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da yerli 10 numara harekatında sıcak saatler yaşanıyor. Listenin ilk sırasındaki Can Uzun için Frankfurt'un 60 milyon Euro talep etmesi ve sarı-kırmızılıların 30-35 milyon Euro'luk limitini aşması üzerine yönetim, B planı için düğmeye bastı. Hedef Augsburg'un genç yıldızı Mert Kömür!






OKAN BURUK'UN KORKUSU

Teknik direktör Okan Buruk, Can Uzun için telaffuz edilen astronomik rakamların oyuncu üzerinde baskı yaratacağını belirterek yönetime şu raporu sundu...

- 40 milyon Euro'lar bile Can Uzun için şu aşamada çok fazla, rakamın altında ezilebilir. Mert Kömür de en az Can kadar potansiyelli ve çok daha uygun maliyetli. Can olmayacaksa Mert'i kovalamaktan zarar gelmez.






AUGSBURG'LA PAZARLIK

Augsburg, Napoli'nin de listesinde olan Mert Kömür için kapıyı 20 milyon Euro'dan açtı. Ancak Galatasaray yönetimi, yürüttüğü sıkı markajla bu rakamı 14-16 milyon Euro bandına çekerek transferi bitireceğine inanıyor.






İKİ YILDIZIN ANALİZİ

- Can Uzun (Frankfurt): Skor üretme becerisi yüksek, ceza sahası koşuları ve bitiriciliği elit seviyede, forvet orijinli bir 10 numara.
- Mert Kömür (Augsburg): İki ayağını da iyi kullanan, dar alan becerisi, yüksek top tekniği ve asist vizyonuyla öne çıkan modern bir oyun kurucu.






FENERBAHÇE'NİN HAMLESİ

"Uzun" süren pazarlıkların ardından rotayı Can'dan henüz tamamen "Kömür" gözlü Mert'e çevirmese de Galatasaray bu yaz en azından bir tane potnasiyelli gurbetçi için kesenin ağzını açacak gibi duruyor... Can Uzun için Fenerbahçe'nin devreye girmesi de Mert Kömür hamlesinin kapısını araladı gibi duruyor.

Mourinho'nun ilk transferi Osimhen

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen’in takımdaki geleceği, dünya futbol gündemini yavaş yavaş meşgul etmeye başladı

11.06.2026 12:40:00
Haber Merkezi
Mourinho'nun ilk transferi Osimhen
Mourinho'nun ilk transferi Osimhen
Galatasaray'ın dünyaca ünlü golcüsü Victor Osimhen için Chelsea ve Atletico Madrid'in ardından Jose Mourinho'nun Real Madrid'i de devreye girdi... masadaki teklifler şimdiden 100 milyon Euro barajını aştı. Teknik direktör Eric Chelle'nin kadro kararlarıyla çalkalanan Osimhen cephesinde, Mourinho'nun ilk ve en büyük hamlesi olarak kayıtlara geçecek bu dev operasyonun detayları da netleşmeye başladı.






Nijerya Milli Takımı Teknik Direktörü Eric Chelle'nin son açıklamaları ve Galatasaray'ın yıldız golcüsü Victor Osimhen'in takımdaki geleceği, dünya futbol gündemini yavaş yavaş meşgul etmeye başladı. Polonya maçı öncesinde kadroda yer almayan Osimhen ve Lookman üzerinden eleştirilerin hedefi olan Chelle, teknik adamlık sorumluluklarına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.






SAKATLIK VE DEVAMSIZLIK ÜZERİNDE DURDU

Gelen tepkiler üzerine sessizliğini bozan teknik direktör Eric Chelle, görevinin sadece kadro kurmaktan ibaret olmadığını savundu. Özellikle sakatlık ve devamsızlık gibi kriz anlarında zor kararlar alınması gerektiğini belirten deneyimli çalıştırıcı, şu ifadeleri kullandı:






AÇIKLAMASI YİNE SORU İŞARETLERİ DOLU

- Oyuncuların en üst düzeyde performans gösterebilmeleri için doğru ortamı yaratmak çok önemli. Bazen şartlar ideal olmayabiliyor; çünkü bir oyuncu eksik, iki oyuncu eksik veya birisi oynayamıyor olabilir. Ama yapabileceğim tek şey, takım için en iyi seçimleri yapmaya devam etmek.






