logo
06 HAZİRAN 2026

Onur'un sakatlık kabusu

Trabzonspor'da 10. yılını geçiren, büyük sakatlıklar yaşamasına karşın futboldan kopmayarak son 2 sezonda 63 lig maçının 58'inde sahada yer alarak takımının en istikrarlı oyuncularının başında gelen tecrübeli eldiven, Osmanlıspor maçında tekrar sakatlandı

17.04.2018 00:00:00
Trabzonspor'da büyük sakatlıklar yaşayan ancak futboldan kopmayan kaleci Onur Recep Kıvrak, istikrarı yakaladığı dönemde Osmanlıspor maçında yaşadığı sakatlıkla sarsıldı.

Bordo-mavililerin Karşıyaka Kulübünden kadrosuna katarak 15 Ocak 2008'de sözleşme imzaladığı Onur Recep Kıvrak, 10 yıldır görev yaptığı Trabzonspor'da en eski oyuncuların başında geliyor. Son olarak, eski kulüp başkanı Muharrem Usta döneminde 2020 yılına kadar bordo-mavililerle sözleşmesini uzatan 30 yaşındaki başarılı kaleci, Karadeniz ekibinin formasını 238 resmi karşılaşmada giydi.

Çapraz bağ sakatlıkları yaşadı

Kasımpaşa ile 12 Mart 2011'de yapılan maçın son dakikalarında sağ diz ön çapraz bağları kopan Onur Recep Kıvrak, ABD'de ameliyat edildi ve yaklaşık 6 ay formasından uzak kaldı. Bu süreçte formayı Tolga Zengin'e bırakan Onur, 2011-2012 sezonunda sadece 3 maçta forma giyebildi.

Tecrübeli kaleci, 2 Ekim 2014'te UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova ile Trabzon'da oynanan maçın 64. dakikasında sakatlandı. Başarılı oyuncunun bu kez sol diz ön çapraz bağlarının koptuğu belirlendi. Tekrar bir operasyon geçiren Onur, 7 ay sonra 8 Mayıs 2015'te antrenmanlara çıkmaya başladı. O sezon forma giyemeyen bordo-mavili kaleci, sakatlandıktan 9,5 ay sonra 16 Temmuz 2015'te UEFA Avrupa Ligi ön eleme turundaki Differdange 03 maçıyla formasına kavuşabildi. Onur, 3 Mart 2016'da sağ diz dış menisküs ameliyatı geçirmiş ve 7 hafta sahalardan uzak kalmıştı.

İstikrara kavuşmuştu

Başarılı file bekçisi, 2015-2016 sezonunun 30. haftasında Fenerbahçe maçıyla tekrar formasına kavuşup son iki sezonda takımda yer aldı. Bordo-mavili takımın kaptanı, son 63 lig maçının 58'inde sahaya çıkarak, kötü günleri geride bırakıp ligde en fazla görev alan isimlerin başında geldi. Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında dün Osmanlıspor maçının son dakikalarında, daha önce sakatlık geçirdiği sol dizinde problem yaşayan ve mücadeleyi bu şekilde tamamlayan Onur'un durumu, çekilecek MR'ye göre açıklanacak.

Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır


 
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında son hazırlık maçında 7 Haziran Pazar günü, Miami'de Venezuela ile karşılaşacak.
Inter Miami FC Stadı'nda 7 Haziran Pazar günü oynanacak karşılaşma bu gece TSİ 01.00'de başlayacak

06.06.2026 09:43:00
Haber Merkezi'AA
 Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır
 Milli Futbol Takımı 'son prova' için hazır

A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında son hazırlık maçında 7 Haziran Pazar günü, Miami'de Venezuela ile karşılaşacak.
Florida'daki Inter Miami FC Stadı'nda oynanacak maç, 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de başlayacak.

Venezuela ile ilk maç

Türkiye, Güney Amerika ülkesi Venezuela ile tarihinde ilk kez mücadele edecek.
Ay-yıldızlı ekip, Venezuela maçının ardından ABD'deki ana kamp merkezi Arizona Mesa'ya geçecek. Türkiye, Dünya Kupası'nda gruptaki ilk maçında 14 Haziran'da Avustralya ile karşı karşıya gelecek.
Milliler, İstanbul'da oynadığı ilk hazırlık karşılaşamasında Kuzey Makedonya'yı 4-0 mağlup etti.

