logo
09 EYLÜL 2026

Sakaryaspor'da imza şov

18.07.2006 00:00:00
 
Turkcell Süper Ligi'nin yeni takımlarından Sakaryaspor, Arjantin Birinci Lig takımlarından Boca Juniors'da forma giyen 26 yaşındaki Ruben Capurro ve 22 yaşındaki Franco Cangele'yi 1 yıllığına kiraladı. Sapanca Richmond Otel'de düzenlenen imza töreninde, her iki futbolcu da 1 yıllık sözleşmeye imza attı. Sakaryaspor Kulüp Başkanı Ömer Yazıcı, Sakaryaspor olarak çok önemli iki transferi gerçekleştirdikleri için sevinçli olduklarını söyledi. Her iki futbolcunun da Sakaryaspor'da güzel şeyler yapacaklarına inandıklarını belirten Yazıcı, takımın yapılan transferlerle güçlendiğini kaydetti. Bu arada, bonservisleri Boca Juniors'da olan ve geçen sezon Arjantin Birinci Lig takımlarından Colon Santa Fe'ye kiralanan futbolculardan Ruben Capurro'nun bir sezonda 8 gol, Franco Cangele'ninise 10 gol attığı belirtildi.  Her iki futbolcu, törenin ardından yaptıkları açıklamada,  Sakaryaspor'a geldikleri için sevinçli olduklarını ve takımın  başarısı için mücadele edeceklerini ifade ettiler.  Diğer yandan imza töreniyle birlikte 22 yaşına girdiği belirtilen Franco Cangele için doğum günü kutlaması yapıldı.   Franco Cangele, doğum günü pastasını kulüp başkanı Yazıcı ile birlikte kesti.

Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul’da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi

08.09.2026 11:09:00
Haber Merkezi
 
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş’ın ev sahipliği elinden alındı
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva ile İstanbul'da oynayacağı karşılaşmanın adresi değiştirildi. UEFA, güvenlik gerekçesiyle mücadeleyi tarafsız sahaya aldı. Karşılaşmanın Gürcistan'ın Batum kentinde oynanması bekleniyor.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ndeki İsrail temsilcisi Hapoel Beer Sheva karşılaşmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Normal şartlarda 26 Kasım 2026'da Dolmabahçe'deki Tüpraş Stadı'nda oynanması planlanan karşılaşma, UEFA'nın güvenlik değerlendirmesinin ardından İstanbul'dan çıkarıldı. Mücadelenin Gürcistan'ın Batum kentinde oynanacağı bildirildi.

GEREKÇE: GÜVENLİK

Kararın temel gerekçesinin güvenlik endişeleri olduğu belirtildi. Özellikle İsrail takımlarının Avrupa kupalarında oynadığı karşılaşmalarda güvenlik risklerinin UEFA tarafından daha yüksek seviyede değerlendirildiği görülüyor.

Batum'daki karşılaşmada stat çevresi, takım kafileleri, taraftar girişleri ve ulaşım güzergâhlarında geniş güvenlik önlemleri alınması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ İÇİN SAHA AVANTAJI YOK

Kararın en dikkat çekici sonucu ise Beşiktaş'ın kendi sahasında oynama avantajını kaybetmesi.

Dolmabahçe'de binlerce taraftarının önüne çıkması beklenen siyah-beyazlı ekip, UEFA'nın güvenlik kararı nedeniyle karşılaşmayı başka bir ülkede oynamak zorunda kalacak.

Üstelik bu durum Beşiktaş açısından ilk kez yaşanmıyor. Siyah-beyazlı takım, 2024 yılında Maccabi Tel Aviv karşılaşmasını da güvenlik gerekçesiyle İstanbul dışında oynamıştı. O maç Macaristan'ın Debrecen kentinde ve seyircisiz oynanmıştı.

UEFA'NIN KARARI TARTIŞMA YARATTI

UEFA'nın güvenlik gerekçesiyle aldığı karar, "İsrail takımları söz konusu olduğunda Türkiye neden tarafsız saha uygulamasına maruz kalıyor?" tartışmasını da yeniden gündeme taşıdı.