ÖZEL GÖRÜŞME HAKKINDA AÇIKLAMA YOK

Chelle, Polonya maçı öncesinde Osimhen'in transfer görüşmelerinde olduğuna yönelik daha önce basına yansıyan iddialar hakkında ise yeni bir renk vermedi. Galatasaray forması giyen yıldız oyuncuyla özel bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmediği konusuna açıklık getirmekten kaçındı.






ŞİMDİ DE MOURINHO ORTAYA ÇIKTI

Nijerya cephesinde Chelle'nin tercihleri kamuoyunda büyük bir tepki dalgasına yol açarken, transfer piyasasında ise işler tam da teknik adamın işaret ettiği yöne doğru evrilmeye başladı. Milli takımda dinlendirilen ya da transfer sürecine odaklanan Osimhen için Avrupa'nın elit kulüpleri resmi olarak devreye girdi.






100 MİLYON EURO BARAJI AŞILDI

Atletico Madrid ve Chelsea'nin ardından, son olarak Jose Mourinho yönetimindeki Real Madrid de Nijeryalı golcüyü yakından takibe aldı. Uluslararası basına sızan iddialara göre, elit kulüplerin Osimhen için masaya koymaya hazırlandığı teklifler şimdiden 100 milyon Euro barajı aşılmış durumda.

Okan Buruk mu, Guardıola mı?

Dursun Özbek 'Sorun yok, uzatacağız' dedi ancak resmi imzaların bir türlü atılmaması Galatasaray'da tansiyonu yükseltti

11.06.2026 11:50:00
Haber Merkezi
Okan Buruk mu, Guardıola mı?
Okan Buruk mu, Guardıola mı?
Dursun Özbek 'Sorun yok, uzatacağız' dedi ancak resmi imzaların bir türlü atılmaması Galatasaray'da tansiyonu yükseltti.

Takvimler 11 Haziran'ı gösterirken, sözleşmesinin bitmesine sadece 20 gün kalan Okan Buruk'un etrafını menajerler sardı.







Yönetimin sessizliğinin arkasındaki asıl neden ise kulisleri salladı... bazı Galatasaraylı yöneticilerin dünyaca ünlü teknik direktör Pep Guardiola ile temas kurduğu ve Katalan hocayı ikna etmeye çalıştığı camia içinde kulaktan kulağa yayılıyor.

Galatasaray'da üst üste gelen şampiyonlukların ardından gözler teknik direktör Okan Buruk'un sözleşmesine çevrildi. Başkan Dursun Özbek, her fırsatta başarılı teknik adamla yola devam edeceklerini belirtse de, resmi imzaların bir türlü atılmaması camiada soru işaretlerini artırıyor.







DURSUN ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI

Başkan Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde Okan Buruk'un geleceği ve sözleşme yenileme süreciyle ilgili çok net açıklamalar yapmıştı. Özbek, gelen sorulara şu yanıtları vermişti:

- Biz Okan hocamızdan son derece memnunuz. Başarı, uyum ve karşılıklı güven olduğu sürece Galatasaray'da uzun soluklu birlikteliklerin çok değerli olduğuna inanıyorum. Okan Buruk, Galatasaray tarihine şimdiden çok önemli izler bırakmış bir kardeşimiz. Ben bu başarılı dönemin bu sene kazanacağımız şampiyonlukla bir rekora da ulaşacağına inanıyorum.







HAZİRAN SONUNDA BOŞA ÇIKACAK

Başkan Özbek'in "rahat" tavrına rağmen, yönetimin bu kadar uzun süredir neden beklediğine dair tatmin edici bir açıklama yapılmış değil. Bugün itibarıyla 11 Haziran geldi. Okan Buruk'un sözleşmesinin bitmesine sadece 20 günden az bir süre kaldı.

30 Haziran'da resmen boşa çıkacak olan başarılı teknik adamın bu durumu, Avrupa ve Orta Doğu piyasasını da hareketlendirdi. Şimdiden pek çok menajerin Okan Buruk'un etrafında dolandığı ve gelebilecek cazip teklifleri hocaya iletmek için nabız yokladığı biliniyor.