İki eksik var

A Milli Takım'da Venezuela maçı öncesinde 2 eksik bulunuyor. Ferdi Kadıoğlu ve Kenan Yıldız, milli takımın dünya kupası öncesi son hazırlık maçında forma giyemeyecek.

Aday kadro

Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen 26 kişilik aday kadroda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Yedekte üç isim var

Kadroda yer almayan Muhammed Şengezer, Aral Şimşir ve Demir Ege Tıknaz, Dünya Kupası talimatlarının takımların ilk maçlarından önce (kaleciler için turnuva boyunca) sakatlık durumunda oyuncu değişikliğine izin vermesi nedeniyle hazırda beklemek üzere ABD'deki kafilede yer alıyor.

Erman Toroğlu beraat etti

Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu hakkında, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada Toroğlu "Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum" dedi. Kararını açıklayan hakim Toroğlu'nun beraatine hükmetti

05.06.2026 14:20:00 / Güncelleme: 05.06.2026 14:20:50
İhlas Haber Ajansı
Erman Toroğlu beraat etti
Erman Toroğlu beraat etti
Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, katıldığı bir televizyon programında Galatasaray Kulübü'ne yönelik açıklamaları "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmaya başlandı.

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Erman Toroğlu ile avukatı Ezgi Toroğlu katıldı. Duruşmada müşteki avukatı da hazır bulundu.

"Ben neden burada olduğumu anlayamadım"

Erman Toroğlu duruşmada "Ortalama gelirim 600-700 bin. Ben neden burada olduğumu anlayamadım. Gece 10.30'da program yapıyordum. Galatasaray başkanı federasyon başkanına eliyle işaret ederek 'sakın ha' dedi. Bende bunu bir öğrenelim dedim. Ertesi gün adliyeden çağırdılar önce tanık oldum sonra sanık oldum. Bende bilmiyorum, herkes merak ediyor o 'sakın ha' ne bilmiyorum. Hala 'sakın ha' ne bilmiyorum" dedi.

Toroğlu savunmasının devamında "Futbol Federasyonu Başkanı herhangi bir yalanlamada bulunmamıştır, şikayetçi olmamıştır. Futbol Federasyonu Başkanı bana mesaj attı. 'Erman Hocam, seni seviyorum. Mağdur olmanı istemiyorum. Bunu gerektiği zaman açıklayacağım' dedi. Bunu da burada ilk defa açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

Avukatı ise Erman Toroğlu'nun beraatini istedi.

Ardından mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Toroğlu'nun "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Kararını açıklayan hakim ise Erman Toroğlu'nun beraatine karar verdi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü ile Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ "müşteki", Erman Toroğlu ise "şüpheli" olarak yer aldı. İddianamede, Toroğlu'nun 8 Şubat'ta katıldığı bir televizyon programında, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasında bir görüşme gerçekleştiği ve bu görüşmede bazı başlıkların ele alındığı yönündeki açıklamalarının soruşturma konusu yapıldığı belirtildi. Savcılık, bu ifadelerin kamu düzeniyle ilgili olarak gerçeğe aykırı bilgi niteliği taşıdığı, kamu kurumlarına olan güveni zedeleyebileceği ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasına yol açabileceği değerlendirmesini yaptı. İddianamede ayrıca, Toroğlu'nun söz konusu beyanlarıyla toplumda endişe, korku veya panik oluşmasına neden olmayı amaçladığı, ifadelerin geniş kitlelere ulaşabilir nitelikte olması sebebiyle de "aleniyet" şartının gerçekleştiği ifade edildi. Toroğlu'nun, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep 

Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı

Al-Nassr ile sözleşme yenileme görüşmeleri tıkanan ve Suudi Arabistan macerasını sonlandırma kararı alan dünyaca ünlü Hırvat orta saha oyuncusu Marcelo Brozović, menajerine Avrupa'ya dönüş talimatı verdi. Beşiktaş fırsatı değerlendirmek için devreye girdi. Jorge Jesus'un ayrılığı ve kulüpteki taktiksel değişimlerin ardından boşa çıkan 31 yaşındaki tecrübeli yıldız, 30 Haziran itibarıyla bonservisini eline alıyor

05.06.2026 12:22:00
Haber Merkezi
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Beşiktaş'a Hırvat efsane! Jorge Jesus'un prensi yola çıktı
Yeni sezonda iddialı bir kadro kurmaya çalışan Beşiktaş'ın gündemine, Suudi Arabistan'dan ayrılması gündemde olan Marcelo Brozović geldi.