Beşiktaş açısından ise mesele yalnızca stat değişikliği değil. Karar, takımın taraftar desteğinden ve kendi sahasında oynama avantajından mahrum kalması anlamına geliyor.

UEFA'nın resmi fikstüründe karşılaşma 26 Kasım'da Beşiktaş–Hapoel Beer Sheva maçı olarak yer alıyor.

Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!

Bordo-mavililer, teknik direktör değişikliğinin ardından Gençlerbirliği’ni farklı mağlup etti

07.09.2026 00:10:00
Haber Merkezi
 
Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!
Trabzonspor’dan 5 gollü gövde gösterisi!
Bordo-mavililer, teknik direktör değişikliğinin ardından Gençlerbirliği'ni farklı mağlup etti. Onuachu 155 gün sonra golle buluşurken, Salah yine fileleri havalandırdı. Yeni transfer Dju ise ilk maçında gol sevinci yaşadı.

Trabzonspor, teknik direktör Fatih Tekke ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Hüseyin Çimşir yönetimindeki ilk maçında adeta şov yaptı. Bordo-mavililer, Gençlerbirliği'ni 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek ligde yeniden moral kazandı.



Ligin ilk üç haftasında birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet alan ve 4 puan toplayan Trabzonspor, teknik heyet değişikliğinin yaşandığı haftada Gençlerbirliği karşısında etkili bir futbol ortaya koydu.

Karadeniz ekibinin gollerini Onuachu (2), Salah, Muçi ve Dju kaydetti. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 7'ye yükseltti.

ONÜÇU'DAN 155 GÜN SONRA GOL



Trabzonspor'un geçen sezon gol krallığını 22 golle tamamlayan yıldızı Paul Onuachu, Gençlerbirliği karşısında attığı iki golle bu sezonki gol hasretine son verdi.

Son golünü geçen sezonun 28. haftasında Galatasaray karşısında atan Nijeryalı santrfor, 155 gün sonra ligde yeniden gol sevinci yaşadı.

Onuachu, karşılaşmanın ilk yarısında kasığındaki problem nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kaldı. Teknik direktör Hüseyin Çimşir ise oyuncusunun sakatlığının ciddi olmadığını açıkladı.

SALAH YİNE SAHNEDE

Trabzonspor'un Mısırlı yıldızı Muhammed Salah, Gençlerbirliği karşısında penaltıdan attığı golle ligdeki gol sayısını 4'e yükseltti.

Sezonun ilk haftasında Kasımpaşa karşılaşmasında bordo-mavili formayla ilk kez sahaya çıkan Salah, daha sonra Başakşehir maçında iki, Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında ise bir gol kaydetmişti.

Gençlerbirliği karşısında da fileleri havalandıran yıldız oyuncu, üst üste üçüncü lig maçını da golle tamamladı.

DJU İLK MAÇINDA GOLÜNÜ ATTI

Trabzonspor'un transferin son günlerinde kadrosuna kattığı Franculino Dju da bordo-mavili formayla çıktığı ilk maçta golle tanıştı.

Karşılaşmanın 43. dakikasında Onuachu'nun yerine oyuna giren Dju, 78. dakikada Trabzonspor'un beşinci golünü kaydederek ilk maçını golle süsledi.

ÇİMŞİR: "YAVAŞ YAVAŞ YUKARIYA GİDECEĞİZ"



Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Hüseyin Çimşir, oyuncularının gösterdiği mücadeleden memnun olduğunu söyledi.

Çimşir, "Oyuncu grubunun isteğinden, arzusundan son derece memnunum. Yavaş yavaş, adım adım yukarıya doğru gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Takımın kısa sürede değişmesinin kolay olmadığını belirten Çimşir, göreve geldikten sonra ağırlıklı olarak oyuncuların enerjisini yükseltmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çimşir, farklı galibiyetin kendi döneminde hemen ortaya çıkan bir değişimin sonucu olmadığını vurgulayarak, "Üç günde elimde sihirli değnek yok. Bu işi yapan oyuncular. Ciddi anlamda kaliteli bir kadromuz var." dedi.

"TRABZONSPOR ÜÇ KULVARDA DA ZİRVEYİ HEDEFLEYECEK"

Trabzonspor'un bu sezon üç kulvarda da iddialı olabileceğini belirten Çimşir, bordo-mavili taraftarlara da umut veren mesajlar verdi.