GUARDIOLA'YI SÜREKLİSIKI ŞTIRIYORLAR

Galatasaray kulislerinde büyük iddia çok başka bir isim üzerinden yürüyor. Sarı-kırmızılı camiada kulaktan kulağa yayılan şok iddiaya göre; Galatasaraylı bazı yöneticiler dünyaca ünlü teknik adam Pep Guardiola ile dirsek teması kurdu.







Yöneticilerin, Katalan teknik adama "bizimle çalışmak istersen kapımız sana açık" diyerek dünyaca ünlü teknik adamı ikna etmeye çalıştığı iddia ediliyor. Okan Buruk'la imzaların gecikmesi ile bu dev iddiaların eş zamanlı olarak gündeme gelmesi, "Galatasaray'da neler oluyor?" sorusunu da beraberinde getirdi.

Galatasaray darphane kuruyor

Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti

11.06.2026 11:50:00
Haber Merkezi
Galatasaray darphane kuruyor
Galatasaray darphane kuruyor
Yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla Galatasaray'ı sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtaracak olan Aslantepe Vadisi projesi; ticari alanları, performans salonları ve dev sponsorluklarıyla kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi sağlayacak. Amatör branşları tek çatı altında toplayarak yıllık 15 milyon dolarlık kira ve lojistik yükünü de ortadan kaldıracak olan bu "mali bağımsızlık sigortası", yaratacağı toplam 45 milyon dolarlık ekonomik değerle Galatasaray'ı 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finans devine dönüştürecek.






Başkan Dursun Özbek'in "en büyük hayalim" diyerek müjdelediği 165 bin metrekarelik Aslantepe Vadisi projesinin finansal haritası netleşti. Finansal kriz girdabından gayrimenkul hamleleriyle çıkmayı hedefleyen Galatasaray, bu dev hamleyle hem milyonlarca dolarlık kira yükünden kurtulacak hem de her yıl kasasına yaklaşık 45 milyon dolar koyacak.






PROJE KESİNTİSİZ PARA ÜRTECEK

Başkan Dursun Özbek'in mali konularda sona yaklaşıldığını belirttiği ve yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayata geçirilecek bu dev merkez, sarı-kırmızılıları sadece maç günü gelirlerine bağımlı olmaktan kurtararak 365 gün kesintisiz sıcak para üreten bir finansal dev haline getirecek.






PEK ÇOK EK MALİYET YÜK OLMAYACAK

Proje bittiğinde Galatasaray; Sinan Erdem ve Burhan Felek gibi spor salonlarına her yıl ödediği milyonlarca liralık kira bedellerinden, sporcu konaklama yüklerinden ve dağınık tesis yapısının getirdiği lojistik maliyetlerden tamamen kurtulacak.

Tüm amatör branşların idari ofisleri, antrenman sahaları ve kamp merkezleri tek bir çatı altında toplanacağı için operasyonel harcamalar minimuma inecek ve yıllık yaklaşık 15 milyon dolar kulübün kasasında kalacak.






30 MİLYON DOLAR TAZE PARA GİRİŞİ

Vadi İstanbul aksına bağlanacak 165 bin metrekarelik alanda yer alacak restoranlar, ticari mağazalar, bin 500 araçlık otopark ve organizasyonlara kiralanacak 300-800 kişilik "Black Box" performans salonu kulübe sürekli nakit akışı sağlayacak.

Ayrıca kurulacak modern salonların isim hakları ve küresel markalarla yapılacak yeni entegre sponsorluk sözleşmeleriyle birlikte kulübün kasasına her yıl 30 milyon dolar taze nakit girişi olacak.






AMATÖR BRANŞLAR KENDİNİ DÖNDÜRECEK

Bankalar Birliği anlaşmasından çıkan ve Riva ile Florya projelerinden gelecek 900 milyon dolar'lık dev gelirle tüm borçlarını sıfırlamak isteyen Galatasaray2da, Aslantepe Vadisi bir "mali bağımsızlık sigortası" görevi görecek. Her yıl yaratılacak toplam 45 milyon dolarlık bu devasa ekonomik değer, tüm amatör branşların futbol takımının bütçesine yük olmadan kendi kendini tamamen fonlamasını sağlayacak.

Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi

Fenerbahçe’de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi resmen başlarken, kulüp içi dengeleri sarsacak ilk ciddi kriz voleybol şubesinde patlak verdi

11.06.2026 11:43:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi
Fenerbahçe’de seçim bitti güç savaşı bitmedi
Fenerbahçe'de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi resmen başlarken, kulüp içi dengeleri sarsacak ilk ciddi kriz voleybol şubesinde patlak verdi.

Sadettin Saran yönetiminin ayrılmasıyla oluşan idari boşlukta, yeni yönetimin henüz mazbatasını alıp göreve başlamadığı "ara dönemi" fırsat bilen Medicana Grubu, bir günde hem erkek hem kadın takımı için tam 10 transfer açıklayarak ortalığı yangın yerine çevirdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde kongreyi kazanarak yeniden başkanlık koltuğuna oturan Aziz Yıldırım, henüz mazbatasını alıp resmi olarak göreve başlamadan voleybol şubesinde krizle karşı karşıya kaldı.

Sadettin Saran yönetiminin ayrılmasıyla oluşan "ara dönemde", voleybol şubesinin isim sponsoru Medicana Grubu, yeni yönetimin göreve başlamasını beklemeden bir günde tam 10 transfer (kadın ve erkek takımlarına 5'er oyuncu) açıklayarak kulüp kulislerini hareketlendirdi.







KULÜP TEAMÜLLERİNE AYKIRI

Şube sponsoru Medicana Grubu, yeni yönetimin reflekslerini veya şube planlamasını beklemeden, hem erkek hem de kadın voleybol takımları için transferleri peş peşe duyurdu. Kulüp teamüllerine aykırı olan ve "ara dönemde" yapılan bu hamle, spor kamuoyunda "Yeni yönetime gözdağı mı veriliyor?" sorusunu gündeme getirdi. Transfer bombardımanının arkasında ise bu hamlenin sadece sportif bir planlama değil, tamamen kulüp içi siyasi bir hamle olduğu iddiaları ortaya atıldı.







ALİ KOÇ DÖNEMİ YÖNETİCİSİYDİ

Medicana Sağlık Grubu'nun sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Yıldırım'ın en büyük rakbibi Ali Koç'un yönetim kurulunda aktif görev alan, eski yönetime son derece yakın bir isim. Sadettin Saran grubunun voleybol yönetiminden çekilmesiyle Medicana, Dr. Hüseyin Bozkurt'un eski yönetimle olan organik bağını da arkasına alarak adeta bir güç gösterisine girişti.

Spor kulislerinde bu operasyon, "Ali Koç vizyonunun ve ekibinin, kulübün en başarılı olduğu voleybol şubesinde kontrolü kaybetmek istememesi" ve yeni yönetime karşı "Burası bizim alanımız, işimize karışmayın" mesajı vermesi olarak yorumlandı.







YENİ YÖNETİM "OLDUBİTTİ" GİBİ GÖREBİLİR

Normal şartlarda sponsorların yeni yönetimin bütçe ve idari planlamasını beklemesi gerekirken, mazbata töreninden bile önce 10 transferin açıklanması, Aziz Yıldırım yönetiminin önüne kurulmuş ve bitmiş bir takım teslim etmek, yani bir "oldubitti" sunmak anlamına geliyor.







Kulüp hiyerarşisine, başkanlık makamının otoritesine ve tek adam yönetimine olan hassasiyetiyle bilinen Aziz Yıldırım'ın, kendi iradesine ipotek koyma niteliğindeki bu hamleyi sessizce sineye çekmesi beklenmiyor.






AZİZ YILDIRIM NE CEVAP VERECEK?

"Sponsor parayı verir, yönetimi kulüp yapar" kuralının çiğnendiği bu gelişme, çiçeği burnunda Aziz Yıldırım yönetiminin karşılaştığı ilk ciddi sınav olacak.

Önümüzdeki günlerde Yıldırım ve ekibinin, bu aceleci transferleri ve sponsorluk sözleşmesini masaya yatırıp yatırmayacağı, ya da "Kulübün iradesi sponsorların üzerindedir" diyerek masaya yumruğunu vurup vurmayacağı merak ediliyor.

Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!

Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için kollarını sıvayan Amedspor'un, Bolivya Milli Takımı'nın vazgeçilmez 1 numarası ve Güney Amerika’nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores’in tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra ile ilgilendiği öne sürüldü

10.06.2026 16:36:00
Haber Merkezi
Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!
Amedspor'a Şampiyonlar Ligi kalecisi!
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmak için kollarını sıvayan Amedspor'un, Bolivya Milli Takımı'nın vazgeçilmez 1 numarası ve Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olan Libertadores'in tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra ile ilgilendiği öne sürüldü.

1.91'lik dev kalecinin Türkiye'ye olası transferi Alianza Lima taraftarlarında şok etkisi yaratırken, artan spekülasyonların ardından oyuncunun menajeri Daniel González'den resmi açıklama geldi.







Serkan Reçber'i sportif direktör olarak takımın başına getiren Amedspor için Güney Amerika'dan bomba bir iddia geldi.

Yeşil-kırmızılıların, Bolivya Milli Takımı'nın as kalecisi ve Libertadores Kupası'nın tecrübeli eldiveni Guillermo Viscarra'yı kadrosuna katmak istediği ileri sürüldü. Transfer spekülasyonları oyuncunun kulübü Alianza Lima'da deprem etkisi yaratırken, menajerinden ilk resmi açıklama geldi.







TARAFTARLAR PANİĞE KAPILDI

Yeni sezon yapılanması doğrultusunda iddialı bir kadro kurmak isteyen Amedspor'un transfer radarına, Güney Amerika futbolunun en istikrarlı file bekçilerinden biri girdi.

Gelen haberlere göre Amedspor, Peru Ligi takımlarından Alianza Lima forması giyen Guillermo Viscarra ile ciddi şekilde ilgileniyor. Bu gelişme, Peru temsilcisinin taraftarları arasında büyük bir endişe ve panik dalgasına yol açtı.







38 KEZ MİLLİ TAKIMDA OYNADI

33 yaşında ve 1.91 boyundaki dev eldiven, kaledeki istikrarlı performansı ve sezon boyunca sergilediği olağanüstü kurtarışlarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi olarak kabul edilen Conmebol Libertadores Kupası'nda birçok kritik maça çıkan deneyimli kaleci, aynı zamanda Bolivya Milli Takımı'nın da vazgeçilmez 1 numarası konumunda. Milli formayı tam 38 kez terleten Viscarra'nın bu üst düzey kariyeri, transfer piyasasında adının uluslararası alanda sıkça anılmasını sağlıyor.







MENAJERİ AÇIK KAPI BIRAKTI

Artan transfer spekülasyonları ve taraftarların endişesi üzerine, oyuncunun cephesinden durumu netleştiren ilk resmi hamle geldi. Guillermo "Billy" Viscarra'nın menajeri Daniel González, Peru basınına (Depor gazetesine) yaptığı açıklamada iddialara temkinli yaklaştı ancak kapıyı tamamen kapatmadı.







- Billy'nin kulübüyle Aralık ayına kadar devam eden net bir sözleşmesi var. Şu an için Alianza Lima'nın sportif projesine olan bağlılığı sürüyor ve an itibarıyla yurt dışına transferini kesinleştiren, tamamlanmış bir anlaşma söz konusu değil.

Trabzonspor ezdi geçti! Ne Monchi ne Ajax durduramadı

Trabzonspor transfer piyasasında gövde gösterisi yaparak Avrupa'da yılın çalımına imza attı!

10.06.2026 16:26:00
Haber Merkezi
Trabzonspor ezdi geçti! Ne Monchi ne Ajax durduramadı
Trabzonspor ezdi geçti! Ne Monchi ne Ajax durduramadı
Trabzonspor transfer piyasasında gövde gösterisi yaparak Avrupa'da yılın çalımına imza attı!

İspanyol basınının manşetlerine taşınan operasyonda bordo-mavililer; dünyaca ünlü transfer sihirbazı Monchi'nin yönetimindeki Espanyol'u ve Hollanda devi Ajax'ı dev bütçesine rağmen saf dışı bırakarak Ukraynalı süper solak Viktor Tsygankov'un transferini bitirdi.







Süper Lig'de gelecek sezon şampiyonluk kadrosu kurmak için kollarını sıvayan Trabzonspor, transfer piyasasında adından söz ettirecek dev bir hamleye imza atmaya hazırlanıyor.

Bordo-mavililer, İspanya ve Hollanda devlerinin peşinde koştuğu Ukraynalı yıldız Viktor Tsygankov transferinde mutlu sona çok yakın.