Al-Midan Al-Riyadi gazetesinin haberine göre; Al-Nassr, iki taraf arasında yürütülen sözleşme yenileme görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine Brozović ile yolları ayırma kararı aldı.






JESUS GİDİNCE ORTADA KALDI

Gelen bilgilere göre, taraflar arasındaki yeni sözleşme müzakereleri tamamen durmuş vaziyette. Bu ayrılık kararında kulüpteki taktiksel değişikliklerin yanı sıra, teknik direktör Jorge Jesus'un ayrılması gibi kritik faktörlerin de büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz sezon Al-Nassr orta sahasının merkezinde adeta bir maestro görevi gören ve takımın en kilit ismi olan 31 yaşındaki futbolcu, yaşanan bu gelişmelerin ardından rotayı yeniden eski kıtaya çevirdi.






30 HAZİRAN'DA SERBEST OYUNCU

Suudi Arabistan macerasını noktalamaya hazırlanan Hırvat yıldızın, Avrupa'ya geri dönmek istediği ve menajerine mevcut yaz transfer döneminde gelebilecek uygun teklifleri değerlendirmesi için tam yetki verdiği öğrenildi.






Beşiktaş'ın iştahını kabartan en önemli detay ise oyuncunun sözleşme durumu. Brozović'in Al-Nassr ile olan kontratı resmi olarak 30 Haziran'da sona eriyor.

Bu tarihten itibaren deneyimli orta saha, herhangi bir kulübe bonservis bedeli olmaksızın, serbest oyuncu statüsünde imza atabilecek.

Fenerbahçe'nin yeni başkanını zor bir sene bekliyor!

Fenerbahçe’de yaklaşan seçim öncesi başkan adayları bol keseden yıldız transferi vadederken, kulübün arkasındaki acı finansal gerçeklerin adeta bir çığ gibi büyüdüğü söyleniyor. İddialara göre bankalara yapılandırılmış borç olmamasına aldananlar yanılıyor; kapıdaki tehlike çok daha büyük! İddialara göre geçmişten sarkan devasa kontratlar ve transfer taksitleri nedeniyle sarı-lacivertli kulüp yıl sonuna kadar tam 179 milyon euro'luk bir nakit uçurumuyla karşı karşıya kalabilir

05.06.2026 12:16:00
Haber Merkezi
Fenerbahçe'nin yeni başkanını zor bir sene bekliyor!
Fenerbahçe'nin yeni başkanını zor bir sene bekliyor!
Fenerbahçe'deki hafta sonunda yapılacak başkanlık seçimi öncesinde kulübün mali tablosuna dair ortaya çıkan veriler, göreve gelecek yeni yönetimi bekleyen finansal zorlukları gözler önüne seriyor.






Gelen bilgilere göre kulübün bankalara veya piyasaya yönelik herhangi bir yapılandırılmış borcu bulunmuyor. Ancak bu olumlu tabloya tezat olarak, geçmiş dönemlerden sarkan uzun vadeli kontratlar ve transfer yükümlülükleri, yeni yönetimi ciddi bir kısa vadeli nakit sıkışıklığı ile karşı karşıya bırakıyor.

Kesinleşmiş giderler ile esnek gelir öngörüleri karşılaştırıldığında, yıl sonuna kadar yaklaşık 179 milyon euro'luk bir nakit açığı tablosu öngörülüyor.






2 AY İÇİNDE 50 MİLYON EURO

Kulübün finansal sürdürülebilirliğini koruyabilmesi için yeni yönetimin göreve gelir gelmez acil olarak sıcak para bulması gerekiyor. Yeni gelecek yönetim ilk 2 ay içinde en az 50 milyon euro nakit girişi yapmak zorunda. Yıl genelinde sürdürülebilirlik için toplamda 100 milyon euro seviyesinde bir kaynak yaratılmalı.

Yeni yönetimin transfer bütçesi ve harcama limitleri, UEFA Finansal Sürdürülebilirlik (FFP) kuralları ve SPK mevzuatlarına göre şekillenmek zorunda.