Tecrübeli teknik adam, takımın uzun bir lig maratonuna girdiğini belirterek, Trabzonspor'un üç kulvarda da zirve yarışının içerisinde olacağına inandığını söyledi.

5 GOLLÜ GALİBİYETLE YENİDEN UMUT

Amed Sportif Faaliyetler deplasmanında alınan 2-1'lik yenilginin ardından Gençlerbirliği karşısında alınan 5-0'lık galibiyet, Trabzonspor açısından yalnızca üç puan anlamına gelmedi.

Onuachu'nun gol orucunu bozması, Salah'ın istikrarlı performansını sürdürmesi ve Dju'nun ilk maçında golle tanışması bordo-mavili camianın moralini yükseltti.

Aziz Yıldırım’dan hakem tepkisi:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisinin ardından hakem kararlarına sert tepki gösterdi

06.09.2026 10:23:00
Haber Merkezi
 
Aziz Yıldırım’dan hakem tepkisi:
Aziz Yıldırım’dan hakem tepkisi:
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisinin ardından hakem kararlarına sert tepki gösterdi. Yıldırım, sarı-lacivertli takımın dört haftadır hakem hatalarından mağdur edildiğini savunarak Türk futbolunda köklü bir hakem reformu yapılması çağrısında bulundu.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan Fenerbahçe'de Başkan Aziz Yıldırım, karşılaşma sonrası hakem yönetimini eleştirdi. Fenerbahçe'nin kötü oynadığını kabul eden Yıldırım, buna rağmen maçta iki penaltı pozisyonunun değerlendirilmediğini söyledi.

Yıldırım, önceki haftalarda da Gençlerbirliği, Konyaspor ve Samsunspor maçlarında benzer hakem hataları yaşandığını belirterek, "Dört haftadır hakkımız yeniyor, ince ince doğruyorlar" ifadelerini kullandı.

"Bu şekilde Türkiye'de futbol oynanmaz"



Hakemlerin yeterliliğini sorgulayan Yıldırım, VAR sisteminin de görevini yerine getirmediğini savundu. Yıldırım, yabancı VAR uygulamasının tek başına çözüm olmadığını belirterek, Türk futbolunun hakem yetiştirme konusunda ciddi bir sorun yaşadığını söyledi.

Başkan Yıldırım'ın en dikkat çeken önerisi ise liglerin gerekirse geçici olarak durdurulması oldu:

"Gerekirse Türkiye liglerini bir sene ertelesinler, hakem yetiştirsinler."

Hakemlerin baskı altında görev yaptığını da ileri süren Yıldırım, hakemlerin ya yeteneksiz olduğunu ya da dışarıdan yönlendirildiğini ima ederek, "Ya oyuncak bebek gibi kuruluyorlar ya da yeteneksizler" dedi.

"Biz adalet istiyoruz"

Fenerbahçe'nin ayrıcalık değil adalet istediğini vurgulayan Yıldırım, hiçbir takımın hakem kararlarıyla mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. MHK ve TFF'nin soruna çözüm üretmesi gerektiğini belirten Yıldırım, gerekirse görev değişikliklerinin gündeme gelebileceğini ifade etti.

Hakem yorumcularına da tepki gösteren Yıldırım, futbol kurallarının açık olduğunu ve yorumların kamuoyunu yanlış yönlendirmemesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü de açıklayan Yıldırım, ancak Erdoğan'a hakemler veya federasyon hakkında şikâyette bulunmadıklarını belirtti.

"TFF var, MHK var, onlar görevlerini yapacaklar" diyen Yıldırım, sorunun futbolun ilgili kurumları tarafından çözülmesi gerektiğini ifade etti.

"Kadro iyi ama daha çok çalışmalıyız"

Fenerbahçe'nin kadrosunu da değerlendiren Yıldırım, takımın Şampiyonlar Ligi seviyesinde mücadele edebilecek potansiyele sahip olduğunu savundu. Yüksek bonservis bedelleriyle sürekli yeni oyuncular alınmasının doğru olmadığını belirten Yıldırım, Türk futbolcuların da kazanılması gerektiğini söyledi.