İspanyol ve Ukrayna basınından sızan bilgilere göre Karadeniz Fırtınası, transfer dünyasının kurdu olarak bilinen Monchi'yi ve Hollanda devi Ajax'ı saf dışı bıraktı.







İKİ DEV RAKİP SAF DIŞI KALDI

Gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak isteyen RCD Espanyol'un ünlü sportif direktörü Monchi, Girona FC'nin küme düşmesinin ardından gözünü 28 yaşındaki kanat oyuncusu Viktor Tsygankov'a dikmişti.







Ancak Tsygankov'a talip olan tek kulüp Espanyol değildi. Girona'dan ayrılıp Hollanda devi Ajax'ın başına geçen teknik direktör Míchel Sánchez de eski öğrencisini Amsterdam'a götürmek için yoğun çaba harcadı.






UKRAYNA'DAN SPORT.UA YAZDI

Ukrayna'dan Sport.ua'nın özel haberine göre; Viktor Tsygankov geleceğine dair kesin kararını verdi. Yıldız oyuncu, Trabzonspor'un teklifini kabul etti. Bordo-mavili kulübün sunduğu mali şartların, Ajax ve Espanyol'un tekliflerinden çok daha üstün olduğu ve bu durumun transferde belirleyici rol oynadığı aktarıldı.







30 MİLYON EURO'LUK SERBEST KALMA BEDELİ

AS gazetesinin derlediği bilgilere göre, Tsygankov'un sözleşmesinde normal şartlarda 30 milyon Euro'luk bir serbest kalma maddesi bulunuyor. Ancak Girona'nın küme düşmesi ve oyuncunun sözleşmesinin son yılına giriyor olması İspanyol kulübünün elini zayıflattı.

Girona'nın alt lige düşmesiyle birlikte Ukraynalı yıldızın piyasa değeri 15 milyon Euro seviyelerine kadar geriledi. Girona, oyuncuyu bedelsiz kaybetmemek adına Trabzonspor'un yapacağı cazip bir bonservis teklifine "evet" demek zorunda kaldı.

Trabzonspor'a Arjantin'den top cambazı geliyor

19 maçta 7 gol ve 3 asistlik göz kamaştırıcı bir performans sergileyen 25 yaşındaki "mini" 10 numara için bordo-mavililer ciddi bir mali fedakarlığa hazırlanıyor 

10.06.2026 16:00:00
Haber Merkezi
Trabzonspor'a Arjantin'den top cambazı geliyor
Trabzonspor'a Arjantin'den top cambazı geliyor
Trabzonspor, Arjantin ekibi Estudiantes'in 1.67'lik Uruguaylı oyun kurucusu Tiago Palacios için kolları sıvadı. 19 maçta 7 gol ve 3 asistlik göz kamaştırıcı bir performans sergileyen 25 yaşındaki "mini" 10 numara için bordo-mavililer ciddi bir mali fedakarlığa hazırlanıyor. Juan Sebastián Verón liderliğindeki Estudiantes yönetiminin kapıyı 10 milyon dolardan açtığı, Brezilya devi Atlético Mineiro'nun da peşinde olduğu Uruguaylı milli yıldızın transferini bitirmek konusunda Karadeniz Fırtınası bu kez oldukça kararlı.






Transferde "yelkenler fora" diyen Trabzonspor'un radarına giren son isim, Arjantin ekiplerinden Estudiantes forması giyen Uruguaylı 10 numara Tiago Palacios oldu. Karadeniz fırtınası, Uruguay Milli Takımına da seçilen 25 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katmak için kolları sıvarken, transfer piyasası da iyice hareketlendi.






SÖZLEŞMESİ ARALIK 2027'DE BİTECEL

Estudiantes kulübü, bu sezon sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncusunu kolay kolay bırakmak niyetinde değil. Efsane isim Juan Sebastian Veron liderliğindeki kulüp yönetimi, Palacios'un bonservis bedelini 10 milyon dolar olarak belirledi. Sözleşmesi Aralık 2027'ye kadar devam eden yetenekli 10 numara için Trabzonspor'un ciddi bir mali teklif yapmaya hazırlandığı ve bu transfer döneminde oyuncuyu bitirmek konusunda oldukça istekli olduğu belirtiliyor.