60 MİLYON EURO'LUK SINIR VAR

UEFA'nın son 3 yıllık futbol operasyonları için tanıdığı kabul edilebilir sapma (zarar) limiti 60 milyon euro ile sınırlı. Olası bir Avrupa'dan men veya transfer yasağı cezasını engellemek adına bu eşik kritik önem taşıyor.

Yeni yönetimin, transfer döneminde bu limitlerin dışına taşmamak ve oluşan devasa açığı kapatabilmek adına sermaye artırımı ya da kasa kolaylığı yöntemlerini devreye sokması planlanıyor.

Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak

Anayasa Mahkemesi’nin TFF hukuk kurullarını iptal etmesinin ardından Türk futbolunda tarihi bir kriz patlak verdi 

05.06.2026 12:10:00
Haber Merkezi
Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak
Mourinho, Türk futbolunun başına çok dert açacak
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TFF hukuk kurullarını "bağımsız değil" diyerek iptal etmesinin ardından Türk futbolunda tarihi bir kriz patlak verdi. Fenerbahçe'nin başında olduğu dönemde aldığı cezalara itiraz eden dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, TFF'yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) şikayet etti. AİHM'in başvuruyu kabul edip Türkiye'den savunma istemesi, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun uyardığı "Milli Takım ve kulüplerin Avrupa'dan men edilmesi, transfer sisteminin kapatılması" gibi felaket senaryolarının fitilini ateşledi.






Türk futbolu, tarihinin en büyük uluslararası yaptırım kriziyle karşı karşıya... Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) TFF hukuk kurullarının bağımsız olmadığı gerekçesiyle verdiği iptal kararının yankıları sürerken, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jose Mourinho'nun Strasbourg'dan (AİHM) başlattığı hukuk taarruzu, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun uyardığı "felaket senaryolarını" gerçeğe dönüştürmek üzere.






TÜRKİYE'DEN SAVUNMA İSTENECEK

Mourinho'nun açtığı dava, AYM'nin içeride verdiği "TFF kurulları bağımsız değildir" tescilini uluslararası arenaya taşıyarak FIFA ve UEFA'nın Türkiye'ye tarihi cezalar vermesinin önünü açabilir.

İddialara göre Mourinho'nun "İfade özgürlüğüm ihlal edildi, TFF kurulları bağımsız ve tarafsız değil, gerekçeli karar bile bana tebliğ edilmedi" diyerek yaptığı başvuru AİHM tarafından kabul edilebilir bulundu. Türkiye'den resmi savunma istendi. Mourinho gibi dünya çapında bir markanın bu hamlesi, spot ışıklarını tamamen Türk futbolunun yönetim krizine çevirebilir.






KURULLAR TARAFSIZ OLMAMAKLA SUÇLANIYORDU

Mourinho'nun AİHM'deki haklılık payını, bizzat Türkiye'nin en üst yargı organı olan Anayasa Mahkemesi tescilledi. AYM, TFF Kanunu'nda yer alan Tahkim, PFDK ve UÇK gibi kurulların atanma yöntemini Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Gerekçe ise tam da Mourinho'nun iddia ettiği şey:

- Bu kurulların üyelerini TFF Yönetim Kurulu atıyor, dolayısıyla bağımsız ve tarafsız değiller.






HACIOSMANOĞLU'NUN KORKTUĞU BAŞINA GELEBİLİR

AYM'nin bu kararı ile Mourinho'nun AİHM başvurusu yan yana geldiğinde, TFF'nin uluslararası hukuk karşısında savunma yapacak alanı neredeyse kalmadı.

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, AYM'nin gerekçeli raporundaki teknik ifadelerin dış dünyaya sızmasından büyük endişe duyuyordu. AA'ya yaptığı açıklamada, "Oradaki raporda çok atıflar var. Onlardan UEFA ve FIFA'nın haberi olursa bizi uzun süre askıya alırlar. TFF özerktir, UEFA ve FIFA'ya bağlıdır" diyerek tehlikenin büyüklüğünü itiraf etmişti.