Yıldırım ayrıca Matteo Guendouzi'nin UEFA'dan aldığı cezayla ilgili başvuru yaptıklarını ve konunun Tahkim Kurulu'nda çözüme kavuşmasını beklediklerini açıkladı.

Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yendi

05.09.2026 22:51:00
Haber Merkezi
 
Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı
Erzurumspor ilk 3 puanını Konyaspor'dan aldı
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK, konuk ettiği TÜMOSAN Konyaspor'u ilk yarıda bulduğu golle 1-0 yendi.

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Erzurumspor FK ile TÜMOSAN Konyaspor, Kazım Karabekir Stadyumu'nda karşılaştı.

Maçtan önce iki takımın oyuncuları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Silivri açıklarındaki gemi kazalarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Karşılaşma, Erzurumspor FK'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Erzurumspor FK, bu sonuçla 5 yılın ardından çıktığı Süper Lig'de bu sezonki ilk 3 puanını kazandı.

Erzurumspor FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta



Erzurumspor FK'de teknik direktör Serkan Özbalta, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyetin oyunculara moral verdiğini belirterek, "İlk iki haftanın ardından geçen hafta Gençlerbirliği maçında oynanan iyi oyun ve yüksek mücadelede alınan bir puan, camianın, oyuncuların ve herkesin moralini yerine getirdi.

Konyaspor, Türkiye Kupası'nı almış köklü bir camia. Birkaç sene önce ligi üçüncü sırada bitirmiş bir futbol kulübü. Onlar da ilk 3 haftayı puan alamadan geçti. Burada 3 puan eğer olmazsa deplasmanda mutlaka 1 puan düşünüyorlardı. Haftaya sahalarında Trabzonspor ile karşılaşacaklar. Zor maçları var, 4'te 0 yaptılar.

O anlamda bu maçın zor geçeceğini, mücadele gücünün yüksek olacağını, yüksek konsantrasyonla oynamadığın zaman başına neler geleceğini herkesin bildiği bir maça çıkmıştık." diye konuştu.

Maçın ilk yarısının dengede geçtiğini anlatan Özbalta, "Bizim adımıza ciddi pozisyonların olduğu bir müsabaka oldu.

İkinci yarı Konyaspor tabii ki topla daha çok oynayan takımdı. İkinci yarı daha çok takım savunmasını yaparak, iyi mücadele ederek ve kazandığımız toplarla kaleye net çıkışlarla gol aradık. Direkten dönen topumuz var. Bugün en az iki de olabilirdi ama demek ki nasip böyleymiş. Çok değerli bir galibiyet.

İlk 3 hafta gol yemiştik. Bu hafta gol yemeden alınan bir galibiyet. Bu yüzden çok çok değerli ve önemli. İlk iki haftada puan alamamıştık şimdi iki haftada 4 puan aldık. Her puanın çok önemli olduğu bu ligde 3 puanı almanın verdiği huzuru ve mutluluğu yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kadıköy’de büyük geri dönüş!

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında futbolseverlerin büyük heyecanla beklediği Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tamamlandı

05.09.2026 22:45:00
Haber Merkezi
 
Kadıköy’de büyük geri dönüş!
Kadıköy’de büyük geri dönüş!
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında futbolseverlerin büyük heyecanla beklediği Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tamamlandı. Chobani Stadyumu'nda oynanan mücadelede kazanan taraf, 1-0 geriye düşmesine rağmen maçı çevirmeyi başaran Beşiktaş oldu.

Karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetti. Sezonun ilk derbisinde tribünler tamamen dolarken iki takım da karşılaşmaya yüksek tempoyla başladı.

FENERBAHÇE ÖNE GEÇTİ



Mücadelenin ilk bölümünde iki takım da kontrollü bir oyun sergilerken Fenerbahçe, 26. dakikada Milan Skriniar'ın attığı golle 1-0 öne geçti.

Sarı-lacivertliler, kendi sahasında bulduğu golün ardından oyunun kontrolünü elinde tutmaya çalıştı. Beşiktaş ise beraberlik için rakip kaleye daha fazla yüklenmeye başladı.