ATLETICO-MG'NİN DE İLGİSİ VAR

Palacios'un tek talibi Trabzonspor değil. İki hafta önce, Eduardo Dominguez'in yönetimindeki Atletico Mineiro da oyuncunun durumunu sormak için Estudiantes'le resmi temasa geçti. Yıldız oyuncu geçmiş transfer dönemlerinde de oldukça rağbet görüyordu. Geçen yıl Rusya'dan resmi teklifler geldi ancak ödeme koşullarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle süreç tıkandı. Geçmişte de Trabzonspor'un Palacios için hamle yaptığı söylentileri vardı.






RUSYA'YA TRANSFERİ GERÇEKLEŞMEDİ

1.67'lık 10 numara, eski teknik direktör Dominguez'in ayrılışının ardından göreve gelen Alexander Medina dönemiyle birlikte adeta takımın kilit taşı haline geldi. Yeni oyun sistemine kusursuz bir şekilde uyum sağlayan Palacios, çıktığı 19 maçta 7 gol ve 3 asistlik göz kamaştırıcı bir performans sergileyerek kalitesini bir kez daha kanıtladı.

Gabriel Sara için takas planı devrede

Galatasaray'ın yıldızı Gabriel Sara, Avrupa transfer piyasasını birbirine kattı! Aston Villa'nın 30 milyon Euro'luk çılgın teklifini elinin tersiyle iten, Napoli ile 65 milyon Euro'luk çifte paket zirvesi yürüten sarı-kırmızılılar, son olarak Juventus'un devreye girmesiyle transferde adeta satranç hamlelerine başladı. İtalyan devinin nakit sıkıntısı nedeniyle Douglas Luiz, Nico González ve Arthur Melo gibi isimleri içeren takas formülüne Aslan'dan Teun Koopmeiners, Khephren Thuram ve Jonathan David ile rest geldi

10.06.2026 15:59:00
Haber Merkezi
Gabriel Sara için takas planı devrede
Gabriel Sara için takas planı devrede
Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Gabriel Sara, Avrupa transfer piyasasının en sıcak isimlerinden biri haline geldi. Ancak sarı-kırmızılı yönetim, Gabriel Sara'yı ucuza bırakmaya da niyetli değil. Premier Lig ekibi Aston Villa, Brezilyalı yıldız için bonuslarla birlikte 30 milyon Euro'yu bulan resmi bir teklifle kapıyı çaldı. Galatasaray yönetimi bu rakamı yetersiz bularak teklifi reddetti.






35 MİLYON EURO İSTENİYOR

Napoli de Sambacı için çok ciddi adımlar atıyor. İtalyan kulübüyle sadece Sara değil, Wilfried Singo'yu da kapsayan dev bir paket transferi üzerinde görüşmeler yürütülüyor. Galatasaray'ın bu ikili paket için Napoli'den talebi ise tam 65 milyon Euro.

Çizme'den gelen son bilgilere göre Gabriel Sara yarışına Juventus da dahil oldu. İtalyan basını, Galatasaray'ın Juventus'tan sadece Sara için 35 milyon Euro nakit bonservis bedeli talep ettiğini yazdı.






JUVENTUS'UN LİSTESİ

Aynı zamanda Benfica'dan Richard Ríos'u da listesinde bulunduran Juventus, iki oyuncunun toplam maliyetinin 75 milyon Euro'yu bulması üzerine mali sıkışıklık yaşadı. Galatasaray'a takas formülü sundu. Siyah-beyazlılar, Sara transferini bitirebilmek için şu isimleri masaya koydu:

- Douglas Luiz
- Nico González
- Facundo González
- Arthur Melo






GALATASARAY'DAN KONTRA

Galatasaray yönetimi, Juventus'un sunduğu takas listesine karşı stratejik bir hamleyle yanıt verdi. Sarı-kırmızılı kurmaylar, İtalyan devine ancak takas formülüne kendi belirledikleri elit isimlerin dahil edilmesi durumunda masaya oturabileceklerini iletti.

Galatasaray'ın takas görüşmelerine başlamak için şart koştuğu o 3 dünya yıldızı ise şunlar:

- Teun Koopmeiners
- Khéphren Thuram
- Jonathan David
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.