FIFA'DAN 4 CEZA GÜNDEME GELEBİLİR

Ancak Mourinho'nun AİHM davasıyla birlikte, Hacıosmanoğlu'nun saklamaya çalıştığı bu yapısal sorun artık tüm dünyanın gözü önüne serildi. UEFA ve FIFA'nın bu durumdan "haberdar olmama" ihtimali tamamen ortadan kalktı.

FIFA ve UEFA statülerine göre, ulusal federasyonların devletten ve yargıdan bağımsız, "tam özerk" olması şarttır. Mourinho'nun davası "üçüncü taraf müdahalesi" veya "özerkliğin kaybı" olarak değerlendirilirse kapıdaki cezalar şunlar:






- A Milli Takımımızın uluslararası turnuvalardan (Dünya Kupası, EURO 2028) men edilmesi ve üyeliğin askıya alınması.

- Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi devlerin Avrupa kupalarından (Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi) çıkarılması.

- Uluslararası transfer sisteminin (TMS) kapatılarak kulüplerin yurt dışından oyuncu getirmesinin tamamen engellenmesi.

- UEFA ve FIFA'dan gelen milyonlarca Euro'luk gelirlerin durdurulması.






MOURINHO SÜREC SIKINTI OLABİLİR

TFF yönetimi, Mourinho'nun AİHM'de açtığı bu büyük gediği kapatmak ve FIFA'nın "dış müdahale" argümanını boşa çıkarmak için Haziran ayındaki Mali Genel Kurul'da acil bir tüzük değişikliğine gitmeyi planlıyor.

Kurulların artık atamayla değil, seçimle göreve gelmesi sağlanarak Türk futbolu uçurumun kenarından döndürülmeye çalışılacak. Ancak o zamana kadar Mourinho'nun başlattığı bu süreç, Türk futbolunun canını çok ciddi şekilde yakmaya aday görünüyor.

Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana

Beşiktaş'ın teknik direktör listesinde yan yana duran Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino isimleri, yönetimdeki felsefe krizini ve taktiksel savruluşu gözler önüne seriyor

05.06.2026 11:51:00
Haber Merkezi
Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana
Beşiktaş İtalya'da yaprak gibi! Bir o yana bir bu yana
Beşiktaş'ın teknik direktör listesinde yan yana duran Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino isimleri, yönetimdeki felsefe krizini ve taktiksel savruluşu gözler önüne seriyor. Biri çılgınca önde basan, topa sahip olma odaklı katı bir 4-3-3 savunucusuyken; diğeri Gasperini ekolünün 3'lü savunmaya, fiziksel güce ve dikine oyuna dayalı pragmatik temsilcisi... Beşiktaş yönetimi "Nasıl bir futbol oynamak istiyoruz?" sorusunun yanıtını vermeden yapacağı hoca tercihiyle, milyonlarca euro'luk yeni sezon transfer yapılanmasını da kumara sürüklüyor.






Yeni sezon yapılanması için kolları sıvayan Beşiktaş yönetiminin teknik direktör listesinde yer alan iki isim, siyah-beyazlıların transferdeki en büyük zaafını bir kez daha gözler önüne serdi: Oyun kimliği belirsizliği. Siyah-beyazlı kurmayların listesinde yan yana duran Raffaele Palladino ve Vincenzo Italiano isimleri, Beşiktaş'ın "Nasıl bir futbol oynamak istiyoruz?" sorusuna henüz bir cevap bulamadığının en net kanıtı.






ITALIANO ÇOK DAHA HÜCUM AĞIRLIKLI

Vincenzo Italiano:

- Katı bir 4-3-3 veya 4-2-3-1 savunucusudur. Sahayı genişletmeyi, kanat oyuncularını çizgiye basarak kullanmayı ve bekleri hücuma dahil etmeyi sever. Klasik, geometrik ve simetrik bir yerleşimi tercih eder.

- Savunma çizgisini çılgınca önde kurar. Top kaybedildiği anda şok presle geri kazanmayı hedefler. Arkada büyük boşluklar bırakma pahasına agresif bir alan savunması uygular.

- Pozisyon futbolunun İtalyan versiyonunu oynatır. Topa sahip olma oranları her zaman çok yüksektir. Kısa paslarla rakip yarı sahaya yerleşip, kanatlardan yapılan yüksek orta varyasyonları veya ceza sahası çevresinde dönen topları toplayarak baskıyı sürekli kılmak ister.