Fenerbahçe'nin 40. dakikada bulduğu ikinci gol ise ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı. Böylece sarı-lacivertliler farkı ikiye çıkarma fırsatını değerlendiremedi.

RIDVAN YILMAZ'DAN CEVAP



Siyah-beyazlılar, 38. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Böylece Fenerbahçe'nin maçın başındaki üstünlüğü kısa sürede sona erdi.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

İKİNCİ YARIDA KARTAL SAHNEDE



İkinci yarıda iki takım da galibiyet golü için risk almaya başladı.

Fenerbahçe taraftarının desteğiyle yeniden öne geçmek isterken Beşiktaş, hızlı hücumlarla rakip savunmanın arkasında boşluk aradı.

Dakikalar ilerledikçe karşılaşmanın tansiyonu da yükseldi.

VLAHOVIC KADIKÖY'Ü SUSTURDU



Karşılaşmanın 73. dakikasında Beşiktaş'ın yeni golcüsü Dusan Vlahovic sahneye çıktı.

Siyah-beyazlı futbolcunun attığı golle Beşiktaş 2-1 öne geçti. Böylece konuk ekip, 1-0 geriye düştüğü derbide skoru tamamen kendi lehine çevirdi.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe beraberlik için rakip kaleye yüklendi. Beşiktaş ise savunmada direnerek skoru korumaya çalıştı.

Son düdük çaldığında tabelada Fenerbahçe 1-2 Beşiktaş yazıyordu.

KARTAL 3 PUANI KAPTI

Beşiktaş, Kadıköy'de aldığı bu galibiyetle sezonun ilk derbisinden 3 puan çıkardı ve ligdeki puanını 9'a yükseltti.

Fenerbahçe ise kendi sahasında aldığı mağlubiyetin ardından 6 puanda kaldı. Sarı-lacivertliler böylece ligde ikinci yenilgisini yaşamış oldu.

İBB Spor Okulları’nda yeni sezon


 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Okulları’nda 2026-2027 sezonu başlıyor. 2020 yılından bu yana yüz binlerce çocuğu spor ve fiziksel aktiviteyle buluşturan okullarda, ikişer aylık 6 farklı eğitim döneminden oluşan yeni sezon için kayıtlar açıldı. 

05.09.2026 08:47:00
Yaşar Cebesoy
 
İBB Spor Okulları’nda yeni sezon
İBB Spor Okulları’nda yeni sezon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor Okulları'nda 2026-2027 sezonu başlıyor. 2020 yılından bu yana yüz binlerce çocuğu spor ve fiziksel aktiviteyle buluşturan okullarda, ikişer aylık 6 farklı eğitim döneminden oluşan yeni sezon için kayıtlar açıldı. 3-13 yaş grubundaki çocuklara spor alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen İBB Spor Okulları, bu sezon da 45 modern tesisinde ve 16 farklı branşta kapılarını açıyor.

Sezonda ikişer aylık 6 dönemden oluşan eğitimler, alanında uzman ve sertifikalı eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek. İBB Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı ve Spor İstanbul iş birliğiyle organize edilen İBB Spor Okulları'nda yeni sezonun ilk eğitim dönemi için kayıtlar 23 Eylül'de sona erecek. Yeni sezonun ilk dersi ise 7 Eylül'de yapılacak ve dönem 1 Kasım'a kadar sürecek. İBB Spor Okulları, başarılı çocuklara profesyonel spor dünyasının kapılarını aralıyor. Branşlarında öne çıkan yetenekler gelişim gruplarına dahil edilerek Gelişim Ligi Finalleri'nde mücadele etme hakkı kazanıyor. Kulüp gözlemcilerinin yakından takip ettiği bu organizasyon sayesinde bugüne kadar gelişim gruplarına giren binlerce çocuk profesyonel ve amatör kulüplerin altyapılarına kazandırıldı.