PALLADINO'NUN OYUNU BAMBAŞKA

Raffaele Palladino:

- Gasperini ekolünün modern bir temsilcisidir. 3-4-2-1 veya 3-4-1-2 dizilişlerini kullanır. Sabit pozisyonlar yerine akışkanlığa, stoperlerin hücuma katılmasına ve merkezde yoğunluk yaratmaya inanır.

- Savunmada daha pragmatiktir. Top rakipteyken genellikle adam adama (man-oriented) bir baskı tercih eder. Oyuncularından fiziksel güç, bire bir eşleşmelerde üstünlük ve gerektiğinde derinde kompakt bir blok halinde kalabilme disiplini ister.

- Dikine oynamayı sever. Topla gereksiz oynamaktan ziyade, rakibi üstüne çekip arkada oluşan boşluklara hızla sızmayı (kontakt futbolu) hedefler. Hücumda yaratıcı "10 numara" profillerine veya serbest kanat-forvetlere çok daha fazla özgürlük tanır.






YÖNETİM NE İSTEDİĞİNİ BİR BİLSE

Beşiktaş'ın bugünkü kararsızlığı, sadece kulübe gelecek hocayı değil, yapılacak milyonlarca euro'luk transfer hamlelerini de doğrudan tehdit ediyor. Eğer yönetim İtalyan pazarından Palladino'yu getirirse, takıma 3'lü savunma oynayabilen atletik stoperler ve dinamik kanat bekleri alınması gerekecek. Ancak rota Italiano'ya dönerse, bu kez çizgiye basacak saf kanat oyuncuları ve önde baskıya uygun yaratıcı orta sahalar gerekecek.

Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Trabzonspor, Portekiz'in Benfica kulübünde forma giyen genç futbolcu Sidny Lopes Cabral'ın transferini resmen duyurdu

05.06.2026 11:42:00
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Cabral ile 5 yıllık sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Portekiz'in Benfica kulübünde forma giyen genç futbolcu Sidny Lopes Cabral'ın transferini resmen duyurdu. Bordo-mavililer, oyuncunun bonservisi için Benfica ile anlaşma sağlarken, futbolcuyla da 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Kulüpten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre Trabzonspor, Sidny Lopes Cabral'ın kesin transferi için Benfica'ya 7 milyon Euro sözleşme fesih bedeli ödeyecek.

Söz konusu bedelin 3 taksit halinde gerçekleştirileceği belirtildi. Anlaşmada ayrıca sonraki satıştan pay maddesi de yer aldı. Buna göre bordo-mavili kulüp, futbolcunun gelecekte başka bir takıma transfer olması halinde elde edilecek bonservis gelirinden, Benfica'ya ödenen veya ödenecek tutarlar düşüldükten sonra kalan miktarın yüzde 20'sini Portekiz ekibine verecek.

Karadeniz temsilcisi, oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalandığını da açıkladı. Yapılan anlaşmaya göre Sidny Lopes Cabral'a her sezon için 1 milyon 300 bin Euro garanti ücret ödenecek. Ayrıca futbolcuya ödenecek brüt ücret tutarının yüzde 5'i oranında menajerlik hizmet bedeli ödemesi yapılacak.

Trabzonspor'un gelecek vadeden oyuncular arasındaki önemli isimlerden biri olarak gösterilen Cabral transferiyle yeni sezon kadro yapılanmasında önemli bir adım attığı değerlendiriliyor.

Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak

05.06.2026 11:30:00
İhlas Haber Ajansı
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
Milli Takımı ilk kez Venezuela ile karşılaşacak
A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında oynayacağı Venezuela ile ilk kez karşılaşacak.

FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında çalışmalarını ABD'de sürdüren A Milli Futbol Takımı, 7 Haziran Pazar günü TSİ 01.00'de Inter Miami FC Stadyumu'nda son hazırlık maçında Venezuela ile mücadele edecek.
Milliler, ilk hazırlık karşılaşmasında İstanbul'da Kuzey Makedonya'yı 4-0'lık skorla mağlup etti. Ay-yıldızlılar, Venezuela müsabakasının ardından Dünya Kupası'ndaki ana kamp merkezi olan Arizona Mesa'ya geçecek.

Venezuela ile ilk kez



A Milli Futbol Takımı, Venezuela ile tarihinde ilk kez karşı karşıya gelecek. FIFA dünya sıralamasında 49. basamakta bulunan Venezuela, Dünya Kupası'nda yer almıyor. Güney Amerika ekibinin teknik direktörlüğünü ise Oswaldo Viscarrondo yapıyor.

Millilerin 651. müsabakası

Milliler, 362'si resmi, 288'i özel toplam 650 karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-beyazlılar geride kalan maçlarda 1'i hükmen olmak üzere 258 galibiyet elde ederken, 241 mağlubiyet ve 151 de beraberlik aldı. Ay-yıldızlılar, oynadığı müsabakalarda 901 gol kaydederken, kalesinde ise 926 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 33. maçında

Teknik Direktör Vincenzo Montella, A Milli Futbol Takımı'nın başında 24'ü resmi, 8'si de özel olmak üzere 32 maça çıktı. Montella yönetimindeki A Milliler, bu mücadelelerde 19 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı.

Teknik Direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen Dünya Kupası kadrosu şöyle:

Kaleci: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Galatasaray)

Defans: Abdülkerim Bardakcı, Eren Elmalı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü, Mert Müldür (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydin (Çaykur Rizespor), Zeki Çelik (Roma)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Orkun Kökçü (Beşiktaş), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: Arda Güler (Real Madrid), Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün (Galatasaray), Can Uzun (Eintracht Frankfurt), Deniz Gül (Porto), İrfan Can Kahveci (Kasımpaşa), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Oğuz Aydın (Fenerbahçe)

Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi

Hakan Safi’nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi

05.06.2026 11:17:00
Haber Merkezi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Aziz Yıldırım'dan yüz yılın misillemesi
Hakan Safi'nin Luis Suarez bombasına, Aziz Yıldırım cephesinden asrın misillemesi geldi. Juventus ile ipleri tamamen koparan, 20 milyon Euro menajerlik ücreti ve 8 milyon Euro maaş talebiyle İtalya'yı sallayan dünya yıldızı Dušan Vlahović için ilk resmi temas kuruldu. Milan'ın havlu attığı dev transferde Fenerbahçe adına Yıldırım cephesi tek aday olarak masaya oturdu!

Fenerbahçe, kulüp tarihinin en gerilimli ve en görkemli seçim süreçlerinden birine sahne olurken, başkan adaylarının gövde gösterisi transfer piyasasını altüst etti. Adaylardan Hakan Safi'nin santrafor bölgesi için dünyaca ünlü Luis Suarez hamlesini masaya sürmesinin ardından, Aziz Yıldırım cephesi çıtayı kelimenin tam anlamıyla arşa çıkardı.







AZİZ YILDIRIM CEPHESİ DEVREDE

İtalyan basınından gelen haberler, Kadıköy'de deprem etkisi yaratacak cinsten. İtalyan gazeteci Giorgio Abbratozzato'nun özel haberine göre; Aziz Yıldırım ve ekibi, Juventus ile köprüleri tamamen atan dünyaca ünlü Sırp santrafor Dušan Vlahović için resmen devreye girdi.







Torino ekibinde yaşanan krizin detayları da ortaya çıktı. Sırp golcünün menajerlik ekibinin talep ettiği 20 milyon Euro'luk imza/menajerlik ücreti ve yıllık 8 milyon Euro net maaş, Juventus yönetimi tarafından "ulaşılmaz" bulundu. Mali kriz yaşayan İtalyan devinin bu talepleri reddetmesiyle ipler tamamen koptu.






AC MILAN MASADAN KALKTI

Vlahović transferinde son aylara kadar en ciddi aday AC Milan'dı. Hatta Milan'ın eski sportif direktörü Igli Tare, oyuncunun menajeriyle uzun süredir dirsek temasındaydı.







Ancak Milano ekibinin Şampiyonlar Ligi vizesi alamaması ve oyuncunun devasa mali talepleri, Milan'ı masadan kaldırdı. İşte bu noktada, finansal gücünü ve seçim kozunu kullanmak isteyen Fenerbahçe bir adım öne geçti.






TÜM İMKANLAR SEFERBER OLDU

İtalya'da yaşanan bu dev belirsizliği tarihi bir fırsata çevirmek isteyen Aziz Yıldırım cephesinin, Sırp santraforun şartlarını öğrenmek adına ilk resmi soruşturmayı yaptığı ve bu transferi bitirmek için tüm imkanları seferber ettiği kaydedildi.