2026-2027 İBB spor okulları sezonu branşları ve yaş aralıkları

Atletizm (7-13 yaş), Badminton (6-13 yaş; Basketbol (7-13 yaş), Buz pateni (5-13 yaş), Capoeira (5-13 yaş), Cimnastik (3-8 yaş), Deniz küreği (13-16 yaş), Futbol (6-13 yaş), Judo (5-13 yaş), Karate (5-13 yaş), Kick boks (9-13 yaş), Okçuluk (9-13 yaş), Taekwondo (5-13 yaş), Tenis (5-13 yaş), Voleybol (7-13 yaş), Yüzme (4-13 yaş)
İBB Spor Okulları'nın yeni sezonunda dönemlik kayıt ücreti 300 TL olacak. Kayıt ve kontenjanlara ilişkin detaylı bilgilere spor.istanbul/spor-okullari/ adresinden ulaşılabilecek.

Gol düellosu Galatasaray’ın!

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Başakşehir deplasmanında nefes kesen bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı 3-2 kazandı

04.09.2026 22:38:00
Haber Merkezi
 
Gol düellosu Galatasaray’ın!
Gol düellosu Galatasaray’ın!
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Başakşehir deplasmanında nefes kesen bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı 3-2 kazandı. Sarı-kırmızılılar, iki kez yakalandığı maçta son sözü söyleyerek kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

İlk yarı Galatasaray'ın



Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşmada Galatasaray ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Sarı-kırmızılıların golünü Victor Osimhen kaydetti. Nijeryalı yıldız, karşılaşmanın ilk bölümünde etkili olurken yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi.

Başakşehir penaltıdan eşitledi



İkinci yarıda ev sahibi ekip beraberlik için baskısını artırdı. Başakşehir, Eldor Shomurodov'un penaltıdan attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Ancak Galatasaray'ın cevabı gecikmedi.

Torreıra yeniden öne geçirdi

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Rafael Leao'nun hazırladığı pozisyonda Lucas Torreira 71. dakikada topu ağlara göndererek sarı-kırmızılıları yeniden öne geçirdi: 1-2.

Başakşehir ise pes etmedi ve Emin Bayram'ın 74. dakikadaki golüyle bir kez daha eşitliği yakaladı: 2-2.

Son söz Galatasaray'ın!

Karşılaşmanın son bölümünde Galatasaray galibiyet için yüklenirken Başakşehir Umut Bozok'un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı.

Sarı-kırmızılılar bu avantajı değerlendirdi ve maçın son bölümünde bulduğu golle karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

5 gollü maçta 3 puan

Başakşehir deplasmanında alınan galibiyet, Galatasaray'ın ligdeki iddiasını sürdürmesi açısından büyük önem taşıdı. Sarı-kırmızılı ekip böylece 4. hafta sonunda puanını 10'a yükseltti.

Derbide, Beşiktaş daha hırçın!

Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında 5 Eylül Cumartesi günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde oynanan lig derbilerinde çıkan sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor

04.09.2026 10:50:00
Haber Merkezi
 
Derbide, Beşiktaş daha hırçın!
Derbide, Beşiktaş daha hırçın!
Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında 5 Eylül Cumartesi günü karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son dönemde oynanan lig derbilerinde çıkan sarı ve kırmızı kartların sayısı dikkati çekiyor.

İki takım arasında yapılan son 30 lig maçında hakemler 20 kez kırmızı, 77 kez de sarı kartına başvurdu.

Beşiktaş daha "hırçın"

Rekabetteki son 30 derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'ye göre daha "hırçın" bir görüntü ortaya koydu.

Siyah-beyazlı futbolculara, bu maçlarda 14 kırmızı ve 89 sarı olmak üzere toplam 103 kart gösterildi.

Fenerbahçe'ye 6 kırmızı, 88 sarı kart

Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 30 derbide 94 kez kart gördü. Sarı-lacivertli futbolculara, söz konusu maçlarda 6 kırmızı, 88 de sarı kart çıktı.

Fenerbahçe, rakibi karşısında oynadığı son 12 lig maçında kırmızı kart görmedi. Sarı-lacivertlilerin siyah-beyazlılar karşısında müsabakayı 10 kişi tamamladığı son karşılaşma, 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında oynandı.

Pandemi sebebiyle liglere ara verilirken iki takım, 19 Temmuz 2020'de Beşiktaş'ın sahasında karşılaşmış, maçın 25. dakikasında Fenerbahçe'nin forvet oyuncusu Vedat Muric direkt kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Karşılaşmayı Beşiktaş 2-0 kazanmıştı.