Jhon Duran kıymete bindi!

Mauro Icardi’nin yerine elit bir golcü arayan Galatasaray’da, parçalıyı giymek için adeta kapıda yatan Jhon Durán transferi bir anda bambaşka bir boyuta taşındı

05.06.2026 11:05:00
Haber Merkezi
Jhon Duran kıymete bindi!
Jhon Duran kıymete bindi!
Mauro Icardi'nin yerine elit bir golcü arayan Galatasaray'da, parçalıyı giymek için adeta kapıda yatan Jhon Durán transferi bir anda bambaşka bir boyuta taşındı.

Fenerbahçe'nin başkanlık seçiminde Luis Suárez'in büyük vaat olarak masaya sürülmesi, 5 milyon Euro maaşla gelmeye hazır olan 22 yaşındaki Jhon Durán'ın bir anda kıymete binmesine neden oldu.







Süper Lig'de yaz transferi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Kolombiyalı yıldızları tokuşturmasıyla alev aldı. Ayrılması beklenen Mauro Icardi'nin yerine yıkıcı bir güç eklemek isteyen Galatasaray, "parçalıyı" giymek için çıldıran Jhon Duran için burun kıvırıyor.

Taraftarın da ilk etapta mesafeli durduğu Duran ismi, Fenerbahçe'deki başkanlık yarışı sürecinde Luis Suarez'in (Sporting) Hakan Safi tarafından seçim vaadi olarak masaya sürülmesiyle bir anda "kıymetli" oldu.







AKILLANMASI GEREKTİĞİ KABUL EDİLİYOR

Aslında Duran sorunlu bir tip... Geçen sezon Fenerbahçe'de oynarken hepimiz şahit olduk. Ancak yeteneklerine kimsenin diyeceği yok. Yeteneklerine ihanet etmenin cezasını ise Kolombiya Milli Takımıyla, Dünya Kupasının dışında kalarak çeken Jhon Duran buna rağmen ülkesi Kolombiya'da hala daha "akıllanırsa" ülkenin hatta Güney Amerika'nın en yetenekli santrforu olarak kabul ediliyor.







ÖĞRENMESİ GEREKENLER VAR

Kolombiya spor panellerinde (Steven Arce ve Diego Rueda'nın analizlerinde) iki oyuncunun kıyaslamasında net bir ton hakim. Luis Suarez'in Avrupa'daki 10 yıllık istikrarlı kariyeri ve taktiksel disiplini övülse de Jhon Duran'ın kumaşının tamamen farklı bir seviyede olduğu belirtiliyor.

La Polémica programında Duran için şu ifadeler kullanıldı:

- Luis Suarez harika bir profesyonel ama Jhon Duran'ın sahip olduğu sıra dışı fiziksel ve teknik tavan kimsede yok. Gerçek bir profesyonel gibi davranmayı öğrendiği an bu ülkenin tartışmasız en iyi 9 numarası o olacak. O, dünya devlerinin potansiyeline sahip.







KOLOMBİYALILARA GÖRE EN İYİSİ

Win Sports ekranlarında yapılan video-analizlerde ise milli takımın as forveti olma yolundaki yarış masaya yatırıldı. Analistlerin konsensüsüne göre, Suarez'in kariyer formu ne kadar iyi olursa olsun, Duran'ın saf bitiriciliği takımın kaderini değiştiriyor:

- Luis Suarez Portekiz'de harika bir dönemden geçiyor olabilir ama Jhon Duran o saf golcü/yıkıcı seviyesine ulaştığı an, ne olursa olsun Kolombiya'nın as forveti o olmalıdır. Duran'ın bitiricilik ve fiziksel baskı genetiği, milli takımın tavanını belirleyen ana unsurdur.







DURAN SANKİ AKILLANMIŞ GİBİ

22 yaşındaki Jhon Duran, Kolombiya basınındaki bu tartışmaların göbeğinde geleceğine dair heyecan yaratan bir açıklama yaptı:

- Kişisel olarak kendimi mükemmel hissediyorum. Sakin ve mutluyum. Şey... aldığım güzel bir haber var, bu yüzden mutluyum.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.