Son 10 derbide 65 kart çıktı

İki takım arasında yapılan son 10 müsabakada futbolcular, 4 kırmızı ve 61 sarı kartla cezalandırıldı.

Geçen sezon ligde oynanan iki mücadelede de Fenerbahçe rakibine karşı üstünlük kurmayı başardı. Bu maçlarda hakemler Beşiktaşlı futbolculara 1 kırmızı, 6 sarı kart gösterirken, sarı-lacivertli oyunculara ise 8 kez sarı kart çıkardı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki son 10 derbide siyah-beyazlı futbolculara 4 kırmızı ve 31 sarı, sarı-lacivertli oyunculara ise 30 sarı kart çıktı.

Hull City’de 176 milyon Euroluk transfer

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, Premier Lig’e çıkar çıkmaz transfer piyasasına adeta damga vurdu. İngiliz ekibi 18 futbolcu için yaklaşık 176 milyon euro harcadı

02.09.2026 23:20:00
Haber Merkezi
 
Hull City’de 176 milyon Euroluk transfer
Hull City’de 176 milyon Euroluk transfer
Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City, Premier Lig'e çıkar çıkmaz transfer piyasasına adeta damga vurdu. İngiliz ekibi 18 futbolcu için yaklaşık 176 milyon euro harcadı.

Ancak kulübün geçmiş finansal tabloları ve Acun Ilıcalı'nın kendi açıklamaları, bu dev transfer operasyonunun arkasındaki finansman modelini mercek altına almayı zorunlu kılıyor.

Hull City, 2026 yaz transfer döneminin en agresif takımlarından biri oldu. Premier Lig'e dokuz yıl aradan sonra dönen İngiliz ekibi, kadrosuna tam 18 futbolcu kattı ve transfer bedelleri toplamı yaklaşık 176 milyon euroya ulaştı.

Transfermarkt verilerine göre yeni oyuncuların toplam piyasa değeri yaklaşık 213 milyon euroya, Hull City'nin kadro değeri ise 253,3 milyon euroya çıktı.

Listenin başında Rayo Vallecano'dan alınan Nobel Mendy bulunuyor. Savunmacı için yaklaşık 23,4 milyon euro ödenirken, Olympiakos kalecisi Konstantinos Tzolakis için 23,3 milyon euro, Union Berlin'den Ilyas Ansah için 17 milyon euro bonservis bedeli verildi. Tim Iroegbunam, Mohamed-Ali Cho, Christos Mouzakitis ve Lucas Herrington gibi isimler de milyonlarca euroluk transferlerle kadroya katıldı.

Hull City'nin para muslukları

1. Premier Lig gelirleri

Yayın, sponsorluk ve maç günü gelirlerinde büyük artış.

2. Gelecekteki Premier Lig gelirlerine karşı kullanılan kredi

Ilıcalı'nın açıkladığı 55 milyon sterlinlik kredi, kulübün gelecekteki gelirlerini bugünkü transfer döneminde kullanabilmesine imkân sağlıyor.

3. Acun Ilıcalı'nın kulübe sağladığı finansman

Ilıcalı, yaklaşık beş yılda Hull City için 120 milyon sterlin harcadığını açıkladı.

4. Oyuncu satışları

Kulüpler için önemli bir diğer finansman kaynağı oyuncu satışlarından elde edilen gelirler.
logo

Beşyol Mah. 502. Sok. No: 6/1
Küçükçekmece / İstanbul

Telefon: (212) 624 09 99
E-posta: internet@yenimesaj.com.tr gundogdu@yenimesaj.com.tr


WhatsApp iletişim: (542) 289 52 85


Tüm hakları Yeni Mesaj adına saklıdır: ©1996-2026

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir. Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan köşe yazıları sebebi ile ortaya çıkabilecek herhangi bir hukuksal, ekonomik, etik sorumluluk ilgili köşe yazarına ait olup Yeni Mesaj Gazetesi herhangi bir yükümlülük kabul etmez. Sözleşmesiz yazar, muhabir ve temsilcilere telif ödemesi yapılmaz.